Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Gästblogg: Apjäveln.

Davidsson och Mannen
sön 4 maj 2014 kl 17:39

Apjäveln här! Då sjuhäradsbetäckare Davidsson & Mannen dagen till ära med stor sannolikhet höll ett swingersparty för alla grannar och bekanta får allas er favoritapa hålla i spakarna. Ett swingersparty är, för er som inte vet det, ett party där nästan alla ligger med nästan alla och har det sådär gôtt som man bara kan ha det på bästkusten. Utan att spekulera alltför mycket säger ryktet om familjefar D&M att hans fäbless för lack, piskor och läder varit det dominerande temat under dagens swingerspartaj. Nu ska jag inte gissa hejvilt, men förmodligen är det supporterskapet till Arsenal som fått D&Ms lustar att ta sig dessa böjelser. Ångest, ilska och hopp brukar leda till stökiga swingerspartyn i grannskapet. Och utan att spekulera vidare, och givetvis utan att insinuera, undrar jag vad polisen gjorde i ett västkustskt villaområde under dagen i ett hus med fördragna persienner och skön tysk synthmusik strömmande från det.

Nåväl, över till det jag är här för: Motorsågning med ord.

En match mot West Bromwich Albion, en match nästan helt betydelselös en fantastiskt vårdag på Emirates Stadium kan väl bara vara en färgsprakande klang- och jubelföreställning? Nja. Sådär va. Vi bjöds på några riktiga läckerbitar för det mesta signerade Mesut Özil men för det mesta var det mycket bekväm gåfotboll. Girouds 1-0 på Cazorlas hörna tidigt i första fick bli matchavgörande. WBA är, och var idag, för dåliga och Arsenal alldeles för ointresserade för att försöka på allvar. Podolskis stolpträff förtjänade ett bättre öde, men annars kändes 1-0 jävligt rättvist om än rätt tråkigt.

Inte ens Bosse P i Viasatstudion lyckades få till några vansinniga uttalanden. När Bosse P inte dreglar på Bosse P:s vis, då måste det varit en förhållandevis tråkig match. Men skit i det, nu ska spelarsågen fram!

Apans betygsskala fungerar enligt följande:

0-2 underkänd

2.1-3.9 Godkänd

4.0-4.7 Väl godkänd

Världsklass får man för en insats därutöver. Händer inte jätteofta.

Szczesny 2.5 – att apan höll på att glömma Szczesny i betygssättningen känns faktiskt rätt skönt. Det finns inte jättemånga minnesbilder av målvaktsingripanden idag, men han hade några nedtagningar och nån räddning. Gjorde vad han skulle, kunde inte gjort mer än så en dag som denna.

Sagna 2.4 – gjorde det Sagna gör mest. Försvarade skapligt bra, stod hyfsat rätt i anfallsspelet och var alltid spelbar. Och så slog han dåliga, värdelösa och helt jävla makalöst värdelösa crossbollar. Men så, på sin 1 517:e crossboll i Arsenaltröjan, fick han faktiskt fram den till en medspelare. I sin förmodat sista Arsenalmatch på Emirates Stadium lyckades fransmannen faktiskt slå en crossboll, det var väl ändå det jävligaste?

Monreal 0.7 – det enda som kan sägas om Monreal att de gånger han inte var komplett osynlig så var han dålig eller helt värdelös. Vad gjorde karln på plan idag? Missade tacklingar, passade dåliga passningar, hade värdelösa bollmottagningar. Sopan lyckades även bli tunnlad och få gult kort i samma sekvens. Utbytt alldeles för sent.Underkänd. 0.7 är snudd på överbetyg.

Mertesacker 2.6 – tysk stabilitet, bjöd inte på så mycket varken framåt eller bakåt. Stabil, stabilare, Mertesacker.

Koscielny 2.8 – fransk stabilitet och drog några sköna glidtacklingar. Såg lite grinig ut emellanåt, apans hjärta smälte omedelbart.

Arteta 2.1 – skön tvåfotstackling (på bollen) tidigt i första, uträttade annars inte mycket av värde. Drog iväg några riktigt kassa ”passningar”, var sådär Artetalångsam som han alltid är. Utbytt efter 63 minuter. Snudd på underkänd, får trots allt godkänt för att han inte var sämre än någon annan i anfallsspelet.

Flamini 2.6 – var precis lagom arg och grinig. Precis som sig bör. Ett par avslut av inte helt värdelös karaktär, lite stök och bök, lite riv och en jävligt habil Flaminisisk eftermiddag.Får +0.2 i betyg pga grinig uppsyn och stök och bök.

Özil 4.4 – lekfull, aktiv, rörlig, överallt och ständigt oroande för West Broms kassa försvarare. Passade i djupled, passade sidledes, dribblade och crossade som om det inte fanns någon morgondag. Kan man gifta sig med en vänsterfot? Magnifik! Den enda idag som var väl godkänd.

Cazorla 2.3 – sin vana trogen sköt han ca 7 meter över mål i nästan varje skottförsök. Jag blir inte klok på spanjoren, borde han inte älska att möta ett sopgäng som West Brom? Stora fina ytor, passningsskickliga medspelare och motståndare som går på en grundskolefint. Men nej, inte mycket mer än godkänt.

Podolski 2.8 – skottet i stolpen förtjänade bättre, men tysken lyckades dessvärre inte göra mål idag. Stångades och bökade vid alla hörnor, rörde sig förtjänstfullt och var faktiskt skaplig matchen igenom.

Giroud 3 – snygg som alltid, nyfriserad och gjorde ett snajdigt nickmål på Cazorlas hörna. Utöver målet hände inte jättemycket, men får fan +0.5 för att han muckade gräl med nån West Brom-pajas i slutet av matchen. Lite handgemäng får det att fuktas i apans...päls?

Källström – får inget betyg pga kort speltid, men han var helt ok. Höjde tempot i anfallsspelet och var sånär att få vettig träff på Sagnas första lyckade crossboll någonsin.

Rosicky – Samma som Källström typ.

Vermaelen – Byttes in istället för Monreal. Först då kunde apan känna någon slags trygghet i försvaret. Monreal alltså, vilken ärkekass spelare. Fullt i klass med moderna sop-klassiker som Denilson och Song.

Dagens Gerrard: Jonas Olsson i andra halvlekens öppningsminuter. Arsenal lyckades dessvärre inte göra mål efter skåningens dråpliga halkning, men en kul parentes var det likväl!

Kommentarer

Bild för A Hellström

Ha ha ha! Klart läsvärd blogg.

Bild för TheMellis

:)Håller med riktigt bra blogg. :)

En parantes. Jag tycker nog den tyska synthen är rätt hård snarare än skön, men båda passar väl bra på swingersparty. 

Det bästa med att vara pessimist är att man antingen har rätt eller blir glatt överraskad!

Bild för Guris

TheMellis, du kan mycket väl ha rätt. Lite för rätt. Råkade du befinna dig på nämnda swingersparty i eftermiddags?

Bild för TheMellis

Nädu Guris, I wish.... Jag såg samma avslagna match som du. :-)

Det bästa med att vara pessimist är att man antingen har rätt eller blir glatt överraskad!

Bild för Davidsson och Mannen

Guris// Nu framstår det med största sannolikhet som än mer twistat, men något swingersparty var det inte frågan om under denna eftermiddag, heller. Jag var tvungen att närvara vid barnadop där ett barn till bekanta blev upptagen i den svenska kyrkligheten. Så kan det gå.

Över till dagens blogg vilken, med största tydlighet, visar att återväxten inom Arsenal Sweden är långt mycker bättre än den i Arsenal FC. Guris går in och totaldominerar vilken torde få alla nuvarande bloggare, inklusive jag själv, att känna flåset (in a good way) i nacken. Mycket övertygande, Apj-vel!

Bild för Guris

Åh, barndop. Jag vägde mellan barndop och swingersparty, föll för det senare alternativet av någon anledning.

Vad gäller bloggande så är detta optimalt; gå in och totaldominera två gånger per säsong och sen låta dig totaldominera resten av säsongen.

Bild för zimzon

Fast jag inte såg matchen så tycker jag betygen är helt på sin plats!

Twitter: @zimzon80

Bild för Dag Torgersen

"Skön tysk synthmusik" he-he...och bak fördragna persienner satt utvalgta tyska charmörer med kruspermanent och mustasch och ropade :""ich spritze"