Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

A Sort of Homecoming

Davidsson och Mannen
lör 17 maj 2014 kl 21:17

Några av oss är unga, andra är gamla och ytterligare några av oss har väntat alldeles för länge. Vi har väntat i år av förvisning, vi har väntat i år av nedbrutenhet och vi har väntat i år av lidande. Åtta år och 361 dagars väntan fick idag sitt rättmätiga slut. Äntligen är vi åter vinnare, äntligen är vi högst upp och äntligen är vi tillbaka där vi skall vara. År av exil, år av smärta och år av vedermödor. Idag fick det sitt slut.

Arsènal började började matchen som Arsènal brukar börja viktiga matcher, vi släppte in ett onödigt mål följt av ännu ett onödigt mål och det skulle till en frispark av en stundtals utskälld och underpresterande Cazorla för att vi skulle finna åter till rätt kurs. Vi tjongade långt på en nedpressad target och höll på att köra fast. Fast någon stans, i och med Cazorlas reduceringsmål kändes det som att vi var med, att vi var i fas och att det var vi som hade initiativet. Någonstans mellan grevens tid och elfte timmen kvitterade Koscielny, som han eller hans radarpartner BFG brukar göra, och därefter var det bara vi.

Som den poetiska rättvisan var det en annan rejält utskälld spelare, som bland annat undertecknad önskat ut på lån under åren som gått, som klippte till. Som tog emot en klack för den annars tämligen trubbige Giroud, och tog tillvara på chansen genom att sänka Hull med sitt 3-2-mål. Aaron Ramsey avgjorde finalen som inte bara satte punkt för vår titeltorka, som inte bara bevisade att Arsenal faktiskt kan vara bra när det gäller som mest, utan också visade att Aaron Ramsey, denne söndersparkade och utskällde spoling från Wales kunde vara så bra och ge så mycket när det gällde så än mycket mer.

Denna dag är för stor för taktiska analyser, denna dag är för stor för något så litet som en svenne-bloggares betygsättning på spelare och dess prestationer och denna dag är för stor för att leta fel eller peka på detaljer. Vi vann alltså är vi. Vi är åter det Arsenal som Arsenal skall vara. Högst upp på podiet, med trofén i vår hand och med en segerparad boka för morgondagen. Äntligen Arsenal. Äntligen har vi kommit hem.

Jag är bara fylld, jag är bara uppblåst och jag är bara lättad. Jag känner, all ambivalens till trots, idag bara kärlek, jag känner mig idag bara glad och jag känner mig idag, trots alla åtta år och 361 dagar av lidande, bara privilegierad för att just jag råkade falla för just Arsenal. Det är f-n i mig inte illa. Segern är vår och makten och härligheten. I evighet. Tack Arsenal. Och välkommen hem, du klubben i mitt hjärta. Godnatt och sov så gott, i morgon vaknar vi upp till en ny tid. Tack. 

Kommentarer

Bild för Ola Svärd

Njuter så det inte är klokt Tack Wenger för grymma byten o tack underbara Aaron. Tack Arsenal. Säsong 13-14 till handlingarna. Amen.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, visst var bytet till 4-4-2 oerhört viktigt. Och hoppfullt. Sedan tycker jag att både Rosicky och Wilshere var injektioner, även om jag gärna hade sett dem något tidigare än i 105:e.

Bild för Lennart Sandström

9 års torka är äntligen över. Äntligen! skulle Fylking ha utropat. En ny tid är här som en grym vinyl från November heter! Sättet vi vinner på betyder så oerhört mycket. Nu gör vi avstamp från detta och tar klivet upp till fler titlar. 

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Davidsson och Mannen

Absolut! Äntligen. Så otroglit skönt att allt snack nu kan läggas till historien. Att vi faktiskt kan vinna. Och att vi gjorde det efter att, bortsett från Coventry, bara stött på EPL-motstånd. Grymt.

Bild för Simon

Känns på något sätt väldigt "Wengeriskt" att Ramsey avgör. Spelaren som sen sin skada har blivit utskälld, hånad, förnedrad  och tokhyllad får skjuta oss fri från titeltorkan. Titeln är Wengers och ser enormt fram emot vad han kan göra med detta lag i fortsättningen.

Bild för Davidsson och Mannen

Tja... Nu tycker jag inte att titeln är Wengers, men jag håller med dig om att det är wengerskt att just Ramsey avgör. För det måste nog anses vara mkt tack vare Wenger och hans fortsatta tilltro till Ramsey, som walesaren är den han är idag. Där är jag med dig!

Bild för George Adams

Tack Arsenal. Tack 4-4-2. Tack Aaron! 

What did she were?

She were a yellow ribbon! 

COYG! 

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Davidsson och Mannen

Absolut, helt rätt!

Bild för Glensone

Så jävla bra!! 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Så j-vla bra!! Håller helt med dig. Och oerhört stiligt nickname du har valt! Gbg?

Bild för zimzon

Full. Glad.

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

Idag: Bakfull men fortfarande rätt glad?

Bild för zimzon

Inte det minsta bakis. Var inte så farligt, men massa eufori. Glad

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

Respekt!

Bild för Cooffe42

Helt undenbart detta:). Väntan är över:):). 

Det som MÅSTE göras nu är att VÄRVA I SOMMAR. Värvningen av Özil lyfte hela laget! Wenger fick ge sig med sin envishet att vägra värva. Nu MÅSTE han se till att Arsenal får in minst 2 spelare till i denna trupp som tappat så mycket spelare under åren. En anfallare av klass är ett måste, samt komplement spelare. Överge din ENVISHET nu Wenger och se till att VÄRVA!

Bild för Davidsson och Mannen

Håller helt med dig och jag har tidigare varit inne på just detta. Även om vi, egentligen inte behövde förstärkning på just Özils position (Cazorla och Rosicky där redan, plus Zelalem och Crowley på gång underifrån) så var den så oerhört viktig för oss just för att den, som du är inne på, lyfte hela laget. Nu måste Wenger, som tydligen blir kvar minst två år till, köpa MINST två spelare rakt in i startelvan (världsklass-DM + striker), plus en ny tredjemittback och eventuellt också ny högerback. Etc...

Bild för Kaj Poikela

Arsene Wenger's magic
He wears a magic hat
And when he saw the FA Cup
He said i'm having that!

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, du högst respekterade A-C. Jag tycker övergången till 4-4-2 bar frukt och den ovan nämnda tilltron till spelare som Ramsey är/var superviktig. Men om hans hatt fortfarande är magisk... nja. Hade den varit det hade det inte varit Sanogo som varit andre striker på plan och vi hade inte legat under med 2-0 efter åtta minuter. Arsènal av idag är softa i stora matchers inledning, det har denna säsong visat med nästan smärtsam tydlighet. Nu lyckades vi, tack vara bra spelare och bra spel, vända på steken, men vi har så mkt kvar att jobba med. Både på och bredvid planen.

Bild för Fredde

https://www.youtube.com/watch?v=DZUcg8vGzXY

Den gick väldigt varm igår på Örebros gator. Var på väg att slänga in en unge genom Olearys största skärm när dom gjorde 2-0 som satt och höll på Hull(!). Jag ser förövrigt ALLA i den här truppen som mer lyckade än Cesc, Nasri, RvP, Clichy osv för de nämnda spelarna vann NOLL trofeer och dom i dagens trupp har vunnit FA-cupen! Sällan har jag varit så här bakfull och endå varit så här glad! Jag glömde förövrigt bort att äta på hela dagen igår mitt i all segeryra

You win some, you draw some

Bild för Kaj Poikela

Bakis. Fortfarande.
En hel dag sen Arsenal senast vann en trofé. Om vi hade haft Levy som klubbägare skulle managern fått sparken vid det här laget.

Bild för George Adams

Äntligen!

Äntligen visade killarna, och managern, efter en i och för sig bedrövlig matchstart, välbehövlig jävlar anamma och vilja att vinna. Klassmål av Santi, bra byten och inhopp, samt äntligen 2 anfallare vilket jag önskat länge. Nu hoppas jag Arsenal FC kan ta med sig detta in i kommande säsong. Åtgärda det som behöver åtgärdas i klubben, värva en DM och anfallare av världsklass. Men mest av allt önskar jag att klubben jobbar internt med att få alla gooners med i samvaron igen i stället för "inbördeskriget" som skakar klubben.

She wore!

F-n vi vann! Skål..

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Kaj Poikela

Det önskar jag också, Tony. Och med tanke på bilderna som kablades ut från Islington igår så finns det goda förutsättningar. Fantastiskt många människor som var ute och hyllade spelarna och Wenger.

Bild för George Adams

Absolut AC!

Alltid lika underbart att se dessa horder av glada och stolta gooners, fira sitt lag, sin klubb. Håller med om att det finns enormt goda förutsättningar för ett "happy ship". Men det behövs ett lite annat synsätt från klubben och från managern för att uppnå detta. Att köra på som man gjort de senaste åren ger inte det.

Football - Created by the poor, stolen by the rich...