Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

En gång är ingen gång. Denna gång är åt h-vette.

Davidsson och Mannen
lör 22 mar 2014 kl 16:20

När Arsenal, våren -89, behövde besegra det på den tiden stora laget Liverpool FC med 2-0 för att ta hem ligan, startade klubbens dåvarande manager George Graham med en fembackslinje. Arsenal höll nollan, växlade sedan upp och bytte spelsystem för att därefter forcera in de två mål vi behövde och ta hem ligan. Spelet var på den tiden inte vackert, men resultaten var det.

Idag firade dagens Arsenalmanager Arsène Wenger 1000 tävlingsmatcher som ansvarig för klubben och matchen föregicks av ett antal listor, anekdoter och tillbakablickar över hur hans tid i klubben varit. Och trådarna knöts ofta ihop i att denna match skulle bli den match då chelsky förlorade sin första tävlingsmatch, hemma under sin manager Mourinho. Matchen skulle på något sätt bli återupprättelsen för den trogne och fotbollsideologiskt gode Wenger i relation till den cyniske flyttfågeln Mourinho. Nu blev det inte riktigt så.

Vi kan absolut tala om Girouds närmast parodiska oskärpa. Vi kan förundras över hur en spelare som under fjolåret var så fantastisk, som Cazorla faktiskt var då, kan tappa bort boll efter boll efter boll på mittfältet. Och vi kan hänga unge Oxlade-Chamberlain högt för både den oerhört onödiga handsen och för ett allmänt bedrövligt mittfältsspel. Vi kan också hänga Arteta för att han inte bara gick bort sig gång efter annan, utan även alibijoggade tillbaka a la Denilson varenda gång chelskys omställningar rullade över oss. Och vi kan säkert också skylla på... tja, precis alla spelare som var på plan, bortsett från Sagna och BFG, typ.

Eller så kan vi titta på hur Arsenal sköts idag 22:e mars 2014, denna dag för Wengers 1000 tävlingsmatch. Vi kan se på truppen och konstatera att Robin van Persie, trots fyra transferfönster, ännu inte har ersatts. Vi kan se hur dagens startelva var nästan parodiskt felbalanserad och helt saknade en defensiv mittfältare värd namnet. Vi kan se en manager som inte bara är ansvarig för det ovan nämnda, utan även är ansvarig för att vi ställde upp med en smått dadaistiskt hög backlinje. Och det mot ett av ligans absolut bästa omställningslag. Matchens första 15 minuter kan användas som avskräckande exempel vid tränarutbildningar världen över, så usel var vår taktik. 

Vi kan se hur oskärpta spelarna var, hur ofokuserade de var och vi kan se den parodiskt naiva övertron till den egna kompetensen skrika oss rakt i ansiktet. Vi kan se naiviteten, taffligheten och den smått genanta oviljan att inte bara låta bli att lära sig av sina misstag, utan också vägran att lära sig något av hur motståndarna brukar, och kan tänkas, ställa upp eller spela.

Det började med en 8-2-förlust på Old Trafford och har sedan fortsatt i en smärtsamt mönster. En gång är ingen gång, men detta är bara för mycket. Stora matcher betyder krypande arsenalspelare, vi är alltid sämst när det gäller mest och alltid helt frånvarande i matchens första halvtimme. Sedan vaknar vi upp när det redan är för sent. Gång på gång, i stormatch efter stormatch. Vi såg det mot storlagen förra året, mot lill Bradford i ligakuppen och mot haltande Blackburn i FA-kuppen. I år har vi nu spelat våra bortamatcher mot topp 4-konkurenterna och landar på tre förluster och 4-17 i målskillnad. 17 insläppta mål på tre bortamatcher! 17 mål. Det går knappt att förstå.

Så nej, i dagens The Headmasters Ritual delas inte ut fler betyg än till jubilaren själv. Och Wenger, du får -/5 i betyg för det Arsenal du drog upp till förnedring denna dag. Du kommer säkert kunna hitta saker att skylla ifrån dig på. Precis som du brukar göra. Men om man aldrig vågar se och erkänna problemen, hur skall man då kunna lösa dem? Och om man, efter 1000 tävlingsmatcher i klubben, inte har bättre koll än vad du hade idag, Wenger, är man då rätt man att leda den?

Jag är inte ens arg längre. Ilskan rann bort vid 2-0, och alla chelskyomställningar som föranledde de två målen. Jag tycker bara det är pinsamt. Att någonting så vackert som dina 500 första matcher i klubben, kan tillåtas smutsas ned så otroligt som det har kommit att göras. Vi kan glädjas över hur du, Wenger, lotsade klubben genom stålbadet som arenabygget innebar och vi kan skylla på alla blodiga oligarkhänder som smeker fotbollens populistiska underliv av idag. Men är det svaret? Är det ens rätt fråga? Är det ens problemet? Just känner jag mig mest ledsen, fylld av sorg och fylld av vemod. Tack för allt du gav oss, Wenger, men är du mannen att leda oss in i framtiden?

Kommentarer

Bild för Ola Svärd

Ja det är på gränsen till vad man klarar. Total förnedring igen. Nerpissade inför nån miljon tittare. Vi har ju ett oerhört rutinerat lag, föritom oxen då o kanske Sczessny där bak. Ändå gör vi misstag som inte ens junisar gör. Gång på gång. Vi är förstås inte bättre. Kanske är fjärdeplatsen en grymt bra prestation av detta lag. Vi har en liten chans i FAC. AW kanske får ut max av truppen som den ser ut idag. Att spela spelare utan form pga skador tar ut sin rätt. Cazorla är en gåta men ska i inte ensam hängas. Ett strikerköp i jan hade inte hjälpt oss i dessa förnedrandets bortamatcher. Dystert o tomt är det,men vi kommer igen. Matchen på onsdag blir sjukt viktig.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Dag Torgersen

så,så nu laddar vi om på våran skivspelare,från Hellman till Dead Kennedys  (eller the Weirdos)

och bara vet..det kommer bättre tider! COYG

 http://www.youtube.com/watch?v=adHomT0xpDY

Bild för Jajo67

Vi kan ju skylla på individuella missar men i grund och botten är Wenger helt inkompetent taktiskt och han vägrar lära sig av sina misstag.

Cazorla & Podolski ska naturligtvis inte ens starta denna match, vi ska försvara lågt och inte högt, vi ska inte sidledsdutta på mitten och bjuda på omställningar men med en dåres envishet gör Wenger samma misstag om och om igen och hoppas på ett annat utfall - idioti!

Jag blir så jävla less...

Bild för Björn Lindström

Finns tydligen bara ett enda lag i toppen av PL som kan klappa ihop så grymt som Arsenal. Detta drabbar ju inte ens bottenlagen när de kommer till SB. Men ju mer man ser Arsenals spelare så är det några st som tyvärr inte är tillräckligt bra mot storlagen. Mot lag på nedre halvan funkar det, men så fort det blir närkamper och snabbt spel så är de fullständigt borta. Cazorla må vara hur trevlig som helst, men jag tycker att han nu bevisat att ngn man för stora matcher är han inte. Giroud... hmm hade fan varit bättre att sätta upp Ox som anfallare och Kim påmittfältet. Just Ox kom ju in fullständigt galet i denna match och det var ju fan att han inte fick sitt rättmätiga röda kort efter hjärnsläppet.
Nä, det här var  og det värsta på länge. Och jag är rädd att det inte var den sista genomklappningen för denna säsong.

Bild för Torbjörn Nylin

Härligt exempel, & D&M bra som alltid. Du har helt rätt inga spelare ska behöva bära oket för det här, det är Wenger och ingen annan som bär skulden. Visst Cazorla är lika usel som vilken sexdubutant som helst, men det är ju det, kanske inte så bra att sätta han där mot just Chelsky.

Tycker du är lite för hård mot Giorud, han gör vad han kan, tror ingen hade det gjort det bättre, han är ju först och främst en straffområdes spelare och där har ju inte vi varit de två sista matcherna. + också till Rosicky

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Lennart Sandström

Jag önskar verkligen att Wenger inte skulle behöva uppleva detta i sin 1000:e match i klubben.Dessvärre lär ingen glömma detta jubileum,vara sig oss Gooners eller Ryssens anhängare.

D&M ,Din sista mening är exakt vad det nu handlar om.Är Wenger rätt man för vår framtid? Med all respekt för det Wenger betytt för klubben är känslan att vi nått maximum med fransosen vid rodret.4-17 mot the big 3 på bortapan är inga tillfälligheter.En kollaps kan hända,men inte flera.Satt och önskade inför dagens match att vi skulle spela med Vermaelen,Arteta och Flamini framför backlinjen,grisspela och bara koncentrera oss på att hålla nollan.Varför måste vi alltid i dessa svåra bortamatcher med en dåres envishet spela det spel som motståndaren är så pålästa på? Börjar nu t.o.m tvivla på om vi verkligen klarar att vinna FA cupen trots allt.Vi viker ju ner oss totalt så fort det riktigt gäller.

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Patrik Boberg

Håller med dig kära D&M (som vanligt vill jag nästan tillägga). Varför??? Jag menar varför... Kan inte Wenger anpassa vårt spel efter det motstånd vi ska möta och den verklighet vi står inför??? Vi är inte ett världsledande lag längre och våra största antagonister har ofta ett mer kvalificerat spelarmaterial som i matchgenomgången redan analyserat och förstått hur vi kommer att agera. Vi SKA inte föra alla matcher!!!!!!! Mot världslag som vi nu på det senaste torskat hårt mot måste vi som du oxå skriver spela smartare än så... Det är VI som ska ställa om istället för att bli våldtagna på motståndarnas planhalva med en kontring mot oss som i nio fall av tio leder till mål. Var på Anfield när vi låg under med 4-0 efter knappt tjugo minuter och fick en dejavu från City kl 12.45 en lördag i december. Vad gör vi för matchförberedelser undrar man. Tidiga lördagsmatcher mot de som utmanar oss mest klarar vi uppenbart inte av. Nä... Frågan är om inte nya smartare strategier och vettiga spelarinvestegringar måste till nu. Uppenbart är att Wengers filosofi inte fungerar längre och om det är han som ska han leda oss framåt måste han börja tänka strategiskt igen och glömma den förbannade Wengeriska stoltheten att det är HAN eller VI som ska stå för underhållningen. Det handlar inte om underhållning utan om att vinna våra viktiga matcher. Och för hel...... Giroud... Stå upp... Lägg dig inte ner... Och se för helvete till att ta vara på dina chanser om du ska spela som striker i vårt lag....  KÖP För fan KÖÖÖÖP in världsklass i vårt anfall om vi ska kunna utmana på allvar. 

Kom igen kära vänner.  Jag vet att jag låter pissed. Vi står och faller med vårt lag men har i alla fall rätt att kräva att vi gör seriösa försök att visa var vi VILL och BORDE vara....

Bild för Christian Karlsson

Det blev så galet tydligt vad som skiljer en hygglig striker från en bra striker med gott om erfarenhet åt när Giroud i ena sekunden får en chans som Cech får sträcka ut lite på och i andra sekunden en Etoo som med briljant smarthet dunkar in den bakom mannen vars namn jag inte kan stava efter några glas starkt så här på lördagskvällen. Samma tydliga skillnad ser man i Wengers totala inkompetens kring såväl matchcoachning som anpassad strategi efter motstånd. Vet alla utom han om att alla vet att Arsenal kör alldeles för offensivt från start och att ett par snabba omställningar får laget i total obalans? Han har minst sagt ett och annat att lära av den dryga portugisen... 

Bild för George Adams

For god sake, sack him..

Bild för Davidsson och Mannen

Först och främst vill jag be om ursäkt för detta sena svar på alla era kommentarer. Efter att jag skrivit färdigt texten var jag tvungen att gå till gymmet för att träna av mig all inombordslig oskönhet jag, utifrån matchen, bar på. Under kvällen twittrade jag lite, men var liksom ständigt rädd för att säga något jag inte ville ha sagt om en person jag älskat i så många år. Därför lät jag också bli att gå in här, och svara på era kommentarer. Jag ville helt enkelt inte kasta ur mig smörja om en person som jag, egentligen, bär så enormt mycket respekt för. Jag hoppas ni har överseende med detta (och de sena svaren).


T.A// Du sätter fingret på en ev de viktigaste men på samma sätt också svåraste frågan: Är spelarna inte bättre än så här, eller kan Wenger inte längre få ett Arsenal att vara bättre än så här? Jag vet inte. Jag vet bara att det sett likadant ut varenda gång vi mött storlag borta denna säsong.


DT// Ja det var ju en katharsis som hette duga!


Janne Jonsson// Vi hamnar återigen i samma eller liknande fråga: Är det spelarna som är så här dåliga eller är det Wenger som inte kan få laget (och dess delar; spelarna) att prestera bättre än så här? Jag vet inte. Men jag vet att Cazorla var fantastisk i Malaga och i det spanska landslaget, samt att Podolski var fruktad skyttekung i det tyska landslaget och i Köln när han kom till oss. Så visst blir man less.


Björn// Jag håller helt med dig. Och det är som att se en boxare gå upp i en ring och bara tänka på sina egna slag utan att över huvudtaget försöka skydda sig mot motståndarens. Det går liksom inte att vinna då. Och detta för jag vet inte vilken match i ordningen. Gång efter gång, samma knock-out. Och hur mår en boxare efter tre raka knock-out:er?


Torbjörn Nylin// Tack skall du ha. Och visst kanske jag var hård mot Giroud, men det var verkligen inte min avsikt. För som jag varit inne på; jag vet inte om spelarna, i en sådan här match, kan ställas ansvariga. Kan BFG gå emot Wengers order om att spela med hög backlinje? Kan AOC eller för den delen Arteta plötsligt göra om sig till DM:s de absolut inte är?


Carlshöjd// Ja precis så känner jag. Man önskar ingen ett sådant jubileum och ingen med Wengers historia i klubben skall behöva ta all den skit som jag och många med mig kastar över honom nu. Men hur f-nken kan han åka till Stamford Bridge och ställa backlinjen hög? Spela utan DM? Etc. Jag delade även din önskan om lite mer grisigt Arsenal, cyniskt och smart. Nu fick vi det här. Vad skall man då tro om framtiden?


Patbob// Läsvärt inlägg och ja, där kvarstår ännu en fråga: Hur kan man, 2014 i världens bästa och mest ovissa liga, vara så naiv att tro att man inte behöver anpassa sig varken till rådande omständigheter, mål eller motståndaren? Det är som att be om att få stryk. Ytterst få tänker så längre. Det är en vacker tanke och en vacker filosifi, men uppenbarligen helt ofruktbar.


Burken// Den sekvensen var, som du är inne på, oerhört talande. För hade vi haft en världsklasstriker som satt den chansen hade vi, och inte de, haft 1-0. Då hade vi kunnat backa tillbaka, som mot spurs, och de hade tvingats trycka på och blotta sig bakåt. Och då landar vi återigen i de fyra transferfönster Wenger och de styrande i klubben har haft på sig att ersätta van Persie.

 

Skall ett lag slåss i liga, kupperna och på den europeiska fotbollsscenen, behöver man i princip, två världssklass-spelare, alternativt en världsklass-spelare och en bra back upp, på varje position. För mig är Giroud en mycket duglig roationsspelare, men han är inte den förstestriker som ett lag med dessa ambitioner måste ha. Då studsar vi över till att undra vilka ambitioner Wenger, klubbägare och de styrande i klubben egentligen har. Vinna eller bara gå bra ekonomiskt? Sedan är ju Wengers matchcoachning ett kapitel för sig. Eller snarare inte.


Erland Jacobsson// Ja, så kan man ju känna. Och hade vi haft en snubbe som David Dein i styrelsen, en snubbe som både älskar klubben och kan sporten, ja då hade jag varit kollugna med att kicka Wenger i vetskapen om att de styrande (läs: Dein) skulle trolla fram en ny manager som skulle kunna rädda oss. Nu består styrelsen av några ekonomer och några överåriga stofiler. Kan de tillräckligt med fotboll för att driva klubben framåt? Och för att hitta rätt ersättare till Wenger som kan ta oss åter till troféhimmlen? I mina ögon är klubben på många sätt i ett läge av att ”den blinde leder de blinda” eller ”de blinda leder den blinde”. Jo såatte... Annars är det fint.

Bild för Håkan Lynghed

Kan inte annat än att instämma i kören - hundhuvodet bärs av Wenger. Något sämre matchcoach kan ju knappast finnas!?? Tom Andre Villas Boas framstår som Einstein i jämförelse. Det är en sak är att vara envis o tjurskallig - för den skull behöver man ju inte vara korkad. Vilket ju uppenbarligen är fallet. Kan ingen berätta detta för karln!! Suck, suck o suck.

 

Bild för Per-Erik Eriksson Frank

Resultaten och sättet vi spelade i den här matchen (samt mot City och Pool) är så bedrövligt att det faktiskt ställer frågan om Wenger har kompetensen, som du och massa andra påpekat. Att falla pladask en gång kan väl hända.. men 17-4 i målskillnad på tre matcher är ingen tillfällighet, det är något annat. Vi har kanske inte truppen för att vinna, men vi har faktiskt en trupp som borde prestera mycket bättre än vad de gjort mot dessa lag.

För att kritisera spelare igår så måste jag allvarligt fråga vad f-n Cazorla och Oxlade-Chamberlain höll på med. Jag vet helt ärligt inte om jag sett fler individuella misstag av enskilda spelare sedan Denilson var i klubben. Blir de inte bänkade efter den där insatsen så... Fy fan!

 

Rock 'n roll, fotboll och allmän förvirring.

Bild för Davidsson och Mannen

Håkan// Det är intressant att du drar parallellen till AVB, för bortsett från att han var smått anal och i och med det tappade omklädningsrummet, så var hans idé om den höga backlinjen början till hans fall. Precis "samma" höga backlinje som körde oss i fördärvet mot foolsen, shitty och chelsky. Sedan är ju Wengers tjurighet och envishet det som tog honom och klubben till höjderna. Nu är det kvarnstenen som både han och klubben är fjättrad vid.

Calico//"Vi har kanske inte truppen för att vinna, men vi har faktiskt en trupp som borde prestera mycket bättre än vad de gjort mot dessa lag." Precis så känner jag. Vi är kanske inte i shitty- och chelsky-klass rent truppmässigt, men så usla som laget och spelarna i det har varit i dessa minus 17 måls-matcher, de är den/de inte. Uselt.

Bild för Cooffe42

God middag på er alla gunner vänner. 

Ett gansöka väntad respons från alla denna dag och säkert från alla gunner supportrar runt om i världen. Jag väljer att bortse från just den match inledningsvis och vill poängtera saker jag tagit upp innan under åren.

Ständiga skador på spelare 2-3 veckor, vilket blir ungefär det dubbla alltid. Så har det varit under alla dem 8 åren jag följt laget intensivt. Rena gåtan att det händer mer än halva laget alltid.

Arsenals spelsystem är så sönderläst det bara kan bli. Just detta har jag tagit upp så många gånger, även om Arsenal har vunnit. Alla lag vet hur man skall spela mot Arsenal, men just topplag med så hög kvalite på i stort sett samtliga spelare, utnyttjar det hänsynslöst. Tyvärr så märker många detta först när en förlust väl kommer! Jag har och säkert en hel del andra har sett detta gång på gång, men många verkar acceptera detta så fort det blir ett par vinster. Jag är lika orolig varje gång Arsenal spelar, oavsett motstånd att det skall falla sönder o samman. Nära är det ofta ofta kan jag lova. 

För att vädra detta en sista gång nu. Alla lag vet att Arsenal spelar sig fram med kortpassningspel. Alla lag vet Arsenal spelar bollen med kortpassningspel utanför straffområdet. Gång på gång blir det farliga omställningar när laget är så högt upp en längre tid och trillar boll. Bollen skall passas in i mål! SPELSYSTEMET ÄR SÖNDERLÄST!!!! Jag ser fruktansvärt liknande scenarion när även Arsenal ställer upp med starkst möjliga lag på planen. Titta noga under dessa år Arsenal varit utan titel, som allt från fans till spelare suktar efter, så märker ni en oerhörd tydlig liknanade tråd vid många många matcher. 

Svaret på om Wenger är rätt man att leda laget till titlar är NEEEJ sedan flera år tillbaka. Det finns inga ursäkter om att vi är så unga, vi behöver lite tid, skador, inga pengar. Samma visa år efter år. Nu får ni alla så tydliga svar just denna match, men kolla bara lite lite under dessa år som Arsenal blivit titel lösa, så hittar ni MASSOR av tydliga och liknande trådar. Detta kunde rättats till för längesen. 

Wenger är en fantastisk manager, på många många sätt. Jag avgudar honom för hans sätt att hitta guldkorn o göra om dem till fantastiska fotbollspelare, hur han sett till hur Arsenal växt som klubb på alla aspektrar, hur han ständigt kämpar och aldrig ger upp. Men just hans envis har skadat Arsenal sätt att växa som varumärke. Titta på alla spelare som lämnat laget pga uteblivna framgångar. Det är inga dussinlirare direkt. Arsenal kunde haft ett av dem bästa lagen genom tiderna i premier league om dem flesta hade stannat. Med framgång så växer ju som alla vet även varumärkte Arsenal ännu mera, vilket gör Arsenal mer slagkraftigt att locka ännu mera sponsorer, spelare etc. Men Wengers envishet fäller laget gång på gång. Alla bör förstå nu en gång för alla att någonting måste göras! Det håller inte som borde lärt sig att nöja sig med topp fyra i ligan samt avancera i Champions Leauge. Ni ser ju alla vad som hänt under åren han propagerat såhär. 

Så snälla snälla snälla Arsenal, tacka Wenger med pompa o ståt, ett scenario han aldrig skall glömma. Det finns efterträdare till honom som kan klubben utan och innantill. Vill Arsenal komma tillbaka igen till det storlag det en gång var, vilket alla uttrycker sin önskan om, måste en FÖRÄNDRING GÖRAS NU EN GÅNG FÖR ALLA!!! 

Bild för Dixon

Jaha, ja...det var det, det... Återigen en kollektiv kollaps, där Arsenal ser ut som ett lag från de lägre divisionerna. Wenger sa i en intervju att "de haft en vecka på sig till förberedelser". En veckas förberedelser och resultatet blir DET HÄR??!!! Va f-n har de sysslat med? Hängt på Twelve Pins och shot-rejsat?!!

Ännu en match där Arsenal viker ner sig mot de stora pojkarna. Ännur en match där INGENTING verkar fungera. Ännu en match med oerhört tveksam coachning av Wenger. Ligatiteln står på spel, underläge 3-0, det är dags för "Do or die" och han slänger in...Jenkinson, Vermaelen och Flamini. Nu jä-lar går vi offensivt, boys!!!

Och varför, VARFÖR, Arsenal, är vi inte med från start?! Hur i hela h-vete kan man inte vara på tårna i en sån här match?! Som ni märker, kamrater, är jag outsägligt frustrerad efter denna katastrofinsats från firma Wenger&Co. Hade naturligtvis räknat med en stentuff drabbning, där utgången med stor sannolikhet skulle utfalla till vår nackdel, men 6-0??!! Var fanns äran, stoltheten för klubbmärket på bröstet, glöden, viljan?! Aston Villa, ja, just det, ASTON VILLA, slog detta Chelskij förra helgen. Vi joggar dit och torskar 6-0!!

"Det är mitt fel", säger Wenger. Till en jä-ligt stor del, säger jag, även om det naturligtvis inte är hela sanningen. Det fanns 11 överj-ligt bra betalda fotbollsarbetare i rödvita tröjor, så vitt jag kunde se. Inte en enda kommer undan med godkänt!

Wenger och Arsenal har ekonomin, arenan och (fortfarande...) ett respekterat namn i fotbollsvärlden, men jobbar ändå med spelarmaterial som Bendtner, Sanogo, en tillbakavärvad Flamini (som ändå oftast tillhör de bättre på plan!), Jesus Diaby (mannen som alla hört talas om, men aldrig ser till...) Ja, Wenger, det ÄR ditt fel att vi ALDRIG räcker till mot topplagen numera.

FA kan snart instifta en ny pokal, "The Fourth Place Trohpy", om inte annat så i medlidande med Emirates tomma, ödsliga troféskåp. Våra återkommande bortslarvade förstaplatser i CL-gruppspelen är ju ett kapitel för sig. Som tack för kaffet leder detta till åttondelar mot småklubbar som Barcelona och Bayern...

Bitter?!! Nej. Förbannad?! JA!!!

Bild för Hakim Korselius

Ni som klagar på Giroud denna match förstår jag inte och att om vi hade haft en toppstriker hade vunnit matchen typ. Hade inte haft en chans den här matchen med tex Lewandowski på plan heller för bollen hade aldrig nått fram dit. Var ju i speluppbyggnaden som problemet var och bolltapp på fel ställen som vanligt mot grymma omställningslag som city, liverpool och Chelsea. Ja, Wenger ska hängas denna match mest av alla och han har ju tom erkännt de också tydligen så vi får hoppas han lärt sig läxan en sista gång. Mot bayern som i stort sett är ett bättre lag på alla positioner än de i toppen av PL spelade dom som dom skulle och hade respekt för motståndet. De har dom inte haft mot topplagen i PL på bortaplan konstigt nog för deras anfallsspelare är i samma klass som bayerns! Då blir man straffad direkt vid bolltapp på fel ställen. Och vi har inte samma bredd som övriga topplag (förutom Liverpool som däremot har mkt bättre målskyttar) Känns så jäkla konstigt när dom kan grisa sig till en seger borta mot tottenham och sen inte förstå att man måste göra samma sak mot ett ännu bättre lag. Framförallt med alla spelare vi saknar. Förstår inte varför inte Flamini får starta en sådan här match?!

Bild för George Adams

Jag tycker dom allra flesta som kommenterat D&M klockrena inlägg slår huvudet på spiken och gör bra analyser och reflektioner.

Wenger har, ja jag skriver har, på många sätt varit briljant som manager för Arsenal. Framförallt i början av sin tid hos klubben. De är många som rättmättigt hyllat honom som en "supermanager".

Men nästan lika många har dock, höjt honom till skyarna på ett nästan osunt sätt, och han betraktas av allt för många  enligt mig som den "enda möjliga kandidaten" för jobbet som vår manager. Det har jag personligt väldigt svårt med. 

Varför skulle det bli så mycket sämre utan A.W?

Jag kommer ihåg när han kom till klubben. Då var det inte många som knappt visste vem han var. Inga jättemeriter kom han med, dom flesta var mest nöjda att bli av med Rioch.

Sen vet vi alla vad som hände. Det gick superbra, och han byggde delvis vidare på det arv som fanns i laget. En av engelsk fotbolls mest framgångsrika backlinjer genom tiderna framför Englands landslagsmålvakt. Han spetsade med både färdiga stjärnor och med sin förmåga att förädla talanger.  Han byggde upp en hälsosam inställning, med kost och stötte apparat.

Han byggde ett snabbt "flow" spel som var extremt underhållande att titta på och som passade perfekt på Highbury, samtidigt som han då fortfarande hade en förståelse att utan ett bra försvarsspel av hela laget så vinner man inga titlar. Allt detta hade motståndarna vid den här tidpunkten väldigt svårt att freda sig mot och som gav att vi var i förarsätet under ett par år.

Tyvärr så började han tappa lite av sitt trollspö, ungefär samtidigt som vi lämnade Highbury. Flera av trotjänarna försvann och nu började Mr Wengers naiva och i mitt tycke allt för självgoda och envisa sida bli väldigt framträdande. Hans brister kom mer och mer i full dager.

Borta var ryggraden, både på plan och så småningom även i styrelserummet!

Redan här, för flera år sedan borde klubben agerat, enligt min mening.

Det är självklart så att vi kan hitta en ny manager, som kan ta Arsenal in i framtiden. Varför skulle vi inte det?

Lite skämtsamt skulle man kunna säga att vilken ex division 3 tränare som helst,  hade gjort ett bättre jobb i de taktiska förberedelserna för vissa matcher än vad AW just nu mäktar med. Det är ju rent beklämmande vad dåligt han coachar laget i PL. Dessutom är ju hans sätt att vilja spela fullständigt sönderläst och helt enkelt inte tillräckligt bra med nuvarande spelarmaterial.

Tålamodet är helt enkelt slut. 

Nu är det dags att leta en ny manager. Det lär finnas massor av intresserade som både vill och med rätt förutsättningar kan ta jobbet som ledare av världens bästa Arsenal.

Bild för Davidsson och Mannen

Coffe42// Läsvärt och mustigt skrivet. Tyvärr är jag benägen att hålla med om, i princip, allt. Allt från att vi, som vanligt, har skyhögt mycket fler skador än motståndarna, att precis alla vet hur de skall spela mot oss och till det faktum att det känns oerhört ont när man får känslan av att tiden faktiskt har hunnit ikapp och förbi Wenger. För så tolkar jag dig.


Dixon// "En veckas förberedelser och resultatet blir DET HÄR??!!! Va f-n har de sysslat med? Hängt på Twelve Pins och shot-rejsat?!!" Ungefär så var min undran också. Har de inte tänkt? Har de inte analyserat chelsky och har de inte förstått någonting? De betyder de som bestämmer i klubben. Är det Wenger, ja då är han i högsta grad ansvarig för kapsejsandet, grandes.

Ännu en gång, ännu en start på matchen vi inte alls var med i och ännu en bedrövligt skrumpnande insats. Och på tal om Flamini; varför var han inte med från start? Arteta som DM mot ett av ligans snabbast omställande lag? Många shottar måste det ha blivit, min bäste Dixon.

 KorZ81// Jag tillhör säkert en av de du anser klaga på Giroud. Men hade han satt sin chans så hade läget varit 1-0 till oss och inte till chelsky och då hade matchen sett helt annan ut. Fast det var å andra sidan inte han som ställde upp backlinjen vid mittlinjen och inget ont anandes trodde att ingen skulle löpa bakom den, där är jag med dig! Sedan håller jag, som du redan vet, med dig om din Flamini-fråga. Den är helt befokad!

 Erland Jacobsson// Ja, jag är oerhört imponerad av kvalién i kommentarsfältet, inklusive ditt bidrag. Det som skrämmer mig med "ett liv efter Wenger" är att styrelsen, till skillnad från när Wenger anställdes, bara består av Kroenkeranställda ekonomer och gamla farbröder. Kan de finna en manager som kan lyfta oss, ja då känner jag mig lugn. Men vad vet de om fotboll? Klubben hålls som gisslan i ett drama där Wenger bestämmer allt fotbollsrelaterat, Kroenke är nöjd med att cashen kommer in och där merparten av styrelsen knappt håller sig vakna en hel match. DET gör mig orolig. Wenger är kvar så länge han vill, det är vad jag tror.

 Och ja, flödet vi hade i omställningarna under Wengers tid på Highbury... Det gör nästan ännu mer ont när man tänker på hur det såg ut då. Och jämför med idag. Eller igår...

Bild för gunsmoke

Ja, efter hemkomst från ett träningsläger med pojkarna så tänkte jag kommentera något om gårdagens elände. Svårt att hitta något positivt, men om jag ska försöka, så tror jag att MOU:s hyllning till AW var att hålla tillbaka Chelsea så det inte blev tvåsiffrigt.

Eftersom jag har gnällt om detta i åratal, så känns det tråkigt nog som att jag närmar mig - vad var det jag sa. Och eftersom jag tidigare under säsongen påtalat att vi i grunden ska vara helt chanslösa mot speciellt MC och Chelsea så känns det här helt i sin ordning med en stortorsk när vi har en sådan här manager som byggt upp ett sådant här lag, när vi möter ett sånt där lag. Vi är i toppen men ändå så långt ifrån de bästa i ligan.

Att vara efterklok är enkelt, men så här i backspegeln är det alldeles uppenbart att många av AW:s alla idéer har saknat riktigt tanke på vilka följder som de ogenomtänkta idéerna kan skapa. 

Jag tar bara en ur högen; - flerårskontrakten som han vägrade skriva med spelare över 30, dessa spelare var vinnarna/vinnarskallarna som då valde att lämna, och med det har vinnarkulturen i omklädningsrummet sakta men säkert dränerats ut, samtidigt som en ny kultur  har skapats, det är kulturen att bli minst fyra i PL, man behöver inte vinna något, bara bli fyra, ganska bekvämt (segerdansen efter matchen mot Newcastle ifjol säger väl allt). 

Mycket är sagt men en sak är säker- om Arsenal ska bli en storklubb även meritmässigt i framtiden, så kommer det inte att finnas något gemensamt med Arsene Wenger.

Va var det jag sa....

 

Bild för Hakim Korselius

D&M: Menar att Giroud inte är den största syndaren för att han missar en hyfsad chans. Hade han missat två-tre klara chanser så kan man ifrågasätta han. Och vem säger att en annan striker hade gjort mål där? Har redan sett Benzema och Messi missa klarare lägen i el classico än hans! Inte han de ska klagas på denna match. 

Bild för Fredde

Inte för att jag såg matchen (skidsemester) men kan inte på något sätt se ett lag där främst Arteta, Podolski & Giroud har så pass stora roller i laget vinna PL. Har man de här 3 spelarna i laget så kan man inte föra matcher mot tok bra lag.

Och borta mot City för inget lag i världen matchen, borta mot Liverpool så ger man absolut inte Suarez, Coutinho och Sturridge ett hav av ytor att kontra på. Visst konceptet "om vi har bollen så kan inte motståndaren göra mål" är ganska vattentätt så länge det fungerar. Men inget lag i världen och absolut inte vi kan utöva det i 90 minuter. Vi spelade ruggigt bra taktiskt borta mot Dortmund som är minst lika bra som något av de andra lagen, då dom egentligen bara saknade Gündogan i den matchen. Tror Wengérs upplägg är att han ska VINNA 3 poäng i varje match inte att han redan har 1 pinne att försvara.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Gunsmoke//  Jag håller med dig i det du skriver och framför allt kring på det sätt han släppte/tvingade iväg många av de kulturbärare som de unga spelarna hade behövt. Vissa försäljningar var bra, Freddie till West Ham och Henry (jo faktiskt) till skitbarca, men många var direkt ödesdigra. Och på det sätt han nu agerar, att faktiskt ge veteranerna längre kontrakt, vittnar ju om att även han till slut insett hur galen denna strategi, att ge äldre spelare endast korta kontrakt, var. Absolut.

Sedan finns det oerhört mycket ambivalens i relation till både Wenger och till ”vad var det jag sade..?” Man vill ha rätt, men det gör så förbaskat ont när skiten landar i ens knä.

KorZ81// Nej, det menar inte jag heller. Han är en habil, kanske till och med bra spelare. Men han är dels inte den världsstriker vi borde ha, men framför allt är han både fysiskt och framför allt mentalt helt slut efter att tvingats spela skyhögt fler matcher än vad motsvarande strikers i andra toppklubbar gör. Han spelar som Wenger förtjänar, kan man –om man vill vara cynisk- hävda.

Fredee// Ja, ”om vi har bollen så kan inte motståndarna göra mål” är en plattityd i klass med Viasat-Bosses. ”Anfall är bästa försvar”, ”låta bollen göra jobbet” och ”kom igen och kämpa nu gubbar” är ungefär lika vägvinnande, proggressivt och smart. Som andra varit inne på tidigare; vi har i princip ingen taktik alls bortsett från att ha bättre spelare än motståndarna. Mot sämre lag, med sämre spelare, fungerar denna ”taktik”, men när vi möter bättre lag, med bättre spelare, ja då faller vi pladask. Naivt, löjligt och oerhört genant. Att sedan spela alibijoggande Arteta som DM mot Matic och Luiz, ja det är bara korkat.