Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

Davidsson & Mannen

Play for the name on the front of the shirt...

Davidsson och Mannen – ons 26 feb 2014 kl 08:45

Just nu går vågorna höga kring olika Arsenalspelares insatser, men framför allt deras attityd och deras i mångas ögon bristande inställning. Ofta sätts dessa i relation till uppskattat markandsvärde och inköpskostnad och en som fallit i många fantasters (tillfälliga?) onåd är sommarens rekordköp Mesut Özil. Vi fantaster ropade ”spend some f-king money”, fick se den trehövdade propagandaapparaten göra så och yttrar nu vår besvikelse över den bristande konstans som många anser Özil fört med sig den senaste tiden. Och om detta säger jag intet.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Ett kostsamt kalas?

Davidsson och Mannen – lör 22 feb 2014 kl 20:14

Idag firade vi av West Ham-Johans dotter L som i dagarna hade fyllt sju år. Som den logistiker av rang jag, trots allt ändå, är hade jag kollat upp att jag skulle kunna delta som attan för att sedan, fem i fyra, rycka tag i sonen Henry för att ta med honom till en, till kalaset, närliggande sportbar och där se matchen.

Läs mer

The Headmasters Ritual: My United States of Whatever

Davidsson och Mannen – tor 20 feb 2014 kl 09:08

Ja, vad skall man saga? Man kan skylla på en domare, eller snarare på ett dubbelbestraffande regelsystem. Man kan säga att vi var kassa, hänga Özil för en högst gamnackad straffspark eller Wenger för en lite märklig laguttagning. Eller så kan man säga att vi mötte ett av världens absolut bästa fotbollslag. Att vi faktiskt höll dem stången helt okej, att vi spelade med en man mindre i nästan en timme och fortfarande har ansiktet i behåll. Att vi föll med ett visst mått av flagga i topp.

Läs mer

Send In The Clowns

Davidsson och Mannen – tis 18 feb 2014 kl 07:55

För en herrans massa år sedan var på någon form av musikerträff i stora staden Vänersborg och frotterade mig under en helg med gräddan av stadens kulturelit (eller nja… kanske inte) eller i varje fall med väsentliga delar ur dess dåtida replokalspopulationer.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Match mot foolsen är alltid match mot foolsen

Davidsson och Mannen – sön 16 feb 2014 kl 19:50

Jag måste erkänna att jag var lite kluven till denna match. För för mig är ligan allt och ligan skall alltid vara prioriterad. Så med vår lövtunna trupp med rejäl trötthet på många spelare var det lite läge för trupprotation, detta samtidigt som vi måste göra vad vi kan göra för att få slut på denna förbannade titeltorka, varför FA-kuppen skulle kunna vara ett ypperligt tillfälle att göra just detta. Och så är det som det alltid är: Match mot foolsen är alltid match mot foolsen. Och då måste bara motståndet besegras.

Läs mer

The Headmasters Ritual: A slight bit of narcolepsy

Davidsson och Mannen – tor 13 feb 2014 kl 09:19

I går kväll möttes fjolårets ligasegrare föregående omgångs ligaledare på bästa sändningstid en lillelördag i ljusnande tider. Och så tråkigt det blev. Så trött, så räddhågset och så både hängslen och livrem. Arsenal var livrädda för att upprepa alla patetiska försvarsmisstag som begicks borta mot foolsen i helgen och gästerna Manchester United var ett lag i enormt dålig form. Det som skulle kunnat bli en bra match mellan två bra lag i ett bra (högt) tempo blev ett västgötaklimax utöver det vanliga.

Läs mer

In My Darkest Hour

Davidsson och Mannen – tis 11 feb 2014 kl 07:50

Äntligen, äntligen är denna helg över. Äntligen är ligaomgång 25 färdigspelad och nedpackad till historiens valv och äntligen har även medföljande måndag betats av. Jag avskyr måndagar efter förlust, jag avskyr lördag kväll efter förlust och jag avskyr att bli så avklädd och synad som jag blir efter förlust. Jag avskyr att det blir så uppenbart hur mycket Arsenal inte bara betyder för mig, utan framför allt hur mycket Arsenals resultat styr mitt humör, min sociala adaptionsförmåga men tyvärr också min syn på världen jag lever i.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Ja men bra jobbat, killar!

Davidsson och Mannen – lör 8 feb 2014 kl 17:11

Eller tja... Jag vet inte riktigt, kanske inte eller snarare f-n heller. Det här var det sämsta jag har sett Arsenal prestera sedan 8-2-matchen på Old Trafford. Den sämsta matchstarten och det sämsta markeringsspelet på mycket, mycket länge. Sämre förberedda än alla värdelösa bortamatcher förra och förrförra säsongen och sämre rörlighet än mot alla bussparkerande lag vi någonsin mött.

Läs mer

Liverpool Away: En toppmatch, The Battle of The Third Place eller Vems fönster var sämst?

Davidsson och Mannen – tor 6 feb 2014 kl 07:51

På lördag spelar Arsenal den tidiga lördagsmatchen borta mot Liverpool FC och denna match har så många olika infallsvinklar, så många bottnar och så många ramar kring sig. Det är en svår bortamatch mot ett lag som, i Luis Suárez, inte bara har en av ligans absolut bästa spelare, inte bara har en oerhört effektiv offensiv med oändliga variationsmöjligheter utan vill framstå som ett lag på väg uppåt i seriehierarkin.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Styrkan i suspekt ansiktsbehåring

Davidsson och Mannen – sön 2 feb 2014 kl 19:40

Så här två dagar efter transferfönstrets igenslagning och mitt i den mest tragikomiska, eller skall vi säga parodiska, soppan som numera lyder under namnet Kallstromgate, där skulle vi möta den pånyttfödda Crystal Pulis, nej förlåt, Crystal Palace. När man tvingats relatera till Arsenal som till en sängkammarfars utan ekivoka inslag, med jobbiga SMS från människor man inte brukar ha kontakt med och med ett närmast tragikomiskt anslag.

Läs mer

Sidor