Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Amigos

Davidsson och Mannen
sön 30 mar 2014 kl 07:33

Förra gången vi mötte shitty i ligan, och förlorade med 6-3 borta, låg jag sänkt i magsjuka och kunde inte prestera något som helst bloggande. Denna gång hade jag, under fredagskvällen, förgiftat mig med storvulet vemodig popmusik och alkohol, varför jag under lördagen var i ungefärlig form av ett skämt ägg. På grund av dessa miserabla förutsättningar tillsammans med att Fru D&M krävde total access till hushållets för stunden enda dator, kunde jag inte producera någon THR i anslutning till matchens slut, utan går nu istället upp i arla söndagmorgon, sätter mig på kontoret och går till handling i försenat tillstånd. Jag hoppas ni har överseende med denna, de obönhörliga naturlagarnas tribut.

Ni såg själva matchen, ni såg shitty rulla boll och såg oss backa hem. Ni såg att det, detta till trots, såg ganska bra ut fram till att Arsenal sin vana trogen släppte in det första målet och ännu en vandring i uppförsbacke vidtog. Ni såg också återkomsten, där den för övrigt tämligen bleke Podolski sopade in bollen till Flamini som i sin tur sopade in den bakom Hart i shittymålet. Ni såg säkert också att vi, där och då, var i tämligen gott slag och låg lika nära ett nästa mål som shitty kunde anses göra.

Nu blev det inte så, matchen slutade 1-1, vi fick ett resultat som jag på förhand skulle tagit alla dagar i veckan och vi stod med något sånär återupprättat anseende. Vi gjorde en tämligen bra match där tre utropstecken i form av Flaminis smått Ramseyiska box-to-box-spel, Rosickys flöde med boll och i sina smått poetiska glidtacklingar och med en återcentraliserad Cazorlas smått magiska hantering av bollen står som mest värda att nämna. Mina spelarbetyg är som följer:

Szczesny: 2,5/5. Hade inte mycket att göra på målet, men hade faktiskt heller inte så värst mycket att göra under resterande tid heller. Eftersom Dzeko, bortsett från stolpskottsassisten till Silva, var helt osynlig kom shittys spel att passa Szczesny ganska bra. Han gjorde ett par nedplockningar, en och annan räddning på distansskott och var lika följsam som magsårsskapande när Touré höll i bollen bara meter framför polacken i 75:e.

Sagna: 2,5/5. Två bra, låga, inlägg och någon sen rusning in i boxen, annars ganska slätstruken i sitt offensiva spel. Däremot solid i det defensiva med ett antal följsamma rensningar, brytningar och bortnickar.

Mertesacker: 3/5. Var mer yvig i sitt positionsspel än han brukar och höll på att skrämma livet av mig ett par gånger när han stötte högt för att bryta eller rensade till hörna, till synes helt ovetandes om vad som pågick. Men gjorde inte fel, blev aldrig farligt otrygg utan skötte sina rensningar, sina brytningar och sina stå-i-vägen-lägen bra.

Vermaelen: 2,5/5. Ja, en av de bättre matcherna, från belgarens sida, jag sett honom göra det senaste året. Fortsatte även igår med att släppa position för att stötbryta, vilket han lyckades med i bland och ibland inte. Skapade, vid de sistnämnda lägena, enorma luckor bakom sig, men gjorde överlag ett bra jobb med bollen, höll sig något lugnare och bidrog med både bortnickar och brytningar med fötterna.

Gibbs: 3/5. En tämligen ojämn match från den unge engelsmannens sida. För lika dålig som han var när han, i samband med 1-0-målet, låg på fel sida om Silva från mittlinjen in i boxen och när han slog indianaren i 30:e minuten, lika bra var han med sina flertaliga brytningar,  sina ständigt rätt gjorda positionsval och i sitt offensiva spel, främst i andra halvlek.

Arteta: 3/5. Lite som Gibbs fast i högre frekvens. För Arteta tappade bollar och slog passningar fel, han drällde med bollen, drog på sig frispark och stod och tjafsade med domaren när shitty höll på att kontra in ledning i 70:e och han var mer långsam än fartfylld i spelet bollen. Fast han bidrog även med några utsökta bollstölder, täckte stora ytor över planens centrala del och var till och med sådär småfult gnagande på motståndare, som vi så sällan får se från denne till synes gentile spanjor.

Flamini: 4/5. Här har vi Artetas tämligen motpol i denna ständigt vibrerande fransman, ständigt på gränsen att få det där ödesdigra 10:e gula kortet, vilket kommer generera två matchers avstängning och ständigt med hjärtat utanför tröjan. Var påtagligt djupledssökande idag och var verkligen en bokstavlig box-to-box på ett nästan Ramsey:iskt sätt. Bra med bollen, lysande i bollåtertagningsspelet och så på rätt ställe när Podolskis inlägg kom i 53:e. Och ett nästan brutalt vackert målfirande.

Cazorla: 4/5. Tillbaka till sin centrala nr 10-position och tillbaka i den form man önskar honom och Arsenal. Äntligen fick han ut något av sitt bolltrollande, äntligen fann han sin kontext och äntligen bidrog han till att höja,  i stället för att dra ned, tempot i vårt anfallsspel. Jobbade stort i det defensiva och var mycket bra i det offensiva både med och utan boll. MoTM enligt mig.

Rosicky: 4/5. Pendlade mellan kant och centralt i en match där han aldrig verkade stå still. Det kändes nästan som om han, som en av lagets åldersmän, var den med kvickast fötter och han jobbade föredömligt både i det defensiva och i det offensiva. Situationen i 86:e, när han tappade bollen, shitty slog om och han själv rusade tillbaka, satte in glidtacklingen och bröt, blev både signifikativ och illustrativ för Rosickys prestation idag. Många rusher fram med bollen, många smarta passningar och verkade svår för shitty att få grepp om.

Giroud: 2/5. Beskrev sig själv och sin situation i Arsenal just nu när han mellan 16:e och 22:e tog emot bollen med några fina nedtagningar, skarvade vidare bollen vidare till sina medspelare men också sköt ett lika lamt som menlöst skott från halva planen som Hart tog emot med ena foten, suck... Nickade utanför i 72:e då han borde gjort mål och var, trots ett fint nedtagningsspel, inte vän med bollen när den väl landade på marken.

Podolski: 2,5/5. Började matchen rakt igenom bedrövligt när han inte bara övergav Gibbs utan också allt vad hemjobb hette. Tog sig sedan i kraven, tog en lägre utgångsposition och gjorde sig således mer nyttig för laget. I det offensiva spelet utmärkte han sig inte särskilt mycket, utan mest med sin fina assist till Flaminis kvitteringsmål och genom ett skott i 60:e som Hart räddade med insidan av vänsterbenet. Mål där och läget hade varit ett helt annat, både för Arsenal och för Poldi.

Wenger: 3/5. Efter de vidriga tillställningarna mot chelsky och Swansea var jag förberedd på rena rama raset. Nu kom aldrig det, utan laget såg mer förberett ut än vad det brukar göra vid avspark mot något av storlagen. Kanske spelade tiden för avspark in, förhoppningsvis gjorde den inte det. Sena och lite fega byten, men ändå en mer solid defensiv (än 4-17, ja det borde inte vara så svårt). Sedan kvarstår ju problemet med truppens utformning, Sanogos inhopp och allt det visar av brister i truppen och dessa dj-la skador. Och det kan inte vara någon annan än Wenger som ansvarar för detta, va?

D&M: 1,5/5. Räddas av att, i skrivande stund, försöka söka upprättelse genom tidig skrivarstuga, men annars rakt igenom usel under gårdagen. Efter fredagens något sena popkonsert var jag ett vrak under gårdagen och måste snart börja inse vilka enorma begränsningar som nu för tiden finnes. Upptäckte dessutom, när jag lämnat dottern hos kompis och stod i hissen, mitt första gråa hårstrå. Jo så att så erre, serru. Nu skall jag snart plocka upp ungarna, ge Fru D&M sovmorgon, förbereda middagen och städa toaletterna. Har en del att ta igen, kan man säga.

Nu tackar jag för visad uppmärksamhet. Jag skall försöka tänka positivt, hoppas på Fulhamvinst och kryss mellan foolsen och spurs, för att sedan sopa ihop resterna av min önskade normalitet. På åteseende.

Kommentarer

Bild för Henrik Kjellin

Som alltid lysande krönika efter match och jag är helt enig i din betygsättning förutom en detalj som jag brukar haka upp mig på: du har en förmåga att betygsätta Wengers matchcoachning och allid återkomma till bristen på vår spelartrupp. Kanske jag som resonerar fel, men jag anser att dagens spelartrupp och alla icke genomförda kvalitetsvärningar är något som Wenger ska få skit för i samband med att transferfönstret stänger, och när vi summerar säsongen. Jag tycker det blir tröttsamt och tjatigt att ta upp det efter varje match sen fönstret stängde 30 januari. Fokusera istället din energi på att bedöma hans matchcoachning i varje enskild match utifrån rådande trupp. Så att vi läsare får en känsla om en duktig matchcoach a la Mourinho hade gjort att vi vunnit igår, inte om vi skulle värvat flera spelare för 2 månader sedan. Det är iallafall min uppfattning. 

COYG

 

Bild för zimzon

FÖRSTA gråa hår? 

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

Kjella// Tack för berömmet och kul att du gillar det jag gör. Och så över till Wenger. Jag förstår hur du menar och en sida av mig håller med dig till fullo. Jag vet att jag borde hålla fokus på dagen och inte på transfertillkortakommanden. Men andra sidan av mig blir ständigt, bland annat när den ende strikern vi har att byta in är Sanogoal, påmind om helheten, truppens utformning men även de träningsmetoder vilka, enligt många kännare, är en bidragande orsak till alla skador. Så jag förstår din åsikt och att det vore skönt att slippa min bittra syra över betyget. Jag skall försöka hålla lite mer här-och-nu-fokus. Men jag kan inte lova att jag kommer att lyckas. :-)

Zimzon// Ja, så är det. Vid min högra tinning stack det igår fram ett lite strävt silverkorn. Jag har, redan tidigare, några rackare som tränger sig fram i skägget, men har hittills varit befriad på skallen. Så nu är det Silfverräfvs-D&M som gäller. Och allt är Arsenals fel. Så är det!

Bild för George Adams

Mitt första gråa kom ca 2006. Nu är man ju mer grå än mörk! 

Jä..a Wenger ;-)

Bild för André Johansson

Riktigt bra skrivit. Alltid lika kul att läsa när man vaknar upp lite smått förvirrad efter gårdagens långa natt. Denna Tomas Rosicky va helt magnifik igår. När han vänder upp och drar iväg på mittfältet kunde inte citys miljoner mer än att fälla honom. Jag brukar säga, hade han inte haft sina skador hade han någon gång fått ballon dor 

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Henrik Kjellin

Davidsson och Mannen // Jo jag förstår att det är väldigt svårt att hålla sig enbart till aktuell match när jag, precis som du, varje dag undrar hur det sett ut om Wenger hade vågat ta på sig sina "big spender shorts" som styrelsen enligt rykten gett honom och handlat in flera spelare med kvalitet. Med det det sagt tackar jag för ditt försök att hålla mer här-och-nu-fokus rörande Wenger och hans matchcoachning. Men jag förstår om det blir svårt :-) 

Bild för Davidsson och Mannen

Erland Jacobsson// Då ligger du några år före mig. Men om jag känner mitt Arsenal rätt så är jag väl snart ikapp. Och då börjar väl ungarna närma sig tonåren...

Gunnerlover// Tackar så mycket! Och Rosicky, tänk när han kom till oss -06 och var förvisso redan då skadebenägen, men även något av det hetaste som gick att finna på transfermarknaden. Vi var, mästerskapet -06, det klubblag i VÄRLDEN som hade flest spelar med i mästerskapet (jag tror det var 16 inklusive Rosicky). Det har ju, som bekant, hänt en del sedan dess. Men, som du säger, Rosicky minus skadorna hade nått en oerhört högre peak. Fast å andra sidan kanske han håller längre, både kroppsligt och mentalt?

Kjella// Ja visst f-nken är det svårt. Jag har, i vissa stunder, tänkt utelämna Wenger helt, just pga dessa uteblivan inköp. Men så lockas man ändå tillbaka...

Bild för Ola Svärd

Matchcoachen Mourinho som alla hyllar ja...mm..såg liiiittte sådär ut va i lördags på den punkten. Hur många skador har de...två kanske. Vad har vi...5-6 mer el mindre helt ordinarie spelare borta på lång tid. Går inte att bortse ifrån detta. I lördags låg vi nog på vår högstanivå med rådande skador. Kommer bli en kamp sista sex-sju (förhoppningsvis åtta) matcherna....Tar vi FA kan jag släppa CL till Everton (inte till något annat lag). Vi har faktiskt inte kraft o ork att spela CL. SÅ känner jag och att det efter över femton raka CL säsonger kanske är läge att stå över.

För övrigt känns Sanogo så iskall att man nästan ser isbitar hänga i knävecken på honom. Min fulla respekt för Wenger men även han måste nog innerst inne känna en frustration över svagheterna där framme. Att se Pool spela anfallsfotboll är faktiskt rätt kul, så fruktansvärt många alternativ där varje spelare tar löpningar i tid o otid, med eller utan boll verkar skitsamma. Ödmjukhet kallas det. Tungt som fan och jag vägrar tro att jag ska behöva se Gerrard lyfta PL bucklan. Får bara inte ske - hur mycket jag än avskyr Chitty o Chelski. Jobbigt..

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Davidsson och Mannen

T.A// Ja den insatsen kan han inte vara nöjd med. Men det jag älskar och såklart också avskyr med Mourinho är hans cynism. Hans ständiga strävan att låta allt underordna sig vikten av att vinna. Mot Palace gick det inte, mot oss...

Sanogo, ja vad skall man säga? Jag är glad över att vi tog en poäng mot shitty och är glad hur vi kollektivt (ja nästan också Podolski efter en stund) försvarade oss. Men det faktum att Wenger lät bli att förstärka truppen på anfallspositionen i januari är, hur mycket folk än älskar Wenger, inget annat än oförlåtligt. Och Sanogo är liksom kvittot på hur bedrövligt det var. Sanogo och Girous helt försvunna form och ork.

Sedan är din jämförelse med foolsen lika smärtsam som riktig. För vad man än kan anse om de som klubb eller om Rodgers självgodhet, så j-klar vad han har fått dem att löpa, med och utan boll. Man borde tvinga Wenger gå i skola där. Brr, det kändes inte skönt att skriva. Riktigt jobbigt. Men Rodgers får ju det hela att fungera, foolsen fungerar på ett helt annat sätt än vad vi gör, det är bara att konstatera. Så vad skall Wengers Arsenal skylla på nu? För foolsen är inte oljedopade, de har bara en bra tränare och en involverad ägare som insett att en idrottsklubbs primära uppgift är idrottslig och inte ekonomisk. Typ.