Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Mörker, mörker, bara mörker

Davidsson och Mannen
sön 10 nov 2013 kl 19:51

Fakta

Jag hade så gärna velat få skrika ut i glädje över den där kvitteringen. Jag hade så gärna velat fått känna känslan av att vi stod upp, av att vi var där och känslan av att vi kan det ingen trodde oss kunna. Nu blev det inte så, nu blev det varken kvitterings- eller segervrål, det blev absolut ingen ting. Det blev tomhet, mörker. Mycket mörker. Vidrigt.

Jag vet inte var jag skall börja. Skall jag börja med en mittfältsduon som heter Arteta-Flamini, skall jag börja med att mittbacksparet hette Koscielny – Vermaelen eller skall jag börja med att den andre avbytaren vi satte in hette Bendtner i efternamn? Med att vi har en bra startelva, men inget alls mer? Vi kan skylla på otur, vi kan skylla på influensa eller på att cynismen inte riktigt är av den nivå som behövs. Eller så kan vi tala om det där dj-la spöket som dels heter Fasta Situationer, men också heter fel dimensionerat lag, Som Sämst När Det Gäller Som Mest eller Helt Enkelt Inte Tillräckligt Bra?

Jag är bara tom. Bara less och bara trött. Trött på att vi återigen kissar på oss så fort vi åker upp till Old Trafford, trött på att vi inte kunde knuffa ut spöket i ljuset och få det att försvinna, och trött på att vi inte, ännu inte, har vad som behövs för att slå en av de stora. Jag trodde att vi hade det efter matchen i Dortmund, men när vi saknar både Mertesacker och Rosicky, så är vi inte bättre. Vi har inte större bredd, inte bättre trupp och vi är inte bättre än så här.

Vi leder fortfarande ligan, hade tur med en del resultat, men måste bli enormt mycket bättre, och bygga bättre lag i januari, om vi skall vara de utmanarna som många anser oss var. För vi är det inte idag. Vi kan inte göra de där bytena som ändrar förutsättningarna, vi tvingas ta in spelare som vi redan vet inte kan göra något för oss, och som inte ens vill spela för oss, vi kan inte lyfta en match som är på väg att gå i kval. F-n, va trött jag blir. Trött, irriterad och arg. Bitter. Sur. Nedslagen. Besegrad. H-vette. Mina betyg är som följer:

Szczesny: 2/5. Hade inget att göra under andra halvlek och hade inte mycket att göra på rvp's mål. Plockade ned de lyror han borde plocka ned och skötte sig överlag utan något att klaga på.

Sagna: 3/5. Satte bra press på manus vänsterkant, var bra i närkampsspelet och stod upp i defensiven. Hade dessutom ett antal fina inlägg, framför allt i andra halvlek, och bistod med mycket av det vi faktiskt lyckades prestera i offensiv väg.

Koscielny: 3/5. Rensade, stred och tog rvp ett antal gånger. Hade bra bredd i sitt spel och räddade Vermaelen ett antal gånger.

Vermaelen: 2/5. Hade ett antal fina brytningar (19:e, 20:e, 21:e och 26:e), men släppte också till allt för mycket under första halvlek. Borde tagit rvp's löpning vid målet, borde gått in och borde visat att han skall ha en plats i startelvan. Det gjorde han inte.

Gibbs: 2,5/5. Gjorde ytterst få fel i matchen. Var egentligen bra både defensivt, i sitt arbete mot Valencia och Smalling, och offensivt, med inlägg och stor delaktighet till och med inne i boxen. Men tja. Vi förlorade. Inte på grund av honom, men ändå.

Flamini: 3/5. Spelade enkelt med boll och överilade sig aldrig, varken med bollen eller utan. Tog ett högst värdigt kort, när han tryckte Jones åter, i 44:e. Bidrog med fortsatta ledaregenskaper i sitt högst dominanta styrande och ställande. Byttes ut onödigt tidigt i 61:e minuten.

Arteta: 2/5. Nästan osynlig i spelet med boll under första halvlek, men jobbade över ytor och försökte gripa tag i situationen. Kom sedan, med vissa fina långpassningar som undantag, egentligen inte riktigt in i matchen, utan utmärkte sig mest i ett par högst veka möten med både rvp och Rooney.

Özil: 1,5/5. Inte helt rätt inställt sikte i passningsspelet och såg närmast rädd ut när de röda stormade fram emot honom, när han hade bollen. Vek ned sig och borde bidragit med oerhört mycket mer än de, i andra halvlek förekommande, link-upsen, skottet i burgaveln i 58:e och några fina crossbollar. Vi hade verkligen behövt mer av denne kreatör, men så blev det inte. Hade säkert behövt mer vila inför matchen, en vila som han i dagens Arsenal uppenbarligen inte kunde få.

Ramsey: 2/5. Pressade bra på Evra och Kagawa, men verkade återigen helt fel på högerkanten. Stred och blev mer synbar i andra, då han också fick sin rätta position, den centrala, Kunde även han tryckt till rvp vi målet.

Giroud: 2,5/5. Lysande som target, nyttig i uppspelen och bidrog till spelet. Fick dock lite svårt när han försökte spela plottrigt och småpassligt. Även han, och jag fortsätter uppräkningen, kunde gott klämt till den där lille pojken inuti den vidrige holländaren då denne gjorde matchens enda mål.

Cazorla: 1,5/5. Inte alls med i spelet under första halvlek och syntes mest när han försökte men misslyckades. Var lite mer delaktig och berättigad i andra halvlek, men gjorde överlag ingen vidare bra match. Såg, precis som Özil gjorde, märkbart medtagen ut. Påverkad av stundens allvar, eller bara övermatchad?

Wenger: 2,5/5. Inte hans fel att både BFG och Rosicky faller offer för influensan och inte hans fel att vissa kreatörer inte stod pall. Men sätter man in Bendtner i 78:e minuten så vet man inte bara att matchen är förlorad. Man vet också att Mr Manager, eller vem f-n som nu ansvarar för truppens utformning, inte har gjort sitt jobb. Vi hade i denna match, precis som i så många andra, behövt en bänk värd namnet. Det hade vi inte idag och tja... Då besegrar du, återigen, inte Manu på Old Trafford. Inte denna gången heller, Mr Wenger. Gazzzides eller Krångelke.

Både Wilshere och Gnabry var bra i sina inhopp. Men det räckte inte. Spelarna verkade trötta, urlakade och slokande. Vi har ända sedan ligans start rullat runt på startelvan plus max två spelare och det håller, uppenbarligen, inte om du möter foolsen, Dortmund och Manu samma vecka. Borde kanske inte komma som en överraskning, Wenger et al? 

Jag hade så gärna velat få skrika ut i glädje över den där kvitteringen. Jag hade så gärna velat fått känna känslan av att vi stod upp, av att vi var där och känslan av att vi kan det ingen trodde oss kunna. Nu blev det inte så, nu blev det varken kvitterings- eller segervrål, det blev absolut ingen ting. Det blev tomhet, mörker. Mycket mörker. Vidrigt.

Kommentarer

Bild för Corben

jag säger bara fyyyyy faaaaaan

Jayarse på twitter.

Bild för Jajo67

Finns inget som är så sorgligt som att torska mot - ett inte alls imponerande - Man U då flera spelare viker ner sig och underpresterar något enormt. Cazorla & Özil bedrövliga, vår bänk patetisk....In med Bendtner, suck.

En skitmatch.

Bild för zimzon

Riktigt tråkigt. Aldrig har bättre förutsättningar att slå United på OT. Men vafan, nån liten svacka ska vi väl ha? 

Twitter: @zimzon80

Bild för Edwin Karolczak

Vi leder fortfarande! Efter uppehållet har vi någorlunda enkla matcher som Southampton, Marseille, Cardiff, och Hull! Lägg där till att Walcott, Podolski är tillbaka tills dess, Chamberlain är inte heller långt ifrån! 

Bild för Jajo67

Skulle knappast klassa Southampton som enkel match i nuläget....

Bild för zimzon

Nej de går ju rätt bra får man säga. Men när rämnar det, för de gör det? Tror de kan sluta åtta, som bäst. Men lätt match är det ju inte.

Twitter: @zimzon80

Bild för Ola Svärd

Lika skön måndag som det va för en vecka sen - lika tung idag. Försvarsmässigt är det väl rätt ok i stora delar - ja förutom då hörnmålet -Mertesacker-området som ingen ville ta. Så jäkla jobbigt se apan vråla ut sin glädje över målet - man mår illa. Framåt ja, shit så dåligt och lika dåligt var det mot Dortmund. Özil känns iskall och ser helst ut att vilja vara nån annanstans. Tokdålig två matcher i rad och ändå måste han spela 90 min.

Soton i nästa och då med våra tre fransoser som kommer tillbaka efter två dyngviktiga matcher mot Ukraina som lär ta på både psyke och kropp. Sagna kan få vila då men Kos o Giroud - finns inga alternativ och måtte de komma tillbaka oskadade samt med seger från playoff.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Davidsson och Mannen

Corben// Ja, inte säger jag emot dig.

JJ// Ja, det är ännu en (två) aspekt/aspekter. Manu var inte så bra, de hade ett bra tryck, gjorde sitt mål och lade sig sedan på försvar. De gjorde ju förvisso detta bra, men hade vi inte varit så lama, så håglösa och så trötta, så hade de inte lyckats. För så bra var de inte, vi däremot… Och att behöva byta in Bendtner… Det känns avsevärt värre än när vi körde Lansbury i 8-2-matchen, för de håller ungefär samma klass och Lansbury ville i varje fall spela för Arsenal. Bendtner däremot…

Zimzon// Alltså för mig är det inte svackan som är problemet, den kommer ju alltid och så är det för de flesta lag. Men det som du tar upp, att det var nu vi skulle göra det vi inte kunnat på ganska exakt sju år, men ändå inte lyckades. Trots att de på sin höjd var okej, det känns jobbigt. Sedan visar ju denna match vilken enormt skör och tunn trupp vi har.

EdwinK// Visst leder vi och visst är det skönt att du håller en positiv flagga i topp, det skall du ha en eloge för. Sedan tycker jag nog inte att varken Southampton (som ligger trea), Marseille eller Cardiff är så himla lätta matcher, Hull kanske, men inte de andra. Däremot är det ju oerhört skönt om Walcott och Podolski kommer tillbaka. För båda, framför allt den sistnämnde hade ju kunnat vara den subben som vi tvingades använda Bendtner till igår. Och det hade varit skillnad!

JJ// Ja, hej igen och ja, där håller jag ju med dig.

Zimzon igen// Jag tror inte heller att de kommer att sluta topp 4, men de kommer absolut att utgöra ett hot långt in i januari-februari, kanske till och med längre. För de har gjort ett antal oerhört bra värvningar och har, utifrån deras förutsättningar, skaffat en enormt bra, och bred, trupp. Vi tog in Özil och Flamini, vilka båda är under bara (den förstnämnde inte så mycket igår, dock) medan Southampton, återigen utifrån deras förutsättningar, skaffat in flera spelare som hotar en startelva och ger fina alternativ från bänkplats.

Bild för Fredrik Norman

Vi behöver som vanligt förstärka upp truppen, medan de andra lagen har sina lag klara långt innan Augustis slut. Vi måste ha in en Di Maria typ och vi måste ha in Suarez typ. För hur mycket jag än gillar Giroud så gör han inga mål. :( Okej att han i den här matchen har tre stycken iskalla kreatörer bakom sig, ja till och med fyra om man räknar in Arteta. Och än en jävla gång så har inte Wenger gjort läxan. Rooney kan nästan på egen hand plocka bort dessa fyra mittfältare, han fick visserligen hjälp av Jones. United var riktigt kassa men vi har fan ännu sämre.

I övrigt bra betyg bortsett att jag tycker Cazorla och Mesut skall ha varsitt fett minus.

Bild för Elias Johansson

Är sååååå jäääävla less på att förlora mot manU, dem var ju inte äns bra!? Problemet är att vi var sämre, är så surt att förlora matcher på d sättet....

Bild för Davidsson och Mannen

Hemulen 13// Ja, jag kan inte annat än hålla med dig i ditt resonemang kring truppens utformning och de behov vi har av förstärkning. Och till Özil och Cazorla så... tja. Du är lite hårdare, jag är lite mjukare.

Pumpum// Ja, så var det. De försvarade bra, men var i övrigt inte mycket att hänga i julgranen. Och än mer bittert för oss när vi, trots detta, inte lyckades besegra dem. Den här gången heller.

Bild för Danneman

Tycker fan Ramsey var lika usel som vi sett honom vara förut. Han sprang såklart, men det har han alltid gjort, men han slog ju också passen käpprätt åt skogen. Liksom Özil och Cazorla, hört att de ska vara bra på det annars.

Märktes verkligen att vi saknade några äkta kantlöpare. Inte en jävel som utmanade efter kanten en enda gång, Özil sög sig mot mitten varje gång. Han är förvisso en COM, men ändå!

 

Kuk. Tycker dock Arteta var bättre än vad många hävdar. Även the back five. Varför får Szczesny 2/5? Han gjorde inget märkvärdigt, men han ska inte dras ner i skiten för att de andra inte kan anfalla.