Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

(S)laget mot Hull

Davidsson och Mannen
fre 17 okt 2014 kl 16:02

Idag är det fredag och i morgon är det således lördag. Men det är inte vilken lördag som helst, det är lördagen efter ett landslagsuppehåll och lördagen då vi hemma på Ashburton Grove repriserar vårens FA-cupfinalmöte med Hull City. Som brukligt är återvänder våra kanonjärer från sina respektive landslagssamlingar som halta, lytta och allmänt nötta, i gråzonen just inför kroppsväskan eller i gipsvaggad stelhet.

Denna gång är det dock inte landslagsspel som är dramats bovar utan Arsenals matchande respektive nötande som står för eländets kraxande. Under landslagsuppehållet framkom det att Koscielny har kroniska hälproblem vilka inte bara funnits med honom ett bra tag utan även varit i Wengers kännedom ungefär lika länge. Frågan man ställer sig nu är hur i h-vette Wenger kunde låta bli att ersätta Vermaelen med likvärdig spelare, när Koscielny var i så dåligt skick som nu har framkommit. Hur tänkte du där, Mr Wenger?

Del två i serien ”Hur tänkte du där, Mr Wenger?” kommer i form av Özils knäskada som uppstod under chelseamatchens första halvlek, då Özil hörde ett knakljud och upplevde påtaglig smärta, men ändå, full av berusande och bedövande adrenalin, tilläts spela (ganska kasst) även andra halvlek och därmed förvärra sin knäskada, som nu kommer att hålla honom borta från spel, minst 6-8 veckor och troligast fram till och med jul. Hur tänkte du där, Mr Wenger?

Så med dessa skador till den reda parodiska listan av frånvarande spelare står vi inför mötet med Hull, med en halv backlinje, med ett mittfält som står sig acceptabelt och med en offensiv lina som, i princip, faktiskt är som den bör. Som brukligt är i Det Moderna Arsenal är vi framtunga som bara den, offensiven är smått parodiskt prioriterad framför defensiven och startelvan i returmötet och tillika skadeslaget mot Hull skall, enligt mig, vara enligt följande:

Szczesny
Bellerin – Mertesacker – Hayden – Gibbs
Flamini – Wilshere – Cazorla
Oxlade-Chamberlain – Welbeck – Sanchez

Back Five: Eftersom Ospina är skadad, eftersom Debuchy är skadad och eftersom Koscielny… ja, du förstår själv. Till detta har Chamberlain, som på 22 matcher för Southampton drog på sig noll gula kort, redan nu lyckats göra sig omöjlig för spel på lördag genom att, som del i Arsenals solida försvar, redan nu ha dragit på sig fem gula kort. Många pratar om att Monreal skall centraliseras och spela mittback bredvid Mertesacker, vilket jag förkastar å det grövsta. Dels har han själv sagt sig vantrivas där, dels behövs han, nu när vi går in i ett matchtätt segment, som rotationsspelare till den skadebenägne Gibbs men framför allt skall Isaac Hayden spelas in. För backlinjens andra 19-åring kommer, vad vi än må tycka om saken, bli oerhört viktig för oss i väntan på januarifönstret, varför det endast är onödigt att skjuta upp det uppenbart nödvändiga.

Mittfältet: Glädjande för truppens mittfältsbredd är att både Ramsey och Arteta kommer att börja träna på måndag, även om inte någon av dem borde tänka starta på onsdag, varför vi får ställa upp med de spelare vi har. Ovan nämnda mittfältstrio är i Özils, Ramseys och det solida mittfältsankarets frånvaro det bästa vi har att tillgå och en spelare som Wilshere har använt landslagsuppehållet till att ta igen mycket av den popularitet han en gång i tiden rönte bland gemene John English, vilket är oerhört roligt, både för Wilshere själv och för Arsenal som klubb.

Anfall: Inte heller här lär det finnas några frågetecken eller alternativ. För även om Sanchez sitter med lång flygning och diger speltid i kroppen, finner jag i nuläget inte många alternativ. Podolski rosade inte marknaden under landslagsuppehållet vilket, tillsammans med Sanchez nämnda läge, kanske skulle kunna öppna dörren för den på kylning lagde Joel Campbell. Eller vad säger du?

Matchen: Hull måste anses som en av transferfönstrets vinnare och har handlat lika smart som konstruktivt. Laget är bättre än det vi mötte i Maj, pressade Manchester City tämligen rejält här för leden och kommer till matchen med en ganska säker 2-0-seger mot Palace i ryggen. Jag är inte alls lugn inför lördagens möte (när brukar jag vara det?) och situationen görs inte bättre av alla skador som vi kämpar emot just när vi skall gå in i en period av väldigt tätt matchande. Det där med truppbredd, tja… äh, sk-t i det, det ordnar sig, eller hur Arsène? Att matchen kommer att tvingas ses på klassisk fulstream a la Minecraft gör ju inte heller saken mindre ansträngd. Så visa mig nu ljuset i tunneln, visa mig den stora vändningen och visa mig att vi är bäst när det känns som allra tyngst. COYG.

Kommentarer

Bild för Lennart Sandström

Blir riktigt svårt detta.Hull har vunnit på Emirates tidigare med ett sämre lag och det finns många frågetecken kring vår elva. Helt rätt att Hayden skall spela mb. Wenger måste ju visa att han tror på denne eftersom ingen ersättare för Verm värvades. Campbell ja.Han var ju avsedd att användas som lockbete för att värva Carvalho.Affären slutade i intet.Vi står där utan den def mf som vi så väl behövt och dessutom med en forward med minimal speltid och inget självförtroende.Nej jag tror Wenger startar med den stillastående Tysken till vänster.Putte Koch skulle sagt grundtips krysch gardera med  etta.

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för George Adams

Karbonpapper Carlshöjd o D&M

Här får vi jobba för 3 pinnar. Självklart skall Hayden spela. Monreal är ingen mittback i min värld. Campbell borde väl få speltid innan självförtroendet väl förtjänat efter en bra genomförd VM turnering är nere på noll.

Det gäller dessutom Podolski oxå. Stackars sate...

Bild för Fredde

Håller helt med, ge Hayden speltid nu mot svagare motstånd hemma. Chambers antar jag att du menar har dragit på sig många gula kort ;) Men i grund och botten var det kanske rätt att "nollställa" sig på förhand när vi fortfarande hade Koscielny tillgänglig inför den här matchen. Nu var det kanske inte helt medvetet men inför de här matcherna som vi kmr så är det nästan lika bra att nollställas. Det var dock som sagt innan Koscielny skadade sig. Men lika bra att Hayden får spela oavsett om Koscielny nu var otillgänglig eller om han spelat båda landskamperna, för att få in a-lagsrutin i han, med tanke på att såna här situationer kan uppstå i svårare matcher så kan det vara bra om Hayden har fått matcher under bältet. Men klart är att alla signaler både till spelaren och publiken säger att det var mer planerat om Koscielny inte varit skadad.

Och om nu Campbell ska ha en plats i truppen så måste han kunna fylla funktioner mot lag typ Hull hemma. Om det inte fungerar så släng in Sanchez sista 20 så springer han lätt igenom.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

carlshöjd// Ja detta blir inte enkelt, men som du är inne på, så måste Wenger visa att det fanns någon mening med att inte ersätta Vermaelen och det genom att faktiskt spela de spelare som det uteblivna inköpet/inköpen indirekt refererar till. Om trovärdigheten skall kunna behållas. Sedan denne Campbell, denne ständigt tämligen misshandlade snubbe som var nästa stora sak (har vi hört den förut?) enligt Wenger när han köptes och som faktiskt haft riktigt fina låneperioder, men som dessa till trots, precis som du är inne på, känns mer som en potentiell handelsvara än som en potentiell spelare för EPL i Arsenals färger.

GeorgeAdams// Bra tänkt, jag håller med! :-) För som du är inne på så är Monreal inte på något sätt någon mittback, snarare vänsterback där Gibbs kan vikariera som vänsterytter, om några rockader som inbegriper dessa två skall genomföras (vilket inte är aktuellt idag). Så in med Hayden, absolut. Och både Poldi och Campbell verkar ju vara placerade i den numera klassiska wengerska frysboxen. Brrr...

Freddee// Men va f-nken! Vad är det med mig och denne Chambers namn? Det är väl inte första gången jag rört till det kring honom. Jag får väl anställa en extern korrekturläsare, gärna med psykoanalytisk kompetens, för nu börjar det kännas lite märkligt! Men som du säger, kanske bra att nollställa sig, men fortfarande oerhört märkligt att en spelare kan ha en så prickfri säsong ena året och en så överbelastat kortbestraffad nästa, eller hur? Och ja, gott att vi är överens både om Hayden och om Campbell, synd bara att Wenger inte verkar vara det.