Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

Ren och skär misär

Davidsson och Mannen
sön 6 apr 2014 kl 16:48

Inför denna match ställde jag mig frågan om Vermaelen skulle vara något för vår backlinje eller förste gubbe ut i bussen. Jag undrade hur Arteta skulle klara sig mot den press som Everton, såklart skulle sätta på Arsenals centrala mittfält. Och jag funderade kring om Wenger kunde dra fram något taktiskt ess av cynisk art ur ärmen för att segra i en av de svåraste bortamatcherna under säsongen.

Matchen slutade 3-0 till Everton och samtliga dessa svar fick sina såväl smärtsamma som självklara svar. För i princip alla Arsenalspelare var under isen och endast Sagna och Szczesny kommer ifrån matchen med viss ära i behåll. Vi var inte dåliga, vi var usla. Vårt spel var inte dåligt, det var rakt igenom ingenting. Vår insats var inte svag, den var en ren och skär misär. Från början till slut. Inga ursäkter, inget att skylla på, bara ren och skär misär.

Så nej, Vermaelen har inget i en arsenalsk backlinje att göra. Han kom på mellis grande vid både 1-0 och 2-0, gjorde förvisso några brytningar, men spred den klassiskt Vermaelska oron i backlinjen. Men en sådan back vinner vi inga matcher. Uselt rakt igenom. Arteta var tillsammans med Flamini på det centrala mittfältet totalt meningslös matchen igenom. Det finns inget förlåtande över Arsenals centrala mittfält denna dag, det gjorde ingen glad i varken det offensiva eller defensiva spelet och Arteta var sämst bland två dåliga CM:s. Menlöst.

Nej, Wenger kunde inte chocka varken oss eller motståndare med någon genialisk masterplan. Istället stod han med brallorna neddragna med skammens rodnad över hela nyllet. Han förlorade managermatchen mot Martinez på knock-out, hade till startelva en offensiv segdeg en och defensiv schweizerost. Ännu en gång åker Wengers Arsenal till ett topplags hemmaplan och åker på en tjottablängare mellan lysmaskarna så pinsamheten svämmar över hela skolgården.

Sagna och Szczesny får 2/5, alla andra 1/5 förutom Vermaelen, Arteta, Giroud och Wenger som får -/5.

3 av 18 poäng och 5-21 i målskillnad mot de andra topplagen, och då räknar vi ändå med spurs i denna samling. Tror någon, någonsin att vi kan vinna någonting med detta facit? Med dessa taktiska bananskalshalkningar och buskislook-a-likes till spelare? Hur lågt skall vi behöva sjunka, hur pinsamt uselt skall vi behöva spela och hur vidrig skall denna gungflyvandring behöva bli? Ni får ursäkta att denna THR inte blir som den skall, ni får ursäkta att jag dryper av både bitterhet och ilska, men nu är jag faktiskt riktigt f-bannad.

Och rädd. Rädd för att även 4:eplatstrofén håller på att rinna oss ur händerna. Rädd att denna säsong håller på att bli den sista spiken i det som en gång var mitt Arsenal. För detta Arsenal, Kroenke och Wengers Arsenal, det är inte längre mitt. Mitt Arsenal hålls gisslan av medelmåttlighetens sövande acceptans där sk-tdåliga spelare får bära vår vackra tröja och där vår manager framstår som en lättlurad pajas. Ursäkta mig, men det här var miserabelt.

Kommentarer

Bild för Micke

Du är ursäktad! Jag förstår inte att du överhuvud taget får till en text en dag som denna.. Jag är också rädd, rädd för att de nödvändiga nyförvärven inte vill komma till en klubb i kris, en klubb utanför CL, en klubb som vårt kära Arsenal! Det finns så många frågor jag vill ställa, mem jag orkar inte och dessutom är de redan ställda tusen gånger utan svar.. 

Sunday, Bloody Sunday! Dagen när ballongen sprack, när allt blev skrämande uppenbart! Dagen som kommer jaga mig i mina drömmar, följa mig lång tid framöver och tynga min axlar och trycka ner mig i skorna.. 

Bild för HJ

Tycker Wenger gjort sitt i klubben. Han är bara bra på att hitta bortförklaringar till misslyckande numera. Men vi ger inte upp. Chans på 4:e plats och FA cupen finns. Det räddar dock inte Wenger ändå. Hans felaktiga agerande taktiskt under matcherna, uteblivna värvningar och den hela tiden höga skadenivån måste han vara ansvarig för genom för hård matchning av vissa spelare. ibland undrar jag om Wenger är ointeligent faktiskt. Samma misstag av olika slag lyckas han göra om flera gånger om utan att förändring sker. Man brukar lära av sina misstag men det verket inte gälla honom.

HJ

Bild för Torbjörn Nylin

Bra som vanligt, och framför allt snabbt samanfattat. Håller med dig är också rädd fruktansvärt rädd att detta Arsene FC ska försätta oss i evigt mörker. Får jag lov med en musikalisk liknelse så får det bli en låt lika miserabel som Arsene FC var idag= Linus Svennings bröder. Det är iaf så att mitt hjärta blöder och att då ha AW som doktor, ja fy fa... Håller som vanligt med dig i det mesta, men måste än en gång få försvara Giurod. Giourud hade gjort betydligt fler mål i vilket annat topp 5 lag som helst. Idag när AW gjorde bytena (alldeles försent), så byter han ut Giurud efter några minuter, när vi entligen får in spelare som tar löpningar i djupet och skulle kunna hjälpa en ensam forward. Hur många helger är det kvar av säsongen, trött på att få varenda förstörd. Avslutningsvis mycket rädd och skamsen.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Dixon

Så sant, så sant, herr D&M!!

Bara att hålla med i allt det du skriver. Återigen visar Arsenal sin sämsta sida när det gäller som mest...Fullständigt värdelös insats rakt över. Wengers klassiska magknipsposition genom hela matchen kontrasterar Martinez engagerade, pådrivande coachning från sidan storligen.

Trodde att Bould skulle assistera Wenger vid linjen, men även han har intagit Pat Rice´s klassiska "Jag längtar hem till gumman och de nybakade sconesen"-position. Var är pådrivandet? Var är jävlar anammat? Ute på plan finns inte en enda jävla ledare, utan 11 vilsna egon, som skyller det egna tillkortakommandet på alla andra faktorer än sig själva.

Som Kåmark så sant sa i Viasatstudion; En Adams, eller en Vieira skulle ALDRIG någonsin tillåta ett sånt dravlande på plan. Vi har för f-n ingen kapten värd namnet i dagens Arsenal!!!

Vår offensiv (ha, ha, ha, förlåt att jag skrattar...) stavas Olivier Giroud. Värdelös första touch, försöker alltid för svåra saker och bränner 99 av 100 lägen. Undrar om han "satte den" på hotellrummet..?!

Målskillnaden 5-21 mot topplagen säger ju det mesta om dagens Arsenal. Inte nog med att vi inte gör mål, vi släpper ju till så in i h-vete också.

Nej, i år känns The Glory Fourth Place Trophy väldigt osäker. Kanske är en missad CL-plats det som till sist får förändringens vindar att börja blåsa kring Emirates? Fast, nej, troligen inte. Så länge det väller in pengar i Kroenkes kassaskåp och Gazidis sitter nöjd vid sitt polerade skrivbord och författar nya sagor att förblinda fansen med, ja då kommer eländet att fortsätta.

Vi kommer att få se värdsklassvärvningar i Källströmklass, unga, välbyggda franska framtidshopp, någon välrenommerad asiatisk spelare och matas med kommentarer om truppens mognad, vilken beslutsamhet som finns, vilken potential spelarna faktiskt besitter m.m....

Den gamla klyschan med "en ny röst i omklädningsrummet" är inte så fel ibland. Arsenalskutan har tuffat fram över Premier League-oceanen länge nu, utan att nånsin nå ända in i hamn. Kanske är det dags att byta ut delar av besättningen, samt entlediga den egensinniga och handlingsförlamade kaptenen?

Likaså behöver en grundlig utredning göras gällande besättningens återkommande sjukskrivningsperioder. En av matroserna (vi kan för enkelhetens skull kalla honom...tja, "Diaby") har inte visat sig på däck under hela årets seglats. I ett annat rederi skulle sådana matroser troligen inte tillhöra besättningen år ut och år in...

Nej, fy f-n vilken eländig söndagseftermiddag...och i morrn kommer kommentarerna på jobbet...

Bild för George Adams

Håller med D&M, med flera fullt ut.

Det här är inget kul längre, på allvar.

Min, vår, klubb visar tydliga tecken på ohälsa! Och då pratar vi inte om en liten snuva... utan om något mycket allvarligare

Arsenals nuvarande situation och ledarskap med Kroenke, Gazidis och Wenger är en Pancreas cancer, av värsta sorten!

Fruktansvårt tråkigt, ledsamt och man känner sig som an-(hörig)- hängare jävligt maktlös!!!

På något sätt måste man dock hoppas att en tillfriskning kommer till stånd  så fort som möjligt. Även om den enda chansen till förändring verkar vara att supportrarna under en tid lämnar stödet på Emirates och helt enkelt stannar hemma.

Tror tyvärr det är den enda vägen för att få till en rejäl ändring i nuvarande ägarkonstilation och ledarskap.

 

För så här kan det inte fortsätta... eller hur!

Bild för Per-Erik Eriksson Frank

Bedrövligt. Tycker dock inte Sagna klarar sig här heller, han ska inte ha 2+. Giroud och Yaya Sanogo kunde gärna bli skadade båda två. Har hellre Podolski eller Lord Bendtner på topp. Fan, släng in Oxen eller Ramsey där, jag tror ändå de skulle göra det dubbelt så bra som Giroud.

 

Rock 'n roll, fotboll och allmän förvirring.

Bild för Fredrik Norman

Tänker inte ens argumentera för Wenger vara eller icke vara längre. 

Han måste bort skiter blanka fan i om vi vinner fa cupen. Fint att han fick vinna den då i sin sista säsong för nu måste han bort! 

När han sagt hej då, förväntar jag mig att Giroud, Arteta, Cazorla, Diaby, Podolski, Sanogo, Park och Bendtner tar sitt pick och pack, river sina kontrakt och försvinner. 

Får Arteta bära bindeln en gång till iår så slår jag nog av tvn direkt. Han är inte bara numera en usel spelare, han hsr världens taskigaste attityd. Han gnäller jämt och är allmänt grinig. 

Cazorla har gjort en bra match iår, bort. 

Giroud är så jävla usel att vidare förklaring är onödig. 

Podolski ja vart ska man börja. 

Dom andra behöver jag inte ens nämna de ska bort. 

 

Bild för Fredde

Har sagt länge att Vermaelen inte duger överhuvudtaget till någonting, positionsspelet är HELT obefintligt. Att ha en mittback som är ute och fladdrar hela tiden gör att alla andra ser ut som idioter. Och Flamini har mycket vilja men lite kunnande, Arteta har varken vilja eller kunnande. Podolski är lika meningslös som Arteta, Cazorla och Rosicky vägrar gå i djupet, Giroud är nog en av de sämre anfallarna i ligan och passar kanske bättre för ett lag som Stoke eller nu Crystal Palace. 

Och varför lyfter Park, Diaby och Bendtner lön fortfarande? 

Är laget nånting att ha egentligen utan Walcott, Özil, Koscielny och Ramsey? För när Walcott springer så är det nästan så att en annan kan lobba in några bollar i djupet.

Vill Girouds fruga lämna i sommar så tycker jag att han bör lyssna på henne, vi måste få in en deffensiv mittfältare och skeppa iväg Arteta fort, vi måste få in en bättre anfallare, vi borde förmodligen köpt Jackson Martinez som var ute och flörta med oss i januari och förväntar mig att vi köper en tokbra anfallare i sommar. Och jag tror ärligt talat att Sanogo har sprungit mer den här säsongen än vad Giroud har. Vi var en mittback kort från början och det känns som att vi är 2 mittbackar kort nu eftersom Vermaelen är oduglig, hur fan har vi kunnat sluta 4 med Vermaelen som ordinarie mittback? 

You win some, you draw some

Bild för SuperDiaby

Helt ärligt talat flamini och arteta i uppbyggnadsspelet det slår ju absolut inte en enda kreativ passning. Så det slutar ju med att rosicky eller cazorla kommer ner och slår den kreativa passningen som faktiskt  tar sig igenom en lagdel i motståndarlaget. I slutändan är giroud ensam i straffområdet vid inläggssituationer och egentligen 4 spelar står på lnje 10 meter in på off planhalva.

Bild för SuperDiaby

En sak till bara det här med att offra sig, kämpa till slutet och göra allt för att inte få torsk existerar detta? Undantag (superjack) 

Bild för gunsmoke

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning. ("Det här är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men det är, kanske, slutet på början"). Den gode Winston Churchill uttryckte det så, efter slaget vid el-Alamein.

Jag tror att vi har sett början på slutet av eran Arsene Wenger (eller slutet på början på slutet) En förändring måste börja någonstans.För mig har det här laget överpresterat i flera år, det finns alldeles för många medelmåttor i klubben och alla är ditplockade av AW, fast det är ju inget nytt. Jag tror att det är endast Sczusney som kan ta en plats hos de fyra andra topplagen plus MU, detta innebär att dessa spelare ska tillhöra ett framtida B-lag om vi skulle ha spelare för att gå för en ligatitel. en ny a-trupp 15 nya behövs.

Det som känns galet är att man måste inse och hoppas på att 4-5 dåliga säsonger kan innebära förändringar i såväl ägande som tränarstab. Eftersom jag har större tilltro till att få träffa tomten än att ekonomiska Euro fair play kommer att göra någon skillnad, så känns det tom helt ok för mig om vi trillar ur, bara för att slippa Kroenke och få Usmanov som ägare, jag skiter i vilken historia denna man har, bara vi får in en som sätter oss på lika villkor som PSG, MC o Chelsea, m fl.

Som sagt, detta är början på något nytt, för under de fem senaste säsongerna har det känts som konstgjord andning blandat med konserverad gröt. Martinez i Everton och Rodgers i Liverpool unga moderna ledare med ett öppet sinne för utveckling, de har med mindre resurser skapat något mycket bättre än AW.

Samtidigt ska vi komma ihåg vad AW gjort för Arsenal och inse att utan honom hade vi inte haft dessa förutsättningar som trots allt finns.

Vi överlever men det kommer att göra ont innan framgångarna kommer igen.

 

 

 

Bild för MikeR

jo vi överlever iof men det är jäkla tungt....det jag mest blir förbannad på är brist på puls och aktivitet från bänken, hur fan kan man sitta med armarna i kors till 70 och göra byten när man har 3 mål i baken?? Jo okej finns inte så många alternativ på toppen men på mittfältet fortsätta köra Arteta och Flamini i starta av av andra när vi låg under med 2...både Kim och Ramsey fannas på bänken....Jag kan fan inte fatta det, tur man inte tränar eller spelar. Hade jag vart spelare skulle det bli rött efter 15min hade man vart på sidan om hade man tappat rösten efter 5.

Jävla skit....ska försöka att inte bita av mina elever idag, men de vet bättre än att retas efter en sån här blodig Söndag.

I'll answer to nobody !!

Bild för Kaj Poikela

Bortsett från fiaskot att inte ha värvat en forward gillade jag verkligen den här säsongen fram till för ungefär en månad sen. Vi hade bra försvarsspel, mittfältare som tog löpningar in i straffområdet, vi hade spelare som litade på varandra och flera av spelarna verkade, tja... kämpa för Emblemet. Och länge hade vi även oarsenalsk tur med skadorna: när någon viktig spelare blev skadad klev en annan i stället in och visade fin form.
Men utan tvekan har vi förverkat den turen nu. Just nu känns det inte som det gör någon skillnad om ytterligare spelare blir skadad - en till till den bedrövliga listan. 
Men trots skadelistan ska det inte behöva se ut så här mot Everton. Vi hade ett hyfsat lag på planen där ute. Jag köper att domaren tidigt i matchen visade sina avsikter att ge alla tänkbara fördelar till ett övertänt Everton, men sånt har vi kunnat handskas med tidigare under säsongen. Nu gjorde Wenger och laget i stället en "Gallas", de satte sig ner och lipade i stället för att tuffa till den egna attityden.

I vilket fall känns det som att det blir oroligt de följande veckorna. Personligen räddar FA-cupbucklan säsongen för mig. Med råge dessutom (vi snackar buckla!). För Kroenke är antagligen fjärdeplatsen viktigare än den bucklan. Ja... tja... well... man får helt enkelt vänta och se. Men en sak vet jag: vi måste snabbt ändra attityd om vi ens ska ta oss till cupfinal. Och sen i final? Diaby som joker får komma in och avgöra finalen. Easy.

Bild för Robert Wossmar

Jag mår bara illa.

Twitter: @wossmar

Bild för Davidsson och Mannen

Micke// Ja, usch. Jag skrev texten och gick sedan ut och lekte kurragömma med ungarna. Försökte rensa mitt huvud på Arsenal. Det gick väl sådär. Och precis, Sunday, Bloody, Sunday. Nu blev bluffen synad ännu en gång.

1462// Wenger, Wenger, Wenger. Ja även en troende AKB torde ha svåra dagar som dessa. Och jag önskar jag kunde plocka ned dina argement, och försvara Wenger, men jag kan inte. Som du nämner, för många misstag och en ovilja att lära av dem.

Torbjörn Nylin//Tack skall du ha. Ingen vidare djup analys, men jag var liksom inte förmögen att skapa den distans som behövdes för att kunna se mer analytiskt och taktiskt på det hela. Jag var för översköljd av för osköna känslor. Och ja, för mig är det och har alltid varit Arsenal FC och inte Arsene FC, hur mkt fint han än givit oss.

Sedan över till Giroud och ja, den är inte enkel. För jag tycker han var bra fram till jul, men efter att han någonstans där gick in i väggen har han varit så oerhört mkt blekare. Och jag tycker han var väldigt blek även igår. Han var såklart inte ensam, men smärtsamt oanvändbar. Tyvärr.

Dixon// Ja, men bra beskrivit. ”Magknipsposition”, för det är, tyvärr, precis så det ser ut både bokstavligt och bildligt. Angående Bould så tror jag mer och mer på det som det talats om i flera år när det gäller Wenger; att hans behov av att ha total kontroll får de assisterande och andra runt laget att retirera. Fyspersonal, statistiker, rubbet. Ny på jobbet försöker du förändra och flika in, efter en tid rättar du dig i ledet. Wenger är bossen och en boss med önskan om total koll på totalt allt.

Och jag tror detta, önskan om den totala kontrollen, också avspeglar sig i spelartruppens, som du är inne på, totala avsaknad av reella ledaregenskaper. Jämför med Bengan Boys, där Boss Johansson medvetet backade för att ge spelarna mandat och ansvar, varefter de växte och blev en granithård trupp, varav den stora merparten sedan har gått vidare och blivit coacher/ledare.

Sedan tror jag inte en missad 4:e plats har någonting gott med sig än att Wenger lämnar. Kroenke kommer inte satsa mer pengar än Arsenal själv genererar (vilket med CL är bra pengar, utan vet jag inte riktigt), styrelsen är helt befriad från fotbollskompetens och alla ägg är lagda i en och samma Wengerkorg. Fast en ny röst… Såg du förresten när TV-kameran/producenten lade ut bilderna på Dein uppe på läktaren. Han följer oss fortfarande och jag satt och saknade honom något så enormt. Tack Kroenke för den utrensningen, den hade klubben nytta av! (OBS: Ironi). Härligt med dina maritima referenser, Dixon. Seglarsemester i sommar?

Erland Jacobsson// Ja, det här var inte kul, det här var lidande. Lidande och smärta. För vi är, som du är inne på, en sjukling, en krank och ranglig patient utan styrsel eller sjukdomsinsikt. Och vi är, som du säger, en närmast sörjande anhörig. Gud vad deprimerande.

Calico// Bedrövligt, japp! Men Sagna fick väll inte 2+, eller tolkar jag din tolkning av mig fel? :-) Jag tycker han var bra i första och sämre i andra, men ändå totalt sett godkänd. Sedan håller jag med dig om detta, wengerska ovett, att fortsätta spela en Giroud (eller en Sanogo som är mil från EPL-klass idag) som striker. Gnabry har ju spelat 9:a i reservlaget, in med honom istället för Giroud. Eller som du nämner, AOC. Jag hade gärna sett Özil som falsk 9:a (om denne inte hade nöts ut till skada, som alla stjärnor gör under Wenger). Men ja, jag är med dig där.

Hemulen13// Nej, du skall väl inte det, va. Sedan är jag inte helt med dig i spelarrensningen, jag behåller gärna Giroud som andrastriker och Cazorla var ju fantastisk i fjol (när han fick spela 10:a) och har ett gott CV både från spanska ligan och landslaget, det är ju först i år som hans brister av fart blir smått övertydliga. Sedan Arteta… den vill jag inte ens gå in på. Från att ha varit så bra och viktig, till det här? Hur kunde det gå till?

Freddee// Ja, du. Även jag har talat om Vermaelens brister och folk har svarat ”nej, men han duger väl bra som tredjeval”. Igår fick vi ännu ett övertydligt besked om att så inte är fallet. Håller, tyvärr, med dig på samtliga punkter kring den fallne belgaren. Är inte helt med dig kring spelarnamnen du nämner, men förstår din frustration till fullo.

Att Wenger lät bli att förstärka på strikerpositionen i vintras är och förblir en gåta. En annan gåta är hur klubben kunde fortsätta att ge honom mandat för dessa chansningar, dessa bluffar. Vår skadelista är ju, precis som Girouds form, ett bevis på att det inte håller. Inte heller i år.

SuperDiaby// Underbar kärlek till ditt alias, osar klass lång väg! Håller helt med dig om att CM-blocket, även denna match, var totalt inkapabelt att sätta igång spelet. Som vanligt. Och att våra yttrar och AMF:s får gå ner och hämta boll varför vi får ett numerärt underläge i boxen. Som vanlig. Och kämpa, offra sig? Som vanligt.

Gunsmoke// Underbar referens och väldigt läsvärt om Wenger kontra spelartruppens kompetensnivå. Jag håller inte riktigt med dig om att spelartruppen är så dålig så att spelarna är B-lagsmaterial, i princip, rakt över. Däremot kan jag se att Wenger gjort mycket bra, men att han, lite som Eboué på den tiden, har oerhört svårt i planens sista tredjedel. Wenger finner och utvecklar, men lyckas inte riktigt få upp spelarna/gruppen på den sista nivån.

För jag tycker inte truppen varit/är så dålig. Vi är underbart bra i vissa matcher och faller platt i andra. Och här kommer Wengers brister fram. Hans totala brist på fingertoppskänsla i matchcoachning, hans närmast parodiska förutsägbarhet och hans lika totala ovilja att ändra sig/taktiken utifrån motståndet. Det fungerade när du hade en spelartrupp med Adams, Vieira, Bobby, Bergkamp, Henry med flera, när truppen var ett självspelande piano av världsspelare. Men nu, när verkligheten i form av ekodopade lag och/eller, som du är inne på, nytänkande fotbollsmanagers, nu hänger han inte längre med. Och resultaten blir därefter.

MikeR//Japp, inga byten i halvtid, ett CM-block som var tuggummisegt med bollen och ihåligt som en ost defensivt och en gameplan som var… ja, jag vet inte om jag skall vara ärlig. Så resignerat, så apatiskt och så uppgivet. Jag håller med dig i allt, hur ont det än må göra.

A-C// Klok som en bok, som alltid. Håller helt med dig, det såg bra ut, vi höll oss på rätt sida om ravinens rand och vi staplade fram i upprätt tillstånd även när vi var kassa. Men som du säger, vi nyttjade vår tur till fullo och sedan tog den slut, sedan vände det. Och ett lag som Arsenal kan inte grundas på tur, inte på dagsländaliknande form, inte på några att några få spelare bär oss till deras ryggar knäcks.

Och parallellen Wenger-Gallas är lika lysande som avundsvärd (att det var du och inte jag som kom på den). För precis så, lipande i mittcirkeln över all världens orättvisa, har Wenger känts i perioder senaste åren. Till och med uppsnacket inför Evertonmatchen kom att kretsa kring de orättvisa utlånereglerna. Jag kan hålla med Wenger hur mycket som helst i sak, men sitter han i mittcirkeln och lipar kommer de han förväntas leda även de att sätta sig ner och lipa. Och det var precis det som skedde igår.

Jag håller med om att de kommande veckorna är oerhört avgörande. Jag är rädd att en tappad 4:eplats kostar oerhört mycket mer än vad det eventuellt smakar (i form av bevis på att förändring är nödvändig). Det kan ju likaväl vara så att Kroenke anser just Wenger vara den ende som är kapabel att ta oss tillbaka och tja, då står vi där med vår smutsiga hals, typ. Så nej, en FA-cupvinst och fjärdeplatsen, allt annat är katastrof för klubben.

Robert Wossman// Jag förstår dig. Hemskt just nu. Åksjuka.

Bild för Ola Svärd

Tar vi Fa-cupen och på nåt sätt ordnar fjärdeplatsen är säongen långt mer lyckad än föregående. Vi har dessutom liggat etta i ligan under säkert en tredjedel av säsongen, vilket även det får ses som positivt. Jag känner mig dock skeptisk att vi faktiskt kommer lyckas med FA o fjärde. Ramsey tillbaka vilket skapar några djupledslöpningar men spelare som Podolski/Rosicky/Flamini får bara inte vara startspelare match efter match. De har gjort sitt som startspelare i ett tänkt topplag. Som inhoppare helt perfekta dock. Snälla, ge mig Özil/Wilshere tillbaka så vi får alternativ och låt AOC spela högerytter - han måste ges förtroende så formen kommer tillbaka. Nu börjar det osa skit men det är då vi ska resa oss ur dyn och ta på oss en tröja med extra stort klubbmärke på bröstet. Jag vägrar vika ner mig nu - Kämpa!!

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Lennart Sandström

Tack D&M för att tog upp Dein i din kommentar. Jösses vilken saknad! Förutsåg han detta när han lämnade(eller tvingades ut)? Nej ,Kroenke kommer aldrig att spendera ur egna medel för att förstärka spelartruppen.Vi har en ägare enbart för att det genereras pengar.Stängde av TV:n igår igen.Nu har jag gjort det 3 ggr t.o.m.efter denna säsong. Klarar inte av att se vårt menlösa uppträdande längre. En gång i tiden kallades vi för boring,boring Arsenal men då brukade vi vinna med 1-0. Nu är vi bara boring. 

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för George Adams

Att klubben, laget, spelarna, managern och ledningen inte just nu inte håller måttet är väl de flesta gooners runt om i världen slående överens om.

Frågan är vad man gör åt saken!

Strutsbeteende eller faktiskt försöker påverka?

Bild för Davidsson och Mannen

T.A// Jag beundrar din positivism, jag önskar jag kunde förmå mig uppbringa densamma. För mig är det mer ”vi måste vinna FA-cupen och ta fjärdeplatsen, annars går det åt h-vette, nej det är redan åt h-vette”. Typ. Men som sagt, jag beundrar din kämpaanda, det kan man inte säga som spelarnas (obefintliga).

Carlshöjd// Ja, men jag kände verkligen när TV-bilderna visade honom sittandes på läkaren, vad saknad han är. Hans enorma kärlek till klubben och hans streetsmarta motvikt till den naive Wenger. Och ja, när vi var booring så vann vi i alla fall ibland.

Erland Jacobsson// Men det är liksom som om det är okej för Kroenke, för styrelsen och för Wenger att få glassa runt i välbetalt CL-glittrande. Det är okej så länge vi tar oss dit och högre ambitioner verkar inte finnas. Så förändringen bygger nog på att antingen Wenger steppar ned eller Usmanov köper loss Kroenke. Om den sistnämnde ens vill sälja sin kassakossa. Trolig? Nope.

Bild för Glenn

Oj...jävlar vad många kommentarer. Folk verkar arga. Jag blev knappt arg igår. Konstig uppgiven känsla bara i kroppen. Jaha det gick inte idag heller, jaha vi skämde ut os sidag igen, jaha soporna som varit sopiga hela säsongen var sopiga idag igen, jaha Wenger gjorde inte ett rätt idag heller. Det var väl 2005 han ev gjorde ett rätt senast, jaha ännu en förstörd säsong och en ny börjar snart med Dixons liknelse av kaptener och matroser....

DET ÄR DAGS ATT VAKNA NU! Hur kan man sitt och lyfta så fet lön som flera av våra blinda gubbar gör år ut och år in för ett så värdelöst utfört arbete? Överallt annars hade du fått sparken för många år sedan...

Ännu en gång är Giroud skulden till att vi förlorade. Vi hade ju knappt tre målchanser totalt. Svårt att vinna då när vi släpper in 3.

Lukaku tokhyllas i Everton som ligge rpå ung samma poäng som Arsenal...Giroud toksågas i varje match. Hur många mål har de båda gjort i PL i år? Jo just det...13 st....

Lukaku var väl skadad några matcher iof men intressant hur man ser på 13 mål i två olika klubbar.

BRA SKRIVET D&M

COYG

Bild för George Adams

Precis D&M

Det är säkert så och det just det som är intressant.

För några göder ju detta etablissemanget och dessa herrar.

 

Personligen, tror jag, tyvärr och beklagligt nog att så länge alla gooners world wide, fortsätter att ta sig till Emirates och trots twitterstormar och våldsamma protester på andra sociala nätverk, och trots att BSM/ We want our Arsenal back och WOB mfl försöker protestera så händer INGENTING!

Det händer med stor sannolikhet ingenting föränn det riktigt börjar svida  i styrelserummet och cashflowet riskerar att minska!

Så länge supportrar, och publik av alla de slag fortsätter att fylla stadion, sitta tysta och vara allmänt oengagerade (även om vissa grupperingar försöker visa missnöje) så kommer ledningen att vara nöjda och vi kommer få leva med nuvarande situation.

Det i sin tur kommer leda till att ännu flera, av äldre och hardcore gooners kommer tappa intresset, (av dom som är kvar sedan vi lämnade Highbury) och då förvinner ännu mera själ från klubben och vi blir en klubb där bara slipsar och fotbollsturister tillhör supporterskaran.

Nej jag tycker man från supporter håll verkligen skulle visa sitt missnöje och helt enkelt organiserat inte gå på ett antal matcher!

Jag förstår att flera tycker det här är väldigt drastiska metoder som jag förespråkar, att man kan få stämpel att man inte är en riktig supporter, då man ju förväntas stötta laget i med och motgång.

Men skall det bli en förändring till stånd så är jag rädd att något riktigt drastiskt måste till. Vi håller ju på Arsenal och inte på nuvarande pajasklubb!

Överallt på olika Arsenalforum kan man läsa massivt missnöje, men samtidigt verkar nästa lika många livrädda för framtiden. Vem blir ny manager, tänk om vi missar CL tänk om vi spelar dålig fotboll, finns inga brittiska tränare mm Många gooners hyllar "boring Arsenal tiden" (vem gör inte det, då vann vi ju) men samtidigt spyr många galla på de PL lag som idag, av olika anledningaer är hänvisade att spela just så!!

Ja visst, vad som finns i framtiden, vet ingen. Det jag vet är att jag ser bara positivt på en förändring. Den måste till, för dagens Arsenal är inte det Arsenal vi lärde oss älska. Jag tar mycket hellre ett ödmjukt kämpande Arsenal med en vilt coachande manager al á GG än dagens glaslirande divor, som dessutom tror dom är mycket bättre än dom är. Det är ju med några få undantag skräp vi ställer på plan!

Bild för Fredde

Även om vi nu gör en långt bättre säsong än de föregående säsongerna och om vi vinner FA-cupen så kommer man endå komma ihåg våra enormt pinsamma förluster. Men visst kan man säga till potentiella nyförvärv att vi vann en titel och spelar i CL nästa år, det är på väg åt rätt håll. Men det är inte känslan när vi är så värdelösa mot alla lag som just nu är topp6, 7 poäng totalt mot övriga topp6 klubbar där enbart 3 av de 7 poängen är inhämtade med en vinst. Det har varit 30 poäng att spela om i de här matcherna.

Hade vi segrat i hemma matcherna mot United och City/chelsea hemma så hade vi haft häng på ligatoppen med överlägset lättast schema kvar, nu kan istället Everton passera oss på 4e platsen. Inte vunnit ligan men iallafall säkrat CL redan och varit närmare toppen rent poängmässigt och antagligen kunnat knipa en tredjeplats. I ett ligavinnande lag ska det vara minst 15 poäng, allra helst över 20.

Och det vore en stor skillnad om vi föll med flaggan i topp, där laget kämpar och faktiskt gör sitt bästa och motståndarna får slita enormt för sina 3 pinnar, men det har aldrig varit på bortaplan.

You win some, you draw some

Bild för Glenn

Vad gör denna säsong långt bättre än föregående säsongerna?

Tycker tvärtom. Förra året var det mk misär också men vi tog oss samman och avslutade mkt bra så vi fick in en massa positivtet in i årets säsong. I år känns det som vi gör tvärtom. En semifinal i FA cupen smäller ej så högt...går vi vinner FA cupen så är iaf det bättre än alla säsonger sedan 2005 men i ligan ser det inte alls bra ut. Förnedrade av alla toppkonkurrenter.

Tycker det vore hemskt om Liverpool vann. Tror det kan bli början på en ny storhetstid för dem...ännu ett lag vi ska tampas med.

COYG

Bild för Davidsson och Mannen

Mickys// 1: Ja, det var många som ville kommentera och många är nog ganska arga. Sedan hör väll du till den skaran som varit arga tidigare och då går väll ilskenivån lite upp och ned? Som du beskriver kände jag efter chelsky, jag blev knappt arg, satt till slut och skrattade i soffan. Det var liksom för eländigt för att ta in, för miserabelt. Och visst är det, om inte förr, så dags att vakna nu. Problemet är nog dock så att vill Wenger fortsätta, så kommer Wenger att fortsätta.

2: Nej, precis vi har absolut inte kommit längre denna än föregående säsong, (men det var heller inte så jag tolkade Freddee). Räddar vi 4:eplatsen och vinner FA-cupen, då har vi gått fram, symboliskt sett trots de vidriga storförlusterna mot de andra topplagen (även om dessa varslar oskönt illa på precis alla möjliga sätt).  Gör vi inte det så har vi snarare, utifrån truppens tillskott i form av Özil och Flamini, gått bakåt/tillbaka.

Sedan är ju frågan om eventuell framgång/progress (tänk 4:eplats + FA-cupvinst) rättfärdigar nytt Wengerkontrakt? För det var ju ändå under hans vingar som alla demoraliserande storförluster mot topp-6-7-lag har kommit, det är ju med hans taktik vi har blivit så förnedrande avklädda och pinsamt satta på plats. Såatte…

Erland Jacobsson// Ja du, hur frambringa förändring? Som du skriver så tror jag Kroenke, till skillnad från den något populistiske Usmanov, struntar helt i hur laget presterar sportsligt, så länge cashen kommer in. Och inte ens när de kommer in i lägre grad uppstår problem för honom, så länge han inte går back. Titta på alla hans amerikanska lag, bedrövligt. Däremot tror jag på visslingar, burop och ”you don’t know what you’re doing”-liknande engagemang inne på arenan. Men kanske inte ens det hjälper, puh, lite tungt nu.

Freddee// Ja, som jag skrev till Mickey ovan, så svider dessa storförluster och totala förlamningar mot andra sk. topplag något enormt och borde, oavsett tagen 4:eplats + FA-cupvinst, få en klubbledning att se över managerpositionen. CL-spel nästa år tillsammans med nyligen tagen trofé är, precis som du säger oerhört mycket bättre lockbete än Euro League, men faktum kvarstår ju. Vi är som sämst när det gäller som mest och vi viker ned oss gång på gång. Absolut.

Bild för gunsmoke

Javisst! vi har legat i topp under säsongen, vi låg i topp även efter nyår och vi har trott o tyckt att vi varit ett topplag, spelprogrammet har lurat oss ordentligt och vi slog Liverpool i höstas innan de kommit igång på allvar, men sedan.... Vi är ett topplag mot mitten o bottenlagen, samtidigt som vi är ett bottenlag mot topplagen.

Jag ser ju inte detta som en tillfällig svacka, då vi under en fyra månadersperiod har blivit fullständigt krossade på bortaplan av toppklubbarna med 4-20 på fyra matcher samtidigt som de under samma period väldigt enkelt spelat sig till oavgjort på Emirates utan större problem.  

En storstädning i truppen är ett måste.

Bild för Mikael Grube

Ja det mesta har väl redan sagts här men jag måste säga att Arteta och Girouds frisyrer håller världsklass !!! inte ett hårstrå som flyttats på dessa två huvuden efter 90 min fotboll

Bild för Davidsson och Mannen

gunsmoke// Visst är det så att spelprogrammet kombinerat med det A-C var inne på, tur med skadorna, lurade oss att tro att vi var bättre än vi var. Så kom skadorna, sedan de svåra bortamatcherna och där någonstans emellan lät Wenger totalt bli att förstärka truppen trots skadorna och den redan tunna truppen. Jag ser inte heller det som någon tillfällig svacka, mer av ett mönster där hösten var ett undantag.

Grube// Absolut, viktigt att få med det i sammanhanget och diskussionen kring matchen!

Bild för Kaj Poikela

Frisyrer och namn är alltid viktiga i sammanhanget.

Jag köper inte kommentarerna om att truppen måste storstädas i sommar. Tror att det är helt fel väg att gå, oavsett vem som är manager. En eller två forwards måste vi ha, det är lika klart som det var i somras. Men vi har en bra grundstomme och vi har flera riktigt, riktigt bra spelare. 
Problemet är att det är samma problem som vi dragits med i alltför många säsonger: Den sista pusselbiten, den som fans och media och i stort sett alla kan se, den saknas som vanligt.

Och som jag ser det har vi ett stort problem till. Vi har alltför många viktiga spelare som endast kommer till sin rätt när övriga laget klickar. Podolski, Özil, Walcott, Giroud, Cazorla; spelare på viktiga positioner, med viktiga funktioner och som kan vara fantastiska och finurliga när alla är rörliga och på spelhumör. Men ingen tycks ha förmågan att lyfta laget när vi kört fast. Och nu har vi kört fast ordentligt. Det enda anfallsvapnet vi hade mot Everton var Sagna. Men det är lite för mycket begärt att han ska dra hela det offensiva uppbyggnadslasset själv. Speciellt som han inte ens hade någon att passa när han tagit position på kanten. Alla sprang i från honom! Jag led verkligen med Sagna i söndags.

Med det sagt tror jag att Wenger kritar på ett nytt, sista kontrakt. 
Om man skulle försöka att sätta sig in i det hela ur Stanleys och styrelsens perspektiv (och i viss mån min egen) så tror jag att de tänker: Vi var bra så länge vi hade Ramsey, Özil och Walcott tillgängliga. Med samma tur som Liverpool haft med skador skulle vi ligga där i topp nu. Och det är ingenting som Wenger eller någon kan råda över. För att kunna ha ersättare på bänken för tre såna spelare i Premier League krävs en Usmanov, inte en ny manager. 
Det suddar inte ut Wengers misslyckande med transfers, taktik och allmänna uppgivenhet. Men jag tror uppriktigt att det är skadorna som främst ställde till det.
Och skulle Wenger krita på, och ryktena om Draxler och någon forward från Real börjar ta fart runt midsommar ... ja, då har de flesta redan glömt den här ilskan. Plopp! Hoppsan, där flög visst en till ölkapsyl i vattnet! Skål för Draxler! Prost! 

Så funkar vi ju.