Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Kvällsrotation

Davidsson och Mannen
tis 4 nov 2014 kl 08:24

Jag hade verkligen planer att använda gårdagslunchen, eller snarare stunden för densamma, för att runda av helgens möte med Burnley och sedan skriva upp kvällens match mot Anderlecht. Nu blev det inte så, jag fick knappt i mig lunch och att hinna skriva blogg blev till en än större omöjlighet. Men det som inte hanns med igår kan väl säkert vänta tills i morgon. Om det inte hade handlat om denna fotbollsmatchuppskrivning.

För ikväll möter Arsenal RSC Anderlecht hemma på The Ashburton Grove, på Emirates Stadium eller som den heter i Champions Leaguesammanhang, The Arsenal Stadium. Lördagens match fick jag, efter nästan sju timmar i en idrottshall för att se sonen spela sammanlagt 24 minuter inomhusfotboll (5-manna uppdelat på 10 småpojkar), se på en minecraftinfluerad fulstream. Wenger hävdade att vi då spelade 4-4-2, medan jag mer såg det som 4-2-3-1 eller 4-4-1-1 med Sanchez i en högst frigjord roll.

Det viktigaste för mig är, trots senaste tidens svallvågor på spelsystemsoceanen, inte primärt vilket system vi använder, utan vad vi gör av det, och nu har vi mött ligans två formsvagaste lag och ja… det har ju inte sett så välorganiserat ut, det har inte på något sätt sett ut att vara under full kontroll och det har ju inte fyllt en med tillförsikt eller trygghet. Men vi har tagit våra 2x3 poäng, på samma sätt som vi tog vår bortavinst mot Anderlecht senast det vankades europaspel. Det har sett ut som f-n, många av oss har varit tvungna att spela sugna, och Arsenals kranka spel har hållit liv i den, högst osköna, diskussionen om vem som skall eller snarare inte skall vara manager för Arsenal.

Jag är och förblir förstetenor i klagokören, men måste också tillstå att en kille som Monreal har skött sina sysslor tämligen acceptabelt som nyinskolad mittback och även om jag, å det bestämdaste, motsätter mig sådana lapptäcksrockader, så har vi kommit undan matchsviten Anderlecht, Sunderland, Burnley med nio poäng och, i varje fall bitvis, stärkt självförtroende, mycket tack vare en smått fantastisk Sanchez som inte bara spelat bra och gjort poäng på löpande band, utan också infört något så unikt som löpning utan boll i laget. Nu måste vi bara vinna ikväll och på söndag, mot Swansea, sedan väntar landskampsvila och förhoppningsvis en comeback för 33,3% av truppens mittbackbestånd och kanske lite mer soliditet, eller? Sedan är det ju bara att hålla tummarna fram till nödvändig truppåfyllning i januari. Nåväl, kvällens startelva bör se ut som följer:

Szczesny
Bellerin – Mertesacker – Chambers – Monreal
Flamini – Ramsey – Rosicky
AOC – Welbeck – Podolski

Back Five: Den fragile Gibbs skall inte övermatchas om övermatchning inte är högst nödvändig, och det är den inte mot Anderlecht. Samtidigt måste Bellerin skolas in (tillsammans med Hayden om inte även denne drabbats av Arsenalsjukan och blivit långtidsskadad, i nuläget uppskattas frånvarotiden till ca sex veckor) och Chambers skall spelas på sin rätta position. Frågor på det?

Mittfält: Som jag nämnde ovan så hävdade Wenger att vi spelade 4-4-2 mot Burnley. Jag väljer oavsett Wengers ord, att ha sett fjolårets dubbla pivot, vilken ikväll åter skall få mer kreativitet genom att Ramsey startar bredvid den mest defensivt kompetente (minst defensivt nonchalante?) Flamini. Eftersom Sanchez behöver en stunds vila innan även han riskerar att gå in i skadeväggen, tinas vår tjeckiske temposättare, Rosicky, upp för att ta över ”nr 10-light-positionen”, eller vad man i dagslägets oreda skall kalla den.

Anfall: Här skulle jag vilja vila även Welbeck, som sett aningen trubbig ut på sistone, men eftersom Wenger verkar avsky allt vad Campbell heter och för att vi därför skulle riskera att starta med Sanogo, låter jag hellre Welbeck få jogga omkring ännu en match och hoppas att Hodgeson gör sin klassiker och väljer Liverpoolspelaren Sturridge framför Welbeck, som i sin tur skulle få sin vila nästa vecka. Vidare skulle många säkert ropa Walcott, men jag ser hellre att han sparas till ett länge inhopp till förmån för en AOC som, under Sanchezeufori-radarn, smugit fram ur vassen och som såg oerhört lovande ut i lördags. Avslutningsvis spetsar vi anrättningen med att låta Cazorla vila sig i form till förmån för Prins Poldi som hoppat in och avlossat kanoner på löpande band, vilka jag tycker skall få chansen från start denna gång.

Matchen: Vi kan, genom seger ikväll samtidigt som Dortmund besegrar Galatasaray, säkra vidare spel mot barca, Bayern eller kanske Real Madrid, och allt annat än tre poäng ikväll skulle vara ett superfiasko. Jag hoppas att vi slår Anderlecht medan Dortmund tappar poäng mot turkarna, vilket skulle öppna upp för två högst rafflande sistaomgångar, där vi förvisso inte blir klara för avancemang, men fortfarande skulle ha en teoretisk chans att vinna gruppen och således bryta en lika oskön som olämplig trend. Allt är möjligt, bollen är rund och Arsenal är, hur det än sett ut senaste tiden, världens vackraste lag. COYG!

Kommentarer

Bild för Micke

Back Five håller jag med om till punkt och prickar! Jag kan köpa hela elvan egentligen, med ett möjligt ? för Ramsey. Tycker han har varit allt annat än bra på slutet, men som sagt vi har ju inte så mycket val i dagsläget..

Det som slår mig mest när jag ser elvan är att den ser ganska bra ut, detta trotts att vi inte har Özil, Alexis, Walcott, Wilshere, Cazorla, Kos eller Debuchy i den.. Inte Diaby eller Giroud för den delen heller.. 

 

Tack för din, som vanligt, strålande uppladdningstext! Nu kämpar vi till oss ett slutspel redan i dag och håller tummarna för att turkarna överpresterar.. 

Bild för Woody

Tycker verkligen det är dags att Podolski får visa att han är så dålig att petningarna är motiverade. Campbell bör även få chansen av samma anledning. Precis som herr DM säger så vore det skönt med 2 segrar denna vecka för att få arbetsro med tillförsikt. Walcott bör få sparka lite lite lätt denna vecka. Någon initierad som vet läget kring den sargade Diaby ? Rundar av med att det är dags att någon annan än Sanchez kliver fram och sprakar bra fotboll. Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

Micke// Tack för berömmet och härligt att du var med på den startelvan. Jag är med dig kring Ramseys frågetecken, men känner att Wilsheres sjukdomsfrånvaro och Cazorlas behov av vila, gör att Ramsey nästan måste spela, om vi inte skall köra ännu en match med Arteta-Flamini-kombon som jag tycker egentligen aldrig har fungerat speciellt bra. Därför kände jag mig tvungen att sätta in honom för formuppbyggande spel.

Sedan håller jag med dig om att vi, när man tittar på spelarnamnen, inte har en oäven trupp, trots alla skadorna. Offensivt ser det väldigt bra ut, det är ju bara i backlinjen och på det centrala mittfältets defensiva del, som skador och bristande kvalité gäckar oss. Annars är det bra! :-)

Woody// Jag håller helt med dig både om Podolski och om Campbell. Jag tycker båda dessa, inklusive Rosicky, misshandlats enormt denna höst och kan tycka att formsvaga eller trötta spelare, såsom Cazorla och Welbeck borde kunnat vilas tidigare, och då kanske till förmån för herrar Tomas, Poldi och Joel. Håller också med dig både om att Walcott skall matchas in med försiktighet samt att någon annan än Sanchez borde kliva fram.

Med Diaby är det väl som det alltid har varit: Att han alltid kommer att vara två till tre veckor från comeback, eller..?

Bild för Micke

Håller med om det D&M, precis som jag älskade att läsa D-Fens bloggen :)

Nu börjar i alla fall jag känna att i kväll så behöver jag inte "spela sugen" då jag är riktigt sugen på match nu! Det kan ju iof ändra sig när man ser elvan.. Men nu är jag laddad, peppad och så där lagom nervös.. 

Bild för Davidsson och Mannen

Micke// Underbart roligt att läsa att du gillade, D-Fenstexten, blir bara så himla glad. Annars känner jag igen mig i din känsla inför kvällens match. -Det är konstigt vad två vinster mot två nedflyttningskandidater kan göra med en!

Bild för Baron

Håller med om Elvan, men vill se Walcott i 20-45min.

Inte för att han behövs, inte för att det tvunget gynnar varken honom eller laget. Det är av enkom egoistiska själ, har bara saknat honom. Eftersom det är av egoistiska själ, räcker det gott med 45 min i andra halvlek, missar troligen första halvlek ändå.

hahaha@Lord_Sugar: 1-1 at Newcastle

Bild för Fredde

Varför ska vi spela 4-4-2? Vi köpte inte Özil för att ha han på en kant och Cazorla har varit som bäst i mitten även han. Då måste vi spela på ett sätt som främst sätter Özil i bra positioner att briljera i, men även vänja laget vid de positionerna och spelsättet. Vi spelade bra förra året fram tills att vi tappade för många spelare samtidigt, varför ska vi ändra?

Och jag hoppas spelarna får gå in i matchen med enkla, grundläggande och tydliga instruktioner.

You win some, you draw some

Bild för Adamberg

kloka ord. Jag tycker vår theckiske Mozart spelat för lite den här säsongen och hoppas att Poldi tar chansen nu om han får den från start!

Adam

Bild för Patrik Boberg

Klockren "kvällsrotationstanke" och som vanligt bra och läsvärt från dig. Håller med helt för vi måste spara lite av vårt hårt matchade kapital till senare matcher. Ros har man saknat länge nu men det verkar som om Wenger dissar honom helt och Podolski är värd att få spela mer med tanke på vad han kan i sina bästa stunder och som han sett ut när han varit med på slutet (konstigt att han inte gett upp än så dissad som han varit av Wenger). Rädd för att han ställer upp laget mer eller mindre exakt som på senare tid. Den lille chilenaren får alltså knappast vila nu heller. Å ändå måste han väl snitta 20-30 km per match...minst... Om nån behöver sitta så är det han. 

Bild för Brattis

Bra skrift som vanligt.Jag skulle vilja se ett Speedat Arsenal i kväll som omväxling. Ett Arsenal som bytt bort "rullaruntfotbollen" mot ett rakt snabbt "motmålsåfortsommöjligtfotboll". Med AOC, Mozart,Poldi på rad som dom tre musketörernai full fart mot mål. Därför har jag spelat 6-0 till Gunners i kväll. COYG

"Once a Gooner Allways a Gooner"

Bild för Davidsson och Mannen

Baron// Ah, gott att du var med på den elvan. Och visst är det lite så med Walcott, att han egentligen borde hanteras varsamt och vila mer, men att vi som fans på något sätt behöver se positiva nyheter som en återkommande Walcott, en ALANS, innebär.

Freddee// Jag har gärna 4-4-2 som alternativ (är för övrigt för att ha olika varianter beroende på motstånd och matchläge), men håller helt med dig om att vi inte skall byta utan behålla det som vi hade föregående säsong och som, med bättre spelare/högre kvalité på det centrala/defensiva mittfältet, skulle kunna bli hur bra som helst. Och som du är inne på, vi har köpt spelare till ett system, då skall vi inte direkt byta till ett annat (vilket även gäller den förskjutna mittfältstriangeln a la 4-1-4-1).

Platini// Tackar! Håller helt med dig kring Rosicky och Poldi.

patbob// Tackar och härligt att läsa att du var med på rotationstanken. Jag är också lite orolig att Wenger fortsätter slita på bärande spelare, såsom exempelvis Sanchez, så till den milda grad att de sedan blir oanvändbara när vi går in i täta matchperioder. Som vi sett åtskilliga år tidigare...

Brattis// Tack så mycket för det goa berömmet. Och ett speedat Arsenal i stället för rullaruntfotbollen; alla dagar i veckan! Och 6-0, wow. Jag gläds med dig i din optimism!

Bild för Adamberg

Arsenal tappar 3-0 till 3-3 och vad gör Wenger? Han börjar gnälla på domaren!!!!!!!!

Adam

Bild för Fredde

Fy fan vad dåliga vi är, det är löjligt och pinsamt hur man räknar med att det här är färdigt. Det finns inga enkla matcher i ett CL-gruppspel längre. Vi är inte "unga Arsenal", vi är bedrövliga. Vi har inget spel, det vi gör mål på är individuella prestationer och sen är vi stabilt som ett asplöv i deffensiven. Ramsey tar aldrig tag i mitten, fjolårs-Ramsey är som bortblåst och man känner igen han från tidigare år. Det är vårat centrala mittfält som helt enkelt inte klarar av att vara spelförande. Hur kan en kille som Ramsey vara så dominant förra året för att sen bli så här otroligt jävla värdelös? Det spelar ju liksom ingen roll vad vi har för uppställning när vårat centrala block är helt värdelöst och inte klarar av att ta tag i mitten (matchen). Mertesacker är i mina ögon som bäst 3e val i ett lag med ambitioner, Monreal är ingen mittback. När Arteta går ut(!) så tappar vi mittfältet helt och hållet, ARTETA. Släpp inte en jävel till landslagssamlingen och kör straffträning på alla utom Sanchez.

Inte konstigt att vi inte har något spel när innermittfältet är så svagt och mittbackarna även dom är så otroligt svaga.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Platini// Det är patetiskt. Rakt igenom patetiskt, och ingenting annat. Usch.

Freddee// Jag tycker du är lite hård mot Mertesacker, men i övrigt håller jag med dig helt. Vi tappar det centrala mittfältet totalt och mycket av den skulden bär den igår så egoistiskt spelande Ramsey. Jämför exempelvis med Sanchez, så är Ramseys defensiva hemjobb så gott som obefintligt. Jag vet inte vilka instruktioner spelarna fått av Wenger, men som det såg ut igår var det hönsgård, juniormisstag och, som du är inne på, helt utan eget fungerande spel. I min värld kom Sanchez och Oxlade-Chamberlain ifrån matchen med äran i behåll, ingen annan. Och samtliga andra, inklusive Wenger, skall ta på sig dumstruten och ställa sig i skamvrån. Fruktansvärt dåligt, naivt och barnsligt gjort av förmodat vuxna män.