Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Davidsson & Mannen

Varför känner jag som jag gör inför Mathieu Flamini?

Davidsson och Mannen – mån 30 mar 2015 kl 10:17

Jag måste erkänna att jag ibland inte riktigt inser hur jag framstår i andras ögon. Min fru hävdar att jag, om jag inte tycker om någon viss person, är oändligt tydligt med detta faktum, samtidigt som jag själv ofta glider omkring i villfarelsen om att jag framstår diplomatisk, följsam och vän, dvs .inte alls som verklighetens representant, dvs. min fru, upplever och uppger att jag gör.

Läs mer

Och på det centrala mittfältet har vi…

Davidsson och Mannen – fre 27 mar 2015 kl 14:47

Släpp fångarne loss, det är vår” skanderades det i de svenska komikerleden under det glada 70-talet och eftersom jag inte är den som är den, tordes en rak översättning nutidens arsenaltillvaro vara ”släpp transfertankarna loss, det är vår”. Och visst skall vi göra det. För när en säsong håller på att spetsas till i form av rafflande ligaavslutning och allt färre lag med i FA-cupen så rundas den samtidigt av. Vi är allt mer fokuserade på en allt mer viktig nästa match.

Läs mer

Varför bryr jag mig inte?

Davidsson och Mannen – ons 25 mar 2015 kl 10:39

Visst är jag en kille som gärna konsumerar idrott utan allt för mycket känslor inblandade, visst låter jag mig gärna underhållas och visst njuter jag, på många sätt, ibland mer av fotbollsmatcher utan Arsenals inblandning. Jag smetar gladeligen och gärna ned sporten med mitt moderna fotbollsturistande och så långt som mitt civilstånd tillåter ser jag gärna två, tre ytterligare matcher/helg.

Läs mer

Att möta en samling Geordies

Davidsson och Mannen – fre 20 mar 2015 kl 07:54

Som alla ni, kognitivt välmöblerade läsare av denna blogg, redan känner till så har den moderna toppfotbollens främsta representanter, spelarna i de olika fotbollslagen, nu för tiden ganska sällan speciellt mycket med den stad eller det område som laget är placerat att göra. Spelarna lever i små slutna bubblor och avståndet till den vanliga världens vanliga människor garanteras av säkerhetpersonal som skyddar spelarna som om staden de bor i vore direkt toxisk för deras ut- såväl som insida.

Läs mer

En stillsam vandring utmed fotbollens elefantkyrkogård

Davidsson och Mannen – ons 18 mar 2015 kl 09:53

Du som läser bloggen vet ju redan mina tankegångar inför gårdagens returmatch mot Monaco. Du vet att jag redan hade avskrivit chanserna till avancemang och att jag redan förberett mig på nederlaget genom att stint stirra på ligatabellen och dess eventuella möjligheter och potentiella falluckor.

Läs mer

West Ham, Västtrafik och jag mittemellan

Davidsson och Mannen – mån 16 mar 2015 kl 09:57

Som ni vet så innehöll lördagen inte bara en trevlig blandning fotbollsmatcher, utan skulle även rundas av med den i Casa de D&M lite lätt upptrummade finalen i årets melodifestival. Dottern hade bakat speciella kakor, så kallade ”Festivalkakor” (vilket spontant gav i varje fall mig helt andra associationer), gjort tabell där alla skulle kunna fylla i sina respektive röster och deras mormor var speciellt inbjuden för att värna om consensusens absoluta omöjlighet, där i TV-soffan. En självklarhet var att även de arma ungas fader, dvs.

Läs mer

Dat lördagsmatch

Davidsson och Mannen – tor 12 mar 2015 kl 15:39

Efter en vecka som innehåll Den Matchen på Den Arenan med Det Resultatet är det lätt att hamna i någon form av emotionellt bakvatten. Vi står liksom fortfarande och hoppar på borden, fortfarande lätt euforiska över att nio års vinstlöshet på Old Trafford nu är till ända och vi tenderar lätt, vi som följt Arsenal i några år, att tolka ut större betydelse av måndagens match än vad som egentligen är bra för oss.

Läs mer

Dat Game

Davidsson och Mannen – tis 10 mar 2015 kl 08:28

När min nu åttaochetthalvt-årige son skulle gå och lägga sig igår frågade han om jag när han har läst färdigt och skall släcka lampan, skall spela FIFA. Detta är något som han alltid gör och han gör det  eftersom vi har vårat X-box i rummet mittemot hans och då han, av någon anledning, finner ljudet av handkontrollens klickande blandat med faderns suckande över Arsenals artificiella tillkortakommanden, rogivande.

Läs mer

Dagen då ordningen återställs

Davidsson och Mannen – fre 6 mar 2015 kl 16:04

Först vill jag slå fast att jag har oerhört svårt för så kallat lillebrorskomplex. När Sveriges näst största stad måste vara så enormt inbjudande, så himla rolig och så abnormt evenemangsfylld, bara för att den är mindre och således mindre betydelsefull än landets huvudstad. Eller som när vissa människor, främst män, måste kompensera en eventuell kortvuxenhet med att alltid ställa sig för nära och för påträngande andra personer och därmed annektera den sfär som i högsta grad går att anse som privat.

Läs mer

Två svar bland många frågor

Davidsson och Mannen – mån 2 mar 2015 kl 14:00

För mig är det alltid svårt att finna fokus efter att Arsenal förlorat en viktig match, speciellt om det gäller en kvällsmatch under arbetsveckan. Jag ligger vaken på natten, försöker begripa vad som hände och finna orsaker till att det elände som jag bevittnade kunde komma till stånd. Sedan brukar jag till sist släppa taget, sova oroligt resterande del av natten och vakna upp som om jag vore bakis, trots att jag inte intagit något alkoholhaltigt.

Läs mer