Medlemmar: 6089 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: En blandad skock Mansvalpar hugger till

Davidsson och Mannen
lör 23 nov 2013 kl 19:39

I gårdagsmorgonens inlägg inför dagens match gick jag på i John Pohlman möter Anslagstavlan ullstrumporna och skanderade vitt och brett om de risker som följer på det väderomslag som min hemkommun stod mitt upp i. Omslagets eventuella risker ansåg jag även att fotbollslaget Arsenal stod inför denna lördag, när nu spelet i EPL äntligen skulle återupptas och där första utmaningen, i form av hemmamötet med Southampton, skulle antas.

På samma sätt som att invånarna i Sveriges andra största stad skulle bereda sig genom påsättning av broddar, medräkning av än mer digra förseningar i den kollektiva trafiken och av att ikläda sina fyrbenta vänner både klädesplagg och accessoarer i lämplig färg och form, skulle Arsenal bereda sig på en tämligen stökig höstvandring fram till en lika intensiv som riskabel jul- och nyårsperiod. Soton hemma var första matchen i en lång rad av avgöranden där potentiella minor döljer sig bakom varje tackling, varje motlägg och i varje hårt påfrestande löpning.

Arsenal gick in i det återupptagna seriespelet med, utifrån rådande förutsättningar, tämligen god situation. Betygssättande rektor D&M gjorde detsamma. Detta utifrån att dagens betygssättande inte skett av mig, utan delegerats ut till ett antal bjäffsande mansvalpar i olika åldrar och med olika lagtillhörighet. De redan kända West Ham-Johan och Manu(td)-Mats fick sällskap av en LFC-fantast, ännu en Manu(td)-vän och tack och lov ännu en Arsenalist. Proceduren har bestått i att alla skriker ut sina spelarbetyg, jag räknat ut ett medelsnitt och spridda röster om respektive spelares insatser fått efterfölja det satta betyget. Av denna anledning kommer betygens utformning inte bara skilja sig kvalitetsmässigt (inga värderingar, inga hårda känslor) från den vanliga, utan även rent numerärt utformningsmässigt.

Szczesny: 3.83/5. ”Säkerheten själv, förtroendeingivande”. ”Resolut och kommer inte ihåg en enda tveksamhet”. ”Vaken gånger 2, rätt positionerad och bäst i matchen”. ”Resolut målvaktsarbete, där han exempelvis väljer att boxa ut istället för att greppa bollen vid fasta situationer eller vid svåra inlägg”. ”Får pluspoäng för snygg tröja, annars en stabil insats”.

Sagna: 2.5/5. ”Osynlig första halvtimmen och gjorde inget bestående intryck”. ”Stabil, men visade inte mycket av de offensiva kvalitéer man är van att se”. ”Ganska anonym”.

Mertesacker: 3.3/5. ”Nej, men han var väl säker i defensiv en, inga tabbar. Plus för att han drar på sig straffen”. ”En mittback är en mittback och Well done job”. ”Stabil”. ”Jättebra med ett bra jobb, matchen igenom”. ”Fixade straffen, plus för det. Annars stabil.”

Koscielny: 2.92/5. ”Ja, du. Gjorde sitt jobb, men inget som stack ut, varken positivt eller negativt”. ”Som Mertesacker, men lite mer fladdrig”. ”Nej, men bra aggressivitet hela matchen, inget mer”.

Gibbs: 2.42/5. ”En enda grej jag kommer ihåg. Det var när han blev ifrånsprungen men räddade situationen”. ”Svårt… En del bra offensivt, men tämligen osynlig”. ”Inget speciellt att säga om honom”. ”Väldigt anonym”.

Arteta: 1.92/5. ”Missade en rensning som blev till en målchans”. ”Felpassar och inte 100 %-ig i defensiven”. ”Missade positioner, gjorde enkla fel och spelar kanske på fel position?” ”Lite slarvig vid ett flertal tillfällen”. ”Generellt helt okej. ”

Ramsey: 2.83/5. ”Det är ju plus för den snygga klacken i första halvlek, vilken var värd ett bättre öde”.  ”Gjorde sitt jobb i det tysta utan att briljera”. ”Plus för bra sammarbete med Wilshere och Özil”. ” Väldigt snygg klack i stolpen som var värd ett bättre öde”. ”Inte lika dominant  och kreativ som man har sett honom tidigare matcher”.

Özil: 2.75/5. ”Bra kortpassningsspel och hade det fina inlägget till Ramseys stolpkott. Vän med bollen, som den gamla instruktionsfilmen hette”. ”Galant som den världsspelare han är men lite mer svårsynlig i andra”. ”Vad skall jag säga om honom..? Fantastisk fotbollsspelare, men man måste betygsätta honom utifrån den högre ribba en världsspelare, som han, är. ” ”Var egentligen inte inblandad i något av målen, betyg efter det”.

Wilshere: 2.53/5. ”Gjorde en bra brytning i 75:e men slog en slarvig passning i 81:e”. ”Ivrig och energifull på sin kant i första halvlek”. ”Skall egentligen spela centralt, är egentligen ingen kantspelare”. ”Saknar kanske rökpausen”. ”Bästa matchen jag sett honom i år”. ”Hade fått ett bättre betyg om han tagit tacklingar som en riktig engelsman”.

Giroud: 3.92/5. ” Säker straff, det räcker  så”. ”Fick en bjudning till 1-0, men ett mål är ett mål”. ”Säker straff och fungerade bra som target”. ”Duktig target och svår att sätta minus på”. ”Han gör två mål och det är mycket bra”. ”Som en målskytt, gör han, mål”.

Cazorla: 2.25/5. ”Utbytt i 69:e och det var inte en kvart för tidigt”. ”Osynligt, var han på plan?” ”Bättre i andra halvlek än den första, då han var smått osynlig”. ”Helt anonym”. ”Jag såg honom ta en hörna, annars såg jag inte mycket av honom”.

D&M: 4/5. Jag ger mig själv stort A i Ordning och Uppförande, både i realtid och på planeringsstadiet där delegering stod i centrum denna helg. Skjutsningen till sonens innebandyträning sköttes av lekkamrat Jakobs pappa medan sonens fotbollsdito sköttes av hans ömma moder. Detta samtidigt som jag själv drog det både tunga och ansvarsfulla lasset att dricka öl, äta snacks och titta på Everton – Liverpool. Enda minuset får jag för att jag dessutom delegerade en två och en halv timmes sovmorgon, men glömde vidarebefordra ansvaret för toalett- och köksstädning samt lagning av tvättkorgen.

Dessutom kanske jag förtjänar ett visst minus för en något hög svansföring både inför och i soffan under pågående match. Men det kan å andra sidan även sättas på pluskontot, eller hur?! Ni vet ju hur det är. Tre, fyra öl och Arsenal är inte bara det godas förkämpe och världens vackraste lag, det tenderar också att bli världens bästa lag... Nu tackar pojkscout D&M, efter ännu en afton i allmänhetens tjänst, för sig. Nu skall jag sjunka ned i soffan och svälla på alla ledder och bredder.

Ni får ursäkta de något spretiga betygen, avsaknaden av detaljer och de utförliga analyserna. Vi sitter och äter chips och pizza, dricker öl och ser på West Ham mot chelsea. Vi leder ligan och jag är f-n i mig oerhört nöjd över att ha sett Arsenal vinna, inte vackert men välförtjänt. Nu tar vi en extra grogg och laddar upp inför tisdagen. Skål. På återseende. Alltid redo!

Kommentarer

Bild för Corben

Perfekt, skulle gett Gibbsen högre betyg själv men men. Vi måste fråga oss hur bra Szczesny är egentligen, är det inte perverst lite tavlor från hans sida, och har det inte varit så ändå sen Fabianski skadade sig i våras?

Jayarse på twitter.

Bild för Sven-Erik Eriksson

Ja, Szczesnys form och stabilitet är grym! Han är nog bättre än vad många av oss fattar och inser. Sedan tycker jag att det är kul att man kan konstatera att Giroud är en sådan komplett spelare. Inte bara målskytt. Speluppfattningen och touchen är mycket bra. Fråga Özil vem han helst spelar vägg med...Tror jag vet svaret!

I med-och motgång!

 

 

Bild för Kaj Poikela

Gillar att man tar med målvaktströjan i betygsättningen. Minst 4,2 till den betygsättaren. Misstänker att denne inte håller på Man U.

Bild för Davidsson och Mannen

Corben// Absolut, Gibbs var bra, men jag fick böja mig för delegationsmandatet de givits. Och Szczesny ja, inte illa alls. Särskilt när man betänker hur många keepermisstag som begåtts i år, så framstår vår målvakt plötsligt som trygghetsbringare nr 1.

sven-erik// Håller helt med dig i allt!

A-C// Ja, jag minns inte helt vem som drog in den, men har för mig att det faktiskt var en av manu-pojkarna!