Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

Fången i transfertranspirationens håla

Davidsson och Mannen
fre 29 aug 2014 kl 15:08

I dagar som dessa är det nästan svårt att bibehålla fokus, att hålla händerna på ratten och blicken fäst på vägen. Att vara inställd på nästa utmaning och inte sväva iväg i det som ligger längre fram bakom nästa krök och att inse att det, mitt upp i all transfertranspiration i helgen faktiskt skall spelas en tredje ligaomgång, vilken för vår del betyder bortamatch mot Leicester på söndag kväll.

Detsamma verkar ha gällt alla som antingen var på eller på annat sätt analyserar Wengers presskonferens inför söndagens match. Visst kan vi snacka Leicester en stund, men mer som en fotbollens förspel inför huvudakten, transfersnacket. Wenger lyckades tydligen vara både Wengersk och Wengersk genom att kryssa mellan frågor om Falcao och Rabiot på ett både smidigt och intetsägande sätt. Fältet ligger sålunda öppet för spekulationer och även om även jag skulle vilja prata Leicester, eller snarare önskar att jag önskade att prata om Leicester, så hamnar jag ändå med en torktumlare i magen och ökad svettproduktion i armhålornas körtlar.

För även om jag är helt emot den moderna fotbollens alla legoknektar, vurm för säsongslån och allmänt kortsiktiga lösningar. Och även om jag anser att lån till klubben endast är acceptabelt om det finns en redan förhandlad och färdigställd utköpsklausul, så skulle det kännas ganska okej att se Falcao ikläda sig världens vackraste fotbollströja och äntra en spelplan med kanonen på bröstet. Och även om jag kanske hellre hade sett Sami Khedira eller ännu hellre William Carvalho som det centrala mittfältets förtöjningsboj, så anser jag frankt nog att Adrien Rabiot inte bara likt Carvalho ha enormt stor potential, utan redan inom snar framtid vara bättre än Arteta och redo att lösa av honom.

Till dessa; strikern och den centrale mittfältaren med defensiv spetskompetens vill jag också lägga den ännu inte inköpte mittbacken och mitt förslag är, inskränkt ligaindränkt som jag är, West Hams 26-årige danskaustraliensare Winston Reid. Med sina 190 centimeter är han reslig nog att avlasta vår store Mertesacker men också rörlig nog att spela Arsenals försvarsspel och eftersom hans kontrakt går ut i juni 2015 s borde West Ham inte vara helt ointresserade av att sälja om tillfälle ges, vilket skulle innebära lockelse för den ofta ekonomiskt sinnade Wenger.

Så här står jag mellan två heta hötappar. Den ene, söndagsmatchen, borde vara den som jag väljer medan den andre, transferfönstrets sista klämtande dagar, får blodet i mig att flöda och pulsen att slå. Eftersom jag redan är så emotionellt insnyltat insyltad i den sistnämnda, gör jag det enda rätta och tvingar mig fokusera på vägen framför mig, vägen som faktiskt, just nu, främst består av en bortamatch mot nykomlingen Leicester. Ett Leicester som har behållit mycket av den trupp som sprang hem The Championship, som tog en fin skalp i det upphämtat oavgjorda resultatet i premiären mot Everton och, enligt uppgifter, i princip spelade jämnt mot det hypade chelsea förra helgen. Enligt mig skall vi ställa upp på följande sätt:

Szczesny
Debuchy – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Flamini – Ramsey – Özil
Oxlade-Chamberlain – Sanchez – Cazorla

Det enda väsentliga att säga inför matchen: Ni ser vilka namn jag valt och ni ser på vilket sätt de är formerade. Ni ser också att Cazorla, trots sin fina centrala insats mot Besiktas är utskuffad till vänster medan Özil, av mig, ges den enda plats där han hör hemma: Som central, offensiv mittfältare just bakom de tre anfallarna. Allt annat är självklart och detta minst likaså. Men detta är också det enda väsentliga i min uppställning inför matchen.

Özils kompetens får inte kastas bort på en för honom högst malplacerad vänsterflank. Han är kass där, laget förlorar inte bara hela sin vänsterkant utan också ungefär 75-80% av truppens mest kreativa och bästa spelares kompetens. Vill man slänga bort spelarkompetens år 2014, så skall man sätta Özil som vänsterytter. Vad Tysklands VM-guld än må säga och vad än Wengers oförmåga att stoppa det centrala mittfältets dränage än må kräva av omdisponeringar. Özil skall stanna på sin plats som nr 10, allt annat är skräp, dumhet och en systematikens fåfänga.

Och med det tackar jag för mig idag. Jag försökte hålla fokus på söndagens match och lyckades väl lite sådär kanske. Ena sidan av mig hoppas på seger på söndag följt av besked om tre inköpta spelare, varav två går rakt in i startelvan, medan den andre krystet ojar om att Özil kommer bli kvar i vänsterkantens iskalla isolationism och att Wenger kommer att backa från de stora affärerna, nöja sig med det han har och välja att vänta in Walcotts tillfrisknande, Podolskis upptinande och Sanogos… tja, jag vet inte vad. Det enda jag vet är att jag pendlar mellan hopp och förtvivlan, att jag ständigt går runt och ser blodtryckshögröd ut i hela nyllet och att mina armhålor är föga charmhålor, utan förtvinade slavar under tyrannisk transfertranspiration. Må kraften vara med oss, både i söndagens match, men framför allt i de spelaraffärer som är nödvändiga för oss att få genomförda. Låt de rätta komma in! COYG!

Kommentarer

Bild för Masseolle

Helt rätt! Att sätta den gode Özil på vänsterkanten är också för mig helt obegripligt!

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, visst är det helt obegripligt? Försämrande eller till och med skadligt? Nej, du Wenger: Gör om, gör rätt! För f-nken!

Bild för Björn Lindström

Håller till hundra procent med er om Özil. Var det inte lite likadant med Arsjavin? Men man undrar lite vad Wengers plan med detta är. Han är ju förmodligen inte dum i huvudet och han om någon borde ju kunna hur mycket som helst om fotboll. Ingen som kan ge mig några spekulationer om motivet?

Bild för Davidsson och Mannen

Jo, precis samma sak, fast Özil till vänster är ändå värre. För han har sin "bästafot" vänsterfoten utåt, Arsjavin hade sin "bästefot" högern inåt, dvs. i passnings- och skottriktning. Suck...

Bild för Kåben

Nu borde Higuain vara sugen på byta klubb med napolis problem och utan CL denna säsong. Vor en bra värvning

Bild för Davidsson och Mannen

Det hade varit grymt bra, perfekt på alla sätt. Men vet man något om Napolis ekonomi? Nu när alla PSG-pengar borde vara förbrukade, är de i ett läge där de måste sälja?

Bild för Björn Lindström

En liten detalj bara... jag tror vi byter namnet på özils "bästafot" till "endafot". ;)

Bild för Davidsson och Mannen

Och det är det, och annat, som är så typiskt Özil. Han är inte bra på högern, på samma sätt som att han inte är bra på att jobba hem eller springa snabbt längs en sidlinje. Özil köptes för det han är, inte för det Wenger vill göra av honom. Vi köpte en 10:a i världsklass, ingen löphund.

Bild för Kåben

mmm får hoppas att han vill bort och lämnar en transferbegäran osv. Om inte han så verkar ju insigne vara lite på kant med fansen så en bra/ung högerytter vore inte helt fel heller

Bild för Davidsson och Mannen

Jag hoppas att Wenger tar sitt förnuft till fånga och spelare honom där han hör hemma. Allt annat är kass. Och yttrar tycker jag vi har gått om, det och CM:s.

Bild för Fredde

Blir svårt att hålla fokus på matchen när vi samma dag har deadlineday. Inför matchen så är allt annat än 3 pinnar en stor missräkning och inför deadlineday så måste en mittback in rent nummermässigt och en DM rent kvalitétsmässigt.

Anfallare kan jag tycka vi har täckning för, men för mig skulle det vara mycket svårt att tacka nej till Falcao ifall en sådan möjlighet dyker upp. Även jag starkt emot det dära med att spelare ska byta klubbar varje år där lönerna blir högre och högre, så är det otroligt jäkla svårt att inte dras med i deadlineday och allt vad det innebär! Jag fullkomligt älskar (men endå avskyr att jag älskar det) hela upplägget som framförallt medierna har. Allt ställs till sin spets och hela uppläget för dagen är att antingen rädda det som räddas kan (med den dära supervärvningen) eller så är säsongen körd pga uteblivna värvningar på sista dagen.

Nu är det ju självklart inte så och med tanke på förra säsongen så bör man se oss som titelkandidater oavsett vad som händer imorgon, när vi nu har höjt kvalitén på högerbacken, förbättrat Vermaelens position i Chambers och tokspetsat med Sanchez. Dessutom har Campbell kommit hem efter en lång lånesejour.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Jag håller med dig om att Chambers är bättre än Vermaelen, att Debuchy är bättre än Sagna (framför allt offensivt) och att Sanchez är bättre än Giroud. Även om att Campbell kan komma att bli nyttig. Men vi får inte göra med Sanchez som vi gjorde med Giroud; bränna ut honom. Och dessutom tycker jag Giroud är utmärkt som inhoppare eller Plan B-spelare.

Så ett par supervärvningar på TDD vilken i år är på måndag den 1:e, detta eftersom den siste augusti är en söndag. Låt kraften vara med oss!

Bild för Ulf Bertil Johansson

Tycker ändå att vi måste göra skillnad på Giroud och Sanchez.Helt olika spelartyper,vilket gör att vi får två olika spelsätt.Girouds spel som target är underskattat tycker jag.Sanchez i all ära men han försvinner gärna ner i banan i brist på bollinnehav.Vilket gör att vi får väldigt korta anfall stundtals.Samt att han ej är närvarande i boxen vid inspel från kanterna.Dessutom är Giroud ett brutalt mkt.större hot i luftspelet.Vilket ger ytterligare en dimension i anfallsspelet.

Nu är det lite tidigt att bedöma Sanchez som central anfallare (han har ju gjort ett otroligt viktigt CL-mål).Men jag skulle helst se en liknande striker typ Giroud,om det nu skulle plockas in en ytterligare anfallare på fönstrets sista dygn.  

    

 

Bild för Davidsson och Mannen

Absolut, du har helt rätt och jag kanske har varit otydlig nog att göra motsatsen gällande. De är synnerligen olika spelartyper, men jag tror på något sätt att Wengers tanke är/var att göra Giroud mer lik den forwardtyp som ex. rvp står för. Den rörlige och dynamiske sk. falske 9:an. Och den, om än i något kortare variant, är också Sanchez. Dvs. Sanchez och Giroud är oerhört olika, men Wengers tanke är/var nog att likrikta dem. Däremot är det ju, som bekant, svårt att får Sanchez att vara längre, i varje fall nu sedan han lämnat barcelona...

Sedan är det ju frågan om den där mer Giroud-liknande strikern, i Wengers huvud, är Sanogo, vad tror du?

Bild för Ulf Bertil Johansson

Det tror jag definitivt att han gör,inget ont om Sanogo.Men han är för tillfället inte tillräckligt bra för att ha den rollen i Arsenal.Men kan alldeles säkert bli det framöver.Skall vi vara med och fajtas på allvar så bör vi helt enkelt ha in en vassare avslutare.Han har om jag inte missminner mig gjort 16 framträdanden så här långt utan att näta.

Det gör faktisk lite ont och bortkastat att se,när vi i mina ögon har ett så bra lag i övrigt.Så i mitt fall hoppas jag Wenger löser detta innan fönstret stänger.

.

    

Bild för Davidsson och Mannen

Jag tycker verkligen att det gör ont att se vår misserabla gåfotboll.

Bild för Fredde

Ne fy fan. Det här måste förbättras, vi har ingen idé om hur vi ska ta oss till lägen. Vi har INGEN som går i djupet. Antingen har Sanchez fått hybris och tänkt att han ska möta och dra upp varenda motståndare på läktaren eller så har Wengér fått en stroke och be han agera på det här sättet. Den enda som jag känner rör på sig bra är Sanogo och en mer rutinerad striker sätter minst en boll men han tar sig endå till lägen. Özil.. BEDRÖVLIG ända fram tills bytena där Cazorla och Sanogo får gå ut. Spelade upp sig lite efter det, men visar på tok jävla för lite och borde ha byts ut i halvtid redan. Det här duger inte långa vägar, spelare är på tok för bekväma, Ramsey som inte ens har spelat VM är bedrövlig.

Nånting är åt helvete, alla är för bekväma och ingen tar obekväma löpningar. Och jag fattar inte vad han ger för instruktioner till Ox när det är dags för ett inhopp, "gå ner och möt, försök dra din kille!" känns det som när det borde vara "spring rakt mot mål, rett vare är kommer du få bollen i ett bra läge".

Ställ in landslagssamlingarna, vi måste fan träna. Ta det till domstol om det är så. Inga av våra spelare duger endå till något landslag för tillfället.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Japp, det verkar som om Wenger ha velat ta sin gåfotboll ännu ett steg in i John Blunds rike. För årets matcher måste ha varit de tråkigaste och sämsta vi presterat på flera, flera år. Som du är inne på: Ingen löper, kanterna är helt bortkastade och kreativiteten likaså.

Vad vill Wenger? Vad tror Wenger?

Bild för gunsmoke

Jag har gnällt om ovilligheten att löpa tidigare, problemet är ju att AW bara tittar på framspelarens stora sidor när han shoppar, han har "glömt" bort de som tar löpningarna, så idag har en stort antal spelare som är duktiga framspelare, men vi saknar de som ska spelas fram, vilket skapar ett ineffektivt och långsamt handbollsliknande anfallsspel.

Bild för Davidsson och Mannen

Precis. Detta handbollsliknande possessionbegär, vad leder det till? Inget. Ett sömngångaraktigt sidledsduttande fram till köttmuren runt straffområdet. Alla står still, ingen rör sig och varenda motståndare vet hur man skall göra; bara att backa hem och stå i vägen. Det är inte bara så att vi är dåliga resultatmässigt, att vi spelar helt utan central kreativitet eller rörlighet utan boll. Vi är otroligt tråkiga att se på, dessutom.

Jag har inget emot one-nil-Arsenal. Men det här? Vad är det för smörja vi har förvandlats till?