Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Vart är vi på väg?

Davidsson och Mannen
mån 6 okt 2014 kl 10:05

Idag kliver vi upp till ännu en arbetsvecka efter att Arsenal förlorat ännu en match mot en av våra topp 5-konkurenter. Och trots att siffrorna, 0-2, är avsevärt bättre än de 0-6 vi åkte på i förra mötet på Stamford Bridge och trots att dessa kan få oss att tro att vi var nära, är min känsla att vi absolut inte ens var i närheten av att skaka dem. För visst borde Cahill ha fått rött kort när han körde över Sanchez, visst kunde vi fått en frispark just framför chelseas straffområde när Fabregas täckte med handen och visst var domare Atkinson konsekvent inkonsekvent matchen igenom, men dessa faktum och händelsers eventualiteter ändrar ändå ingenting. Vi var inte ens nära att hota dem.

Arsenal var inte på något sätt dåliga, vi gjorde en helt okej match och vi gjorde ungefär det man kunde vänta sig av oss. Men vi kom aldrig närmre än vad chelsea tillät oss, vi hade för första gången på elva år inte ett enda skott på mål och vi stod och stampade på det behöriga armlängds avstånd som chelsea kontrollerade oss till att göra. Det slutade med att vi fick lämna söndagsdrabbningen med ännu en förlängd förlustsvit, med ännu en förlängd rad matcher vilka samtliga förklaras bort som tillfälligheter och med ännu en förlängd bekräftelse på det avstånd som råder mellan Arsenal FC och den klubb som för stunden ligger längst upp i toppen på den engelska fotbollens hierarki. Vi var inte bättre än så och vi är inte bättre än så.

Så här står vi efter sju spelade ligaomgångar. På åttonde plats i ligatabellen, nio poäng efter serieledarna. Özil var igår lika iskall ute på sin kant som han var stekhet som nr 10 i förra veckans möte med Galatasaray, Wengers införda centrala mittfältstriangel lyckades inte alls stoppa det den var satt att stoppa utan bär det huvudsakliga ansvaret för chelseas ledningsmål och tränarkampen vanns på teknisk knock out av den där José Mourinho. Söndagens paradox är att Arsenals bäste spelare i matchen är en spelare som egentligen inte ens borde komma i närheten av en Arsenals startelva i ett toppmöte 2014. 

Köpet av Özil skulle vara symbolen för den ekonomiska vändpunkten medan vinsten i FA-cupen i våras skulle vara det sportsliga. Den ekonomiska vändpunkten kan vi på ett plan ha passerat, men för några dagar sedan köpte ägare Kroenke en ytterligare mängd Arsenalaktier och han möjliggjorde detta genom at ta ur tre miljoner pund ur klubben. Så pengar ur klubben gav än mer makt åt en redan envåldshärskande ägare. Och om den sportsliga vändpunkten skulle vara passerad så ser det synnerligen mörk ut för oss. För årets ligastart är den näst sämsta någonsin, under Wengers arton år i klubben.

Vart är Arsenal Football Club på väg? Bild från Flickr.com: ”Antonio Cravarezza”

Vi har i åratals skrikit efter nya idéer och att Wenger skall ”spend some f-ckin’ money”. Vi fick det kanske inte speciellt nya, men för Arsenal nygamla, 4-1-4-1 och vi fick ett Arsenal som succesivt började spendera allt mer pengar på spelartransfers. Men den limbo vi är fångna i är att det inte räcker med att ta in nya idéer i klubben, om de nya idéerna visar sig vara resultatlösa eller till och med dåliga. Och att det inte räcker med att spendera en massa pengar, om du inte spenderar dem på rätt spelare. Det är inte ens frågan om vilka spelare vi köpte, det är snarare en fråga om vilka spelare vi inte köpte.

Mourinhos lag brukar ofta anklagas för att spela tråkigt och defensivt, nu har de gjort 21 mål medan Arsenal står kvar på 11. Fabregas nobbades av Wenger, som inte ansåg oss behöva honom, och nu har han stått för lika många assisterande målpassningar som hela Arsenals lag tillsammans lyckats åstadkomma. Det är liksom inte frågan om vilka spelare vi köpte, det är en fråga om vilka spelare vi inte köpte och det är framför allt en fråga om vilka spelartyper Wenger väljer att inte prioritera.

Vi har spenderat en herrens massa f-cin’ money på kreativa spelare och kvicka yttrar, men absolut ingenting på mittfältare med defensiv spetskompetens. Vi kan bländas hur mycket vi vill av Hazards teknik, Costas kyla i avsluten eller av Fabregas underbara passningar, men det vi saknade i går, precis som vi alltid gör när vi möter svårt motstånd, var en Matic som höll ihop  och balansera laget samt en tränare som förmår sin nr 10, i det här fallet Oscar, att kasta sig fram och täcka skott. I Wengers Arsenal sätts en av väldens mest kreativa spelare ut på en iskall kant där han helt saknar förmåga att göra nytta, medan tre spelare skall göra Matics jobb men ändå helt misslyckas med sin primäruppgift.

Klubbens propagandaapparat pekar på den svulstiga Pumadealen, på arenalånets snabba avbetalningstakt och på sjutton raka säsonger i Champions League. Apparaten skriker ut att klubben nu är på rätt väg, men jag förstår absolut ingenting. För är det att vara på rätt väg att ha pengar, lägga dem på spelartyper vi redan har för att sedan låta bli att köpa det vi uppenbart saknar? Är det att var på rätt väg att ligga åtta i ligatabellen? Att vara nio poäng efter serieledarna efter sju omgångar? Och att på dessa sju matcher endast ha vunnit två? Är det att vara på rätt väg att använda en taktik som varken ger resultat, ger sevärd fotboll eller optimerar de spelarresurser vi har?

Är det att var på rätt väg att slänga bort spelarinvesteringar genom att spela dem på fel position? Att låta tre personer misslyckas med att göra en eller två personers jobb framför den egna backlinjen? Och att stå som mest handfallna varje gång vi möter matchande motstånd? Det var ju i år vi skulle utmana om ligatiteln, det var ju nu vi skulle bli bättre än vad vi var föregående år och det var i år vi skulle visa oss vara redo att anta de stora utmaningarna. Är vi det? Var vi det igår? Är klubben verkligen på rätt väg? Vet vi över huvud taget vart vi är på väg? Med en ägare som tömmer klubbens kassa för att skaffa sig ännu större makt i den, på åttonde plats i ligatabellen och med en parodiskt obalanserad trupp som släpper in för många mål, gör för få och som inte ens har ett fungerande grundspel? Är det att vara på rätt väg?

Kommentarer

Bild för George Adams

För att citera en röst från England;

" So wengers won 3 league titles in 18 years and 5 Fa cups...... the first two titles the nucleus of the team was based around the players he inherited the Graham defence and bergkamp.....the last title the unbeaten season the defence campbell and cole were trained in the previous system by those players wenger inherited

we have been in champs league 16th times in a row and apart from one final rest of the time  we have either not gone past the first group stage or gone out after the group stage when we faced the first good or decent team.

 

Wenger has spent far more money than any arsenal manager in our history on player recruitment, on wages and on his failed youth project.

In that time the only two players he has solely produced at the academy from a young age who have gone on to have an impact on the first team are wilshere and, cole who was already in the academy before wenger arrived.....the rest of the players were bought in at 16 or over.

wenger in 18 years managed to destroy the best defensive system and mentality in the league and turn arsenal from fighters into to constant bottlers and under performers, he has also managed to divide the fans, make us a laughing stock amongst other fans for putting up with him and some agreeing with everything he does and on top of that the club has shafted arsenal with the highest ticket prices in the league whilst wenger earns a fortune himself" Det är verkligen befogat att fråga var vi är på väg? 

 

 

Detta funkar inte, det är uppenbart. Ska vi ta upp kampen på ligaseger måste Wenger bort. Ska vi nöja oss med nuvarande positionen så behövs vare sig värvningar av Özil, Sanchez och liknande kostnader, inklusive Mr Wenger. 

 

Bild för Woody

Håller som tidigare med om att Wenger idag tappat mark. Att det sedan liksom var Graham etc som lade grunden till tidigare framgångar låter absurt. Tänker inte åter gå igenom vad AW idag bör tänka på. Däremot är det vissa spelare som får tänka till. Är genuint trött på att vänta på att Wilshere storpresterar. Låg tyngdpunkt, snabba ben, fin frisyr och en tidsenligt tatuerad arm. Att blixtra till ordentligt var 7:e match räcker inte på långa vägar. Får man en smörpass i fritt läge mot Ryssen är det inte tillåtet att snubbla bort den. Özil ser ut som om han hellre suttit hemma och kollat på film. Ryck upp dig pojkvasker ! Kos får börja träna på försvarsspel. Sanchez får sluta att titta på gamla Ljungbergfilmer och höja blicken då han sparkar boll. Nu är ryssen tyvärr väldigt bra och det är den stora anledningen till gårdagens förlust men istället för att ständigt gnälla på managern är det dags för dessa i kvadrat överbetalda figurer att börja rannsaka sig själva. Det är väl inga 10åringar som representerar klubben, eller ? Rock on !

Bild för Torbjörn Nylin

Nä, naturligtvis så är vi på väg mot botten. Dit leder oss Wengers oförmåga och envishet förr eller senare. Han börjar likna en anna stark tränarprofil- Viktor Tichonov. Lik han en vinnare när spelarmatrialet var det bästa och mest samspelade. Sen, en coach som sänker laget, med en övertro på det utagna laget och en egen oförmåga att ändra på något under matchens gång. Blir så trött av att se Oscar växa ut till en krigare och småful liten djävel, exakt det vi inte fick av 10 JW och 19 SC. Får jag se 19 SC som dm igen så får vi se till att pöbeln tar AW, fick frispel på han vid Shelskys 1-0, det alibi hemjobbet öppnade för Hazards genombrott(ingen skugga över Kos denna gång). Såg intervju med 10 JW efter matchen där han sa att Shelsky var stora och starka och tog jobbet. - Så bra, låt oss hoppas att han får komma till tals nästa gång vi stöter på liknande motstånd. Tack by the way för en utmärkt krönika.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för George Adams

Woody;/

Nej ! Alla Wengers och Arsenals framgångar (under åren vi verkligen konkurrerade) kan självfallet inte tillskrivas George Graham. MEN.. att vissa av de spelare Wenger ärvde med the famous five (PL bästa målvakt och backlinje) och Bergkamp mfl i spetsen var en stark bidragande orsak till att vi på den tiden förutom ett bra kontringsspel även hade ett försvarsspel av allra högsta klass är fakta!

Dessutom ärvdes, precis som skribenten skriver en helt annan inställning.  Arsenal var fighters under Graham och ett antal år in på Wenger eran (och det beror inte på att Anelka , Overmars och Petit mfl värvades och utvecklade detta, utan det hade de äldre spelarna från Graham eran fått via års  av arbete). Tills Arsene fyllt på med sina kämpasvaga glaskroppar till lirare. Precis samma karaktärssvaga lirare du själv ger exempel på, och som inte gör jobbet som krävs. Många av våra nuvarande spelare visar ju skrattretande dålig inställning, och det är Wengers (och givetvis spelarens) förbannade ansvar.

Hur tror du Mou får Oscar att slänga sig och täcka skott?

 

Bild för MattiasRamsey

Walcott hoppas jag kommer skapa fler målchanser med sin snabbhet ang Arsenals anfallsspel. Han tvingar ner motståndarnas försvar och med Sanchez som ytter, Özil som tia med Welbeck på topp tror jag på ett rakare spel som leder till mer klara målchanser. Sedan kommer Ramsey tillbaks i form efter skadan med sina djupledslöpningar och i andra våg. 

Jag tycker Wilshere stod upp om man tittar på Manchester City hemma, spelbilden var liknade som mot Chelsea, intensiv och hög press på bollmottagaren men igår var det inget snack om att ryssen vann det fysiska spelet på planen. När Chelsea vinner närkamp efter närkamp måste någon ledargestalt på plan eller bänken Wenger/Bould ta tag i det. Show some f-king fighting spirit! Go Gunners!   

Men jag hoppas som sagt vi kommer ha mer att erbjuda med Walcotts återkomst i truppen. En ny dimension i omställningsspelet som också skapar ytor till passningstrianglarna.    

Bild för Davidsson och Mannen

George Adams// Utifrån ditt alias utgår jag ifrån att du gillade tiden som var något före Wenger tog över, då George Graham och Tony Adams på många sätt var kungar över engelsk fotboll. Men då Arsenal också stod för en, i många ögon tråkig, men oerhört defensivt solid fotboll.  Och med ditt citat angående Wenger så belyses också många av de svårigheter som många anser Wenger för med sig. Den solida defensiven som försvann, dj-lar anammat som faktiskt försvunnit och alla de pengar Wenger spenderat dels på Project Youth, på spelare som inte lyfts och på allmänt lull-lull.

Mest av allt saknar jag elakheten. Inte den som sparkade av benpipor a la Stoke, utan den som gjorde att vi aldrig vek ned oss. Cynismen, pragmatismen och 1-0 to the Arsenal.  Att spelarna var med från början, att de var förberedda och att vi kunde ha ett taktiskt ess i bakfickan. Det har vi inte längre.

Woody// Du har rätt i mycket av din spelarkritik. Och självklart har spelarna ansvar att kämpa och, utifrån förmåga, göra så bra som de någonsin kan. Men jag hävdar att spelarna enskilt aldrig kan bli bättre än som kollektiv. Och för att få dem att fungera som kollektiv, krävs tydliga strategier, trovärdighet och ett fungerande ledarskap. I nuläget hävdar jag, trots att jag inte ser George Graham som den allenarådande orsaken till Wengers framgångar, att vi saknar samtliga dessa tre redskap för att få laget att prestera över sin förmåga. Att få spelarna att utvecklas, bli bättre och att pressa sig bara en liten extra gnutta till. Det har vi inte idag.

Torbjörn Nylin// Ja du. Dagar som denna känns det så. Och även om vi inte talar botten såsom i ligans mittenträsk, där vi just nu befinner oss, så är vi sannerligen inte på väg upp. Du har rätt om Cazorla (men även Wilshere) vid 1-0-målet och din parallell med Tichonov är intressant (även om ett av Wengers problem är just tydlighet och auktoritet).  Men, som jag var inne på tidigare: Vi saknar en trovärdig strategi, en närvaro och en spelare som kan ankra vårt centrala mittfält att hålla tätt framför backlinjen, skicka vidare till en central kreatör (som inte tvingats ut till kanten) för vidare leverens till vinthundssnabba forwards. Igår stod vi mest på hälarna. Som vi brukar göra när vi möter likvärdiga eller bättre motståndare.

MattiasRamsey// Jag tycker Wilshere var bra mot shitty, men tämligen slätstruken igår. Löste inte sitt arbete tillsammans med Cazorla och körde fast rätt mycket i spelet med bollen. Sedan är jag lite orolig över den hype som jag känner håller på att byggas (även om du kanske inte är en del i den) upp kring Walcott. Visst är han snabb och bra när han är i form. Men så länge vi kör nuvarande system med tillhörande gåfotboll och så länge Wenger håller Özil som gisslan ute på kanten, så kommer Walcott och hans spetskompetens stå tämligen outnyttjad. Sedan är jag inte heller säker på att Walcott kommer att gå före killar som Sanchez och Oxlade-Chamberlain, vilka båda har ett bredare register. Missförstå mig inte nu, jag vill också att Walcott skall komma tillbaka och springa sönder motståndet, jag är bara inte säker på att han är lösningen.

Bild för Fredde

Det är helt ofattbart att Özil inte spelar i mitten, om vi nu inte behövde Cesc för att vi hade Özil och Ramsey (underpresterat i år) samt ska försöka få in Wilshere i fornstora dagar så spela för guds skull Özil i mitten. Har man köpt en kille för £42m så ska han optimeras för att på bästa möjliga sätt kunna prestera på det han är bäst på. Och som många redan har påpekat så gör Matic så att Cesc kan prestera i lugn och ro. Vi har ingen sån DM som kan ge det lugn till övriga mittfältet att dom kan fokusera mer på det dom gör bäst.

Wengér kanske skulle ta ett steg uppåt i herarkin, ansvara för att värvningar blir av och vara akademichefens chef. Truppen är helt felbalanserad och vi kan inte ge alla yttrar nog med speltid men vi har en enorm backbrist och saknar helt en DM av klass som kan stänga ytan framför egna backlinjen. Enligt mig så har vi förlorat 2 matcher den här säsongen av samma anledning, motståndarna stängde igen ytan helt framför egna backlinjen medans våra ytor där var relativt öppna. När Bender och Kehl stängde mitten i Dortmund så hade vi inget motmedel, när Cesc och Matic som i mina ögon är ett sämre par deffensivt än Bender och Kehl stängde så stod vi även nu utan motmedel. Det taktiska draget som jag såg var att Wilshere skulle hålla sig nära Cesc hela matchen så att han inte fick tiden att börja dra iväg sina långbollar. Då stod vi egentligen kvar med Flamini och Cazorla i mitten, Wengér måste för guds skull kunna få in i en central Özils huvud att han bara behöver se till att Cesc inte ska få vända upp framför sin backlinje. Det är ungefär vad man kan begära av en offensiv mittfältare, släpp Matic håll Cesc, inget värre än så. För egentligen så skapar inte Chelsea så jäkla mycket heller, Hazard gör en tokbra slalomåkning mellan våra spelare (en DMs ansvar) och sen en Diego Costa som joggar ifrån våra backar på en långboll. Men de gör de dära individuella grejerna som vinner matcher, vi gör dom inte alls. De gångerna som någon av våra killar tog sig förbi en motståndare så var det för att det var på behörigt avstånd från Chelsea målet, det hotade liksom inte. När det var närmare målet så var det en ordentlig press med understöd och vi försökte inte ens.

Walcott? Anledningen till att han saknas är att han erbjuder nånting annat än det vanliga möta boll och spela i sidan spelet. Han går i djupet. Ser otroligt gärna att Klopp kommer in med ett jävlar annama, han får gärna ta med sig Sven Bender och 2 av mittbackarna.
Edit: Det ska sägas att jag från början när det var aktuellt var emot en värvning av Cesc för jag tycker han lämnade på det mest smutsiga sättet av alla som vi tvingats sälja. RvP en "stark" 2a där. Nasri lämnade som ett fullblodsproffs och spelade bra tills sista (Liverpool)matchen. Och jag anser att om han verkligen såg Arsenal som sin familj så hade han kunnat gå till Bayern innan dom hämtade in Xabi Alonso. Jag bryr mig inte om var hans tjej bor, alla andra spelares fruar kan flytta med, då kan hans tjej också göra det.

You win some, you draw some

Bild för George Adams

Ja D&M. Jag tillhör en av dom som faktiskt tycker om tiden före Wenger. Dels tycker jag klubben rent allmänt var en trevligare bekantskap, men jag anser också att laget och spelat som ex Graham byggde inte var så illa som vissa belackare gör sken av. Jag tror ex inte Chavsen är speciellt missnöjda med Mou's "boring-taktik" heller. För det handlar ju till syvende och sist om att ge sig en chans att vinna,  och det gillar, och i det närmaste kräver jag av mitt lag.

Arsenal under Graham var mästare på just detta. För de unga på forumet så fanns ju faktiskt riktigt bra och namnstarka lag även på den tiden, även om dom inte var byggda av oljepengar. För att kunna rubba ex 80 talets Liverpool , Forest och med tiden Utd så byggde GG en "fattigmans taktik" som faktiskt kunde besegra dessa lag. Med en ur solid defensiv som grund och med ett jävlar anamma och med en inställning som dagens Arsenals spelare inte är i närheten av, kunde man inte bara besegra de övriga topplaget i enstaka matcher, utan även vinna titlar. Dessutom flera och tittar vi på antalet titlar som Grahams Arsenal tog så ligger det i samma paritet som antalet titlar som Wenger tagit om man räknar tiden dessa manager hade på sig. 

Att Arsenal spelade defensivt och med mycket långa bollar spelar för mig ingen som helst roll. Man var allt som oftast med  i matcherna och att möta ett topplag var på den tiden inte alltid detsamma som en säker förlust. George Grahams lag kämpade, var tuffa och gav ofta det man hade. Visst förlorade man även då, ja t o m ibland oftare. Men man vek inte ner sig!

Den kvaliten saknar jag, något oerhört. 

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Ojojoj, vi är så överens i denna fråga. Hur man kan sätta Özil, med all den kompetens, med allt symbolvärde han bär på, både monetärt och rörande spelarkvalité, att skrumpna till absolut ingenting ute på en kant, och samtidigt ha just honom som argument för att inte handla tillbaka Fabregas för en kaffepeng.  Detta är inget annat än oförlåtligt. Även om jag hade varit teologiskt pro Wenger före denna aktion hade jag inte kunnat förklara det logiska, för sådana beslut är bortom all vett och sans. En sorts fotbollens dödslängtan!

Och ja, nu blir diskussionsdynamiken lidande för när du tar upp ämnet Matic vs våra sk defensiva mittfältare och Arsenals förluster i relation till oförmågan att stänga ytan framför backlinjen/motståndarnas förmåga att göra detsamma, kan jag inte annat än att säga att jag heeelt håller med.  När du sedan tar upp Walcott blir det dock lite mer spännande. För visst håller jag med dig i det du skriver, men jag känner att vi redan nu har detta, både i AOC och Sanchez och att jag gärna ser Walcott komma in och göra detsamma, men då måste Wenger börja använda honom, och de andra, på ett sätt så att deras spetskompetenser, vilka du nämner, optimeras. För i possessionsfotbollens dutth-vette blir Walcot tämligen oanvändbar och då märks också hans något bristande teknik. Så ja, om Wenger tänker om.

Fabregas är en sk-thög, inget snack. Men han kommer, med behjälpligt bistånd från en massa annat oskönt, ge chelsea ligatiteln och vi kommer stå kvar i vinddraget och se ligan springa förbi oss ännu en gång, ännu ett år. Och jag är så otroligt trött på att se alla springa förbi oss!

GeorgeAdams// Yes, det där hade jag redan listat ut för länge, länge sedan! Ville bara försöka formulera mig lite sådär snitsigt (vilket kanske gick lite halvbra…). MEN: Du sätter här fingret på ett otroligt viktigt argument: Alla hävdar att vi spelade tråkig fotboll då och att chelsky spelar så tråkig fotboll nu. Men vad är det tråkiga i deras fotboll? Vad är tråkigt med att lista ut hur man skall vinna över likvärdiga eller till och med bättre motstånd och sedan göra så, så att man faktiskt vinner? Ingenting! –Och där läser jag in att vi är överens. Jag tycker det var skittråkigt när vi spelade dutt-dutt a la barcelona (minus deras presspel) för att ändå inte vinna någonting. Idag spelar vi inte ens det…

Din parallell till Arsenal då vs Forest och foolsen är inget annat än ett lysande fast pedagogiskt handslag för den generation som anser deras eget nu är så viktigt så att historian sakna betydelse. Well done!

 

EDIT: F-sen vad begåvade läsare D&M-bloggen har. (Frågan om den förtjänar det är dock en annan!)

Bild för Woody

Intressanta rader. Jag älskade Arsenal under Graham. Arsenal åt upp motståndarna. Tony Adams och Steve Bould alternativt O Leary eller Keown hade nästan allt man kan önska av försvarspelare. Kombinationen fightingspirit och allmän förmåga gav framgångarna. Tror vidare att Graham sällan la fingrarna emellan om man som spelare inte presterade. Utan att veta undrar om jag det förekommer idag. Verkar mer som om managers etc ska "skydda" sina dyrgripar från obehagligheter såsom myggbett etc. Vad som just nu är övertydligt är att Arsenal saknar den där blåslampan som sliter i det fördolda och mosar motstånd. Under Wenger fanns Vieira och Gilberto Silva. I synnerhet den sistnämnda var en tvättäkta ingentingspelare som sällan syntes men som var oerhört viktig för laget. Vieíra i sig hade ett större register. Minns bataljerna med Roy Keane. Problemet idag är att det blir för tunt. Spelarna väger för lätt. När sedan spelet inte räcker till rent tekniskt för att rulla bort motståndet blir allt liksom avmätt och småtrist. Kan vara dags för Wenger att kliva upp ett pinnhål eller två i organisationen för att lämna plats till en ny gubbe kanske. Vad som mest oroar är att spelarna idag inte lyfter och utvecklas, snarare tvärtom i allt för många fall. Ser man vidare på historien har jag varit Arsenalman under bra mer sura perioder än denna och Wenger är ihop med Ferguson den störste de senaste 30 åren. Till och med Bert Karlsson storhetstid fick ett stopp, men vänder AW åter uppåt rejält blir ingen gladare än undertecknad. Är dock tyvärr skeptisk. Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Oerhört läsvärt, det du skriver. Är det okej om jag "besvarar" ditt intressanta ämne i mitt nästa inlägg. Sitter ju redan och knåpar på en text som inte helt skiljer sig från det du tar upp. Ok?

Bild för George Adams

Bra där Woody! Ser fram mot nästa  inlägg D&M då dina analyser håller toppklass, och tack själv.

Ett annat synnerligen aktuellt inlägg i "boring och spela så du ger dig själv chansen att besegra på pappret bättre lag "frågan.

Undra hur många himmelsblåa MFF supportrar som just nu är missnöjda?  Klockrent, Hareide!

Bild för Brattis

Vill åter igen falla tillbaka på kroppsspråket. Såg ni den snabba blinkningen från Hazard till Costa efter en missad målchans? ( nästa gång sitter den) kanske han menade.  Avslöjande skillnader i kroppsspråket hos stjärnspelarna. Hazard med beslutsam blick, Özil med frågande blick upp i skyn varje gång det inte stämmer för honom, sökande efter svar kanske?? Eller vägledning? Hazard vet vad han ska göra på planen, Özil vet inte känns det som. Den som ska ge denna vägledning och visa en tydlig strategi eller gameplan är coachen. Sen förstår jag fortfarande inte hur Wenger kunde nobba Fabregas. Var det inte den spelartypen, lite sittande, defensiv med kontroll och passningssuveränitet vi behövde denna säsong för att krydda upp anfallet? Tack för ordet:)

"Once a Gooner Allways a Gooner"

Bild för Davidsson och Mannen

GeorgeAdams// Tackar! Och ja, hur mycket deppar MFF:arna nu? Hur mycket deppade chelsky under Mourinhos föregående period (bortsett från Terrys underbara straff i CL-finalen)? Hur mycket deppade Dortmundfantasterna när de vann ligan? Fotboll må vara en underhållningsindustri där miljardbelopp blivit småslantar, men en sak är ändå fortfarande densamma: Det går ut på att vinna.

Brattis// Exakt och mycket viktig synpunkt. Vad kommunicerar spelarna till varandra under match? Vad kommunicerar tränaren under match och vilka samband kan det finnas? Den ständigt uppgivne Wenger med sina armar utslagna eller uppkrupen längst uppe under sin dunsovsäck. Butter, bitter och resignerad. Var är glöden i spelarnas ögon (bortsett från Flamini och till viss del BFG)? Var är den, som du nämner, ”nästa gång sitter den, kompis”?

I denna högst individualiserad tillvaro som vi alla är en del av just nu, så missar många kollektivets betydelse och styrka. Kan en ledare få ett kollektiv att dra åt samma håll och binda dem samma så blir de så oerhört mycket starkare än summan av delarna var för sig. Mourinho är uppenbart och vad vi än tycker om saken, en sådan. Arsenals styrelse tycker, får man anta efter det nya treårskontraktet, att även Wenger är en sådan. Där står vi.

Tack själv.

Bild för Woody

DM// Ser fram emot ditt kommande inlägg. Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Härligt. Jag hoppas jag inte kommer att göra dig besviken!