Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Davidsson & Mannen

Ingen

Davidsson och Mannen – ons 30 sep 2015 kl 08:25

I måndags spekulerade jag kring vilken spelare som skulle ersätta Coquelin, som jag utgick ifrån skulle sparas till matchen mot Manchester United på söndag, och jag ställde då frågan ”Vem stiger fram?”. Och om vi lyfter blicken, lämnar just det centrala mittfältet för en stund och ser på hur hela Arsenals lag presterade igår, så blir svaret lika smärtsamt som självklart: Ingen. Ingen alls, none. Visst gjorde Sanchez en bra match och var ett ständigt hot, när väl farten drogs upp och visst gjorde Cazorla en bra insats som tvåvägsmittfältare. Men i övrigt; ingen.

Läs mer

Vem stiger fram?

Davidsson och Mannen – mån 28 sep 2015 kl 16:38

Idag är man som sig bör oerhört glad efter att Arsenal, under lördagseftermiddagen, besegrade Leicester borta på King Power Stadium och inte bara avslutade deras förlustfria svit, utan framför allt tog tre tämligen säkra poäng. Jag är också oerhört glad och tacksam över att vi fick igång målskyttar Walcott och Giroud, men framför allt fick se Sanchez avsluta sin period av måltorka och det på bästa möjliga sätt med ett hattrick. Sanchez är således ende spelare i världen som har gjort hattrick i både Serie A, La Premiera Divisiona och i Premier League. Bara en sådan sak.

Läs mer

Slap Shot Part Two

Davidsson och Mannen – fre 25 sep 2015 kl 07:46

I somras skrev jag en text om hur mitt intresse för ishockey har påverkats under åren, hur det har fått stå tillbaka för mitt dito för fotboll, men framför allt kring vilka olika ingredienser i sportens transatlantiska del som under åren tilltalat mig. Jag använde filmen Slap Shots totala nakenhet som exempel och resonerade kring hur mycket kärleken till en sport kan påverka en stad på randen till undergång, hur mycket hopp den kan ge människor utan framtid och hur stor del av ett liv som följandet av en idrott/ett lag kan vara.

Läs mer

Blek som en albyl

Davidsson och Mannen – mån 21 sep 2015 kl 15:51

”…det var slag och skott, blod och spott och smaken av asfalt”. Nu var det varken skott, blod, spott eller smak av asfalt som vi tvingades konfronteras med i helgens tidiga lördagsmatch mot chelsea, men Nationalteaterns Rockorkesters ”Spisa” passar ändå perfekt in för att illustrera matchens vändpunkt. För ”dom visade en kanyl och jag blev blek som en albyl” var just vad jag kände efter vår förlust.

Läs mer

Trubbel

Davidsson och Mannen – fre 18 sep 2015 kl 07:51

Ofta tvingar jag mig själv att konfrontera den moderna fotbollens eviga förgänglighet och då försöker jag förstå allt det där som snurrar så snabbt och obegripligt ogripbart ovanför mitt huvud. Jag försöker binda ihop mina funderingar om fotbollen med det verkliga livet, det jag själv lever. Det jag har tillsammans med min fru och mina barn, all tid man spenderar på sin arbetsplats eller den tid man hinner dela med sina vänner. För för mig hänger allt detta ihop. Lika självklart som obegripligt, men så är det.

Läs mer

Tre tusen missade chanser, två mål och Dinamo borta på onsdag

Davidsson och Mannen – mån 14 sep 2015 kl 16:04

Segern, är vår, segern är vår. Vi har vunnit, segern är vår. Ja, för då fick vi ju äntligen en seger på hemmaplan, vi gjorde uppenbarligen mål på vår hemmaplan och vi snyggade till den annars ganska osköna hemmaplanstatistiken så att vi nu har fem av sju hemmamatcher utan gjorde mål (istället för som tidigare fem av sex hemmamatcher utan gjorda mål). Förvisso var det mot ett Stoke som, paradoxalt nog, har kommit att bli en favoritmotståndare att möta på Emirates (ännu inte på Britannia, men det är en annan text att skriva), men ändå.

Läs mer

Brave New World

Davidsson och Mannen – fre 11 sep 2015 kl 08:03

Jag utgår ifrån att jag stundtals uppfattas som grund, som känslomässigt styrd och som irrationell, snarare än logisk. Jag vet att jag äger en viss förkärlek för att skriva Arsenalblogg innehållande musikreferenser i allmänhet och åttiotalshårdrocksdito i synnerhet, vilket även det påverkar bilden av mig som person bakom bloggen.

Läs mer

Love Will Tear Us Apart

Davidsson och Mannen – fre 4 sep 2015 kl 07:48

Kära, bästa bloggläsare. Här står vi nu, i denna stund, inte bara inför en helg som totalt saknar innehåll av någon som helst vettig fotboll (läs: Arsenal, EPL eller Football League i fallande skala och fallander sanningsgrad) utan också inför en period av påtvingad kontemplation, av rekapitulation och av sårslickande. Inga avledande ligamatcher att hänga upp sitt följande kring, ingen uppstart av Europaspel att vända och vrida på och inga motståndarförluster att, i brist på Arsenalsegrar, gotta sig åt. Och inga transferrykten. Inga spelaraffärer. Inte det heller.

Läs mer

B.E.D.R.Ö.V.L.I.G.T.

Davidsson och Mannen – tis 1 sep 2015 kl 19:35

Nu har fönstret slagit igen för denna sommar. Det var öppet i två månader mellan förste juli och förste september, 18.00, engelsk tid vilket gav de engelska klubbarna 62 dagar på sig att, utifrån rådande ekonomiska, personella såväl som fotbollsmässiga förutsättningar, optimera sina respektive spelartrupper.

Läs mer