Medlemmar: 7255 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Ett kostsamt kalas?

Davidsson och Mannen
lör 22 feb 2014 kl 20:14

Idag firade vi av West Ham-Johans dotter L som i dagarna hade fyllt sju år. Som den logistiker av rang jag, trots allt ändå, är hade jag kollat upp att jag skulle kunna delta som attan för att sedan, fem i fyra, rycka tag i sonen Henry för att ta med honom till en, till kalaset, närliggande sportbar och där se matchen. Mycket lyckat hade jag på kalaset och mycket lyckat var det för mig och min lille telning vilken, efter kalasets tårtor och kakor, fick ett stort glas mjölk och en rejäl korg klyftpotatis/pommes frites att inmundiga samtidigt som hans fader fick sin efterlängtade Black Cab.

Väl sittandes fick vi se Arsenal trumma på som bara attan. Utan vår Billion Dollar Baby, Mesut Özil, men väl med en Giroud som återkom från några dagar i skamvrån. Rosicky regisserade våg efter våg, Cazorla och Podolski höll sina kanter fulla med rörelse medan Giroud tog emot och höll fast och Wilshere fyllde på i andravågor. Arteta behandlade, i brist på defensiva arbetsuppgifter, bollen synnerligen väl och våra moderna ytterbackar, Sagna och Monreal, gjorde vad de kunde för att förtjäna uppmärksamhet. Ettan kom, tvåan kom och trean likaså innan halvtidsvilan gav oss behövlig kissepaus.

Andra halvlek började och Arsenal släppte upp gästerna till vissa anfallsförsök innan Den Store Koscielny stängde butiken en gång för alla i 57:e. Där var vi säkra, Arsenals vinst gick liksom inte att oroa sig för, men samtidigt hade Monreal tvingats till byte redan i halvtidsvilan och i 67:e gick även Koscielny ut. Och ungefär där började Arsenals kalas framstå som smått kostsamt och ungefär där började mitt och sonens göra likadant. All tårta, alla kakor och all pubsnacks började ta ut sin tribut och den lille pendlade mellan sittande och stående på pubens toalett. Höggradigt illamående för den lille gjorde att mina spelarbetyg så smått kan ha naggats i kanten av vissa uppmärksamhetsbrister ungefär från 78:e och framåt, då jag pendlade mellan koll på storbildsskärmen och dito på den lille vomerapotentaten på toaletten.

Henry klarade sig utan att kräka, onyttighetsbomben lät bli att brisera ur hans mage och Koscielnys skada ryktas vara ett så kallat ”dead leg”, vilket om jag förstått det hela rätt är någon form av lårkaka, vilket således kan vara oerhört smärtsamt (i vårt fall: högst obehagligt illamående) men tämligen ofarligt (i vårt fall: illamående som lade sig). Arsenal rusade till sig tre säkra poäng och, återigen vad det verkar, klarade sig utan allvarliga skador varken på Koscielny, Monreal eller Wilshere, vi rusade hem utan att varken äta eller dricka upp vad vi beställt, men det illavarslande och till synes kostsamma, blev till slut riktigt bra.

Bortsett från det oerhört osköna i futtiga shitty- och chelskyvinster vilka båda borde ha blivit poängtapp, blev denna eftermiddag, på det stora hela, riktigt, riktigt trevlig. Två mål av Giroud, ett av Rosicky och Koscielny, tre poäng och ett värdigt återstudsande. Mina betyg är, med viss reservation för nämnda uppmärksamhetstapp sista 15 minuterna, som följer:

Szczesny: 3/5. Ett par fina räddningar och några lika fina utrusningar på klantigt påspringande foolsutlåningar. Placeringssäker, reflexkompetent och stabil. Reduceringsmålet av Giaccherini... tja, kan tas eller släppas in, svårt att säga om Szczesny borde ha tagit det eller inte. Mig spelar det faktiskt inte jättestor roll.

Sagna: 3/5. Hade mycket boll och for upp och ned längs med högerkanten under bra första halvlek. Var sedan minst lika bra som vänsterback under andra halvlek och imponerade rejält med tämligen välriktade inlägg slagna med hans sämsta fot, den vänstra. Brytsäker och bollsäker, matchen igenom.

Mertesacker: 3/5. Tämligen sysslolös under matchens första halva och lika välplacerad och vaken under dess andra. Fina brytningar under den 15-minutersperiod som Sunderland tryckte på och körde några grymma långbensstopp under andra halvlek.

Koscielny: 3,5/5. Allt vad Sunderland lyckades prestera under första halvlek omhändertogs av Koscielny. Startade andra halvlek på samma sätt och bröt allt som kom i hans väg. Distinkt nickat när han, helt omarkerad, satte 4-0 på ett högst kärleksframkallande sätt och här hemma håller vi nu vad tummar vi har för att skadan som tvingades honom till att byte mot Flamini i 67:e, inte skall vara allvarlig.

Monreal: 2/5. Inga speciella fel, men heller inte mycket utöver det säkra att rapportera hem om. Hängde gärna med upp och deltog i det offensiva, men egentligen inte så framträdande som motståndet hade kunnat göra honom. Klev av fotskadad i halvtidsvilan, varpå Jenkinson avlöste.

Jenkinson: 2,5/5. Älgade på rejält utmed den högerkant som blev hans efter att Monreal gick ut och Sagna gick över till vänster. Lite opolerad men med stort hjärta. Mer än så vågar jag inte säga om honom idag. Ursäkta.

Arteta: 3/5. Prövades i princip inte alls i det defensiva och fick heller ingen som helst press på sig och kunde således slå den fina crossbollen efter den andra. Missade förvisso ganska kraftigt efter att en Arsenalhörna blivit en Sunderlandkontring,men stod också för ett ganska stort antal fina brytningar att lägga till de fina passningarna.

Wilshere: 3,5/5. Jag är lite småtrött på att han alltid faller så mycket när han förvisso får ta ganska mycket stryk i fart, men ändå tordes kunna dansa förbi stationära angripare a la Ramsey. Med det sagt vill jag berömma honom för hans insats i dag, där han drog igång spelet, bjöd på några fina räder och några smakfulla tvåfotare samt en fin assist till Girouds 1-0 och ett hockeyassist vid Rosickys 3-0.

Rosicky: 4/5. Ett ljuvligt mål, med i förarbetet till ett annat och en rad fina bollhanteringar. Satte tempot, löpte bra såväl utan som (framför allt) med boll och var så vital som många hävdar honom vara, men som han haft lite svårt att visa när han sats på en kantposition i år. I Özils frånvaro tog han tag i taktpinnen och viftade igång ett riktigt rörligt anfallsspel.

Cazorla: 3,5/5. Assist till Koscielnys 4-0-mål, men det var egentligen inte något som utmärkte honom idag. Det var i stället den smått pånyttfödelse jag tyckte mig se när han idag fick utgå ifrån högerkanten. För där han, från vänsterytterposition lätt haft en tendens att dra ned tempot, där högg han bollen och tog den rakt in i banan i bibehållet eller till och med förhöjt tempo. Till detta gick bra rörelse utan boll samt fina passningar att lägga.

Giroud: 4/5. Efter att ha suttit i Magister Wengers skamvrå ett par matcher var nu lagets Loverboy tillbaka i startelvan. Och tja... två mål, ett snillrikt touchassist till ett annat samt ett par fina link-ups torde väl göra denna komeback att anse som helt okej. Eller? Stort plus för stölden vid 2-0-målet.

Podolski: 3/5. Satte nog ett kors i taket på väg ut till omklädningsrummet efter att ha spelet en hel (90+3 minuter) Arsenalmatch och gjort det... ganska bra faktiskt. Började oerhört piggt och löpte både mycket och rätt. Var med i förarbetet till 1-0, tog några fina inlöpningar centralt och ett dunderskott från distans i 21:e. Försvann (väl?) något i andra halvlek, vilket jag antar berodde på chocken över att fortfarande få vara kvar efter 67:e matchminuten.

Wenger får tillsammans med Flamini och Gnabry betygen helt okej. Bra att Wenger vilade Özil, härligt att både Rosicky och Poldi fick starta och bra att vi nu har en hel vecka till den faktiskt ganska svåra bortamatchen mot Stoke nästa lördag. Jag är fortfarande lite pissed över att både shitty och chelsky vann när de borde tappat poäng, men glad över att både Arsenal och jag själv som fader till en småskrynklig 7-åring rodde uppgiften i land. Tre sköna poäng, precis som det skall vara. Nu hoppas vi att Swansea och Norwich rundar av helgen på ett lika klädsamt sätt. Tack skall ni ha!

Kommentarer

Bild för zimzon

5+

Twitter: @zimzon80

Bild för Dag Torgersen
Bild för Corben

Jenkinson. Mycket bra att påhopparn gör mål igen.

Jayarse på twitter.

Bild för Davidsson och Mannen

Zimzon// Mitt betyg? Minst fem stora starka till, och sedan gör man grabben sällskap och spyr? Eller? Ens föräldraskap vandrar utmed en brant ravin när man tar ungen med till puben. För å ena sidan är det ett stycke kulturkompetens man ger honom, ett potentiellt andra hem (nåja) och en värld där alltig alltid är sig likt (och alltid har varit så). Och man ger honom Arsenal. Samtidigt, tja... Sista 15 vacklade jag mellan "jag måste vara med och hjälpa honom i denna jobbiga stund" och "ah han klarar sig, och jag måste ju se på matchen". Spännande...

Förresten; kan man inte kräva #HolmaOut om inte sanningen får komma fram i ljuset? #D&M-bloggande

DT// Ah, Buzzcocks, men i vilket sammanhang? "I Believe", någon form av "jag tror" kontra "jag vet", eller?

Corben// Jenkinson, vad? Grym? Finsk? Bara allmänt skön och älskvärd? Och visst är det härligt när vissa, speciella, snubbar gör mål. Och Koscielny är speciell. Mkt.

Bild för Guris

Trodde fan vi skulle få läsa mer om Thorshammaren!

Bild för Dag Torgersen

I belive in "the little mozart"...och for stunden i går: för många Stout´s!

 

Bild för Davidsson och Mannen

Guris// Nej för h-vette. HolmaOut om inte The Hammer of Thor Blogg röstas in där Guris, Zimzon och Corven sätter hårt mot hårt vecka efter vecka.

DT// Aha, då är jag med dig! Stout, gott.

Bild för Robert Wossmar

In med hammaren! Stora släggan i vägg, golv, tak och fönster. Dörrar sparkar man in, men det kommer väl ske i samma anda? 

Twitter: @wossmar

Bild för Guris

Röv-Corben får börja, så kör vi med Zimpan och mig efteråt.

Bild för Davidsson och Mannen

Robert Wossmar// Absolut. Jag tror att många stugsittare runt om i landet bara väntar på denna euroption i vardande som en sådan blogg skulle kunna innebära och medföra. Själv står jag först i läsarkön.

Guris// Men vem skall kuppa in bloggen då? Sanningsundanhållare Holma är väl inte aktuell längre?