Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Det räcker nu

Davidsson och Mannen
tis 27 jan 2015 kl 11:00

Med en sådan klickbetande rubrik väntar ni er med största sannolikhet ett klassiskt internetskt rasande. Ett frenetiskt och salivstänkande utfall riktat mot Wenger, mot FA eller mot någon annan kraft i den moderna fotbollen, som med övermäktig styrka drar åt ett markant annat håll än jag eller min syn på fotboll. Men så är, i varje fall idag, inte fallet. För idag tänker jag fortsätta mina tre transfertankar med att vika ut kring en och addera ytterligare två. Vi har nu gått in i transferfönstrets sista vecka och den från São Paulo härstammade Gabriel Armando de Abreu skall ha sagt adjö till både lagkamrater och fantaster i/till Villareal, fått sitt arbetstillstånd i England men även, enligt många källor, genomfört sin medicinska undersökning med lyckat resultat. I motsatt riktning har den costaricanske landslagsanfallaren Joel Campbell vandrat, vilket i den sistnämndes fall skall handla om en utlåning fram till sommaren.

Jag är den förste att erkänna att jag inte har någon vidare koll på Gabriel, mer än att en massa statistiska jämförelser berättat att han är en brytsäker och bollsäker ytterback. Att han tidigare främst verkade som högerback, att han renodlades till mittback när han kom till Spanien och att han, enligt många, har en spelstil som inte är helt olik Koscielnys, fast med ett något högre säkerhetstänk än den, stundtals, något yvige fransmannen. Att Villareal under Gabriels ledning utformat ett säkert och solitt försvarsspel och jag bär förhoppningar om att han anammat sin hemstads måtto: ”Jag är inte ledd, jag leder” och därmed bidra till lika mycket trygghet som ledarskap på planen. Arsenal har i skrivande stund inte offentliggjort affären men det mesta tyder på att den är klar och förseglad, samt har ett ungefärligt pris på £11,5 miljoner exklusive rätten att låna Campbell.

Campbell som å sin sida fryst fast på Wengers nedkylande bänk just invid boxen. Hans löpstyrka både som central anfallare och som högerytter har ännu inte fallit Wenger i smaken och mycket talar för att tiden i Villareal, med just påskrivna kontraktsförlängningen, mest är menat som ett skyltfönster för att till sommaren kunna inbringa Arsenal mer pengar än han i nuläget hade kunnat göra. Personligen hoppas jag fortfarande att han har en framtid i klubben, men hans ringa speltid under hösten talar ganska högt för att så inte är fallet.

Vidare spekuleras det om att Wenger inte alls är färdig med sin januarishopping och den som läst min blogg tidigare drar nog slutsatsen att jag ser detta som någonting positivt. Och tja… kanske det, eller kanske inte det. Det talas om Dortmunds mångsysslare Kevin Grosskreutz som i och för sig både kan spela högerback, central mittfältare och vänsterytter, men som i min mening inte är bättre än de alternativ vi redan har. Skall vi handla in någon spelare just nu skall detta vara någon som går rakt in i startelvan, någon som gör oss avsevärt bättre och det tror jag inte att nämnde tyske hjälpgumma gör. Så jag slår, trots min önskan om att Arsenal skall göras bättre, fast att vi inte skall värva mer nu, att det nu faktiskt räcker. Blir Javi Martinez möjlig att köpa, någon av bröderna Bender till en lämplig summa eller omtalade Schneiderlin plötsligt tillgänglig, ja då skall vi slå till. Och råkar Wenger trampa på en realapp sammanhängande med en versatil striker i världsklass, ja då kommer saken i ett annat läge. Men om så inte blir fallet så skall vi nöja oss med det vi redan har och framför allt säkra det vi redan har.

Gone Joel, gone. Här i Real Betis’ färger. Bild: D&M

I förra veckans Tre transfertankar lyfte jag Francis Coquelins då ännu inte signerade kontraktsförlängning som ett av skälen till att han skall strykas ordentligt medhårs under våren. Nu har nyheten poppat upp att han väntar med att binda sig till klubben tills han vet att klubben satsar på honom, vilket är fullt logiskt med tanke på hur styvmoderligt han blivit behandlad. Wenger behöver, genom ymnigt med speltid, visa att Coquelin är hans föstaval framför herrar Flamini och Arteta och först när den unge fransmannen fått detta klart för sig kommer han vara redo att binda sin framtid till Arsenal. Klubben har hanterat frågan om defensiv mittfältare i allmänhet, och Coquelin i synnerlighet, oerhört klantigt, denna vår av bakbundenhet är en direkt följd av denna klantighet och klubben får nu stå med dumstruten på huvudet och mössan i handen fram till Coquelin känner att han fått vad kärlek han behöver. Otroligt onödigt och hiskeligt klantigt.

En inte helt olik situation hittar vi några steg längre upp i banan där Campbell, Sanogo och Podolski lämnat luckor som många arsenalister önskar Wenger skall fylla med nyinköp. Det gör inte jag. För där klubben klantat sig med Coquelins kontrakt, där har de gjort liknande malör i relation till Chuba Akpoms. Jag säger inte att Akpom är svaret på allas frågor, men han är engelsk ungdomslandslagsman (bland annat tre mål på fem matcher för U20-landslaget), har varit i klubben sedan sex års ålder och är i min mening ett fullt acceptabelt tredjeval på strikerpositionen. Givetvis saknar han erfarenheter av seniorspel, men om Wenger kunde tänka sig satsa på en skadebenägen Sanogo (som andraval efter Giroud) borde han kunna göra något liknande med Akpom.

När så inte blivit fallet så väntar, så klart, även Akpom ut sitt kontrakt i väntan på hugade spekulanter eller på realiserande av guldkantade locktoner från Wenger. Det har talats om att Dortmund, om ett par holländska klubbar, men även att Liverpool har erbjudit honom kontrakt till sommaren och min känsla är att Akpoms framtid i Arsenal hänger på en skör tråd. En tråd som är tvinnad av lika mycket framtidslöften som given speltid i nuet. Precis som i Coquelins fall skall Akpom få speltid under våren, dels för att visa om han har kompetens nog att spela i Arsenal eller inte, men också för att det är speltiden som kommer avgöra om han skriver på nytt kontrakt eller inte med klubben. Och det önskar jag att han gör.

Så här står vi då med en förmodat ny mittback och med en 17-årig defensiv mittfältare. Vi har sett tre anfallare lämna a-truppen för utlåning och vi har samtidigt sett en så gott som hemvävd defensiv mittfältare komma från ingen stans för att göra det både Flamini och Arteta misslyckats med under hösten. Men vi sitter också med Debuchy långtidsskadad, Jenkinson utlånad och med en Hector Bellerin som även han har ett kontrakt som går ut i sommar. Där klubben haft samma kortsiktstänkande, där även Bellerin redan nu kan förhandla med andra klubbar och där även Bellerin måste övertygas om att förbinda sig och sina mest vitala utvecklingsår till klubben.

Köper vi spelare på Bellerins, Coquelins eller Akpoms platser så kommer vi självklart förlora dem utan ersättning till sommaren, varför eventuella inköp måste vara klart mycket bättre än dessa spelare och därför legitimera dessa spelarförluster. Finns dessa spelare tillgängliga med en vecka kvar på ett januarifönster? Kan vi vara säkra på att dessa spelare acklimatiserar sig snabbt nog för att generera mer spelmässig kvalité än ovan nämnda spelare för klubben och kan vi tänka oss att Wenger är villig att betala de summorna pengar som skulle bli aktuella för att handla spelare rakt in i startelvan? Jag tror inte det, det skulle kunna hända, men jag tror inte att det gör det. Och därför vill jag säkra Coquelins och Bellerins, men även Akpoms framtid i Arsenal. Och om så skall bli fallet så räcker det med gjorda inköp redan nu. Skall vi vara trovärdiga som en storklubb som plöjer ned miljontals pund i en akademi som skriker efter uppmärksamhet och framtida prospekt, så måste vi skydda och värna om det vi har, och då räcker det med inköp nu.

Kommentarer

Bild för Woody

Agree ! Det häringa Januarifönstret har blivit den tid på året då där ska köpas och köpas. Se om huset och utveckla det vi har istället. Inköp ska ske då Arsenal har tydliga luckor i laget/truppen som utveckling ej kan täppa till. Rock on !

Bild för Byarum

Håller absolut med dig. Köp en världsklasspelare som går direkt in i startelvan, eller avstå. Slarvar vi bort Coguelin och Bellerin, då ska vi på allvar börja kräva AW:s avgång. Akpom har jag för dålig koll på för att uttala mig.

Bosse

Bild för zimzon

Jag stämmer in i kören ovan, jag håller med. Namnen som nämns, Grosskreutz, Destro, Pereira och allt vad de kan heta, är inga namn som får det att rycka i baguetten så att säga. Och då kan det vara. Men än viktigare, vi måste ju knyta upp dessa herrar som du nämner. Coq kan säkerligen vara förpassad till bänken i höst när den där Schneidelin eller dylikt kommer in, men då är Coq ett bättre alternativ än Arteta eller Flamini. Och Hector har blivit en personlig favorit, och sånna ska såklart stanna. Poldi och Joel kommer med största sannolikhet aldrig tillbaka, då står jag hellre med Chuba som påläggskalv än Sanogo. Tyckte Chuba gjorde fler bra grejer under sitt korta inhopp i söndags än vad Yaya gjort under hela sin tid hos oss.

Twitter: @zimzon80

Bild för Niklas Andersson 3

Jag skulle vilja påstå att vi i nuläget bara har en forward i truppen, Giroud!

Walcott är ingen forward.
Alexis är ingen forward.
Akpom är inte tillräckligt bra.
Wellbeck hade sin chans när Giroud var skadad, tog den inte.

Vem ska spela forward om/när Giroud går sönder? Ingen annan som känner att det måste in en forward i truppen?

 

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Jag är i de flesta lägen för att vi förstärker, men just nu verkar det, när Gabriel väl har blivit klar, som om vi har vad vi behöver och just, som du nämner, skall se om vårt hur snarare än köpa tomt och bygga nytt.

Byarum// Hittar vi världsklasspelare så skall vi absolut köpa, annars låter vi bli, håller med dig! Och just Coquelin och Bellerin känns som spelare vars mognad egentligen borde ha identifierats av klubben för länge sedan. För ingen av dem är längre talanger utan, trots Bellerins ringa ålder, tämligen mogna spelare, redo för att vara bärande (om än kanske inte avgörande) delar av vår trupp. Och Wenger som tidigare var känd just för att säkra unga spelare som han sedan lotsar fram håller här på att riskera att tappa sitt Project Youthansikte helt. Och det vill vi ju inte!

zimzon//Exakt. Namnen som roterar runt i flödet är ju inga galacticos direkt.  Inga vi säljer tröjor eller vinner ligatitlar med. Jag har ofta proklamerat för att vi skall handla versatila spelare och bredd, men om vi nu handlat in bredd till försvaret och råkat snubbla på ett egenodlat guldkorn på det balanserade mittfältet är det inget av namnen du nämner som vi skall nappa på.

Visst hoppas jag, precis som du, att vi handlar in exempelvis Schneiderlin till sommaren. Men då skall både Flamini och Arteta vara historia, Coquelin skall vara övertygad om att han har en funktion i laget att fylla och ha skrivit på det där kontraktet. Bellerin hade jag nästan glömt och kom på när jag höll på att plita ihop texten, varpå jag kollade upp hans kontraktslängd och sedan blev hur skraj som helst. Där har Wenger verkligen en tickande bomb att säkra. För jag ser liksom du något stort i vardande i den unge mannen och han skall inte blomma ut i någon annan klubb än Arsenal.

Sedan tror jag inte heller att Poldi kommer tillbaka, han och Wenger känns liksom över och förbi. Campbell vacklar jag mellan förhoppning om utblomning och tro att även hans tåg har gått i Wengers böcker, lite som Carlos Vela fast utan matcher i Arsenal. Och Sanogo känner jag har oerhört mycket att bevisa och jag tycker han, som du också är inne på, har fått fantastiskt mycket speltid i relation till vad han har bidragit med och då ser jag hellre att Akpom hade fått den tiden att visa upp sig. Nu kanske vårens täta matchande ger honom några stärkande inhopp, varpå han blir den tredjeforward jag tror han har kompetens till.

Bild för Davidsson och Mannen

Niklas Andersson// Jag hörde på Aftonbladets sillypod och de var inne på precis samma linje, att Giroud är vår ende striker. Men då slänger man helt bort Welbeck-värvningen och visst, han har väl inte rosat marknaden, men vi varken är eller skall vara en klubb som slänger bort spelare (eller isar ned dem i frysboxen) som vi just handlat in. Jag vet inte om Welbeck har vad som behövs eller inte, men han skall i varje fall få chansen. Han skall tydligen vara tillbaka mot spurs och han får gärna göra några värmande inhopp innan han kan rotera med Giroud. Gärna med Sanchez bredvid sig och leverantörer Özil och Cazorla/Rosicky bakom sig. Jag hoppas fortfarande.

Bild för Niklas Andersson 3

Bra tankegång där! 

Man vet ju inte riktigt på vilken nivå Wellbeck är. Känns som att det var evigheter sen man såg honom spela. Han är nog värd en chans till under våren och man kan som du säger inte mer än hoppas. 

Minns matchen då kan spelade i ett annat rödvitt lag på bortaplan mot Real Madrid i Champions League. Då var han helt fantastisk och kontrade ensam sönder Realförsvaret. Wellback har kvalitén men känns som att han så ofta spelar med en bromskloss i Arsenal.

 

Bild för Håkan Lynghed

Jag har blivit helt övertygad de senaste matcherna att Coquelin är mannen att satsa på under våren. Ge honom chansen att visa vad har går för. Att ta in någon ny dm nu skulle vara högst opsykologiskt o i värsta fall innebära att han går nån annanstans till sommaren. (Karln har ju knappt förlorat en närkamp sen han fick chansen! Till o med nickduellerna vinner han! Imponerande!) På tal om nickdueller så känner jag mig lite tveksam till den tilltänkta förstärkningen Gabriel. Absolut behöver vi en ny mittback, men jag hade gärna sett någon med erfarenhet av PL o framför allt någon som är dokumenterat vass på defensiva hörnor. PM är tyvärr alldeles för långsam o vek. En brasse från portugisiska ligan känns för mig som någon som behöver en hel del tid för att anpassa sig till PL. Minns hur Kos kom. Tog ganska lång tid innan han hade anpassat sig.
När det gäller diskussionen om anfallare så tycker jag att Welbeck är en ok back-up till Giroud. Men kan vi knycka Benzema är jag positiv till detta alla dar i veckan! Däremot hoppas jag verkligen inte att vi kastar bort en massa pengar på Cavani, Falcao eller den typen av spelare! (Dvs offensiva primadonor!) Synd på Campbell som jag gärna sett mera av som en joker att kasta in sista 20min för att springa sönder ett tröttkört försvar.

Bild för A Hellström

Till nästa säsong är kanske Diaby tbx, läge för Wenger att skola om han till DM ;)

Bild för Fredde

Det finns 2 alternativ här, antingen så hittar vi en tok bra DM som vi kan få loss nu direkt eller så spelar Coquelin. Jag tror att så blir fallet eftersom Flamini visade återigen i FA-cupen att han är helt värdelös. Coquelin kommer antagligen vara andravalet efter sommaren, det får man många matcher på hos oss.

Om vi precis har släppt Campbell för gott tycker jag är svårt att tyda. Podolski är släppt för all framtid, absolut. Men Cazorla är endå 31 i år, han blir inte yngre, även om han varit formtoppad senaste tiden, han lär kliva ner i speltid. Kvar har vi alltså Ox, Sanchez och Walcott nu som yttrar. Gnabry har varit "på väg tillbaka" senaste 2 månaderna. Det är dock väldigt trångt på ytterplatserna. Dock så är Campbell i mina ögon bättre än Podolski och vi borde få mer för han om vi nu ska sälja.

Sanogo har i mina ögon alla förutsättningar att bli en sjukt bra anfallare, killen är 21 år! Hur många världsklassanfallare var världsklass som 21-åringar? Varken Diego Costa, Drogba eller Henry var det. Welbeck har inte tagit chansen överhuvudtaget, Sanogo tycker jag känns mer som en central anfallare. Welbeck tycker jag har flaxat runt på alla möjliga platser när han startat som central anfallare. Likadant här som på DM platsen, ifall man inte hittar någon central anfallare som levererar IDAG på en väldigt hög nivå så bör man passa, Giroud är väldigt bra. Destro är på tok för dålig. Och angående alla de unga spelarna du rabblar upp så är det inte annat än en skandal att ungdomslandslagsspelare i bra och respekterade länder har kontrakt som går ut vid 19 års ålder, speciellt en central anfallare, en svår position. Om inte annat så ska en Chuba Akpom leda till en transfersumma och 50% på vidareförsäljningen. De som inte är tillräckligt bra för oss ska ju helst rendera i en summa pengar så som framförallt Bentley gjorde för oss, det är ju en investering som vi vill ha tillbaka i någon form, antingen genom att han spelar för oss eller att han blir såld och att vi sen får mer pengar i vidareförsäljning. Angående Bellerin så skulle man ha löst hans kontrakt betydligt tidigare.

I grund och botten anser jag att våran första elva är tillräcklig för att vinna ligan. Det blir dock väldigt svårt när Arteta och Flamini är helt värdelösa. Dom kostar oss poäng, och bredden på box-to-box, yttrar och nr10 rollen är antagligen bäst i ligan.

Och ja jag blev faktiskt glad nu att vi inte köpte Diego Costa, stampade precis på Emre Cans smalben och drog en tok vidrig filmning på mittplan. Passar in utmärkt i ett Chelsea som består av idioter och har en ägare som har stuligt oljetillgångar från det ryska folket. Roligt att dom verkar ha blandat ihop cuperna, räknas ens ligacupen som en titel?

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Niklas.Andersson// Ja, jag känner att jag inte riktigt är redo att besluta mig kring vad jag tycker om den gode Welbeck. För som du är inne på så har han gjort oerhört fina matcher, men också försvunnit helt och joggat omkring i ingen mans land i andra. Men jag tycker verkligen att han skall ha sin chans, i min värld som truppspelare och andrestriker efter Giroud.

Håkan// Ja, ungefär så känner jag kring Coquelin. Det är lätt att man förälskar sig när en ”egen produkt” kommer fram och sätter avtryck. Men med den risken uttalad så är jag oerhört imponerad av Coquelin som, precis som du är inne på, nästan vinner varje närkamp. Men också står på rätt ställe, stabiliserad och stagar upp laget som varken Flamini eller Arteta gjort i år. Man blir liksom lugnare när han är på banan. Och jag tycker också att det vore oerhört opsykologiskt att då värva in en direkt konkurrent till honom, att lägga en massa pengar på en spelare vars funktion indirekt är att peta Coquelin. Då är det ju självklart att han sticker. Och med tanke på den ringa mängd förtroende Wenger visat honom hittills (innan skadorna tvingade Wenger att sätta in Le Coq) så förstår man att den unge fransmannen vill ha någon form av bevis för att han ingår i Wengers framtidsplaner.

A Hellström// Verkligen! Diaby har ju genom åren visat en enorm stabilitet, förmåga att staga upp laget och att vårda bollen. Till detta har han en nästan prickfri närvaro! Så att eh…

Freddee// Håller helt med dig gällande Le Coq, förstaval fram till sommaren med nytt kontrakt. Därefter en av två som slåss om platsen/platserna när Flamini och Arteta lämnat. Låter logiskt. Campbell ser jag, som jag var inne på tidigare, gärna komma åter till klubben medan Sanogo vs Welbeck, tja…  jag är nog inte lika hård mot Welbeck som du och har inte sett lika mycket av det du sett hos Sanogo, så jag är inte säker att jag håller med dig där. Visst är det som du är inne på att många forwards blommar senare, men jag är rädd att Sanogos, vad det verkar, balsamsköra kropp kommer hindra honom att ta de avgörande stegen. Men antagligen vet vi mer efter denna vår, om han kan hålla sig hel och visa att han kan spela (och leverera) regelbundet i Palace.

Underbart att du använder ordet ”skandal”, vilket jag helt håller med dig om. Vi vet inget om Akpom, men här, liksom i Bellerins och Coquelins fall (även om den sistnämnde är äldre) har vi spelare som står inför sin karriärs viktigaste utvecklingssteg och så riskerar vi att förlora dem just när de är på väg att ta, eller rent av tagit, det steget. Oerhört märkligt agerande.

Sedan håller jag med dig i att vår startelva, med ett undantag, håller ligasegrarklass. Hade vi handlat in en DM i världsklass, eller om Coquelin under våren hålla vad vintern lovat, ja då är vi ett riktigt, riktigt bra lag. Sedan är det ju det här med taktik, med gameplan och med att besegra motståndare utifrån motståndares svagheter. Wenger erkände ju öppet, efter den lyckade shittymatchen, att det var spelarna som lagt ut strategin inför det mötet. Vackert på ett sätt, men lite läskigt på ett annat.

Och så Costa… vilken avskyvärd idiot han är. Lägg hans galenskap till Terrys vidrighet och Fabregas+Hazards löjliga filmande så framstår plötsligt Stoke som trevliga och inbjudande. Det laget, chelsea, är på alla plan fullständig avskyvärt.

Bild för Jonas Eriksson

Känns som att det spelar ingen roll vad vi har för lag och hur bra vi är, så länge inte coachen vet hur man ska lägga upp matcherna beroende på vilket motstånd vi möter. Verkar som att han tror att vi kan spela VÅRT spel och att dom andra måste anpassa sig efter oss? Låter som sagt läskigt när spelarna lägger upp taktiken inför matchen. Även om det vart lyckat nu. 

Men tycker att dom måste vara rädda om dom tre som näms nu. Bellerin, coquelin och akpom. Jag ser då hellre att dom lägger krut på akpom som tredje striker efter wellbeck och giroud. sanogo känns för osäker och för fladdrig. 

Tycker även att walcott kan få en sista chans. Går han sönder igen så sälj han och sätt ditt campbell. 

 

Bild för Davidsson och Mannen

jonas eriksson// Där ringar du in en central svårighet i Arsenal. Shittymatchen coachade spelarna, enligt Wenger, mer eller mindre sig själva och då ströp vi matchen defensivt (+tack vare ledningsmålet) på ett sätt vi inte kunnat göra mot bra motstånd tidigare. Oerhört skönt att vi gjorde det men, som sagt, oerhört läskigt att vi behövde gå den vägen.

Och visst skall vi rädda Bellerin, Coquelin och Akpom. Förr om åren talade Wenger om hur mycket han släppte fram unga spelare, förra våren hade vi den äldsta startelven i Premier League sedan Leeds glansdagar. Hur fungerar detta? Är Bellerin och Coquelins speltid bara resultat av skadefrånvaro och dålig transfertaktik?

Bild för Pelle

Vart har ni läst att Wenger sagt spelarna coachade själv, det har jag missat så länka gärna!

stämmer det så håller jag med om att det är läskigt, på flera sätt.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Jag läste det på ett antal platser, här har du en av dem: http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/arsene-wenger-arsenal-players-forced-5030818 Det är både vackert och ganska läskigt.

Bild för Torbjörn Nylin

Håller med till fullo, det räcker nu. Visste inte att Bellerins kontrakt gick ut, det kan ju förklara utlåningen av Jenkinson. Får vi tillbaka Jenkinson & behålla Bellerin så ser det ju riktigt bra ut på backsidan inför nästa säsong med nyförvärvet Gabriel. Och som du skriver måste vi ju gulla me Le Coq och Akpom, så mitten & anfall får duga säsongen ut. Vi måste väl ge Welbeck chansen som nr. 2 säsongen ut iaf. När det gäller Wengers coachade eller om han lämnade det till spelarna så sällar jag mig till de som tycker det är vackert. Är han den siste fotbolls idealismen? Vackert hur som hellst att få haft han i VÅRAN klubb.

 

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Andreas Näsström

Så länge vi presterar fotboll som mot City bryr jag mig i ärlighetens namn inte vem som ligger bakom att vi spelar som vi gör. Huvudsaken är att vi fått svart på vitt att vi kan prestera och även anpassa oss på det sättet och självklart att vi faktiskt fortsätter att göra det. Vad jag förstår handlar det ju inte om ett spelarmyteri som försätter klubben i höga svallvågor, utan snarare en överenskommelse inom laget tillsammans med tränaren. Frukten av dialog och öppenhet. Nej, det här är möjligen snarare en våg som bär oss framåt =)

Så håll humöret uppe och COYG!

Bild för Davidsson och Mannen

Torbjörn Nylin// Härligt att vi är överens! Och ja, Jenkinson och Bellerin, uppbackade av en versatil Debuchy att lägga till mitten- och vänsterbackarna så ser vår backlinje riktigt fin ut. Äntligen! Men då måste även det balanserande mittfältet säkras, antingen genom att handla in en världsstjärna på den positionen under sommaren eller säkra Le Coq (eventuellt adderat med ytterligare en DM/CM av klass). Jag är även med dig gällande Welbeck som förvisso varit ojämn och inte haft den fastlåsande funktion som Giroud har, men som ändå skulle kunna fungera som habil back up med chans att utvecklas rejält med tiden. För inte heller han är lastgammal, han behöver förtroende och matcher centralt i banan (inte på kant) och då skulle han kunna erbjuda ett annat spel än Giroud.

När det gäller Wengers coachande så är jag oerhört ambivalent, för på samma sätt som det är vackert att låta spelare få/ta ansvar a la Bengan Johansson i handbollen, så är det lite läskigt att en person som pekat ut sig själv som fotbollsvisionär och –revoltör, behöver göra det. Så… jag är inte säker vad min åsikt egentligen är här.

Heppeteppe// Härligt uttryckt. ”Så länge vi presterar…” etc och jag är helt med dig där. Om vi kan lägga alla eländigt fladdriga matcher mot de andra topplagen till historien och prestera som vi gjorde mot city får laget coachas av David Deins nittitvååriga mamma, det är mig helt egalt. Resultatet är det allenarådande och vägen dit… tja, du har en vacker tanke där med överenskommelse, dialog och öppenhet. Möjlighet. Ja, du börjar få över mig på din sida. –Så länge vi presterar…