Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

Highway To Hull

Davidsson och Mannen
fre 18 apr 2014 kl 06:40

Ja, jag vet. Den var riktigt hemsk. Någon form av djävulens kompromiss mellan en lallande skvalradiokanals stela öra-till-öraleende och stanken av fränt sillluktande så kallat gô götebosshumor. Och jag är den till detta grova brott skyldige. Banna den som bannas bör, banna mig. Men förlåt också den som förlåtas bör, det vill säga mig. För jag har mina skäl.

För Arsenal åker på söndag till Kingston upon Hull för att möta Hull City FC (inte Tigers) och jag kommer då redan att ha lämnat staden Göteborg upon Silldoft för England on The Right Side of The Channel. Vi flyger till London, åker tåg upp till Bradford och hänger där ett par dagar innan vi tar oss till Liverpool för några dagars frotterande i den för området lika typiska som utmärkande rotvältan. Under fem dagar kommer vi att se fyra matcher; Bradford mot Peterborough, Newcastle mot Swansea, Everton mot Manchester United och Burnley mot Wigan, och vi kommer att besöka arenorna Coral Windows Stadium (känt som Valley Parade), St James’ Park, Goodison Park och Turf Moor.

Planeringen var att även Arsenals match mot Hull skulle ha ingått. Men då Sky Sports, endast åtta dagar före avspark på grund av Champions Leagues semifinaler, fick för sig att flytta chelskys match från söndagen till lördagen och fylla det uppstådda tomrummet genom att flytta Arsenals match till söndagen, så sprack vår planering grandes. Eftersom resans huvudmatch, på grund av rådande turordning, var Everton-Manu, fick den sanna fotbollens lära, dvs. Arsenal, stryka på foten denna gång och jag skänker den moderna fotbollen i allmänhet, chelsky, CL och Sky Sport i synnerhet, allt annat än vackra tankar för den högst osköna rockaden.

Eftersom en av resenärerna, Manu-Mats, till hösten rycker med sin familj till, för att spendera de två kommande åren i, Shanghai, ser vi denna resa som en första halvleks sista fem minuter, innan en förlängd halvtidsvila tar vid. Självklart hoppas jag att resan, trots dess något avrundande prägel och trots att Fru D&M understrukit det olämpliga i att Herr D&M lämnar familj just i långledighet och storhelg, skall vara mest som våra fotbollsresor brukar var. Avslappnande och rekreativ, rolig och fylld av sköna arenaupplevelser men även kryddad av det engelska kökets allra mest primitiva inslag. Lite som en accepterande parantes i förberedelserna inför Poolkampen 2014. Lite lull-lull för både själ och kropp.

Till skillnad från jag, som söndag morgon lämnar östra England och åker till Liverpool, åker Arsenal till Kingston upon Hull för att spela en förmatch till FA-cupfinalen som, i ljuset av den moderna fotbollen, har nästan lika stor betydelse. Kan vi vinna över Hull samtidigt som Everton, några timmar senare, förlorar mot Manu så är vi åter med i kampen om Fjärdeplatstrofén. Och om kommande sommar inte skall bli än mer oskön än förra var, så bör vi nog se till att ta den högst wengerska trofén. Det har talats om att 100 % av transfersommarens höjdpunkter, Flamini och Özil, kan komma att göra comeback, varför Arsenals startelva bör se ut på följande sätt:

Szczesny
Sagna – Mertesacker – Koscielny – Gibbs
Flamini – Ramsey – Özil
Cazorla – Giroud – Podolski

Nu när Flamini är tillbaka från sin avstängning och Özil, Gibbs och Ramsey från sina respektive skadefrånvaros skall vi smeka med ena handen och örfila med andra. Metaforiskt talat. För startelvan skall se ut som ovan, vi skall hålla bollarna på marken och använda, det på sistone bortsprungna, djupledsspelet som nyckel att låsa upp Steve Bruces något stabbiga försvarslås. Utifrån Arsenals tabelläge är goda råd dyra, men hade Wenger vågat lyfta blicken från sin egen fotbollideologiska grandiositet, så hade Arsenal varit ett både mer effektivare och mer framgångsrikare form av bollgäng.

Matchen mot West Ham i tisdags visade, i varje fall i någon mån, att vi är ett bra fotbollslag rent spelmässigt. Underläget höll på att slå knutar på oss men Cazorlas instick till Podolski och dennes mottagning och vidareleverens in bakom Adrian, hindrade dessa knutar från att sätta sig. Arsenal vaknade då till och lunkade igång med en tämligen välavvägd fotboll, vilken gav två frukter till i form av Girouds delikatess och Podolskis andra målskyttsmål. Låt oss nu fortsätta på den inslagna vägen av förbättrade resultat och låt oss ta de där ack så nödvändiga tre poängen, vilket följs upp av att jag hejar fram Manu (brrr…) till tre poäng på Goodison Park. COYG.

Ps. Som ni nog förstår så utgår söndagens THR. Hoppas ni har överseende med detta. Ds.

Kommentarer

Bild för Koolner77

Highway to Hull. Det är genialiskt. 

Du har ingen jävla aning. Stöd klubben.

Bild för Lars-Göran Ehn

Härligt skrivet som vanligt och är bra avis på er englandstripp även om ni missar den viktigaste matchen. Inser redan nu hur tråkig måndagsmorgonen blir när det inte finns ngn THR att läsa :-)

 

Bild för Farbror Frej

Vi sitter väl redan i förarposition för Le Quatre-bucklan?

Bild för Jokkemannen

D&M, jag känner mig inte annat än hedrad för den överskriften! Fortsätt så! =)

Bild för Guris

Göteborg upon Silldoft :D :D :D :D :D :D

Bild för Kaj Poikela

Håller med Koolner 77: Highway to Hull är genialiskt!

------

Vår lilla påsktripp till Göteborg var för övrigt väldigt lyckad. Vi käkade (och drack Dugges) på Linnégatan och krokarna där runt och hann med Universeum (väldigt, väldigt bra museum), Alfonshuset, Slottskogen, Paddan, det där fiket med jättelika kanelbunnar och så strosade vi bara runt och njöt.
Imponerande många uteserveringar har den, din hemstad.

Bild för Nattefrost

Don´t you just love the flyttning av matcher.
Fick stuva om ordentligt för att kunna åka och se Newcastle-matchen nu på måndag då den flyttas från lördagen.

Bild för Davidsson och Mannen

Koolner77// Ja, men då säger vi så då istället. Genialiskt, ja tack!

Jobber// Puh, tack så mycket för de fina och godartade orden. Är nu tillbaka i landet, har just tagit min kaffekopp och skall just sätta igång och jobba. Är ganska sliten. Dvs. helt slut. Men gott har jag haft det, mycket gott!

Farbror Frej// En poäng tillgodo, ja. Men jag behöver mer för att känna mig trygg. Kan vi hoppas på shitty?

Jokkemannen// Jag vill understryka att det inte var meningen att trampa på några västkustska tår eller låta nedvärderande på något sätt. Jag hoppas och tror att alla, inklusive du, accepterar min lilla rubrik inklusive förklaringen.

Guris// Ja, den satt rätt gott, det måste jag erkänna.

A-C// Tackar. Och härligt att ni haft det gott. Härligt att ni valde Linné före Avenyn och härligt att ungarna fick sig några klassiska Hagabullar till livs.

Nattefrost// Ja, den är sjukt nasty. Härligt att du ändå kan lösa Newcastlematchens flytt. Ha det så underbart!

Bild för Dixon

Burnley - Wigan...fasen, vi var ju på samma match, bäste herr D&M!! Tillbringade även jag påskhelgen i England. Såg Aston Villa - Southampton på lördag (tack vare/ pga Arsenals flyttade match, Hull - Arsenal på söndag, Burnley - Wigan och City - West Brom på måndag...puh...

Fick ett jäkligt osympatiskt halsont redan på lördagen, vilket dämpade humöret och orken. Arsenals spel gladde som tur var och poängen var aldrig hotade. Burnleys firande vid slutsignalen gav rysningar längs ryggraden och små flashbacks till maj 2004 när man satt på Highbury...

Kom hem på tisdag eftermiddag med en rejäl förkylning, kämpar a la Diaby för att komma i form till på fredag, när det är dags att återvända till fish ´n chipsens förlovade land, för Fulham - Hull och Arsenal - Newcastle...

Hade varit supertrevligt att ta en öl tillsammans i Burnley, bäste D&M! Det kommer dock säkert fler tillfällen, att som två distingerade åldermän ta en pint o diskutera liv...jag menar fotboll!

Bild för Davidsson och Mannen

Dixon// Ah, så nära men ändå så långt borta... Men wow vilken helg även ni verkar ha haft. Villa Park har vi kvar, den verkar grym och Burnley... vilken underbar tillställning. Jag hade en bild av Burnley som ett hårt, kargt och nasty ställe. Så kommer man dit och ser en extremt jämlik blandning av kvinnor och män, i alla åldrar och där alla bara är sköna, vill kramas och vill ta selfies i delad glädje. Ett kramkalas. Förresten; var ni inne på planen?

Bild för Dixon

Tanken slog mig faktiskt, D&M. Hade ju varit nåt att minnas. Annars håller jag helt o hållet med dig angående Burnley och människorna där. Härligt!

Den där pinten får vi ha innestående, eller hur..? :-)

Bild för Davidsson och Mannen

Dixon// Ja, pinten får vi ta nästa gång!