Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

In Search of The Wenger Double

Davidsson och Mannen
fre 25 apr 2014 kl 15:41

Ojojoj. Nu är jag, efter att ha firat påsk i England, åter i Sverige, i arbetslivet och i det närvarande föräldraskapet. Jag är fortfarande lätt omtöcknad av alla intryck, av det ackumulerade sömnunderskottet och av det tämligen ymniga intaget av brittisk mat och dryck. Man är ju, som det heter, inte tjugo längre. Men även om jag lämnat England för denna gång, rullar den engelska fotbollen i allmänhet och Arsenals jakt på The Wenger Double i synnerhet, vidare.

På måndag kväll möter vi Newcastle hemma på Emirates. Ett Newcastle som jag fick äran att, under ovan nämnda Englandsresa, bevittna i deras möte med Swansea på St James’. Och om man skall gå efter deras insats mot ligans, inför matchen, formsvagaste lag, så skall vi tämligen massakrera dem. För maken till bleka Geordies var länge sedan jag såg och de gav då intryck av att för länge sedan ha slutat bry sig om innevarande säsong, om klubben och om dess anhängare.

Redan i morgon, klockan 13:45, möter våra 4:e-platsantagonister för stunden, Everton, Southampton borta på St Marys. Samma Everton som nästa lördag kväll möter shitty hemma på Goodison. Och någonstans är det här, när de möter Southampton och shitty och vi möter Newcastle och West Bromwich som jag tror att en stor del av Arsenals säsong 2013/2014 kommer att definieras. De avslutar ligasäsongen mot ett Hull som, får man anta, vilar sig inför FA-cupfinalen och vi möter ett Norwich som, med största sannolikhet, redan är klart för spel nästa säsong eller redan har åkt ur ligan.

Självklart är FA-cupfinalen hur viktig som helst för oss trofétörstande men om Wenger, Gazidis och Kreonke skall framstå som i varje fall delvis trovärdiga, så måste 4:e-placeringen tas ännu ett år. 4:e-platsen som har kommit att bli The Wenger Trophy. Utifrån rådande skadeläge, visad form och utifrån The Football Mastermind of D&M, skall startelvan se ut på följande sätt:

Szczesny
Sagna – Mertesacker – Koscielny – Gibbs
Flamini – Ramsey – Özil
Cazorla – Giroud – Podolski

Förklaring: Som ni ser så är startelvan, till nio av elva delar, identisk med den som mötte Hull förra helgen. Orsakerna till de två förändringarna är att Gibbs troligtvis är tillbaka på måndag och om han är så, så skall han trots Monreals godkända insats senast, spela. På det centrala mittfältet skall vinstmaskinen Flamini alltid spela och måndagens match är inget undantag. Med all respekt för Artetas närmast skräckfilmslika utseendemässiga metamorfos senast, så låter jag han stå tillbaka till förmån för vår hetlevrade fransman.

Som jag nämnde ovan så skall vi vinna denna match tio gånger av tio. Endast en Evertonseger under lördagen och den därpå medföljande pressen, skulle kunna få Arsenal att, i form av så många gånger betraktade dallrande nerver, vackla inför måndagens motstånd. Jag hoppas så inte blir fallet. Jag hoppas att Southamptons alla VM-törstande gentlemän gör allt de kan för att sätta käppar i Evertons resa från Moyesk fattigdom till Martinez’ rikedom. Hur lovvärd den resan än kan framstå i neutralas ögon. COYG!

Kommentarer

Bild för Finnen

Läste nånstans att Gibbs med största sannolikhet  missar matchen, kan ha fel dock.

Bild för Davidsson och Mannen

Finnen//Ja, jag läste det också. Hoppas det visar sig vara fel eller en sådan där wengersk version av mind-games, kanske?

Bild för Micke

Inget att säga om startelvan! Möjligen att jag gärna haft med Ox..

Sen kommer man ju följa Evertonmatchen slaviskt, men även Stoke.. Vinner dom i dag så blir det Lasagne!! 

Bild för Davidsson och Mannen

Micke//Ja, i och för sig. Men jag tänker mig honom i nuläget som supersub mot trötta ben och sklar. Och ja: Evertonmatchen är ju bara underbar för oss: 2-0 till Soton är ju bara för gott, nu hoppas vi på shitty nästa helg så kanske det ordnar sig ändå... Typ

Bild för LondonGurra

Har inte hunnit läsa förrän nu (söndag) och konstaterar att Everton gjorde en lika blek insats som Soton gjorde en godkänd sådan. Vad gäller startelvan är det inte mycket att orda om men tycker det känns lättare nu med både Ramsey och Özil tillbaka och som sagt det skulle vara mkt märkligt om vi inte tar det på måndag kväll.

Bild för Fredde

Iochmed Chelseas vinst idag så är en högre placering än 4e platsen ytterst osannolik. Så länge Liverpool inte vinner ligan så är det nog bättre för oss, för tänk om vi ska konkurera om samma spelare fast dom har en ligatitel i ryggen. Även om det tar emot att just City isåfall kommer vinna..

Förresten iochmed Gerrards tabbe, innebär det att han inte har någon vinnarmentalitet?

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

LondonGurra// Ja med Özil och Ramsey tillbaka blir vi plötsligt det där självspelande pianot som Wenger behöver för att täcka över hans tillkortakommanden som matchcoach. Och då märks också hans styrkor; spelarutvecklingen, och då menar jag den oerhört utvecklade Ramsey.

Freddee// Ja hoppet om något högre än fjärdeplatsen försvann för länge sedan. Hos mig när Wenger lämnade januarishoppingen med endast en inlånad, och redan skadad, Kongo i påsen. Ingen forward, inte ens rotationsforward och ingen tredjemittback. Då är något annat än fjärdeplatsen inte längre att tänka på. Och ja, jag håller med dig om foolsen.

Det där med Gerrard, alltså. Underbart. Kom precis hem från en dag med sonens fotbollslag och såg halvtidssnacket där de repriserade malören. Och när jag såg honom (Gerrard) ligga där på marken sprang tanken "men va f-n, vill killen inte vinna ligan någonsin" genom mitt huvud. Vinnarmentalitet... priceless.

Förresten slog det mig att stan plötsligt är full av lfc-tröjor. Man undrar ju hur stolta supportrar dessa snubbar/snubbor var förra, eller förrförra säsongen. För då såg man dem inte i dessa tröjor...