Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Den är inte lång, men den är smal

Davidsson och Mannen
fre 29 maj 2015 kl 07:25

Innan du kastar dig över din e-postklient och rosenrasande rasar över vissa Arsenal Swedanbloggares buskisnära rubriksättning, vill jag med ömsint öppen hand önska dig välkommen till samlevnadsrådgivare D&M:s lilla soffgrupp i rosa plysch. Ta en biodynamiskt odlad hälsocykel i slagtålig hammarplast och stig på. Till en soffgrupp där inga frågor är dumma och där allt är tillåtet, -så länge inte du eller någon annan kommer till skada. Välkommen och kryp upp, smörj in dina händer med mjukgörande hudlotion och öppna ditt hjärta om dig själv, dina drifter och om relationen till hen som står dig nära. Bidra med vad du har inom dig, delge oss dina innersta hemligheter och skänk oss gärna en hel drös intressanta detaljer om valfritt underliv i din närliggande omgivning.

Eller så låter du bli. Och istället för att privatlivsblotta i plumpa ordalag, kan du välja att prata om lördagens kuppfinal. Mot Tim Sherwoods Aston Villa. På Wembley. En cupfinal som kan bli hur underbar som helst, hur spännande som helst och hur fantastiskt stark som helst. Som kan bidra med glädje, underhållning och kärlek, -om än i platonisk form. En kuppfinal som har alla möjlighet att göra innevarande säsong till ett stort steg i uppenbart rätt riktning, då vi kan följa upp fjolårets förlösande titeltorkaslut med en riktig utvecklingsevidens i form av högre ligaplacering och en cupfinal som bokstavligen kan slå fast att Arsenal visst är ett lag som slåss om titlar år efter år.

Men det är också en kuppfinal som för Arsenals del är lite som textrubrikens taktlöst bondkomiska anslag. För på samma sätt som finalen kan bli hur härlig som helst så har vi om sanningen skall fram egentligen allt att förlora och Aston Villa allt att vinna. För ingen väntar sig att de skall vinna, ingen väntar sig att det i Aston Villa, som under Paul Lambert såg trögt och tröstlöst ut, som av merparten kännare tippades vara dömt till att ramla ur ligan, så här, bara några månader senare inte bara skulle ha klarat sig kvar utan också avancerat till sin första FA-cupfinal på femton år och sin endast andra sedan de tog hem segern 1957. Och detta med tomten Tim ”Tactics Tim” Sherwood vid rodret. Så rent retoriskt har Villa allt att vinna och vi som favoriter, allt att förlora. Tactics Tim har i Aston gjort som Tactics Tim brukar göra, han har bytt till ett rakt och lättbegripligt spelsätt, skakat liv i den damsamlande striker han fann långt nere i klubbens annaler och plötsligt fått laget att inte bara begripa förskolenivåtaktiken utan också ta löpningar de inte gjort tidigare, slå passningar de inte sett vägar för tidigare och således också göra mål de inte drömde om innan övertagandet. Tänk vad mycket lite Tim kan göra för förvirrade fotbollsspelare.

På lördag är det dags för ännu en ärofylld vandring. Bild från Flickr.com: ”philipc”

Nu har förvisso Villa, sedan kontraktet var säkrat, tappat lite av sin fart, men så gjorde även vi, när fjärdeplatsen var säkrad. Vi tappade andraplatsen, höll på att slänga in tredjeplatsen i lotteritombolan och har inte alls visat upp den resultatmässiga säkerhet vi hade att skryta om för bara någon månad sedan. Bortavinst mot city och hemmaseger mot liverpool har blivit till smått slokörat möte med United innan matcherna mot Swansea och Sunderland gjorde oss illa och beklämda. Och trots att vi kortaste skadelistan på mannaminne fortsatte Wenger att ställa upp med samma spelare vecka efter vecka vilket gjorde att några av de som var förnämliga under våren nu har sett högst mänskliga ut. Söndagens ligaavslutning mot West Bromwich gav oss både rotation och mycket energi tillbaka, där Baggies såg både tunga och tämligen ointresserade ut men där både resultat och spel torde vara gott för Arsenal att ha med sig in i finalveckan. Enligt mig skall vi ställa upp med följande startelva:

Ospina
Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil
Wilshere – Walcott – Sanchez

The Back Five: Alla vet att Szczesny, efter att ha petats som föstemålvakt, har varit vår så kallade kuppmålvakt denna säsong, alla vet att Ospina såg otäckt osäker ut när han studsade ut och missade vid den West Bromwichhörna som gav dem reduceringsmålet och tämligen få missade väl den kalastabbe han strax därefter gjorde när han totalmissade ett långskott och endast räddades av ribban. Samtidigt vet vi att Szczesny uppenbarligen hamnat i onåd hos Wenger, att han inte spelat sedan semifinalen mot Reading för snart sex veckor sedan och alla vet att Wenger, inför fjolårets säsong, lät Fabianski få sista ligamatchen som uppvärmning inför förra FA-cupfinalen. Så oavsett vem av målvakterna som är klubbens fram- och/eller nutid, så förhindrar matchoträningen Szczesny från att stå varför Ospina kvarstår som det enda alternativet. I backlinjen ser jag inte så mycket att klargöra, Gibbs har varit bra i de två senaste matcherna, men så länge Monreal inte är skadeförhindrad så är han mitt förstaval på vänsterbacksplatsen.

Och den skall sluta i ännu en trofémottagning. Bild: Flickr.com: ”philipc”

Mittfältet: Här öppnar sig fler möjligheter, men jag ser idag, utifrån de senaste månaderna, inte ett bättre optimerat och balanserat mittfält än det jag tagit ut. Förvisso är antagligen både Özil och Cazorla millimetrar från den wengerska utbrändheten, men med en match kvar på säsongen är det inte mycket att tveka kring. De skall spela. Och de skall spela framför truppens ende mittfältare med trovärdig balansfunktion, vilja att underkasta sig lagets behov i relation till de andra spelarnas högre offensiva kompetens och förmåga att läsa spelets mer defensiva delar, Francis Coquelin.

Anfall: Med avstamp i form, kompetens och motstånd har jag valt att ta ut precis samma anfallstrio som vi fick se senast mot West Bromwich och jag har gjort det utifrån att Sanchez, även han är rejält överspelad ändå, är truppens mest självklara offensiva spelare, ifrån att Wilshere var lysande från sin rättvända högerytterplats och Walcott, trots sin tämligen begränsade spelrepertoar, inte bara gjorde någonting som Giroud just nu inte gör, mål, utan kan även med sin rörlighet och löpvilja, ställa till det rejält för Villas stora och tämligen stationära mittbackar. Jag ser gärna att spelare som Ramsey och Giroud får fyller på med ny energi när både Villas och vår egen kraft börjar tryta, men ser ingen av dem, trots deras egentliga högstanivå, som startspelare på söndag.

I verkligheten: Nu tror jag att Wenger redan har bestämt sig för att både Ramsey och Giroud skall starta, varför både Walcott och Wilshere kommer att vara återförvisade till bänken, alternativt att Walcott tvingas ut på kanten igen. Det faktum att spelare flyttas runt på olika positioner kan ses både som en styrka, med mångsidigt kunniga spelare, och som en svaghet, med en tränare som fortfarande famlar och prioriterar vision framför pragmatism, och jag väljer att se det ur det förstnämnda. Att vi har smarta fotbollsspelare som vill bidra med sin lilla pusselbit för laget och ständigt har lagets bästa, framför sitt ego, för ögonen. Så vill jag se det och så vill jag känna.

För nu skall säsongen avslutas, nu skall säcken knytas ihop och nu skall historien om Arsenals spelår 14/15:s sista blad skrivas. Allt laget har gjort denna säsong, som började i djup dvala och steg till stundtals riktigt livgivande resultat, kommer att stå i relation till hur vi presterar i och vilken utgång lördagens match kommer att ha. Vinner vi cupen har vi, i och med en eventuell back to back-cupseger och tredjeplats i ligan, tagit ett stort steg framåt. Förlorar vi har vi inte rört oss en millimeter, utan står kvar i CL-platsjagandets gung-fly och den stank av medelmåttlighet den för med sig. Så kom igen nu Gunners. Visa oss följare att vi har en framtid att se ljust på, visa de andra toppklubbarna att Arsenal är en klubb som har för vana att vinna och visa världen att den röda klubben från norra London, The Arsenal, är och förblir världens vackraste klubb. COYG.

Kommentarer

Bild för Martin Palmér

Det största argumentet för att spela Giroud trots sviktande form är hans försvar på defensiva fasta. Villa kommer säkerligen att fokusera på fasta situationer och där är Giroud ovärderlig. Den elva du föreslår har 2 spelare som är någorlunda starka i luften och en Özil som är ok. De ska försvara en av ligans sämsta målvakter när det gäller inlägg. Självmord säger jag.

Du ger ofta kritik till Wenger för att inte anpassa sig till motståndet men här tycker jag du själv misslyckas med det fatalt. Villa kommer att ha Baker, Vlaar och Benteke, alla bortåt 190cm och starka i huvudspelet.

Bild för Sral

Det börjar faktiskt bli nervöst. Riktigt nervöst. Visst är det så att Villa har mer att vinna än vi, och visst kan man säga att säsongen definieras mycket av hur det går i den här finalen. Jag tycker dock att vi har gjort framsteg den här säsongen ändå. Främst tänker jag på att vi har mer kvalitet i laget, våra mäktiga svit med segrar, att vi bara släppte in 36 mål i ligan och våra matcher mot toppklubbarna. Bara det visar på ett stort framsteg.

Jag är väldigt osäker inför den här finalen. Ja, vi bröt den där titeltorkan förra året, och nu kan Arsenal spela med betydligt mindre nerver...men det där med lite nerver kan nog ligga nära att man är lite för säker. Kunde vi göra en så usel match hemma mot Monaco så kan vi nog göra bort oss i en final i FA-cupen också...

Bild för Martin Palmér

En final är alltid en finla. Vi skulle kunna spela mot Älvdalens P12:or och jag skulle inte känna mig helt säker. Typ

Bild för Sral

Ja, man får faktiskt inte glömma att Giroud även gör ett bra defensivt jobb, men jag tycker inte resten av laget är katastrofala på inlägg för det. Ibland, men det är ju inte direkt tio fall av tio. Sen är kanske svagheten oftare att man faktiskt LÅTER motståndarna slå inlägg relativt ostörda som är mitt största problem. Ospina gjorde några konstiga grejer mot WBA, men överlag har han hjälpt till att ge vårt försvar en trygghet som Szczesny inte har mäktat med i år. Och Ospina är knappast ligans sämsta på inlägg...

Bild för Martin Palmér

Hörnor och frisparka är svåra att stoppa dem från att slå in.

Kunde inte hålla med mindre om Ospina. Katastrofal i luten. Sprider bara osäkerthet. Största anledningen till samtliga våra tre senaste insläppta

Bild för Sral

Fast samtidigt har vi ju släppt in bra mycket mindre mål när Ospina har stått än när Szczesny har gjort det...

Bild för Martin Palmér

Post hoc, egro propter hoc

Bild för Byarum

Jag håller absolut med dig om laguppställningen. Jag har varit tveksam till Wilshere tidigare, men nu verkar han fått ordning på sig själv och börjat leva upp till det som vi vet att han kan.

Jag tror att vi har störst chans mot Villa genom att utnyttja vår snabbhet och där är din laguppställning precis så som jag vill se den. Sen har Martin absolut rätt i det där med Giroud och försvarsnyttan, men det får Mertesacker och Kos lösa. Inom parentes tycker jag dock att BFG är en frapperande dålig huvudspelare med tanke på sin längd, tyvärr,,,

Nu återstår bara ångesten inför lördagen fram tills dess att matchen sparkas igång. Villa får inte underskattas på något sätt. Såg dem på Wembley mot Liverpool och det var mer eller mindre en totalutskåpning så de beträder Wembley igen som underdogs med ett väldigt gott självförtroende. Vi var ju inte lika övertygande mot Reading, men nu är det en ny match och detta måste vi fixa.

 

Bosse

Bild för Micke

Håller med till 10/11! Jag vill verkligen ha polacken i mål! Sen fattar jag att det nog inte kommer ske, lika lite som att JW startar och TW får starta på topp... Men jag vill! :) 

Tack för ännu en bra text, och jag hoppas det kommer en till efter att vi har blivit de mesta kuppmästarna :)

Bild för Jonas Eriksson

Jag kan inte hålla med mer angående start elvan. I min värld så är dessa spelare givna att starta. i luftrummet i defensiven ska det räcka med våra innerbackar och Coquelin. Sen håller jag verkligen med Martin att dom senaste målen vi släppt in är ospinas. Har varit osäker senaste tiden tycker jag. Men är nog ändå han som måste stå imorgon. Fan va det börjar pirra. Men tror stenhårt på 4-1 seger. 

 

Bild för Sral

De senaste målen vi har släppt in får Ospina ta på sig, absolut. Men man får ju se det på ett längre perspektiv också, han har spelat stabilt i ganska många matcher nu.

Bild för Björn Lindström

Håller med om att vi kommer behöva Giroud med tanke på Villas starka huvudspel. Men fan vad spännande det skall bli när man bänkar sig på Stars n Stripe imorgon!

Bild för Tomas Horvatic

Så länge vi vinner får vem som helst starta!! :)

COYG!!!!!

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Sral

Bästa inlägget!!! :-D

Bild för Davidsson och Mannen

FÖRST OCH FRÄMST: URSÄKTA FÖR MINA SENA SVAR. HAR JOBBAT SOM ATTAN IDAG!!!

MP// 1: Jag håller med dig angående Girouds styrkor på defensiva fasta och jag skrev också ett stycke just om detta, men valde att ta bort det på grund av att jag hade målat in mig i ett otrevligt hörn av för mycket buskisdoftande refererande till textens rubrik, varför hela stycket åkte i papperskorgen.

Och ja, jag brukar ofta vara kritisk mot Wenger och dennes ovilja att anpassa sig efter motståndet och det är också just i relation till motståndet som jag föredrar Walcott framför en formsvag Giroud. Mot tröga Villabackar är Girouds fastlåsande funktion inte lika avgörande som Walcotts fart kan vara. Att vi sedan går minus på defensiva fastas luftrum är en aspekt, men utan att ge oss in i den svåra diskussionen om spänst kontra längd, så tror jag att vi, om frågan tas på allvar, absolut kan lösa de defensiva fasta även utan Giroud längd och huvudspel.

2: Yes, jag med. Därav rubriken på och andemeningen av/i texten. Vi skulle kunna möte vilket lag som helst, jag skulle ändå vara nervös för i en final kan, som det heter, allt hända.

3: Ospina har inte varit speciellt bra mot slutet, men trots det rankas han högre än Szczesny. Om kanske säger mer om Szczesny än om Ospina låter jag vara osagt.

4: Det där har jag ingen aning om varför du skriver. Förklara gärna.

Sral//1: Ja, visst f-nken är det nervöst. Och visst kommer den här säsongen, på många sätt, bedömas utifrån morgondagens resultat. Och som du säger, kunde vi göra den match vi gjorde hemma mot Monaco så... Skall vi säga att vi hoppas på första målet?

2: Visst är Giroud en bra sk. defensiv forward och när han är i form är han viktig för oss, åt båda håll. Men nu är han helt ur slag och hans slaknande offensiv har också gjort att hans gamnacke spridit sig ned i banan, till hans hemjobb som blivit mer alibijoggande än Sanchezgnuggande. Och press på bollhållande potentiell inläggsslagare är vi väl inte bäst i klassen på, direkt. Sedan anser inte heller jag att Ospina är så dålig, han var kass mot WBA, men har gjort många bra matcher bakom ett försvar som ser mer trygga ut än de gjorde framför en Szczesny som förra säsongen var jättebra, men denna verkar ha tappat allt. Vad nu det kan bero på?

3: Ja.

4: Ja.

Byarum// Visst är det med rörelse vi skall dyrka upp dem, inlägg till lång spelare förlorar vi ändå, varför rörelse med och utan boll även i denna match kommer vara direkt avgörande. Wilshere, absolut. Mittbackar och andra försvarandes huvudspel, där med. Ångesten, ja fy för den lede. Brrrr...

Micke// Jag tycker att polacken, egentligen, är en bättre målvakt än Ospina och Szczesny har ju också ålder för sig. Men någonting har hänt med honom. Hans FB-inlägg idag, där han totalhänger sin pappa, tyder på att han kanske har det tuffare utanför planen än vad vi inser? Jag bara gissar, men han verkar inte vara helt i balans.

Tack för berömmet!

jonas eriksson// Visst har Ospina varit lite hängig de senaste matcherna och vi har ingen optimal målvaktssituation just nu. Men vi måste göra det bästa av vad vi, för stunden, har att tillgå och då blir det ändå de här, för mig. Och som du är inne på, så har truppen andra spelare som kan göra det defensiva vid fasta situationer.

Björn// Som jag nämnde ovan så måste andra spelare, med längd och med spänst, kliva fram och ta det ansvaret. Har svårt att se att de, i en match som morgondagens, backar för en sådan uppgift. Oavsett om motståndet har tio eller femton centimeter till godo. För det är alltid lättare att vara destruktiv, att nicka bort, än att vara kreativ och nicka i mål.

Tomas Horvati// Underbart!

Bild för Martin Palmér

Klart vi KAN lösa defensiva fasta utan Giroud. Men det gör det markant svårare.

3. Jag tror inte Ospina spelar för att han är en bättre målvakt utan för att antingen har Wenger tröttna på Szczesnys attityd eller så vill han markera mot honom.

4. Post hoc, ergo propter hoc menar du? Jag menade att bara för att vi släppt in färre mål efter att Ospina kom in så betyder det inte att det är på grund av honom. Klassisk logikfälla att om a händer efter b så hände a på grund av b. (Om nån missat det så betyder Post hoc, ergo propter hoc ungerfär "after, therefore because of"

Bild för Davidsson och Mannen

Martin Palmér// Jag tror också att det är svårare, men utifrån andras defensiva kompetens och den offensiva vinsten vi, enligt mig gör, med Walcott istället för Giroud gör att vi ändå går plus.

Jag tror att Wenger tagit beslutet utifrån att han anser situationen kring Szczesny varit för negativ. Rätt eller fel, vad vet jag? Jag tycker Szczesny varit oerhört lovande i ett antal år nu och väntade, inför denna säsong, på att han skulle ta det avgörande steget. Men det togs inte. Istället verkade han stundtals ofokuserad och gjorde en mängd övermodiga val, vilket sedan matchades med smokegate.

Jag vet vad post hoc, ergo propter hoc betyder, jag har bara lite svårt att applicera uttryckets betydelse på sammahanget, eftersom det, om det används i detta sammahang, går att applicera på precis allt och all diskussion blir såväl onödig som omöjlig. Sedan är det spännande att fundera på orsak verkan i vår ökade defensiva stabilitet. Personliggen tror jag att det är en mängd olika orsaker som spelare in: Ett bättre kollektivt försvarsspel, skrotandet av 4-1-4-1 till förmån för gamla 4-2-3-1 och, tada, Le Coqs inträde framför en backlinje som tidigare skulle skyddas av gentlemannen Arteta eller slarvsyltan Flamini (som jag förvisso älskar, men ändå...). Och kanske även målvaktsbytet...

Bild för Martin Palmér

Det jag menar är alltså att den enda motiveringen jag ser till att Ospina skulle vara bättre är att vi släppt in förre mål. Det är sällan man ser någon motiverade det med faktiska egenskaper han besitter. Vilket troligen beror på att han inte är bättre på något utan bara lite stabilare med klart lägre toppar. Eller till och med att hans misstag inte är lika spektakulära och iögonfallande.

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, så är det nog. Den gode Szczesny var/är ju inte rädd för att sticka ut och då märks väl både toppar och dalar mer tydligt, medan Ospina och dennes misstagg, som du är inne på, inte blir lika spektakulära och iögonfallande. Alltså... Ibland tänker jag på Szczesny och blir tung till sinnes. Jag minns när jag såg honom i Brentford, hur lyriska deras fans var och hur mycket framtid jag själv såg i honom. Debuten på Old Trafford och resten skulle bli historia. Nu blev det en annan historia och det kan stundtals smärta.

Bild för Martin Palmér

Vi brukar kalla Ospina för Mr 6/10 haha

Men det som jag kan störa mig på är att bara för att Szczesny har tabbat sig lite behandlar många Ospina som om han vore nästan Neuer, typ.

Bild för Davidsson och Mannen

Någon Neuer är han ju definitivt inte, varken kvalitetsmässigt eller stilmässigt. Nu är jag inte riktigt förtjust i den där moderna målvaktstypen som skall ut, dribbla och ta inkast (som Neuer gjorde i våras). Jag föredrar mer den ortodoxa målvaktstyp som är mer i sin box och håller ordning där. Fast Ospina är väl mer av en sk. linjemålvakt, där han är bäst på linjen, okej i boxen men inte skall göra för många luftfärder ut på fasta. Sedan kanske jag uppskattar Ospina till mer än 6/10.

Bild för Sral

Jo, men så är det ju. Det är ingen enskild spelare som är anledningen till att spelet defensivt började fungera. Allt du nämner här, D&M, lär ju ha varit viktiga pusselbitar. Jag tror bara att Wojciechs sviktande psyke och hans övermod hade gjort det svårare att hitta en balans. 

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// Jag vill egentligen inte rangordna orsakerna, eftersom man då hamnar i ett vad-är-hönan-och-vad-är-ägget eller post hoc, ergo propter hoc-läge som är så oerhört svårt att både hantera och ha goda diskussioner ur. Men min personliga åsikt är att väldit mycket hände samtidigt vilket skulle göra det svårt att inte finna mönster: Le Coq träde in: vi blev defensivt stabila. Vi bytte målvakt: vi blev defensivt stabila. Vi bytte spelsystem: vi blev defensivt stabila.

Kan Szczesny få ordning på psyket tror jag han kan bli topp 10 i världen. Men frågan kvarstår om han har slagit in på rätt väg? Från förra säsongen till nu? Tja...

Bild för Sral

Nä, jag tycker inte heller att man kan rangordna orsakerna. Inte på något sätt. Men en Szczesny som är i den obalans han verkar vara den här säsongen hade inte hjälpt, om man säger så. Jag ser det hela som ett pussel, där alla bitar du nämnt är lika viktiga, men om någon bit inte riktigt passar dit just då blir det inte en bra helhet heller. 

Bild för Davidsson och Mannen

Håller med, och som jag nämnde i svaret till Palmér, så gör det så illa att tänka på hur mycket hopp och framtid man lade i Szczesny. Naivt, ja kanske. Men man hoppas ju alltid. Att målvaktsposten skulle vara löst för de kommande 10 åren och av en snubbe som verkligen verkade älska klubben. Och så den här säsongen...

Bild för Sral

Nu kanske jag är ännu mer naiv, men det här kan ju bara ha varit en skitsäsong. Jag menar, Wojciech skulle ju kunna reda ut det hela. 

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, det vore ju oerhört deppigt om vi sålde honom till, låt säga, liverpool eller annat lag och att han där exploderar i sin utveckling, stabiliseras och blir så bra som vi en gång trodde. DET vore deppigt.

Bild för Sral

Precis det tänker jag också på. Tror att Wojciech älskar och trivs i Arsenal, men klart att han vill spela mer matcher. 

Bild för Davidsson och Mannen

Spela matcher och, framför allt, vara förstaval!

Bild för George Adams

Själv anser jag att vare sig Szczesny eller Ospina är framtiden. Av den enkla anledningen att ingen av dem är tillräckligt bra,  för en toppklass klubb. 

Att Ospina gått lite bättre beror enl mig på att vi fått lite bättre ordning på vårt försvarsspel.  Läs lite, de senaste månaderna.  Den förtjänsten tycker jag mest ligger i att vi fått in en defensiv kraft på mitten. 

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Sral

Ja, vi har fått ordning på försvarsspelet, men jag tror också att Ospina har en liten del i det. Han kom in och spelade lugnt när vi behövde det, efter Szczesnya kaos. Det kanske är som du säger, att ingen av Szczesny eller Ospina är framtiden, det är därför jag tror att en värvning av Peter Cech vore så viktig. Sen får vi hoppas att typ Emi Martinez lär sig massor av Cech... ;-)

Bild för Davidsson och Mannen

Edit: Dubbelpost.

Bild för Davidsson och Mannen

Ja, du den är svår. För mig är det, egentligen, så att jag ser (eg: såg) Szczesny som en blivande stormålvakt, medan Ospina mer jämn och habil. Som vi var inne på tidigare tror jagg Szczesny har mycket i sig, men verkar gått i väggen helt. Sedan är du ju också inne på en av de andra högst bidragande orsakerna till att vi blivit bättre defensivt, Le Coq.

Bild för George Adams

Jag vill ha Forster.  Amen!

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Dag Torgersen

Tackar så mycket med denna:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vnzpg5GgQCo

Londonguiden

 

Den är inte lång, men den är smal..go for it!

 

 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Fan, fan, fantastisk låt. Underbar röst och så otroligt tidstypisk video. Tack.

Bild för Dag Torgersen

Tackar så mycket med denna:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vnzpg5GgQCo

Londonguiden

 

 
 

Den är inte lång, men den är smal..go for it! som dom sa i bussen till Alanya :-)

 

 

 

 

Bild för Martin Palmér

Är inte Szczesnys prestationer rätt nedvärderade? Han var ju trots allt bra hela hösten och hans Southamptonmatch var ju Inte värre än Ospina mot Monaco eller WBA.

Bild för Davidsson och Mannen

Jag vet inte. Kanske är det så att hans ego och uppförande talar om en sak och hans ojämnhet och "på gränsen spel" säger ett annat? Att det vi grundar våra åsikter för stunden på kanske inte är hans prestation i sig utan skillnaden mellan vad han lovar och vad han håller? Och till det att hans yviga gester skapar oro till vad han håller?