Medlemmar: 6033 st.
Visa menyn

The North London Cure for Insanity

Davidsson och Mannen
tor 5 feb 2015 kl 16:06

Ett, tu, tre där kom hatten lätt på sne. Och så får det ju inte vara. Ordning måste bestå eller återställas och ordning är och förblir att vi kommer först, sedan ett väl tilltaget mellanrum och därefter släntrar de där på behörigt avstånd. Gärna molokna med svansen mellan bena och skammen blossande över kinderna. Att vi är de som biter ifrån oss, tar igen och vinner till slut och att de är de som anses se bra ut på ytan, som lockar till sig vissa lettledda, men som ändå till slut imploderar, förlorar och sjunker ned i träsket av fortsatt medelmåttlighet.

Så skall det vara och så måste förbli. Därför är det lite ovant, lite kliande och ganska rejält obehagligt hur de under innevarande säsong har haft en högst oskön ovana att spela dåligt men ändå vinna poäng, att ligga under och sedan komma igen samt sakna allt var redligt fotbollsframförande heter men ändå få en frispark inknorrad i 87:e minuten av en dansk tunnhårig gentleman med en smått gudabenådad högerfot. Jag tycker inte om det, jag är inte alls bekväm med vad jag ser och vi måste ta vårt ansvar och återställa ordningen. För spurs skall inte ta in till synes hopplösa underläge till poängstölder, de skall inte få sena vinstmål och de skall inte få vara det där laget som till synes normalbegåvade människor mitt ibland oss, plötsligt tror på.

Om jag skall vara ärlig så känner jag egentligen ingen stor rivalitet gentemot spurs, jag är inte från norra London och jag har aldrig deltagit i några territoriellt relaterade dansbaneslagsmål längs med Seven Sisters Road. För mig som fotbollsintresserad Svenne med arsenalsk tillhörighet är nästan manu och foolsen större rivaler och i min värld är spurs liksom mer av de där osnutna kusinerna från landet som egentligen varken kan eller begriper något av värde. Så i min relation mellan oss och dem brukar de mer vara laget som får vår säsong att stagas upp. Det kan se ut som f-n i Arsenallägret, men möter vi spurs så vinner vi och sedan har vi vänt vår negativa trend till en positiv. Alla tecken kan peka mot en tappad CL-plats, men så plötsligt räddas vi av ett spursmöte och då är vi, som en blixt från klar himmel, åter på banan. Relationen mellan oss och dem bygger på att de kroknar och vi får kraft, att de faller när vi reser oss och att de är den språngbräda på vilken vi trampar för att få luft under vingarna nog att ta oss upp såväl i tabellen som i den allmänna fotbollshierarkin.

The North London Cure for Hangover: En tidig lördagsmatch på White Heart Lane. Bild: D&M

Det som skrämmer mig är att spurs i år inte känns som det spurs man är van vid. Det där spurs som plöjer ned miljontals pund på lovande spelare men som i deras händer blir till värdelös smörja. Det spurs ser jag inte idag. I dag ser jag ett spurs som flyger under radarn, som ingen talar om men alla så smått börjar tro på och ett spurs som är något så ovanligt som ett lag att ta på allvar. Detta skrämmer mig och detta gör att lördagens match är så abnormt viktig. Den är viktig eftersom vi behöver tre poäng för att hålla oss kvar på nuvarande nivå, för att sedan klättra upp in i topp 3. Den är viktig för att behålla vårt så kallade momentum, men framför allt är den så fantastiskt viktig för att behålla det avstånd som är och förblir ett måste att behålla. Att slå fast den ordning som är satt att gälla och för att placera oss där vi hör hemma och de där de hör hemma. Och vi skall göra detta med följande lag:

Ospina
Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil
Rosicky – Giroud – Walcott

Det är med synnerligen stor tyng jag tagit emot beskedet om att Sanchez, i kontrast till tidigare rapporter, inte kommer att kunna delta i lördagens derby. Till detta vet jag att Wenger tänker 4-1-4-1 och att han kräver Ramseys närvaro på plan vilket kommer få som konsekvens att Özil petas ut på en kant, med största sannolikhet den vänstra, på vilken Villamatchen är den enda han någonsin presterat på en för honom relevant nivå, både i Arsenal och i det tyska landslaget. Det kommer också få som konsekvens att Walcott spelar på högerytterplatsen vilken inte bara är fel för honom utan också gör att Rosickys fantastiska derbyrelation kommer att stå outnyttjad vid kick off.

Nu när varken Sanchez eller AOC kommer att kunna medverka är startelvan egentligen inte mycket att orda om. Wenger tänker Özil som vänsterytter, jag tänker honom centralt eller i värsta fall som högerytter där hans passningsfot/-magi kan komma med vänsterfoten rättvänd. Wenger tänker Ramsey medan jag tänker Rosicky. Jag tror att vi i nuläget tänker lika när det gäller det defensiva mittfältet och The Back Five och jag hoppas att vi tänker samma när det gäller spelidé. För i de senaste matcherna verkar Wenger ha accepterat possessionfotbollens förfall för omställningarnas magi och det är bland annat denna upptäckt som gjort att vi besegrat de lag vi besegrat på det sätt vi gjort. Vi har tidigare haft så mycket oförlöst rörelse som nu, tack vare Wengers acceptans och Coquelins inträde i startelvan, förlöst i underbara vågor av spelomställningar.

Som jag varit inne på så kan jag inte se annat än tre poäng på lördag, alternativt en poäng efter en sen och gärna väldigt orättvis Arsenalkvittering. För mig har denna match, trots min avsaknad av den geografiska referensen, ett starkt symbolvärde. För jag gillar ordning, sundhet och själslig friskhet. Gärna en solid backlinje med vältrimmad offsidefälla och gärna snabba omställningar med hög målprocent på avslut och bollinnehav. Och i mitt sinne för ordning ligger att vi vinner och de förlorar, vi står när de faller och vi lyckas när de misslyckas. Så skall ske även på lördag. Allt annat är perverterade fantasier i en sjuklig och moraliskt imploderande fotbollsvärld. COYG!

Kommentarer

Bild för zimzon

Herregud så härlig och uppkäftig elva du sätter på pränt. För det är ju så jag skulle vilja se den men vet, liksom du, att den inte blir. Ska man då kliva in i lördagens NLD med en förhoppning om nåt annat och bli sittandes svärandes över Wengers envishet och feghet? Eller ska man helt enkelt, redan nu, göra sig beredd och acceptera den rätt givna elvan och därmed kringgå att redan innan matchstart vara upprörd? Jag väljer alternativ nummer två, acceptera och gilla läget. Precis som i hemmets alla vrår.

Sen har jag samma inställning som dig när de kommer till Spurs. Jag ser Foolsen och Utd som värsta antagonisterna, har (tyvärr) ingen historia med Spurs. Men när det väl är dags för ett NLD så växer de där pubertala hornen fram och ett välbehag av hat sprider sig i kroppen. Ser otroligt mkt fram emot matchen, hoppas att Rosicky får på en liknande projektil som förra i årets batalj på WHL.

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

zimzon// Gott att du är med på den och inte mindre gott att du kände den som just uppkäftig. För det är så jag önskar att vi, med vår startuppställning, skall ses. Ibland lite till skillnad från de laguttagningar och lagformeringar som Wenger brukar (brukade?) ta ut. Sedan vet vi ju var vi har varandre i relation till lag såsom manu och foolsen...

Bild för Niklas Andersson 3

Personligen väljer jag Ramsey framför Rosicky. Arsenal kommer att vara tillbakapressade periodvis i matchen och då tillför Ramsey så mycket mer än vad Rosicky gör. Startelvan släpps väl runt 13:00 och det kommer bli oerhört intressant att se hur Wenger ställer upp laget!

Kommer Arsenal spela som de gjorde mot City? Defensivt omställningsspel eller fullt ös framåt med 60-70% bollinnehav?  Det jag är mest nyfiken på är egentligen vilken taktik Arsenal väljer. 

Bild för Brattis

Jag känner som dig D&M när det handlar om rivaiteten. Spurs är bara ett av alla Londonlag som vi bara ska slå.....Vad gäller din uppställning så vill jag ha med Ramsey tillsammans med Coquelin & Cazorla. Låt Özil få en fair chans att kanske byta lite då o då med Cazorla under första halvlek så att förvirring uppstår på Spurs mittfält. En Walcott i begynnande form som äälskar att måla på Spurs behöver vi ha med samt musketören Girouds magiska touchar. Om inget händer runt Özil, byt ut han mot Rosicky tidigt.....så att nåt annat händer, Detta underbyggt av den gamla klyshan "äckl...disc...spel".  Mitt tips: 1-3, Theo, Aaron och Thomas målgörare. Tack för ordet, COYG

"Once a Gooner Allways a Gooner"

Bild för Davidsson och Mannen

VärvaEnRiktigForwardNu// Först och främst måste jag, även om jag kanske inte håller med dig i sak, berömma dig för ditt fantastiska alias, både informativt och imperativt. Top class! Jag tror som du att vi kommer att bli tillbakapressade men tror att Rosicky blir bättre än Ramsey även där. Jag har inget emot Ramsey, men känslan är att av han och Cazorla så är det Cazorla och inte Ramsey som dragit det större defensiva lasset. Och just därför tror jag att Rosicky skulle kunna vara guld värd som avlastare till Coquelin, Cazorla och Özil på det centrala mittfältet. Plus att just Rosicky har ett så otroligt flott mål-på-spurs-CV.

Sedan är ja, precis som du, oerhört nyfiken (okej, läs: sk-tnervös) på att se vilken taktik vi kommer att använda. Jag måste erkänna att jag njöt i fulla drag (så mycket som jag kan njuta av Arsenalmatcher) av att se oss backa hem, sluta oss i säkerhet och sedan kontra ut shitty. Vore drömen om vi lägger bollinnehavsfotbollen åt sidan för att återuppta användandet av det gamla Va-Va-Voom vi körde på Highbury. Hoppas.

Brattis// Jag är förste man att vara för positionsbyten, vilket jag tycker man alltid behöver mer av mellan exempelvis ytterforwards eller, som i det här fallet, mellan potentiell ytterforward och central/offensiv mittfältare. Sedan tycker jag att Walcott var lysande när han, mot Villa, kom in från vänsterytterposition -i kontring- och gjorde mål som fick mig att nästan tänka på en annan spelare som burit Walcotts tröjnummer i klubben. Magiskt. För det är ur den positionen, med den farten och med den löpningen med rätt fot in i banan, som Walcott gör sig absolut bäst och där han verkligen kan göra skillnad för oss. Sedan håller jag, även denna gång, med dig kring den finske forne demontränarens bevingade ord!

Bild för Niklas Andersson 3

Tackar, tackar! Ja men vi har ju inte haft någon världsklassforward sedan Henry anser jag. Nej jag ser inte v.Persie som den spelaren ,nej! Världsklass snackar vi nu.

Man får säga vad man vill om problemen angående startelvan. Väldigt angenäma problem om man ser till det hela. Jag kommer befinna mig i soffan och försöka suga in alla små taktiska detaljer för att sedan stå upp i resten av matchen. Brukar bli så.

Ser precis som du sååå mycket fram emot de taktiska dragen! MEN det är mycket möjligt att alla tjugotvå spelare bara rycks med av publikens hunger och samtliga spelare fullständigt släpper alla taktiska förberedelser och matchen slutar 5-5. 

Jag brukar vara orolig och nästan må lite dåligt inför stora matcher men nu ser man fram emot så många möjligheter. Njut!

 

Bild för zimzon

Vad hette du innan? :)

Twitter: @zimzon80

Bild för Lennart Sandström

Jag är supporter sedan -69 och därmed förmodligen goonersaurie jämfört med många här på forumet.Jag hatar verkligen Man U.Har inget övers för Liverpool och Chelsea likaså.Men jag blir både bekymrad och smått förstummad när denna match inte längre verkar ha samma status hos vissa gooners.Nej detta är absolut den match vi inte får förlora av alla matcher under säsongen.Visst är det så att Spurs aldrig nått upp till vår nivå dom senaste decennierna,men so what, Spurs  är och skall så förbli enemy nr 1 i Arsenalkretsar.En horribel tanke slår mig.Skall det verkligen behövas att Spurs placerar sig före oss i tabellen innan ni inser hur oerhört viktigt det är att vi är bäst i Norra London? 

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Davidsson och Mannen

VärvaEnRiktigForwardNu//Det är svårt att säga emot dig när referensen är den störste någonsin, inte lätt att leva upp till den standarden! Men visst är det angenäma problem, nu när faktiskt har en trupp som tål lite skador, underbara problem. Sedan är det verkligen någon form av do-or-die dessa möten där Wenger, nu för tiden, fått så mycket att bevisa taktiskt. Behåller han styvnackat naivismen och drar ned oss i fördärvet? Eller vågar han backa från sin stolthet och återvända till den vinstgivande pragmatismen? Vi lär få se idag...

zimzon//Ja, det kan man ju undra. Eller så är han rookie?

carlshöjd//Självklart är mina prioriteringar ett uttryck för historielöshet och självklart borde jag veta bättre än att prioritera möten med exempelvis manu och foolsen. Fast å andra sidan så kan det också vara ett uttryck för att t-tnum inte varit att räkna med på så länge. Och det är ju någonting bra, va!

Bild för George Adams

Håller med Carlshöjd!

Och blir uppriktigt oroad över hur många i Arsenal Sweden ser på matchen, både här och i match tråden. 

Mötena med Spurs är definitivt de två viktigaste och mest prestigefyllda fajterna för året och en förlust sitter i betydligt längre än några. De är ju för f-n Shittenham.  Våra ärkerivaler! Som salt i såret torskade vi givetvis oxå. Dessutom fullt rättvist. Fruktansvärt!

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Davidsson och Mannen

George Adams// Alltså... jag håller också med carlshöjd. Men för mig är ttnum helt enkelt inte ett så läskigt hot. Jag begriper att vi är det för dem, att de avskyr det stora starka Arsenal som ändå alltid slutar över dem. Men för mig är de, den självklara lokala antagonismen, mer små, snorig och onödiga. En lite sk-tunge man bara satte på plats där på skolgården, inget värre, inget mer och inget farligare. Men jag erkänner att jag, i det här fallet, representerar den moderna och felaktiga synen, är helt med på den.