Medlemmar: 5011 st.
Visa menyn

Tack, men nej tack.

Davidsson och Mannen
mån 30 jun 2014 kl 11:08

Årets silly season är inte på något sätt olik de senaste årens olika sillysar. För varje dag är ännu en spelare aktuell för Arsenal, för varje dag som går så blir listan över spelare bara och det förekommer i år, precis som det förekommit andra år, också spelare som blir mer frekventa än andra i denna våg av fotbollsskvaller, som ständigt väller över än så fort man vågar sticka fram nosen ur isoleringens skyddsvallar.

Ett av dessa namn som nämns mer frekvent än andras är AC Milans flyttfågel Mario Balotelli. Han har nu, på nästan inga säsonger alls avverkat klubbarna Inter och Manchester City och verkar nu också vara på väg att tillryggalägga ännu en Milanoklubb. För Balotelli är inte bara en kostsam kille och AC Milan har i takt med Silvio Berlusconis enormt efterlängtade fall, förlorat sin födokalv och musa, de måste plötsligt stå på egna ben och rätta mun efter matsäck varför de plötsligt måste göra sig av med spelare de inte längre, eller egentligen aldrig har haft, råd med.

Som en blixt från en föga klar himmel slår således ryktet om att denne Pumasponsrade striker är på väg till, det vida känt strikerbehövande, Arsenal, ned i en galenskapssäsong het av både världsmästerskap, oljepengar och nysignerade sponsordealar. Arsenal behöver en striker, Milan behöver få in pengar och Balotelli (läs: Mino Raiola) gillar att röra på sig. Hux-flux så har ett plus ett blivit tre och Arsenal skall vara beredda att lägga upp emot £30 miljoner för anfallaren med det föga charmerande ryktet.

När jag läser på forum, twitter och i kommentatorsfälten till olika artiklar ser jag Arsenalister som inte alls är osugna på att se Balotelli i en röd tröja med vita ärmar. De tänker att vi behöver en målskytt, att Balotelli är en sådan och att vi då absolut skall slå till. Och då var jag tvungen att själv ta mig en funderare på vad jag skulle tycka om alla ryktena visade sig innehålla substans av sanning och vad jag skulle tycka om affären gick i lås. Efter några dagar och sena kvällars funderingar har jag nu kommit fram till att jag faktiskt har en åsikt och den är å det grövsta ett tack, men nej tack. Jag vill inte alls se denne yngling i vår tröja.

Jag säger tack, men nej tack. Bild från Bildbyrån.

Orsakerna till detta är inte grundat på att han har fotbollsvärldens absolut minst sympatiske agent, som får Darren Dein att framstå som rent älskvärd. Inte heller att spelarens egen personlighet ger intryck av att vara lika attraktiv som hans agents är sympatisk. Ej heller att hans rykte som flyttfågel, som uppviglare eller som agitator skulle göra honom det minsta oattraktiv för en klubb som Arsenal, vars trupps ammasättning baseras på Mr Wengers fingertoppskänsla rörande personligheter och dess kompatibilitet. Här lämnar jag en stor passus för den vakans som Niklas Bendtner lämnat efter sig.

Nej, min åsikt grundar sig på att Mario Balotelli helt enkelt inte är bra nog för Arsenal. Eller snarare att han inte är vad Arsenal behöver. Eller snarare att han verkligen inte är vad Arsenal denna sommar behöver. Säsongen 13/14 spelade Balotelli 30 matcher i italienska Serie A. Han sköt 105 skott, gjorde 14 mål och passade till 6 mål. Samtidigt spelade Olivier Giroud 36 matcher i den engelska Premier League. Han sköt 88 skott, gjorde 16 mål och passade till ytterligare 8.

Arsenal behöver en striker som är olik nuvarande försteval, Olivier Giroud, som kan spela både med och i stället för honom, men framför allt behöver vi en striker som är bättre, eller i varje fall inte sämre än vår stilige men ofta något urlakade fransman. Den strikern är inte Mario Balotelli. Balotelli fyller 24 år i augusti och kan således fortfarande till viss del ses som lovande, men det hjälper inte. Han har helt enkelt presterat för dåligt, varit för ojämn och dragit ett för lätt lass när klubben, AC Milan, verkligen behövde honom som mest, såsom föregående säsong.

Så även om Balotelli hade varit en hyvens prick på alla sätt och vis, om han använt det just nu pågående världsmästerskapet för att på bästa sätt göra reklam för sig och även om han inte alls hade visat upp en lika borderlinestörd som labilt söndertrasad personlighetsstruktur. Även om det hade varit så, så hade han inte varit rätt spelare för Arsenal idag. Han är inte vad vi behöver, varken som person, som truppmedlem eller som spelare. Så fortsätter frågorna rörande Balotelli välla över oss denna sommar så kommer i varje fall jag att säga, tack, men nej tack.

Kommentarer

Bild för Andreas Näsström

Intressant analys/åsikt. Balotelli borde kunnat bli, kan för all del faktiskt fortfarande bli, en världsstriker. Det känns som att hans psyke är i vägen för det. Brinner han verkligen för det här, på allvar? Eller försummar han sin talang? Jag tror att han, med riktig motivation kan prestera oerhört mycket. Frågan är vad som kan tända den, till synes för mig,  många gånger relativt svaga lågan..

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, han borde kunnat bli, precis som du säger. Men vill vi att han (och hans agent) använder Arsenal som ännu en transitcentral för utveckling (spelmässig? och mer troligt; monetär)? För precis som du säger, borde han ju kunna prestera som motiverad. Men om vi tar VM, där han borde har varit tämligen motiverad, som exempel så vette 17 vad som kan rädda honom och hans karriär.

Bild för George Adams

Då är vi minst 2 som har denna åsikt! En krutdurk som precis som du skriver inte är tillräckligt bra. Snacka om att media lyft denne person till vad han är, med liten tanke på ditt förra blogginlägg. Tack men nej tack. Skaffa ett komplement i stället!

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, det är ju lite det här det hela handlar om. För många, inklusive jag själv, skänker Serie A lite lagom uppmärksamhet och vi går då ofta på namn, omnämnande och CL-matcher, när vi förhåller oss till spelare i ligor vi kanske inte följer jättemycket, såsom exempelvis Serie A. Och med Balotelli är det precis som du är inne på, den av media (och vissa fans) skapade hypen. Mig har han inte visat så mycket och jag såg honom redan som U21-spelare. Sedan är han ju ingen direkt förebild för kidsen, fast det kanske, i vissa ögon, inte heller min favvospelare Flamini är..?

Bild för Lennart Sandström

Helt på samma våglängd D&M!.Nej och åter nej.Har sett Balotelli rätt många ggr och sällan sett honom tillräckligt bra.Ojämn är bara förnamnet.Visst är killen ung, men är han formbar och foglig även för en rutinerad man som Wenger? Nej det vore en alltför stor chansning för dom pengar det talas om, och någon glädjespridare i truppen lär han dessutom aldrig bli.

 

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Davidsson och Mannen

Ojämn, ja. Formbar och foglig (grymt passande ord), nej! Håller med dig.

Bild för Fredde

Som många skriver så är Balotelli en spelare som kan göra 30 mål per säsong bara han vill det. Och tyvärr så kan man inte ha en spelare som är top-top-class var 5e stormatch för att resten av tiden vara en alibispelare som har närmare till ett idiotiskt rött kort än mål. Killen är inte ung, han blir 24 år i år, då ska man i mina ögon vara en nästintill färdig produkt inte "ung och formbar". I svenska landslaget kan 24 åringar vara unga och lovande, ute i den riktiga världen så ska man vara etablerad då och vara i början av sina bästa år.

Mino Raiola vill jag inte heller ska ha nånting med klubben att göra, var lite emot att ha Darren Dein slingrandes i våra korridorer igen iochmed Flamini. Att då ha en mafioso som Raiola, nej nej, åter nej. Skulle vara om han representerade Messi och hade lönekrav på £100 000 i veckan. Och vad det sett ut som så kan man bara ha Raiolas klienter i högst 3 år innan dom ska flytta och Raiola ska casha in på en ny signon-bonus ifall han mot all förmodan skulle gå bra.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Sant det du skriver. Jag tror att vi som arsenalister lätt luras att tro att våra spelare är äldre än de är o andras yngre än de är. Balotelli borde, som du är inne på, redan vara en färdig, jämn och producerande spelare. Det är han sannarligen inte. Sedan denne Raiola... den moderna fotbollens Hin Håle. Fy för honom!

Bild för George Adams

Tyvärr har min drömvärvning Pogba också Raiola som agent. I det fallet skulle jag dock se mellan fingrarna ;-) Den mittfältsgeneralen skulle få kosta!

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Davidsson och Mannen

Skall vi säga att alla regler har sitt undantag? 

Bild för Jesper Eskils

Håller med dig till 100% , Balotelli är en jättetalang men med en bokstavskomination som tycks innehålla samtliga bokstäver förutom I&Q , jag skulle nog se honom mer som en belastning än en tillgång , kan inte tänka mig att Wenger vill ha honom hos oss.

 

Bild för Freeazze

Otroligt intressant och bra analys av detta eviga (?) problembarn. Jag själv kan inte riktigt bestämma mig huruvida jag faktiskt vill få till en övergång av Balotelli eller ej. Jag kan inte säga att jag kollat mycket på Serie A och därför kan mycket om Balotelli, men någonstans finns det en kittlande känsla när hans namn nämns med Arsenal. Du skriver, i enhetlighet med mig, att Arsenal är beroende av Wengers fingertoppskänsla samt en bra lagsammanhållning. Jag skulle kunna tänka mig att Wenger faktiskt är en av få som, om möjligt (?), kan få Balotelli på rätt spår, för att sedermera göra honom till den världsanfallare som han eventuellt besitter kunskap att bli. Ska tilläggas att det faktiskt kan vara som så att Arsenal kanske behöver en spelartyp som Balotelli, både på och utanför planen, någon som kan göra det ovänatde och få lite liv i luckan så att säga. Jag väljer att inte säga ja eller nej till Balotelli, utan litar helt och hållet på att Wenger köper en spelare som han känner att han kan hantera och få ut max av.

Men visst hade man tryckt en Balotelli-tröja om han skulle anlända denna sommar?

VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Bild för Davidsson och Mannen

Tack för ditt svar och tack för det värmande berömmet! Ja, det kanske är som du är inne på, att om det är någon som kan tygla denne vilde så är det Wenger. Vi minns alla att han fick ordning på den då omryktade rvp, i varje fall några år. Och kanske är det så att Wenger skulle kunna få Balotelli att underkasta sig ett kollektiv på ett sätt som han aldrig över huvud taget varit i närheten av att göra. Men jag är tveksam. Jag är tveksam till att Balotelli har en personlighetstyp som dels Wenger anser vara möjlig att jobba med, dels faktiskt är det, men framför allt skulle kunna fungera som en truppmedlem.

Balotelli känns mer som Ibra, en snubbe som måste vara störst i vilket vatten han än må simma omkring i. En snubbe som förvisso har snälla sidor också, men som, inte helt olikt Ibra, har en personlighetstyp med oerhörd spännvidd, där den ena ytterligheten är älskvärd och den andra är svart som natten. Så jag respekterar (och smått beundrar) ditt öppna sinnelag, men vette 17 om han, vid 24 års ålder, är så bra att han är värd att chansa med. Inköpskostnad+lön i relation till förväntad prestation. Nja... Jag är inte där.

Bild för Freeazze

Jag håller med dig i allt du säger, kanske bara en önskan om att Balotelli kan mogna och se sig själv i ett lag snarare än ett lag under sig själv...

Balotelli är en kopia av Zlatan i många aspeker. Sen att Zlatan platsar i vilket lag du än sätter honom i är en annan femma. Kanske dit jag vill komma någonstans, att Wenger kan få ut mer av Balo än någon annan, vilket kan göra att hans egoism någonstans inte blir så centrerad om han kan omsätta sina fotbollskunskaper på rätt sätt. Med det sagt vill jag på något sätt inte påstå att Balo är lika bra, eller kommer bli, som Zlatan.

Du gör en otroligt bra poäng med hela Balotellicirkusen, men även du måste känna en smått kittlande känsla av att få in Balotelli? Han har ändå något som kanske Arsenal saknar, att våga, våga vara den som sticker ut och gör det som ingen förväntar sig. Jag menar inte att Balotelli är rätt man för Arsenal, jag är fortfarande osäker, men visst skulle det sätta igång en j*vla rolig cirkus om Balotelli skulle sätta på sig Arsenals nya PUMA-dräkt? Kostanden, är som du skriver, hög. Jag tror inte att Wenger, om han vill köpa honom, gör det för över 25 miljoner pund.

Jag uppskattar att du tar dig tid at skriva och säga vad du tycker, det är otroligt roligt och intressant att diskutera dessa ämnen med andra.

VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Bild för Davidsson och Mannen

Jag kan absolut känna att Balotelli är en spelare som "det kittlar om". Men min åsikt ligger just i för-och-emot-hörnet. Det är liksom för många emot för att man skall bli för (och hoppas att Wenger chansar).