Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Inte bara Villa

Davidsson och Mannen
fre 30 jan 2015 kl 14:59

Varje gång vi möter Aston Villa så måste jag, med all viljekraft jag kan uppbära, vinnlägga mig om att inte skriva om Black Sabbath, ett av världshistoriens bästa hårdrocksband, som just kommer ur den Astonska rödtegelstensnedtyngda myllan. Det brukar gå sådär, jag brukar ha rätt rejält svårt att hålla mig till endast idrottsliga övningar, men dagens text skall banne mig bli ett undantag eller rent av paradigmskifte. För idag skall jag bara skriva om söndagens möte med fotbollslaget Villa från Aston. Där med basta!

Så på söndag eftermiddag gästas vi av Aston Villa som nu, efter att Roy Keane har lämnat klubben för att ägna all sin uppmärksamhet åt att vara assisterande förbundskapten för Irlands landslag, endast leds av forne skotske landslagsmannen Paul Lambert. Villa ligger just nu på femtonde plats i ligan, med tre poäng tillgodo på nedflyttningsstrecket och med tre oavgjorda och tre förluster på de sex senaste matcherna. Villa har haft otroligt svårt med målskyttet, de har endast gjort elva mål på de 22 spelade omgångarna och man undrar om den just anlände Scott Sinclair (på lån från city säsongen ut) kan få fart på målskyttet, något som vi absolut inte hoppas på i helgen.

Till detta lade klubbägarskapsentreprenör Randy Lerner i höstas ut klubben för försäljning och det ryktas om att han är redo att ta enorma mängder pengar i förlust bara för att bli av med klubben som kommit att bli en börda för honom. Att Lerner så öppet proklamerar sin önskan om försäljning kan i långa loppet leda till oerhört mycket gott för den sovande giganten Villa, men har i nuläget mest skapat oro och oreda både runt och i klubben.

Arsenal tar emot Villa med Oxlade-Chamberlain och troligtvis även Alexis Sanchez lagda till en skadelista som tidigare bestod av Welbeck, Wilshere, Arteta och Debucy (nej, jag glömde inte Diaby) och fokus i helgen skall inte bara ligga på att säkra tre poäng på söndag utan också på att vila halvskadade spelare inför nästa helgs North London Derby. Vi skall därför ställa upp med följande startelva:

Ospina
Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil
Walcott – Giroud – Rosicky

Visst är Villa avsevärt bättre än Brighton men den Rosicky vi såg i FA-cupen senast skall vi självklart få se på söndag. Till detta skall Özil spelas i sin rätta, centrala, position och bakom sig skall han ha kraftpaketet Cazorla och den enligt Wenger till 99 % kontraktsförlängda (kan man skriva så?) Coquelin. I bakre leden finns förvisso rotationsmöjlighet i form av Gibbs, Chambers och nyanlände Gabriel, men jag är oerhört nöjd med den startelva jag plockat fram.

Dömer söndagens match gör Anthony Taylor och med tanke på hur det gick för honom senast han dömde Arsenal mot Villa så skall vi inte räkna med att varken få någonting med oss eller ett acceptabelt domarskap till livs. Maken till katastrofdomare, vi fick se premiärmötet 2013, var länge sedan man såg och bara det faktum att FA utsett just Taylor att döma detta möte har fått blodet att bubbla för mången Arsenalister välden över. Jag hoppas verkligen att vi slipper stå med Taylor som matchavgörande faktor även på söndag.

För mig är allt annat än seger, utvalde domare till trots, ett fiasko. Under lördagen har West Ham spelat på Anfield, spurs gästat The Hawthorns och United fått besök av Leicester City, medan lördagskvällen kommer att ha bjudit på ännu en omgång i det högst osköna melodramat The Cashico. Efter vår match mot Villa tar Southampton emot Swansea och förutom vår egen seger mot Villa får vi hoppas på att Hammers kryssar, West Bromwich vinner och Leicester bättrar på sitt bedrövliga bortafacit, varpå vi sedan håller alla tummar i världen för att Fabianski håller nollan under söndagskvällen. Sabbath Bloody Sabbath beskrev världens bästa Astonband för snart 42 år sedan, men jag utgår ifrån och kräver att kommande söndag blir allt annat än bloody. COYG!

Kommentarer

Bild för André Johansson

Kanske ska köra ett 4-1-3-2 ? 

                            Ospina
Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal
                            Coquelin
                     Rosicky-Özil-Cazorla
                        Walcott-Giroud 

 Detta pga av att precis som Özil brukar inte rosicky komma tillrätta så långt på kanten. Med 2 längst fram tänker jag mig att walcott kan ta lite löpningar utåt mot kanten och låta mittfältstrion ånga på bakifrån ?

Eller jag kanske är helt ute och leker Wenger nu :S  

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Davidsson och Mannen

André Johansson// Du, det är ingen dum idé alls det där med 4-1-3-1. För mig känns den lite som det gamla diamantformade brassemittfältet som svenska landslaget hade under Lars-Tommy, en uppställning med en uttalade balansspelare, utan konventionella yttrar men med stort krav på rörelse utan boll och optimering av centralt belägen kompetens. Oerhört tilltalande och, som du är inne på, så slipper Özil, men även Rosicky, hamna ute i kylan på en kant. Och kanske vågar Wenger leka André Johansson?

Bild för André Johansson

Kul att du förstår hur jag tänker , med de spelare som vi faktiskt har just nu som inte är sidlinjeslickandes passar detta bättre i min åsikt. Alexis med sin arbetskapacitet skulle ju också göra susen i mittfältstrion då motståndarna aldrig skulle kunna hålla koll på vem som ska bevaka honom. 

I försvarspelet mot bättre lag är det ju enkelt att när det behövs falla ner med 2 spelare och bilda 4-5-1 och sedan vid kontring slå om till 4-1-3-2 igen . Särskilt med spelare som walcott och just alexis på plan. Så länge mittfälstrion fortsätter ha sådan disciplin som de hade mot City sist 

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Brattis

Med City-matchen i minnet ska världens vackraste fotbollslag med ett "äckligt diciplinerat spel" sakta men säkert "äta upp" det poängglapp som skiljer oss från toppen. Gärna till tonerna av Ozzy och gänget. United är inte klara med sitt lag på långa vägar, City darrar och Chelsea kan vara på väg att tappa momentum nu, Southampton orkar inte hålla stången i längden. Vi ska hedra Alexis nu och låta honom vila på bänken några matcher och låta honom släppa över ansvaret till Rosicky, Özil, Santi och en snart i toppform kommande Ramsey. Många poäng kvar att spela om. Katastrofdomare eller inte, vi måste sätta bollarna när chanserna kommer, och jag tror att både Walcott, Özil och Ramsey har "skjutit in sig" nu. Rock on Gunners!!! 

"Once a Gooner Allways a Gooner"

Bild för Fredde

Nu har vi fått tillbaka många extremt viktiga kuggar och fyllt på med en sprillans ny mittback och Coquelin, nu tar vi sikte på att pressa City in i de sista omgångarna! Jag tror det är fullt möjligt att knapra in 8 poäng på City bara vi är skadefria. Ser egentligen bara 3 matcher där jag i dagens läge kan se poängtapp. Det är nästa vecka mot spurs, Chelsea hemma och United borta. Liverpool hemma brukar vi vinna, Everton hemma likaså men kan bli något tapp i nån av dom matcherna. I övrigt så är Newcastle borta den svåraste bortamatchen, ett Newcastle som har det väldigt stökigt just nu. Det skulle räcka till 78 poäng, då har jag räknat med 0 poäng mot spurs, Chelsea och United.

Samtidigt som framförallt United har Everton, Chelsea och Liverpool borta. Och man ska möta City och spurs hemma. Swansea och West Ham borta.

Matchen imorgon? Fortsätt spela in Ramsey med Coquelin, lossnar det för Ramsey så får vi en av ligans absolut bästa mittfältare. Låt Cazorla och Özil gå var dom vill på plan där dom skiftar på en kantplats och den centrala platsen. Så som i FA-cupen där Rosicky och Özil alternerade positioner. Jag vill ha in Özil eftersom han är våran mest begåvade spelare och vi behöver han i form, men samtidigt inte offra Cazorla. Äta kakan och ha den kvar? Rosicky spelade förra helgen då Cazorla vilade, vi kör på nå liknande imorgon!

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

André Johansson//Precis. Vi spelar ju redan nu oerhört centraliserat, utan yttrar, så detta system skulle kunna vara en logisk följd och en utveckling till ett "längre" lag med snabbare omställningar ur/på vårt snart avvecklade handbollsrullande. Logiskt och tilltalande. Dessutom är jag med dig i detta systems defensiva potential, att vi stänger de centrala tillfartsvägarna och tvingar ut motståndarna på kanterna där de är lättare att försvara sig mot. Ring Wenger!

Brattis/Jag helt enkelt älskar begreppet "äckligt disciplinerat" för visst kan fotbollsester världen över alstra avsky, men vill man vinna över lika bra eller bättre motstånd, och således sätta sig i en bättre situation, så måste dennna disciplin finnas och utövas. Sedan håller jag med dig även i det övriga och hoppas att du har fog för din positism.