Medlemmar: 8076 st.
Visa menyn

Är Chelsea det nya Liverpool?

Davidsson och Mannen
tor 23 apr 2015 kl 14:49

Ingen som har läst den här bloggen kan väl ha kunnat undgå vad jag tycker om fotbollsklubben Liverpool FC? Vad jag anser om dess enorma dubbelmoral när de säger sig vara på folkets sida, folket som aldrig vandrar ensamt, hand i hand mot onyanserade tabloidpressen och mot de elaka smutskastarna som vill illa. Klubben som bara haft oturen att bli offer vid läktarkatastrofer och klubben som representant för en stad som blev omåkt av en grävd kanal till Manchester, där de blev berövade sin livsnäring medan andra (städer) växte sig stora och starka. Alltid offret och själv aldrig ansvarig eller skyldig.

Uttalar sig en spelare rasistiskt så ställer de upp för varandra och tycker synd om rasisten själv. De talar gärna om sin äkthet men låter helst bli att prata om när en massa scousers gjorde digra plundringsraider Europa runt under 80-talet, om Heyselkatastrofen 1985 och de låter definitivt bli att prata om klubbens succesiva dränerande av området runt den magnifika och ”äkta” Anfield Road Stadium. Men de pratar gärna om sig själva som de genuina, de riktiga fotbollsfansen och om Captain Fantastic, som lojal som en Sankt Bernhardshund stått kvar vid klubben i hans hjärta och över huvud taget aldrig velat bli såld till Chelsea för att vinna titlar, han minsann. Bla, bla, bla ända tills man känner kväljningarna slita magen i bitar och spyan tränga sig allt mer på. Så nej, klubben Liverpool FC är ingenting för mig.

På samma sätt som min historia har formats av klubben Liverpool FC:s ständiga historierevisionism, påverkas min nutid av ett annat litet fotbollslag som, på de senare åren, seglat upp på fotbollens omskrivningsocean, för att slutligen angöra den stora livslögnens kajplats. Denna skuta seglar inte längs med Merseys ödelagda stränder, utan startar sin irrfärd på självaste Themsen där den kastar loss från Chelsea Bridge norra sida för att sprida sin dynga längs med fotbollsvärldens allt mer försurade farvatten.

För det som en gång var Liverpool FC heter idag Chelsea FC och de sistnämnda har blivit en moderniserad karbonkopia av de förstnämnda. Tokfurste Mourinho skriker högt om en ”Campaign against Chelsea” medan klubben knuffar fram klubbens läkare, Eva Carneiro, som offer för en utbredd och allmänt vedertagen sexism inom toppfotbollen. För samtidigt som jag är mot all form av sexism, kränkning och förfördelning oavsett uppgiven orsak, så skapas stor komik -nästan i paritet med den som scousers brukar klämma ur sig, när det just är skolgårdsmobbare Mourinho och när det just är klubben Chelsea, vars historia såväl som nutid är nedkladdad av stinkande rasism, som trycker på alarmknapparna.

Så denna lilla patetiska pseudoföreteelse till fotbollsklubb, som ligger inklämd mellan ett burget rugbybälte befolkat av internatskoleungdomar, överklassdekadens och en black-goals-don’t-count-white trash, förväntar sig inte bara att vi skall lyssna på den utan också att vi till och med skall tycka synd om den. Att vi skall tillstå att de är offren och inte förövarna och att de är klubben som behöver en omhändertagande arm över axlarna. Inte helt olikt en annan fotbollsklubb, en rödvitgul klubb någon stans uppe i nordväst? Nu är jag inte dummare än att jag ser att det är Mr Mourinho själv som regiserar oväsenet, men min farfar brukade säga att tomma tunnor skramlar mest och borta vid Abracadabrovich fuskbygge, där skramlar det lika högt som det brukar göra uppe vid Merseysides geggiga stränder. Samma sak med olika namn, samma lögner från olika halsar och samma skräp att kasta i geografiskt olikt belägna tunnor.

Världens finaste hållplats, här är det bra. Bild: D&M

Dessa tunna tunnor skall nu skräpa ned Emirates gröna matta och kommande söndag riskerar, om det vill sig illa, att bli en riktig oskön tillställning. För även om Mourinhos smaklösa samling människor har spelat skräp, i princip, hela våren så har de spridit uddamålsvinster som ett pärlband för svinen borta i SW3 och dessutom oftast gjort det med försmädligt hjälp av motståndarnas målvakter som just i mötet med SW3-svinen visat säsongens fulaste tryne. Och även om jag aldrig över huvud taget trott oss vara närheten av någon ligaseger denna säsong, så vill jag så till den milda grad slippa se en sådan oskön samling mänskliga avarter glädjas hos just oss. Så nej, någonting för gästerna att glädja sig över, det önskar jag inte. Så för att mota denna osköna olle i grind föreslår jag att vi ställer upp med följande lag:

Ospina
Bellerin – Gabriel/BFG – Koscielny – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil
Rosicky – Giroud – Sanchez

The Back Five: Att Ospina är att föredra framför Szczesny är väl inte många som ifrågasätter just nu och att Bellerin och Monreal i nuläget rankas högre än Debuchy och Gibbs är väl inte heller någon högoddsare. Fast sedan kommer Bellerins eventuella överansträngningsskada vilken, enligt vissa, var orsaken till att Debuchy fick spela mot Reading i lördags. Och sedan var det den där klumpfoten som Mertesacker lämnade Wembley i, (det talas om en 50 %-ig chans till spel på söndag) och som kommer i sällskap av ett tämligen digert omfång oro. För även om jag utgår ifrån att Bellerin vilades för att ge Debuchy speltid och på samma sätt som jag gillar Gabriel i dennes offensiva såväl som uppoffrande spel, så anser jag Debuchy vara allt annat än redo att möta chelseas vänsterkant och att Gabriel har en bit kvar innan hans spel med fötterna är gångbart i ett lag som Arsenal. Och nu möter vi chelsea.

Jag vet att Gabriel är ny i laget såväl som i ligan som i spelet på det brittiska öriket och att han därför har rätt till en adaptionsperiod. Jag tycker om hans uppsyn, hans nästan Keownska nylle som kommunicerar allt annat än barmhärtighet och acceptans att släppa någon över bron. Till detta kommer dock en viss oro vilket grundar sig i en rädsla att det kring Gabriel vilar en smått Vermaelsk aura av offensivlusta och kampvilja, men också risk för sämre positionsspel och chansbrytningar gone bad. Gabriel skall ges tid att bevisa sin kompetens såväl som tid att lära sig hur spelet i England spelas, men jag hoppas att han kan frambringa ett större lugn än hittills, både i spelet med boll och i spelet utan. Då har vi en storback i vardande. Om inte så…

Mittfältet: Här har jag faktiskt ingenting jag känner att jag varken behöver avhandla eller förklara. Som läget är nu finns ett klockrent alternativ och det är det ovan nämnda.

Anfall: Ja här kan man däremot tveka. För Wenger har ju visat att han, i sann wengersk logik, tror på Ramsey ute på högerkanten. Ramsey har, å sin sida, med lika stor tydlighet visat att han, målet mot Burnley till trots, absolut inte har någonting där att göra. Skall Ramsey spela så skall han göra det på det centrala mittfältet och är den platsen nu upptagen av en formstark Cazorla, ja då får det bli bänken för Hipstern från Wales. Så in till höger kommer istället en annan central mittfältare, men en central mittfältare som visat sig kunna hantera kantspel utan att lämna sin kant helt, utan att överge sin ytterback och utan att ägna sig åt lika onödiga som uppstoppande klacksparkslekar. In till höger kommer självaste Rosicky för att skapa ett lika fartfyllt, tekniskt kompetent som tvåvägskompatibelt komplement till de självklara Giroud och Sanchez.

Matchen: Det finns väl få skuggor som fallit över Wenger i den utsträckingen som Mourinhos har gjort genom åren. Ständigt har Mourinhos lag backat hem och lurat oss i den höga fälla som sedan slagit igen i form av en snabb omställning mot en närapå felvänd backlinje, varefter ledningsmålet varit deras och matchen likaså. Jag skulle självklart kunna göra lite research och ta reda på hur många gånger Wenger förlorat mot Mourinho, men eftersom jag, mitt gubbgnäll till trots, saknar självplågarens huvudsakliga personlighetsdrag så avstår jag gärna för att stilla konstatera att det nog vore lämpligt med ett trendbrott i den kolumnen.

För även om jag, mitt i all den bedrövelse som då rådde, flinade lätt när folk jämförde höstens chelsea med The Invincibles, så har vi miljontals skäl att vinna på söndag. Jag vill inte se Fagregas lämna gräsmattan som en vinnare, lika lite som jag vill att nämnde portugis skall göra det och jag vill att Arsenal, trots att vi är det multinationella storföretag vi är, skall trycka till denna första oligarkstyrda skamfläck som spridit sig över den moderna fotbollskartan. Jag avskyr att chelsea, i kidsens ögon, har gått och blivit Englands svar på Bayern, real och barca och jag skulle avsky än mer att, ännu en gång, behöva se oss bli besegrade av dem. Så min starkaste av längtan är att vi skall slänga skräpet där det hör hemma, i den tunna och skramlande tunnan de är och alltid kommer att förbli. Och att Arsenal förbaske mig ser till att äntligen vinna över det hycklande skumraskpatrasket från Fulham Road. COYG.

Kommentarer

Bild för Johan Pedersen

Lysande som vanligt. Jag har inte riktigt samma känslor mot Liverpool som du beskriver, i mig finns mer en likgiltighet mot den klubben, bryr mig inte helt enkelt. Däremot Chelsea, ack detta Chelsea. Om Barca är klubben jag verkligen avskyr så är Chelsea klubben jag önskar konkurs och allt annat ont (alltså nivån just under avsky). Fansen verkar ha svårt att klara av övergången från smutsblå huliganklubb till en "finklubb" i den övre Europeiska ekonomi- och framgångseliten, episoden i Paris som ett lysande exempel. Spelarna (*host*Terry*host*) verkar för övrigt också har svårt med den transformationen..

Mourinhos arroganta och överlägsna (ibland med rätta får man ju medge) framtoning gör att jag vill kasta min importerade belgiska quadruppel för 100+ kr flaskan rakt på TV:n så fort jag ser karln. Någon öl kastas inte, av respekt för ölen men också för att även det skulle ge minus på äktenskapskontot att behöva köpa ny TV stup i kvarten. Men jag vill kasta...

Min [nivå under] avsky för Chelsea bottnar nog mest i att det med pengarnas och Mourinhos intåg blev tamejfan omöjligt för Wengers mannar att vinna mot dem. Ett psykologiskt spöke som satt sig i Wenger och spelarna men fan i mig också.

Därför hoppas jag innerligt, även om jag inte på något sätt realistiskt tror att vi ska vinna ligan i år, att vi skickar de smutsblå hem till sin del av London med en smärtsam förlust i baken. Jag tror fan att min glädje skulle vara på vi-har-vunnit-titel-nivå om detta inträffar.

Bild för zimzon

För det första, Din elva är totalt logisk och är den som jag också tycker ska göra det mot Chelsea på söndag. 100% överens.

Sen har vi det här med LFC. Jag blir ju så jävla förbannad när jag läser det du skriver, men jag blir ju inte förbannad på dig utan jag eldar upp mig på den där förhatliga skitklubben. Tveklöst den klubb som väcker mest avsky i min kropp.

Chelsea då, jag säger som Pedersen. Jag är likgiltlig mot Chelsea. Jag gillar ju t.o.m Mou och Costa.

Twitter: @zimzon80

Bild för Johan Pedersen

Fast du säger ju inte som mig, du säger ju tvärt emot mig.. ;)

Bild för zimzon

Men jag är ju trög. :P

Twitter: @zimzon80

Bild för Sral

Mmmm, jag har också mycket svårare för Liverpool än Chelsea, faktiskt. En liten del av mig tycker att Mourinho är ganska skön på något sätt, och även om jag är besviken över att Cesc hamnade i blått finns det även där en liten del som tycker om honom för det han gjorde i vår klubb. Liverpool, Spurs och United är utan tvekan de lag som jag tycker minst om i England.

Bild för Adamberg

Årets viktigaste match. (nästan viktigare än FA cupfinalen.) MÅSTE vinnas helst med förnedringssiffror. Laget och Mourinho är oxå mitt hatobjekt. Strax före City. Har däremot inte lika svårt för Liverpol. Gillar din elva men tyvärr kommer inte Roscisky spela. Det är som om han försvinner från kartan av både fans och coach i perioder. Tycker INTE Welbeck har i någon förstaelva att göra än på ett tag, trots att jag gillar honom. Han kanske är inblandad i farligheter men han skapar dom aldrig och framförallt missar han ännu tio målchanser av ... ja faktiskt tio. Han får gärna motbevisa min statistik någon gång i framtiden.

Adam

Bild för Adamberg

Vill ändå slå ett slag för Gibbs. En av mina favorit Arsenal spelare all time

Adam

Bild för Kaj Poikela

Vi kan inte vinna ligan, men en seger på söndag vore viktig inför nästa säsomg. Jag hoppas att fler känner som jag: den här Arsenalupplagan är verkligen kapabel att ta ligan nästa säsong. Och en seger över Mourinho på söndag skulle vara första steget. Våra spelare och manager skulle ha det i bakhuvudet.

Bild för Sral

Känner precis som du, Augustus. :-)

Angående Gibbs har han helt enkelt inte varit bra nog just nu, medans Monreal har varit riktigt bra. 

Bild för Torbjörn Nylin

DM bra som vanligt, tack. Håller med om laget till fullo. Hoppas du får rätt med 7 TR. Sen håller jag med Zimon, det finns inget lag som kan mäta sig med Liverpool när det gäller oskönhet. Shelsky känns som Shitty, laget har ingen historia och få supportrar 

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Fredde

Man ogillar klubbar på olika sätt. Visst ogillar man Tottenham, United och Liverpool. Men man respekterar dom som klubb. Man City och Chelsea har jag ingen som helst respekt för, eller vad dom har uppnått. Dom 2 klubbarna visar bara att hårt arbete är överskattat och att störst sedelbunt betalar av sig. Visst vi har köpt dyrt och betalar dyra löner, men vi har jobbat ihop pengarna. Alla som läser det här har varit med och bidragit.

I Chelsea och Man City är det en snubbe utan någon som helst koppling som av olika suspekta anledningar bestämde sig för att slänga sjuka summor pengar på en hobby (nej det är ingen investering). Jag har respekt för Shaktar Donetsk och deras struktur som i grund och botten liknar Chelseas. Men den enorma skillnaden är att han som äger fotbollsklubben även äger gruvan i Donetsk, han ger tillbaka till den stad där han är verksam i. Roman har tagit resurser i Ryssland och sen valt att gömma sig och sina resurser bakom Englands gränser. Man Citys ägare är drivande i utvecklingen av det morderna slaveriet.

Mourinho är en tränare vars framgång bygger på att han för bränna stora summor pengar. Hittills under FFP perioden har han haft en enorm tur med försäljningar. Men någon gång så måste truppen få slut på spelare man kan sälja för ett löjligt överpris.

You win some, you draw some

Bild för Farbror Frej

Mja Special Mou har ju ändå lyckats med både Porto och Inter Milan.

Bild för Fredde

I Porto så fick han ärva ett mycket mycket bra lag där flera av nyckelspelarna hamnade i Europeiska toppklubbar där några vann CL igen. Det man kan ge han är hur han får sina lag att kämpa väldigt hårt (Balotelli enda undantaget) och att han är otroligt taktiskt drillad. Han utvecklar inte sina spelare så mycket. Visst kan man peka på Oscar eller Hazard men man ska komma ihåg att dom alltid varit supertalanger. Mourinho är en taktiker men hans lagbyggen går ut på att han förfogar över färdiga spelare (det hade han i Inter också) eller supertalanger så som Hazard har varit där han egentligen inte behöver göra någonting. Visst är han antagligen den bästa taktikern i världen men han är beroende av att få in färdiga spelare eller spelare han inte kan misslyckas med. Lukaku, De Bruyne & Schurrle var alla spelare med stor potential. Mourinho och Chelsea ville egentligen vara garanterade deras tjänster ifall dom blev så bra, men man ville inte utveckla dessa supertalanger själva utan man lånar ut dom och hoppas på det bästa.

You win some, you draw some

Bild för B-G

Jag har inget emot Liverpool, Chelsea däremot har jag svårt för. Mycket på grund av Mourinho dock.
Jag köper 11'an sånär på Rosicky, han kommer naturligtvis inte starta om vi nu inte drabbas av massa skador.
Frågan är om det kan vara läge att kasta in Walcott, förutsatt att han är matchredo.
Saknar Oxen nu. 

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Jisses, nej. Inte Theo från start mot Chelsea! Då kommer deras vänsterkant ha öppen gata.

Apropå Chelsea och Mourinho, skulle påstå att framgångarna beror på LITE mer än att de säljer spelare till överpris. Mourinho är en slipad taktiker, sjukt vass, och han är jävligt bra på mind games också. Faktiskt, om man fick välja och drömma HELT fritt hade jag gärna sett José ta över Arsenal den dagen Wenger drar sig tillbaka. Jag vet och förstår att det inte kommer att hända, men visst skulle han kunna göra något kul med Gunners.

Bild för zimzon

Walcott från start mot Chelsea innebär självmord. Vore otroligt dumt. Måste ha spelare som är aktiva, som Rosicky.

Twitter: @zimzon80

Bild för B-G

Då kör vi på Ramsey. 
Vi måste ju vara realistiska och att Rosicky startar mot Chelsea är inte realistiskt. 

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Japp. Skulle också fortsätta på Ramsey där. Han spelar bra nu, samt ett mål mot Burnley och två assists mot Liverpool. Ser ingen anledning till att han inte ska spela.

Bild för zimzon

Ramsey funkar fint med tanke på form. Men håller med D&M som han skriver ovanför, han är inte riktigt lyckad där ute på kanten.
Rosicky brukar ju alltid göra fint jobb och är som bäst när han får mäta sig mot spelare på sin egen nivå, dvs mot storlagen. Kan iofs se honom komma in sista 20min också.

Eller så kör vi Corben-style. Överdefensivt och tråkfotboll. Det skulle jag gilla.

Twitter: @zimzon80

Bild för Sral

Det är han väl? Just nu spelar ju Ramsey jättebra, trots att det är på kanten. :)

Bild för Baron

"Gabriel har en bit kvar innan hans spel med fötterna är gångbart i ett lag som Arsenal"

Sa "oj" lite högt för mig själv här på kontoret, är det bara jag som varit blind och önsketänkt? Jag tycker han är riktigt bra och stabil med fötterna. Visst han vågar lite mer än Kocs och BFG, vilket självklart kan ses som något negativt. Finns ingen anledning att slå en diagonal pass till en ytterback på egen planhalva. Men passningssäker tycker jag allt han är, och riktigt bra med fötterna t.o.m.

hahaha@Lord_Sugar: 1-1 at Newcastle

Bild för Baron

Var tvungen att kolla upp statistiken lite, för att ha något annat än en vag kännsla att underbygga mitt argument... Gick sådär

Gabriel Paulista:           PS 83.4%   (76,3% i arsenal)
Lorent Koscielny:          PS 88.0%
The Bick F**g German:  PS 87.9%

PS = Pass Success percentage

Tror dock det minst delvis kan hänga ihop med hans något stora angelägenhet att passa långt uppåt i banan.
Spelar Gabriel på Söndag, vilket är högst troligt ska jag titta med extra nogranna ögon

hahaha@Lord_Sugar: 1-1 at Newcastle

Bild för Davidsson och Mannen

URSÄKTA MINA SENA SVAR. VAR TVUNGEN ATT ARBETA HÅRT. DÄREFTER GÅ UT OCH DRICKA TRE ÖL.

Johan Pedersen// Tackar så mycket. Ja kring foolsen kan man känna olika, men uppenbart är att du är med mig kring chelsea. För som du är inne på, både klubbledning/styre, spelare och fans är och förblir jämmer och elände, oavsett vilken finkavaj de försöker kränga på sig. Och absolut, även om vi inte kan vinna i år så måste vi markera ett sammanhang här. Oerhört. Viktigt.

zimzon//Gott att man lyckas riva upp lite känslor, även om de river upp. Att du inte bryr dig om chelsea talar nog mer om ditt väna inre och din vackra själ full av acceptans för det fula och degenererade. Och nej, ingen går på att du är trög.

Sral// Jag tror många av oss har svårare för follsen än för chelsea, min tes är att chelsea håller på att komma ikapp foolsen, även här. Att de klättrar på skitlistan och snart är ikapp snorungarna från Merseyside. Sedan är det ju inga roliga historier till lag du berättar, det finns att hämta i den skräphögen, må jag säga. 2: Nej, Walcott fungerar i omställningsspel, men då chelsea kommer att backa hem, vi kommer stå still och rulla boll, så förlorar Walcotts helt sin poäng. Han har fart, men inte så mycket uppdyrkande teknik. Och sedan över till deras business: De gör ju helt rätt (när de skall anpassa sig till FFP), de fiskar ut hela den europeiska talangbanken och säljer sedan de som blir någonting för att kunna köpa de stjärnor de behöver. Ett annat ansikte för fusk.  

Platini// Enligt mig inte viktigare än FA-cupfinalen, men jag förstår helt vad du är ute efter här. chelsea och allt som släpar efter den klubben måste avvisas och det gärna bryskt. Både för Wengers skull, men framför allt för klubbens och dess följares skull. Och ja, någon Rosicky kommer vi inte att se, denna gång heller. Men som du är inne på så skulle han göra oändligt mycket mer nytta än den för stunden något staplande Welbeck. Minns vi hemmamatchen mot Monaco… Gibbs ja, men Monreal känns i nuläget bättre, vilken säsong den fryntlige spanjoren har haft.

A-C// Mycket bra poäng här, en seger inför för nuets skull utanför morgondagens. Även om jag inte helt delar din optimism kring ligaseger så tar jag gärna rygg på din optimism om vi kan vika ned och bräcka chelsea på söndag. Vore oerhört skönt att få bort ännu ett storlagsspöke!

Torbjörn Nylin// Tackar, tackar. Och gott att vi är överens om TR7 (DET är ett varumärke det, sug på den du christiano!) Nej, inget lag kan mäta sig med foolsen när det gäller oskönhet, men den postmoderna kvasifotbollen vi nu tvingas leva med har ju fört med sig slemproppar såsom chelsea och shitty vilka båda två klättrar snabbt på min vidrighetslista.

Freddee// Visst är det så, vi har alla olika skäl att ogilla olika lag. Och för mig handlar det om grader i h-vettet där chelsea och shitty, som jag nämnde ovan, i mitt fotbollsh-vette klättrar på Celsiusmätaren. För, som du tar upp, så har de fört in så mycket förstörelse och så mycket smuts i sporten. Och handlar inte både Roman och Shejk Mansours projekt om att genom att fixa en ny hobby köpa sig politisk säkerhet? Roman för att försäkra sig om att inte bli kastad i ryskt fängelse för de brott han faktiskt begått medan Mansours släkt köper säkerhet åt ett helt land? Jag tror nog att de vet vad de gör, deras –och de andra sockerpapporna- gör inget av välvilja, endast olika former av egenintresse.  

Bangkok_Gooner// Visst saknar man OAC, den unge varianten av Rosicky, men Walcott vette 17. Bättre i kontringsspel, sämre i possessionsspel, vilket jag tror att det kommer att handla om. COYG!

Baron// Tack för statsen, och hoppas att ditt öga är bättre än mitt!

Bild för Sral

Ja, Chelsea har hittat ett sätt att kringgå FFP, men samtidigt bygger de lag smart. Inte direkt deras "fel" att PSG bjöd så mycket för David Luiz, och när de behövde en ersättare till Lampard var Fabregas ett väldigt smart köp. Costa passar, trots sina skadeproblem, också in i Chelsea. De har helt klart ligans mest balanserade trupp. Men visst, ge det några år så kommer säkert Chelsea vara i klass med något slags Liverpool...men faen vad jag ogillar the Fools.

Bild för zimzon

Tre öl... magi

Twitter: @zimzon80

Bild för Johan Pedersen

Appropå öl D&M, du verkar gilla det och visst bor du i Göteborgsområdet? Du ska inte på ölmässa?

Bild för Davidsson och Mannen

Sral, Bangkok och zimzon// Ja alltså, det här med Ramsey… Ramsey var underbar förra säsongen (var det väl? Tiden går och glömskan tränger sig på. ) men är idag, efter Cazorlas framfart, bara andravalet på det centrala mittfältet framför Coquelin och bakom Özil. Då AOC är skadad ännu en gång så öppnas, som ni var inne på, en lucka på högerkanten och min ranking är som följer: 1: Rosicky, 2: Ramsey, 3: Walcott och 4: Welbeck. Som jag skrev i texten så har både Ramsey och Welbeck haft bedrövliga tendenser att lämna kanten för att gröta ihop det i mitten, Ramsey har också bidragit på pluskontot medan Welbeck varit riktigt kass som högerytter, med Monaco hemma som bottennotering.

Walcott håller ofta bredd, men bygger sitt spel på fart, en fart som vi tyvärr inte alls kommer att ha nytta mot ett hembackande chelsea där spelet, med största sannolikhet, kommer vara mer statiskt och där Walcotts tekniska brister blir tydliga. Min kompromiss är således Rosicky som inte bara är en vansinnigt passningsskicklig och uppluckrande spelare utan också har en god förmåga att sätta tempo och teknisk nog att hantera spelet om farten slagits av mot en parkerad buss av blå kulört.

Sral// chelsea bygger absolut smart, däremot är det ett vidrigt sätt att utnyttja unga människors drömmar och vi kommer aldrig veta hur många fotbollskarriärer som denna i system satta cynism kommer skörda. Att de sedan har EPL:s mest kompletta trupp är en annan sak, de är fortfarande bullit på avskrädestoppen.

zimzon// Hehehe, ja du såg den. Det borde kanske stå #bastard i närhet till @DavidssonoMann

Johan Pedersen// Jag är en pragmatisk funktionalist, därför får jag hoppa över sådan existentiell extravagans som ölmässa. Men fotbollsmatcher lyckas jag fortfarande få till.

Bild för Davidsson och Mannen

Farbror Frej// Missade din kommentar och ber om ursäkt för det. Jo, visst lyckades Den Specielle i dessa båda klubbar det skall han självklart ha credd för (även om det gör ont i en).

Bild för Davidsson och Mannen

Dubbelpost...

Bild för B-G

Men är det inte dags att se lite nyktert på dagens Rosicky.  Jag gillar honom också.  Men han orkar sällan en hel match numer samt har nån bra match per säsong. Lite som Podolski innan vi lånade ut honom. 

Inhoppare och truppspelare.  Javisst.  

Twitter @grvdga

Bild för zimzon

Hörru General Svammelman, vad pratar du om? Vad bygger du det där på? Han agerar ju i princip alltid inhoppare, senaste matchen han starta och spela hela matchen var väl typ Leicester? Där blev han ju bara bättre och bättre ju längre matchen led.

Anledningen till att han är som bäst sista 20-25 är att han spelstil är otroligt jobbig för trötta motståndare. Alltid i rörelse, utmanar mkt och sliter 100% för att jobba tillbaka boll. Han är 34 år och har haft mkt skador det är därför han helst ska användas försiktigt. Att han inte skulle orka spela hela matcher är direkt falskt, en av få i laget som orkar det och bibehålla tempo. Allt annat anser jag är svammel.

Twitter: @zimzon80

Bild för B-G

Tror ändå att Walcott kan funka i en sån här match.   Chelsea kommer knappt anfalla.  Går def in för 0-0. 

 

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Fast jag tycker att Aaron Ramsey verkligen har hittat formen på sistone. Han är dessutom ett rivigare alternativ än the Theo, och Rosicky...även om jag gillar honom håller jag Ramsey mycket högre. Som Bangkok_Gooner skriver, Rosicky är en bra inhoppare och truppspelare, men ingen som tyvärr håller för längre tid som det är nu. Jag skulle inte våga starta med Theo om jag var Wenger. Han bidrar egentligen med för lite som helhet, och Chelsea kommer att vara inriktade på att hugga på varje misstag och blotta vi lämnar.

Och visst, baksidan med Chelsea är hur de köper unga, lovande spelare som de sedan lånar ut (och kanske t om krossar drömmar om det vill sig illa), men jag kan inte låta bli att beundra hur deras lag är sammansatt. Mycket bra balans och det gäller på varje position egentligen.

Bild för George Adams

Håller med om den osköna liknelsen mellan Pool och Chavsen, och jag anser att Chelsea i grund och botten är en riktig skitklubb.

Däremot anser jag Mourinho vara en riktigt bra Manager. Som dessutom har bevisat att man inte behöver ha allra bästa och namnstarkaste  truppen för att vinna. Det räcker i flera av hans fall att dom tror på idén,  och fullföljer den till punkt och pricka.  Läs Inter/Porto. Där finns mycket coach psykologi att lära..

Bild för Davidsson och Mannen

Bangkok_Gooner// Det är kanske så att han inte håller en hel match, men jag skulle gärna se honom starta, vara en potent del av den succesiva nedbrytningen och sedan bytas ut mot exempelvis Walcott i den Wengerska 67:e minuten.  Jag tycker Rosicky varit oerhört bra när han väl fått spelat och att enda likheten med denna säsongs Goldi Poldi är att ingen av dem har fått/fick någon vidare chans utan fastnade på bänkens ytterkant. Och Walcott passar inte alls mot hembackande lag då vi riskerar att bli stillastående och runtrullande. Hans fart blir helt oanvänd utan skall istället, som jag nämnde, bytas in då motståndarna fått avlägga sina X antal kilometer utan boll och således blir ett lättare byte för hans, förvisso ensidighet men också, fart och explosivitet.

zimzon// Här lyckas vi hålla med varandra i sak, men ändå säga emot varandra i vår argumentation. För lika mycket som jag vill se Rosicky från start, eller som inhoppare om vi hade haft Oxlade-Chamberlain hel och i form, lika svårt tror jag det blir för honom att hålla hela matchen. Men där kan jag ha fel, för oavsett så ser jag, utifrån vårt skadeläge och motståndet, inget bättre alternativ att starta på högerkanten än just Rosicky.

Sral// Först och främst vill även jag ge chelsea beröm för hur de i en smärre handvändning, ledigt och lätt, manövrerar ut FFP genom att bottenfiska den europiska fotbollsrelaterade barnstammen, sätta dem på tillväxt och sedan sälja av merparten som inte fallit ifrån för att kamma hem pengar till de inköp de verkligen vill göra. Det får man ändå ge dem, skitstövlarna.

Sedan vette sjutton om det där med Ramsey. För visst har han varit bra ibland, visst har han givit intryck av att vara på väg tillbaka och visst har han gjort både mål och assisterande passningar. Men han har varit ojämn, han har gjort så många felaktiga beslut och han har lämnat sin kant, med alla de konsekvenser som detta för med sig både defensivt och offensivt, på tok för många gånger för att anses ha följt en trolig gameplan. Ramsey är bra, men skall han spela så skall det vara centralt. Och den platsen är just nu upptagen och då får han börja på bänken.

GeorgeAdams// Visst är chelsea en riktig sk-tklubb. Precis som foolsen. Och jag säger inte emot dig om att Mourinho är en oerhört framgångsrik manager, inte på något sätt. Fotboll går ut på att vinna och han har för vana att vinna, så absolut. Men jag avskyr den klubb han tränar och jag avskyr hur han bidrar till att skapa någon sorts högst artificiell underdogstämpel på klubben, när de egentligen är dess absoluta motpol. Mer så.

Bild för zimzon

Äh, det är åldern folk stirrar sig blinda på. Har sett Ramsey tagit sig för vaden i kram fler ggr än Rosicky, men då ska sägas att Ramsey är en jävel på att springa han med, som Rosicky. Så gott som varje gång Ros får chansen tänker man att han är bäst som inhoppare för att han känns malplacerad i början, svårt att komma in. Men nånstans runt 55-60 blir han alltid effektiv. Han är en maskin.

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

Jag tror också att det är åldern och visst har han varit bra som inhoppare. Men jag ser honom gärna från start idag. En maskin.

Bild för Sral

Grejen är ju att vi nog inte ska hänga upp oss på vilken position man är uppsatt på ett team sheet. Tycker att vi ser hur spelarna i mittfältet roterar och alternerar position mycket, det är väldigt dynamiskt. Dessutom är ju inte Rosicky heller en yttermittfältare i första hand. 

Bild för George Adams

Men är det inte så D&M att ur en sportslig synvinkel så är just underdogstämpeln Mou har för vana att bygga upp i sina klubbar, och inte bara i Chelski, en av de stora styrkorna han har som manager. Spelarna ger ju faktiskt kaffet för sin manager, dom träder gladeligen in i rollen som "ett obekvämt, nästan hatat lag" och springer mil, skyr inga medel för att faktiskt stå där med 3 poäng, följer i regel matchplanen disciplinerat osv. Just sådant som en del av oss gooners ibland saknar, även om det sett allt bättre ut på senare tid..

 

Bild för Sral

Mourinho är duktig på att bygga upp en "vi mot världen"-känsla i ett lag. Det gör säkert att de är beredda att käka taggtråd för varandra och Mourinho. Ibland får jag faktiskt lite George Graham-vibbar av José Mourinho? 

Bild för George Adams

Det håller jag helt med om. Graham var ju heller inget Socialt charm troll.  Han valde defensiven och lagspelet före individualisterna och vinsten var helt klart viktigare än hur spelet såg ut.

Ändamålet helgade medlen precis som för Mourinho. 

Bild för Davidsson och Mannen

Precis. Om jag förstått det rätt var/är Graham en riktig sk-tstövel. Men jag tror folk struntade ganska friskt i det när han tog hem titlar. På samma sätt som att vi spelade icke attraktivt, körde cyniska offsidefällor och vann med 1-0. Ändamålet, precis. Sedan tror jag dock att det är en annan tid idag, en tid då fotboll, som jag var inne på i min förra text "Om du älskar fotboll", mer ses som en av många underhållningsindustrier. Folk har liksom förväntningar om att bli roade som de aldrig hade på Grahams tid. Och kanske är det därför som alla tycker att Mourinhos lag spelar så "tråkigt"?

Bild för Sral

Sen får vi komma ihåg att Wenger ändå har vunnit fler titlar än Graham. Det Graham har är väl då cupvinnarcupen, annars har ju Wenger, trots 9 titellösa år, fler. Och vinner vi FA-cupen i år är väl Wenger den som har flest FA-cuper genom tiderna? 

Bild för Davidsson och Mannen

Så är väl fallet, men jag gillade bara jämförelsen mellan Mourinho och den gode Graham. Härligt.

Bild för Sral

Ja, helt fel är den inte. :-)

Bild för George Adams

Graham är ju som du vet en av mina personliga Arsenal hjältar, både som lerig tacklare och pådrivare  och stundtals målskytt ute på planen, under den tid då jag fastnade för det "bästa laget", men även som ytterst framgångsrik manager för klubben. En period då vi lyfte från mitten positioner till att nästan varje år vara inblandat i något titel race. Att vi spelade booring och att ex Alan Smith eller Ian Wright tofflade in 1-0 i 87 efter en rensning av ex sweeper Bould rörde mig inte i ryggen. Inte heller det faktum att den hårde skotten inte visade samma aristrokatiska och världsvana sida som ex Wenger besitter. För mig handlar det om proffesionell fotboll, där resultat och att visa supportrarna lagspel och att man vill är A och O. Inte hur "trevlig" eller gentlemanna mässig managern är.

En av de största managerna någonsin enligt mig, Brian "fucking" Clough var ju ingen muntergök eller svärmorsdröm precis. Men vinna fotbollsmatcher, det kunde han.

Men visst har du rätt i att det är en annan tid nu och att folk har en bild av "hur" fotboll skall spelas, och där får ytterst kompetenta tränare som ex Tony Pulis ( som tappert försvarar den "fotbollsfanan" i PL) allt svårare att få plats, trots att dom gör väldigt bra resultat med begränsade resurser och spelartrupper. Mou har det ju något bättre förspänt, och så länge pokalerna trillar in på Stamford Bridge och man spelar något så när, så lär han vara attraktiv.

Bild för Davidsson och Mannen

Att det framgått att Graham är en av dina favoriter, tja... Jo, det här det. Och visst, fotbollen då var på ett annat plan. Som du säger lerigt och dj-ligt, smutsigt och hårt. Pragmatiskt. Ungefär som Mourinho är idag. Booring. Clough, ja jag vet faktiskt inte. Jag vet inte vad som är myt och vad som är verklighet. Det jag vet är att han (tillsammans med sin assisterande/inköpare som jag glömt namnet på) kunde göra fantastiskt mycket bra av småklubbar. Och Pulis... ibland när jag tyckt att Arsenalmörkret varit för kompakt har jag funderat kring hur Arsenal skulle vara med honom vid rodret.

Bild för George Adams

George Graham,  Charlie George,  Tony Adams

George Adams! 

Det va nog Peter Taylor du menade. Hans högra  högra rent livsviktiga kompanjon som fick alldeles för lite cred. Men med en boss som bl a uttryckt följande klassiska citat:

"I'm not saying I was the best manager in the business. But I was in the top one."

Så kan man delvis förstå varför ;-)

Likväl, 2 Europacupfinaler, ett par ligaguld i fattiga landsorts klubbar och därtill några nationella cupvinster odyl, i en tid där pengar inte var allt.

 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, Peter Taylor hette/heter han ju. Och ja, grym tränare.

Bild för Adamberg

Ja jag har heller aldrig sett Roscisky trött och slutkörd. Vet inte vad den bilden kommer ifrån. Att man tittar på hans födelseår?

Adam

Sidor