Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

En enda lång suck av lättnad

Davidsson och Mannen
lör 12 apr 2014 kl 21:23

Jag vet egentligen inte var man skall börja, med vad man skall börja och hur man skall börja. Jag är egentligen mest tom, ursköljd och slutkörd. Vi stod där och vickade på randen till undergången, till imploderingen och till den negativaste av självbekräftelse. Men då kom en tysk, samma tysk som hade kommit på mellis och givit dem straffen. Han kom, vår store dj-la tysk, och räddade oss genom en sen kvittering. På pass från evighetsmaskinen Oxlade-Chamberlain, efter ett tillbakaspel från First Touch Sanogo.

Så tog vi oss vidare, vidare till förlängning och vidare till den mest gastkramande av fotbollssituationer. Vi tog oss vidare till straffsparkar och där stod den där, så många gånger utskällde, målvakten. Han som redan aviserat att han skall lämna oss för mer speltid. Han tog sin chans, tog vara på sina 15 minuter i strålkastarljuset och tog två av Wigans straffar. Han räddade oss, han räddade äran och kan ha räddat inte bara vår säsong utan även Mr Wengers ansikte.

Ni får ursäkta att ingen THR kommer denna helg, heller. Jag plitade så många tecken av miserabel innebörd, så många dödsryckningar i skriven svenska och så många domedagsprofetior om ett lag i kramp, om en klubb i förfall och om en manager på väg ut. Vi stod vid randen och lyckade vicka oss tillbaka på rätt sida kanten. Tack vår store tysk för din kvittering, tack Fabianski för dina räddningar och tack AOC för all dina avlagda meter. Tack Gibbs för ditt inhopp, tack Sagna för din renhållningsverksamhet och tack Ramsey för din aldrig sinande förmåga att höja bolltempot.

Tack Sanogo för hockeyassisten till kvitteringen, tack Cazorla för att du nästan vaknade och tack Wenger för att tja... för att vi till slut vann. Tack Arteta, Kongo, Giroud och Cazorla för era straffmål. Sonen skrek i högan sky när vi vann, medan jag drog den längsta av lättnadens suckar. Jag andades bara ut, kysste honom i nacken och lät mig uppfyllas av den delade kärleken. Han pussade matchprogrammet, jag en gång köpte dubblett av på Emirates. Och vi delade en av de mest vackraste upplevelser man kan få dela. Att se sitt fotbollslag resa sig ur askan och till slut stå där som segrare.

Detta var bara en semifinal, vägen är fortfarande lång och allting kan fortfarande gå åt skogen. Tro inte att jag inte vet, tro inte att jag inte fått erfara just detta så många gånger tidigare och tro inte att jag inte redan nu har börjat våndas. Tro inte att jag inte led när Sunderland gjorde självmål och tro inte att jag svor när Everton passerade oss och tog 4:e platsen.

Men nu skall jag bara njuta. Njuta av lättnaden, av sucken och av känslan av att vi kunde vinna. Oavsett motståndets aningen ringare kompetens, oavsett hur mycket favoriter vi var och oavsett hur självklart segern borde ha varit. Vi vann och jag drar en suck av lättnad. En mer utförlig THR kommer i samband med nästa match, för idag kan jag inte förmå mig prestera någon. Inte den här matchen heller. Så är livet som supporter. Hjärtat kör förbi hjärnan och slår knut på själen. Tack Arsenal. Äntligen.

Kommentarer

Bild för Mikael Grube

Puh suck och stön. Har samma känsla som dig DM. Satt även jag med min ena son och såg matchen han är född 1986 så även han vet inget om Arsenal innan Wenger. Han har aldrig hört mig säga ett ont ord om Wenger men ikväll svor jag i kyrkan. Jag sa att en förlust ikväll måste bli början på något nytt då det kommer att blåsa orkan runt öronen på Wenger. Så frågan som jag ställer mig efter vändningen är om det var bra eller dåligt! Vårat lag verkar sakna total förmåga just nu. Klart man är euforisk efter vinsten trots att vi inte vunnit något ännu min fråga kvarstår dock om det var bra eller dåligt.

Bild för Davidsson och Mannen

Grube//Ja visst var det en nästan galen berg-och-dalbana, som blev/blir ännu starkare när man delar den med en anhörig (eller nära vän). Så över till om det var bra eller dåligt: För mig kan en vinsta bara var bra, men jag förstår hur du tänker när du ser en eventuell förlust som en katalysator till en förändring som är nära förestående. Sedan är jag inte säker på att Wenger förlänger oavsett om vi vinner kuppen eller inte. Eller vice versa.

Bild för MikeR

Ja jösses vad känslor och så onödigt spännande, men nu är vi i final iaf så skönt och jäklar va kul å se ox kämpa igår härlig inställning hoppas det smittar av sig på resten av laget :-) 

I'll answer to nobody !!

Bild för Fredrik Norman

Helt underbart att gå vidare, trots att vi var totalt värdelösa.

Det mest glädjande igår var att se Ramsey och Chamberlain, vilka namn för framtiden. Så nöjer vi oss där. 

Bild för Fredde

Nog för att vi har skador på viktiga spelare och en Ramsey som är låååångt ifrån matchform. Men är Podolski och Cazorla för den sakens skull oförmögna att göra nånting överhuvudtaget mot ett Championship lag? Eftersom jag jobbade samtidigt som jag såg matchen på telefon så har jag ingen jätte koll på det stora men känns som att om vi ska vara något att räkna med till nästa säsong så måste jätte många bytas ut.

City hade absolut varit betydligt sämre utan Yaya Touré, Kompany, David Silva och Aguero borta samtidigt, men hade dom varit såhär förbannat dåliga?

Och sen måste jag säga att Sanogo till skillnad från Giroud faktiskt gör de grundläggande löpningarna och att det blir en jätteskillnad för spelet i stort. Det är mycket som fattas för Sanogo men jag föredrar han klart framför Giroud när Giroud bara vill parkera med en mittback i ryggen och vara bollplank.

You win some, you draw some

Bild för zimzon

Lättnadens suck? Det var första gången på länge som jag var så aktiv och engagerad i en match. Efter Pers hjärnsläpp med efterföljande ledningsmål satt jag inte ned nå mer. Jag for fram och tillbaka i rummet, coachade, manade på och slets mellan hopp och förtvivlan. Straffläggningen med varje mål och räddning firade jag som om det vore de avgörande. Så här vill jag alltid ha det.

Twitter: @zimzon80

Bild för Kaj Poikela

Härligt! Vi var inte bra men vem bryr sig? Semifinaler ska inte vara lätta och på nåt sätt har vi krånglat oss till final. Det känns bra.  Och skulle jag komma över en biljett borde man kanske göra sig en stor flagga.:-)

Bild för Dixon

Finaaaaaaaal! Äntligen!!!

Men hur står det till med dagens Arsenal? Spelare som Cazorla, Podolski, Giroud, Vermaelen har ju tappat allt vad form heter. Med skador på Özil, Wilshere, Walcott, Koscielny, Rosicky så är vi illa ute. Wenger har spelat högt hela säsongen, med FylleDansken och Sanogo som back-ups till Hotellcasanovan, med Vermaelen som enda ordinarie back-up till Kos och Stora Märta.

Nu ser vi resultatet; En TOTALT ISKALL Giroud, en oerfaren, orutinerad yngling ska ersätta, Kos borta och Vermaelen går in och sprider panik och osäkerhet i mittförsvaret. Lagets form är som bortblåst och fjärdeplatsen...nja, det kan bli tufft i år, Wenger...igen...

Förhoppningsvis är Kos snart tillbaka, likaså en (hoppas jag) spelsugen Özil. Ramsey kanske hinner hitta tillbaka till höstformen. Det finns hopp. Absolut. Ändå kan jag inte låta bli att häpnas över den kollektiva formdippen. Det är ju elitspelare vi talar om här. Yrkesmän. En eller kanske två spelare kan väl ha en dipp i formen, men hela laget?!

Gläds oerhört åt den klara finalplatsen, men låt oss vara ärliga; Det såg allt annat än övertygande ut. Impotensen i den sista tredjedelen är odiskutabel. Krampaktiga försök till genombrott, ständiga sidleds- och bakåtpass. Återigen har vi hamnat i Bengan Johansson-land...

Har just sett Pool slå City och njuter (ja, faktiskt!) av Pools raka djupledsspel som skär som en varm kniv i smör genom motståndarens försvarslinje. Varför, VARFÖR, är det så svårt för dagens Arsenal att anamma samma spel? Var ligger hindret? Vem förbjuder detta? Är orsaken att allt spel MÅSTE gå genom mittfältet och Arteta m fl? Är djupledspassningar bannlysta?

Bänka Giroud och ge Sanogo chansen ytterligare nån match. Det är ändå svårt att bli mer ineffektiva framåt. Ge Källström chansen på bekostnad av Arteta. Gnabry i stället för Cazorla.

Vi MÅSTE få i gång offensiven!!

Bild för George Adams

Äntligen en final och en riktig chans till en efterlängtad titel. Men puuh,det satt långt inne, verkligen! "Houdini-wenger" räddades till slut pga av individuellt skickligare och "kalla" spelare i en straffutslagning. Krävs definitivt bättre takter om vi skall klara Hull i deras första FA Cup...

Men spelet ute på planen?

Jag vet inte vad man skall säga mer än att formen och självförtroendet är långt ifrån optimalt. Ja förtroendet för vårt spel och vad vi håller på med, verkar vara ett problem bland spelarna, rent allmänt, för annars vet jag inte hur man skall kunna förklara vår tveksamhet, rädsla och våra prestationer och avsaknad av  form hos nästan alla spelare, den senaste tiden.

Jag håller med Dixon fullt ut när han berömmer Pools raka djupledsspel och löpsstyrka, och får faktiskt vissa sköna flachbacks från den tiden då vi också kunde ta oss från straffområde till straffområde på under 10 sekunder! (Nu tar det ju allt som oftast 10 min, pga alla sidledsfjuttande alibi passningar). Ja herregud vilken skillnad på flow i spelet!!

Bara och gratulera foolsen, till värvningen av Rodgers, som jag anser har kommit med något nytt, nymodernt och fräscht precis som Wenger gjorde en gång i tiden. Dessutom har Pool spelare som passar perfekt till det spelsättet, det har tyvärr inte vi i dagsläget!

Tycker också att Kim borde få mera speltid, han har två riktigt bra inhopp nu och borde definitivt få spela på  Daniel (Arteta) Anderssons bekostnad. 

Bild för Davidsson och Mannen

Först och främst vill jag be om ursäkt för mina sena svar. Under gårdagen, söndagen, satt jag fången i föräldraskapets heltäckande radioskugga då min son spelade matcher och jag och hans ömma moder ansvarade för fikaframställning, -servering etc. När denna, vandring längs magsårets Hades var över, ungarna var nedstuvade i sina respektive sängar kunder jag endast förmå mig med att, tillsammans med nämnda barnamoder, insupa lite HoC och ett glas rött (någon form av italienskt ekologiskt, vilket faktiskt var helt okej). Därav de på tok för sena svaren. Hoppas ni ursäktar.

MikeR// Onödigt spännande, ja. Härligt att vi tog oss till final, ja!

Hemulen13// Jag håller med om det första, om det andra och även om det tredje. Vi var usla, det var underbart att vi detta till trots tog oss vidare och att det var gott att se Ramsey och AOC:s respektive insatser.

Fredde// Ja du, Podolski och Cazorla. Två mysterier. Helt obegripligt att de, som varit så bra, är så totalt intetsägande just nu/i lördags. I Cazorlas fall tror jag det beror på att han, förra året, liksom Giroud i år, blev helt sönderspelad av övermatchning och därför säkert är helt psykiskt tom. Men Podolski, som knappt vår spela… Och Arteta… Och Vermaelen… Vart tog allas kompetens vägen? Wenger?

Sedan är jag, skall jag erkänna, inte helt säker på den där Sanogo. Visst han är fortfarande ung och många utvecklas senare, men jag kan inte annat än känna att han borde varit utlånade för länge sedan och är år ifrån att ha något att göra i ett Arsenal.  Sedan, att han tar mer löpningar än Giroud, säger nog mer om Giroud, söndertrasad våren 2014, än det gör om Sanogo, eller?

Zimzon// F-n, det skulle man ha velat sett! Själv hade jag 7-åringen hoppandes och vrålandes i soffan, så jag fick liksom sitta tyst i ett hörn och gnaga på snusdosan eller knogarna. Höll på att äta på vinglaset ett par gånger dessutom. Jag var liksom förbi det där läget där man känner att man kan påverka, utan lade mig bara platt ned för eventuell överkörning. Men i morgon är det tisdag, då möter vi Hammers, då dj-lar!

A-C// Ja, precis så upplevde jag det också. Semifinaler, särskilt nu när de går på Wembley, har ju fått orimligt stora proportioner (på gott och ont!). Man är liksom så nära men ändå fortfarande så otroligt långt borta. Men nu är vi där, den 17:e då kommer ett lag vara Arsenal (och det andra Hull). Den bara måste vi ta.

Dixon// Ja, som vi var inne på tidigare, hur är det med dessa spelare? Vad har hänt med dem? Och jag tycker också att alla dessa spelares skador eller försvinnande skall sättas i relation till Wengers höga spel (som inte burit frukt de senaste 9 åren). Jag håller med dig i alla dessa spelarexempel och hoppas att det blir som du säger med några av dessas comebacks.  

Men du, bäste och högt respekterade Dixon, inte f-n kan man njuta av foolsen? De är bara osköna och värda avsky.

Erland Jakobsson// Ja visst var vi kassa rent spelmässigt och visst blev Wenger räddad av individuella spelares små marginaler. Och pfff, visst har foolsens spel allt det vi saknar (även om jag avskyr att behöva erkänna det). En manager med en vision och en spelidé, men med en pragmatism och cynism nog att revidera den för att nå framgång. Allt som vi inte har.

Och visst föredrar man en ännu inte neddragen Kongo före sidleds-Arteta (och det var inte mycket mindre jobbigt att skriva).

Bild för Glenn

Tycker matchen var en ren katastrof. Sen missade jag straffläggningen pga inspelningne tog slut av någon obegriplig anledning. Varför är vi så handlingsförlamade framåt? Tidigare under säsongen såg det väl hyggligt ut vill jag minnas. Nu är det bara frustration över att vi står och duttar i backlinjen när vi jagar mål.

Humor att hylla Sanogo för hans hockeyassist...det är väl det enda han gjort på 10 matcher och drygt 430 minuter. Men man får väl vara glad åt det lilla. Skumt att han som är såpass lång inte kan vinna några höjddueller på insparkar/uppspel. Helt fel timing i stort sett allt han gör.

Varför vägrar Wenger spela våra yngre spelare i år? Vi var väl massa lovande ynglingar som Olsson, Eisfeld, Akpom, Zelalem mfl. Känns som de bara sitter på bänken som utfyllnad. Hade Sanogo och Giroud gått sönder är jag säker på att Akpom inte hade fått komma in.

Så dåliga som vissa Arsenalspelare är just nu, varför inte ge unga lovande spelare chansen då?

Hoppas verkligen vi vinner den där bucklan så vi får fira på tv-pucken manér och kan bryta den där jävla förbannelsen. Sen kommer det finnas viss bitter eftermsak i munnen när vi en vecka tidigare har fått se Liverpool lyfta PL bucklan. Det kommer att göra ont....

3 poäng på West ham på tisdag är ett måste, men alla matcher är ett måste i år igen på slutet...

COYG

Bild för Davidsson och Mannen

Mickys// Visst var matchen katastrof, i hänseende till hur det såg ut (spelet mot en sämre motståndare). Samtidigt är jag oerhört glad, eller snarare lättad, över att vi nu tagit nödvändigt steg till en nödvändig final. Och framför allt för att vi slapp ännu ett smärtsamt nederlag. Ännu en implodering och ännu en "där gick vi och dog"-förlust.

Gott att du nappade på Sanogokroken! Jag tänkte på det när jag skrev texten, att den meningen sade väldigt lite och samtidigt väldigt mycket om honom och hans insats. För nej, han var inte bra och ja, det var nog en av få bra saker han gjorde. Det kan säkert bli folk av honom också, men han är minst två utlåningssäsonger ifrån att slåss om en plats i ett topp 4-lag (tolka det den som kan/vill).

Sedan har jag inget svar på din spännande fråga kring stoppet i ungdomsinkilningen. Det är väl Sanogo som får stå för den just nu...

Bild för Nattefrost

Själv kände jag bara tomhet.
Jag hade missat att vi skulle ha grillafton med svåger och bihang men snälla som de är så lät det mig vara själv framför tvn medans de grillade, gjorde sallad och kylde drycker med mera. Inte ett ljud om att jag skulle hjälpa till kom varken från dem och framför allt inte från min sambo.Jag tror att de helt enkelt har gett upp hoppet om mig.
När dryga kvarten återstod gav jag dock själv upp. Jag var inte ens förbannad. Jag reste mig och lommade skamset iväg till matbordet och åt mig illamående med några uppmuntrande ord från nära och kära.
Efter första halvkilot fläskfilé tog jag en paus och gick ut till tvn igen för att få det bekfräftat att allt var i sin ordning och att Arsenal misslyckats.
Då drog just övertiden igång och jag blev fastnaglad i soffan.
Vad som sen hände vet vi.
Efter matchen hade jag svårt att känna glädje, kände tomhet och bitterhet för att vi återigen står för en skitinsats.
Det stör mig så förbannat hur nära de var att fiaskospela ut sig mot Wigan.
Några timmar senare och framför allt nu några dagar senare så är jag glad och stolt och likt dig tacksam.
Otroligt tacksam för de säkra straffarna och otrligt tacksam över att vi står i final.
Men nu väntar pure angst igen!

 

Bild för Glenn

Känner igen mig Nattefrost. Någon gång under våren dog min glädje med Arsenal. Nu är det mest ett ont man måste genomlida varje vecka även om jag inför varje match ändå känner optimism och hoppas att just idag då jävlar kommer spelet se så det underbart vackert ut som bara Arsenal kan spela. Men blir ju så sällan något vackert och kreativt spel. Iställer mest uppgivenhet och som i helgen uppgivenhet med lättnad.

Har för mig att du var en av de mer positiva till skillnad från bittra jag mfl men även de positiva faller som käglor när säsongerna ser ut så här. Men tar vi FA cupen och klarar en 4:e plats...ja då blir vi glada och förväntansfulls till nästa säsong igen för då jävlar ska vi värva och vinna bucklor.

COYG

Bild för Nattefrost

Glädjen och kärleken finns i högsta grad kvar men det är mest ångest nuförtiden.

En av de mer positiva vet jag inte men jag var hoppfull och har haft tilltro till både laget och Wenger.
Det blir så jävla tråkigt att ha en taskig inställning från början och sen raljera över hur rätt man i slutändan fick.
Har man inget hopp så fattar jag inte varför man skall vara supporter för överhuvudtaget.
Det är det som är charmen, att inför varje säsong och match känna hopp att nu jävlar. Innan avsparken är ju allt möjligt.

Jag tappade dock tron efter 0-5 mot Pool och sakta men säkert (efter en tids identitetskris) så har min pro-Wenger inställning som jag kämpat med själv under många år förvridits till ett stort rop på förändring.

Bild för Fredde

Ja missförstå mig inte, tycker inte att Sanogo räcker långa vägar men när killen endå löper i djupet och rör på sig, kanske inte på en världsklassnivå men han gör det, så blir det en jätte skillnad i spelet. Det absolut bästa hade varit att låna ut han nånstans där han får tuffa till sig och få regelbundet spel under bältet.

Angående de andra så känner jag lite att om Napoli vill ha Vermaelen för £10m så är det bara att ta det och springa. Podolski har nu visat att hans misslyckande i Bayern Munchen inte var en slump. Men att vara så annonym mot alla lag, oavsett nivå på motståndarna är för mig helt obegripligt. Och Arteta som gjort 32 matcher i år, får vila under alla landslagssamlingar, inte kan hålla en högre nivå på egentligen hela säsongen i stort är för mig ett mysterium, man förstår att Özil som spelar vecka ut och vecka in och är med på alla landslagssamlingar blir sliten och gör sämre prestationer.

Nu måste det till 3 poäng mot Hammers och resten av matcherna den här säsongen SKA vinnas, allt annat är ett misslyckande. Och om vi inte på 79 poäng kommer minst 4a så är det väll egentligen bara att lyfta på hatten, förra året hade det räckt till en andra plats.

You win some, you draw some

Bild för Kaj Poikela

Jag såg höjdpunkterna igår i en slags FA-cupshow på Viasat och det slog mig hur mycket bättre vi såg ut när man bara såg höjdpunkterna. Vi skapade ju chanser för en säker 4-0 seger. Och ärligt talat såg Sanogo också hygglig ut. En så kallad "highlights-spelare". :-)

Från det ena till det andra, D&M; på fredag bär det av till Göteborg med familjen. Pojken har tjatat om Universeum över en lång tid och vi tänkte att tja.... en påsk i Göteborg, vad kan slå det? Dugges ölbryggeri och allt. Har du förslag på någon trevlig (barnvänlig) middagsrestaurang inte så långt från Avenyn?
Och från det ena till det andra (episod 2) så undrar jag om det inte var Joel Alme jag "tjötade" med igår vid en lekpark i Kärrtorp. En trevlig göteborgare som såg ut som han i allafall. Men han kan väl knappast bo i mina trakter. 

Bild för Davidsson och Mannen

Nattefrost// Ah, livet som Arsenal. Fast i förbannelsen, aldrig blir man fri, inte ens vid seger. Jag förstår dig.

Mickys// Jag känner också igen mig i Nattefrosts berättelse, om än inte lika uppgiven eller ”död” som du gör. Däremot undrar jag ofta varför jag, som du är inne på, vecka efter vecka utsätter mig för så mycket potentiellt lidande. Liten chans mot stor risk och ändå fortsätter vi.

Mickys, jag märker att du inte läst mig så väl. För nej, visst pendlar jag och visst låter jag mig ibland, i korta korta sekvenser, svepas med i de positiva strömmar som, främst i höstas och tidig vinter, svepte över oss Arsenalister. Men nej, jag var inte en av de mer positiva. Det var länge sedan jag var det, sedan jag var en av de…

Feddee// Okej, då är jag med dig gällande Sanogo. Och om Napoli (eller någon annan) bjuder £10 mille för Vermaelen, JAAA absolut. Ungefär som när någon fransk klubb, vilken har jag glömt, sommaren 2012 bjöd £8 mille för Diaby, men Wenger sade nej… (AKB: s, vad säger ni om den?). Arteta, ja kom och köp, säger jag.

Sedan är jag fortfarande kluven till Podolski. Jag gillar honom och önskar att Wenger och Bould kunde banka in lite defensivt vett, som Bayern gjort i Robben och Ribery, för då skulle han kunna vara underbar. Dessutom han väl Podolski knappt få spela med Özil, han får aldrig spela sista 20 då motståndarbenen är trötta och är ständigt hanterad med Wengers vänstra hand.

Jag har kommit på mig själv med att redan nu lista vilka spelare som måst avyttras i somras. Och dessa kommande vakanser satta  i relation till hur många spelare Wenger kan tänkas handla in under ett och samma fönster. Satt i relation till hur han hanterat de två senaste fönsterna.  Och då blir det bara, ”jamenförf-nken”.

A-C// Ja, vad är det de säger? Alla kan se bra ut på Youtube? Till och med spelare med stor potential men som är oerhört ofärdiga? Killar med minst en åtlåningssäsong framför sig? Killar som Sanogo?

Dugges Bryggeri, underbart. Jag tror att de håller hus i vår gamla replokal, plus minus några tjugotal meter. Så var försiktig med var du sätter fötterna!

Du A-C, jag och Avenyn. jag vet inte riktigt… Mitt förslag är att hålla er långt ifrån Avenyn och i stället sikta in er på Linnéstans restauranger. Gillar ni kinesiskt så är Canton House på Oliverdalsgatan både supergott, vackert och oerhört barnvänligt (kineser älskar barn, i varje fall andras). En kompromiss är Dubbel Dubbel på Surbrunnsgatan (vid Esperantoplatsen), så nära NYC du kan komma med barn i Lilla London.