Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Ingen

Davidsson och Mannen
ons 30 sep 2015 kl 08:25

I måndags spekulerade jag kring vilken spelare som skulle ersätta Coquelin, som jag utgick ifrån skulle sparas till matchen mot Manchester United på söndag, och jag ställde då frågan ”Vem stiger fram?”. Och om vi lyfter blicken, lämnar just det centrala mittfältet för en stund och ser på hur hela Arsenals lag presterade igår, så blir svaret lika smärtsamt som självklart: Ingen. Ingen alls, none. Visst gjorde Sanchez en bra match och var ett ständigt hot, när väl farten drogs upp och visst gjorde Cazorla en bra insats som tvåvägsmittfältare. Men i övrigt; ingen.

För gårdagens match mot Olympiacos, som aldrig någonsin vunnit en Champions Leaguematch utanför Grekland, var en ren och skär bedrövlighet. Spelet på sista tredjedelen var så smärtsamt impotent, försvarsspelet så patetiskt virrigt och tempot såväl med som utan boll var stundtals skrämmande lågt. Om matchen nu var så otroligt viktig, som Wenger hävdade inför matchen, varför valde han då att ställa över vår numera allt mer inkilade förstemålvakt, Cech, och ligakuppslufta vår andremålvakt? Och om matchen nu var så otroligt viktig som Wenger hävdade, varför hade han inte förberett laget på ett adekvat sätt, så att de bara hade gått ut och utnyttjat sin kompetensöverlägsenhet? Och varför, i h-vette, kan en trupp som uppges tampas om ligatitel såväl som kvartsfinalplatser i Champions League, vara så tunn och så infernaliskt beroende av sin förstaelva?

Hur kan detta vara möjligt? Vi har en prunkande och modernt flashig arena, men kan inte ens frambringa någon som helst form av grundspel. Vi har miljontals pund på banken men kan inte ens ha en bänk värd att matcha ett mittenlags. Vi har en tränare som är en av de mest välbetalda i världen, men kan inte ens mönstra en startelva som är fokuserad nog att utföra sin primäruppgift. Hur i hela h-vette är det här möjligt?

Ni får ursäkta om analyserna helt lyser med sin frånvaro. Ni får ursäkta om jag idag är både kognitivt grund och känslosam i överkant. Men jag är så oerhört besviken. Jag är så arg och jag är så ledsen. Vi har nu mött ett blåbär och ett lingon och ligger ändå sist i vår grupp. Vi står inför två matcher mot ett Bayern som igår totalt krossade samma Dinamo som vi förlorade mot för två veckor sedan. Och vi har, så gott som, bränt våra broar för vidare spel i Champions League efter jul. Spelarna verkar helt ha förlorat tron på sig själva och på laget som helhet, de ger intryck av att bara ha en enda lösning på samtliga problem som dyker upp och de kör, gång på gång, huvudet i samma gamla vägg. Hur är detta möjligt?

Hur vi kan förlora mot lag som Olympiacos och Dinamo är och förblir för mig en gåta. Jag har inga som helst svar, jag står helt hanfallen och jag är så känslomässigt avklädd inför faktumet att jag inte ens verkar vara ensam. För Wenger verkar lika fastlåst i samma katatoniska situation, bära samma förlamande handfallenhet och stå i snarlik känslomässig mässing. Vad har vi gjort, hur kunde det gå så här illa och hur kan det vara möjligt? För samtidigt som Wengers och Krorenkes Arsenal lever och andas för att ta ligans fjärdeplats och få ta del av Champions Leagues pengapung, så har klubben inte gjort någonting alls för att platsen i Champions League skall tas tillvara och få ett spelmässigt värde. Och samtidigt som Arsenal har gjort Champions League till sin egen Groundhog Day så står Premier League inför ett stup där Serie A tar över Premier Leagues fjärde Champions Leagueplats, varför Mr Wenger och Mr Kroenkes ständiga tankevurpor rikserar att hoppa upp och bita både dem och oss följare i ändalykten.

Hur kunde det gå så här? Arsenal har efter två förluster mot två potentiella slagpåsar, i princip, spelat bort sig från Champions Leaguespel efter jul, riskerar att hamna i Europa Leagues förintande kvicksand och spelar dessutom rysk roulett med framtida Champions Leaguespel. Oups, Wenger. Oups, Kroenke. Oups, styrelsen. Det var väl inte meningen att det skulle gå så här, eller hur? Nej det är klart att det inte var meningen. Men tänker man inte längre än näsan räcker och tillåts man blåsa upp sin självbild och sitt ego till megalomana proportioner och därför gå runt med en tro att endast spelare av världsklass kan förstärka detta lilla fotbollslag, ja då hamnar man i just dessa situationer. Man hamnar utan bredd, utan resurser och helt utan sporrande konkurrens på positioner där spelarna därför kan komma undan med halvdanna insatser och ändå behålla sin självklara startplats vecka efter vecka, match efter match. Och då blir varje steg fram bara ännu ett steg tillbaka. 

För vilken lallare som helst kunde se att Coquelin inte var fit nog att spela igår, vilken tomte som helst kunde känna Ospinas osäkerhet sprida sig i försvarleden och vilken snacksspridande soffpotatis som helst kunde se rädslan sprida sig bland spelarna när inget av det som de gjorde hjälpte. När de stod mållösa, metodlösa och utan koll. När den där dj-la friheten att uttrycka sitt dj-la fotbollsjag, uppenbarligen, var mer viktigt än ett metodiskt och genomtänkt grundspel. Mer viktigt än en defensiv stabilitet, en fungerande Plan B och än löpningar utan boll. Arsenals sätt att följa upp förlusten i Zagreb genom att förlora även mot Olympiacos var så otroligt dåligt, så anskrämligt bedrövligt och så vidrigt uruselt att jag smått saknar ord. Men var det förvånande? Tja… Vem är jag att döma någon? Vem är jag att ha en åsikt? Och vem är jag att hävda att någon tagit felaktiga beslut? Tja du, Wenger. Tja du, Kroenke. Tja ni stumma pacifister i klubbens styrelse. Tja…

Kommentarer

Bild för Woody

Matchen mot Olympiakos var en sådan man sett 66 gånger de senaste 10 åren. Blir bara trött. För övrigt ska Don Henleys nya platta var en återgång till rötterna i den Amerikanska myllan. Har lyssnat på några spår och det låter lysande. Rock on !

Bild för Sral

Det var uselt, pinsamt och förjävligt igår. Främst var väl försvarsspelet den stora bristen, men Ospina som var så bra förra säsongen och i Copa America (och är en bra målvakt) ska kunna vara bättre än såhär. Alla ska kunna vara bättre än såhär.

Men mitt i den här bedrövelsen (och jag lovar, ALLA är bedrövade efter detta!) gäller det någonstans att tänka på det du själv skrev i en krönika för ett tag sedan - det gäller för oss alla att hålla ihop och sluta samman kring vårt kära lag! En del kanske tvekar på hur länge Wenger ska fortsätta (börjar undra om han inte gör det själv också nu), men låt oss åtminstone se hur säsongen går innan vi drar förhastade slutsatser. Vi vill inte bli ett Tottenham som avverkar två-tre tränare per år...

Bild för Lennart Sandström

Ja frågorna är betydligt fler än svaren.Hur mycket är den där 4:e platsen egentligen värd när man inte använder en del av pengarna till nödvändiga förstärkningar i spelartruppen? Varför har Wenger en sådan övertro till vissa spelare? Varför finns det fortfarande inget ledarskap sedan Vieras dagar?Varför spelar vi ibland försvarsspel som skolpojkar? Inte minst vid fasta situationer.Tredjemålet igår måste vara ett skolexpemel på hur försvarsspel inte skall utföras.Dessvärre ingen tillfällighet dock.Varför Kommer alla dessa jävla frågor upp varje säsong numera? Nu är jag trött.Riktigt trött.

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för jonascoyg

Besvikelsen är enorm. Tycker vi har för mycke fokus på ospina. Vi möter Olympiakos och vi ska vara ett världlags men med vår filosofi är vi mediokra! Varför vara så stolt med den för den funkar tydligen inte. Och varför aldrig kunna säga detta är inte tillräckligt bra för att spela för Arsenal.  Man kan i princip byta ut 4-7 spelare som inte håller världsklass som Wenger pratar om. Kommer säkert få mothugg men nu vill jag verkligen vinna något än Fa cupen. Och då är inte wenger managern för det.

Bild för ArnDeRock

Väldigt bra text DM, tack för det!

Så här tycker jag - allt är Wengers fel - han är boss, hans taktik, hans lag, hans filosofi, hans ansvar! Han har fått mer tid och mer försök än någon annan manager i världen, ändå är resultaten de senaste 10-åren minst sagt fjuttiga.

Hur många bra generationer fotbollspelare ska vi, supportrar, låta Wenger förstöra? Han kommer aldrig kunna ena klubben eller fansen, så länge Wenger är kvar är vi splittrade!  

Dags att göra sig högljudd och få till en förändring, gärna redan i januari.

 

ArndeRock

Bild för Sral

Så du menar att en ny boss i januari magiskt skulle lösa de här problemen? En ny manager behöver tid på sig, tror inte det är bra någonstans att ta in en ny tränare mitt i en säsong.

Bild för ArnDeRock

Tycker du truppen är bra? Tycker du Wenger får ut maximalt av spelarna? Kan det bli värre än såhär? 

Självklart inte optimalt att byta tränare under säsong, men om man vill säkra någon av herrarna Klopp eller Ancelotti är det väl lika bra att skynda på innan någon annan klubb hinner före. Personligen hoppades jag Wenger skulle avgå (självmant) efter förra säsongen, men nu valde han att sitta kvar å då får han ta konsekvenserna av det. 

ArndeRock

Bild för Sral

Om jag tycker truppen är bra? Absolut! Vi har en trupp som kan vara med och slåss om ligan, och vi ligger i skrivande stund bara tre poäng ifrån United i toppen. Kanske inte en perfekt trupp, men bra är den. Får Wenger ut maximalt av sina spelare? Njae, men han floppar inte heller. Två FA-cuper på två år, två Community Shield och vi slutade trea för första gången på...vad var det, sex år kanske? Klart alla drömmer om mer än så, men en flopp är det inte. Att åka ut mot Monaco var en flopp, och går vi inte vidare från gruppen är det också en flopp, men tänk om vi är med i titelracet i ligan istället? 

Jag kan inte förstå varför Wenger skulle avgå efter förra säsongen. Trea i ligan och vi vann FA-cupen på ett övertygande sätt. Var ligger misslyckandet där? Om vi hade förlorat finalen mot Hull året innan däremot, då tror jag att Wenger hade slutat. Jag måste undra vad du har för krav på det här laget?

Bild för ArnDeRock

Personligen tycker jag att två FA-cup segrar på 10 år är en flop för en klubb som Arsenal. F*n både pool, united och
chelsea har vunnit CL under den tiden. 2 Community Shield och en tredjeplats är det verkligen något att fira? Kom igen, vi är Arsenal! Det ska vara en svältfödd arsenalist för att finna glädje i wengers påhittade jakttroféer. Jag tycker vi ska ha en manager som vill vinna allt, CL, PL, U name it och hela j*vla konkarongen! Fyra titlar på en säsong ska vara vårt mål. Tror inte på ursäkter, undaflykter och svepskäl. Atletico Madrid vann la liga-13, Dortmund vann BL-12 och Chelsea vann CL-13 trots att de kom 5:a i ligan. Vi kan gå hur långt som helst med vår trupp, bara man har en plan som Charles Ingvar Jönsson brukar säga.

Jag önskar att Wenger hade avgått med hedern i behåll förra våren, för i det korta perspektivet så är det ändå helt okej att avsluta med två FA-cup segrar. Nu finns det ju risk att vi får se det som hände förra året när vi förlorade mot Stoke, kaos och förnedring på tågstation och snart är cupsegrarna bortglömda å allt som finns kvar är besvikelsen över säsong 15/16.
För mig förlorade Wenger all trovärdighet (när vi hade chansen att vinna ligan 2013) då han i januari "gick sin egen väg" och värvade in en trasig Kim Källström, vi tappade plats ett och slutade med nöd och näppe 4:a.

Det skulle vara intressant att höra dina tankar om Wenger, går det inte att ställa krav på honom? Kan han inte avsättas? Själv tycker jag som jag skrev innan, det kan inte bli värren än såhär, dags att få in en bra och rutinerad tränare när de fortfarande finns på marknaden. Imorgon kan det redan vara för sent!

ArndeRock

Bild för Dosa

Nu ska vi se, jag tror inte heller att det blir en magiskt lösning om man byter manager. Men jag börjar bli oerhört orolig för prestationerna i matcherna det går från världsklass i 15 min sedan så läcker vi bakåt i 5 min sedan bra igen för att sedan släppa till billiga målchanser, Vi tyckte t ex matchen mot Lecister sist var kanon, vi vann 5-2. Men helvete vad vi släppte till mål chanser, ska vara glada att vi inte ligger under med 2-0 hade inte Alexis varit magiskt då hade det inte fått med oss några poäng. Vi pendlar för mycket kör man samma lag under längre tid ska vi vara stabila. Det är inte det här laget. Nu är vi fortfarande med i racet i ligan. Men framtiden ligger inte hos Wenger han blir ju äldre, och någon gång så måste han sluta. Börjar vi halka efter i ligan så kan jag med gott samvete säga tack och bock, och göra en hel sektion på Emirates med statyer och monument av gubben i både guld och svart.

Men det viktigaste är ju här och nu, laget får titta sig i spegeln, spelartruppen och ledarstaben har precis allt i egna händer. Ligan, FA cupen, liga cupen till och med CL. 

Så dom får nu slås för sin framtid i klubben och för den gode Wengers framtid på bänken. Dags att visa stabilitet och klass!

 

Bild för Sral

Håller helt med dig. Bristen på stabilitet och kanske mental styrka är väldigt oroväckande och frustrerande. Vi vet ju också att Wenger inte har framtiden för sig, jag tror och hoppas att man funderar på tänkbara efterträdare, att det finns en plan. Sen tycker jag absolut att man ska vänta och se hur säsongen går. 

Bild för Adamberg

Jag klipper ut dina rader "en tro att endast spelare av världsklass kan förstärka detta lilla fotbollslag, ja då hamnar man i just dessa situationer. Man hamnar utan bredd, utan resurser och helt utan sporrande konkurrens på positioner där spelarna därför kan komma undan med halvdanna insatser och ändå behålla sin självklara startplats vecka efter vecka, match efter match. Och då blir varje steg fram bara ännu ett steg tillbaka. "   tycker det är klockren !" Det är många som köpt denna idé att vi har så pass bra lag att endast två eller tre världsstjärnor skulle kunna förstärka och dessa 2 -3 är inte tillgängliga.  Jag måste också hålla med Muorinho i en sak; det finns bara en manager i världen som kommer undan med ett decennium av misslyckande och ändå fortsätta bli omhuldad som en oantastlig legend. Bara en enda. Det får vara ett slut på dom här dumheterna.

Adam

Bild för Fredde

Grejen för mig är att de spelarna i startelvan vi vill ersätta med världsklasspelare är mycket dugliga som backup. Och när vi har den dära plånboken som vi har så ska man kunna få loss en jävligt bra innermittfältare som är deffensivt jävligt bra (Bender x2, Krychowiak, Kondogbia eller William Carvalho), ingen rankar såna här spelare (förutom Xabi Alonso) som världsstjärnor. Anfallare är svårare att få loss men varför köpte man inte Jackson Martinez? Killen gick ut och bönade och bad om att Wengér skulle köpa loss honom. Jag skrev det här när fönstret var i slutfasen och det tål att upprepas "vi ger inte oss själva chansen genom att inte uppgradera framförallt Flamini och/eller Arteta". Det man vill se när spelare värvas in är ju spelare som är förväntade att gå rakt in, men Joel Campbell är inte så vidare värst. Visst ser man gärna en Greizman men nån som är bättre än Campbell och Welbeck måste ju finnas tillgänglig där ute?

Om matchen igår så drar Ramsey igång all rörelse som föranleder 2-2 målet, han går i djupet och rör om i vårat lag. Han tvingar fram rörelse hos andra eftersom han går i djupet in i "andras ytor" och då fick t.ex Ox gå in i planen och andra fick anpassa sig efter det. Det som varken han eller Cazorla gör blir övertydligt på 2-3 målet i kombination med ett i övrigt uruselt försvarsspel.

Och för mig är det helt oförlåtligt att låta Ospina stå när vi har köpt en målvakt som Cech och vi är under en så pass stor press som vi är inför matchen. Ospina är målvakt han vet vad som gäller om man inte är no1, han får stå i ligacupen alternativt fram till att Cech gör 2-3 matcher som mot West Ham irad.

Nu är ju frågan hur vi ska göra med ett eventuellt EL spel. För risken är ganska stor att det är där vi hamnar. Om ett av Zagreb eller Olympiacos vinner hemma och kryssar borta så är vi borta (räknar in 2 förluster mot Munchen) från slutspelet. EL på torsdagar är nånting som spurs pysslar med. MEN som det ser ut nu så behöver England varje rankingpoäng man kan få. Om vi kommer 3a i gruppen så kan det innebära att vi får försöka rädda den 4e CL-platsen som PL just nu har i EL. Det är i normala fall för mig en turnering vi ska skicka de som inte spelar i kommande ligamatchen till. Men nu är läget knivigt eftersom alla engelska lag är urusla i CL-spelet och de som kommer till EL skiter i den eftersom det är mer prispengar i att prestera bättre i liga-spelet.

You win some, you draw some

Bild för Jonas Eriksson

Underbar text DM. Tråkigt att du ska behöva printa ner massa saker som inte är bra dock. Men dom är sakliga och helt rätt. Jag är tyvärr en av dom Som vaggats in i någon falsk säkerhet och övertro på våra killar. Kanske är dom inte tillräckligt bra? Kanske är vi för få med tillräckligt klass? Nej jag tror fortfarande att spelarmaterialet är så bra att vi kan slå vem som helst,men vi saknar någon som kan visa dom hur dom ska göra det. Och det är väll där Wenger och bould ska leverera. Och det går väll så där kan jag tycka. Man har ju en förmåga att gapa lite högt när det går tungt. Men fan, jag är lite irriterad på vår ledar stab. tror dom har räknat med att vi ska lunka oss igenom detta utan större ansträngning och satsat mer focus PL. Den nonchalansen har smittat av sig. Och den är nog svår att få tillbaka?

 

Bild för Byarum

Tycker att det gamla ordspråket, "Högmod går före fall", passar väldigt bra in det som hänt.

Om man tror att man är så bra så att man i första CL-matchen ställer upp med ett i princip B-betonat lag och igår, så väljer man att sätta Cech på bänken, så skickar det signaler att man inte tar motsåndet på största allvar. Dessa signaler fortplantar sig både i det egna och andra laget.

Det är helt ok att göra så här i ligacup- och i de tidiga FA-cupmatcherna men i CL? Huvudlöst och respektlöst! 

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Ja, en ”Lördag hela veckan”-upplevelse utan slut. Vi ser samma match gång efter gång. Vi ser samma säsong, om än spegelvänd, gång efter gång och vi hör samma prat inför/efter transferfönstren gång efter gång. Visst blir man trött.

Sral// 1: Ja, visst var det samma försvarsspel, eller snarare brist på försvarsspel, vi såg igår som vi sett så många gånger tidigare. Och det är exakt samma process för målvakterna; de kommer in och gör lysande instick i laget men blir efter ett tag bara sämre och sämre. Märkligt eller hur? Och ja, jag skrev om de olika lägren som bildats inom fanbasen och kring hur vi inte skall döma varandra utan acceptera våra olika reaktioner. Att vi, oavsett lika eller olika åsikter, skall respektera varandra och varandras åsikter och det tycker jag fortfarande är oerhört viktigt. Du med, om jag förstår rätt.

2: Nu svarar du till ArnDeRock, men jag svarar ändå och jag gör det med en smått ovillig suck. Min första tanke efter gårdagsmatchen tog slut var hur i hela friden samme man som inte förmådde bättre förberedelser inför gårdagsmötet kan ro söndagens drabbning i land.  En ny manager mitt i säsongen är, som du är inne på, sällan bra. Men som det känns nu så måste någonting hända. Vi sitter fastlåsta och glider sakta men säkert bakåt/nedåt. Avståndet till europatoppen ökar för var säsong som går och utifrån det kommer klubben inte kunna överleva med nuvarande strategi, så är det bara. Då får vi bli någonting annat. Ett liverpool eller ett West Ham.

carlshöjd// Visst är det så. Man begriper liksom inte längre hur det fungerar, eller snarare hur de styrande tror att det skall fungera. Du tar upp försvarsspel, du tar upp ledarskap och du tar upp Wengers blinda övertro till vissa spelare (och dess övermänsklighet att var sk-tbra i 60 matcher+). Och målen igår, visst blir man bara oerhört trött. Man blir trött på att se samma sk-t en gång till och man blir trött på att bli så trött ännu en gång.

jonascoyg// Du har helt rätt i att vi, Ospina, eller inte skulle besegra Olympiacos. Och du har även rätt att vår filosofi är allt annat än världsklass. Och visst skall ett lag som Arsenal sikta högre än mot FA-cupseger, inget snack om den saken.

ArnDeRock// 1: Tack så mycket för berömmet. Och ja, ansvaret är och förblir i Wengers händer och vilar på hans axlar. Sedan tror jag inte klubben gynnas av en ägare som helt struntar i de sportsliga resultaten så länge de ekonomiska är goda. Samt en styrelse där inte bara samtliga är över pensionärsstrecket (bortsett från ägarens son) utan tämligen okunniga kring hur en fotbollsklubb idag skall skötas. Så en stor, eller snarare många stora, förändringar behövs.

2: Truppen är bra, men tunn. Och ja, vi borde, med de ekonomiska resurser vi ändå har, kunna ligga långt högre än vad vi gör och gå långt längre i CL än vi brukar göra. Men laget bär inte. Truppen håller inte och den är både för tunn och för vek.

Dosa// Ja, det är ett återkommande problem. Arsenal, laget med två olika ansikten. Jag tyckte man såg det även igår, hur vi ena sekunden är blixtrande av kraft och fart och andra är livlöst slokande. Vi pendlar, saknar defensiv stabilitet och saknar en trovärdig spelmodell som håller 2015. Vi är naiva och barnsligt lallande då vi skall vara smart cyniska och din analys av matchen mot Leicester går absolut att hålla med om. Vi behöver en förändring, frågan är på hur många plan?

Platini// Det är så jag ser på det hela, det är så jag ser på hur en trupp skall fungera. Alla skall sporra varandra att bli ännu bättre och då är konkurens ett av de viktigaste redskapen. Och även om det låter vackert med att vi är 2-3 världsstjärnor ifrån att bli världsklass är det både en utopi och en lögn. Sedan gör det ju lite ont att behöva recitera en snubbe som mourinho, eller hur? Men ja, det ligger ju någonting i vad han säger.

Freddee//  Du nämner ett antal namn som samtliga skulle göra vår trupp bättre och dessutom, direkt eller indirekt, skulle göra vår startelva bättre. Antingen genom att själva vara del i den eller att pressa andra att bli bättre och hålla ständig skärpa. Du nämnde många av dessa namn i somras och jag höll med dig då på samma sätt som jag håller med dig idag. Hade Martinez kunnat göra större skillnad än Campbell? Frågan besvarar väl sig själv och slår därmed även hål på Wengers snack om vilka som fanns tillgängliga eller inte.

Sedan sammanfattar du den svåra dynamiken i bytet Coquelin-Ramsey oerhört bra och jag håller med dig. Jag håller också med dig i Ospina-Cech, men tycker även att ett lag som Arsenal är bra nog att vinna över Dinamo och Olympiacos oavsett vem av dessa som står i målet. Allt annat är bedrövligt.

Min eviga åsikt kring Europa League är och förblir att den, med varje till bud stående medel, skall undvikas. Den är och förblir av ondo!

jonas eriksson// Tack för berömmet. Men ja, den falska säkerheten och blinda övertron på sig själv, sin egen präktighet och sina egna metoder slår oss, ännu en gång, rakt i nyllet. Och som jag nämnde ovan, så skall vi slå både Olympiacos och Zagreb oavsett vem av våra målvakter som står och oavsett om vi roterar två eller fem spelare, för så mycket bättre är vi. Men det räcker inte med spelarmaterial, man måste ha en metod och en fungerande strategi för att komma någon vart. Det har vi inte. Ingen stabilitet och, paradoxalt nog, ingen spelmässig kontinuitet. Frågan är hur mycket Bould har att säga till om, vad tror du?

Byarum// Ja, fast hur bra har våra motstånd varit? Jag köper absolut att vårt högmod gick före fallet, men kanske inte så mycket kring laguttagning utan mer på det taktiska planet. Trimmar de inte defensiva fasta? Pratar de inte defensivt styrspel? Och varför är vi, så ofta, liksom inte med från start i de matcher som betyder något? Detta tycker jag är både huvudlöst och respektlöst!

Bild för Jonas Eriksson

Ja jag tror nog att Bould inte har mycket att säga till om. Men så är det ju jävligt märkligt att vi inte blir bättre på fasta situationer ( och där borde det vara Bould som styr upp). Känns farligt nästan hela tiden när bollen lyfts in i vårat straff område. är lite lugnare med Cech i målet men definitivt inte lugnt. 

 

Bild för Byarum

DM, det var ungefär det jag menade med högmodet och signaler. Nånstans så finns en känsla det räcker med att ställa ut skorna, så är det löst. Då behövs ingen disciplin, eller taktik, för att vi är så bra att vi kör över dem åtta dar i veckan,,, 

Sen tycker jag att Ospina fått bära för mycket hundvuvud för förlusten. Ja, han var dålig, men resten då? Det hedrar Wenger och hans ledarskap att han inte valde den lättaste vägen att hänga ut honom för förlusten. Maureen och van galningen hade gjort så alla dar i veckan. 

Kan man se nåt positivt på detta? Kanske, nu blir det fullt fokus på ligan och vi kan (fortsätta)  skicka B-laget till resterande CL - matcher. Jag är övertygad att vi tvålar till Man U på söndag.  De styrande i Arsenal kanske börjar fundera på en förändring i ledarstaben. Om inte Bould har lärt dem grunderna i fasta situationer på alla sina år, kanske någon annan skulle få chansen. Även Arsene skulle kunna få ett annat uppdrag i klubben. 

 

Bosse

Bild för Jajo67

Det är som du säger man blir less på att se samma dynga spelas upp år efter år, höra samma ursäkter, samma snack varenda transferfönster. Det som är mest tråkigt är att det nästan dödar passionen för Arsenal - man orkar nästan inte bry sig snart. 

Wenger går ut och deklarerar att det finns inga spelare som förstärker truppen/laget tillgängliga på transfermarknaden. När man gör ett sådant uttalande så förpliktigar det att man levererar resultat och gör man inte det ska man stå till svars. Jag tror ju inte att så blir fallet. Det är samma billiga ursäkter efter varenda sådant här fiasko. Vi hade otur...de hade maximal utdelning...domarna var emot oss...etc etc. men det händer ingenting!

Wenger och laget gör samma misstag match efter match efter match och lär sig inte någonting. Vi har nått vägs ände med Wenger och ärligt talat tycker jag vi gjorde det för flera år sedan. Vi ska inte sparka någon under säsongen med det är dags för något nytt.

Bild för Sral

Det kanske är dags för Wenger att kasta in handduken. Kanske. Men det kan också bli några jobbiga år efter honom. 

Bild för Adamberg

Jag tar gärna några jobbiga år efter Wenger alla dar i veckan än detta stillastående som på gått i decennium.

Adam

Bild för Sral

Jobbiga år, då pratar jag om år som kanske får oss att drömma tillbaka till ett lag som alltid hamnade topp fyra. Tottenham skulle t ex ta att vara i vår situation utan problem. Om du tycker det här är jobbigt, då skulle du nog tycka att sämre placeringar vore outhärdligt.

Bild för George Adams

Oavsett när vi byter vår manager så finns risken att det kommer jobbiga år. Spelar ingen större roll om vi skulle behöva byta i närtid ( säg i januari, om resultaten även i ligan dippar), eller om 1 eller 2 år. 

Men något måste göras åt ledarskapet!

Bild för Fredde

Om vi åker från CL så ser jag ju helst att vi lägger ner Europa spelet för säsongen oavsett EL eller inte. MEN om det handlar om att "rädda" ranking poäng för att rädda 4e platsens status, nu borde spurs och Liverpool vakna till eftersom dom trånar ditt och en tredjeplats är inte realistisk öht för dom, så ser jag gärna att vi tar vårat "ansvar" gentemot hela ligan. Med det sagt så måste alla engelska klubbar dra sitt strå eftersom nu är det allvar.

You win some, you draw some

Bild för Martin Palmér

Vad olika man kan tycka. Santi var den utespelare som fick sämst snittbetyg av min panel.

Bild för Adamberg

Synd att Klopp verkar vara på väg till Liverpol. Hade Wenger haft vett att logga ut innan denna säsong hade vi haft honom nu. Till slut blir det som VAD SOM HELST men inte detta status quo.

Efter varje steg framåt följer två tillbaka  ett steg fram- två tillbaka med ligans sämsta matchcoach.

Varför gör som sagt motståndarnas målvakter sitt livs match mot oss  i viktiga matcher och våra egna målvakter spar sina stormatcher till andra mindre viktiga. Samma gäller Özil

Adam

Bild för Woody

Problemet är Arsenals förprogrammerade spelide. Där spelarna förväntas göra precis samma sak hela tiden gång på gång. Kan inte vara så svårt att då som försvarande lag värna sig. Har som sagt sett liknande matcher 58 ggr och blir rejält avmätt. Vem bryter mönster och presterar ? Varför såsar försvaret alltid ihop under liknande matchbilder ? Blir fullständigt ointressant om rätt löpningar tages alternativt rätt ytor används. Gå in och prestera och bryt förprogrameringen utefter hur matchbilden ser ut. Hur detta ska göras är upp till de överbetalda aktörerna att lista ut, eller saknas kapaciteten ? Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// 1: Stabilitet och mental styrka är absolut två rejäla bristvaror i dagens Arsenal. För på samma sätt som ett barnkalas inte blir roligt för att en hysterisk moder, hoppandes upp och ned i handklapp, skriker ”nu har vi väl kul!”, så har inte ett fotbollslag soliditet bara för att dess manager ständigt talar om deras mentala hälsa. Typ. 2: Wenger har vid flertal tillfällen talat om att han, när han väljer att gå, vill lämna över en klubb i perfekt skick till sin efterträdare. Detta är förvisso ett vackert mål och vittnar om något oerhört tilltalande i hans personlighet, men vad gör vi om han aldrig når detta perfekta skick för överlämning? Och när kommer den punkten att bli? Eller har den redan varit, men missades av Wenger? 3: För visst kan en efterföljare (och vi med den) få några svåra år, men det kan också gå som i Bayern och Dortmund etc.

jonas eriksson// Våren -06 gick vi ju förvisso lite hackigt i ligan och fick förlita oss till en vällagad lasagne för att nå fjärdeplatsen. Men den våren presterade Wengers Arsenal sin bästa europakampanj någonsin. Och detta med Martin Keown som, tillfälligt, insatt defensivcoach. Dessförinnan och därefter hade Rice hand om det och nu är det Bould som bär den titeln. Många röster talade om att Gamle Pat inte alls hade något att säga till om utan att det var Wenger som skötte även den defensivt orienterade träningen. Boulds påverkan på laget tja… det känns som han borde, men inte har så mycket påverkan ja, det håller jag med om. Märkligt resursslöseri.

Byarum// Såklart det var, jag bara hängde på och utvecklade, menade inte att säga emot! För som du säger så har en övertro och egenkärlek spridit sig i klubben där all smartness, taktisk finurlighet och intresse för motståndets Akilleshälar försvunnit på vägen. Sedan Ospina, ja det hedrar Wenger att han skyddar honom, absolut. Sedan vette sjutton hur mycket positivt det kan komma ur det här. Just nu känns det bara mörkt. Och det en höst då vi skulle vara så himla bra, då vi skulle vara med från början och där vi skulle utmana om titeln. Där vi hade en trupp som var så otroligt bra att den knappt behövde försärkas. Ja men tjenare…

Jajo67// Tyvärr kan jag inte säga emot någonting av det du skriver i din välformulerade kommentar. Jag önskar att jag kunde skjuta hål på dina argument och visa att det visst finns progress, smartness och framförhållning. Att detta visst är en enskild händelse och inte någon del av ett mönster. Men jag kan inte. Det är f-sen så illa som du beskriver.

 Platini// Detta stillastående, detta moment 22 och detta ett steg fram och två slag i nyllet tillbaka.

Freddee// Jag håller helt med dig i det du säger. Men. Problemet är att för de italienska, de spanska och några av de tyska lagen så betyder EL-spel stora intäkter. För EPL-lagen, som har en dj-la massa pengar, så betyder dessa matcher endast en börda, ett problem. Därför fortsätter EPL-lagen att strunta i EL-spelet, för det kostar mer än det smakar och det ställer till mer för ligaspelet än det ger klubben.

Martin Palmér// Visst kan man tycka olika. Men roligt att du, på en hel text som innehåller åtta stycken, plockar ut sex ord för avhandling. Så kan det vara.

Platini// Men om Klopp får stå i valet mellan foolsen och oss, tror du inte han skulle välja oss? Eller Carlo Ancelotti, är han för mycket att ropa efter eller skulle vi ha någon chans att få honom?

Sedan ställer du en så otroligt viktig fråga, som även jag bollat med vid ett flertal tillfällen: Den om varför motståndarnas målvakt gör sitt livs match just mot oss? Och varför våra egna målvakter spar sina stormatcher till de mindre viktiga. BOOM.

Woody// Absolut, visst är det så. Arsenal spelar alltid på samma sätt (shitty borta och chelsea i CS som enda undantag), vilka vi än möter, och motståndet vet alltid hur vi skall spela varför vi ger dem ett oerhört försprång redan innan matchen är igång. Och detta i sig är en enorm paradox utifrån hur mycket Wenger, klart och tydligt, förespråkar spelarens individuella behov av att uttrycka sin inre fotbollsspelare (jada jada, bla bla bla), till förmån för kollektivets bästa eller gemensam taktik.

Sedan ställer du en mängd frågor som är lika adekvata som omöjliga för en person som Wenger att besvara. För han har under de nio-tio senaste åren konsekvent valt att inte besvara dem. Men jag står bakom dig när du ställer dem.

Bild för Sral

Jag tror att klubben redan nu är i ett bra skick för att lämnas över, men att Wenger ville fortsätta för att de senaste två säsongerna har gett goda skäl för optimism. Också är det fortfarande så att Arsenal kan värva toppspelare tack vare att chansen att jobba med Wenger lockar. Alexis och Cech är ju exempel på det.

Bild för Adamberg

Det finns bara två alternativ.

1. Fortsätta med Wenger och allt kommer se EXAKT lika ut  även om spelare byts. Vi knaprar på en fjärdeplats och åker ut så så det sjunger om det i 16 del eller 8 del.

ELLER

Vi gör någonting nytt och tar den otroliga risken att bli sämre än 4.a men också den enda möjligheten att komma tillbaka där vi en gång var. Det kommer kanske att experimineteras och misslyckas men det är ALLA gånger bättre än ett lag som vägrar röra sig en millimeter från ständiga besvikelser. Ett lag som de bästa spelarna kommer att lämna till slut när de inser sjukan och andra väljer andra lag hellre.

Adam

Bild för Fredde

Ni som ropar efter Klopp och ber styrelsen skynda sig innan Liverpool "tar" honom förstår att Liverpool är en klubb som ytterst sällan sparkar en tränare mitt i säsongen. Personligen så ser jag att Klopp liknar Wengér väldigt mycket i sitt tänk. Wengér vill passa bort motståndaren till varje pris, Klopp vill springa över motståndaren till varje pris. Dortmund sprang överlägset mest av alla lag i CL när dom var som bäst. Dom sprang rakt över Real Madrid in i finalen men det man ska komma ihåg är att Dortmund även dom ofta var väldigt skadedrabbade.

Om Wengér ska gå nu så ser jag helst Ancelotti. Det är mitt enda alternativ. En sann gentleman, utvecklar sina spelare, en taktiker som blivit slipad av Svennis och utvecklats från det och han är en vinnare. Vi är en väldigt stor klubb med en väldigt transferkassa som möjliggör de spelarköp han tycker än nödvändiga. Nu när han nyss varit i Real Madrid så ökar risken enormt att han blir långvarig i sin nästa klubb.

You win some, you draw some

Bild för Jonas Eriksson

ja du är kanske rätt ute Fredde. Jag personligen väljer nog klopp först. Men det är för att jag gillar tränare som visar lite driv från bänken. Och som jag personligen själv gillade när man va aktiv. Men som taktiker så kanske Ancelotti är vassare? hur som helst så är båda två ett alternativ som jag skulle ta emot alla dagar i veckan. 

 

Bild för Dosa

Jag tror det inte kommer hända så mycket under brinnande säsong för oss heller, Halkar vi efter i ligan kanske styrelsen får fart på benen och Wenger avgår själv. Men det ska mycket till att det kommer ske. Men det positiva i framtida tränare så tror jag Arsenal är en attraktiv klubb att komma till. Så det kommer inte vara något galler som kommer det är jag rätt säker på. 

Jag personligen hoppas på Kloppen om det blir byte inom snar framtid. om vi inte byter till nästa sommar så kommer nog han hoppa på ett annat tåg.

Bild för Sral

Klopp är nog tyvärr hyfsat kopplad till Liverpool vid det här laget. Så kanske Brendan Rodgers till Arsenal? ;)

Bild för Davidsson och Mannen

George Adams// Ja någonting måste verkligen göras åt ledarskapet. För utan det ingen stabilitet och kontinuitet i spelet match efter match. Och ingen stabilitet och kontinuitet heller inga ligasegrar. Så ja, jag håller med.

Sral// 1: Det tror jag också och paradoxalt nog tror jag, som du är inne på, att Wenger varit betydande nyckel till att få hit Cech, Alexis och Özil. Men vad tänker Özil nu om han lovades bättre medspelare? Och vad kommer han tänka när hans kontrakt nu står inför omförhandling? Känns lite sådär, eller hur?

Platini// Med de alternativen framför sig och med de senaste åren i färskt minne så… tja.

Sral, Freddee, jonas eriksson och Dosa// Jag tror absolut att Klopp skulle vara ett bra alternativ för oss. Även (eller tack vare?) om han på många sätt liknar Wenger i sin filosofi och syn på storfotbollen. Jag ser gärna en långsiktlig inkilning, gärna denna säsong då han går arbetslös, men helst av allt vill jag nog, som jag nämnde tidigare, ha Ancelotti. Smart, lugn och får alla att dra åt samma håll. Taktisk, bra värvningsöga och socialt kompetent. Frågan är väl bara hur varaktig han är. Men kan manu välja van gaal så kan väl Arsenal välja Ancelotti! Allt blir liksom möjligt, bortsett från Rodgers till Arsenal. :-)

Bild för Philip Eriksson

Var inte Özil grinig på Ancelotti i Real? Eller minns jag helt fel eller var möjligtvis medias vinkling av det hela bara? Skitsamma han är ett bra alternativ. Annars hade jag älskat Klopp i Arsenal, dels för hur han är och framförallt att han har alla möjligheter att bli en långsiktig lösning för oss. Har stått bakom Wenger fruktansvärt länge och trodde i och med två raka FA cup segrar och en tidigt värvning av Cech att denna säsong skulle bli våran säsong. Men nu står vi här med enbart en värvning, vilket iofs är en fruktansvärt bra värvning, 2 torsk i CL och ett ganska mediokert spel i ligan med tanke på hur det borde ha sett ut. 

Skulle behöva ha en manager som även kan väcka Özil. När laget går dåligt måste han va den som visar vägen offensivt, han är ju fruktansvärt briljant när han vill. Hans poängskörd är dock inte alls i närheten av vad den borde vara. Visserligen har vi fruktansvärt ineffektiva forwards så givetvis är inte Özils rätt skrala poängskörd bara hans fel med tanke på hur mycket lägen han skapar.

Är så jäkla frustrerande att Wenger inte fattar att vi måste värva ikapp det glapp som vi hamnat efter dom andra topplagen. Bara för att vi gjorde ett bra ligaresultat förra året med en riktigt bra vår så kan vi inte enbart värva en målvakt när dom andra lagen rustar upp sig upp över öronen trots att deras lag redan besitts av grymt kompetenta fotbollspelare där många av deras bänkspelare lika gärna kunde vara startspelare. 

Får fasiken vara nog med att nöja sig med komma topp 4 och över Bottenham i tabellen.

"I tried to watch the Tottenham match on television in my hotel yesterday, but I fell asleep"

twitter: @pheriksson

Bild för Philip Eriksson

Iofs är bara Ancelotti 56 bast så han skulle också kunna bli en långsiktig lösning, trodde han var betydligt äldre .

"I tried to watch the Tottenham match on television in my hotel yesterday, but I fell asleep"

twitter: @pheriksson

Bild för Adamberg

jag röstar på klopp för hans personlighet  en eldblåsare som jagar på och har ett synligt engagemang!

Adam

Bild för Davidsson och Mannen

Philip Eriksson och Platini// 1: Ancelotti trodde jag var bra mycket äldre än 56 år, rena ungblodet i tränarsammahang. 2: Och visst var det väl så att Ancelotti -i Perez händer- knuffade ut Özil på en kant för att få plats med nästa galactico centralt. Men frågan kvarstår vems beslut det var, Ancelotti eller den PR-beroende Perez'?

Oavsett så tror jag både Ancelotti eller Klopp skulle göra stor nytta i Arsenal. För samtidigt som det är något fint över att ha haft samma tränare i tusen år så har, uppenbart, en bekvämlighet smugit sig in i klubben; Från ägare, styrelse och manager ned till spelarna på plan i matchsituationer. Och det mår ingen bra av!

Bild för Byarum

Självgodheten är den värsta fiende man kan tänka sig. Den är den svåraste att göra något åt och tyvärr är det just den som vi ser i vårt  kära Arsenal just nu, precis som du säger, från styrelse till spelare, men framför allt hos managern. Vi som är så bra, vi råkar bara ha litet otur för tillfället, både med andra lag som får lätta mål och domare som dömer bort oss, men vi spelar så vackert och vinner mot alla vad gäller bollinnehav. Sen att bolljäveln inte går i mål, det beror på omständigheter, som vi själva inte kan råda över...

Fan vad jag skulle önska mig en Simeone som kunde ge alla en riktig "wake-up call". Var finns passionen, integriteten och hängivenheten? Fast Simeone är väl inte riktigt rumsren för vårt lag...

Matchen på söndag är så viktig. Allt utom tre poäng bådar illa för resten av hösten.

Bosse

Bild för Philip Eriksson

Håller med dig, samtidigt är alldeles för täta tränarbyten inget bra det heller(så länge man inte har lag som Bayern, Barca eller Real som i princip är självspelande pianon). Men eftersom att vi inte bytt tränare sen 96 och varken Ancelotti eller Klopp ligger i någon form av riskzon för att sluta inom en snar framtid så är båda namnen fruktansvärt intressanta och som även jag tror skulle göra stor nytta hos oss. Carlos känns som ett säkrare kort men Klopp mer spännande :)

Har ju faktiskt en fruktansvärt bra chans att hugga på båda dom nu när dom går utan arbete.

"I tried to watch the Tottenham match on television in my hotel yesterday, but I fell asleep"

twitter: @pheriksson

Bild för Davidsson och Mannen

Byarum// Simeone, f-sen också att jag missade honom och att du han före. Attans också! Självklart har du rätt, han är oerhört lockande och det han gjort med Atletico är ju värt så oerhört mycket beundran. Livet i skuggan av de två stora i Spanien är smått kvävande och att AM är så framgångsrika som de är måste nog, till stora delar, krediteras just Simeone. Byarum-D&M: 1-0.

Philip Eriksson// Visst har du rätt i att de täta bytena är allt annat än bra och jag tänker mig också att Wenger har mer kärlek till klubben (än till sitt eget ego) att vara med och forma en bra situation, för rätt efterträdare. Moyes bjöds in med armbågen och fick en välsignelse som mer likande någon form av judaskyss från SAF, så nej, så skall vi inte jobba. Och precis som du är inne på; det finns faktiskt bra ersättare som just nu sitter arbetslösa. Och då talar jag inte om Rodgers efter att foolsen åkt ur EL!