Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Davidsson & Mannen

Persistence of Time

Davidsson och Mannen – tis 25 aug 2015 kl 10:44

Efter att ha spenderat stora delar av helgen i thrash-metallens sällskap och efter att tröskats sönder och samman under gårdagkvällens impotensmöte med lfc, ville jag liksom bara vandra vidare längs med referensernas minneslund när vi nu, idag, står endast en vecka att domedagsdörren slår igen i våra ansikten. Jag hade först tänkt döpa dagens text till ”For Whom the Bell Tolls”, men det kändes både för litterärt för en simpel fotbollsbloggare med förkärlek för hårdrocksreferenser och till det även något dramatiskt. För ”fotboll handlar inte om liv och död.

Läs mer

Monday Monday Monday

Davidsson och Mannen – sön 23 aug 2015 kl 11:16

Efter mina semianala övertramp i fotbollenssystematikens absoluta gråzon, känner jag idag att jag vill vara mer direkt, vara mer bollerövring-snabb passning på medspelare i hög fart-mottagning och skott i mål. Mer Va-Va-Voom med Vieira, Bergkamp och Henry än Zzz-tiki-zzz-taka med Denilson, Fabregas och Adebayor. Om man säger så. Detta är min ambition. Liksom.

Läs mer

Wenger don't do tactics

Davidsson och Mannen – tor 20 aug 2015 kl 08:29

Arsenals manager Arsène Wenger får ofta kritik för att inte vara en matchcoach kompetent nog att föra klubben åter till den absoluta ligatoppen. Att han inte bara är för ideologisk, vissa skulle till och med säga teologisk, i sin fotbollsuppfattning, utan också totalt saknar den grad av pragmatism man skulle kunna anses behöva för att segerrikt kryssa genom den grynnrika farled som EPL-säsong är. Att Wengers Arsenal spelar som Wengers Arsenal och så är det med det. Oavsett spelarmaterial och oavsett motståndets art. Wenger don’t do tactics, brukar det ju heta.

Läs mer

Inte vackert. Men oerhört viktigt.

Davidsson och Mannen – mån 17 aug 2015 kl 11:02

Ja, men ni vet ju själva. Englands alla tidningsbaksidor hade idag varit fulla av besvikna Wengerminer, av slaknande kanoner och av klubbemblem som spruckit mitt itu. Det hade verkligen varit kris, ris, jämmer och elände. Det hade varit fiasko, misslyckande, f-n och hans moster. Här i D&M-bloggen alltså. För jag är inte bättre än någon annan, jag har samma invärtes Krösamaja redo att sticka ut en vårtig snok och snora ned världen med, redo att gå lös med kvasten över all arsenalsk ovett och redo att skrocka om eländets elände.

Läs mer

Andra chansen

Davidsson och Mannen – fre 14 aug 2015 kl 08:01

Som du som uppmärksam läsare redan har begripit så är jag inte bara en surgnällig Arsenalfarbror med förkärlek för solid defensiv, utan är även förälder till två barn som nu har lämnat tiden i den absolut minsta storleken för den där de inte bara är tämligen pratbara, rent av resonabla, utan där de också skaffat sig någon form av egna preferenser. De sportsliga varken är eller har varit ämne för diskussion, men i den musikaliska delen av tillvaron har de redan tagit tämligen omfattande skutt från ursprungets källa, dvs. jag och min.

Läs mer

Två steg

Davidsson och Mannen – mån 10 aug 2015 kl 15:55

Hej och välkomna till ännu en säsong på Arsenal Swedens hemsida i allmänhet och till/invid min lilla fotbollsblogg i synnerhet. Jag hoppas att ni har fått vad sommarledighet ni behövde, att ledigheten varit till belåtenhet och att saknaden över adekvat fotbollsrelaterat bloggande (ja, men tjenare) inte varit allt för stor och allt för smärtsam.

Läs mer