Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Game, set and match

Davidsson och Mannen
mån 19 jan 2015 kl 12:20

Dagar som dessa är man lite grann som man var i går kväll. Man var då kungen, den glatt visslande mannen med ett leende över till var och en som behövde det och man var en man som plötsligt lagt allt vad grubblande bekymmersamhet åt sidan för att bara vara i det ljuva livet. Nu är det måndag och vardagen har lagt sig som en dämpande filt över en, men man är fortfarande lite kingen, man är fortfarande sådär lite bäst i världen och man är fortfarande grabben (alternativt tösen) hela dagen. För med oss fick vi någonting som vi vant oss vid att nästan aldrig längre få. Med oss ur helgen fick vi en 2-0 vinst på bortaplan mot ett av alla dessa ofta så omöjliga topp 4-lag.

Arsenal som alltid brukar ha en sömngångares första halvlek och därmed alltid brukar ha förlorat matcherna redan innan de knappt hunnit börja, började gårdagens tillställning så på tårna och så aktivt närvarande som jag inte sett på mycket, mycket länge. Och Wenger som alltid brukar gå i den vackra fotbollsideologins första led, hade igår faktiskt förberett laget för att möta aktuellt motstånd på absolut mest framgångsrika sätt. Jag har tidigare uttryckt mitt ogillande gentemot Wengers tysklandsinfluerade 4-1-4-1-system, mycket beroende på att det dels pressade ut Mesut Özil på en lika nedkylande som resursslösande vänsterkant, men framför allt för att vi i Flamini och Arteta inte haft en mittfältare kompetent nog att ta det huvudsakliga ansvaret för ytan framför backlinjen, som detta spelsystem kräver.

Jag är fortarande emot att vi använder detta spelsystem men igår antog Gilberto Coquelin denna utmaning med bravur och var rakt igenom fantastisk. Inte bara som utförare av de defensiva göromålen och inte bara som identifikator av de defensiva behoven, utan också som en med pondus delegerande arbetsledare på sitt kontor, just framför backlinjen. Men han var inte ensam utan hade ett helt lag med sig som låg på rätt sida bollhållaren, ständigt täckte rätt ytor och ständigt gjorde rätt prioriteringar för att skydda och inte gå bort sig.

Mittbacksparet var, bortsett från när Koscielny stod på hälarna och därmed drog på sig ett onödigt gult kort redan efter två spelade minuter, helt prickfria matchen igenom och deras ytterbackar, Bellerin och Monreal, var båda nästan chockerande säkra i sitt defensiva spel, både med och utan boll. Ospina behövde knappt röra bollen i första halvlek och testades inte förrän citys pressade i andra halvleks första del, men även han skapade trygghet och pondus, inte minst vid citys alla hörnor.

Igår gjorde han rätt, denne envise karl. Bild: Bildbyrån.

Framför The Back Five hade vi nämnde Coquelin som kamperade ihop med de två box-to-box-spelande Ramsey och Cazorla. Ramsey sprang mycket men saknade en del timing med bollen och fuskade också ett par gånger i defensiven, medan Cazorla var allt det man önskar av en central mittfältare. Underbart understödjande i spelet utan boll och smått magisk med den, var han nästan Sanchez-sk i sin löpvillighet, acceleration och avighet. Den lille spanjoren med de stora lungorna gav oss piruetter, tvåfotsdribblingar och smärre dansgolvsromantik på sin väg från ifrågasatt Özilersättare till självklar galjonsfigur.

Gårdagens anfallstrio var, fullt logiskt, den del av laget som satte minst avtryck och exempelvis var gårdagsmatchen en av Sanchez sämsta på ett bra tag. Men både Oxlade-Chamberlain, som lurade bort Clichy ett antal gånger och lovade gott med sin tempohöga och isärdragande bollbehandling, och Giroud, med sin fastlåsande funktion, Kompanylurande och avgörande målnick, var utomordentliga. Fast det som gjorde dem alla tre så viktiga var slitet de lade ned och underkastade sig för laget. De ständiga löpningarna och den eviga pressen de satte både på citys backlinje och på dess centrala mittfält. Ett bra försvarsspel börjar hos anfallarna, Arsenals gårdag var ett exempel.

Även om gårdagens match egentligen var den vi önskade ha haft mot chelsea, men misslyckades med på grund av att de gjorde första målet, vill jag ändå ge en eloge till Wenger för att han, äntligen, lade korståget för den vackra fotbollen och den fundamentalistiska tron på possessionsfotbollens allsmäktighet åt sidan till förmån för ett fungerande försvarsspel. Enkelt och föga glamoröst, samtidigt smart och cyniskt. Jag ser alla dagar i veckan att Arsenal förlorar bollinnehavsmatchen och att vi gör som vi gjorde igår: Stod rätt, höll vårt fort och slog om i livsfarliga omställningar. Backade hem, skyddade det som skyddas skulle och högg när tillfälle väl gavs.

För Arsenal var igår som en grusspecialiserad tennisspelare. Som alltid söker rätt utgångsposition, nöter slag timme efter timme och till sist har fått motståndaren att vekna och vika ned sig. Inte flärdfullt, inte effektsökande och inte alltid så vackert. Men effektivt, klokt och genomtänkt. Så var Arsenal igår. Stabilt, uppstagat och solitt. Inte överilat eller visionärt estetiskt utan istället alltid med koll på läget. Löpning efter löpning, återkomst till utgångsposition gång efter annan och ständigt nötande slag efter slag. Till slut vågade Wenger lita på det oglamorösa defensiva slitet och på en fungerande gameplan med lika förnuftiga som cyniska undertoner frukt. Boom, game sett och match Arsenal. Otroligt skönt.

Kommentarer

Bild för Fredde

För det första tyckte jag det var svårt att bedömma uppställningen, för både Ramsey och Cazorla var positionerade väldigt mycket bredvid Coquelin. Visst när man stod högre upp i plan så var båda dom uppe högre och pressade på Fernandinho och Fernando för att sen falla ner. Framförallt så styrde Coquelin dom båda, att han tog sig det mandatet att styra och ställa med både Ramsey och Cazorla.

Om Coquelin har en så här stor effekt på oss så tänk vad en Alex Song eller Javi Martinez hade kunnat göra för oss. Coquelin är i mina ögon en självklar man i startelvan med tanke på spelstilen han har, Arteta och Flamini har inte den kompetensen som positionen kräver. Coquelins kontrakt går även det ut i sommar, jag hoppas att man ger han ett år till som back up bakom en topp-DM. Han visade på stort taktiskt kunnande som Flamini bara pratar om på planen utan att själv visa upp det.

Blir intressant att se vad man gör med Özil nu, Cazorla gjorde sig själv precis oflyttbar för en tid framåt.

You win some, you draw some

Bild för Elias Johansson

Cazorla var fantastisk igår, så bra att Özil borde värma bänken ett tag till, har svårt att se han ta det jobb Cazorla tog igår. Özil är en favorit och jag gjorde nog lite i brallan när han värvades men jag undrar om han passar in i vårt kära Arsenal just nu...hoppas verkligen jag har fel.

Sagan om The Qoq fortsätter och som han berättar den sagan, väldigt roligt att se hur han tagit chansen och visat hur en defensiv mittfältare ska agera. Denna måndag har onekligen en liten guldkant, skimmer runt sig.

Bild för Tomas Horvatic

Ska man prata om att värva DM eller inte bör det nog mer handla om en back-up till Coq. Så jäkla bra är han just nu. Tredje matchen i rad som pojken visar stora kvaliteér! Värva stort ska man göras när det krävs stora värvningar. Och det krutet bör läggas på en DC anser jag.

En briljant text och känslan igår kväll kan man absolut vänja sig vid! Där fanns ingen bitterhet, ingen ilska och framför allt ingen uppgivenhet! Vi kan när vi gör det rätt, å jäklar vad rätt vi var igår!!! :)

Vi är i lika bra form nu som vi var ur form tidigare under säsongen. Har envist trott att vi ska vända på steken. Och det känns onekligen som detta har hänt nu!

Men som Gunners supporter har man lärt sig att inte ropa hej...

 

COYG!!

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Lennart Sandström

Visst D&M . Idag går man rakryggad och stolt och vore det inte för Kung Bore skulle jag mer än gärna visa min granna tatuering på höger överarm.I media pratas det om Arsenals största seger på bortaplan på över ett decennium. Visst vi har slagit Chelsea med 5-3 på the Bridge,men det var ju mer av en sluggermatch och kanske även slumpbetonad. Här var det en helt annan karaktär på laget. Vi höll ihop laget mästerligt, och dom normala hålen som brukar finnas framför vår backlinje var nu igenkorkade.Även om City hade bollen var det vi som ägde matchen. Kul att se att vi har en sida då vi kan anpassa oss till ett underbart och äckligt disciplinerat spel.

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Absolut har du en poäng här, för både Ramsey och Cazorla gick ned och backade upp Coquelin, vilket jag tycker fungerade utmärkt, även om jag ibland tyckte att Ramsey kunde varit kvickare att vända hem och ibland borde haft bättre skärpa i brytningsspelet. SÅ: Det där med det centrala mittfältets utformning har vi ju varit inne på en massa gånger här i bloggen och jag är egentligen inte någon stor fantast av den dubbla pivoten a la Arteta-Ramsey, heller (wow, inte ens i vinst kan jag vara nöjd!).

Den optimala utformningen av det centrala mittfältet tycker jag vore: En DM (exempelvis Coquelin), en box-to-box (Ramsey, Wilshere men även Rosicky, Cazorla och AOC) och en offensiv mittfältare (Özil, Cazorla, Rosicky eller AOC), självklart med rötterna i De Oövervinnerligas Gilberto, Vieira och Bergkamp.

Och ungefär här står jag i relation till 4-1-4-1/4-2-3-1 för när Özil kommer tillbaka har vi en spelare som är topp 3 i världen på sin position, men med det småknackiga läget att just hans position är bortrationaliserad ur systemet (det nuvarande 4-1-4-1). Förhoppningsvis kan han ta en av dessa två centrala mittfältsrollerna, han såg rätt bitig ut senast när han hoppade in och kan han göra det växeldragande jobb som Ramsey och framför allt Cazorla gjorde igår, ja då slipper vi kasta bort all hans talang på en värdelös vänsterkantsposition. Kanske högerytter som han ibland var i Real, men nja, helst inte. Hur tänker du i den här frågan?

pumpum// Ja, Özils situation var jag just inne på i mitt svar till Freddee och jag håller helt med dig här. Cazorla har varit helt fantastisk och den position som Özil är fantastisk på, ja den finns inte längre. Fast om vi tänker oss att Cazorla fungerar som box-to-box (och Ramsey får vila) då borde Özil kunna återfå sin plats just bakom anfallstrion. 1: Om vi återgår till 4-2-3-1 eller 2: Om vi kör enligt min modell som inte alls är min utan Wengers a la 03/04.

En så bra spelare som Özil kan man inte bara rationalisera bort och här kan inte principen om systemet vara viktigare än att få in så mycket kompetens som bara är möjligt på planen samtidigt. Alla såg hur usel Özil var som vänsterytter så det experimentet måste (även hos Wenger) ses som fruktlöst, dött och begravet och då måste han ges plats centralt. Somliga skulle då säkert förespråka det gamla brasilianska diamantmittfältet a la Lars-Tommy, utan egentliga yttrar där den så rättmätigt omtalade Coquelin skulle vara balansspelare bakom två box-to-box, exempelvis Cazorla och Ramsey, vilka har spetsen Özil framför sig. Till detta två rörliga anfallare. Vad säger pumpum om den och vad skulle Wenger säga om den?

Tomas Horvatic// Tack för det oerhört värmande berömmet! Och ja du, den där DM:n… Som du såg ovan så har jag snackat lite spelsystem här och jag skulle kunna tänka mig att Coquelin ersätter Flamini till nästa år, men ett vi handlar in en spelare som kan ersätta Arteta. Tyvärr tror jag Wenger inte kommer att handla någon DM detta fönster utan tänka att den 17-årige polacken, Kristian Bielik, blir den back upp till Coquelin du talar om. Och det tror jag blir för tunt.

Sedan delar jag din glädje och optimism utifrån gårdagen. Prickfritt och äntligen så pragmatiskt och cyniskt som man behöver spela på bortaplan mot svåra motståndare. Äntligen fick possessionsfotbollen stå tillbaka för den vinstgenererande och vipps var vi bra igen. Sedan vågar jag inte dra för stora växlar ännu, för Coquelin har ett tungt ok att bära och vi är bara en skada på Koscielny ifrån att ha rena hönsgården (Chambers in som höger mittback och Mertesacker förvisad till den för honom ovana, otrygga och oförsonliga vänstra mittbacksplatsen) i försvaret. En mittback som utmanar Koscielny och Mertesacker om startplatser och som är bra nog att skapa stabilitet när någon av dem behöver vila, ja då ser det bra ut!

carlshöjd// Även om jag inte har någon Arsenaltatuering så är jag helt med dig här. För att knyta an till min införtext, så bars halsduken även denna dag. Fast idag är man bara grym, tänk vad en Arsenalvinst kan göra för ens inre frid! Och ja, jag ser gårdagssegern som mer betydelsefull och tyngre vägande än när AVB drog ned chelsea i sk-ten med hög backlinje och, som du är inne på, sluggerfotboll. Igår var rent och snyggt, planenligt och en match där vi, som du säger, faktiskt höll ihop laget som vi inte gjort tidigare i år (eller på ett par år?). Vad gött det är att se ”äckligt disciplinerat” spel (Timo Lahtinen under sin tid i SSK, va?)!

Bild för Pelle

Jag måste ju backa rejält, inte bara kom det en blog snabbt efter en seger, den e dessutom underbart positiv och til lomed innehåller stort beröm till dagens Wenger. Vad skall jag då ha att klaga på? Jag måste ju hålla stilen. :)

Får väl vara den som påpekar att han inte heter Gilberto utan Francis Coquelin, men han var så bra att man drömde sig tillbaks till Gilberto Silva så jag förstod din freudianska felskrivning. ;)

 

Tänk om vi kan fortsätta ändra vårt spel, samt värva lite bra både nu och i sommar, då kan ju Wenger få lite fler chanser då han trots allt börjar göra riktigt rätt. :)

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Ja, så kan det vara. Ibland kan även Farbror D&M chocka till lite med lite optimism. Men jag tycker faktiskt att Wenger, även om jag gärna hade sett Rosicky framför Ramsey från start, i princip gjorde helt rätt igår. Borta var den dadaistiska övertron till possessionsfotbollen och borta var den naiva avsaknaden av defensiv stabilitet. Det var underbart att se oss igår. För visst var city oerhört trögt med ett centralt mittfältsblock som fick Arteta att kännas rapp i steget, visst var deras offensiva vapen tämligen trubbiga. Men dessa tingelser förtar inte det faktum att vi inte bara var med från start, utan också gjorde det på alla sätt rätt.

Sedan var min felskrivning inte freudiansk, utan högst medveten. Jag vet vad han heter, jag ville bara dra en parallell till Den Osynlige Väggen, till Coquelins likhet med denne och trodde att det var uppenbart. :-)

Bild för Fredde

Nu ska vi möta Brighton & Hove nästa vecka, då har vi en chans att rotera folk. Özil bör få starta centralt & Walcott och Campbell bör även dom få starta. I mina ögon så ska vi ha en offensiv spets på mittfältet. Om nu Özil skulle skapa 3 frilägen och få 2 assister mot Brighton & Hove så har Wengér väldigt angenäma problem. Cazorla bör spela mot Aston Villa och Tottenham punkt. Sen är grundinställningen hos mig att Özil ska spela i precis den positionen när han är frisk men Cazorla har precis gjort sitt livs prestation och man kan inte flytta på honom.

You win some, you draw some

Bild för Niklas Andersson 3

Problemet med Ramsey den här säsongen är inte helt och hållet hans åtekommande skador. Förra säsongen var han en riktig "köttare" och bara vräkte sig fram. Han målades upp som Arsenals topp3 -spelare och jag får nog säga att han har fått lite storhetsvansinne. 

Kolla hans hållning när han joggar nu, tuff blick och helt rak i ryggen. Springer som en tjur. Riktigt macho ska han se ut att vara!

Jag följer honom på facebook och han lägger upp inlägg som "what about my new haircut?", vafan är det för stil? Gå tillbaka till det rivjärn du förra säsongen och lägg av med bekräftelseskiten utanför!

Bild för Torbjörn Nylin

Härlig text, parallellen till tennis underbar. Enligt mig är det så vi ska spela, likt Björn Borg. Låta motståndaren försöka bryta ned en, ibland slå en lös långboll längst baslinjen för att komma rätt i positioner. Sen om motståndaren tröttnar och i Björns fall gått på nät eller i vårt fall anfallit med för mycket folk ta chansen och slå till. - Nu till matchen. En härlig laginsats ska framförallt framhållas.Matchens tre !! Först Le Coq bevisade att han håller som DM. Vi behöver alltså inte handla någon ny DM nu. 8MA& 20 MF får räcka som backupp till i sommar. Då.dådå jäklar får vi drömma igen, i mitt fall om Victor Vanjama och så måste vi förlänga me Le Coq. Cazorla var ju naturligtvis magisk, han har nu nått ett sorts brake even under säsongen. Sist men inte minst Giroud, finns inte en renodlad anfallare i världen som jag skulle vilja byta med

Captain Tony A på Twitter 

Bild för gunsmoke

Till slut har Bould fått bestämma det defensiva uppläget, verkar det som (det kommer väl att märkas om några matcher om han får behålla mandatet att styra över defensiven eller inte, jag är tveksam).

Jag tycker att denna defensiv mer påminner om den starka defensiv som präglade Arsenal de första säsongerna AW ledde oss. Då var det 20 insläppta jan-98--maj -99 och väldigt många 1-0 segrar på en och en halv säsong.

Coquelin var den ena kungen på mf, Santi den andra, Ramsey började fuska med markeringen redan innan timmen gått, detta plus hans undermåliga passningsspel, gör att han inte är pålitlig som box-box. Han är som de övriga bitterna, väldigt omoderna

Hur som helst en väldigt stark kollektiv insats, Att vara så förberedd på motståndarnas styrkor i matcher mot topplagen, det har jag faktiskt glömt bort när det skedde sist.

Man kan ju i alla fall få hoppas på att mr Stubborn börjat inse att defensiven inte är hans starkaste sida, och att SB kanske kan få lite långsiktigt inflytande. Man låter lite (eller mycket) gnällig, men köpa grisen i ... eller -en sol gör ingen... eller -även en blind höna.. känns det lite som.

 

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Visst har vi den möjligheten och plötsligt har vi riktigt spännande namn att göra det med. Sedan håller jag med dig om att Özil skall vara sk. spets på mittfältet, men också att vi skall ha en just sådan. Frågan är då om Wenger kan backa, som han gjorde just mot Aston Villa (borta) då  han lät Özil spela på sin ordinarie spetsposition/som 10:a? Wenger är ju inte känd för sin flexibilitet…

Kanske minns jag fel men har inte du och jag varit inne på att sätta ned Cazorla i någon form av box-to-box-position, antingen bredvid eller ju framför sittande mittfältare, exempelvis Coquelin? Han skulle då förvisso bli en av alla dessa konkurerande centrala mittfältare, läs: Ramsey och Wilshere (Diaby, wow!), men ändå. DM+Cazorla+Özil när det drar ihop sig? Med Rosicky, Ramsey och Wilshere på bänken, kan fungera.

Niklas.Andersson// Oj, här är du inne på något oerhört spännande och något som också jag funderat på. Vad har hänt med Ramsey? Den där walesiska rugbynörden som med försiktigt sänkt blick lommade in i rampljuset skaffade plötsligt hipsterfriss, skägg och blev cool. Jag har inget emot varken fräsiga frisyrer eller ansiktsbehåring, men i takt med denna metamorfosen försvann den forne Rambo ut i dimmorna för att ersättas med alibijoggningar och för mycket bollhållande samtidigt som det där förb-nnade klackandet gjorde comeback.

Min tes är att Ramsey, precis som Özil, har förlorat på det nya, tyskinfluerade spelsystemet. För i 4-2-3-1 hade han en lägre utgångsposition, låg bättre defensivt och hamnade i en mer gynnsamt smygande andravåg när det gällde det offensiva. I 4-1-4-1 hamnar han dels för långt från sitt defensiva ansvar, vilket kräver mer än smart fotbollsskalle och lätt joggande, men kommer också för långt fram för tidigt i anfallen. Han blir någon nr 10-light vilket han aldrig fungerat som och blir ett lätt offer när han kommer i anfallets förstavåg. Där skall han inte vara, han skall som sagt komma i vågen därefter, när anfallet redan är etablerat. Jag tror att detta spelmässiga aber tillsammans med förväntningarna efter jättesäsongen förra året, ligger honom rejält i fatet. Vad tror du?

Torbjörn Nylin// Tackar, tackar. Jag blev lite smånöjd med mig själv när jag kom på den referensen och jag begriper min egen syn på fotboll nästan lättare när jag tog en sväng genom tennisens grus- vs. grässpel. För precis som du fortsätter metaforen så är det med Borgs tålamod vs. John McEnroes otyglade temperament vi skall se Arsenals bortaspel. Vi bara står på rätt ställe, försvarar oss i bollen och sedan, boom, när rätt läge kommer så drar vi in ett passerslag utmed korridoren.

Le Coq och Cazorla var magiska, Giroud, ja han var bra i sitt slit och sitt targetspel. Jag tycker också att båda ytterbackarna skall lyftas fram, för de höll sig lugna och lät bli att gå i den där klassiska Arsenalfällan där båda ytterbackarna, samtidigt, springer bort sig och öppnar luckor. Nu var de oerhört välavvägda i sina räder. Sedan fick de båda gott understöd i Sanchez och AOC/Rosicky.

gunsmoke//  Är det så? Kan det vara så att Bould, äntligen, får kliva fram igen? Eller att Mr Envis (dina ord försvenskade) har accepterat läget och insett vad det var som faktiskt bar frukt? Att det var kombinationen mellan solid defensiv och sprudlande potent offensiv och inte bara det sistnämnda/ett av dem som gav vinster?

Jag är väldigt glad över segern, men känner lite som du (tror jag) att de stora orden skall komma först om några omgångar. När vi slagit Brighton & Hove, när vi slagit Villa och knäckt spurs för den här säsongen. Gör vi detta, ja då vågar jag tro att vi (Wenger) lagt om kurs. Sedan blir det också viktigt att se hur Coquelin ser ut när vi möter sämre lag, då fler Arsenalspelare rusar upp och då han inte får samma understöd av centrala kollegor och hemjobbande yttrar. Håller han även då, då håller han!

Sedan är det som du säger, att det är lätt att plocka ut enskilda spelarnamn, men att det är kollektivet och laget som skall hyllas. Från hårt slitande Giroud till stabiliserande Ospina, från kant till kant och längs med lagets centrala ryggrad. Lag. Härligt.

Bild för Baron

Tycker nog Wengers angenäma problem om Özil kommer igång är ganska enkla att lösa, framförallt i matcher med mindre tufft motstond. Coq som DMC, Özil och Cazorla framför. Kommer leda till att Cazorla blir något mer tillbakatryckt i banan för att täcka upp för tysken, men tycker Cazorla är nästan som bäst när han startar längre ner i banan. Han är en Rosicky 2.0, han kan hämta en boll på egen planhalva och transportera den till målchans snabbare än få. My 2 cents...

Tror dock att Wenger lägger sina två cent tillsammans med den med sämstform på vänsterkanten, historien har en tendens att upprepa sig.

hahaha@Lord_Sugar: 1-1 at Newcastle

Bild för Elias Johansson

Det är ju helt klart att Özil inte har på en vänsterkant att göra, att det fick hända är för mig en gåta han ska ju in centralt och använda sin magiska fot till att mata anfallare och kantspringare med smörpass, jag gillar iden om diamanten mer och mer men jag tror kanske mer på iden att byta ut Ramsey mot Özil för tillfället...lite knepigt det där men han måste få chansen och visa vad han går för i en position han trivs/kan spela, leverar han inte då blir jag bekymmrad

Bild för Davidsson och Mannen

Baron// Jag tycker din idé är både tilltalande och logisk. Som vi varit inne på ovan har Cazorla, som även du är inne på, visat en enorm box-to-box-potential varför han helt klart hade kunnat fungera som understöd till Coquelin i defensiven och Özil i offensiven. Ända problemet här är väl att detta ställer både Ramsey och Wilshere (vilken jag i och för sig gärna ser som den högerytter han en gång var) utanför startelva.

pumpum// Ja det där experimentet med Özi som vänsterytter föll ju pladask å det grövsta och jag hoppas Wenger släppt den idé lagom till Özil tränger sig på in i startelvan. För självklart håller jag med dig om att Özil skall spela på den position där han är topp 5 i världen, inte på en position han, i bästa fall, är medelmåttlig på.

Bild för Fredde

Sen var det ju även så att Ramsey gjorde en mycket bra insats. Hela innermittfältet stängde matchen men Coquelin och Cazorla utmärkte sig. I mina ögon var innermittfältarna topp3 på planen förra matchen. Som sagt, jag är glad att jag inte är Wengér som behöver förklara för nån av Özil, Cazorla eller Ramsey att nån av dom kommer bli petad närmaste framtiden.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Den där med Özil, Ramsey och Cazorla (inklusive Rosicky och den snart återkommande Wilshere) är svår. För om Wenger nu fortsätter med 4-1-4-1 så måste Özil acceptera en lägre utgångsposition och mer aktivt hemjobb om han skall få en plats centralt. Och frågan är om han gör det, om han dels medvetet och verbalt men även omedvetet/outtalat underkastar sig slitgörat utan boll som den rollen (CM) innebär i relation till hans vanlig (AMF/Nr 10)?

Och visst, är Özil en smart snubbe så insér han att han antingen får gilla läget och ta ett större defensivt ansvar (om detta är bra eller dåligt för Arsenal, är en annan men även den spännande fråga) annars kommer han förvisas till antingen bänken eller någon av ytterplatserna (förhoppningsvis då höger, vilken är lite mindre urdålig för honom, nu när Sanchez gjort vänsterplatsen till sin).

I min värld, och jag tror också din om jag läst dig rätt, är det bättre att flytta ut killar som Rosicky eller Cazorla till en av kanterna (även om även dessa gör sig bäst centralt) eftersom de båda har fart och dribblingskompetens, än att placera en Özil där, som genast fryser till is i den rollen. Men angenäma problem för Mr Wenger...

Bild för Baron

Ser inte det som ett problem att sätta Ramsey eller Jack på bänken om bättre spelare än dem är på planen. Ingen av dem ska spela på en kant vid fullt lag, Alexis, Chambo, Theo ska garanterat spela där före, om inte tillfälligt taktiska förutsättningar råder som kräver anpassning till motståndarna. Eller förtuom när (läs: för det mesta) skador tvingar oss till att spela rätt pojk på fel plats.

Att få bästa möjligastartelva innebär -inte- att de bästa 11 spelarna ska spela. Det innebär att fylla varje position med en så bra spelare som möjligt.
Gillar inte dåliga jämförelser, men här kommer en. Bara för att Chelsea har två av kanske världens bästa målvakter, spelar inte Petr högerback när han inte platsar i målet ;)
På samma vis petar inte Aaron Theo på högerkanten, liksom Theo inte petar Aaron i mitten.

hahaha@Lord_Sugar: 1-1 at Newcastle