Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

The Eleven Man Army

Davidsson och Mannen
tor 2 apr 2015 kl 08:36

I ”Five Man Army” vandrade Horace Andy, Tricky, Daddy G, Cameron McVey och 3D den långa vägen från Bristols lokala tripp-hop- och klubbscen, genom en mellanlandning på ett väldigt speciellt ställe under Paddington Station, vidare ut i den stora vida världen och erövrar den sedan, som i ett trollslag, med skivorna Blue Lines, Protection och Mazzanine. De hade inte bara den enorma begåvningen att skapa en ny musikstil utan även att inse att de behövde lika begåvade medresenärer, bland annat Everything But The Girls sångerska Tracey Thorn. Nu har mycket vatten runnit under Bristols alla broar, de unga, arga och innovativa pojkarna från The Bristol Urban Areas har blivit äldre och mer mjuka och samtidigt sitter Thorn, i sitt burgna Town house ungefär 20 minuters bilväg från Emirates, och sjunger om sina väninnors alla skiljsmässor.

Så kan det gå. Även den starkast lysande lågan falnar, även de största begåvningarna faller offer för bekvämlighetens sederande stolspiller och även de mest påhittiga personerna upphör till slut att hitta på både bus och godis. Ingen undgår ålderdomen, tyngdlagen gäller oss alla och det som en gång var rebelliskt uppror slutar inte sällan i tv-soffans sönderfrätande komformativitet. Du och jag står inför en av kalenderns alla storhelger, i Casa D&M skall det ätas påskalamm tillsammans med släkten och samtidigt, eller i varje fall timmarna före, skall Emirates Stadium stå värd för mötet mellan The Arsenal och liverpool fc. Så kan det gå.

Och du som läst den här bloggen tidigare så vet du redan vad jag tycker om lördagens motståndare. Du vet vad jag tänker, du vet vad jag känner och du vet hur min relation till dem ser ut. Jag känner ett flertal LFC-sympatiserande människor som är både trevliga och angenäma att umgås med, men dessa ser jag som rena undantag eller som helt ovidkommande för diskussionen och sammahanget. För, för mig är allt som går att associera till klubben liverpool fc ungefär att likställa med kräksjuka. Klubbens uppblåsta självgodhet, deras passivt aggressiva offermentalitet och deras rakt igenom revisionistiska självbild som varandes Folkets Klubb.

Allways The Victim åkte under 70- och första halvan av 80-talet Europa runt för att plundra, skövla och dra den engelska fotbollskulturen i smutsen och idag förväntar de sig att man skall se dem som någonting genuint, någonting äkta och någonting värt att tycka om. Vilket skämt. Och detta skämt skall nu besudla Ashburton Groves gröna matta denna påskafton. Vilken anomali. Och mot denna anomali skall vi ställa upp med följande startelva:

Ospina
Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil
Oxlade-Chamberlain – Giroud – Sanchez

Back Five: Jag tycker Gabriel visat stor potential men tycker fortfarande att den store tysken tillsammans med den rörlige fransmannen är vårt bästa mittbackspar, kärleken till Gabriels underbara uppsyn till trots. Vidare anser jag Debuchy vara vår bästa högerback men ser honom ännu inte vara redo att starta än mindre att spela en hel Premier Leaguematch. Jag tycker att Monreal, dennes oglamorösa aura till trots, är vår bästa vänsterback just nu, varför han och inte Gibbs skall starta på lördag.

Dumheten har många ansikten, här är ett vi kommer att sakna på lördag. Bild: Flickr.com: ”Mig Dophin”

Mittfält och anfall: Jag är varse om att den Arsenalska pendeln i nuläget har kommit att drabba Coquelin, som efter alla hyllningar nu skall ifrågasättas och enligt uppgifter på lördag stå inför någon form av avgörande test. För mig är han, med Newcastlematchens insats i färskt minne tillsammans med många andra han bidragit med, en av de första att tas ut till lördagens startelva. Han skall i dess centrala del få sällskap av Cazorla samt av Özil, vilka får växeldra på kontorets kreativa avdelning. Men Ramsey då, skriker någon. Arteta? Den nu skadefrie Diaby, då? (Nej det utgår jag ifrån att ingen gör.)

Som du ser har jag placerat AOC som högerytter och Sanchez som vänsterytter. Detta trots att jag vet att Sanchez torde blinka knallrött på Wengers utmattningsometer och att AOC uppgivits vara skadefrånvarande avsevärt längre än till på lördag. Men jag har gjort så dels för att Sanchez inte bara sägs vara smått allergisk emot bänkplatsens bänkplast, utan också för att rykten om ett rekordsnabbt rehabiliterande för Oxlade-Chamberlain har florerat under veckan. Detta sistnämnda kan såklart vara helt falskt varför vi kan komma att få klara oss utan honom på lördag vilket jag helst skulle se löses genom att sätta in Ramsey bredvid/snett bakom den framstigande Cazorla och lokalisera ut Özil på högerytterplatsen. Du vet vad jag tycker om att spela Özil på en kant, men höger är i varje fall avsevärt bättre, eller mindre dåligt, än den vänstra. Så därför får så ske och i så fall öppna en plats för den av många efterfrågade Ramsey.

liverpool fc kommer till spel utan avstängda Martin Skrtel och Steven Gerrard av vilka den förstnämnde kommer att bli ett tämligen stort avbräck för dem medan den sistnämnde självklart är det för oss. Ärkeclownen Steve G roade oss kungligt, under sina 46 sekunder i strålkastarljuset, i deras match mot Manchester United och jag hade så gärna sett honom i gästernas startelva eller i varje fall redo för tidigt inhopp på lördag. Men man kan ju inte få allt och jag får glädjas över att deras backlinje inte kommer innehålla den notoriske målnickaren Skrtel utan mer troligt någon av killarna Kolo Touré och Dejan Lovren.

Till det elände som Clownen Steves avsaknad medför går också att lägga de alltför hastiga comebacker som, även detta enligt ryktesfloran, både Lallana och Sturridge kommer att göra på lördag. Båda dessa var så skadade att de inte kunde delta i landslagsspel och båda två kommer, högst troligen, föra Clownens stolta tradition, att vara ”skadad” vid landslagsuppehåll för att sedan mirakulöst tillfriskna lagom till ligaspelet, vidare. Ett sådant beteende satt i system väcker lika mycket ilska som löje hos alla och en var. liverpool fc är och förblir ett stort skämt och det kan varken notoriska lögner eller ständiga historieomskrivningar göra något åt. De är vad de är och kommer så alltid att förbli.

Så när vi nu möter denna fotbollens kräksjuka vill jag att vi skall vara en enda tätt sammanflätad och elvahövdad arme redo att kväsa den från floden Mersey välvande geggamojan. Redo att förvisa stanken tillbaka dit den hör hemma, få undan slemmet som lagt sig som en ovärdig hinna över den engelska fotbollen och förpassa dem till det skikt i fotbollens rangordning där de hör hemma. Allra helst till dess totala och absoluta botten, i värsta fall till tabellens mittenskikt. Där de står långt från Champions Leagueplatsdiskussioner, långt från uppblåsta förhoppningar om Premier Leaguetitlar de aldrig vunnit och heller aldrig kommer att vinna och långt från sammanhang där de associeras med Arsenal FC. Vi är här, de är där långt borta. Vi är toppen, de hör hemma på botten. Vi är kvalitativt mervärde, de är löjeväckande mindervärde. Jo, så är det. COYG.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Alltid lika skön läsning och skönt att skriva av sig lite Liverpool hat antar jag. Men jag lägger nog helst ut wellbeck där istället för Oxen Om han inte kan spela. 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Tackar och visst var det skönt. Nu skulle jag inte vilja säga att jag hatar foolsen. Dels för att det är ett ord jag helst vill få bort från idrottssammanhang men också för att jag inte anser dem vara värd så stora emotioner. Men va f-n, jag säger inte emot dig! Sedan det där med Welbeck. Jag kan se honom som vänsterytter, men tycker han har varit tämligen slätstruken som högerytter och om det skulle vara den kantplatsen som blir ledig så ser jag hellre att den vacansen täcks av Özil (med de brister detta medför) och att vi lyckas få in en Ramsey, som har potential att vara görbra, i startelvan. Typ.

Bild för zimzon

"Bänkplatsens bänkplast" !!! Wow!

Du vet att jag kan få hela internet att kollapsa om jag ska skriva ut mina känslor för Liverpool. Liverpool, som du en gång i tiden lärde mig, kommer ur det irländska Liuerpul. Vilket betyder nåt i stil med träsk eller bara ett vidrigt hål med massa gyttja och skit. Sums it all up!

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, den är jag lite nöjd över och jag tackar för uppmärksamheten! Och jag känner till dina känslor gentemot lfc och de är värda all, jag understryker all, respekt som någonsin kan bringas. Det blir ett litet poetiskt guldkorn i alla segment av smörja när du vädrar din foolsenrelationella metangas och den sprängkraften detta medför är bara magisk. Keeeep it coming!

Bild för zimzon

Försökte leta upp ditt gamla inlägg inför en Liverpool-match där du just redogör för namnet, och för den delen innebörden, Liverpool. Ser att det är ett enormt tapp 2013 vad gäller dina blogginlägg, flera månader är borta?!

Vad gäller att släppa lös metangasen så väntar jag med den till efter lördagens match. Vill försöka hålla mig så ödmjuk jag bara kan och inte jinxa bort mig för mkt. Men blir det vinst blir det världsrekord i påskägg till kidsen, förlust så blir det fruktskål. Gäller för grabben att han förstår innebörden i den här matchen och vad den betyder för familjen...

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, när hemsidan byttes från den gamla till den nuvarande tappades tydligen ett antal månaders inlägg bort. Jag har frågat delazon om detta, men jag minns inte om det inte gick att lägga in dem eller om det skulle ta för mycket tid/jobb. Men inne på nya hemsidan är de inte och därför kan du inte hitta texten där lördagens motståndares namn förklarades.

Bra att du sätter matchen i dess, för ungarna, begripliga kontext. Helt rätt föräldraskap. Föredömligt.

Bild för Kåben

Mannen? tips på hur en London resa ska spenderas under en matchdag (barer, promenader med andra fans osv)? Har gjort en turist resa med skitlunchen på arenan 3 timmar innan osv men den var värdelös så vill göra en ny och umgås med andra fans.

Åker och kikar på Arsenal-swansea den 9:e maj

Bild för Davidsson och Mannen

Grymt att du frågar just mig. För jag är lite kluven. För dels så delar jag totalt din åsikt att lunchen på arenan skall unvikas så länge som bara är möjligt. Framför allt skall man, bortsett eventuella fotobehov, gå in så sent som möjligt på arenorna. Vissa arenor är guld och där skulle man kunna hänga hur länge som helst, men vissa håller liksom bara för 15-20 minuters halvtidsvila.

När jag är i England så brukar jag dels alltid promenera mycket, för att se på vanliga hus och vanliga områden och då snubblar man nästan alltid på vanliga kvarterspubar. Längre från turiststråken och gärna insprängda i John English egna miljö. Ett annat tips är, kanske inte om du skall se en match där Arsenal är hemmalag, är att undersöka var bortapuben är. För det är, i princip, alltid det mest sunkigaste haket, men ofta med en ordentlig mängd charm.

Sedan brukar jag, lite som Lander är inne på idag, alltid försöka knö in fler matcher, gärna Championship, L1- och L2-matcher, eller varför inte en Conferencematch? Gå på gatorna gemene engelsman vandrar på, lyssna till pratet och insupa lukterna. Känna flera lager av ale klibba under ens skosula, se de livserfarna gentlemännen smutta på sin bitter och konversera den tjocka tanten bakom disken som kallar dig för "darling" eller "love". This Is England (ursäkta anglofilin!) Önskar du mer precisa tips, säg bara till!

Bild för Byarum

Detta var en drapa av Guds nåde över Liverpool. Dessutom så oerhört skickligt skriven. 

När det gäller dina idéer om Arsenal på lördag, så delar jag dem helt och fullt.

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Ja det kan man väl säga? Jag höll väl inte riktigt igen där, va? Ibland kollar jag med en av mina lfc-kamrater om han läst D&M-bloggen på sistone och om han svara ”nej” då vet man att man kan öppna Pandoras ask och låta eländet välva ut. Ibland känner jag att jag borde låta bli, men jag är ändå ganska snäll i andra sammahang och med andra motståndare inför oss. Och ljuga, det är inte min grej.

Tack för berömmet och härligt att vi tänker samma om den potentiella startelvan!

Bild för Torbjörn Nylin

Tack för denna formidabla råsop och allt annat än skröna du levererade till ett lag som verkligen förtjänar det. När det gäller laget så är är jag kluven, vill bara att vi ska vinna, men tycker precis som du att Oxen ska vara med från start. 

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Andreas Näsström

wenger sa tidigare idag att chamberlain inte är tillgänglig för spel. Nej, jag vill se Ramsey. Och Cazorla högre upp centralt. Özil som vandrar in från kant och en hårjobbande giroud längst fram. På andra kanten visar Alexis samma tendenser som vi blev bortskämda med i höstas! COYG!

Bild för Davidsson och Mannen

TN//Tack själv. Det känns, som du är inne på, att är det ett lag som förtjänar det så är det dessa resandefolk i eländets ständiga tjänst.

Heppe// Ja, så får det nog bli. Jag hade gärna sett Oxlade-Chamberlains fart och kraft, men lär nog få vänta på den och då är ditt förslag, och min reservplan, duglig nog. COYG!

Bild för Andreas Näsström

Jag fick, för första gången i PL i år(!), precis den elvan jag på förhand ville ha. Cazorla startade djupare i banan än jag önskat innan, till förmån för en offensivare roll åt Ramsey.. Som för dagen placerades på kant vilket initialt skapade en del frågetecken! Men när man summerar matchen känns den startuppställning som mönstrades idag som ett kanondag taktiskt. Uppställningen klarade att möta dagens motstånd galant. Jag tycker till skillnad från annat jag läst att Ramsey skötte sig riktigt bra i sin position. Özil gör en kanonmatch, ja hela laget gör en kanonmatch. Hatten av för Wenger idag och tack och bock till spelarna för en riktigt njutsam lördag (inte ett uns mindre njutsam var kvällen för att den spenderades hos en god vän som dagen till ära rotat fram sin fulaste tröja - Den röda med Gerrard på ryggen)

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, startelvan såg klockren ut, bortsett från Ramseys högerytterplats. Och jag var lite rädd att det skulle bli som i första matchen mot Monaco, när Welbeck gjorde kvällen lätt för Monacoförsvarare genom att helt släppa kanten, gröta ihop det i mitten och stå ivägen för Giroud och Özil. Nu blev det inte så. Dels för att foolsen lyckades misslyckas med att ta ledningen, trots Koscielnys ärkemalör, dels för att Kung Kolo återigen visade oss vägen, men också för att vi helt ströp deras mittfält och tillgången till uppspelande spelare. Grym insats av Özil, av Cazorla och av Coquelin. Eller som du säger, av hela laget. Inklusive Wenger.

Och hälsa din Gerrardtröjade vän så gott. Det kan han nog behöva. Underbart.

Bild för Davidsson och Mannen

.

Bild för Kaj Poikela

Diaby då! Diaby då! Han kanske till och med får nytt kontrakt. Bollen är rund, allt kan hända.

Håller med om din uttagning, D&M, och jag tror att vi kommer att köra över Liverpool.

I julas lyssnade vi en hel del på Tracey Thorns julskiva och det finns ett par låtar som inte är så dumma.

Bild för Davidsson och Mannen

Ja Diaby!? Varför är inte han med i D&M:s startelva? Det är och förblir en gåta, Mr Magic. Sedan skall man ju tillägga att Thorns röst är en av de vackraste som någonsin vandrat i en kvinnas kropp. Inklusive Fru D&M:s. Glad påsk!

Bild för Kåben

underbart!! Med din flika penna så målade du verkligen upp London framför mig och jag kände lagren med ale klibbade fast mina skor, såg gubbarna sitta där på sin vanliga plats och njöt av varje sekund med flera öl gluppandes i min magen. Tack för den upplevelsen mannen:) återkommer för fler tips senare

Bild för Davidsson och Mannen

Härligt att min svårbotade anglofili smittade något. Då får man väl anse att den fört något med sig. Peace!

Bild för Kåben

Mannen!! söker nu ännu mer tips från coachen! Eftersom det blev ändrat datum för swensea matchen så har vi nu en hel helg att slå ihjäl i london och såg att championship eller league one inte spelar matcher då. Vad finns det då att göra en helg i väntan på Gunners?