Medlemmar: 3064 st.
Visa menyn

Gästblogg: Corben skriver om en 3-1 match i East End

Davidsson och Mannen
tor 26 dec 2013 kl 21:56

När Davidsson och Mannen för tredje eller fjärde gången ber mig att skriva en matchrapport så får det väl va färdigslingrat? Så jag får rycka in och skriva några rader om derbysegern mot West Ham. Har inte haft den bästa av uppladdning för uppdraget måste sägas. Baksmällan från helvetet har hemsökt mig under dagen och det var svårt att hålla koncentrationen uppe under matchen. Nog om det och till matchen.

Jag tycker nog Arsenal gör en bra match, egentligen rätt igenom. Vi skapar många målchanser, egentligen under hela matchen, visst infann det sig en tag en känsla av "vafan är det en sån dag då ingen boll går in", men det fixade Walcott med en en chans som förmodligen inte tog sig in på vår topp tio lista över bästa chanser för dagen. Walcotts stumprullare betydde 1-1 efter att Hammers tagit ledningen genom C.Cole. Efter 1-1 fanns inga tvivel om vilket lag som skulle vinna den här matchen. Arsenal anföll i våg efter våg och det kändes bara som en tidsfråga innan målen skulle ramla in bakom Adrian. Så blev också fallet, turen i oturen skulle göra sig påmind när en skada på Ramsey gjorde att vi för första gången på ganska precis fyra månader fick se Podolski ersätta Walesaren. Podolski visade omgående vad vi saknat i honom. Framspelare och målskytt med samma. 2-1 målet är ett kanoninlägg från Podolski och hans 3-1 mål är ett riktigt bra avslut. Fick jag välja en spelare i truppen som skulle få det läget så hade jag valt tysken alla dagar i veckan. 3-1 får ses som ett resultat som ganska väl speglar matchbilden. Även om Arsenal borde gjort fler. Man ska inte heller glömma att West Ham har ett par lägen att utöka sin ledning, tex när O´Brien får stå helt fri att nicka några meter från målet.

Ska någon kritik framföras så skulle det väl va ineffektiviteten. Det håller ju inte att missa så många målchanser som idag, än mindre att inte ta avslut. Nu gör man 1-1 på den kanske minst sannolika chansen att göra mål på, och bakom den döljer sig ju en supertabbe från West Hams keeper.

Spelarbetyg:

Sczcesny 3

Man kan säkert tro att Woj kommer få lite kritik för målet som Hammers gör, och visst han släpper ju returen rakt om jag inte minns fel. Men jag har svårt för den här häxjakten på målvakter som inte får göra ett enda misstag förrän vi fans rapar rakt ut. Som jag ser det så gör killen en bra match, jag känner mig helt trygg med honom där bak, 100%. Underskattar en del Arsenalfans honom? Jag tror det. Hans spel med fötterna är långt ifrån så dåligt som en del vill mena också. Nej jag minns inget dåligt från killen idag heller, som jag så sällan gör.

Sagna 3

Som vanligt så har han väl inga större bekymmer att reda sig i försvarsspelet. West Ham skördade väl inga större framgångar mot honom? Framåt har han väl ett par tre inlägg som är helt ok. Annars tillför han väl inte så mycket going forward. Men det är ju rätt sällan han gör det. En stabil insats men ganska fantasilös framåt. Om han vore hälften så dålig som min far menar att killen är hade vi förlorat den här matchen med 7-3. Tur att gubben inte har rätt jämt.

Mertesacker 3,1

Tycker det är rätt krångligt att bedöma mittbackarna en sådan här match, vilket i sig brukar betyda att dom gjort det helt ok. Tycker Per gör en fin match, jag är lite småkär i hur han passar bollen på ett tillslag måste jag säga. Underskattad passningsspelare. Stabil som alltid, erbjuder ju faktiskt en del framåt också, med sitt huvudspel och idag även, kors i taket, skottförsök på halvvolley.

Vermaelen 3

En ljuspunkt som kommit lite i skymundan. Vermaelen har kommit in och gjort det helt ok för mig, iaf mot både Chelsea och idag mot West Ham. Att han kan komma in, utan att i princip spelat något under säsongen, och göra det såpass väl känns väldigt bra. Riktigt kul för både honom personligen men än viktigare för Arsenal. Kul för kaptenen. Och viktigt.

Gibbs 3,2

Jävlar vilka slätstrukna och bekväma matchbetyg tänker någon, men det är så här jag upplevde det. Gibbs gör också han en bra match, vilket mitt betyg ger honom. Kan inte klaga på något, släppte någon förbi sig lite billigt i slutet på matchen, annars tycker jag han har en fin match. Är något bättre än Sagna framåt, som vanligt, fast jag är egentligen sugen på mer från honom här, ta lite fler avslut själv vet jag, Istället för att lobba in inlägg, kan han inte bara skjuta allt han har rätt in i högen? Gibbs gör en bra match, som alla andra i backlinjen.

Arteta 3

Arteta gör en helt ok match, är väl visserligen nere och väggar med West Ham spelarna när dom tar ledningen, men han ska inte ha för mycket skit för det tycker jag. Arteta har rätt mycket tid på sig idag, och då är han inget dåligt alternativ alls. Jag är ändå rätt förvånad att han startade idag, trodde med tanke på att han spelade mot Chelsea att han skulle köra Flamini idag. Arteta gjorde ett helt ok fotbollsjobb och kostade dessutom på sig att försöka göra mål en gång med ett ganska giftigt skott.

Ramsey 3

Ramsey gör en helt ok match, klart bättre än mot Chelsea då han passade bort för tok för mycket bollar. Idag trivdes han bättre, han löpte som vanligt över stora ytor och såg ut som han kunde springa hur länge som helst. Ville hela tiden skapa något. Tyvärr fick han avgå med skada, var det låret han höll sig för? Ramseys skada visade sig ju bli rätt lyckad ändå, för att va en skada vill säga. Nu får man hoppas att det inte är för illa med killen, men det luktar åt det mindre charmiga Flamini-Arteta mot Newcastle.

Özil 3,1

Özil vill säkert få ut mer, och nästan alla vill säkert få ut mer av honom, och alla är nog rätt övertygade om att han kan mer än han han fick presterat idag. Men vilka saker han gör. Minns ni när han har halva West Ham mot sig på kanten och chippade över samtliga? Eller hans skarv i anfallet när Walcott gör 1-1? Han ska så klart göra mål på sin stora chans, och hans avslut där är för svagt. Men annars tycker jag han är rätt fin att skåda. Man blir lite till sig när man ser honom spela fotboll. Vackrast spelstil i ligan?

Cazorla 3,5

Idag var Cazorla riktigt bra om ni frågar mig. Var på rejält spelhumör. Vände och vred på hela Hammers, tog skott, ganska bra sådana, slog flera öppnande passningar. Idag var det förra säsongens Cazorla vi fick se. Om jag minns rätt så var han riktigt bra borta mot West Ham förra säsongen också? Skulle behöva göra ett mål kanske. Men idag var han bra, i det offensiva spelet knske bäst på planen.

Walcott 4

Walcott var ju inte direkt superlyckad fram till han gjorde 1-1. Hans usla försök till avslut på lobbpasset är nonchalant och uselt. Han hade några fler saker som jag inte gillade i första heller, men min spritförgiftade hjärna har svårt att minns vad det var. Det viktiga är iaf att han gjorde mål. Dagens fråga, vem f.n spelade fram Walcott till hans första? Hans 2-1 mål på nick är ju lika snyggt som det känns ovanligt. Walcott gör två bra mål och kammar med det hem högsta betyg från mig. Annat vore fel kan jag tycka.

Giroud 1

Blir ett underkänt betyg på vår store fransos. Kan inte se det på annat sätt. Spelar man på topp i ett lag som skapar så mycket chanser som Arsenal gör idag så MÅSTE han göra mål. Idag är hans targetspel inte mycket värt i mina ögon. 1 spelmål på 12-13 matcher sa någon? När han stjäl bollen från Boruc? Det duger precis ingenstans alls. Ska petas om någon frågar mig. Han är Arsenals akilleshäl för mig.  Får väl en assist på Podolskis mål iaf.
.......................

Avbytare:

Podolski 4

Vilken comeback av vår tysk. Kom in, tycker han såg lite tubbig ut, men levererade kanoninlägg och kanonskott med det samma. Så otroligt roligt, och så otroligt viktigt. Kan visa sig bli riktigt viktig på vårkanten, även om jag misstänker att Wenger kommer använda honom mindre än vad jag tycker vore lämpligt.

Bendtner och Flamini spelade för kort tid för att jag ska orka ha en åsikt, även om dansken han göra ett par bra saker.

Wenger 3

Wenger roterar minimalt och det överraskade mig faktiskt. Bra att han tog in Podolski.

Corben: 1

Helt värdelös, bakis hela dagen, sov till 15:30. Orkade inte hetsa upp mig en enda gång under matchen. Var en av de fem fullaste personerna i Sverige igår, spydde hela natten och vad att döma på kläderna har jag haft gyttjebrottning med någon, eller mig själv. Minnet sviker mig. Köksgolvet användes tydligen som tallrik på fyllan också. Alkohol är dåligt för er ungdomar, låt bli eländet.

Ps. Dowd gjorde ingen idiotiskt på hela matchen va?

Kommentarer

Bild för MikeR

Läsvärt som alltid och med ett leende på läpparna, bra Corben å ta det lungt på Nyår^^

I'll answer to nobody !!

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, jag säger bara f-nken va bra skrivet. Corben och Guris gör D&M arbetslös!

Bild för FagerstaDG

Bra skrivet! Stilla undran bara, är högsta betyg alltså 4?

Quitters never win. Winners NEVER quit!

Bild för zimzon

Hahaha. Herr Fylltratt har gjort Värmland osäkert igen. Jag halvkolla andra halvlek då det va släktmiddag. Vill bara inflika att jag tyckte Sagna var förjävla bra i första, lätt en fyra för mig. Några fina inlägg men som du säger finns inte hungern där hos OG. OG är totalt slutkörd, han får skit nu och folk vill få honom till en idiot. Man glömmer lätt att han efter Ramsey var vår bästa spelare första halvan av den här delen av säsongen. Hälsa Fenix!

Twitter: @zimzon80

Bild för Daniel Carlsson

Tackar för en klockren(nästan!)analys och recension. Tycker dock att som bollmottagare och fördelare är Girod mkt värdefull! Inte många bollar som försvinner även om bollen bara är upptjongad på vinst eller förlust!!!! Sen att han borde gjort 3 mål eller nått(med 10 cm längre ben) är ju en annan del av Köping =)

Gott nytt år,och som serieledare hoppas vi.