Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Fokus Fredag: FA-kupp och en vecka kvar av transferfönstret

Davidsson och Mannen
ons 22 jan 2014 kl 10:58

Som ni alla vet så tar vi på, den för oss arsenalister högst ovanliga speldagen, fredag emot Coventry City i FA-kuppens fjärde omgång. Det forna Premier Leaguelaget Coventry ligger just nu på elfte plats i League One, spelar sina hemmamatcher på League twojumbon Northamptons hemmaplan, Sixfield Stadium, och är mitt uppe i en period av rejäla ekonomiska svårigheter adderat till konflikter mellan klubbledning, ägare och ägarna till deras forna hemmaarena, Ricoh Arena.

De himmelsblå och dess följare går igenom ett stålbad, där hemmamatcherna (nåja) dryga fem och en halv mil från Coventrys stadskärna i princip helt bojkottas, medan allt fokus lägges på bortamatcherna. Bland annat följde över 7 000 av The Sky Blue Faithfull med på resan ned till MK Dons i höstas. Det kommer således vara ett både omfattande och motiverat följe som gästar oss på Emirates på fredag.

Matchen i sig skall inte på något sätt bli något problem för Arsenal och allt annat än en enkel seger vore både förödande och högst överraskande. Inför ett motstånd som detta, som spelar sitt livs match, kan man ju tänka olika. Vi minns ju alla hur det gick när Wenger, för drygt ett år sedan, startade med näst intill ordinarie manskap mot Bradford, som då låg i League Two, i ligakuppen vilket slutade med ett lika svidande som genant nederlag. Av den förlusten kan vi således lära oss oändligt mycket. Jag föreslår följande startelva:

Fabianski Jenkinson – Hayden – Vermaelen – Monreal Flamini – Olsson – Zelalem Oxlade-Chamberlain – Bendtner – Podolski

Visa av de erfarenheter vi surt fick förvärva mot Bradford skall Arsenal ställa upp med ett manskap fullt av hunger, av vilja att visa upp sig och av strävan framåt/uppåt. Motståndet skall inte underskattas men heller inte ses som något det krävs åtskilliga Premier Leaguematcher i sig för att besegra. Kan Vermaelen ännu inte göra comeback skall Koscielny ta dennes plats, Monreal skulle, beroende på vem som planeras spela mot Southampton på tisdag, kunna bytas ut mot Gibbs och detsamma gäller med Flamini kontra Arteta (om denne är kry på fredag).

AOC, Bendtner och Podolski behöver samtliga speltid för att komma åter efter olika former av frånvaro så en sådan anfallstrio tordes vara lika logisk som funktionell. Det ryktas om att dansken fallit till föga och låtit tofsen falla i glömska djupt nere i historiens malsäck, varför några estetiska dubier inte längre kan anses råda kring denne dynamitgubbe. Jag refererar till ligakuppmötet hösten -12 och säger, kanske inte 6-1 men väl, en säker och stabil Arsenalvinst.

Nu skall vi in i troféverkstan och röja igen. Bild från Flickr.com: ”ThomasLyte”

På fredag stundar det inte bara spel i den fantastiska FA-kuppen utan är också dagen då innevarande januarifönster på allvar börjar sin nedräkning inför stängningen natten till den 1:e februari. Det är således då endast en vecka kvar att agera och handla på och vi går då in i den fas där Wenger även brukar vara som mest aktiv. Han gillar ju, uppenbarligen, sena nyheter och vem har glömt det i snökaos inbäddade dramat då Arsjavin blev klar för oss, på övertid, vintern -09?

Skall vi få uppleva ett liknande drama? Kommer Wenger, Gazidis och Kroenke över huvud taget att göra någon stor affär? Eller hamnar vi med en tummetott a la juniorspelare från franska andraligan? Blir det den omtalade korttidslösningen med ett halvårs lån, investerar de inför framtiden eller blir det ingenting alls?

I måndagens inlägg skrev jag bland annat om Vucinic som samma eftermiddag ansågs vara klar för Inter. Efter att Inters fans, enligt uppgifter, stoppat den affären (hur är det möjligt?) skall han nu åter vara på tapeten för lån med fastställd utköpsklausul, till Arsenal. Är det den lösning vi behöver på vår akuta forwardbrist? Det har även varit en del snack om ”den nye Ronaldo” (wow) den nitton år gamle Alvaro Vadillo som just nu kutar omkring och gör överstegsfinter nere i Real Betis. Han känns kanske, på grund av sin ålder och sin tidigare frånvaro på grund av en allvarlig knäskada, något ofärdig, men också oerhört spännande. 

Spännande är även snacket om Benficas Rodrigo, kring vilket det talats i oklara banor ett par veckor nu, tyvärr utan allt för mycket konkreta indikationer på att det är mer än snack. Vidare talar The Sun idag om att Arsenal erbjudit Podolski + £20 miljoner till Schalke för att få över Draxler, men med tanke på källans art (The Sun), så väljer jag att inte kommentera detta utan vandrar obemärkt av den vidare. Dessutom tror jag inte Podolskis Kölntatuering skulle göra sig så bra hos rivalen Schalke.

Annars snackas det inte så mycket och eftersom nästan allt vad rykten om stora dealar och storspelare på väg till Arsenal har svalnat och försvunnit, så kan man å ena sidan tolka det som att ingenting görs och att vi därför kommer att stå med vakanser i truppen även mot Southampton. Man kan, å andra sidan, tolka det som att tystnade i stället talas om att det frenetiska arbetandet övergått till en slutförande fas där få personer är inblandade, allt hålls inom lykta dörrar och utsippring till ryktesmolnet av dessa anledningar är minimala. Vad tror ni?

Kommentarer

Bild för André Johansson

Intressant elva du tagit ut, vi borde ju tekniskt kunna passa ut dom känner jag, men mittfältet kanske väger lite lätt. Men inget att oroa sig för ändå, flamini kommer ge dom ledarskap så de får i sig minst 10 kilo till =)

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Davidsson och Mannen

Gunnerlover// Ja, men precis. Lite så kände jag också. Flamini är för mig en garant att folk kör så det ryker. Det borde förvisso även Arteta vara (för att inte tala om Vermaelen i fornstora dagar), men så har ju inte alltid visat sig vara fallet. Sedan är jag otroligt sugen på att se vad Zelalem kan göra nu när han kommit tillbaka från skadan och i en tävlingsmatch. Tycker han övertygade enormt under träningsmatcherna på asientrippen innan han blev skadad. Så han måste in och sedan kryddar jag anrättningen med lite hemlagad husmanskost i form av Olsson. Mmmmmums.

Bild för André Johansson

Arteta tvekar jag lite på faktiskt, Vermaelen absolut men när man inte har spelat och inte har självförtroende tror jag inte det är så lätt att gå in och säga åt folk vad/hur man ska jobba. Förhoppningsvis har jag fel eftersom även Flamini behöver snack bakifrån. Zalalem kan nog verkligen ta för sig som ungtuppar kan göra när de får chansen. Och vem gillar inte husmanskost, till och med på en fredagkväll !

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Davidsson och Mannen

Gunnerlover// Alltså jag är lite osäker på Arteta. För förra och förförra var han ju lysande och jag tycker fortfarande han kan göra oerhört bra matcher. Men det är som om han inte bara blivit lite långsammare, utan också lite mer ojämn. Det borde inte vara så, med all hans rutin, och det kanske är jag som har fel, men det känns så som att hans lägstanivå har sjunkigt något.

Sedan hoppas jag, utifrån Mata-bomben, att Wenger verkligen trollar fram något riktigt spelarguldkorn nu när sista veckan av transfers snart börjar. För det behöver vi verkligen. Och jag med...

Bild för André Johansson

Så kan det mycket väl vara. Själv tycker jag att arteta är bra mot lågt sittande lag framför Flamini i de matcherna.. Där brukar han oftast glänsa med lugnet och spelfördelandet. Mata bomben kan ju verkligen bli något, dock tror jag inte det kommer förändra så mycket united. Deras lägstanivå har ju sjunkit något oerhört på alla spelare. Men jag kanske inte ska säga ör mycket.

Något som piggar upp: http://www.youtube.com/watch?v=72TgLvAic2A Oerhört skön Komp av Flamini eftersom du verkar gilla han lika mycket som jag

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Davidsson och Mannen

Gunnerlover// Ja där kan man se Artetas styrka, det du är inne på, att fördela bollarna, vilket är ett moment där han är bättre än Flamini.

Angående transfer: Jag skulle bli oerhört besviken om Wenger (eller vem det nu är som bestämmer i klubben) tar detta gyllene tillfälle, som kanske aldrig kommer de närmsta åren, nu när andra klubbar fortfarande letar efter sitt spel med nya tränare (shitty, manu och kanske delvis även chelsky). Vi är en 3:e-mittback och en striker ifrån att vara riktigt riktigt nära titeln. Utan dessa... nja.