Medlemmar: 7765 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Tack och adjö.

Davidsson och Mannen
tor 17 jul 2014 kl 14:20

Jag har under pseudonym skrivit blogg här på Arsenal.se sedan 9:e augusti 2011. Jag startade efter att dels haft en egen blogg med Arsenal som huvudsakligt ämne i drygt ett år, men framför allt efter att under några säsonger ha skrivit krönikor i föreningens tidning, Kanonmagasinet. Det har i efterhand framkommit att det fanns en viss skepsis, inom delar av föreningen, att släppa fram mig som bloggare. Detta kan jag kanske ha viss förståelse för och det utifrån att jag ofta skrev tämligen ickeredaktionellt, att jag ofta hade smått filosofiskt anslag och inte skrev helt utan pseudopoetiska ambitioner. Utifrån att jag inte skrev alltid om Arsenal, utan snarare mer om min relation till klubben och vilka effekter denna hade på mig och mitt liv. Men efter att ha kuppats in så fick jag min plats på Arsenal Swedens bloggredaktion och där har jag hållit mig kvar sedan dess.

I början av bloggandet var mina texter tämligen lika de krönikor jag skrev i Kanonmagasinet. De var mindre av matchreferat, åsikter om spelare eller uppdateringar av skadesituationen och mer av ett kontemplerande bildmålande med en arsenalanknytande knorr i textens avslutande del. Mina införtexter handlade inte sällan om laget som vi skulle mötas historia, dess hemvist eller dess eventuella följares eventuella särdrag och jag minns ett par texter, från bloggandets begynnelse, som verkligen inte föll väl ut bland gemene läsare, mycket på grund av att texterna ansågs vara skrivna med ett för stort avstånd till föreningens huvudfråga, Arsenals representationslags prestationer eller brist på prestationer.

En typ av text som nästan alltid bemöttes med positiv respons, var den betygssättning som jag, under senhösten -11, succesivt införde. Den typ av texter där varje spelare, Wenger, domare, motståndare/dess fantaster eller jag själv i relation till matchen, betygsattes från ett till fem och som efter ett tag, efter en låt av populärmusikgruppen The Smiths, fann sitt namn i The Headmasters Ritual i olika variationer. Detta sätt att skriva har jag uppskattat, som komplement till det vanliga bloggandet, men det har allt mer kommit att inskränka både på mitt allmänna fotbollskonsumerande och på lusten till detsamma. Från att ha haft för vana att se matcher på pub eller i någon lekkamrats TV-soffa har det blivit till att allt mer sitta i den egna med en kopp thé och anteckningsblocket.

Självklart skulle väl inte jag, men om du önskar kan du ju spendera din ledighet med detta. Bild: Manu(td)-Mats.

Bloggandet har gått från att ha varit något lustfyllt till att bli ett ok och den stora boven är, utifrån mina efterforskningar, just The Headmasters Ritual. Utifrån detta och utifrån att mina barns respektive idrottsutövande blivit allt mer omfattande, vilket i sin tur innebär att det blivit allt mer svårare att kunna framverka garanterat tittande på, inklusive skrivtid efter, varje Arsenalmatch, har nu gjort att jag har tagit beslutet att skilja mig från den koloss som The Headmasters Ritual har kommit att bli för mig, för mitt bloggande och för min relation till Arsenal.

Jag kommer således inte att sluta skriva här på Arsenal.se, jag hoppas kunna plita ihop införtexter, allmänna funderingar och ibland till och med en och annan spaning om laget i våra hjärtan, men ni kommer inte längre serveras en betygssättningstext efter varje spelad match. Det har blivit omöjligt att anta den utmaningen på ett adekvat sätt, varför jag nu, härmed, säger tack och adjö till THR av D&M. Tack för den tid som har varit och hoppas att du som läsare har fått ut något av allt betygssättande och i textväg rättfärdigande av detsamma.

Nu skall jag dessutom gå på semester och jag tar på måndag med mig hela klanen D&M ned till den spanska solkusten för tre veckors badande, ogenerat flipp-floppvandrande och spritzersmuttande i högst familjär kontext. Kanske dyker det, under denna tid, upp någon blixtblogg från aktuell parasollskugga, kanske gör det inte så och då hoppas jag på återseende lagom till att världens vackraste lag i världens bästa liga återupptar sin verksamhet lördagen den 16:e augusti hemma mot Crystal Palace. Hoppas ni får en fin sommar, spetsad med många fina nyförvärv till Arsenals seniortrupp och på återseende då. Och tack för den tid vi haft tillsammans med The Headmasters Ritual.

Kommentarer

Bild för Björn Lindström

Ledsamt, men förståeligt... Trevig sommar.

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, det är liksom lite vemodigt. Men jag tror att jag, oavsett i vilket sammanhang eller i vilket sällskap, kommer att njuta, lida och känna mer, nu när jag lagt blocket och pennan åt sidan. Tack.

Bild för Glenn

Håller med. Ledsamt men helt förståeligt. Visst ser man i stort sett alla matcher och visst har iaf jag åsikter om det mesta gällande varje match. Spelare, domare, gräset, motståndarna mm men att bli "så seriös" att jag behöver sitta med anteckningsblock för att kunna ge "proffsiga" betyg efteråt, nä det skulle jag inte orka. Det skulle ju förta en del av njutningen/plågandet att se matcherna.

Tack för den här tiden! Trevlig resa!

COYG

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, i perioder gick det så långt så att jag körde telefonen med olika statistiksidor uppe samtidigt som jag följde matchen. Och det går säkert att göra om man är journalist och har det som jobb, men eftersom Arsenal för mig är en passion, en kärlek och relation, så blev det till slut för distanserat och, som du är inne på, för seriöst.

Tack själv!

Bild för Phorreall

Oerhört tråkig nyhet att du ska lägga ner. Ser alltid fram emot dina bloggar efter matcherna, det har ju blivit en del av säsongen och ens vardag på nåt sätt.

Men jag är en man som prioriterar ledig tid, enkelhet och att kunna njuta av en Arsenal-match på lördagen utan stress eller press - så jag förstår verkligen ditt val. Du kommer dock vara saknad.

Gillade ditt skrivande och intellekt att dra paraleller till populärkultur och samhället i stort. Hoppas någon kan ta över den rollen hyffsat här i föreningen.

Skulle förresten tro att du kommer uppskatta denna läsning (avsätt cirka 20 minuter eller så). Apropå intellekt, djupt, lite nördigt men så fantastiskt bra skrivet och på pricken!

Jag tillhörde skaran som inte såg Cesc´s återkomst som en nödvändighet och står ännu fast för det. Och på nåt sätt känns det efter denna läsning som att det kommer kännas ok att se honom i en Chelsea-tröja till hösten. Man har liksom gått vidare nu. Som att se sitt ex efter ett tag och den där "laddningen" är borta nu.

Hur som haver, länken var det ja:

http://neymarketing.wordpress.com/2014/06/09/requiem-for-a-dream-how-bar...

Må väl och tack för mycket bra bloggande!

Bild för Davidsson och Mannen

Tack för din kommentar och tack för att du plockade upp de små paralellerna till "den stora världen", den utanför vår lilla älskade Arsenalvärld, som jag försökt knö ned i skrivandet. För mig är det sådant som gör läsande spännande, när ens kärlek till ett fotbollslag får en, förhoppningsvis, ytterligare infallsvinkel eller kontext. Det är sådant jag gärna läser och så jag har hoppats/hoppas kunna skriva själv.

Jag skall läsa den länkande texten till frukost, även om jag fortfarande är en sådan som bär smärta efter Cesc-separationen (vilken nu kommer kännas lite salt-i-såren, eftersom man nu kommer tvingas se honom allt mer frekvent). Ha det gott!

Bild för Ulf Dejehed

Trist att inte kunna läsa THR efter matcherna, men tack för det du gjort

Bild för Davidsson och Mannen

Tack så mycket! Ja, jag känner till viss del, även jag, lita prematur saknad eller tristess. Är själv en sucker för att läsa betyg, även då de inte stämmer överens med min egen värdering av aktuell spelare. Så även jag kommer att sakna THR, både att skriva den men att sedan följa upp och svara på kommentarer. Men när THR växte sig så stor att jag inte längre fick plats i soffan, då var det dags att säga adjö.

Bild för Alf Ek

Jag är arsenalfan sedan hösten 70, är en sån som bara läser, inte kommenterar förrän nu, men nu är det dags. Jag njuter verkligen av dina metaforer, din kritik mot klubben och dess tränare, och din insikt även om jag inte håller med om 100%. Jag har inte fattat hur du ens hinner med att skriva allt, än mindre hur du hinner samla fakta och formulera dig. Du gör helt rätt som slutar med betygsättningen och kraven på dig själv. Kan du fortsätta att analysera saker och ting då och då så har vi mycket att se fram emot. Tack för alla alster hittills, vartenda ett!

Bild för Davidsson och Mannen

Tack för svaret och härligt att läsa att du gillar mitt sätt att skriva om och förhålla mig till klubben vi älskar. Ja, det där med att hinna med... det gör jag inte. Men jag älskar att skriva och är liksom fast i skiten (i min relation till klubben), så då är skrivandet ofta en oerhört bra terapiform. Jag utgår ifrån att jag kommer att fortsätta blogga, om än, som sagt, utan att sätta spelarbetyg. Tack för allt berömmet!

Bild för TheMellis

Tack för alla THR, dina bloggar var en av anledningarna att jag började hänga mer frekvent här på Arsenal.se och faktiskt till slut blev medlem. Jag jämförde dig eb gång med konstnären Michelangelo, kanske något överilat, men du har en gåva med pennan min vän så jag är glad att du inte slutar helt.

Ha nu en bra semester. 

Det bästa med att vara pessimist är att man antingen har rätt eller blir glatt överraskad!

Bild för Davidsson och Mannen

Wow, nu blir jag nästan lite generad och tappar nästan The Home of Football-muggen i knät av allt som väller över mig. Det är fantastiskt att läsa att du fått ut så mycket av bloggen och jag är oerhört glad att du tog dig tid att skriva en kommentar. Tack själv och detsamma om semestern.

Bild för Mats Byrstedt

Ett stort tack för din tid med pennan.  Jag håller med övriga kommentar, det har varit en fröjd att läsa dina blogg inlägg. Jag har uppskattat allt du har skrivit inte bara THR.  Igen kännings faktorn har varit hög när du har dragit parareller till din barndom och ditt familje liv. Jag hoppas att du nu kan njuta av säsongens matcher. Tack och må väl.

Mats Byrstedt

Bubblan

Bild för Davidsson och Mannen

Åh, tack så hemskt mycket och så väldigt stort att du kännt igen dig i mitt malande och refererande till den egna, ännu mindre, världen och tillvaron. På många sätt var det också just där som mitt skrivande började: Hur Arsenal påverkar mig och mitt liv och hur mitt liv har kommit att ständigt knytas åter till vad klubben gör. Allt det goda men också allt det svåra man ibland stöter på. Jag hoppas också att jag kommer kunna njuta av säsongens matcher och att vi äntligen tar den där ligasegern! Tack själv och dito.

Bild för Farbror Frej

Detta är ju en gyllene möjlighet att ge Guris en permanent gästblogg! Headmastern lämnar vidare sin hårt bedömande piska!

Bild för Davidsson och Mannen

FF, där sätter du fingret på just den knappen jag önskar skall tryckas ned. Vecka efter vecka, match efter match. Drömmen vore Guriskollektivet (yes, vad han måste älska att jag skriver hans alias tillsammans med ordet "kollektiv"), bestående av han, Zimzon, Corben och några andra i samma anda. Frågan är bara hur vi skall gå tillväga för att få det att hända. Hur gör vi, FF?

Bild för George Adams

Tack THR/D&M

 

Bild för Davidsson och Mannen

Tack själv. Och, förhoppningsvis, på återseende i en något mer betygsättningslös, men helt okej, situation!

Bild för MikeR

Tackar för otroligt skön och trevlig läsning :)

I'll answer to nobody !!

Bild för Davidsson och Mannen

Tack skall du ha och tack för alla läs- och tänkvärda kommentarer!

Bild för Masseolle

Det var tråkigt att höra då jag alltid (i stort sett) tyckt dina krönikor varit ytterst läsvärda men jag förstår att man inte alltid kan finna tid! Ha en skön sommar.

Mats Larsson alias masseolle

Bild för Davidsson och Mannen

Härligt att läsa att du tyckt om det jag skrivit och jag hoppas fortsätta skriva/blogga, men då, som sagt, utan betygssättningsmomentet. Resten hoppas jag blir som vanligt. Och en skön sommar till dig med!

Bild för gunsmoke

Synd att du inte fortsättningsvis inte har möjlighet att förgylla min tillvaro på det sättet som du gjort hittills på hemsidan, faan- du har ju haft de mest tänkvärda, intressanta och balanserade åsikterna av alla, (nästan alltid) det kommer att bli en stor saknad sak du veta. Självklart respekterar jag ditt beslut men vissa inlägg kommer jag att sakna. Ha en skön sommar på dig och med de dina nu, så hörs vi till ligastarten.

Bild för Davidsson och Mannen

Vilka vackra förmågor du skriver mig ha. Tack så mycket för det. Ja, THR säger vi tack och adjö till, men resten av ältandet från min sida, får du fortsätta dras med! Ha det så gott själv!

Bild för Lars-Göran Ehn

Jag, precis som alla andra kommentatorer, är ledsen för att du slutar med THR. För mig blev det verkligen det som lyfte måndagarna efter en PL-helg, då jag brukade vänta med att läsa texten till dess. Inget snack om att du är en begåvad skribent med ett målande uttryckssätt som gör att det alltid har varit trivsamt att läsa dina bloggar.

Samtidigt har jag full förståelse för det här med "tid". I vissa skeenden av livet måste man prioritera om. Men vem vet, om ett antal år när "curlandet" med barnen är över, så kanske du är tillbaks igen med THR :-)

Glad i alla fall att du fortsätter även om det inte blir med samma regelbundenhet som tidigare. Ha det så skönt på semestern och välkommen tillbaka lagom till PL-starten...

Bild för Davidsson och Mannen

Ah, det är ju just det som jag, på något plan, drömt om: Att få vara de i någons rutin. Är nästan det finaste beröm man kan får, tack så mycket!

Bild för S-P

Tråkigt att du slutar, har varit ett nöje att läsa din blogg. Både du och Kicken har bidragit riktigt mycket till Arsenal Swedens utveckling. Längtade alltid att få läsa din analys efter matcherna, likt man satt och väntade på Kalle Karlssons analys från Arsenals senaste match. När det inte kom någon blev det ett antiklimax, precis som nu när du slutar. Tack för ditt bidrag, och jag hoppas att du i framtiden finner motivation och återupptar ditt dagliga bloggande. Din blogg kommer vara saknad

Opinions are like assholes, everyone's got one

Bild för Davidsson och Mannen

Tack själv för dessa väldigt fina ord och för de oerhört stiliga referenterna. -Inga dåliga snubbar du nämner mig med! Och ja, THR är numera borta, men det vanliga vardagslunksbloggandet, det hoppas jag kunna fortsätta med. 

Bild för Kaj Poikela

Blir glad över allt beröm du får.
Och jag 100 procent bakom ditt beslut att lägga ner ritualen ... om det betyder att du orkar fortsätta skriva om allt övrigt dravel!

Vad gäller stilistisk betygsättning med elegant knorr, well, Guris, it´s Up For Grabs Now. 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Ah, vad fin du är som glädjs så över allt vackert som östs över mig, vackert! Och ja, jag hoppas på att dravlandet fortsätter sitt ymniga förlustande här på bloggen. Och precis som du är inne på: Det borde finnas ett antal sköna individer som plockar upp min fallna betygsmantel...

Bild för Dag Torgersen