Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Wengerball De Luxe

Davidsson och Mannen
mån 5 okt 2015 kl 11:29

I fredags letade jag efter känslan, jag önskade en intensitet som matcherna mot United brukade ha men som på många sätt så smått har gått förlorad och jag ställde min längtan om denna intensitet emot det allt mer avslagna läge som klubben Arsenal då, efter Champions Leaguedebaclet, stod i. Jag letade efter pepp, sökte efter triggerpunkter och famlade efter kicken. Tvivel var bara förnamnet, Wengers skuggboxning det logiska familjenamnet och vår CL-start var framåtlutad över oss, likt ett ondskefullt monster på väg ur garderoben.

Inför matchen växlade jag mellan Merseysidederbyt och det västkustska mötet mellan stadens kamratföring och kustens alltid överpresterande underdogs. Det västsvenska derbyt slutade smått katastrofalt medan Merseysideditot, vad jag då trodde då, perfekt och när Arsenals match skulle börja var jag redan så uppe i varv att matchens inledning kändes nästan logisk. Matchens start var å ena sidan otroligt överraskande men å andra sidan smått självklar. För det är ju så här vi alltid brukar börja matcherna mot andra storlag, vi vill ju alltid ha mycket boll och höja passningstempot för att skapa press mot motståndarmålet, men det brukar annars sluta med att vi antingen bränner en straff, åker på en kontring i baken eller gör bort oss på en defensiv fast situation. Men det hände liksom inget av det vanliga, vi gjorde plötsligt precis vad vi skulle och vi fick också, paradoxalt nog, ut precis det vi önskade. Och på många sätt också förtjänade. För även om Manchester United var nästan chockerande dåliga, deras centrala mittfält var erbarmligt långsamt och deras press-spel helt lyste med sin totala frånvaro, så var vi faktiskt oerhört bra. De var dåliga, men vi var också riktigt bra.

Och Wenger, som ännu en gång, stod med ryggen mot väggen och som förvisso fortfarande har/kommer att ha ett CL-fiasko att förhålla sig till, han kunde vandra in till halvtidsvilan med en nästan perfekt första halvlek med sig. Med spelare som då hade utfört den kanske bästa halvleken Wengerball vi någon sin har sett, till och med bättre än första halvleken i ligapremiären mot Everton för några år sedan. Ett flödande passningsspel, enorm rörlighet utan boll och ett motståndaruppsnurrande utan dess lika. Eller kanske snarare någon form av Wenger Ball 2.0 eller kanske till och med Wenger Ball De Luxe. Med ett spel där sövande sidledspassningar var ersatta med en lågt placerad backlinje, oerhört komprimerat centralt mittfält med B2B-yttrar i form av Sanchez och Ramsey och med ett omställningsspel som vi inte sett sedan Va-Va-Vooms dagar.

När matchen höll på att rundas av satt jag och funderade kring om jag skulle passa på att fira händelsen med en comeback för The Headmaster Ritual, men insåg snabbt att det skulle bli helt meningslöst. För bortsett från att Wenger skulle få 5/5 för sin gameplan, sin startelva och sin matchcoaching, jag själv 5/5 för att jag offrade mig och bröt mönstret genom att byta soffa mot fåtölj och låta halsduken ligga kvar i soffan, istället för runt halsen där den brukar vara, så skulle samtliga spelare få samma betyg. För jag må framstå som smått debil i min spelaranalys, men jag har, trots vetskapen om att United var urusla och att LVG på många sätt gav matchen till oss, oerhört svårt att finna någon spelare som inte förtjänar maxbetyg eller snudd på maxbetyg.


Just här var vi igår. Precis där vi skulle vara. Bild: Bildbyrån.

Från Cechs fantastiska pondus och avgörande räddningar, vilka berövade United halmstråt som skulle skrivit om den mentala kartan, till Monreals vänsterbacksspel i världsklass, till mittbacksparet Mertesacker-Gabriel som, trots att rensningar ibland såg ut som Bambi på hal is, var supersolida matchen igenom över till Bellerin som måste få nepotisterna i Katalonien att gråta blod över vad den förlorade sonen presterade igår. Vidare över till Coquelin som både stred, bröt och styrde av motståndets krampaktiga anfall, till Cazorla som var smått perfekt i sin tvåvägsroll som kompletterande mittfältsankare och förstedistributör av omställningarna och över till Özil som, äntligen, visade oss att han kan vara bäst när det gäller som mest. Som mer än någonsin såg ut som en släpande anfallare i ett 4-4-2/4-4-1-1 men samtidigt också som en regissör bakom de vindsnabba löparna Walcott och Sanchez.

Sanchez som inte bara bjöd oss på två individuella prestationer av världsklass utan också länkade ihop så fantastiskt bra med Özil och Walcott och tillsammans med dessa bildade själva arketypen för Wengers offensiva trianglar. Ramsey, som lätt kom i skuggan av nämnda triangel och som kanske också kommer att bli ihågkommen för chansen som kunde ha givit 4-0, verkade äntligen vara tillbaka som den B2B-Rambo-kämpen, fast nu med högerflanken som hemmaborg men också täckande hela banan i sitt grandiosa slit. Och Walcott. Denne lille man som i våras såg ut att var fastfrusen i Wengers box och som i perioder anklagats för att vara en One trick Pony. Han var plötsligt den store isärdragaren, löparen och assistservitören LinkUpisten. Han slet som ett djur, glidtacklade och bjöd på bollåtererövringar i smått poetisk form.

Och Wenger. Ja, jag ger honom 5/5 för gårdagens insats. För igår var Arsenal redo, igår var Arsenal med från början och i går var Arsenal hans lag. Igår var nog Arsenal mycket av det Wenger drömmer om att vi skall vara. Som en aldrig sinande våg av rörelse, med en solid borg med rätt antal spelare på rätt sida bollen och med de giftigaste pilarna att skjuta motståndarna i sank med. För United sjönk och vi reste oss. Vi behöver nog, fortfarande, ge upp årets CL, men i ligan är vi fortfarande med. Vi är två poäng från serieledning, vi har visat att våra stjärnor kan prestera även mot, på papperet, svåra lag och vi gav inte Manchester United någon som helst chans. Och vad skönt det var. Så befriande, så förlösande och så underbart. Att få känna full och total glädje, att slippa solket och bara få njuta av fotbollpoesi i dess allra vackraste form. Det var härligt, det var fantastiskt, det var underbart. Tack Arsenal. Äntligen.

Kommentarer

Bild för Woody

Fantastíska rader DM. Det är märkligt hur stor skillnad det kan vara under en och samma vecka. Tisdagen bjuder på ett monumentalt ras med sedvanligt tjatiga resonemang om Wenger och ev efterträdare osv osv. Igår bjuder Arsenal på den bästa fotbollen jag sett på väldigt länge. De första 20 minuterna var inte fotboll, det var konst. Likt Closer med Joy Divison, Likt Hitchcocks höjdpunkter, likt Beatles, likt Rolling Stones åren 68-72. Om Tisdagen var Jonas Gardell så var gårdagen Juliette Binoche eller Nigella Lawson. Där finns inga ytor, löpningar eller boxtobox. Vad man såg var spelglädje, genialitet och spelsinne. En harmonisk flexibilitet som icke synts sedan de stora dagarna i början av 2000-talet. Allt stämde nästan för bra. Det är väl just detta som gör att man blir frustrerad då allt låser sig samtidigt som gårdagen var bortskämmande. Det var som att lyssna på Lars-Erik Larsson största stunder eller Mahler. Fotboll blev kultur inte sport. Magiskt och Rock on !

Bild för Pelle

Vad glad jag blir av att läsa den lycka du kände igår, att du e så berusad av glädje att du ger Wenger högsta betyg.

Då jag inte anser Wenger bär högsta ansvaret för omotiverade spelare kan jag heller inte ge honom full credit för deras motivation igår, då jag tvivlar att det var Wenger som serverade dom taggtråd till frukost.

Theo sa själv att spelarna var inställda på att spela för fansen och managern, så credit till spelarna som gör en fantastisk match. Wenger förtjänar dock högsta betyg då hans matchplan, att pressa och överbelasta deras vänsterkant som led av frånvaron av Shaw och istället hade obeprövad yttermittfältare som vänsterback och en ovan mittback innanför gav full utdelning när vårt första mål kom, efter förmodligen tredje eller fjärde anfallet på den kanten.

 

tänk om spelarna alltid kunde motivera sig så, eller som andra hävdar tänk om Wenger kunde motivera dom så oftare...

 

Vi är utan tvekan med i ligalaget, det är inte bara så att vi ligger tvåa med två poäng bakom, vi har redan mött fyra av de fem lagen som ligger top6 samt mött Chelsea borta, det svåraste schemat av de vanliga top4 lagen...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Det jag tror att vi kan ge (bland annat) Wenger för väl ändå matchplanen i så fall. Att vi utnyttjade Uniteds svagheter och att han i andra halvlek bytte plats på Özil och Ramsey, för att motverka att United började spela mer fysiskt, och att de även hade bytt in Fellaini.

Men vilken glädje det var att se oss igår. Jag blev nästan tårögd i början. Det hade kanske smakat ännu bättre om vi hade lyckats få dit en fyra också, men å andra sidan, när slog vi senast United i ligan egentligen?

Bild för Jonas Eriksson

ja fan vad det här var kul. Att vi kan spela boll emellanåt det visste man ju, men så här? Jag skulle vilja lyfta fram Walcott lite extra i denna match. Han var helt magisk matchen igenom. Han gjorde inget mål men han bidrog till alla 3. Och gjorde även sitt i försvars spelet. Men som sagt, igår var det inte rock and roll, det var heavy metal fotboll.

 

Bild för Glenn

Var det Arsenal som var bra eller United dåliga? Jag tycker absolut det vara vi som var bra och det gjorde United dåliga. Så all credit till oss. United försökte och fick till några farliga chanser men mer rättvist med 6-1 i så fall.

Bästa jag sett Arsenal på länge. Tänk om vi kunde starta med sådan fart, aggressivitet och vilja i varje match. Då lunde vi dödat många matcher innan paus och bara spela ut i andra.

COYG

Bild för B-G

Bra text D&M. Hoppas för allas skull att det fortsätter såhär. Vi supportrar är värda såna här insatser mer än vad som skett hittills.
Ang kvaliten, vi var sagolika. Tempot/taktiken som laget/Wenger satt upp främst på vänsterkanten tydde på att han gjort sin läxa. United vart fullkomligt paralyserade.
LvGs drag att spela Schweini ist för Schneidi.... mycket konstigt. 
Att spela Rooney....otroligt skumt.  Dom har dock inte så många valmöjligheter.
Rätt glad att Herrera fortfarande är skadad, han är en av Uniteds bästa enligt mig.
 

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Inte särskilt kul att träna eller hålla på United om man ser till just Rooney-frågan. En ikon för klubben kan man väl ändå säga, men i så dålig form just nu. Min sambo undrade hur gammal han är, och jag blev lite osäker, för han känns ju äldre än vad han är.

Bild för daddy dj

Fast vi leder med 3-0 så är jag fortfarande nervös när det återstår sekunder av tilläggstiden.

Bild för B-G

Haha samma här. Det e fan sjukt :)

Twitter @grvdga

Bild för Vincent Elander

Haha samma känsla för mig, oavsett hur matcher ser ut så har jag lärt mig att man aldrig kan vara säker när det gäller Arsenal!

Bild för Byarum

När det var tilläggstid, så blev jag lugn. Jag messade min dotters kille när det var tio minuter kvar och då uttryckte jag mig "Nu borde det väl hålla", men riktigt säker var jag inte ense då,,, det är just detta som är så typiskt för Arsenal, man vet aldrig vad som kan hända. Vare sig framåt eller bakåt,,,

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Tack så mycket och ja, dels är det oerhört märkligt hur samma lag (egentligen: klubb/förening) kan prestera så ofantligt olika spelkvalitéer från en tisdag till en söndag och till detta, ja första 20 minuterna var inte fotboll, det var konst. Och även om jag inte är helt med på alla dina musik-, konst- eller (matlagnings-?) referenser så är det fullt på sin plats att dra paralleller till andra kulturella och emotionella höjdarupplevelser.

Pelle// Jag vet inte om jag är/var berusad av glädje, men uppfylld av glädje och tacksam över att få se det jag såg, det var jag allt. Och här kanske du och jag skiljer oss lite åt, för i min värld har Wenger smått blivit synonym med klubben och vice versa. Om jag förstått saker och ting rätt så har han veto i samtliga frågor som rör representationslaget och således all makt över det. Och just därför bär han ansvaret när det går dåligt och skall också hyllas när vi, som igår, spelade smått magisk fotboll. Men visst skall spelarna ha cred, det vill jag inte ta ifrån dem.

Sedan var det ju inte annat än att man undrade just det du har upp: Varför kan det inte alltid se ut så här?

Sral// 1: Jag tycker spelarna var fantastiska igår, men precis som du är inne på så skall Wenger få beröm för lagets insats igår, på samma sätt som han fick ris när det gäller vår CL-insats. Att laget, äntligen, var på tårna redan från start och inte som så ofta varit gällande, när motståndarna redan tagit ledningen, är bara ett exempel. Du tar upp ännu fler.  Och visst var det en fantastisk glädje igår. För segern i förra årets FA-cup i all ära, ligan is da shit.

2: Det var underbart att se hur trubbig han var igår. Sonen utbrast ”han ser ut som en fullegubbe” när Rooney zoomades in och ja, det är nästan svårt att inte hålla med grabben. Kanske är det så med många andra spelare som kommer fram i väldigt unga år, att de helt enkelt tar slut tidigare/i yngre ålder? Att karriärslängden är ungefär densamma och att de som startar tidigt också falnar tidigt?

jonas eriksson// Jag håller med dig om Walcotts insats igår, vilken antagligen var den bästa han presterat i klubben. Som du själv är inne på, dels i det ständiga medverkandet i offensiven, med eller utan boll, men som defensiven. Underbart press-spel kryddat med smått Rosickyska glidtacklingar. Underbart.

Mickey// Det där är så himla svårt att säga, för de känns så här i efterhand som ett av de sämsta motstånden vi stött på i år. Men gör de det eftersom vi gjorde dem så dåliga? Omöjligt att säga vad som är hönan och vad som är ägget här, men jag kan inte annat än att, precis som du, konstatera att vi var oerhört bra igår. Och tänk om varje match…

Bangkok_Gooner// 1: Tack så mycket för berömmet! Och ja, tänk om vi kunde behålla spelet på denna nivå och kunna gå in i fler matcher med denna mentala skärpa som jag tycker saknas så ofta men som var närmast i ansiktet på en igår. Det var liksom aldrig något snack, vi var på tårna från början och spelarna spred känslan av att det här klarar United aldrig. Tempot, taktiken och det ständiga utmanandet av deras ytterbackar, absolut. Sedan är det ju det där med om vi gjorde dem dåliga eller om de själva bidrog till detta, vilket är svårt att säga. Dock tycker jag, som du, att vi skall tacka för att det centrala mittfältet bestod av Carrick och Schweinsteiger, vilka inte alls hängde med och Rooney… ja då. Vad gjorde han för nytta igår? Nada.

2: Man är ju lätt luttrad, men för mig kändes det, säkert mycket tack vare det kollektiva försvarsspelets soliditet och Cechs punktinsatser när dessa behövdes, ovanlig lugnt.

Daddy dj// Man är ju liksom van att det kan gå åt h-vette precis när som helst. Det är ju ändå Arsenal. Men när Cech tog Martials (?) skott i slutet av första halvlek, då kände jag mig nästan säker. För hade de gjort mål hade de vridit om hela matchen 180 grader, de hade fått kontakt och vår rädsla hade kunnat krypa på oss (som den gjort och förstört oss förr), men när Cech spikade igen: Safe! Och där ser man vad en världsmålvakt och dennes lugn kan göra för ett så offensivt viktat lag som Arsenal.

Vincent Elander// Jag brukar vara ett ras, men igår var jag –kanske mot bättre vetande- tämligen säker efter Cechs fantomräddning. Och man såg ju även på manuspelarna att de, efter den situationen, tappade mycket av närhetskänslan. Inte att de gav upp, men att de kände avståndet och hamnade i uppförsbacke. Och det var gott att se!

Bild för Vincent Elander

Jag är nog lite ärrad av matchen mot West Ham. Innerst inne vet jag såklart att Cech är en fantastisk målvakt, men varje gång en målchans eller dylikt uppstår blir jag rätt nervös. Det har dock blivit bättre nu efter att han har radat upp flera väldigt bra insatser. Det tog dock några matcher innan jag kände mig säker med honom!

Bild för Fredde

En utmärkt insats och utmärkt skrivet. Känslan utav matchen blev att i andra halvleken så spelade vi helt enkelt av matchen, typ som man gör hemma mot Sunderland och ligger på kontring. Då fick Schweinsteiger (så dålig i första att han borde lämna tillbaka VM-guldmedaljen som ursäkt) lite tid med bollen och då såg han duglig ut.

I första halvleken så kör vi över dom på ett sätt jag aldrig sett till maken när det kommer till United. Schweinsteiger och Carrick det i mina ögon mest rutinerade (meriterade) innermittfältsparet som PL har haft på otroligt många år blir totalt överkört, Carrick passade med nöd och näppe vidare bollen till Schweinsteiger som hade 0 tid med bollen och slog bara bort den eller tappade den i farliga lägen.

Det är bara tacka och ta emot att Van Gaal köper innermittfältare istället för backar så att Young tvingas ner som ytterback, herregud vad dålig han var där. Ramsey skojade bort honom gång efter annan i positionsspelet.

Herregud vilken överkörning, när jag läser igenom inlägget så ser jag att jag bara skrivit om deras spelare och vad dom gjorde. Men ärligt talat det enda jag var orolig för var att dom skulle orsaka våra spelare skador. För även om kommentatorer och experter i studion sitter och hyllar Rooneys (Fellainis?) idiot-tacklingar, filmningar och allmäna tjurighet som att "han inte accepterar det här" så är det såna idioter som kan orsaka nånting allvarligt bara för att dom är så mycket sämre. Är det en sån karaktär man vill se mot typ Olympiacos? Jag ser hellre att nån tar tar i saker och ting på ett konstruktivt sätt.

You win some, you draw some

Bild för Micke

Bra sammanfattning av matchen, jag hade också satt maxbetyg på samtliga (förutom Özil o Alexis som hade fått 6 getingar, Hysénklass) Så glad och nöjd har jag inte varit på länge.. Så vi är överens om allt, förutom en punkt och den hör inte hit!

/Glad kvast! :) 

Bild för Sral

Tycker att, förutom Özil och Alexis som inte kan hyllas nog, och att hela laget var jättebra, Walcott verkligen cementerade sin plats som centerforward i det här laget. Härlig insats, uppoffrande spel, farliga löpningar, kombinationerna var bra och han var sådär delaktig i spelet som jag har saknat lite förut! :-)

Bild för Jonas Eriksson

Härlig inställning och underbar match. Man har nästan svårt att ta in allt som hände. Var tvungen att se matchen igen. Men efter att gått igenom matchen en gång till så får alla utom Ramsey full pott. Han var bra i 30 minuter cirka. Sen började han med sina nonchalanta passningar och dålig fokus. Men med det sagt så får han trotts det klart godkänt. 

 

Bild för Adamberg

Härligt att få ta fram en 6.a congac igen då Arsenal skönsplar. Det var längesen! Som det är nu är ju Walcott intressantare förstaval än Giroud!

Adam

Bild för Adamberg

och att ha check i målet som att ha dubbla flytvästar!

Adam

Bild för Byarum

och livboj,,,, Han ger en ny dimension åt laget. Det var så häftigt att se honom i slutet av matchen på tilläggstid när han knyter näven mot publiken och är så nöjd. När han kände att nu håller jag nollan. Svårt att med ord beskriva den känsla jag fick. 

Bosse

Bild för Kaj Poikela

Snygga, snygga rader D&M, och inte minst av dig Woody! 10 av tio.

Och jag har precis som Freddee funderat över van Gaals värvningar. Deras försvar var klent förra säsongen och det ser inte ett dugg bättre ut nu. Fler lag än vi kommer att kunna sätta press på dem. Vette fan om det här laget är bättre än det han fick ärva av Moyes. 

Nåväl. Måtte nu ingen skada sig i någon trist landskamp. Och måtte nu Walcott fortsätta utvecklas. Det finns fortfarande hyggliga chanser att han blir den där sköna forwarden för oss. Han kan i alla fall spela grym fotboll på positionen i stora matcher: cupfinalen och mot Man United. Det gäller väl att motivera sig för de övriga matcherna.

Bild för Byarum

Det är precis så här vi ska spela. Vi ska slå de andra med fart, finess och en djävulsk arbetsinsats. Det är därför vi ska spela Walcott på topp. Då springer vi sönder dem. Med Giroud blir det för stillastående. Detta var min absolut främsta upplevelse på Emirates och för en gångs skull, vilken jävla stämning. Vi var alla i extas, åtminstone i första halvlek.

När det gäller individuella insatser så avstår jag från att säga något den här gången, för detta var en laginsats av sällan skådat slag. Vi anföll som ett lag, försvarade oss som ett lag mot ett lag fullt av vilsna individualister. 

Bosse

Bild för Kaj Poikela

Ja, det är enorm skillnad på speeden i anfallsspelet när Walcott spelar så här. Och känslan är att han utvecklas. Den där knäskadan ställde till det ordentligt för honom och han tappade nog (väl) en del av farten efter operationen. Men han har samtidigt blivit starkare och fått en sån där "football brain" som Hansen påstod att han saknade.

Bild för Davidsson och Mannen

Byarum// 1: ”det är just detta som är så typiskt för Arsenal, man vet aldrig vad som skall kan hända. Vare sig framåt eller bakåt”…” I sak håller jag HELT med dig och det är också därför denna match känns så konstig och annorlunda för mig. För efter Cechs benparad, så var det som om något konstigt och synnerligen ovanligt lugn drabbade mig. Helt olikt alla Arsenalsammahang. Men jag säger inte att min upplevelse var den rätta och din/er var den mer verklighetsförankrade. Snarare tvärtom.

2: Livboj, absolut. Jag kände också någon sorts by proxy-glädje å hans vägnar. Härligt. 3: Precis. Stabil defensiv, omställningar och speed. Va-Va-Voom, då var vi som absolut bäst.

Freddee// Håller med dig och tack så mycket för berömmet!  Och visst står vi i tacksamhetsskuld till van Gaal får med det mittfältet och med de alternativen på ytterbackarna tillgängliga så framstod till och med Arsenals trupp som habil (Med Shaw och Herrera skadade och Schneiderlin på bänken…).  För, som du är inne på, med det centrala mittfältet att möta hade vårt rena lekstugan och de blev också ett lätt byta för andra Arsenalspelare att plocka poäng mot, exempelvis Walcotts glidtacklingar på Schweinsteiger och Ramseys borttryckande av både SS och Young (även om han var ytterback).

Så vi spelade av och höll koll på dem. Ungefär som vi kunde göra mot Stoke och förhoppningsvis kommer att göra mot Sunderland.

Micke// Tackar för de värmande orden och härligt att du kände igen dig i texten (bedömningarna).

Sral// Jag håller HELT med dig. Vilken rörelse, vilka ytor skapade för andra och vilket link-upspel. Delaktighet, precis.

jonas eriksson// Jag såg om första halvlek i går kväll och den var faktiskt lika bra som jag minns den. Första halvtimmen var lysande, sedan vacklade vi innan vi visade att vi stod pall och de slaknade. Ramsey ja… både och. Jag tycker han höll bra klass matchen igenom men var kanske mer framträdande med boll i första, eller första 30 minuterna. Men vad vet jag? Jag är bara glad och nöjd.

Platini// 6:a Cognac, inte illa och inte helt fel läge, kanske! Och Walcott, absolut. Cech och dennes räddande säkerhetsbälte, jajjemensan!

 A-C//1: Tackar och håller med kring Woodys rader! LVG:s värvningar var fantastiska, härliga och underbara att se. Om man inte håller på United… Men framför allt är hans matchning det stora frågetecknet. Att välja ett sådant, förvisso meriterat men, segt och orörligt mittfält var ju som att be om bekymmer. Och Walcott, absolut. Helt rätt. 2: För precis som du/ni är inne på så får vi en extra dimension i Walcotts speed, men framför allt mer nu när han lärt sig använda den mer smart. Inte bara kuta längs linjen som en gammaldags winger utan runt, runt och isärdragande från sin centrala utgångspunkt ut till kanterna och tillbaka. Och precis fotbollshjärnan har börjat växa till sig, vågar vi hoppas på det?

Bild för Kaj Poikela

Det är lätt att drabbas av en överoptimism (gällande Theo) efter en sån här prestation, men nu vet vi ialla fall att han kan lira där uppe och att han kan göra det mot stora lag och i viktiga matcher. Och det är inte det sämsta att ha en "impact-player" som Giroud på bänken. 
Det är väl det jag sitter och hoppas på: Att Walcott fortsätter att löpa bra, men att vi kan skicka in Giroud om vi måste försvara en ledning eller att ha ett tvåmannaanfall (som Wenger körde med ett par gånger förra säsongen) när vi jagar mål.

Hoppas också att Welbeck kommer att hinna ha någon slags bra effekt på vår säsong.  

Bild för Sral

Nej, det är kanske mycket att hoppas på att Walcott gör en lika bra insats som mot United varje match, men jag tycker allt att han blir mer och mer komplett i sitt spel. Sen är det ju som du säger, det är inte helt fel att ha en annorlunda spelare i Olivier Giroud att slänga in. 

Bild för Davidsson och Mannen

A-C// Absolut, visst är det lätt att åka med. Men om Walcott kan använda sin nytränade fotbollshjärna även tillsammans med annan forward (Benzema verkar pissed över alla tidiga byten i Madrid, just saying), så kan det bli riktigt kul att följa den lille Walcotts färd hos oss. Och Welbeck... kommer han komma tillbaka denna säsong, tror vi?

Bild för Kaj Poikela

Om vi fortfarande är med i ligaracet och någon av cuperna när han blir återställd så borde han kunna vara med och bidra. Welbeck har "det där" i sig.

Bild för Woody

Walcott är väl 26 idag. Det är liksom dags att börja spela fotboll, inte bara springa fotboll. Har sagt det i alla år. Walcott måste utveckla sig. Nu såg vi att han har mer att tillföra än snabba springrusher, så det är bara att hoppas på fler sådana prestationer. Lyckas han med det så tar han in Oxrulladen på Walcotts studiecirkel i fotbollssparkande så kanske denne också breddar sitt register. Tänk vidare om Ramsey kunde minimera felbesluten och vässa fotbollshjärnan. Gör han det är det världsklass, något han periodvis visat upp hos The Pride. Istället för att som avarterna ständigt köpa så vill jag att Arsenal utvecklar i sann N5 anda. Rock on !

Bild för Sral

Det är så härligt med en som tänker som du, Woody, i en tid där "köp!köp!köp!" har blivit vanligare och vanligare. Håller med dig i dina tankar om Oxens och Ramseys potential, sedan känns "the Jeff" och Iwobi som spännande namn, t ex. 

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// 1: Visst kommer även Walcott ha sina bättre och sina sämre dagar, men jag håller med dig. Han ser inte längre ut att vara en-ticks-ponnyn som han, periodvis, kändes som förr.

2: Jag önskar att alla skulle tänka som Woody, i alla länder och i alla klubbar. Men där är vi inte idag, i den moderna fotbollen. Frågan är hur Arsenal skall överleva med dessa, mer odla/föräldra än inhandla.

A-C// Jag hoppas att du har rätt. Om att Welbeck kommer komma tillbaka ordentligt. Och om att han har det där speciella.

Woody// Utveckla och förädla framför inhandla. Vacker tanke. Hur tar vi med oss den in i den moderna fotbollen och den segertörst vi, många av oss, bär på?

Bild för Woody

DM// Min vackra tanke gör att segrar om de kommer blir bra mycket mer trevliga än tvärtom om du förstår vad jag menar. Seger och triumf till varje pris ? Nej tack ! Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Detta tycker jag är så otroligt svårt. Eller snarare är detta, för mig, väldigt svårt. För jag håller med dig, de helköpta segrarna -såsom psg:s, chelseas och citys, är ingenting värda. Men vad säger vi om Bayerns, Manus, barca och Reals?

Och kan vi tänka oss en framtid med ett Arsenal förvisso jobbar både ädelt och på många sätt riktigt. Men som vi "vet" ingenting kommer att vinna?

Oerhört svåra saker det här. I varje fall för mig.

Bild för Woody

DM // Lyfter tyvärr på hatten för ManU under Ferguson, Bayern M och Barcelona. Minns annars tillbaka på även där tyvärr Liverpool och Nottingham. Det var trots allt berömvärt, i synnerhet Brian Clough. Rock on !

Bild för Byarum

Litet kluven vad gäller Bayern. Tycker de var mer hemvävda tidigare. Nu är de ganska mycket ett köpelag... Eller så är jag bara avundsjuk,,,

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Woody och Byarum// Å ena sidan lyfter även jag på hatten för manu och Bayern. Å andra sidan ogillar jag den monopolställning som Bayern har tillskansat sig i Tyskland där de har helt andra ekonomiska muskler än de andra klubbarna som år efter år får se sina bästa spelare köpas av den Store Röde Jätten Glufs-Glufs. För ingen kan väl säga annat än att även Bayern har blivit ett köpelag, precis som United. Fast med de skillnader, gentemot psg, chelsea och shitty, att de är någotsånär egna pengar de spendera. Att de sedan använder sitt övertag för att utarma både spelar- och sponsormarknad, vilket gör att de andra lagen får än mindre smulor att plocka upp, gör ju dem inte mer charmiga.

När det gäller real och barcelona sätter jag dem faktiskt i samma fack som de ekodopade lagen. Inte för att de har en shejk, men för att nepotistiska ryggkliande mellan klubbpotentater och politiker gjort att andra lag, konsekvent, stympats medan dessa två, av olika politiska krafter, gynnats och hållts under armarna. De katalanska bankerna som av de katalanska politikerna beodras ge lån till 0%-ränta, real som ständigt skyddats av både fascistiska politiker och Madrids lokalpoliker och som till och med sålt sin träningsanläggning för miljonbelopp för att sedan, året efter, få den tillbaka gratis av Madrids stad etc etc etc.

Jag hänger en del i södra Spanien och när vi varit i Malaga och Granada har varje sportaffär och varje turiststråk varit knökfulla med barca- och realtröjor, medans stadens egna lags tröjor lyst med sin frånvaro. När jag frågat runt har jag blivit hänvisad till La Rosaleda respektive Estado Nueva Los Cármenes, vilka båda liger utanför stadskärnorna, för att finna Malaga respektive Granadatröjor (till pojken). De spanska storklubbarna hålla, på så många sätt, under armarna att inte heller de går att ta på allvar längre. Sedan går ju barcas länkar till Qatars förtryckarregim att titta mer på. Om man nu känner för det.

Bild för Woody

DM // Håller med dig om att B och RM i förhållande till övriga klubbar i Spanien får en orättvis behandling av ytterst tveksamma mått. Min idag 81-åriga moder har ett stort fotbollsintresse och blev så sakteliga Valenciasupporter. Vid ett besök i Spanien tänkte jag köpa en Valenciatröja vilket såklart var fullständigt omöjligt. Hittade ett litet klistermärke efter att ha besökt typ 15 turistfällor. Däremot fanns det garanterat en massa Barcelonatröjor med namnet Tjatan eller vad han heter. Det trista i kråksången är väl att detta lyckas i avseende på att fixa nya fans. BM har väl som du säger i stort skaffat sig positionen genom eget arbete, får man hoppas. Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

Woody// Ja, men precis. För mig är det nästan chockerande att övriga klubbar går med på att stå i denna ständiga skugga. Går du in på vilket brittiskt sportvaruhus så finns det en herrans massa lags tröjor att handla, allt från olika landslag till EPL-lag och FL-lag i mängder. I Spanien är det, som du nämner och som jag varit inne på, raka motsatsen. Hur f-nken kan alla andra spanska lag bara sitta och gilla läget? Är de chanslösa på förhand pga alla de strängar som nepotism-politiker drar i? Är de rädda att de två stora skall gå all in på en europeisk superliga, eller vad är problemet? För mig är obegripligt att de bara fortsätter att ta sk-t. Grrr.