Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

The Meaning of XXX

Davidsson och Mannen
mån 9 dec 2013 kl 13:12

“I tried to grip my family, but I slipped”, frustade Rage Against the Machine för en massa år sedan. Och igår försökte jag hålla taget om både min familj och mitt Arsenal i princip samtidigt och ja, då kan man nog säga att jag, inhyst i en ymnig snålblåst, halkade/lät glida/lät slinka. I värsta snöovädret (okej, med västgotiska mått mätt) skulle hela familjen D&M packa ihop sig i bilen, åka till sonens bollklubb för samling, sedan i konvoj åka ut i norra skärgården för bortamatcher. Och sedan, efter matcher och dusch, fika tillsammans. Samtidigt som Arsenal tog emot Everton på Emirates.

Vilket ni, i och med Guris inhopp på rektorsexpeditionen, redan har erfarit, var det Arsenal som fick stå tillbaka. Vi såg, i telefonen, en bit av första halvlek i bilkö till och på färga, sonen såg resterande del av första halvlek i baksätet och vi kunder se hela andra halvlek i soffan, när vi väl kom hem. Så familjen klarade jag av att rådda, men Arsenal gick det sämre med.

Som ni också vet så missade vi chansen att ta ett sjupoängsförsprång och fick nöja oss med att ha fem poäng tillgodo på foolsen och chelsky, vilka skuggas av shitty en poäng efter dem. Och jag har börjat fundera på det där krysset som vi till slut fick nöja oss med. För i min värld är Martinez Everton förvisso ett både bra och svårt lag att möta, men vi i min värld skall ändå hemmamatcherna sluta med vinst, medan kryssen skall tas mot på bortaplan toppkonkurrenterna. Så är planen utformad och utifrån den så skulle vår anstormning under andra halvlek ha behövt ge oss en 1:a i tipsraden.

Nu går vi in i en vecka där vi dels skall åka ned till Neapel och spela färdigt Champions Leagues gruppspel för att sedan åka till Manchester för en erkänt ultrasvår bortamatch mot shitty. Dessa två matcher är matcher som jag, både inför och i realtid, anser vara så svåra att ett kryss i dem skulle vara oerhört goda resultat. För med ett kryss mot Napoli är vi inte bara klara för åttondelsfinaler utan slipper också, som gruppetta, möta något av de båda FCB:sen. Och med ett kryss på Etihad så bryter vi inte bara deras hemmadominans och räddar vi med oss en poäng, vi knycker även två poäng från dem och deras utgångsplan.

Precis så här såg min gårdag ut. Fast bara nästan. Bild från Flickr.com: ”Ken_Davies_Archive”

Så två raka kryss med oss från matcherna på onsdag och lördag vore, utifrån rådande omständigheter, mer än väl. Men om vi kringgår vad omskrivningen XXX kan tänkas stå för på ett annat språk, i en annan tid och i ett annat sammahang, så skulle matcherna mot Napoli och shitty tillsammans med krysset mot Everton bilda just denna kombination. Och då hamnar vi framför frågan: Är det en bra, eller snarare, tillräckligt bra rad?

Är tre raka kryss okej för ett Arsenal i nuvarande situation? Är totalt sex tappade poäng på tre matcher ändå bra nog för ett lag som slåss för titeln och har ambitionen att återta sin plats i den europeiska fotbollshierarkin? Ett kryss mot Napoli gör oss, som nämnts tidigare, till klara gruppsegrare så det vore toppen alla dagar i veckan. Shitty borta är, vilkets även de är sagt, en mycket svår bortamatch så ett kryss där är en halv seger för oss och en halv förlust för dem, så det vore även det ett bra resultat. Kvar står vi då med krysset vi redan tagit/fått oss tilldelat.

Ett kryss hemma mot Everton är, trots att Moyes har flyttat och trots att Everton är på väg att ha lånat ihop ett riktigt bra lag, inte ett bra resultat. De tog en halv seger, vi åkte på en halv förlust, så är det. Men om vi följer upp de tappade poängen i går med kryss på onsdag och minst kryss på lördag, ja då är de i sammanhanget ett mer än godkänt resultat. Så i så fall betyder de sex tappade poängen i realiteten; en halv förlust, en stor seger och en halv seger, och det skulle i varje fall jag, utifrån rådande omständigheter vara riktigt nöjd med.

Så XXX skulle i denna situation och i detta sammanhang förvisso innebära en del kraxande från olyckskorpar, vilka skulle komma att påstå att Arsenal nu har förlorat förmågan att vinna över svårt motstånd och således är på väg utför, men det skulle också kunna innebära att vi kan bocka av några av de svårigheter vi just stått inför. Och att XXX således skulle betyda att vi visst är ett lag som inte bara, uppenbarligen, kan vinna vår CL-grupp utan också kan vara på väg att stjäla viktiga bortapoäng från konkurrenter som behöver ta full poängpott i sina hemmamatcher. Och det att ha med sig in i jul- och nyårshelgens spelschema med chelsea hemma, West Ham borta, Newcastle borta och Cardiff hemma. Och sett i det perspektivet tar jag absolut emot XXX den här veckan. Med, eller utan, vitt vin och räkor. COYG.

Kommentarer

Bild för Corben

Håller så klart med om att planen är att vinna hemma och typ kryssa borta mot klubbar som Everton. Så måste det ju se ut. Men kanske måste man omvärda planen, för är det så givet, som alla, inklusive mig själv verkar tro, att detta Everton kommer hamna på sjundeplats? För det är väl så alla tänker? Sutar på sjunde plats, svåra borta men ska slås på hemmaplan?

Fan vet alltså, Everton är det bästa laget Arsenal mött den här säsongen, inklusive CL om ni frågar mig, sorry Dortmund. Everton har efter 15 matcher bara förlorat en enda match, på bortagräs mot City, och om jag är rätt informerad där så var det en synnerligen usel domarinsats som inverkade starkt på det resutatet. Kan det va så att laget vi precis kryssade mot faktiskt inte alls är ett lag som kommer sluta på en sjundeplats, utan ett lag som kommer sluta högre upp? Kanske rent utav topp fyra, kanske topp tre?

Fan vet om inte Martinez är ligans bästa manager, för ligans bästa spelarmaterial har han inte, det kan vi alla va överens om. Vad som imponerar mest på mig är hur man efter Old Trafford matchen kommer hit och dominerar matchbilden, och är det laget som mest ser angelägna ut att vinna matchen i slutet. Att hamra in den tron i spelarna i sig är en otrolig bedrift.

Bara ett lag har släppt in färre mål än Everton, vi. Jag blir inte överraskad om Everton visar sig bli den klubben med minst förlorade matcher när vi blåser av matchen i omgång 38.

Martinez borde för övrigt va Wengers ersättare, en gentleman ut i fingerspetsarna, det är klass på den gubben helt enkelt. Ligg på.

Jayarse på twitter.

Bild för Edwin Karolczak

Jävlar D&M, skulle vara riktigt intressant att damma av några plattor från din samling. Ditt bloggande är lika fint som din musiksmak! :)

Bild för Corben

Rages första skiva är fö en jävla klassiker. Lyssnar på den fortfarande.

Jayarse på twitter.

Bild för B-G

rage. Mumma. Varit på konsert i finsbury park få dom spelade. Förband till kiss och skunk anansie :D

Twitter @grvdga

Bild för Davidsson och Mannen

Corben// Som du kanske läst så såg jag inte hela matchen mot Everton, men av de delar av första och av andra halvleken jag såg, så var de bra. Deras höga presspel, deras säkerhet med bollen och deras tempo med densamma var… mkt bra. Jag skulle nog ranka Dortmund och chelsky B mot Arsenal B som svårare motstånd, men förstår vad du tänker.

Detta Everton, under Martinez, är långt mycket bättre än det Everton, under Moyes, som vi vant oss vid och kommit att göra till referens. Jag tror absolut att Everton kommer att kunna hamna topp 5-6 och, som du är inne på, ställa till det rejält för fler lag än oss. Dilemmat är ju att de mot shitty respektive chelsky spelar utan en av sina viktigaste spelare per match och tja… då vette 17. Men bra bollspelare har han gjort av laget, och som du säger, till detta en säker defensiv.

Jag håller helt med dig om Martinez kompetens och vad han gjort med det han hade på hand. De inköp och inlån han gjort visade på fingertoppskänsla och den bolltrygghet han spridit i laget verkar inte vara helt olik den Wenger gav Arsenal en gång i tiden. Och som efterträdare till Wenger, så känns han inte helt svår att tänka sig. Sedan finns det ju en karismatisk snubbe nere i det gula Tyskland också…

Rages första… mkt bra platta. Men tunga sorg är att jag söp bort den på någon resa till Österrike någon gång för 1000 år sedan. Och sedan vägrat köpa in den, eftersom jag kräver att den som fick med sig skivan hem skall återlämna den. Pronto. Så här 1000 år senare…

EdwinK// Ah… tackar stort för de värmande orden.

Stigjohan76// Just de, just där. Grymt. Och skall vi säga att det var en något omaka samling band?