Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

En gång...

Davidsson och Mannen
mån 10 nov 2014 kl 09:06

… är ingen gång, men nu sker det ju precis hela tiden. Varje gång, precis jämt och alltid. Att förlora en bortamatch i hällregn mot ett välspelande och effektivt Swansea är i sig inte någon skandal. Att spela smått neddrogande tråkig fotboll och ändå lyckas få in ett ledningsmål tack vare Welbecks vandring och inspel och Sanchez underbara box-to-boxlöpning och kyliga avslut, genererar likestummar på lång rad. Men att sedan, när man skall försvara denna ledning i detta hällregn mot detta välspelande och effektiva Swansea, begå precis alla misstag som går att finna i instruktionsbokens avdelning för avskräckande exempel, är inget annat än bedrövligt. Och att sedan göra det bara fyra, fem dagar efter att man gjort precis samma sak mot Anderlecht, är inget annat än pinsamt.

Efter matchen mot Anderlecht satte Wenger ned foten och uppgav att man inte får göra sådana naiva pojklagsmisstag som laget gjorde då, han hängde med all rätt upp Ramsey för dennes egoistiska framåtångande när det var defensivt arbete som borde varit dennes prioritering och han slog fast att Arsenal nu minsann skulle börja göra annorlunda. På ett annat sätt, bättre och mindre självdestruktivt urdåligt. Med gårdagens match i minnet kan vi väl enas om att så inte riktigt blev fallet. Och nu faller vi, igen.

Att ha en 1-0-ledning med femton spelminuter kvar av en, under rådande omständigheter, svår bortamatch och plötsligt stå med 7-8 spelare på fel sida bollen kan säkert hända när ungarna går över från 9-manna till 11-manna, det kan säkert ske i en bakfull omgång av korpen eller i den engelska Sunday League. Men i det toppmoderna topplaget Arsenal, lett av den fotbollsprogressive toppmanagern Arsène Wenger, i det läge laget och klubben är just nu, det är rakt igenom obegripligt. Hur kunde det ske? Får spelarna inga instruktioner längre? Har Wenger förlorat sin kunskap om fotboll och givit spelarna felaktiga instruktioner? Har han givit dem riktiga instruktioner, men som det heter tappat omklädningsrummet, varför spelarna struntar i hans instruktioner och spelar som de vill och endast för sig själva?

För som spelarna sett ut den senaste tiden så framstår det faktiskt som om spelarna gått och blivit korkade. Som om de tappat den taktiska fotbollskunskap som de, i varje fall periodvis, hade under fjolårssäsongen. Spelsinnet är som bortblåst, förmågan att ta rätt beslut i rätt situation likaså och förmågan att fungera som elva delar i en sammansvetsad enhet, är helt bortflaxad med historiens vingslag. Och var någonstans var löpvilligheten? Positionsspelet, press-spelet och kampen? Högmod går före fall och igår gick den, liksom mot Anderlecht, hand i hand. Precis som den gjorde under sommarens transferfönster.

Detta är dagens Arsenal under Arsène Wenger. Bild från Flickr.com: ”Antonio Cravarezza”

Och vad gjorde Wenger inför matchen igår? Vad gjorde han för att förändra eller förbättra efter veckans Champions Leagueimplodering? Rörde han om, rensade han rent och tillsatte han nytt för att väcka liv? Ändrade han något ickefungerande till något nytt och åter fungerande? Tog han bort de dåliga och ersatte dem? Tog han bort någon av alla tröttkörda skallar och ersatte dem med piggare? Ändrade han en inte fungerande strategi till något fungerande? Gjorde Wenger överhuvudtaget någonting? Jo, han ersatte den skadade Arteta med den i tisdags inhoppade Flamini och det var allt, ingenting annat. Han hade samma, då både imploderande och på knäna av trötthet gående, startelva på plan igen. De som var urlakade, trötta och handlingsförlamade då, de var de som skulle vara nytänkande, fräscha och stabila i går. Hur f-n tänkte du där, Mr Wenger?

För samtidigt satt både Rosicky och Podolski på bänken, medan Campbell var på läktaren. Och samtidigt som mittbacken Chambers spelade högerback och vänsterbacken Monreal spelade mittback, satt högerbacken Bellerin på bänken och fick se Chambers gå bort sig och halka efter gång efter gång, som Bambi på hal is, ute på högerkanten. Chambers felplacerad och långsam, Bellerin felplacerad och snabb. Samtidigt som vi alla kunde se att Arsenal ännu en gång gjorde samma misstag, lät Wenger bli att ändra och gjorde samma sak som han alltid gör, att spela sitt spel oavsett motstånd, behov eller matchsituation. Som vanligt, ännu en match, ännu en gång slog han huvudet rakt in i betongväggen.

Och när kom bytena? När laget behövde stagas upp med starka krafter och pigga skallar? Progressivt och inför en förväntad anstormning från ett hemmalag i enmålsunderläge? Nej, bytena kom såklart efteråt, reaktivt, när skadan redan var skedd och efter att vi, ännu en gång genom felaktiga beslut, naivitet och dumhet, hade tappat ledning till underläge. Wenger gjorde sina första byten i 79:e, jag repeterar 79:e, matchminuten och Swansea hade då bara att luta sig tillbaka, se på när Arsenal famlade i blindo och i anstormande kaos och de kunde le brett  när den plågade 19-åringen Chambers äntligen slapp terrorn på sin högerbacksplats, byttes ut i 90:e minuten (wow, vilken framförhållning och beslutsförmåga) och ersattes av den dokumenterat livsfarlige snipern Yaya Sanogoal.

Alltså, vad är det vi fick se? En sängkammarfars med snubbel och trill, Benny Hill som svettig fluktar i fuktiga dekolletage och klappar kortvuxna herrar på flinten eller tragikomisk föreställning om en samling människor i totalt förfall? En skuta som styrs av en kapten som för länge sedan förlorat navigationsförmågan? Ett famlande i blindo, en perverterad orgie i självuppfylldhet eller en sluten sekt där endast mästarens ord duger som lag? Om spelarna spelar efter korkade instruktioner, är så kortade som de framstod eller om Mr Wenger faktiskt har förlorat kontrollen över spelarna? Wenger som bestämmer allt i klubben och som sägs våga satsa på de unga och oprövade, vågar uppenbarligen inte tänka utanför sin egen lilla sandlåda och bränner samtidigt dessa unga, såsom Chambers, totalt. Gång efter gång, match efter match, säsong efter säsong.

Kommentarer

Bild för Woody

Usch. Imponerande att du orkar skriva och lägga ner tid på detta. Såsom en av de stora Wengerbeundrarna erkänner jag härmed att min beundran avtagit. Skador och åter skador i kvadrat är en anledning. Att däremot Wenger verkar ha tappat all förmåga till matchcoachning och laguttagning är synnerligen oroande. Att byta ut sopdåliga spelare efter 22 min är det väl i och för sig alltför sällan man ser i allmänhet och över allt. Fick igår huvudvärk då jag återigen ser Ramsey vara fullständigt intetsägande. Killen behöver någon form av mental hjälp då karriärens upp och ner är oroväckande. Peta honom samt ge honom det stödet. Cazorla har nu sprungit och fjuttat i flera matcher. Welbeck är ingen killer. Problemet är att dessa inte petas. Varför är en gåta. Arsenal ligger inte sist men avsaknaden av vilja och förmåga är uppseendeväckande märkligt. Håller med DM om att spelarna verkar korkade som fotbollsspelare. Att de är korkade och obildade på andra plan får man utgå ifrån. Känns här och nu som att Wenger avvecklar sig som manager och flyttar uppåt i hierarkin. Han har tappat förmågan att utveckla spelare samt att matcha laget. Hoppas återigen att jag har fel och att skadorna bidragit till detta avmätta fjanteri man tvingar sig själv att beskåda. Förresten, dåliga spelare ska skänka delar av sin lön till välgörande ändamål. Rock on !

Bild för Torbjörn Nylin

Det fanns bara en spelare som kunde åka från Wales med huvedet högt AOC. Resten helt under isen. Har sagt det förr men säger det igen AW påminner alt mer om Viktor Tichonov som tränare. Hur kan han låt Chambers bli så förudmjukad i en hel match, tack vare det har vi väl en spelare till i bästa Cazorla form. Chambers blev nu totalsågad/uthängd/utskrattad i viasat studion(har inte läst Engelsk press, men de brukar ju inte vara snällare) Hoppas bara han kan hämta sig efter detta. Håller med Woody, hur kan vi fortsätta med Cazorla/Welbeck, vi saknar ju inte ersättare på de platserna. Och DM, ja stängde av tvn när de bytte in Sanogo.h..vete..

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Micke

Stort av dig att du orkar delge dina tankar!

Ja vad ska man säga, helt sjukt hur vi presterar i ledning på bortaplan.. Dagar efter kollapsen hemma.. 

Jag är bara så ledsen, vad händer?? Jag, som har varit en av AW största fan, har också gett upp. Det enda jag ber alla Gooners är att behålla lite värdighet! Han har faktiskt gett oss "the Invincibles" bland annat.. Jag tycker man kan önska byte på manegerposten utan att pissa på honom (inte sagt att du gör det, men många andra) 

Sen fattar jag inte vad som händer, vi har ju spelare för spelare, ett lag som ska prestera så otroligt mycket bättre än vad vi gör nu! Hos oss gäller 1+1=1½ Varför?? 

Bild för Adamberg

Att man kräver ett byte av tränare har ingenting med att göra att man pissar på folk.

W har en hel bänk dessutom helt iskall som han inte har förtroende för. Säg så här; om jag var fotbollsstjärna idag , i detta läge, och hade en massa anbud att välja på, och ändå har Arsenal i mitt fotbollshjärta- jag skulle aldrig välja Arsenal som klubb idag med Wenger i ledningen. 

Adam

Bild för Lennart Sandström

Helt otroligt att Wenger som pratade om sitt ständiga fatigue efter Anderlechtmatchen låter samma killar spela igen. Menar han inte vad han säger eller vad? Dessutom vad har Steve Bould för inflytande? Kan aldrig tänka mig att han inte såg dom problem som Chambers hade på sin kant. Gjorde han det och inte fick Wenger agera borde han avgå för sin egen skull. Såg han inte det borde han avgå för vår skull. Nej inte rätt av mig att hänga ut andrecoachen när det trots allt är Wenger som bär ansvaret för detta resultat. Men Wenger klarar ju inte detta med att anpassa spelet varken till resultat eller motstånd.Då måste vi ha någon med tillräcklig pondus som kan ta ansvaret.Det fanns en tid när 1-0 to the Arsenal verkligen betydde något. Those were the days my friend.......

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Arsenal89

Extremt bra text. Tack. Wenger skyller på allt och alla förutom sig själv. Dags att gå vidare från Wenger eran

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Jag får erkänna att det är lite motigt med skrivandet just nu. Dels på grunda av att det går så enormt dåligt och att man blir påmind av detta när man skall närma sig bloggendet, men också för att man framstår som en så trist, gnällig och tråkig person när man beskriver sina känslor och tankar kring Arsenal och Wenger idag. Trist leder till ännu mer trist, typ. Och jag är nog lite som du, jag har alltid varit en stor Wengerbeundrare, men ser liksom inget av det jag en gång beundrade så mycket vara kvar. Han är inte där, kvar är nästan en parodi på honom. 

Och en sådan som Ramsey, tillsammans med några andra borde han få sitta på bänken och ta sig en funderare över sin roll i laget och hur man hjälps åt för lagets bästa. För både Anderlecht och Swansea hade ju motorvägar framåt över just Ramseys ytor.  Och ja, varför han och några andra inte petas är och förblir en gåta.

Torbjörn Nylin// Exakt. AOC höll måttet (och gav också mer understöd till Chambers än vad många hävdar och långt mycket mer än Ramsey-Flamini gjorde) och så Wenger, som så ofta lovordas för sitt arbete med unga spelare, offrade Chambers igår var plågsamt att se. Istället för att acceptera sitt misstag, göra rätt och styra upp, så nonchalerades det, matchen gick åt h-vette och det kommer krävas ett oerhört starkt psyke för Chambers att komma tillbaka. Och då, snälla Wenger, centralt.

Micke// Tack och som jag nämnde ovan, det är inte lätt alla gånger. Vi skall alla behålla vår värdighet, mot varandra och mot oss själva, men också som du är inne på mot Wenger. Jag tror att mycket av de osköna orden kommer ur frustrationen och känslan av att ingenting kommer att ändras. Att allt kommer att förbli på detta sätt de kommande 2,5 åren, det är nog detta som väcker all ilska, frustration och alla påhopp.

Ja, vår spelarekvation, ja. Den är märklig. Vi har en samling fantastiska fotbollsspelare, var för sig. Men tillsammans fungerar de inte. Och trots samlingen fantastiska spelare så fattas två oerhört viktiga pusselbitar. Mittback nr 1 eller 2, samt den hoplänkande mittfältaren som kan fungera som ankare framför backlinjen. Annars ser spelartruppen bra ut, med dessa två pusselbitar fattandes och utan en fungerande strategi tillsammans.

Platini// Nej, du sätter här fingret på en känslig punkt. Wenger har alltid rosats för att han lockar spelare till klubben, men vilken storstjärna kan känna sig lockad av den här smörjan? Den trygghetsskapande  powermittfältare vi behöver? Den stabile mittback vi behöver? Tja… nej, det tror jag inte. Till detta kommer att vi måste handla som f-nken i januarifönstret, för utan CL att locka med i sommar kommer inte någon av alla de spelare vi behöver välja bland, vilja välja oss.

carlshöjd// Men herregud vad löjligt. Och tröttsamt. Som du säger; för den ”fatigue” han skyller sammabrotten på är det ju endast han som bär ansvaret. Han och ingen annan har gått hösten igenom utan att rotera truppen det minsta. Han och ingen annan lät bli att värva ersättare till Vermaelen (kom inte och säg Chambers eller Monreal här) och han och ingen annan valde att starta säsongen med Arteta eller Flamini som ankare på mittfältet. Patetiskt.

Jag har på många olika ställen läst hur initierade källor med insyn i klubbens verksamhet hävdar att Steve Bould först fick ta ansvar för den defensiva träningen och fasta situationer, men att han numera har ungefär lika mycket att säga till om Pat Rice hade de sista åren, det vill säga ingenting alls. Att Wenger kräver 100 % lojalitet och uppbackning och till detta kräver 100 % kontroll över verksamheten. Grattis, Arsenal, för som du säger, det fanns en tid när 1-0 to the Arsenal betydde någonting. Det gjorde det inte igår och det gör det uppenbarligen inte längre.

Arsenal89// Tack så mycket för berömmet och välkommen till bloggkommenterandet!

Bild för Valter Ardin

Tack för att du finns D&M! Bra skrivet som vanligt.

Jag hade en strukturerad kommentar efter Anderlecht-matchen. Men nu känner jag bara att jag inte orkar bry mig om detta längre.

Jag kommer självklart att fortsätta kolla på Arsenal, men jag har helt tappat tron på AW och Arsenal. Jag har dock ingen glädje i att kolla längre. Jag har gått från att vara en passionerad supporter till att bli apatisk.

Det spelar liksom ingen roll att vi skriver här, hatar på youtube eller klagar hos varandra. Det kommer inte att förändras förrän AW går i pension. OM det händer inom 3 år blir jag extremt chockad. 

AW har tappat det. Han är inte längre en manager som kan ta hand om ett lag som ska kunna utmana om ligatitlar. Det kanske har vart så ganska länge, men nu får det fan vara nog.

Fotboll handlar om balans och kvalitét. De lag som har bäst balans i sina lag vinner oftast de flesta matcherna så länge de har kvalitét på sina spelare. Vi har varken balans eller tillräcklig kvalité för att kunna vinna något. 

Så överjävligt trött på Arsenal idag. Hur klubben är skött, vem som har hand om allt och spelarna. Det finns inget i klubben just nu som gör att jag är hoppfull.

Tack för ditt bidrag AW men nu kan du dra härifrån.

COYG 

Bild för Patrik Boberg

Jag är med på i stort sett varenda ord du skriver D&M och det mesta som har kommenterats av alla andra i den här bloggen också. Vi har gnällt över vår smala och skadedrabbade trupp i flera år nu och innan har vi dessutom ibland saknat kompetens som ersättare för vår "ordinarie" elva... Men det gör vi ta mig f-n inte nu!!!!! Det togs upp redan i din blogg förra veckan att vi aldrig roterar överhuvudtaget. Vad i helsicke ska vi ha en bred, kompetent trupp till om han ska slakta allt självförtroende på ett halvt lag som ALDRIG får chansen hur bra de än presterat i tidigare inhopp eller försäsongsmatcher? Dessutom spelar han ner trötta och slutkörda spelare till knäna så att de kanske aldrig kommer tillbaka till den nivå de var på när de kom till Arsenal. Rosicky, Cambell, Podolski är bara några som skulle kunna bidra med ny energi och få fart på hela laget igen. Om bara karln kunde låta dem få spela nån gång. Vad är det han är så förbannat rädd för som gör att han snurrar runt på samma 12-13 spelare tills de som vanligt har gått sönder lagom till nyår eller blivit till nya Arshavins hela bunten helt utan självförtroende? Jag fattar inte... De stackars bänknötarna hamnar ju också i samma läge för att Wenger vägrar tro på dem. Noll självförtroende och noll engagemang. Klart man förstår om de vill till nya klubbar.

Vem vill i framtiden komma till Arsenal på ett långtidskontrakt om de från början vet att hamnar man på bänken hos oss kan man fetglömma att få vara en delaktig pjäs i laget eftersom Wenger ändå rullar på med samma uppställning i sin envisa tro att han alltid gör rätt. Jag hör till dem som försvarat Wenger länge nu men han behöver en uppfräschning i fotboll a la 2014 för att komma på banan igen. Horinjo springer ifrån honom med hästlängder och han verkar helt ha tappat greppet och förmågan att korrigera felbeslut.

Jag blir så förbaskad trött!!!!! 1-0 eller t.o.m. 3-0... In med fräscht material, säkra defensiven med tydliga instruktioner och för hel..... Håll tätt!!!

Bild för Ola Svärd

Lite märkligt att låta båda våra sittande MF spela vidare när vi leder o de är kortbelastade. Ingen av dem vågade ens va i närheten av kontakt efter ett noll målet. Där tror jag vi förlorar matchen. Plus förstås att låta Chambers fortsätta förnedras även han m gukt kort. En försvarare på bänken, varför inte ta in honom för att hjälpa C? Där ligger min kritik. Förra året höll vi undan i såna här matcher. Skadorna på Debuchy o KOS kostar poäng.

Ett lag går bra av tänkta topplagen.  Gräset är inte alltid grönare hos grannen. Se MU, Spurs, Pool mfl. Om han nu ska ersättas,  vem isåfall är det ni alla vill ha? 

 

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Davidsson och Mannen

ValleA7x// Tack själv! Och ja, den där glädjen, peppet och längtan till varje match som man brukar ha, den är just nu endast ett minne. Jag brukar avsky landslagsuppehåll, nu bävar jag inför matchen som kommer när det är över. För glädjen har, som du är inne på, smått övergått till apati. Till en känsla av maktlöshet, av tre år till av samma elände och av att den där balansen för länge sedan är förlorad. Och i denna frustration och maktlöshet så vänder vi oss mot varandra, Arsenal mot Arsenal, för och emot Wenger. Bedrövligt.

patbob// Japp, denna totala frånvaron av trupprotation känns som någon form av självdestruktivitet från Wengers sida. Som om han vill att det skall gå åt h-vette, för på annat sätt går knappt att tolka beteendet. Som du säger har våra trupper alltid varit slimmade under Wenger, det är så han tydligen vill jobba, men när en tunn trupp delas upp i två grupper, en som matchas sönder och samman och en som blir iskall av all tid på bänk och läktare, så tar han det ett steg längre. Ett steg närmre det totala sammanbrottet.

Som om det är viktigare att vinna på hans sätt än att vinna över huvud taget. Som att det är viktigare att bevisa att han inte alls gjorde fel i somras när han lät bli att ersätta Vermaelen och köpa in centralt mittfältsankare. Och allt detta mynnar ut i frågan du ställer: Vilken behövlig fotbollskompetens vill knuta upp sin framtid hos Arsenal, under sådana riskabla former? Vem vågar skriva på långtidskontrakt och riskera att hamna i detta Gökbo?

T.A// Jag tycker det är mycket märkligt och för mig så väcker deras spelsätt frågan: Har de plötsligt blivit fotbollsmässiga analfabeter eller har de fått usla instruktioner att spela efter? Har de plötsligt blivit korkade eller har de fått korkade order? För jag håller med dig, det är på ytan framför backlinjen, den som Flamini och Ramsey lämnade helt för Swansea att manövrera i och ifrån, som vi förlorade matchen. Och detta gör mig vansinnig.

För det är de mest basala och grundläggande instruktioner du kan ge i ett sådant läge: Stäng planens centrala delar. Tvinga ut dem på kanten och täpp till i mitten. Så vad gör spelarna (på eget eller på Wengers initiativ)? Jo, de tokrusar upp för att återerövra bollen framför Swanseas backlinje och lämnar ovan nämnda yta helt fri.  Det här är knattemisstag, rena knattemisstag.

Sedan håller jag med dig i din frågeställning till hur backlinjen formerades. –Samma backlinje som tappade tre mål mot Anderlecht… I min värld skall en mittback spela mittback och en ytterback spela på en kant, så självklart skulle inte Chambers fortsätta förnedras, speciellt inte efter det hämmande gula kortet (även det är en basal och initial kunskap när du lär dig fotbollens grunder). Visst kostar skadorna på Debuchy och Koscielny oss, men samtidigt kan man säga att det som kostar oss en massa poäng är att Wenger lät bli att ersätta Vermaelen, lånade ut Jenkinson och inte handlade in någon defensivt kompetent mittfältare. Att han låter Bellerin sitta kvar på bänken samtidigt som Chambers inte är någon ytterback och Monreal var tre äpplen hög mot Swanseas Gomis.

Bild för Fredde

Håller helt med, efter ett sådant tapp så måste exempel statueras. Trodde han att det räckte att gå ut och såga Ramsey? Oavsett om han går ut med en sågning eller inte så måste han petas. Och han måste se att mot Swansea som har otroligt mycket fart på kanterna så passar Bellerin bättre. Det är i mina ögon svårt att få in Campbell då kantspelet mot Anderlecht var det positiva. Cazorla har däremot varit BEDRÖVLIG, Welbeck kan bli en striker för nivån men är inte i närheten idag. Så det finns möjlighet att få in Campbell, Rosicky. Fördelen med Rosicky som sittande mittfältare? Han kämpar alltid och kan styra spelet bra med en fin passningsfot.

Herregud man kan inte "testa" Bellerin mot Dortmund som är en av de svåraste bortamatcherna man kan åka på i fotbollseuropa för att sen i nästa stund inte ha något förtroende alls för honom mot ens Swansea borta.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Det måste vara svårt för spelarna att veta vad som gäller. Vissa får spela hur mycket som helst, och vara tämligen slätstrukna, medan andra fryser fast i bänken utan speltid och utan möjlighet att bevisa att de kan prestera bättre för laget än de som är med och bryter ihop på planen. Både Poldi och Rosicky (ja, varför inte som CM?) hade varit utmärkta att slänga in, som energipåfyllare, mot Anderlecht och Bellerin ja, vad skall man säga?

Som du är inne på så testas han (vilket hån från Wenger) mot Dortmund men duger inte mot Sunderland, Burnley eller Swansea. Var finns logiken i den? Och som jag twittrade om igår; Om Wenger ändå inte tänkte spela Bellerin, varför lånade han ut den vecka in och vecka ut presterande Jenkinson till Hammers? Logiken i den?

Bild för Adamberg

som någon sa;  tveksamt hur länge Alexis stannar i klubben. Han ligger på en annan nivå än Arsenal idag, och lär titta mot de riktigt stora uppdaterade "på tå" klubblarna. Även United känns som de snart hittar en lösning för där det rör det på sig experimenteras testas , fel ibland rätt ibland, men det pågår något flexiblet i huvudet på van Gaal.Något som sakta rör sig framåt även om det är ett steg bakåt ibland. 

Adam

Bild för Davidsson och Mannen

Platini// Ja, och det är det här som är så läskigt och deppigt. För vi skulle just vara en av de "på tå"-klubbarna, en av de klubbar som nu verkligen skulle lyfta och vara "på G". Efter FA-cupvinsten, alla nya sponsordealar, köpen av Özil och Alexis etc. Och så sabbas det av att Wenger väljer att använda ett spelsystem som fryser ned Özil till bedrövelse samt låta bli att införskaffa de uppenbart saknade länkarna (MB och DM, låna ut Jenkinson) som gör att kedjan totalt brister. Och nu står vi här. Med stinkande dynga upp till knäna och inte alls varken på tå eller på G. Hur f-nken kunde det här hända?

Bild för Fredde

Ja helt ofattbart med Jenkinson, han är en spelare som hade kunnat göra en jätte skillnad idag.

"- Det är möjligt. Jämfört med förra säsongen så har vi ändrat och börjat spela 4-4-2. Tränaren försöker hitta ett system för spelarna han har och vice versa." säger Rosicky.

Men varför har vi ens ändrat från första början? Özil är värdelös på kanten och är för svag deffensivt för att spela i mitten i ett 4-4-2. Optimerar vi Özil så optimerar vi vårat spel, så enkelt tror jag att det är. Ska det vara så svårt att bygga vidare på 4-2-3-1 som vi spelade skit bra med förra året? Det jobbiga är ju att Wengér verkar välja själv när det är dags att avgå så han kan ju i princip testa vad som helst.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Ja, som det är idag hade han ju varit rena frälsaren. Så för mig är det helt obegripligt att låna ut honom om man inte tänkte använda den back up vi har/hade i Bellerin. Ett av många märkliga beslut från Wenger denna säsong. Lika märkligt är hans famlande efter system. Jag ser gärna att vi har exempelvis 4-4-2 som alternativ, men att vi kör på med det som fungerade och som spelarna är trygga med, som du är inne på, vårt tidigare satta 4-2-3-1. Och som du är inne på; optimerar vi Özil och ger honom rätt redskap i medspelare med fart, så optimerar vi Arsenal. Märkligt.

Bild för gunsmoke

I min värld är vi på rätt väg, stålbad med AW några år till, sedan kommer även den "gode" fransosen att inse; att tiden har gått för fort, eller att han har sovit för sakta och att utvecklingen gått för snabbt för honom. 

Jag har gett upp med AW, men jag har börjat att hoppas på det vi ser nu kan stavas början på förändringar.

Eller som Winston C uttryckte; "This isn't the end. This isn't even the beginning of the end. However, this is the end of the beginning"

Så resten handlar om tålamod, och att man kan glädja sig åt Brentfords framgångar med aktiemäklaren vid rodret.

håll ut bara

Bild för Davidsson och Mannen

gunsmoke// Ja, du gunsmoke. Jag vet inte riktigt vad jag skall tro längre. Jag hade förväntat mig ett löpande kontrakt med ett år i taget, men när Wenger fick sina tre år, så kändes det nog lite som du nu är inne på, att vi har några ganska knöliga år kvar med Wenger. Eller så blir det som det faktiskt blivit tidigare, att Wenger får rätt till slut (typ, att vi tar den 4:e-plats som styrelse och Kroenke kräver och är nöjda med) och att Wenger får sitt pussel att fungera till slut. Inte för att jag tror det, men kanske kan man hoppas?

Sedan är det underbara ord du bidrar med i form av den gamle ordkonstnärens. Även om man är lite trött på begreppet tålamod/patience bland Arsenalfans. Och du; berätta mer om Brentford, tack!