Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Can We Play You Every Week part 2

Davidsson och Mannen
fre 16 okt 2015 kl 07:59

Nu har vi alla slickat våra sår, rätat våra krökt krumma lemmar och kämpat med att hantera den tomhet som ett landslagsuppehåll innebär för oss, numera smått, abstinenta Arsenalister. Livet, som under en och en halv vecka har varit på sparlåga, som har varit satt i transportsträcka och som liksom pauserat sig själv skall nu vridas igång igen, och detta då Arsenal skall ta sig till Liverpool Street Station för vidare transport till Vicarage Road, en knapp halvtimmes tågresa nordväst om London.

Detta är en resa som jag önskar många att få uppleva för Watford är en lite smågullig sovstad för samhällsmedborgare i övre medelåldern och Vicarage Road är en, som det tydligen heter, både genuin, gemytlig och charmig fotbollsarena. Innan avspark kan man känna lukten av stekt lök, av bacon som just lagts på hällen och av något lätt vidbrända hamburgerbröd, ända in i den lilla förstadskärnans torg, där helgkommersens snällare avdelning just skall till och rundas av. Men det är inte därför jag skriver denna text, det är inte för att berätta om varken Watford eller fotbollsarenan som jag skriver utan för att vi, nu på lördag, äntligen skall få uppleva riktig fotboll igen. Personligen skall jag fira bröllopsdag med min fru, sitter därför i någon form av fotbollskarantän och kommer att få sikta in mig på reprisering av matchen men som den godhjärtade medmänniska jag är unnar jag er alla andra en synnerligen god lördag i Arsenals underbara sällskap.

För det som såg så otroligt otrevligt ut under arbetsveckan före senaste Premier Leagueomgången, det blev i och med segern mot Manchester United till en strid ström av gnistrande leenden. Och man kunde, eller snarare kan, ju inte annat än att önska att få möta ett lag som United varje omgång, varje vecka. Ett lag som, inte helt olikt Arsenals värsta syndande, vilade på ett potentiellt utslag av bollinnehav och samtidigt, precis som Arsenal tenderade att göra under tiden mellan Gilberto Silva och Francis Coquelin, synnerligen givmilt öppnade det centrala mittfältet för ymnigt motståndarflöde. United som var så generösa med markeringsmissar och dumdristigt positionsspel att jag nästan led med Unitedvänner i bekantskapskretsen. Fast bara nästan. Eller inte alls.


The Rookery End, klackkortsidan som inhyser en lika mysig som välsorterad bar. Bild: Manu-Mats

Men det kan vi ju inte. Vi får inte en den ynnesten. Vi får helt enkelt inte spela mot Manchester United varje omgång och lördagens motståndare Watford styrs snarare av den gamle spanske högerbacken Quique Sánchez Flores än av holländske Louis van Gaal. Så frågan kan inte bli om vi kan möta ett LvG-lag varje vecka, utan istället hur vi kan spela som vi gjorde mot United, varje vecka. Så frågorna inför lördagens match blir hur vi skall göra för att upprätthålla den smått fantastiska rörelse, i det offensiva spelet, som vi hade under Unitedmatchens första 20-30 minuter och hur vi skall göra för att till denna offensiv, lägga samma tämligen lågt sittande, men ändå oerhört aktivt arbetande defensiv. Innan dessa frågor berörs vidare vill jag dock tillägga att startelvan bör se ut på följande sätt:

Cech
Bellerin – Mertesacker – Gabriel – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil

Ramsey – Walcott – Oxlade-Chamberlain

De fem bakre: Här ser jag ingen som helst anledning till någon sidstepp från det normala, mer än att Koscielny vilas till han är fullt frisk och i fullgod form. Gabriel har på många sätt visat sig redo att stiga fram när någon av de ordinarie mittbackarna är indisponibel och även om Bellerin spelade hela matchen mot Sveriges U21-landslag så tror jag gott och väl att även han är duglig att spela tillsammans med de övriga tre, landslagslediga, i backlinjen. Därför kommer vi att ha en bakre femma som sitter som en smäck.

Mittfältet: Både Cazorla och Özil var framgångsrika under sina respektive landslagsuppdrag, den förstnämnde med några mål och den senare med dito assist. Men det enda som jag, om den smutsiga sanningen verkligen skall fram, bryr mig om är att de kom tillbaka skadefria och i spelbart skick. Så verkar nu faktiskt vara fallet varför de tar platserna bredvid den lika självklare som landslagsspelsbestulne Coquelin. Boom, även där smäckar det gott.


Och här vandrar fantasterna hemåt på The Vicarage Road. Bild: Manu-Mats.

Anfallet: Som du säkert redan vet så anser jag att Ramsey inte skall spela högerytter eller central mittfältare utan istället skolas om till så kallad Falsk 9:a. Men med det sagt så tager man vad man haver och då Sanchez inte skall kramas sönder och samman även denna säsong, och därför faktiskt bör vilas på lördag, så får Ramsey även denna match starta som högerytter bredvid den i nuläget självklare Walcott och truppens mest Sanchezlike spelare, Oxlade-Chamberlain, inkilad till vänster. 

Frågorna: I min värld är inte frågan om vi skall vila spelare inför veckans möte med Bayern München, för årets Champions Leaguekampanj är, i och med de katastrofala insatserna mot Dinamo och Olympiacos, för länge sedan över. I stället skall vi fundera på hur vi på lördag skall kunna prestera fotboll i stil med den vi bjöd på senast, i matchen mot Manchester United. För här är Watford van Gaals raka motsats. Och Watford är inte bara en modern, otäck fotbolskartell kryddad med en samling tämligen spännande EPL-rejects i form av Gomes, Capoue och Diamanti, utan också ett lag som spelar en synnerligen välbalanserad fotboll, med tät defensiv och ett tilltalande omställningsspel. Ja, som ni läser själva, rena antitesen till van Gaal-ball.

Så trots att det skiljer tio tabellplaceringar handlar det bara om sex poängs skillnad, de har nollat tämligen etablerade Premier Leaguelag såsom West Bromwich, Southampton och Swansea och ligger fyra placeringar högre än chelsea i tabellen. Och även om det sistnämnda inte alls säger speciellt mycket så är Watford en motståndare att ta på största allvar och en motståndare som nog passar oss tämligen illa. Vi kommer med största sannolikhet ha majoriteten av bollinnehavet framför ett tätt sammanpackat hemmaförsvar och vi skulle mycket väl kunna halka på det vanliga bananskalet i form av omställningar i baken. Men om vi ändå, motståndets olikhet till trots, lyckas hålla samma fantastiska rörlighet utan boll, samma smartness med densamma och samma effektivitet som vi, på det stora hela, hade mot United. Om vi lyckas spela på ett sådant sätt att Watford ser ut som United. Som om det faktiskt är dem vi möter ännu en vecka. Ja då kanske även lördagskvällen kan bli trevlig. Själv skall jag fira bröllopsdag med frugan. COYD&M.

Kommentarer

Bild för Sral

Det enda jag bryr mig om här är tre poäng. Förstår till fullo att det inte alltid kan se ut som första halvlek mot United varje gång. T om Invincibles-upplagan (om vi tänker både före och efter den säsongen) hade ju problem mot de "mindre" lagen ibland. Så skit samma hur det ser ut, seger och att stanna kvar i toppstriden är det viktiga. 

Bild för Kaj Poikela

ja, jäsiken D&M. Här har man gått omkring och smålallat under landslagsuppehållet och tagit tre poäng mot Watford för givna. Tills du fick mig att landa på jorden igen. Det kanske inte ens blir tre poäng. 

Bild för Byarum

Jodå, det här ska vi fixa. Det viktiga är att vi spelar med fart. Blir vi stillastående, så får vi problem. Watford ska vi klara av utan Sanchez. Jag läste nånstans i en intervju med Wenger att Samchez vill spela alla matcher, bara han kan stå på benen, men det vore väldigt klokt att vila honom inför framtida uppdrag. För min del räcker det "one-nil" Arsenal, bara vi vinner. 

Sen försöker jag tolka varför stavade Chelsea som du gjorde, men det kan vi kanske ta en annan gång,,,

Jag håller verkligen med dig om att landslagsuppehåll är en styggelse för oss Gunnersfan,,,,

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// Det är precis som du säger och säkert jag som uttrycker mig lulligt och otydligt. Självklart struntar man i hur det ser ut rent spelmässigt. Det jag ville ringa in var mer resultatet av spelet. Att vi dunkade in tre snabba mål och därefter stängde matchen totalt (om än lite avhängt målvaktsparad just före halvtidsvilan). För jag älskar när vi spelar fult men ändå vinner, så min poäng var som sagt inte det estetiska utan hur vi totalt körde över United med tre snabba mål och sedan No Go. Så absolut, skit samma nur det ser ut, seger och att stanna kvar i toppstriden är det (enda) viktiga.

A-C// F-n jag är sådan Doctor Sadness (om ni minns den Rally-figuren) som kommer in och tar ned stämningen när den blivit för hög och man har lite för kul. Sådan är jag. Ner i sk-ten, bit på naglarna och odla magsåret! Mvh Dr D&M

Byarum// Visst skall vi klara av Watford utan Sanchez, men det jag ville ringa in (men kanske inte var så bra på) var just det du är inne på; om vi behåller farten, rörelsen utan boll och inte trillar ned i vår dödsfälla där vi rullar runt i sövande sidledsspel. Då kan vi vinna. Och även jag älskar, som du vet, one-nil.

Hur stavade jag till chelsea? Jag stavade nog bara fel? Jag hoppas jag bättrar mig till nästa gång.

Bild för Byarum

Tänkte att det fanns en speciell symbolik med att stava med en gemen i stället för versal,,, tyckte det såg snyggt och symboliskt ut,,,

Bosse

Bild för Jonas Eriksson

Ja jag mår då sjukt dåligt dessa landslags helger. Finns inget värre än en helg utan Arsenal Och premier league. Det är fan så det är värre än hela sommar uppehållet. Så jag tackar Gud att inte jag behöver åka iväg med frugan på nått som står i vägen för en match. Hur kan man planera så illa? ;)

sen tror jag att sanchez inte går att stoppa från spel. så det blir nog han istället för oxen.  

 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Byarum// Precis så var det. Så futtig är jag. Men jag kan inte skriva lag som chelsea, barca, city eller psg med versaler. Det blir bom stop för mig och då återstår endast de gemener de har gjort sig förtjänta av. Jag är inte någon större människa än så. :-)

jonas eriksson// -Appropå ovan avhandlade ämne: Skall du inte ha versaler i ditt namn? Men visst är landslagsuppehåll rena pinan och visst borde jag ha vetat bättre än att låta oss fira vår bröllopsdag just en lördag. Otroligt svagt av mig. Och det där med Sanchez: Han verkar ju, som du är inne på, smått omöjlig att stoppa från spel. Lite som Özil eller som Messi i barca: "Jag spelar när jag vill" och eftersom dessa herrar vill spela så spelar de. Detta är väl lite som det är idagens moderna och pengastyrda fotboll där stjärnorna och deras agenter är de som styr. Men problemen hopar sig när en spelare, likt Sanchez förra våren och Özil året dessförinnan kroknar och helt tappar form. Då skall det finnas en styrande eller linkande hand som får aktuell superstjärna att insé läget och sitt eget (för att inte tala om lagets) bästa.

Bild för Jonas Eriksson

Små män = smått 

Stora män = stort

Nej jag skäms över att jag är så dålig och slarvig med textning mm. Men skyller på dyslexi och lite lathet.  :) Håller med om att sanchez borde vila lite men som det låter så får han ju bestämma det själv. Och det kan man ju tycka vad man vill om. Men personligen kan jag tycka att det luktar lite svag ledar stil från Wenger faktiskt. 

 

Bild för Torbjörn Nylin

Ja, skulle gärna vara på plats och känna stekosen, är väl lite det genuina man saknar med Emerates bygget. Hoppas också Ox får starta men vill ha  med Giroud från start, tycker och tror precis som du att de kommer ligga lågt med laget och då passar han bättre än Walcot.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Pelle

Grattis på bröllopsdagen, får man fråga hur många år?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

jonas eriksson// Jasså, är det så det är? Då förstår man varför jag kör med versaler i mitt alias!

Torbjörn Nylin// Ja, det låter ofta lite löjligt när man refererar till arenor, eller annat, som "genuina", men det är ju egentligen mycket just det man söker. Som Vicarage Road, som Goodison Park eller som exempelvis Selhurst Park; underbara arenor. Sedan förstår jag hur du tänker med Giroud och det lågt liggande motståndarförsvaret, men jag vill att Walcott tränas just på detta, eftersom detta är hur merparten av Arsenals vardag ser ut. Och så länge Walcott är förstaval skall han trimmas även i sådana utmaningar.

Pelle// Tackar. Och vi är f-nken i mig uppe i sex år som gifta nu.

Bild för Tillis

Herregud, sex år !!  Då är det väl snart en tyst minut som gäller och inga missade Arsenalmatcher.

 

Bild för Davidsson och Mannen

Tillis// Och näst år, ungfär så här dags, firar man förhoppningsvis ännu ett. Och ännu en missad Arsenalmatch. (Fast jag är ändå nöjd, jag lyckades hålla mig i okunskap till jag lyckades se den i sin helhet efterföljande morgon. Gôtt!)