Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Men varför gör du så här mot mig?

Davidsson och Mannen
mån 9 feb 2015 kl 11:21

Jag är inte den som ställer höga eller orimliga krav. Jag kräver inte längre att vi skall vinna titlar år efter år, att vi ständigt skall ha en trupp till bredden fylld med fotbollsvärldens mest spännande namn eller att det är just vår tröja som skall gå åt som smör i solsken när skolgårdsstrebersar of the world united har sin årliga tröjväljardag. Jag kräver över huvudtaget inte så mycket längre utan har med åren kommit att bli tämligen luttrad och det är inte ur den luttrades position som de stora kraven föds. Men en sak kräver jag fortfarande och det är att man gör sitt bästa. Att man tar i så mycket som bara är möjligt, att man tömmer sig på den energi man har och att man optimerar de resurser man faktiskt har i sitt utövande.

Detta gjorde Arsenal inte i lördags. Och vi gjorde det varken på ett individuellt eller på ett kollektivt plan. Vi har en trupp som faktiskt är bättre spelare för spelare än vad den har varit på många år. Vi har en målvakt som inte bara stoppar bollar utan också sprider trygghet, vi har äntligen en spelare som accepterar rollen och fungerar som defensiv stabilisator och vi har så mycket teknisk kompetens i truppen så att bara den lockar till leende. Vidare har vi ett stabilt mittbackspar, en hyllad så kallad british core och vi har en av världens bästa playmakers i Mesut Özil. Men inte f-n hjälpte det.

För i lördags, i mötet mot Tottenham Hotspur gjorde vi inte vårt bästa, vi tömde inte oss på de där tre, fyra avgörande procenten och vi optimerade inte alls de resurser vi faktiskt innehar. Vårt mittbackspar Koscielny och Mertesacker var allt annat än förtroendegivande, allt annat än först på bollen och allt annat än vakna på returer. Vårt spel med bollen var kortsiktigt, kortlivat och så gott som resultatlöst, Santi Cazorla såg urkramad och kraftlös ut och framför honom irrade en Aaron Ramsey runt som helt verkade ha förlorat mål och mening med sin färd. Och en av världens tre, fyra bästa playmakers var återigen satt på en vänsterytterposition. Özil var inte dålig, han var helt okej, men han var bara inte optimerad för att göra så stor nytta som var möjligt för lagets bästa och som högerytter hade vi den högst centrale Welbeck som jag gissar var satt där för att med sin fart utmana Rose att stanna kvar på sin vänsterbackplats mer defensiva del men som, bortsett från rycket till 1-0 var rakt igenom malplacerad.

Laget var ännu en gång helt feldimensionerad och oavsett om Wenger tänkte att det var 4-2-3-1 eller 4-1-4-1 vi spelade så fungerade Ramsey, trots att vi har en av världens bästa nr 10:or utlokaliserad på vänsterkanten, som den nr 10 som walesaren misslyckades så kapitalt som för några år sedan. Ramsey är/kan vara/var högklassig som box-to-boxmittfältare men var i lördags urusel med bollen som nr 10 med kreativa förväntningar och hans defensiva spel var så lojt och feltimat att han nästan framstod som parodisk. Samtidigt sprang Özil runt som vänsterytter…

Ja du, Wenger. Vad säger man nu då? Bild från Bildbyrån.

I en match som jag förvisso ser som mindre laddad än vad de lokala Arsenalfans gör, men som ändå är så mycket rivalitet som den modernt uppstyrda brittiska högstaligan tillåter, i denna match lägger vi oss bara platt ned för att invänta avrättning. Från matchen i lördags kommer enligt min mening endast Monreal och Coquelin undan med äran i behåll. Kanske även Ospina och Bellerin och kanske även nämnde tyske spelgeni som hade gjort sig bäst centralt, eller i värsta fall som högerytter, men inte några fler. Inga andra spelare och absolut inte den manager som ansvarar för taktik och laguttagning.

Så jag ställer frågan till mitt Arsenal: Varför gör du så här mot mig? Varför är du ännu en gång sämst när det gäller? Varför var det, mot city så täta Arsenal så pulveriserat i lördags? Vart hade det kliniska försvarsarbetet tagit vägen? Lugnet, tryggheten och vetskapen om att detta är något som vi reder ut? Och hur mycket kunde de löften som gavs mot city och Villa hållas mot spurs? Varför var spelare satta på fel positioner? Ramsey som 10:a, Özil som vänsterytter och långtidsskadade Welbeck rakt in i startelvan som högerytter?

Varför fick spelare inte spela på sin rätta position och varför spelades inte spelare som uppenbart visat form på sistone? Varför fick inte notoriske spursfällare Rosicky starta? Varför fick inte vice spursfällare Walcott, som sedan comebacken verkat ha optimerat sitt trick till att bli avgörande för laget, spela? Och varför gjorde spelarna inte sitt jobb? Cazorla och Ramsey, vad höll de på med? Hade Ramsey instruerats att strunta i försvarsarbetet eller var han bara för lat för att göra det smutsiga jobbet? Eller var han bara för upptagen med att fundera på nästa klackpark för att hålla koll på motståndare som sprang rakt in i hjälterollen från just hans yta?

Varför gör du, mitt älskade Arsenal, så här mot mig? Höjde mitt hopp för att sedan bryskt hugga ned mig? Varför kunde du inte stå emot, stå upp och reda ut till stormen hade bedarrat? Varför var du tvungen att låta dem få den där store hjälten ännu en gång? Varför kravlade du dig upp och nära för att sedan bara släppa taget? Så menlös insats på spelarnivå, så menlös insats på taktik- och uttakningsnivå, varför var du tvungen att utsätta mig för det? Mitt Arsenal. Mitt Arsenal som förr i världen brukade tacklas hårdast, brukade ha mest cynisk backlinje och som alltid var det lag som reste sig ur gyttjan när motståndaren förkrossad låg kvar? Mitt intrigerande, mitt smarta och mitt taktiska Arsenal. Mitt Arsenal som spelade för namnet på bröstet och inte det på ryggen, varför gjorde du så här mot mig i lördags? Varför?

Kommentarer

Bild för Håkan Lynghed

Håller med om det mesta. Ramseys många bolltapp o urusla defensiva jobb kostar alldeles för mycket. Carzola tyckar jag däremot deltar både i det offensiva o defensiva jobbet. Inte minst detsenare har han blivit enormt mycket starkare på denna säsongen. Offensivt vet vi att han är bra. Att starta med Welbeck förstår jag heller inte. Det syntes ju tydligt hur matchotränad han var. Walcott hade varit ett mycket bättre alternativ, offensivt som defensivt. Nån värre hönsgård än vår högersida i första halvlek har jag knappast sett! Fanns det ingen som kunde berätta för Bellerin att han skulle hålla sin position!!?? Samtidigt fick han väldigt dålig hjälp av Welbeck som mest gick o bråkade med idioten/fuskaren Rose.

Absolut Rosicky från start istället för Ramsey. Özil tycker jag har den plats han ska ha, så länge Carzola är så bra som han är.

Bild för Woody

Wenger föll tillbaka till gamla synder. Ärade Wenger ta ut spelare som är i form och ta ut spelare från planen som underpresterar. Varför spelade Welbeck ??? Byt ut Ramsey efter 20 minuter eller ta honom åt sidan och skäll ut honom. Var ligger problemet ? Taktiken som fungerade mot shejk Mansour var borta. Varför kan inte spelarna byta speltänk efter matchutveckling ? Wenger plottrade sönder tillställningen med att formera laget fel. Nu skärper vi till oss !! Annars ramlar vi tillbaka i en massa gnäll och tjat om att Wenger ska avgå etc etc. Bra spelare ska spela och dåliga spelare ska inte spela eller bytas ut. Rock on !

Bild för Brattis

Håller med er alla att laguttagningen var inkompetent. Var Wenger rädd att Walcott skulle vara övertänd och skadas igen?! Det var ju på högerkanten vi hade behövt Walcott från minut 1 och stoppat Rose....Visst skulle det ha visats mer fighting spirit den här matchen från vissa, vi skulle ha bjudit upp till dansen redan efter vårat 1-0 mål och chockat med både ett o två mål till i stället för att virra runt som vissa gjorde. Men vi får inte glömma att spurs denna gång var ruggigt tända och motiverade även om det tar emot att säga det. Mer tända än city var mot oss....Jag törs sticka ut hakan och säga att vi har minst tredjeplatsen säkrad efter omgång 38:)Så bra är vårat älskade lag. Tack för ordet

 

"Once a Gooner Allways a Gooner"

Bild för George Adams

Är med i resonemanget.  

Varför?

Varför har vi som ändå har en  riktigt bra trupp så låg lägsta nivå i vissa matcher. En period av bra prestationer och matcher slutar allt för ofta i ett närmaste oförklarligt magplats. Som allt som oftast i sin tur leder till att vi studsar tillbaka, till en förhärskande attityd att allt är bra som resultat och vi glömmer att analysera att något inte är 100.

 

Bild för gunsmoke

Arsenal under Wenger är fortfarande väldigt roligt att titta på, men det gäller att ha en annan inställning till humorn, komedi har blivit parodi. Som tur är har vi faktiskt chans på plats två nu när shejkgänget har problem att rocka loss. Jag tror trots allt att de kommer att ordna sig, bara vi får ha med rätt spelare till matcherna, dvs de som är i form istället för de som är matchotränade. Allt hänger på om AW släpper prestigen och tänker på namnet på bröstet istället för som nu... ja ni vet, fa...n man börja bli lite less på allt.

Bild för Davidsson och Mannen

Håkan// Först vill jag tydliggöra att det jag skrev om Cazorla, som allt annat, handlade om denna matchen, den mot spurs, inte alla matcher. Jag håller med om att han varit oerhört bra tidigare, men tycker att han i lördags inte alls var att känna igen. När det gäller Ramsey är jag lite både och. För Ramsey har gjort vissa matcher när han varit grym B2B, dvs. både i det offensiva och i det defensiva, men hamnade igår på tok för långt upp. Där hans roll som en av två centrala mittfältare framför Coquelin gick till att bli en Nr 10-funktion. Och på den har han ALDRIG varit bra. Ibland tänker jag att Ramsey är ett av många offer för 4-1-4-1-systemet där han helt enkelt hamnar i en för hög utgångsposition, som inte alls passar honom. I ett 4-2-3-1 skulle han kunna vara en B2B bredvid en DM i den dubbla pivoten och då komma med mer fart in i den offensiva andravågen.

Stackars Welbeck skall vi inte ens tala om (men jag gör det ändå); just åter från rehab och så rakt in i startelvan, på helt fel position (grrr) framför en ung och oerfaren högerback som inte fick något understöd av det centrala mittfältet (Cazorla och Ramsey). Kanske inte så konstigt att Bellerin såg borta ut? Med Welbeck framför sig och Ramsey lååångt ur position? Så visst skall Rosicky starta och då skall Özil antingen spela som Nr 10 eller som högerytter (med den magiska vänsterfoten inåt i banan).

Woody// Ja, även om varje spelare ansvara för sin insats så är det svårt att bortse från de taktiska förutsättningar Wenger gav oss. Fel startelva och fel spelare på fel positioner, bara det gav spursarna ett försprång. Och jag undrar vad han ville ha ut av Ramsey. Jag minns när vi en gång för några år sedan mötte chelsky (tror jag) och spelade Diaby som offensiv mittfältsspets, inte för att han levererar mackor till forwardlinjen utan för att han skulle kunna pressa aktuell bollhållare. Kan det var någon sådan tanke Wenger hade med Ramsey, som uppenbarligen misslyckades?

Brattis// Japp, visst var laguttagningen märklig. Och man undrar ju lite varför Walcott inte startades. För jag är inte helt med i hallelujakören när det gäller Walcott, men dels har han varit i bra form sedan comebacken, men framför allt har han passat vårt omställningsspel lysande, framför allt när han lämnat högerkanten för den vänstra eller kommit igenom genom mitten. DET hade varit något för spurs mittfält att jobba med! Jag tycker det är gott att du sticker ut hakan och hoppas att du får rätt.

George Adams//Det är ju den frågan som kvarstår: Varför? För som du är inne på så har vi nu nästan allt som behövs, vi har så många förutsättningar som är de rätta och ändå torskar vi. Nu hade vi dessutom förblindats av vinsten mot shitty varför det kändes som om spelarna bara joggade ut och trodde att allt skulle lösa sig. Bedrövligt.

Bild för Davidsson och Mannen

gunsmoke//Visst blir man less. Just när vi verkade/verkar ha det bättre förspänt så förlorar vi mot ett spurs som jag... äh, jag har så svårt att se att de är så himla bra, utan vi får bara erkänna att det var vi som var i koma, att det var vi som kom in passiva och att det var vi som lät oss kollras bort, snarare än att de är världens bästa lag (som vissa av deras fantaster verkar vilja få det till). Så ja, nu får vi verkligen studsa tillbaka i morgon. Och sedan ta våra fem-sex raka vinster.

Bild för Fredde

Det positiva är att Tottenham inte är bättre än såhär, de gör årets bästa insats. Samtidigt som vi är betydligt bättre än såhär. Vad Welbeck gör under matchen om man bortser från 0-1 situationen är en gåta, han har ett rätt (ett väldigt bra rätt) under hela matchen, Walcott? Om man inte räcker till tekniskt så får en Welbeck börja springa. Bellerin måste ha fått tydliga instruktioner om att följa med Eriksen annars så måste någon säga åt honom att hålla position.

Vad Ramsey behöver är någon som ser till att han håller positionen, han springer och springer men igår så sprang han helt fel. Han ska inte stressa mittbackar, om han nu är spets på innermittfältet så ska han se till att Mason och Bentaleb inte får så mycket utrymme. Han ska rentav låta Verthongen och Dier vara spelförande. Ett bra mittbackspar spelar bort Ramsey 9 gånger av 10 och har därefter innermittfältarna rättvända med en jätte yta att använda och föra spelet i.

Özil blir man inte klok på, han måste höja sig. Det går inte att peta killen, han är för dyr och våran mest begåvade spelare. Men han måste ta tag i spelet betydligt mer oavsett vilken position han har. Eriksen kan kliva rakt in i mitten och styra spelet därifrån, varför kan inte Özil det?

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Tack för ett oerhört välavvägt inlägg. Dels för att du ger hopp, i att detta var spurs absoluta peak, vår absoluta botten och att skillnaderna mellan dessa, som vi såg, inte var så oändligt stora. Vidare för din klarsynta analys av Ramseys presspel som under matchen kändes avsevärt mer hjärta än hjärna. Jag lägger denna tanke till min gamla om att han har fel utgångsposition i det nya spelsystemet (där han saknar en 10:a framför sig).

Dessutom följer jag dig gärna i din tanke kring Özil och jämförelsen med Eriksen som är helt på sin plats. Jag önskar precis som du samma ingångsstrategi som spurs får ut av Eriksen, men jag tror en avgörande faktor är att Eriksen har två bra passningsfötter och kommer med sin bästa fot, den strategiska högerfoten, rättvänd från hans vänsterytterposition. Att jämföra med en tämligen enfotad Özil som från sin vänsterytterposition får sin bästa fot helt instängd och därmed förminskas till en långsam variant av den gamle inläggsmatande yttern som, i princip, inte längre finns inom dagens toppfotboll.

Eriksen kommer rättvänd in i banan från vänster, Özil hamnar felvänd på sin vänsterkant. Hade Özil spelats centralt eller till höger hade hans vänsterfot åter blivit så användbar som den var under fjolårets säsong, främst under perioden innan han gick in i väggen. Till detta skall också läggas att Özil, sedan han kom till klubben, har skapat flest chanser (73) från sk. open play av alla Arsenalspelare. Men visst måste han lyfta sig eller snarare, visst måste Arsenal se till att få ut mer av Özils enorma begåvning. Just nu känns det som att (även) Özil faller offer för det nya systemet som på många sätt känns konstruerat för att Wenger skall få in både Wilshere och Ramsey.

Bild för Patrik Boberg

Spot on D&M. Rosicky??? Ett förbannat hån att inte starta honom i den form han (alltid) är och med sin historik mot detta lag... Hade fått upp lite hopp om Wenger efter ett par bra genomförda taktiska matcher, men nu blev det tillbaka till ruta ett igen. Sen inställningen... Som du skriver. Det var ganska tydligt vilka som ville mest.

Bild för Woody

Läser man dessa inlägg verkar de flesta komma fram till att Wenger i den här skitmatchen formerade laget fel. Fick tidigare för mig att AW börjat hitta rätt i laguttagning. Nu föll han tillbaka. Den här Welbeck verkar vara en favorit hos Wenger. Tidigare gavs spelare som RvP och även Ramsey chans på chans utan att prestera. Detta betalade sig efterhand då båda kom upp i kvalitetsnivå. Ramsey i sig är en psykologisk gåta. Förra säsongen höll han världsklass. Numer är han precis lika förstörande som han var för 2 år sedan, mycket märkligt. Varken Ramsey eller Welbeck skulle ha spelat denna match. Özil i sig är också en gåta. Hans extrema spelbegåvning blixtrar till ibland. I sina sämsta stunder ser han ut som en ledsen hund som helst vill gå och gömma sig. Även om han kanske spelar på fel plats får han ändå vissa lite djävlar anamma och plocka fram sin förmåga. Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

patbob// Tackar! Och ja, Rosicky: Wengers sätt att hantera den tjeckiske virtuosen är och förblir en gåta. En lysande match, sedan blir det bänken igen och man undrar lite varför Rosicky vill stanna kvar för när han väl får spela så levererar han ju, i princip, omgående. Sedan över till Wengers laguttagning som är något av en gåta, medan jag egentligen tycker att taktiken var bra, problemet var att Wenger hade tagit ut fel spelare på fel position (mer om det nedan) och därför inte fick taktiken att fungera.  Till detta kvarstår frågan om inställning. Om man inte kan vara till tänderna laddade på WHL, när kan man då vara det? Och det är, om inget annat, Wengers ansvar att se till att spelarna är mentalt redo och startklara för uppgiften. Har man haft den här diskussionen tidigare..?

Woody// Ungefär så tänker jag också. För Wenger har ju, tydligen i samråd med spelargruppen, ruckat på sina principer och anammat en något mer defensiv taktik, vilken jag tycker vi visade upp även i lördags. Problemet var att vi inte kunde behålla bollen när vi väl erövrade den, vi lyckades inte –som Sanchez gjorde mot shitty- att lyfta laget och pressa tillbaka motståndarna utan blev bara ständigt tillbakatryckta igen och igen och igen. Till slut slarvade vi i pressen och i markeringsspelet varefter avgörandet kom.

Och jag vill hävda att mycket beror på att spelarna spelar på fel positioner. Welbeck är och har aldrig varit någon högerytter, han är central striker och har varit sådär de gånger han har spelats till vänster, hos oss och hos manu. Özil är absolut ingen vänsterytter (om detta har jag redan skrivit ovan), han skall spelas centralt eller ute till höger och Ramsey är, inte heller i år, någon nr 10. Som vi varit inne på tidigare (och nu även du) så hamnar han för högt upp, missar i sitt press-spel och kommer heller inte i de där lampardska andravågsanfallen som han gjorde som B2B-mittfältare förra året. Han behöver en playmaker framför sig, utan den, när han själv skall vara den, blir han synad och faller rejält i kvalité.

I min värld är Wengers tyska idé om 4-1-4-1 en av bovarna här. För tack vare detta hamnar Özil på kant och Ramsey för långt upp i banan. Jag har inget emot att ha en DM bakom de andra, men då skall det centrala mittfältet bestå av denne DM, en B2B och en nr 10, inte som det är nu när Cazorla och Ramsey skall dela på CM-kakan och då Ramsey verkar tro att Coquelins inträde innebär att han, Ramsey, är fri att göra vad han vill. Nej, staga upp och rätta till. Då kan vi åter få se både Ramsey och Özil som de var. Sedan skulle jag gärna se ett centralt mittfält bestående av Coquelin, Cazorla och Özil, men det är en annan historia.

Bild för Adamberg

Ja roscisky stackarn. Han är konstruktiv och oerhört gidtig så fort han kommer in. vaf ska karln göra för att få en strartplats? Vissa saker är så obegripliga att förstå i Wengers tankevärld. tjecken gör det som inte Ramsey eller Welbeck gör. så varför varför. Wenger är oerhörd svårt att förstå och Roscisky skulle kunna vara en given start stjärna i många stora klubbar på samma nivå som Arsenal i den form han är i idag ! Åldersdiskriminering?

Adam

Bild för Woody

TR är ett bra exempel på där Wenger gör fel. Killen är bättre än många av de yngre kommande gubbarna. Att åsidosätta honom gör att Arsenal helt i onödan tappar i kvalitet. Vissa spelare får ej spela trots prestation medans andra spelar trots motsatsen. Trodde Wenger var på väg att se detta men mot Spurs föll han tillbaka. Likt Podolski tidigare sidsteppas TR utan anledning. Rock on !

Bild för Kaj Poikela

Är lite avis på Tottenhams egna produkter. De tycks bli bättre när de litar på de sina, snarare än att köpa en massa mög. Och de kämpar!

Bild för Björn Lindström

Många invaggades i en falsk säkerhet efter några vinster i rad. Men sanningen var väl att Man C är lite i en formsvacka och var inte särskilt bra. Att vi sedan vinner mot Brighton och Aston Villa är väl vad man kan förvänta sig. Tycker därför att snacket om att vi har en formtopp är lite överdrivna när man ser på motståndet under dessa matcher.

Bild för Davidsson och Mannen

Platini// Jag vet inte vad som gör att Wenger så ofta prioriterar bort Rosicky, men att han gör det kan vi vara överens om. Och att han gör det är oerhört märkligt. För visst önskar han säkert att killar som Ramsey, AOC och Wilshere blivit så bra så att de gör Rosicky betydelselös, men så är ju inte fallet. AOC är underbar som ytter, Ramsey var fantastisk förra säsongen och Wilshere var det för några år sedan. Men idag är Rosicky fortfarande jämnast av dem och har fortfarande ett bollsättartempo som de ibland inte riktigt förmår att bidra med. Så varför diskrimineras Rosicky?

Woody// Yes, det var precis så jag tänkte också!

A-C// Lite märklig situation den här. Vi är avundsjuka på dem. Deras egna produkter överglänser merparten av våra... Märkliga tider det här, A-C. För som de kämpade, som de brann för saken i lördags och som deras vilja att vinna var överlägsen vår (även om vår startelva inte direkt var knökfull av egenproducerat).

Björn// Det kan nog vara så att shittysegern och de andra, mer logiska, resultaten vaggade in oss att tro att vi är mer på stabil och säker mark än vad vi är. Tyvärr kan det nog vara så. Vi är kanske inte lika färdiga, ännu, som vi trodde. Suck.

Bild för Fredde

Det här är dock ingen dunderkatastrof om vi ser i långa loppet, vi går antagligen förbi redan ikväll. Som jag skrev häromdagen så är spurs borta, Chelsea hemma och United borta matchen där vi "har råd" att tappa eftersom vi har stora möjligheter att reparera skadorna i det övriga spelschemat.

Nu är det dock ett derby och man måste prestera bättre och rikta fokus på rätt saker. En Welbeck som gnäller på Rose och domaren är ingen bra Welbeck, tycker dock att han inte är jätte bra annars heller men han blir inte bättre av fel fokus. Han var på den kanten för att hjälpa Bellerin, han gjorde absolut inte det.

Jag är inte avundsjuk på Tottenhams egna talanger. Jag är lite avundsjuk på Eriksen och Llioris. I övrigt ser jag inte en enda av deras spelare kan gå in i i våran elva. Danny Rose? Walker? Bentaleb? Mason? Är det CL-spelare? Visst kan dom spela CL men ett lag med dom spelarna hade knappt gått vidare från våran grupp.

Varför vi kommer fira st.totteringhams day? Vi har lättast spelschema kvar av alla topp4 lag. Vi kan rentav knycka en andraplats om vi tar tre poäng i de matcherna vi ska vinna. Vi har jämnheten. Tottenham sneglar på oss, dom vill sluta före oss till varje pris, när vi snart har vunnit 5 av 6 matcher irad och dom ser att tåget går så kommer deras panik komma. Jag ser kommande 9 (!) matcher i PL som matcher vi har stora chanser att vinna. Där Everton och Liverpool hemma sticker ut som de svåraste, matcher vi brukar vinna. Förbered lasagnen.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Nej, visst talar det långa loppet för oss och inte dem. Men stunden, den i lördags, var ändå oerhört smärtsam, oerhört oskön att se och lite skrämmande i sin kontext där de eldades på och vi svalnade av. Vi borde ha stått upp och även vi hetsats av stämningen, nu föll vi ned i nervöst ivägtjongande och det oroar i varje fall mig. Men jag håller helt klart med dig om att spelprogrammet talar för oss och inte för dem. Och jag tror även jag, innerst inne på lasagne även i år...

Welbeck, ja vad är det kvar att säga? Fel snubbe på fel plats, bortsett från rycket vid 1-0 var det inte många rätt, varken offensivt eller defensivt.

Sedan över till spurs talanger, vilka kanske inte är CL-klass, vad vet jag, det känns för tidigt att säga. Men skillnaden är att de spelade och stod upp när det hettade till som mest. Våra är antingen skadade eller har stannat i sin utveckling. Bellerin och Coquelin är två undantag som lyste uppfriskande, annars tittar man på en Szczesny som fortfarande är oerhört ojämn och verkar mentalt omogen, man tittar på en Wilshere som är precis detsamma plus oerhört skadebenägen, man ser Gibbs som är oerhört bra men även han skör. Man ser Walcott som ännu inte levererar över tid och ännu inte utvecklat sin arsenal, man ser Ramsey som verkar fått hybris och övergivit sitt vinstgivande fjolårskonsept för någon individuell frigörelse och dessutom, även han, är skadad titt som tätt.

Nu inser jag att jag är negativ, men ibland känns det som om Project Youth inte alls gav så mycket som det talats om. Visst är Fabregas att räkna till dess flaggfigur och han är ju jättebra. Men inte i Arsenal. Resten är liksom ännu inte färdiga EPL-spelare, trots att de har år av rutin under bältet och borde vara i stånd att leverera match efter match. För ibland känns det som att åldersmän som Rosicky och Cazorla forfrande styr det kreativa. Sedan har ju spurstalangerna forfarande, även de, kvar att visa att de kan leverera under flera säsonger, där är jag absolut med.

Bild för zimzon

Hade missat det här inlägget. Att läsa det nu, dagen efter ännu en insats gör att det blir konstigt. Jag tänker främst på Ospina nu. Före NLD kände jag att vi i Ospina fått en trygg målvakt men nu börjar man snegla bort mot bänken för att se om det kommer några röksignaler.

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

zimzon// Ja, ibland känner jag det som att du, Corben, Guris och några till slarvar med er bloggläsning. Och då får man stå med de konsekvenser du nämner! :-) Ja, du Ospina... jag känner ungefär som du. Före derbyt var jag supersäker, efter det inte lika och nu, efter gårdagens match (mer om den i morgon bitti) är jag inte alls säker längre. För precis så var han igår, inte alls så säker. Och då blev jag lite rätt. För tänk om det är så att målvakter kommer in i Arsenal och likt Mannone, Fabianski (även om han går bra nu i Swansea) eller Martinez är superbra första matcherna för att sedan dras med i någon form av kollektiv smitta? Den där osäkerheten, den där rädslan som leder till att man överjobbar sitt spel och gör det enkla svårt? Den som gör att man rusar ut när man borde stå kvar och låta försvararna göra sitt jobb? Hoppas jag har fel men har en lite gnagande känsla här.

Bild för zimzon

Tror du har helt rätt jag, för nu känns de som de var på tok för länge sedan vi kontinuerligt hade en bra målvakt.

Visst ska jag erkänna att jag slarvar, men då ska du veta att jag slarvar med all läsning. Din går först!

Twitter: @zimzon80

Bild för Fredde

Jaa absolut, aldrig kul att förlora mot en samling begränsade spelare med en arena som liknar ett blekt rövhål (förminskar dom, etablerad härskarteknik!). I vanlig ordning överpresterar dom mot oss, bara en sån sak som att Kaboul alltid är överbra mot oss nu inte ens är önskvärd. Han ser ut som Kompany i storform när han möter oss och sen alla andra matcher är han helt värdelös. Så är hela spurs. Absolut, dom står upp i det som för dom är årets match. Våra spelare förstår inte riktigt vad det innebär eftersom Tottenham inte är så pass bra, för deras spelare är det årets match.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

zimzon// Man blir lika hoppfull varenda gång "Näste Safe Hands" kommer fram och lika förkrossad när Almunia, efter några matcher, smyger sig fram mellan inlägg och hörnor.

Freddee// Precis. För dem är vi årets match, men vi pallar inte att vara bossande storebror, utan faller ned i en räddhågsen mottagarpose. Det är vi som skall puckla på och trycka ned dem, inte tvärtom! De borde vara osäkra och göra oss bra, inte tvärtom!

OBS: Vill här till samtliga understryka att D&M handlar om fotboll, inte våld och att att språkliga referenser till våldsamma uttryck endast är just språkliga.