Medlemmar: 1953 st.
Visa menyn

Söndag med spurs och Manu, tisdag med CL-spel mot Marseille

Davidsson och Mannen
mån 25 nov 2013 kl 12:04

Fakta

Skadeglädjen sägs vara den enda sanna glädjen. Tragiskt vore om det var sanningen, men jag kan inte annat än erkänna att jag fick tillfälle att känna enorma mått av glädje även under söndagseftermiddagen. Trots att Arsenal inte spelade. För det fanns ju andra som gjorde det. Eller lät bli att göra det.

Innan vi sätter tänderna i morgondagen måste vi på passa på och njuta en stund av gårdagens händelser. Nu ogillar jag ju å det grövsta dopninglaget shitty varför en massa gjorda mål och tre poäng till dem per automatik väcker såväl vämjelse som nedslagenhet. Fast det är ändå lite svårt att inte fyllas av skadeglädje när laget shitty sätter sex mål på är de inför säsongen så oerhört hypade Tottenham Hotspur FC. Laget som investerade runt miljarden på spelarköp, laget som har en ung, spännande och fritänkande manager vid rodret och laget som förvisso haft lite svårt med målskytten men ändå varit trygga, säkra och föredömliga i försvarsspelet. Nu rasade detta försvarsspel totalt och anfallsspelet var så impotent att det nästan var smärtsamt att bevittna.

Spurs hade knappt en målchans på hela mathcen men släppte samtidigt in hela sex mål i den forna så täta defensiven och då är det svårt att inte le, i varje fall, en smula av ackumulerad skadeglädje. Det är svårt att inte falla för drivet av en högst primitiv inombordsmotor och det är svårt att inte fyllas av känslan av upprättelse, eller i varje fall ett konstaterande om att det inte riktigt blev som folk hade förutsatt. För spurs var ju nästa stora lag, det goa laget på G och ett av de lag som absolut skulle lägga Arsenal såväl bakom sig som under sig i tabellen. Nu är det fortfarande många omgångar kvar av årets liga, men i nuläget kan vi konstatera att så inte riktigt blivit fallet.

Till detta spursfiasko kan vi ju även lägga gårdagens 17.00-match där Manchester United åkt till Cardiff för att fortsätta sin inslagna väg av segrar. Viasatkommentatorn talade, vid 2-1 överläge för Manu, vitt och brett om att Manchesterlaget nu bara var någon ynka poäng för CL-plats och således verkligen var tillbaka i toppen så när sydkoreanen Tre Äpplen Hög Kim nickade in kvitteringen ruckades såväl kommentatorns som de medresta Manufantasternas världsbild rejält. Härligt.

Förvisso känner jag med och för mina manu-vänner, men gläds också över att stora stygga United igår inte alls var vad de brukar vara. van Persie blev kvar i Manchester med någon form av ljumsk-/pelvisskada och utan honom och den bortsprungne Kagawa hade de i Carricks frånvaro, bara Rooney som drev på och satte konstruktivt tempo. Jag känner inte någon direkt skadeglädje, utan mer en glädje i att de tappade två viktiga poäng, vilket torde vara oerhört bra för oss, samt i att se att även de, efter år av SAF-styre, nu visar sig vara smått mänskliga. Och här lägger jag ändå eventuella konspirationsteorier åt sidan. Men gott var det, Kims kvitteringsmål. Och nästan lika gott var det att se skolgårdsmobbare Evras ansikte efter det. Härligt. 

Men med söndagen lämnad bakom oss kan vi nu se fram emot morgondagen och det möte vi då står inför med Olympique Marseille. Fransmännen ligger sist i grupptabellen och är fortfarande utan poäng, men har ändå en teoretisk chans att, i varje fall, ta sig till spel i Euro League till våren. Arsenal ligger med våra nio poäng och plus tre i målskillnad i tabelltoppen, men har ett högst ovisst möte borta i Neapel som avslutning på gruppspelet. Napoli som i sin tur även de har nio poäng och som i morgon möter Borussia (sex poäng och plus två i målskillnad) på Westfalenstadion i Dortmund.

Marseille spelade sin senaste ligamatch i fredags då de bortabesegrade Ajaccio med 3-1 och ligger på Ligue 1:s fjärdeplats, tio poäng efter ledarna PSG. Många skulle hävda att matchen mot Marseille är av enklare art och ja, vi får det svårare på lördag när det är vår tur att åka till Cardiff, men morgondagens match är allt annat än något vi kan spela av med vänster hand.

Özil är en spelare som vi måste få igång. Och måste ha på planen. Bild: Flickr.com: ”Craig CR”

Vi står nu i en oerhört intensiv matchperiod och trupprotation är därför högst nödvändig. Samtidigt kan vi inte ta risken, precis som inte kunde göra i lördags mot Soton, att spela ett för svagt lag och således riskera poängtapp i detta getingbo till Champions Leaguegrupp. Skulle vi hamna trea är detta fruktansvärt och ett praktfiasko, skulle vi hamna tvåa är det skönt att vara vidare och slippa spursträsket, men även stå inför någon av de båda FCB vilka vi då, med UEFA:s retoriska objektivitet, med största sannolikhet kommer att få möta.

Så vi måste gå för seger och vi måste göra det på ett sådant sätt att trötta spelare ändå är spelbara även på lördag. Jag hade gärna ställt över Giroud, men eftersom vi fortfarande saknar ett alternativ, så tänker jag mig honom i startelvan även denna gång. Centrallinjen skall man ju, enligt många fotbollskännare, vara rädd om, men eftersom Flamini nu är tillbaka efter sin avstängning skall han gå rakt in i densamma. Det gör även Rosicky, som fick ungefär tjugo spelminuter i lördags. Min startuppställning är som följer:

Szczesny
Sagna – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Flamini – Ramsey – Özil
Gnabry – Giroud – Rosicky

Försvaret: Jag hade gärna ha givit vår store och livsviktige tysk vila i denna match, men jag känner inte att Vermaelens statistik talar för en startplats för honom. Däremot tycker jag Gibbs kan vilas till förmån för Monreal som både var bra mot chelsky i ligakuppen samt i de inhopp han gjort, ofta då som yttermittfältare.

Mittfältet: Den smäll Arteta drog på sig i lördags verkar inte värre än att han är redo för match, men med Flamini tillbaka så är platsen som den mer defensive mittfältaren bredvid Ramsey redan upptagen. Både Ramsey och Özil var i London och vilade under landslagsuppehållet, varför de båda bör kunna spela även denna match.

Anfallet: Här skulle många säkert vilja spela Cazorla, Wilshere eller den i lördags inhoppande Walcott, men jag vill hellre se Gnabry och Rosickys bolltransportsfart på planen, vilken skulle kunna skära djupa sår i ett något skadedrabbat Marseilleförsvar. Startplats för Rosicky och Gnabry också skulle kunna skänka Wilshere och Cazorla en timmes vila, för att sedan eventuellt hoppa in sista halvtimmen, inför helgen. Som jag nämnde ovan hade jag gärna vilat Giroud, men tror inte Walcott är där nu att han kan ta över en strikerfunktion och Podolski är ännu inte redo för comeback.

Matchen och resultatet: Jag ser fram emot denna match med smått skräckblandad förtjusning. Jag är rädd att det täta matchandet och motståndets på papperet relativa enkelhet skall få spelarna att tappa fokus och maximal koncentration, men är samtidigt oerhört glad över att vi ser så bra ut som vi faktiskt gör. Vi kan rotera och vi bör rotera. Vi bör besegra Marseille och behålla förstaplatsen i gruppen, men vi har en stor fiende att möta och hantera i de just nämnda omständigheterna, många matcher för en tunn trupp och Marseilles poängnolla.

Jag kan inte annat än tippa seger, men mer för att det bara måste bli tre poäng med oss från matchen. Oavgjort eller förlust och torsdagsklubben ligger farligt nära till hands och där nere i spursträskets stank vill vi inte vara. Det om något borde vara en motivator så gott som någon. Come On You Gunners!

Kommentarer

Bild för Fredrik Norman

Din startelva ser på papperet genial ut!
Håller med dig i motiveringar och allt. 
Sen kan man in annat än att njuta när AVB står och skäms i rutan och shitty fansen gör Bales äckliga hjärta! Samt att den lilla pojkens skador börjar dugga tätare och att det i sin tur leder till tappade poäng för den högst osköna klubben han numera huserar i. 

Bild för Kaj Poikela

Jag vill se Walcott från start. Han behöver matcher för att komma igång. Säg att han missar fyra frilägen mot Marseille så har han jobbat ihop ett mål till på lördag.

Och Giroud...
Har funderat mycket kring Giroud och alternativ under hösten. För det första tycks han inte behöva så mycket vila (jag misstänker att det räcker att Miss Frankrike lajkar hans selfies för att hålla igång honom). Och jag funderar lite kring januarifönstret. Ska vi köpa en bra forward för, säg 30 miljoner pund, så lär vi också spela honom. Men just nu är det inte många forwards jag skulle vilja se i förstaelvan i stället för Giroud. 

Men blir han skadad så ser det ju lite tufft ut. Känslan är ändå att våra mittfältare skulle kunna få till och med Bendtner att se bra ut. Något mål skulle han bergis göra...

Bild för Kaj Poikela

Annars håller jag med om ALLT!

Bild för Davidsson och Mannen

Hemulen13// Ah, tackar för de vackra orden. Och visst är det fantastiskt att Hela (media-) Sveriges Lag äntligen visar hur såväl värdelösa som överreklamerade de är och hur verkligheten kommit ikapp, hoppat upp och bitit Nästa Store Tränarsak i rumpan. Min utgångskänsla i relation till spurs är alltid att det är synd om dem, att de är värda omtanke och empati snarare än andra känslor, men nu kan jag nästan inte låta bli att skratta åt dem. 

Jag vet att det är fel, att jag inte borde och att det är så många omgångar kvar, men jag måste ändå unna mig att flina lite åt dem. Och bales-hjärtat... Shittys fans tycker jag om precis lika mycket som jag tycker om laget, dvs. tämligen ringa, men den är klockren. Oerhört bra. Härligt elak och plågsamt ingnidande.

A-C// Jag förstår vad du menar med Walcott och tycker på ett sätt att tanken är god. Problemet i min värld är bara att han står efter både Rosicky och Gnabry i peckingordningen (får man säga så?) och att de i nuläget bidrar med mer än vad han kan tänkas göra. Men jag hoppas du har rätt, att han kan komma att bli jätteviktig för oss, kanske redan på lördag, men tycker ändå att både Gnabry och Rosicky är värda att gå före.

Och Giroud... kanske är det som du säger. Killen håller sig hel tack vare kroppens egenproducerade testosteron på samma sätt som barca och juve gjort det på labbrockarnas kemiska godsaker. Då är vi safe. Men sedan tycker jag absolut att vi skall köpa in någon som både kan spela istället för honom och med honom. Någon som kanske inte är den targettyp som Giroud, som är mer löpstark och gärna en som har ett bra CV när det gäller målskytte. Typ Podolski...

Bild för MrGunner

Någon som har koll på reglerna om tre lag i denna grupp hamnar på samma poäng? Är väl inbördes möten som gäller men räknas fler gjorda bortamål då eller hur är det?

Bild för Davidsson och Mannen

MrGunner// Om två eller flera lag är på samma poäng när gruppspelet är slut, används följande kriterier för att skilja dem åt:

1.flest poäng i gruppspelet mot de berörda lagen;
2.bäst målskillnad i gruppspelet mot de berörda lagen;
3.flest bortamål gjorda i gruppspelet mot de berörda lagen;
4.bäst målskillnad i alla matcher i gruppspelet;
5.flest gjorda mål;
6.lagets och förbundets rankingpoäng över de fem senaste säsongerna

Bild för MrGunner

Tackar :)