Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Davidsson & Mannen

Så här löser vi det centrala mittfältet och problemet med Ramseys skada

Davidsson och Mannen – tor 30 jan 2014 kl 09:15

I dag borde jag antagligen skriva upp söndagens möte med Crystal Palace, jag borde skriva om en klubb som jag känner riktig värme inför, kanske kring deras synnerligen trevliga hemmaarena eller kring ligans mest högljudda fans vilka hör hemma just på Selhurst Park. Men nu spelas matchen inte i på Whitehorse Lane nere i Croydon och Palace äger, sedan Tony Pulis inträde i klubben, inte längre lika mycket charm.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Variga finnar, begynnande rynkor och hängande påsar

Davidsson och Mannen – ons 29 jan 2014 kl 09:39

Jag skulle kunna göra på två olika sätt. Jag skulle kunna tala om en match med två eller till och med tre olika ansikten. Om en första halvlek som en pubertal måndagsmorgon, med en oförmåga att masa sig ur sängen och en ovilja att se sitt finniga plyte i spegeln. Om en sju minuters prime i andra halvlekens inledande skede och ett lika massivt som förfulande förfall som satte in bara minuterna efter 2-1-målet och sedan blev till en staplande vandring bland hängande påsar, osköna rynkor och ett förfall utan dess like.

Läs mer

Arsenal möter Southampton och Fantasy Manager möter Grand Theft Auto

Davidsson och Mannen – mån 27 jan 2014 kl 10:07

Idag tänkte jag skriva om kommande tisdagskväll då Arsenal åker söderut för att möta Southampton i Premier Leagues 23:e omgång, men jag kan inte göra det utan att beröra det transferfönster som just nu går in i sina fem sista, skälvande, dagar. Så först lite uppsnack inför matchen och sedan lite resonerande kring innevarande transferfönster, ur en lite annorlunda synvinkel. Eller kanske inte, vi vår se.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Goldi Poldi Halleluja

Davidsson och Mannen – lör 25 jan 2014 kl 09:26

Igår, fredags kväll, spelade vi match i FA-kuppens fjärde omgång, hemma mot hemlösa Coventry City. När laguppställningen kom fick jag precis samma högst osköna känsla som fjolårets möten med Bradford och Blackburn gav mig. När Wengers laguttagning smått stank osäkerhet, tillitsbrist och desperation. Och då det också gick som det gjorde.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Goldi Poldi Halleluja

Davidsson och Mannen – lör 25 jan 2014 kl 09:23

Igår, fredags kväll, spelade vi match i FA-kuppens fjärde omgång, hemma mot hemlösa Coventry City. När laguppställningen kom fick jag precis samma högst osköna känsla som fjolårets möten med Bradford och Blackburn gav mig. När Wengers laguttagning smått stank osäkerhet, tillitsbrist och desperation. Och då det också gick som det gjorde.

Läs mer

Fokus Fredag: FA-kupp och en vecka kvar av transferfönstret

Davidsson och Mannen – ons 22 jan 2014 kl 10:58

Som ni alla vet så tar vi på, den för oss arsenalister högst ovanliga speldagen, fredag emot Coventry City i FA-kuppens fjärde omgång. Det forna Premier Leaguelaget Coventry ligger just nu på elfte plats i League One, spelar sina hemmamatcher på League twojumbon Northamptons hemmaplan, Sixfield Stadium, och är mitt uppe i en period av rejäla ekonomiska svårigheter adderat till konflikter mellan klubbledning, ägare och ägarna till deras forna hemmaarena, Ricoh Arena.

Läs mer

Måndagens ryktesflora: Hålla oss till Bendtner, shall we?

Davidsson och Mannen – mån 20 jan 2014 kl 10:51

Äntligen måndag och äntligen söndagsrykten att lägga till handlingarna. För som jag skrev i texten ”Varje dag är som söndag” i augusti 2012 så är hela denna period av galenskap accentuerad kring de söndagsversioner av skvallermagasin vilka rör om med grövsta slevarna och kryddar anrättningarna med det bredaste av hittepå-spektra. Hela perioden är hemsk och värst är söndagarna, då räcker inte allt salt i världen till för att förhålla sig till ryktesfloran.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Nästan som Esa Tikkanen

Davidsson och Mannen – lör 18 jan 2014 kl 20:25

I min förra THR, den som följde efter vinsten borta mot Villa i måndags kväll, likställde jag Wilsheres mål, assist och gula kort med hockeyns Gordie Howe hattrick. Idag fortsätter jag på den inslagna vägen av hockeyreferenser och låter inlägget döpas efter en av vårt östra grannland Finlands absolut största inom den sporten, Esa Tikkanen. Förklaring, om än kanske något långsökt, kommer senare i sjoket av spelarbetyg.

Läs mer

Min önskelista: Fokus på centrala anfallare

Davidsson och Mannen – ons 15 jan 2014 kl 13:25

I fredags berörde jag på vilka positioner som Arsenal skulle behöva nytillskott och jag tog också upp behovets ungefärliga utsträckning och hur stor procentuell chans jag tror det är att klubben tillmötesgår de eventuella behoven, genom att handla in spelare. Utifrån min rangordning, vilken såklart bygger på truppens behov, kommer detta stycke ha en viss övervikt på strikerpositionen. Spänn fast dig i kontorsstolen och greppa kaffemuggen för nu kör vi.

Läs mer

The Headmasters Ritual: The Gordie Howe Hat Trick

Davidsson och Mannen – tis 14 jan 2014 kl 09:24

Igår åkte våra kanonjärer upp till Midlands för att ta sig an det underifrån anstormande Aston Villa. Inför matchen reciterade jag Astonsonen Ozzy Osbourne och landade i konklusionen att det egentligen inte spelade någon roll hur du spelade spelet, om det såg vackert ut eller inte, utan att det är slutresultatet, om du vinner eller inte, som såklart var det avgörande.

Läs mer

Sidor