Medlemmar: 8800 st.
Visa menyn

Intet nytt under solen

Davidsson och Mannen
tis 2 sep 2014 kl 09:16

Inför hemmamötet med Besiktas skrev jag om den optimism jag då bar på, om mötets betydelse på så sätt att ett klarat kval till Champions League, skulle kunna innebära spelarinköp på adekvat nivå. Jag spekulerade i att spelaraffärer kanske till och med var färdiga och bara väntade på att realiseras när vi tog steget in i huvudturneringen. Att vi efter en seger skulle inhandla de två till tre pusselbitar som ständigt fattats oss. Att allt var som vanligt men, i och med detta, ändå skulle bli helt annorlunda.

Nu innebar vår ett-nollvinst att vi, för sjuttonde gången i rad, tog oss till den fina turneringen och att bordet av potentiella spelarinköp låg uppdukat framför en klubb, vid synnerligen god kassa och med prestigefjädern, i form av CL-spel, garanterad i hatten. Vi satt alla spända framför datorer och smarta telefoner. Vi satt och väntade på att det där som aldrig brukade hända skulle hända. Att vi skulle köpa in en central anfallare som i nuläget är bättre än Yaya Sanogo, att Wenger skulle finna den där rutinerade tredje/fjärde mittbacken och att vi äntligen skulle handla in den där mittfältaren, som var bättre än Flamini och Arteta och som skulle göra att vi inte behövde offra samtliga tre mittfältsplatser för att stänga till ytan framför backlinjen.

Nu har fönstret stängt och jag är den förste att erkänna. Jag hade fel. Så otroligt mycket fel att jag inte kunde haft mer fel än jag fick. Sensommaren 2014 är inte, trots vår överfyllda kassakista, trots de så gott som avbetalade lånen på arenan och trots nya lukrativa sponsordealar, inte på något sätt annorlunda de sensomrar vi lagt bakom oss tidigare år. År som vi, av klubbens propagandaapparat, var tillsagda att se på som historia, som svåra nu lagda bakom oss. Men inget var nytt, allt var sig likt. Vi köpte förvisso in en ersättare för skadade Giroud, men gick bortsett från Will Welbeck helt lottlösa ur gårdagen.

Truppen är fortfarande lövtunn och minst två pusselbitar kort. Vi är fortfarande närmast generande skadekänsliga och vi har fortfarande en trupp som omöjligtvis kan förväntas slåss om en ligatitel. Omöjligtvis kan förväntas ta ett steg tillbaka i rätt riktning emot den europatopp som klubben utgivit sig för att vilja tillhöra och omöjligtvis kommer kunna hålla längre än till den vanliga eroderingen efter jul. Ännu en sommar fnissas det bakom våra ryggar och ännu en sommar har vi gjort spelarinköp som ändå inte kommer att räcka för att, vårens FA-cupvinst som enda undantag, nå några nämnbara framgångar. Vi har köpt bra spelare, men ändå inte de vi behövde.

Det här är däremot en samling bra inköp. Bild: West Ham-Johan.

Köpet av Welbeck tycker jag är oerhört positivt. £16-£17 miljoner är mycket pengar, men är sett ur den moderna fotbollens inflation allmänhet, och kring engelska spelare i synnerhet, inte för mycket för en ligavan landslagsman med sina bästa år, troligtvis, framför sig. När jag ställer mig frågan om jag väljer Sanogo eller Welbeck så blir svaret inte svårt och det skall dessutom bli spännande att se hur Giroud kommer att hävda sig när denne, sent om sidor, återkommer till spel som ALANS i februari.

Så det som tynger mig och det som gör att jag känner mig fångad i detta Arsenalska ekorhjul är att Wenger och de styrande i klubben återigen låtit bli att tillgodose de behov som truppen, så pinsamt uppenbart, har. Att klubben, trots ett långt fönster av möjligheter, står med brallorna nere när klockan slår tolv. Alltid i sista stund, alltid för sent. Alltid flåsande och alltid steget efter. Nu står vi kvar med Arteta och Flamini som förvisso verkar vara fina killar och som visst kan glänsa till då och då, men som uppenbart inte är de ankare som en potentiell ligavinnare skall ha framför backlinjen. Vi står med tonåringarna Chambers och Hayden som mittbackar nr tre och fyra, vilka säkert är hur lovande som helst, men ändå långt ifrån redo att axla något ansvar i denna utsträckning.

Och då har jag inte ens jämfört med våra konkurrenters mittbackar och centrala mittfältare. Jag har inte ens jämfört med hur chelsea identifierade sina behov och snabbt tillgodosåg dem genom köpen av Costa, Fabregas och Luis. Inte dragit någon parallell till shittys klassiska två-landslagsmän-på-varje-position-paradigm. Och inte på något sätt tagit upp LVG:s spadtag ur manus ymnighetshorn för att täcka deras såväl spelartrupps- som prestigemässiga storhandling. En rolig parantes i sammahanget är ändå att det just blev manu, som ofta kritiserat både chlsea och shitty, som blev första lag att, tillsammans med franska PSG, kringgå UEFA:s Financial Fair Play:s regelsystem när de lånade Falcao med en kostsam köpoption att slå ut på nästa års inköpsbudget. Dessutom kul att manu fortsätter bidrar till den galopperandes lönespiral som de ofta anklagar andra lag att stå för. Det är ju både spännande och lite förvirrande på en och samma gång.

Nej, tacka vet jag gamla goda Arsenal. Här vet man vad man får och här vet man hur det slutar. Vi har miljarder på banken och Champions Leaguespela att locka med, men väljer ändå två nittonåriga mittbackar att falla tillbaka på. Vi väljer ändå att ha de charmiga men ack så begränsade Flamini och Arteta som ankare på mittfältet och vi väljer att ännu en säsong balansera på den lövtunnaste av alla lövtunna truppers rand till ravinen. Och detta är ju lika svårt att begripa som att försvara. Så med detta landar vi i the same old story. Inget nytt, allt är precis som vanligt. I en värld av föränderlighet kan det ju kännas lite tryggt att man, innerst inne, alltid vet vad man får när man fastnat för Arsenal. Att vi alltid gör precis likadant och att ingenting bryter av eller chockar oss i positiv mening. Visst är det bra. Eller?

Kommentarer

Bild för Micke

Jag blir så besviken.. Känner mig nästan personligt överkörd! 

Jag gjorde jämnförelsen i går till en polare (som dessutom är just poolare) att om Arsenal hade varit en restaurang så hade vi haft den finaste lokalen, underbart dukade bord, råvaror av yttersta kvalité, kockar och servingspersonal i världsklass men sakna salt och peppar.. Det enda vi behövde var lite kryddor för att ta den där tredje stjärnan i Guiden, men nu står vi helt utan i stället.. 

Va fan ska detta sluta!!?? 

Bild för Fester

En Fantastisk liknelse Micke.

Man känner sig nästintill personligt kränkt över den först ovisshet och anspänning som hela silly season  innebär .Sedan bara tomhet inför att vi signat Sanchez,. absolut en fantastisk spelare och Welbeck i all ära , men är det verkligen till dessa båda som vi skall lägga hela ansvaret på att ta hem ligan. Jag har svårt att se att dessa båda i sig bra spelare kan få resten av gänget att prestera de höjder som vi behöver för att nå de målen vi alla fans önskar.

Det kommer säkert att så småning om dimpa ner info om att vi försökte värva en den ena än den andra men det gick inte . Är det då inte dags att ta sig i den förbannat stärkta kragen bli lite mer street smart som de andra lagen runt omkring sluta försöka och bara bestämma sig för att göra.!!!!!

Bild för Valter Ardin

Bra skrivet som alltid D&M.

För det första, det är verkligen inte en överraskning. Var det någon som på riktigt trodde att AW skulle göra det som behövdes? Jag följde deadline day fram till jag såg att AW åkte iväg till Rom för en välgörenhetsmatch. Där tröttnade jag och insåg att AW inte vill satsa och han är inte så speciellt sugen på att Arsenal ska bli en av de största klubbarna.

Å andra sidan får vi väl börja nöja oss med att vara en klubb som är precis under de riktigt stora. Det kan inte bli bättre än så när AW är som manager i vårt vackra AFC. Han har tydligen tappat sin fingertoppskänsla. Acceptans är tydligen det som behövs när man hejar på Arsenal FC.

Jag har tappat all tilltro till AW som jag hade. Jag trodde verkligen att han skulle ta chansen när vi hade den. Tyvärr finns det inget framtid med AW som manager i Arsenal.

Tack för inget Arsene Wenger.

Ooh to be a Gooner... 

Bild för Glenn

Bra skrivet som alltid.

Hade det på känn att det skulle bli så här men valde ändå att tro på alla som sa att i år då jävlar ska ni få se på satsning. Vi har ju inte ens ersatt de vi släppt/sålt. Vi har inte satsat någonting trots -47 miljoner pund. Chelsea har gått 1 miljon plu soch plockat in Costa, Fabreagas och Luis. Det är ett fönster som heter duga!

Wenger är slut men vi kommer ändå behöva dras med honom i 3 år till. Hemska tanke.

Ska bli kul sen när skadorna ramlar in och vi står med 2 nittonåriga mittbackar mot Bayen Munchen , real eller något annat storlag vad Wenger säger. Vi har så otur med skador, det är så synd om oss, vi försökte verkligen... ursäkter, ursäkter, ursäkter.... tragiskt!

COYG

Bild för George Adams

Bra sammanfattning D&M och härlig liknelse Micke.

Fruktansvärr frustrerad är min simpla kommentar. Hoppas på att gooners World wide visar sina känslor om detta prov och försök från ledningen går åt pipsvängen.

Bild för Andreas Karlsson

Tycker att vi har en trupp till att utmana om titeln. För mig är det taktiken som brister. Spela något slags ultradefensivt 4-5-1 system med Sanchez o Özil som yttermittfältare. Det är obegripligt. Skulle vilja se arsenal spela ett mer liverpoolinspirerat spel(tar emot att säga). Med sanchez i en sterling roll. Och att sanchez özil o nu welbeck spelar närmare varandra. Ramsey, wilshere, arteta centralt o en backlinje där Chambers petar debuchy som i mina ögon varit bedrövlig i inledningen. Mer fart mer press o att världsspelarna vi har spelar högre upp i banan där de är bra. Wilshere o ramsey som Box to Box i form är ligans bästa. Sen tycker jag också vi borde tagit in en mittback absolut fast allra mest en defensiv mittfältare av klass. Där brister vi mest! Tror arsenal är top tre iår med Chelsea o Liverpool. 

Bild för Torbjörn Nylin

Bra som vanligt D&M. Håller med till fullo om att Welbeck var ett bra köp, förmodligen det bästa som gick att göra så där i elfte timmen. Problemet är ju att AW verkar strunta i var behoven är som störst utan bara väntar på att bli erbjuden en bra spelare, och sen köpa hanom gemensamt intesse finns.Man blir ju inte ens arg och besviken längre, resingnation tror jag många med mig känner. Hoppas bara inte spelarna känner det samma, men det har sett så ut de inledande matcherna. Underbar liknelse Micke !

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Ola Svärd

Jag håller helt o fullt med Andreas K ovan. Truppen är fullgod och det gäller att skruva lite på uppställningar o spelsätt på offensiv planhalva. Våga bänka "stjärnorna " (läs Özil) och använda dem som avbytare mm. Självklart hade jag gärna sett ett köp av en DM eller MB men vem vilka spelare var tillgängliga? Är det Carvalho du menar vi missat eller vem? Khediras lönekrav satte stopp vilket måste accepteras. Ska vi köpa måste det vara någon som går rakt in som DM och alltså är klart bättre o vassare än de vi har. Inte lätt. Verm lämnade för att han var nummer tre som MB. Att då köpa en spelare som fjärde-alternativ och dessutom etablerad och meriterad känns svårt. Chambers är given trea och ska ges det förtroendet. När du är så bra som han så har åldern ingen betydelse. Måtte de tre mittbackarna hålla sig borta en i taget bara - annars är det rejält illa.

Bra räddat av klubben med Wellbeck. Riktigt jäkla bra..De som säger att vi inte spenderat pengar på köp har nog svårt med matten eller/och minnet. Özil, Sanchez, Chambers, Wellbeck har inte varit gratis precis..dryga miljarden väl?

COYG

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Corben

Jag är så djupt besviken på allt så jag orkar inte ens läsa D&M. Ska sova en stund och läsa sen.

Jayarse på twitter.

Bild för Kåben

Samtidigt så är jag stolf över my live of my life vägran att erbjuda sååå mycket i lön till spelare. jag är däremot besviken över özils engagemang och hur mentaliteten är på planen. Tycker nämnda özil är en rejäl besvikElse och håller med bojan i viasat. Vad har özil givit oss senaste matcherna? skulle en målvakt ha mer meter efter 90 min så skulle jag skämmas och be om ursäkt och, tycker Wenger är feg ( älskar Wenger) och borde agera. Hur ofta har özil blivit skyldig till baklängesmål

Bild för Davidsson och Mannen

Micke// Är helt med på den liknelsen och synnerligen passande både i relation till vårt transferfönster men också till bilden jag valde. Jag blir mycket nöjd! Men inte lika nöjd över fönstret. Precis som inte heller du verkar vara.

Fester// Ja, den där känslan kan jag begripa men också den ovilja man har att behöva få massa ursäkter för att det inte blev någon mittback eller DM. Helt ointressant. Det enda intressanta är vad som faktiskt förs till klubben. Där är jag med.

ValleA7x// Tack så mycket! Nej, jag trodde inte så mycket på någon överraskning. Däremot trodde jag att även Wenger såg det uppenbara och det som alla andra såg/ser. Klubbens behov av en tredjemittback och en passningsskicklig dynamitgubbe på det centrala mittfältet. Men uppenbarligen hade jag fel, Wenger såg någonting annat och det kommer bli väldigt spännande hur han kommer att hantera den trupp han har nu och vilket spelsystem han skall använda för att optimera den.

Mickys// Tack som attan! Att jämföra med chelsky gör riktigt ont, för de gjorde precis rätt och precis allt det vi var nära att göra men inte lyckades slutföra: Se truppens behov och tillgodo se dem. Och ja… tre år till med Wenger. Jag tror du redan känner till min åsikt i frågan.

George Adams// Tack som bara den! Det är en spännande tanke, men det har ju försökts med auktioner tidigare, helt utan resultat och jag tror verkligen att så länge vi tar oss till CL-spel så är styrelse/ägare hur nöjda som helst.

Andreas Karlsson// Härligt att du är positiv och ser möjligheterna, det gillas även om jag inte riktigt delar din åsikt! Men jag är helt med dig angående det bedrövliga spelsystem som Wenger lagt sig till med. Och även om jag tycker foolsen är hemskt osköna, så är jag inte helt emot din önskan om deras spelsystem. Om bara inte vår defensiv är för skör.

Torbjörn Nylin// Tackar, tackar! Och precis, den där resignationen man bär på. När man inte ens längre blir pissed. När man bara skakar på axlarna och tänker att det kunde varit värre, vi kunde stått kvar med Sanogo som förstaalternativ. Märkligt hur man kan påverkas, eller hur?

T.A// Härligt med ännu lite optimism. Och vi får enas i att vi hoppas att Wenger gör något med truppen och spelsystemet så att det dels ser roligare ut, men framför allt blir mer framgångsrikt.

Corben// Härligt med din krasst cyniska ärlighet. På återseende när du är redo att läsa!

Kåben// Ja, det kan jag erkänna och hänga med på. De sjuka summor som drivits upp är jag, paradoxalt nog, glad över att vi inte kunnat/velat åka med i. Sedan får man nog se Özils insatser i ljuset av den placering i systemet han givits. En placering som helt har kvävt honom.

Bild för Kåben

ja instämmer helt men samtidigt så kan han inte sluta spela och gömma sig, Undrar flera gånger var han befinner sig under matcherna.

Mitt tycke och erfarenhet av sport är att om jag blir placerad på en position där jag själv inte tycker jag passar så kommer jag inte snabbare därifrån med att sura och stå still samtidigt konkurenten iaf vill något och ändå spelar hyfsat bra. Jag Ser det som en komplimang att jag är mer alround och därmed bättre och användbar med mina strykor  (imagery) och att tänka så ger bättre självförtroende, nu suras det och negativa tankar infinns samt att man då inte agerar tillräckligt snabbt när tankarna ständigt finns om besvikelse.

Sen att fansen (jag iaf) tröttnar på inställningen till att gå runt med världens vackraste tröja och inte visa lite attityd och lagmoral får mig att ångra köpet. Mentalt så gav det injektion på hösten förra året men alltmer börjar många (kompisar/ Wenger) mer och ner försvara hans bedrövliga prestation för att få honom att må bra och inte vill/vågar säga ifrån, tycker jag är svagt ledarskap. Att säga att han är perfekt tycker jag återigen är dåligt och svagt gjort av Wenger. Iaf när han spelar sådär vilket borde reta lagkamraterna till Max, vad fan betyder då mina extra löpmeter gentemot att stå still och bete sig perfekt som özil??? Ju mer kvalité desto mer ansvar (därför jag hatar Ronaldo och älskar Vidal). 

Gillar skarpt rodgers sätt att behandla Mario med att laget är stjärnan och inte han osv, vilkett måste kännas skönt för resten av laget. Är nu tacksam över att AW inte värvade Mario pga jag tror inte AW hade klarat det.

hans position mer ansvar def vilket han tydligt inte klarar av men han försöker inte ens ibland, Mot Everton vänder han ryggen mot Coleman innan han går upp och sätter 1-0 och utan att en diligera vidare markeringen, om han nu inte kände för att ta den. inte första gången det händer.

Hoppas du har ork att läsa;)

Bild för Kåben

Kräver bara att han ska respektera klubben och märket på tröjan och fansen som betalar lite av hans lön

Bild för George Adams

Bara en liten replik. Ja utåt sett verkar olika supporter manifestationer ha liten verkan för hur klubben agerar. Men likväl stod 170 000 stolar tomma på Theatre of silence förra säsongen. Det går inte att mörka i all oändlighet. 

Bild för Fredde

Tycker det är så extremt konstigt att vi nu ska ha Sanchez (verkar inte räknas som striker!), Gnabry, Campbell, Ox, Walcott, Cazorla/Özil och Podolski som yttrar. 7 st (!) till 2 positioner. När det är tokjävla uppenbart att vi behöver få in en 4e mittback (Veltman) och ett deffensivt ankare (Luis Gustavo!), en kvalitetshöjning.
Jag köper väll köpet av Welbeck, men om Sanchez inte är den strikern som skulle gå rakt in och höja oss utan snarare vara en ytter så skulle vi nog ha köpt en bättre och mer färdig anfallare från start. Men när man nu kom till deadlineday där Giroud är borta tills efter nyår och man behövde få in en anfallare ganska snabbt så fick väll Welbeck duga och han kan ligan och han kan bli bättre än vad han är idag.

You win some, you draw some

Bild för gunsmoke

Ska vi bli ett lag som går hela vägen, då ska vi inte köpa brittiska spelare och absolut inte spelare som storlagen VILL sälja. Real vann CL efter det att de lurat på oss Özil, utan honom på banan hade man ju 10 utespelare som arbetade för en seger i varje match. Jag har gnällt på Özil sedan oktober i fjol, han behöver in min värld ändra på väldigt mycket och jag är rädd för att Özil saknar den mentala styrkan.

Jag är nästan mer orolig för Alexis och hans utveckling, man kan ju inte säga att han har gjort någon succe ännu(vilket kanske är tur). Men ibland undrar jag om Wenger har en massa jutesäckar som han ska stoppa alla nyinköpta grisar i. Wengers läggning måste ligga åt det  sadomasochistiska hållet, för att plåga sig själv och andra är vad han sysslar med och han verkar ju gilla det också.

Men historiskt har Arsenal lyckats med strikerköp från MU, inför säsongen 74-75 köpte vi Brian Kidd från MU och han kom 2:a i högsta seriens skytteliga, så vi får väl se hur skogen ser ut innan vi börjar såga...

Bild för Davidsson och Mannen

Kåben// Självklart skall ingen spelare på den här nivån gess access att bara gå och gömma sig, självklart skall även Özil ge sitt bästa oavsett position. Och självklart gör han, som du är inne på, mer rätt i att kämpa sig från den positionen än stagnera och resignera på den. Dessutom är jag fullkomligt med dig gällande den respekt gentemot klubb och fans som både han och alla andra spelare kan krävas visa, absolut!

MEN: (och detta vill jag säga efter att ha sagt att jämförelsen mellan Özil och Balotelli varken är snäll mot Özil eller speciellt rättvis för någon av dem).  Köper du Flamini så vet du att du får en ganska begränsad tekniker, en helt okej passningsspelare, men en spelare med ett enormt hjärta och en frenesi av guds nåde. Du kräver att han skall jobba som f-nken och driva på medspelarnas hemjobb. Men du förväntar dig inte att han skall leverera smörpass efter smörpass, att han skall sulfinta gubbe efter gubbe eller att han skall var i skytteligans topp.

På samma sätt är det med Özil. När Wenger köpte honom för rekordmycket pengar visst han att fick en passningsmagiker och en fotbollshjärna i världsklass, men han borde även ha känt till att han köpte en kanske delvis känslig kreatör som behövde känna tränarens fulla stöd, insikt i hans spetskompetens och kärlek för att prestera. Genom att sätta Özil på kanten, dessutom fel kant, visar Wenger den totala motsatsen och alla miljontals pund vi lade ut på Özil riskerar att bli totalt bortkastade. Är det verkligen Özils fel? Kan man inte förvänta sig mer av klubbens mastermind, Wenger än att sätta spelare på positioner där de inte bara presterar avsevärt mycket sämre för klubben, utan också förlorar såväl självförtroende, marknadsvärde som symbolmässig status för klubben? Wenger knows? Nej, i detta fallet inte!

George Adams// Ja, det har du rätt i och jag håller med dig i din åsikt. Men samtidigt så verkar det som att klubben, och dess högst frånvarande ägare, inte verkar bry sig. Så länge vi når CL-spel, där prestige och pengar finns, verkar det få gå hur medelmåttligt och se hur tråkigt ut som helst. –Men jag hoppas jag har fel!

Freddee// Jag håller helt med dig. Och paradoxen är ju att vi köper en herrans massa spelare som är vana att spela centralt, skolar om dem till kantspelare de egentligen inte har vana eller förutsättningar för och därmed skapar den enorma ojämnvikt du är inne på. Köper en herrans massa av det vi redan har (små offensivt kreativa spelare), men låter bli att köpa det vi behöver (DM/mittback). Vi är chelseas raka motsats och antites.

gunsmoke// Okej, här tycker vi nog lite olika. För jag tycker köpen av Welbeck, Sanchez och Özil samtliga är bra till superbra. Frågan är bara vad vi gör med spelarna när de väl kommer hit. Väljer spelsystem som gör dem direkt illa? Spelare dem i uppenbart fel system? Eller inte ger dem den defensiva uppbackning och stöd som alla andra lag skulle ge dem och som de är så smärtsamt beroende av? Yes, alla tre av dessa. Tyvärr. Och då blir de inte bättre heller.

Så jag håller med dig om oron kring Sanchez utveckling, precis som jag gör kring Özils och precis som jag gör med hela klubben under Kroenke och Wengers allsmäktiga vingar. Jag är orolig. Och lite nedslagen.

Bild för Pelle

wow, gnällklubben har haft årsmöte läser jag. :)

vi värvade 80% av årets värvningar tidigt, ändå skall det påstås att hi alltid värvar i sista sekunden, det e ju tokfel!

Gällande anfallare försökte vi på både Falcao och Cava ni (väljer att tro på Larra här) och självklart skall vi inte betala 360 per vecka för någon, inte ens Falcao. Så det gick inte att få bättre. 

DM, näe inte du D&M, försökte vi först med Khedeira men 150 netto ger 300 det med så han tick bort. Vi bjöd på Carvalho men dom ville inte sälja. Jag vet inte om vi försökte med för men även jag e besvikem att vi inte landade en DM. 

Chambers har minsann inte gjort sämre insats som mb än vad Vermaelen gjort senaste två säsongerna så där håller jag det jämnt, stirra inte på namn. Däremot behöver vi en fjärde MB men det lär vara ett så okänt namn eller avdankad sol nöjer sig med det att ingen fan rad jubla utan ropat en ny Silvestre typ. Här vet jag inte om vi inte har en talang att ta upp. 

 

Så summerar jag det e det EN plats vi missade, samt en liten truppbreddning. 

Glöm inte att vårt försvar höll flest nollor tillsammans med Chelsea förra året. 

 

Kritisera mer än gärna, framförallt på spelet, men gör det nyanserat. Jag tycker inte lika som alla och jag har inte alltid rätt, men jag motiverar min åsikt sakligt. 

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för zimzon

Vad har du för känningar Pelle? Falcao, Cavani, Khedira och Carvalho alltså? Det vet vi såklart ingenting om. Vi står med facit i hand, ingen av de du nämner spelar hos oss idag och då spelar dessa ingen roll och kan inte användas i nån argumentation. 

Värvningar vi gör är helt ok till bra. Men vi gör sammantaget ett väldigt dåligt och svagt fönster. Vi står möjligen kvar på samma ruta som i våras när vi hade alla möjligheter att ta ett steg till. DM hit och dit, det är ju skitsamma när vi går in i säsongen med en så tunn backlinje.

Twitter: @zimzon80

Bild för Pelle

Falcaos egna o hans fars uttalande. Khederias lönekrav fanns på merparten av trovärdiga tidningar. Cavanni skrev jag att jag valde att tro på Larra.

vår backlinje klarade sig bra förra säsongen, det var hela lagets fel till kollapserna.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Inledningsvis vill jag klargöra att jag är nöjd över inköpen av Chambers, Debuchy, Sanchez, Ospina och Welbeck. Inga konstigheter, sedan över till din kommentar: ”Gnällklubbens årsmöte”, lite sådär lagom arrogant och nedsättande benämning, men samtidigt ganska roligt skrivet av dig. Och ja, jag vet inte om du kommenterar min text eller kommentarerna, men det är uppenbart att vi ser på samma svårighet från olika håll. Du hävdar att vi alla, här inne, är besvikna över att vi inte köpte den där mittfältaren med defensiv spetskompetens, som kanske också kan vikariera som mittback, och det håller jag med dig om. Vi är alla besvikna. Men där du antar en position från en logikens hållplats i relation till vår, emotionernas, så blir det bara olika namn för samma sak.

För jag är jättebesviken, när jag är det så uttrycker jag min besvikelse (inklusive irritation och frustration) och du tolkar den som gnäll. Men för mig är det sk-t samma om vi försöker eller var nära att signa en spelare, men misslyckades. Jag vill bara se att vi inte misslyckades. Alla vet att EPL-lag har pengar, alla vet att Arsenal har pengar och alla vet att Arsenal behöver defensiva förstärkningar. Därför är det säljarens marknad. Och vill vi ha en viss spelare så är vi, precis som andra lag, tvungna att betala vad säljaren kräver.

Varför skulle undantag finnas just för oss? Just för Wenger? Vad är det för nyanserat i att tro att just vi, med just vår manager, skall slippa spela efter övriga regler på transfermarknaden? Jag är supernöjd om vi kan köpa bra spelare billigt, men det finns inget egenvärde i reainköp om vi fortsätter att låta bli att handla in vad vi behöver bara för att säljande klubb (eller tredje part) önskar få betalt, eller? Och varför skulle Arsenal kunna fortsätta vara en storklubb, med miljontals slantar på banken, och fortsätta betala superstjärnor såsom Özil eller Khedira jordnötter i lön?

Zimzon//Precis, med facit i hand så spelar inga, bortsett från Sanchez och Debuchy, av de önskade namnen hos oss och det är det enda som spelar roll. Och jag fortsätter hålla med dig om att vi gjorde bra värvningar, för det tycker jag om ovan nämnda namn, men att vår insats denna sommar ändå inte kan få godkänt eftersom våra luckor fortfarande står vidöppna och inte fyllda med rätt spelare av rätt kaliber. Wenger fortsätter att värva små tekniska spelare, men vägrar, med undantag för Chambers, ta in de spelare som kan skapa balans i vårt otroligt felbalanserade lag. Håller helt med dig.

Bild för Pelle

Du menar väl ändå inte att du anser 1-2 miljoner kronor i veckopeng vara jordnötter? 

Jag tänker då aldrig anse det okej att ha 200+ eller

än värre 300 som Rooney o Falcao. 

Det finns gott om spelare som ger lika bra resultst i nivån precis under. 

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för zimzon

Ja lönerna är ju helt åt helvete idag. Speciellt när både Falcao och Rooney har det i samma lag? Viss förståelse finns ju för att klubbar har en stjärna som har galen lön då en Ronaldo eller Messi troligen drar in en jävla massa pengar till klubben. Men United har ballat ur totalt. Jag blir riktigt provocerad över deras senaste aktiviteter. Där med sagt att vi inte ska hålla på att kämpa om spelare i den kategorin, men som du säger. Det finns gott om spelare som gör bra resultat och kostar mindre.

Twitter: @zimzon80

Bild för Pelle

D&M, jag åsyftade främst till alla kommentarer och jag menade inte det nedsättande, jag hade ju en smiley och försökte verkligen vara saklig. Ledsen om jag misslyckades. 

 

Sen håller jag med dig om att det är vad vi ser nu som räknad, inte försöken. Fast att kalla det för tjänstefel för att man inte lyckas håller jag inte med om trots vi har både behov och pengar. Det är tre parterni en lyckad dels, köpare, säljare och spelare. Vi kan inte påverka dom andra två parter om dom inte vill sälja eller komma till oss oavsett ekonomiskt erbjudande. 

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle och Zimzon// Självklart uttryckte jag mig klumpigt när jag hävdade att Özil och Khedira tjänar respektive skulle ha tjänat jordnötter i Arsenal. Klantigt och fel. Det jag menade var att Khedira ryktades vilja ha ca £10K/vecken mer än Özil, vilket såklart är galet mycket pengar för vem som helst, men inte speciellt mycket för en spelare av Khediras klass i det sammahang som han och vi var/är i.

De löner som ekodopinglagen, och nu även manu, erbjuder är inget annat än vidrigt och på alla sätt oförsvarbart. Jag önskar inte att vi hade givit Khedira eller någon annan £200K eller mer i veckan, inte på något sätt. Men jag önskar att vi hade kunnat ge Khedira det han ryktades önska, dvs. ungerfär samma som vad Özil får idag (förhandlade sig till förra hösten).

Sedan talas det ju om att Carvalho tjänar £10K/veckan i Sporting, så atte...

Bild för Pelle

D&M, hade Khederia begärt 10k mer än Özil hade vi tagit honom, hans lönekrav var dock netto, dvs efter skatt o det e en enorm skillnad. 

If it's too strong, then you're too weak!