Medlemmar: 8707 st.
Visa menyn

Varmt, varmt välkommen tillbaka

Davidsson och Mannen
fre 11 apr 2014 kl 08:20

Nu har Arsenal förhoppningsvis nått den absoluta botten, vänt och tagit ny fart uppåt. Jag var, i veckan, inne på tre punkter på vilka vi samtliga brast, totalt, i mötet med Everton. Punkterna eller slutsatserna utifrån dessa var; truppens bredd håller inte tillräckligt hög kvalité, truppens moral har nått ny bottennivå och Wenger har inte längre förmåga att optimera det spelarmaterial han har att tillgå. Nu har veckan som har varit givit klubben möjlighet, och jag hoppas för allt smör i Småland att de styrande tog vara på möjligheten, att på olika sätt arbeta med de två sistnämnda punkterna/slutsatserna, medan fotbollsguden, eller vem det nu är som driver oss till vansinne, kommer att har givit oss en strimma välsignelse kring den första punkten/slutsatsen.

För vad än Wenger gick ut och ojade sig om igår, hur många spelare (en hel startelva) som då stod uppsatta på skadelistan, så utgår jag ifrån att den sanning som skrevs på den presskonferensen endast var Wengers första giv i det gamla klassiska, och så wengerska, pokerspelet. Och du minns väl vad folk sade om det då nya Arsenal, under Wengers första sju, åtta år i klubben? Att aldrig spela  poker med Wenger…

I söndagens matchs 66:e minut, när slaget för länge sedan redan var över och förlorat, byttes Ramsey och Oxlade-Chamberlain in, varav främst den förstnämnde, på den knappa halvtimmen han spelade skapade mer rörelse än vad hela startelvan förmått sig till på hela matchen. På lördag skall Arsenal inta Wembley, där möta Wigan i FA-cupens första semifinal och till denna match är dessa två uppfriskande inhoppare valbara till startelvan. Men inte nog med detta. Enligt physioroom.com är även herrar Fabianski, Gibbs, Gnabry och kanske till och med Koscielny tillgängliga för spel.

Och jag vill inte låta någon skugga falla över Vivianos plats på bänken, inte över Monreal som lätt övergiven förde en smått sisyfosk kamp ute till vänster, inte över Podolski som efter snart två år i klubben ännu inte fått sin tränares defensiva kunskaper att göra till sina och inte heller över den forne stoden, men numera mittbackvraket, Vermaelen. Inget av skammens skugga skall falla över dessa nämnda (jo, okej då, kanske lite), men med det sagt vill jag önska ovan nämnda färdigrehabiliterade bollspelare välkomna tillbaka till truppen, välkomna tillbaka till laget och i merparten av fallen även, välkomna tillbaka till startelvan.

Szczesny
Sagna/Jenkinson – Mertesacker – Koscielny/Sagna – Gibbs
Källström – Ramsey – Rosicky
Oxlade-Chamberlain – Giroud – Gnabry

Förklaring: Under gårdagens presskonferens indikerade Wenger att Fabianski eventuellt skulle komma att stå på lördag. Och det är nog endast Wenger, och dennes närmast teologiska strävan att gå emot strömmen, som skulle komma på det rakt igenom ologiska, och dessutom psykologiskt direkt olämpliga, i att låta en andramålvakt som redan berättat att han skall lämna klubben, bära densamma över den symboliskt oerhört starkt laddade match som en FA-cupsemifinal (och förhoppningsvis kommande final) är. Skall klubben ha nytta av en eventuell vinst, så måste dess förstemålvakt, och uttalade framtida målvakt, få vara en del av denna triumf. Endast en tämligen instabil personlighetsstruktur skulle komma på idén om att chansa med motsatsen.

Det närmsta jag har kommit Wembley. Hur nära kommer våra comeback-kids? Bild: Manu(td)-Mats.

Vidare ser vi ut över backlinjen och ser att Vermaelen, oavsett om Koscielny är tillbaka eller inte, absolut skall hållas utanför startelvan, varför Sagna flyttas in i mitten och Jenkinson intar högerbacken, utifrån denna eventualitet. Är Gibbs spelklar skall han, trots att jag inte tycker Monreal var så under isen som många andra tydligen anser mot Everton, inta vänsterbacksplatsen. Wenger gick igår ut och sköt upp Koscielnys troliga comeback till tisdagens match mot West Ham, varefter min sköna lördagskänsla slaknade rejält. Jag hoppas, så oerhört mycket, att Koscielny är tillbaka i spel redan på lördag, för utan honom… nej, vi tänker att Wenger mörkar på samma sätt som när han hävdar att AOC, Rosicky och Gibbs är tveksamma inför lördagen.

Om Wenger inte skall skämmas ögonen ur sig, än mer än klubbens rådande strikersituation kräver av honom -i relation till senaste transferfönster, så måste El Grande Kongo nu ges chansen på lördag. Och om Artetas insats, eller snarare ickeinsats, senast mot Everton inte är skäl nog för att sätta in Källström bredvid den självskrivne Ramsey, ja då kommer den situationen aldrig att uppstå.

När det gäller anfallstrion så skall Oxlade-Chamberlain spela om han är frisk nog. I mitten vet jag inte vem vi skall stoppa in, Vermaelen kanske, medan höstens raket, Gnabry, nu är åter från skada och redo att steppa upp för att ge oss fart, intensitet och så kallat modernt tvåvägsytterspel. Många har under veckan använt versaler när de skrivit namnet Sanogo, men för mig är det mer en önskan om att minus och minus skall bli plus, än ett trovärdigt sätt att omvandla vårt bollinnehav till gjorda mål.

Som ni ser så är det många ”om” som kretsar kring min valda startelva: Om Wenger tänker logiskt, strategiskt och humant rörande målvaktsplatsen, om Koscielny har chans att komma in, styra upp och rädda oss och om herrar AOC, Gnabry och Rosicky är hela nog att spela. Jag skulle kunna förstå om Wenger höll ett öga på tisdagens match mot West Ham, för att rädda fjärdeplatsen, men vi har varken trupp, form eller prognos god nog för att ta lördagens motstånd med vänsterhanden.

För som man bäddar får man ligga, Mr Wenger. Och som du bäddat i rehabiliteringsrummet tillsammans med hur du bäddade i somras och i januari, så torde du ligga tämligen risigt till om lördagens match slutar med förlust. Men alla skadorna och luckorna i truppen är ändå överskuggat av spelarnas, på sistone, så totalt frånvarande inställning, kampvilja och vilja att stå upp för klubben. Att visa ett visst mått av värdighet, respekt för sin arbetsgivare och dess följare och att inte tappa ansiktet ännu en gång.

Dessa delar skulle Wenger faktiskt kunna göra någonting åt, här finns så mycket att faktiskt inblåsa i spelarna. Fylla dem med tro, med vilja och med mod att möta den kamp de kommer att vara tvungna att ta. Så låt oss ha vinkat farväl till det brustna Arsenal, det som krympte när ansvaret lades på deras axlar och till det Arsenal som varit som sämst när det verkligen gällt. Låt oss får hälsa det riktiga Arsenal, det stora, stolta och vackra Arsenal, välkommen tillbaka. Det Arsenal som tog sig till finaler och som sedan vann finaler, låt oss få fira in lördagskvällen genom att få hälsa det riktiga Arsenal välkommen tillbaka. För det behöver både klubben och dess följe.

Kommentarer

Bild för Micke

Bra rutit! 

Även jag gick i taket när jag såg att Fabianski troligen skulle stå! Helt sjuk, med tanke på framtiden som du så tydligt beskriver. Sen FÅR VI ABSOLUT INTE starta med Arteta! Håller med om din elva, men är riktigt oroligför vad vi kommer ha på bänken.. Vem från bänken kan komma in och förändra en matchbild?

Bild för Davidsson och Mannen

Micke// Gôtt att du var med på den! Angående målvaktssituationen känns det ibland som om Wenger försöker sig på en lätt SAF:sk rotation som skall verka för att Szczesny blir bättre, men som i det här fallet verkligen skulle ha motsatt effekt. Rakt igenom korkat om han så gör. Får hoppas att målvaktssnacket även det är en del av hans pokerspelande.

Sedan Arteta... alltså, jag blir bara ledsen när jag tänker på honom. Han kom in och räddade oss när Fabregas och Nasri just stuckit och då vi var i lätt implodering. Och han gjorde det bra. Han styrde upp oss och blev tillsammans med Song (faktiskt) ett bra om än defensivt grunt CM-block. Men nu. Nu har hans ben helt kroknat. Han ser tung, trög och långsam ut. Smärtsamt att se hans nedgång, för jag gillar honom. Men ser inte att han längre är bra nog att starta för oss, mer än som rotationsspelare mot lägen på nedre halvan och absolut inte bra nog att spela en så avgörande match som lördagens. Heller. Tyvärr.

Angående bänken så tycker jag den ser rätt okej ut om min startelva fungerar. För då har vi Cazorla, Podolski och Monreal som alla kan komma in, bidra och förändra. Det är man f-nken i mig inte van vid att ha!

Bild för SuperDiaby

 

Vill se den jävligaste inställningen (likt Atletico i veckan) och en jävla karaktär.

Det är  vi fans värda.

 

 

Bild för Micke

Ja jag har älskat Arteta, men nu är dags för något annat där.

Sen är det just det att Cazorla och Monreal inte känns som rätt personer att slänga in om vårt spel går långsamt och vi inte kan hitta igenom i djupet.. Möjligtvis att Poldi kan få lite ny energi på Wembley och där med också ge lite till laget!

Bild för Fredde

Jag tycker absolut att Fabianski ska stå, när det är en (mer eller mindre) uttalad grej att Fabianski ska stå i mål i cuperna. Att helt plötsligt flytta på honom från cuperna utav till synes ingen anledningen är dåligt, för han har inte gjort bort sig på något sätt. Dock så tycker jag att Szczesny kan få hoppa in sista 5 minutrarna om vi leder komfortabelt för att han ska bli berättigad en FA-cupmedalj.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

SuperDiaby// Jag håller HELT med dig!

Micke// Jag förstår hur du menar med Monreal och Cazorla, men jag tänker mer att de är spelare med en egentligt hög kvalité att kunna växla upp kvalitétsmässigt med. Mer så. Sedan undrar man ju när den riktige Cazorla, den vi såg föregående säsong, skall träda fram. På lördag?

Freddee// Jag har inget emot Fabianski och håller med om att han spelat bra när han fått chansen. Däremot tycker jag det dels är enormt onödigt att spara Szczesny när man inte behöver det, Fabianski har redan sagt att han skall lämna (lämnar dessutom gratis vilket i och för sig mer är klubbens fel/problem) och att en vinst i FA-cupen skall fungera som boost att ha med sig in i framtiden. En framtid som är Szczesnys och absolut inte Fabianskis. Av dessa skäl är det självklart att Szczesny skall stå och att Fabianski i mål, trots dennes kompetens, är fel på alla möjliga plan. Men jag respekterar din åsikt till fullo. :-)

Bild för Fredrik Norman

Din elva låter vettig men det spelar ingen roll vilka vi ställer på planen om inställningen är den samma som mot Everton.

Gnabry är väl tyvärr skadad vad jag förstått det som?

Men vad som helst så länge inte Arteta och Vermaelen är på planen så är jag nöjd. 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Hemulen13// Håller helt med dig angående inställningen och den oerhört flata, lama och komaaktiga inställning spelarna visade mot Everton. Där måste en 180-gradig förändring göras, pronto. Spelarna och Wenger måste visa att de är vuxna människor, inte förvirrade småbarn som skräms av baklängesmål eller en hård tackling. De har i nuläget så enormt mycket att bevisa och denna matchen är, som bloggkollega Palmér var inne på (och jag med i texten) mer än en semifinal i en kupp. Detta är chansen till upprättelse. Och den chansen behöver spelarna ta.

Gnabry skadade sig borta mot skit-barca i U19 men skall enligt physioroom.com vara matchfit i morgon. Men vi får väl se... Och Arteta och Varmaelen, ja vad skall man säga om dem?

Bild för Dixon

Nu. Gäller. Det...

Spelargången andas ångest, adrenalin, förväntning, beslutsamhet...

Naturligtvis ska en utvilad, inspirerad Källström spela på bekostnad av den trötte, grinige, allt långsammare Arteta. Bredvid sig har Kimpan en lika utvilad, spelsugen Ramsey. Säkerhetsrisken Vermaelen på bänken. Jenkinson högerback och Sagna assisterar BFG i mitten.

Har Giroud ytterligare en fullständigt värdelös dag ska han bytas i tid, säg runt 60 min.

Så här ställer vi upp:

                                           The Pole in goal

                          Mr Misery     BFG           Sagna        Gibbs

                                        Källström        Ramsey

                                                   Rosicky

                               Gnabry       Hotellcasanovan    Podolski

Bänken;  The Other Pole, Monreal, Vermaelen, Arteta, Cazorla, The Ox (?), Sanogo.

Nu jä-lar Wenger & Bould; Får jag se en lika tafatt, lamslagen, krampaktig insats från Er, ja då...vet jag iofs inte vad jag skulle kunna göra, men ni förstår andemeningen, boys?

Varje, och då menar jag VARJE, spelare som beträder Wembleys matta i morron ska vara medveten bortom löjets yttersta gränser om vilken inställning och nivå som gäller.

Inget drällande a la Vermaelen, inget lallande a la Cazorla ingen alibipress a la Hotellcasanovan.

Nu är den här. Årets bästa chans till en TITEL. Det finns inga refunds, ingen ångervecka, inget utrymme för klassiska bounce-backs. Ta den nu, för h-vette. No mercy, boys. Ut och BRINN!! Brinn för klubben, för emblemet på bröstet, för vår historia och för alla fans runt om i världen!

Gör oss stolta. Bring back the glory. You won´t get a second chance. VÅGA, Wenger!!!!

Bild för Davidsson och Mannen

Dixon// 100 % med dig!