Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

…och bilen går bra, eller?

Davidsson och Mannen
mån 24 mar 2014 kl 10:11

Idag är det måndag och om föregående veckas motsvarighet var Happy, så är denna gång dess raka motsats. Sedan Wengers 1000-matchjubileum blev till en smått makaber tillställning och förnedrings-TV:n togs till nya och oanade höjder, har snart två dygn passerat där det ena tokiga ryktet avlöst det andra. Vi är många arsenalister som försöker förstå vad det var som hände, försöker förstå hur det egentligen var möjligt och som försöker få ett grepp om vem som bär ansvaret för den fotbollsmässiga lavin vi tvingades bevittna. Men framför allt försöker vi se en begriplig och uthärdlig morgondag i vår täta, och säkerligen högst osunda, relation till detta fotbollslag.

I denna morgondag lägger vi också ett antal åtgärder. Den mest uppenbara åtgärden är att tänka Wengers antal tävlingsmatcher för klubben som snart avrundat i antal. Att hoppas på en FA-cuptitel och en räddad CL-plats för att sedan få till ett acceptabelt avsked och ett taget farväl. Jag står som en åsna mellan två skithögar och vet inte vilken jag skall tvinga mig till att uthärda samvaro med. För eftersom klubben ägs av en snubbe som uppenbarligen är helt ointresserad om sina klubbar vinner eller inte och bara tänker på ekonomisk vinning. Och eftersom klubbens styrelse består av en klick ekonomer i ägarens trådar omgivna av damsamlande stofiler, så vet jag inte var den fingertopskänsla, som en gång tog Wenger till klubben, nu skall gå att finna för att leta upp hans eventuella efterträdare.

Klubben har lagt samtliga sina ägg i samma korg och den korgen heter, vad du än tycker om saken, Arsène Wenger. Samma Wenger som förvisso har givit oss ligatitlar, FA-cupvinster och ständigt spel i fotbollseuropas rampljus, men också samma Wenger som inte vunnit ett jota de senaste nio åren och som i lördags gick upp i boxningsringen med endast de egna slagen i sin gameplan och utan att över huvud taget ha reflekterat över guarden. Samma Wenger som, uppenbarligen, förlorade på en av tidernas mest osköna knock outs.

Ett av ryktena som florerat är att Wenger, efter matchen, samlat spelarna, berättat för dem att han nu ämnar lämna klubben efter denna säsong och bett spelarna i tysthet avsluta säsongen ”för honom”. Här någonstans skall också, enligt samma rykte, det läge av silencio stampa som klubben nu gått in i, ha sina rötter. Detta rykte tror jag dock inte det minsta på, men ett rykte jag däremot tror äger viss riktighet är att Wenger, som ett resultat av de sex insläppta målen, nu ämnar peta Szczesny och låta Fabianski spela säsongens kvarstående matcher.

Där, under det vita paraplyet, där har du Arsenal av idag. Bild från Flickr.com: ”Antonio Cravarezza”

Detta skulle vara ett klassiskt exempel på den Erik Hamrénska scapegoatingen, som blivit så populär i den moderna och populistiska ledarstil som blandat ihop styrka och handlingskraft, med osäkerhet, svaghet och förlorad koll. Så ja, det så skulle säkert kunna vara fallet. Ett annat rykte säger att Koscielny är skadad (någonting med lårets baksida och som kommer att hålla honom borta i ett par veckor) vilket inte bara skulle innebära att säkerhetsrisk Vermaelen (utan vinst i år?) blir halva mittbacksparet, utan självklart också att vi alla kraxande olyckskorpar får enorma skopor att ösa vatten på vår kvarn. Kvarnen vars hjul snart maler ned Wengers forna briljans till ett sammelsurium av eländighet, där klubbens parodiska skadesituation bara är en av flera stinkande ingredienser.

Mitt upp i denna kölhalning, denna primitiva strutsmentalitet från klubbens sida och i denna possibla implodering skall klubben inte bara försöka ta rygg på ligans tredjeplats utan också börja snegla över axeln där spurs och Everton tagit upp jakten om fjärdeplatsen. Och som ett led i detta måste vi ta tre poäng i morgondagens möte med Swansea hemma på Emirates. I och med Koscielnys och alla andra spelares skador vill jag att vi ställer upp med följande lag:

Szczesny
Jenkinson – Sagna – Mertesacker – Gibbs
Flamini – Flamini – Rosicky
Gnabry – Flamini – Flamini

Bänk: Fabianski, Cazorla, Giroud, Flamini, Flamini, Flamini, Podolski
Manager: Flamini

Ja, ni förstår läget. Jag är fortfarande i affekt, jag har inte alls landat i något läge av möjlig genomtänkthet och jag har inga som helst lösningar bortsett från de allra mest primitiva. Jag har just kravlat mig upp ur chockens eroderande grusgrop men är dagen till ära endast fruktansvärt stingslig. Om Arsenal, som det heter, skall studsa tillbaka mot Swansea och åter börja ta de poäng vi så desperat behöver, så vill jag se en gameplan som är lördagens absoluta antites. Jag sk-ter i lull-lull och fotbollsmässiga krusiduller, jag bryr mig inte det minsta om estetik eller visioner, jag vill bara se inställning. Inställning, kamp och påver cynism.

Jag behöver inte mer av livet än kärlek från mina barn, lite hångel då och då med min fru och ett fotbollslag som inte gör bort sig hela j-la tiden. Jag har inga större krav eller visioner om varken mig själv eller mitt liv, jag vill bara ha detta lilla. Arsenal gjorde mig i lördags så illa, så att jag, om jag hade bott i USA, hade dragit igång tidernas stämningsansökan. All sveda och värk klubben har utsätt mig, alla gråa hårstrån som krupit fram på det allt glesare huvudet och alla sömnlösa nätter av svettigt vridande på taktik som inte funnits och på startelvor som helt saknat balans. Men jag behöver inga miljoner i skadestånd. Jag vill bara ha detta enkla, detta simpla och detta genomsnittliga. Inställning, cynism och tre poäng. Har vi inte gjort oss förtjänta av det?

Kommentarer

Bild för Björn Lindström

Tycker att Kim var den enda som kom undan med hedern i behåll i lördags, så han borde få en plats i din startelva. :)

Bild för Björn Lindström

Föresten, har ngn hört ngt om avstängning på Gibbs eller Ox?

Bild för FagerstaDG

Ge Kim speltid! Och nej, bilen står verkstaden, POS...

Quitters never win. Winners NEVER quit!

Bild för Glenn

Flamini i mål kanske vore bra...äh va fan gör något drastiskt och ställ upp med 11 Flamini. Sämre kan det ju inte bli iaf. :-)

COYG

Bild för Tommy

Jag hoppas ryktet om Wengers ämnade avgång stämmer. In med Klopp, Reus och ytterligare några spelare i världsklass. Ut med Arteta, Vermaelen, Poldi och Lord Bendtner.

Bild för George Adams

Words!

Återigen, head on!

Tror dock att just desperations avsnittet av tränarutbildningen var något A.W prioriterade bort.. Men ingen blir gladare om jag, vi har fel. 

lite klassisk "boring Arsenal" spel nu och 3 poäng, annars hoppas jag att kören blir så stark att AW lämnar av egen kraft om inte tröttmössorna i styrelse rummet agerar.

Bild för Fredde

Vill absolut inte se att Wengér hoppar av och vi får nöja oss med en Moyes figur. Utan isåfall ska man ha klart med typ Klopp, Heyneckes, Simeone eller en annan topptränare. Annars så ska man ha in ett namn som assisterande (Roberto Martinez) ett år som året efter ska ta över huvudansvaret, så denne lär sig CL och vårat sätt.

Troligt är att Vermaelen, Sagna, Fabianski & Diaby kommer att gå utöver lånespelarna. Podolski och Giroud finns en risk att dom lämnar också. Man kommer kanske inte gråta över att just de här spelarna lämnar men det blir många hål att fylla i sommar. Den enda som vi vet troligtvis kommer in är Campbell.

Vinner vi mot City är vi rent teoretiskt med i titelkampen fortfarande, men att ha Vermaelen mot Agüero, vi har 2 st svårare matcher kvar, ena är mot City och andra mot Everton borta. Resten bör vara ytterst få poängtapp men man verkar aldrig veta vad vi gör för prestation. Med truppen vi har så bör vi kunna gå rent med undantag City hemma och Everton borta, men det vore ganska sjukt om vi faktiskt gjorde det.

You win some, you draw some

Bild för Tommy

Problemet med att ta in en tränare som assisterande ett år för att lära sig "the Arsenal way" är ju att han per automatik lär sig "the Wenger way". Det är ju trots allt samma sak. Nu borde vi försöka få bort Wenger på ett så snabbt och smärtfritt sätt som möjligt. Dessutom kan jag inte tänka mig att det finns någon stortränare som vill ta ett jobb som assisterande.

Bild för Davidsson och Mannen

1: Wow, jag kommer in här och tänker ett det skall finnas en kommentar, kanske två, att besvara så ser jag en hel drös kommentarer. Oerhört roligt, jag blir jätteglad att ni fortsätter läsa och att ni tar er tid att kommentera det i texten ni känner är värt att kommentera. Ni, kommentatorer, bidrar något oerhört till bloggens utveckling, både direkt –genom era kommentarer och indirekt genom att ni ger mig större lust att fortsätta blogga. Speciellt när tider, som de är nu, är tuffa. Tack för alla kommentarer, alla ni!

Björn// Kim var f-n i mig världsklass och var grym där han satt och solade sig bakom den allt mer brydde Wenger. Men ännu bättre var han när han high fivade Cech i spelargången. De spelade ju en kort tid (har jag för mig) i Rennes (väl?) och Kongo verkade supernöjd över läget medan Cech mest såg förvånade ut. Underbart. Någon form av Best of Swedes of EPL 2014.

Ryktena talar för att Arsenal kommer att överklaga både Gibbs utvisning och den som AOC borde ha fått, att de räknar med att ha tämligen stor chans att vinna och att de båda således kommer att vara valbara i morgon.

FagerstaDG// Just nu känns det som om bilen är på skroten. Med malätna och mögliga säten, med sprucken bakelit och med digra rostangrepp längs med samtliga lister. Och föf-n, viva el Kongo!

Mickys// Men vad f-nken gör du här? Jag trodde inte du läste D&M, härligt att se att du ångrat dig, eller ngt! Och ja, Flamini är på något sätt sinnebilden för det vi saknade mot chelsky. Han är kanske inte truppens bäste spelare, snarare långt ifrån. Men han är f-nken i mig en av de viktigaste. För han bidrar med något som näst intill samtliga övriga spelare lider underskott på. Så 11 x Flamini. Plus 7 på bänken och en på managerkontoret!

Knekt// 1: Jag är inte rädd för ett liv utan Wenger, jag är rädd för att vår, vad det verkar, stofila styrelse inte har kompetens att finna adekvat ersättare. Gör de ändå det, hittar någon som kan ta Arsenal upp, åter och tillbaka så… Och du nämner några spännande efternamn där. 2: Jag förstår din känsla i relation till inskolning eller som du säger "the Wenger Way" men jag är, om det är rätt snubbe och ingan Allan Ballan, inte rädd, utan ser detta som någonting som skulle kunna bli väldigt bra.

Erland Jacobsson// Tackar! Och ja, Wenger är ju paradoxalt nog, någon form av galjonsfigur för ickedesperationen. Trots att han i nuläget är och har varit ett tag, hur desperat som helst. Famlandet och Erik Hamrénretoriksrisken.  Och one-nil och booring Arsenal är ju bara underbart. Så länge vi vinner så får det se nästan hur primitivt ut som helst.

Freddee// Nej Moyes vill nog ingen ha och där ligger ju, som jag var inne på ovan, mycket av rädslan. Kan Kroenke finna och utse en kompetent ersättare? Nope det tror jag inte. Kan styrelsen det? Nja… jag vet inte. Ibland känner jag det som om Wenger själv borde utse sin efterträdare. Även om det inte gick så bra när SAF gjorde det… Jag tycker samtliga tränarnamn du nämner är lockande och din idé om succesiv inskolning  av Martinez är även den spännande. Vermaelen mot Agüero, brrr den vill jag inte ens tänka på. Vermaelen mot Lukaku känns inte heller något vidare.

Bild för MikeR

De flesta läser nog din blogg om så även i smyg ;) alltid trevlig och "spot on". Jo nog är det lätt med facit i hand å styra och ställa men när vi har haft så stabil backlinje kändes det lite underligt att inte förlita sig på den och och köra Flamini i mitten så man kunde utnuttja AOCs snabbhet framåt i omställningar..jaja bita ihop nu och 3pinnar imorrn och en jäkla körning hemma mot City men har svårt att tro vi fixar det...men som sagt det sist som överger en är ju hoppet ;)

I'll answer to nobody !!

Bild för George Adams

Ni får ursäkta, men som läget är nu så tar jag hellre en Moyes, eller snarlik tränare, alla dagar i veckan, före en del av de andra tränar namn som nämns, inkl AW. Topptränare? Nja. Jag bryr mig inte så mycket om namnet. Kravet bör i stället varra atr han skall, enligr mig kunna ta vårt lag, på ett mera varierande sätt in i framtiden.

Sen ser jag gärna en brittisk tränare igen.

Bild för Davidsson och Mannen

MikeR// F-nken vad grymt att ens blogg är något man "smygläser". Det skall vara lite hemligt, det ska det. Och visst är det lätt att vara efterklok, men vem hade, när vi såg laguppställningen och om vi vetat att vi skulle ha så hög backlinje, inte kunnat förutse vad som skedde? Jag menar inte att låta von oben, men jag tror att de flesta av oss hade kunnat räkna ut vad som skulle ske om vi kännt till de förutsättningarna.

Erland Jacobsson// Alltså, jag förstår vad du menar, men vilka engelska tränare har visat sig vara kompetenta nog för ett topp 4-lag? Jag må vara inskränkt men jag kan nästan bara komma på foolsen-Rodgers och han är ju som vi alla vet upptagen. Jag ser just taktisk slipning och, som du är inne på, förmågan att göra oss mer varierande som två viktiga egenskaper vår eventuellt näste manager måste ha, och då kan jag inte komma på en enda engelsman. Har du några förslag/namn som undgått mig?

Bild för Farbror Frej

För att vara lite PK så tror jag du menar brittiska tränare D&M! ;) Rodgers och Moyes är ju trots allt nordirländare resp. skotte. :)

Bild för Farbror Frej

Men kan hålla med om att det finns ingen brittisk tränare som har en standard att leda våran klubb. En kandidat jag gärna skulle se i klubben är Martinez. Han delar våran fotbollsfilosofi och han är erkänt duktig taktiker som inte räds att implementera en ny taktik för att ändra formen på laget.

Bild för George Adams

Helt rätt!

Brittiska tränare av klass är lätt räknade och de som just nu når framgång är uppbokade. Men både Rodgers och Moyes, anser jag hade varit starka kandidater, om klubben, enligt mig skulle ha agerat tidigare.

Samtidigt vänner! Jag tror det var fler än jag som fnyste på näsan när Wenger presenterades. En omeriterad fransos! I London... men, men.

Eller när rödnäsan tog ManU. Visst lite framgång i Aberdeen, men oj vad skeptiker det fanns. Historien visar att dom hade fel.

Jag tycker det hade varit kul, och skönt på något sätt att få en britt, men det är på inget sätt ett krav. Martinez är ett spännande namn och Klopp är inte heller kattskit.

Men det viktigaste av allt är att få in framgångshunger och kompetens, och en tränare som kan variera spelet på ett tydligare sätt.

Bild för Dixon

Som alltid ytterst läsvärt, käre D&M!

Mådde fysiskt illa hela återstoden av den helg som fick skärselden att likna en tynande vårbrasa...

Har skrivit det tidigare och står fortfarande för det; Wenger kom till Arsenal och ärvde otroligt mycket kvalité och jävlaranamma, där ingen jä-el vek ner sig. Kryddat med ett par lyckade värvningar så hade han ett självspelande piano att leka med, i tider då övriga klubbar fortfarande var orörda och oligark/shejk-fria. Wenger har höjts till skyarna för sina insatser de första åren i Arsenal. Till viss del med all rätt, men de senaste NIO åren har vägvalen dess värre långt i från varit de rätta...

Ja visst, vi kan "skylla" på arenabygge och konkurrenters plötsliga och vämjeliga nyrikedom, men till syvende och sist står kaptenen på arsenalskutan och har väldigt mycket i egna händer.

Värvningar som Park, Santos, Vela, Squillaci, Denilson, Bendtner, Chamakh, Gervinho m fl kan ej beskyllas Chelskis eller Citys ekonomiska fördelar utan är ett vägval som gjordes när FJÄRDEPLATSER och kval till CL blev de reella målsättningarna för Arsenal FC. De trogna fansen fortsatte komma, Emirates fylldes och likaså Kroenkes plånbok. Wenger har förverkligat amerikanens mål, att tjäna grova pengar på supportrarnas bekostnad.

Många som rusar till Wengers försvar måste ju ändå kunna se vad konkurrenterna ser, nämligen oerhört förutsägbara laguttagningar, oerhört förutsägbara byten och en oerhört sönderläst taktik. Hög press på Arsenal så viker de ner sig. Låter vi dem rulla boll blir de farliga...

En veckas förberedelser (enligt Wenger själv) gav oss 6-0 i arslet och hånfulla rubriker i jubileumsmatchen. Arséne knows? Jag är inte så säker på det, jag...

Personligen är jag oerhört trött på dessa "bounce-back"-uttalanden som alltid kommer som ett brev på posten efter varje debacle. Det spelar som ingen roll att vi kanske slår Swansea med 2-0 på Emirates när man har Pools förnedrande 5-1 och Chelskis 6-0 i bakhuvudet. Titeln har återigen gått oss ur händerna och vi kanske åter får se spelarnas jublande glädjedans när fjärdeplatsen säkrats...

Bild för mr350sl

För fan DOM, läsa din blogg är ju en av veckans höjpunkter. Blev väldigt nöjd att du var så förbannad efter lördagsdebaklet att du inte gav betyg mer än till AW som jag tycker var lite högt för att man kan vara så j-vla dum att bara gå ut med egen gameplan och skita i vad det är för motstånd så är man nere på minuskontot.  Nån kan hälsa AW och spelarna att det är skillnad att möta ett bottenlag hemma och ett topp fyra borta. ggrrr är så j-vla besviken och vet inte hur jag ska plocka upp spillrona av mitt liv

Bild för Patrik Boberg

Du får gärna skriva en varje dag om du orkar D&M. Behöver egentligen inte ens kommentera det du sammanfattade i dag för det kunde vara tankar hämtade ur min skalle. Fast jag skulle förstås inte kunna formulera det lika bra.... Är fortfarande vansinnigt förbannad på oförmågan (eller om det är oviljan) att anpassa vårt spel efter VEM vi möter och VAR vi möter dem. Kolla bara vad Mourinho gjorde när de kom till Emirates... Nu snackar vi gameplan. Fokus, riskminimering, till och med riktigt tråkig poängvinnande fotboll med chanser till omställningar... Allt som vi misslyckats med på senare tid mot riktigt bra lag. Tack för en mycket bra blogg. 

Nu ser vi till att göra något riktigt bra med de matcher vi har framöver... Vi börjar i morgon.

Bild för Corben

Kan va någon av dina bästa bloggar, perfekt genomförd på alla de sätt och vis, läser den en gång till. Davidsson och Mannen är en av få bra saker som Arsenal för med sig. Försökt släppa klubben sen 08-09, men det går ju så klart inte, när jag läser sånt här vet jag att all skit man får stå ut med inte är för intet.

Vi älskar dig göbbe, kör hårt!

Så jävla bra text, perfekt summerat, finns inget, absolut inget, att tillägga.

Ps. Har verkligen Wenger sagt att 6-0 var en enskild olycka? Jag önskar jag kunde vägra tro det.

Jayarse på twitter.

Bild för Davidsson och Mannen

Farbror Frej// Åh, sh-t, jag ber så mycket om ursäkt för min grova malör. ”Brittiska tränare” skall det såklart vara, tack FF för korrigeringen! Och skönt att vi är överens om att det inte finns någon ”tränare från något land i Storbritannien” som håller för oss. Bortsett från Appy Arry, såklart!

Erland Jacobsson// Klopp och Martinez känns helt okej, Freddee (se ovan) nämnde ett antal ytterligare som även de är spännande så ja, det borde inte vara omöjligt. Problemet är väl att de som skall leta fram guldkornet är så gott som fotbollsblinda.

Dixon// Tackar! Det ligger mycket i det du säger och jag har liksom svårt att se hur länge vi skall skylla på arenabygget, det var ju någonting som skulle vara bra för oss. Vi har fjärde högst lönebudget i ligan, så Wenger får inte på något sätt laget att överprestera, samma Wenger som uppbär mer än 80 miljoner kronor/år i lön. Skall man inte förväntas få mer för 80 mille? Än en som, som du också är inne på, har all tid i världen för att förbereda sig och som ändå står helt oförstående inför det som skedde.

F-n till och med jag såg vart det lutade när jag såg den helt obalanserade laguppställningen och efter att ha på bara några minuter sett den höga backlinjen bli förbisprungna efter bolltapp av CM:s, ja då hade jag kunnat byta taktik. Gratis! Och som precis, ett lag som Arsenal skall inte behöva köra med bounce-backs, vi skall var på jämt. En gång är ingen gång, men nu är det åt h-vette för ofta.

Mr350sl// Underbart härligt, tack så mycket. Och gott att du var med på den där lördagstexten. Jag kunde liksom inte förmå mig att sätta betyg på spelarna, det var liksom helt meningslöst. Vi var så usla så att betyg inte ens kunde beskriva vår insats och ja, jag var oerhört pissed. Så uselt, så slapphänt och så nonchalant. Så naivt, så slött och så respektlöst. Grrr.

Patbob// Tack så mycket, ja om det inte hade varit för det där med fru, ungar och jobb så… Och lördagen, ja herregud. Just detta som du är inne på att vägra anpassa sig efter vilket lag vi möter är nog det som irriterar mig mest. För mig är det okej att vara usel ibland, att förlora eller att missa. Men att inte göra vad man kan, att inte vara väl förberedd och att inte ens försöka utesluta slumpen, det är ren och skär idioti. Och återigen tack för det oerhört värmande berömmet!

Corben// Tackar, Kingen. Jag hoppas verkligen inte jag bidrar till ditt Arsenalberoende och förstört dina avvänjningsförsök (fast jag tror du är rätt bra på att förstöra de du själv!).  Jag tror säkert du har något att tillägga, har ännu aldrig varit med om motsatsen i Arsenalrelaterade frågor. Tack själv! Angående Wengers uttalande är jag inte riktigt helt säker. Det kommer väl från BBC-intervjun just efter match då han uppgav att han inte alls förstod vad som hänt och att detta inte var likt hans lag, typ. Eller har jag fel? Någon som har bättre koll?

Bild för Corben

Ja är det någon som har koll på det egentligen?

Jayarse på twitter.