Medlemmar: 8554 st.
Visa menyn

Wasted Years

Davidsson och Mannen
tor 3 mar 2016 kl 17:57

“Too much time on my hands, I got you on my mind. Can't ease this pain, so easily. When you can't find the words to say, it's hard to make it through another day. And it makes me want to cry, and throw my hands up to the sky.”

För mig peakade Iron Maiden i och med den dubbla liveskivan “Live After Death” där, i princip allt det bästa, med viss passus för avsaknaden av ”Drifter”, fanns med. Paketerat med en sexton sidor och LP-format stor sk. bookleg med bilder, turnédatum, teknisk information och mycket, mycket mer stod skivan som något sorts befästelse över deras tretton månader långa ”World Slavery Tour”, men framför allt som ett monument över deras smått gränslösa framgång. Skivan hade allt som en då 12-13 år gammal förlaga till nuvarande bloggande familjeförsörjare kunde önska. Men den, eller snarare de tretton månaderna på vägarna, tog också sin tribut för ett band som därefter succesivt tappade i kvalité och uppfinnelserikedom.

Visst var skivorna ”Somewhere In Time” och ”Seventh Son of a Seventh Son” oerhört bra hårdrocksskivor och de konserter jag såg på skivornas följande turnéer var lika magiska som avgörande för mig då. Men bandet hade sakta men säkert börjat falla ned från den ohotade tronen av nydaning, av stigfinnande och av progression för att istället bli nostalgi, igenkänning och Zvennefolkfest. Inget ont i det, men det kreativa nyskapandet har sedan dess lyst med sin frånvaro och ersatts av något arenarock, underarmsklapp och pannband att dölja det allt högre upp klättrande hårfästet. Men det var också på en av dessa skivor, på ”Somewhere In Time” som Adrian Smith’s låt ”Wasted Years” fanns med. En låt där han tittar tillbaka och saknar sitt hem, sina nära och kära, men även instruerar lyssnaren att se framåt, gå vidare och inte fastna i att ständigt försöka återfå dessa redan förlorade år för att istället inse att vi just nu lever de gyllene åren.

Någon stans där både möts och skiljs Manchester Unitedfantasten Adrian Smith, mina och Arsenals vägar åt. För precis som Mr Smith har jag ibland för mycket tid, för mycket känslor och för mycket smärta inom mig. Tid, känslor och smärta som jag ohämmat lägger på eller får tillbaka av fotbollslaget Arsenal. Arsenal har för mig alltid varit någon sorts känslomässiga oredans guldkalv, klubben har givit mig oerhört av både euforisk glädje och blytung smärta men framför allt har jag i perioder känt att jag låtit klubben få alldeles för stor betydelse för mig i relation till det mer närliggande livet jag i vardagen lever. Jag tror inte detta är något speciellt för mig, snarare tror jag att det är en tämligen vanlig företeelse att låta en idrott eller ett lag bli både befriande verklighetsflykt, krydda till den vardagliga anrättningen och målbild för en mängd komplicerade projektioner.

När Arsenal nu, för vilken gång i ordningen, håller på att spela bort en matchboll, som likt en skänk från ovan, givits oss kan jag inte annat än tänka på just Maidenlåten Waysted Years. När alla vanligtvis konkurrerande lag gör bort sig, går på knäna eller är satta i pausläge i väntan på nästa års frälsare, har vi alla triumf på hand. Triumf vi ännu en gång bara kastar i sjön. Efter att ha förlorat mot det sämsta Manchester United man i mannaminne sett, ett United med nästan en startelva på skadelistan och ett United som till stora delar bestod av juniorer. Efter att ha förlorat mot ett Swansea, som förvisso lämnat den kvicksand de fastnade i under Monk, som var fastnitat i bottenträsket och som vilade hela sex spelare inför nästa omgångs sexpoängsmatch mot Norwich och som uppenbart, i och med detta vilande av startspelare, på förhand ansett slaget förlorat mot oss. Då känner jag att vi håller på lägga ännu ett år till alla dessa bortkastade.

För jag ser inte något som helst mervärde i att hålla näsan ovanför den ekonomiska vattenytan genom att sluta trea eller fyra i ligan och därmed gå till Champions League, år efter år. Delta i ett gruppspel, gå vidare som grupptvåa bara för att åka ur i åttondelen eller i bästa fall kvartsfinalen. Säsong efter säsong, år efter år. För mig är detta 100 % ointressant. Det ger mig absolut ingenting och är mer eller mindre att anse som en transportsträcka, som någonting nödvändigt ont eller som bukfylla utan smak eller konsistens. Mer eller mindre bortkastat. För mig är det enda som spelar roll segrar, erövrade titlar och vunna pokaler. Fjärdeplatsen är, vad Wenger än må hävda, ingen sportslig trofé.


En finklädnad från en tid långt innan vi började slänga bort våra år. Bild från Pixabay av ”Ramallo”

Fjärdeplatsen är uppenbarligen en ekonomisk trofé eftersom den möjliggör kvalspel till den kassako som Champions Leaguespel har kommit att bli. Spel som möjliggör att klubben blir rikare och rikare och att ägare Stan Kroenke således kan ha en än mer solid garanti att använda när han skall låna pengar till ännu ett bygge, för ännu en investering eller för att erövra ännu en flådig marknadsandel. För ibland känns det som att det är just det som fotbollsklubben Arsenal har förringats till att bli. En liten användbar bit i ett stort ekonomiskt pussel. Ett redskap, ett don eller ett instrument användbart till att göra vår redan oerhört rike, men vad det verkar av fotboll helt ointresserade ägare, än mer stormrik.

Med den fotbollskartan vi då hade att orientera oss med förstår jag byggandet av Emirates Stadium. Jag förstår att det handlade om att öka matchinkomsterna och att vi, utifrån det perspektivet, hade växt ur Highbury. Jag förstår också att vi, utifrån byggandet, var tvungna att sänka såväl kostnader som ambitionsnivå till att få de nödvändiga inkomsterna som spel i Champions League innebar för att hålla klubben och byggandet igång under tiden och jag förstår även att de sportsliga framgångarna fick stå tillbaka till förmån för de ekonomiska. Vidare begriper jag också att kartan, i och med oligarker, shejker men även lukrativa TV-avtal, helt har ritats om och att de ökade matchintäkter som vi då trodde oss få nytta av idag inte alls är lika avgörande.

Jag begriper allt detta men för mig är åren från senaste ligasegern mer eller mindre bortkastade. Jag ser att vi idag faktiskt är rika som troll men också att klubben och dess följare hålls fångna av en allt mer vedertagen acceptans för det högst mediokra. Ägare hålls nöjd och glad med pengabringande Champions Leaguespel, Wenger får fortsatt mandat så länge han ger ägaren det ägaren önskar och styrelserummet är numera helt dränerat på allt vad både fotbollskunnande, framtidsvisioner och kärlek till klubben heter. När Wenger nådde framgång gjorde han det som banbrytande revoltör. Men han gjorde det också med ärvd backlinje och med det oerhört stretsmarta Arsenalfanet David Dein vid sin sida. Dein drog i rätt FA-trådar och håll samtidigt den lika ideologiske som excentriske Wenger i verklighetsanpassningens strama tyglar och därmed klubbens framfart i rätt riktning.

Idag finns ingen Dein, ingen streatsmartness och inga stramande tyglar. Wengers naivitet, hans ideologiska korståg och förkärlek för de egna metoderna får ohämmat härja fritt i klubben. Hans ord är lag, hans åsikt den allenarådande sanningen och de enda, eventuella, gränser som finns är om inflödet av cashen skulle sina. Fast då finns ju å andra sidan matchinkomsterna att trösta sig med och om även de skulle sina så finns de lukrativa TV-avtalen att falla tillbaka på. Varje säsong spelas av för att erövra ännu en biljett till Kalles Chokladfabrik där Champions Leaguepengarna virvlar sig rakt ned i klubbkassan, som i sin tur är själva egenvärdet med Kroenkes ägande av klubben. Skit samma om vi inget vinner. Så länge pengarna kommer in. Bröd och skådespel så förblir pöbeln nöjd. Ge de svältande Arsenalfansen en påse karameller så håller de säker tyst. Så kan jag köpa en ny ranch eller bygga en ny arena i Los Angeles lockande footballmarknad, så länge.

Så slänger vi bort ännu en säsong, ännu ett år av våra liv. Du och jag blir äldre, rynkorna blir fler och de Arsenalrelaterade såren några ytterligare. Wenger kastar med sin självupptagenhet, sin envishet och sin totala ovilja till utveckling bort ännu en chans, kanske den sista på många, många år och en rad av Wasted Years får ännu en länk att lägga till de övriga. Jag kan inte skylla på dig Kroenke, inte heller på dig Wenger. Jag väljer själv att titta på Arsenals matcher, att investera tid, tankar och känslor. Jag har endast mig själv att skylla. Men jag tycker ändå att dessa år av medelmåttlighet, dessa år av löften om War Chests och alla dessa försummade chanser som legat där framför oss, är lika bortkastade som smärtsamma. Igår kväll, efter den patetiska plattmatchen mot Swansea, kände jag endast tomhet. Och inför lördagens NLD känner jag tja… det är gott att ta en öl redan efter lunch. Allt detta hopp, all denna längtan och all denna kärlek. Det känns mest bortkastat. Du och jag, vi är bara presumtiva konsumenter, bara abonnemangsköpare och bara små, små barr att lägga intill andra i en allt växande stack. Tack styrelsen, tack Wenger och tack Kroenke för det. Tack för att ni har stulit och berövat mig min klubb och tack för alla dessa bortkastade år.

Kommentarer

Bild för Sral

Bortkastade var väl lite hårt. Det är klart att man drömmer om titlar, men det finns mycket annat att uppskatta med fotboll och Arsenal också. I alla fall för mig. 

Bild för Ola Svärd

Mm men tänk bara tanken på hur du skulle må om du vaknade upp som en Poolsupporter eller om din morbror i mitten av 70-talet gett dig en Tottenham-poster istf en lagbild på ett lag i rött o vitt. Fy fan vilken kräksjuka. Oändligt tacksam mot min nu 90 åriga morbror.

Att vinna ligan är härligt o bra - men det är inte allt...Såtillvida inte någon av ovan nämnda lag tar det.

Vi kämpar på !!

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Alexander Stålnacke

Herregud, mer sånt här nu en sketen torsdag hemma med hunden och ett gäng mariestads. T.A du är en klok man. 

Seriöst så är väldigt många på oss nu, media och alla fotbollsintresserade -på grund av de så högt ställda förväntingar vi har på oss. Fan det är jobbigt just nu men hellre det än att vara en sketen scouser utan några förväntingar alls!

Bild för Adamberg

Tack D&M. ibland önskar jag att jag vore Wets Ham supporter eller varför inte Crystal Palace? Jag skulle i alla fall inte känna mig lurad.  Och framförallt inte känna vanmakt att systemet , ägarna och inte minst de sanslöst oflexible, nästan blinde och numera befriad från all kreativitet- Wenger kidnappat klubben genom att bara se till att vi kommer fyra. Håller med- totalt ointressant med de reurser och löften klubben har och ger. West Ham ell CP har andra löften, hopp och förväntningar men de har inte låsts fast i ett status quo som vi inte ser nåt slut i. Eftersom för Wenger är hans egna idéer mycket mycket viktigare än klubben.Allt annat är totalt bullshit. Hans fans kan inte ta ansvar för om han får tråkigt i sitt pensionsliv.  När går nästa West Ham match?

Adam

Bild för Sral

Är det att "kidnappa" en klubb när den har blivit topp fyra varje år sedan 1996-97? I så fall, kidnappa? Yes, please.

Bild för Pelle

Klok som vanligt

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för B-G

Klok som en bok! :)

Twitter @grvdga

Bild för Adamberg

Det låter som om du utgår ifrån att vi INTE skulle varit bland de 4 bästa de senare åren med det spelarmaterial vi har om vi haft en ANNAN coach, Scral? Det kanske till och med hade gått bättre än så?

Adam

Bild för Pelle

Hur du än vänder och vrider på det har det inte gått dåligt. Att man har krav och önskemål om ligasegrar är en sak, men att aldrig hamna utanför CL är inte dåligt. Gäller att ha lite nyans till allt trots allt.

 Satsa du på West Ham o lek i ingenmansland.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Precis. Nyans. Det kanske hade gått bättre med någon annan, vem vet? Men hela tiden topp fyra, hela tiden Champions League, det är inte direkt som att klubben är körd i botten. Wenger har gjort det bra under Emirates-eran. Det hade kunnat gå bättre och det är inte en period han får fem stjärnor för, men någonstans mellan en stark trea eller en fyra. Att kalla det för att "kidnappa klubben" är en sanslös överdrift.

Bild för Adamberg

och inte minst med den ekonomin vi har som D&M påpekar så snyggt ovan.

Adam

Bild för Jonas Eriksson

Ja tur att ölen iallafall smakar bra. Allltid nått att glädjas åt i all bedrövelse. 

 

Bild för Davidsson och Mannen

Alla som kommenterat//Först och främst vill jag tacka er för att ni engagerar er, kommenterar inlägget och därmed håller bloggen levande och vital. Till detta vill jag tacka er för att ni håller god ton och inte, som så lätt sker, ger er på varandra (eller stackars mig) med personangrepp eller annat onödigt.

Sedan över till själva ämnet: Här tycker och känner vi såklart olika (det kan om inte annat era kommentarer intyga), men för mig käns dessa år, som jag skrev, mer eller mindra bortkastade. För mig handlar fotboll om kärlek, om alla känslor i ett enormt brett spektra men framför allt handlar det om segrar och förluster, om framgång och bakslag och om toppar och dalar. Att hålla sig i spektrat tredje till fjärdeplats är inte detta, att gå i -give and take- samma hjulspår år efter år är inte det heller och att vara nöjd med en fjärdeplats, bara för att den ger cashen är det absolut inte.

Och jag upplever att klubben sitter fången i just detta sitnämnda. Vår ägare signalerar år efter år nöjdhet så länge vi fixar biljetten till CL-spel, och det är för mig inte speciellt mycket värt. Jag begriper att klubben mår bra ekonomiskt av detta, men det ger inte mig några som helst kickar. Jag längtar så otroligt mycket efter en ligatitel och när skillnaden mellan mina förhoppningar och klubbens ambitioner, uppenbart, blir för stora gör det så förbaskat ont. I mig.

Så ja, jag förstår om vissa anser mig vara onyanserad eller inte ha koll på proportioner. Vi är alla olika, har olika relationer till såväl klubb som dess ambitioner och prestationer. Men så känner jag. Rätt eller fel, så känner jag. Vi är en klubb som skall vinna ligan. Inte nöja oss (styrelse och ägare) med tredje eller fjärde plats. Det kan aldrig vara bra nog för en klubb som The Arsenal.

Bild för Sral

Man kan ju vara nöjd men ändå vilja ha mer. Det måste inte vara allt eller inget. Det är en bra stabil plattform vi har både ekonomiskt och med tanke på placeringar. Detta har Wenger varit med och byggt upp. Sen vill vi alla att klubben tar ytterligare ett steg, och jag är helt säker att såväl spelare, ledning (Wenger inkluderat), styrelseoch fans tycker att det är lika jobbigt. Det gör ont att falla på målsnöret, men vi hade lika väl kunnat vara i en situation där målsnöret kanske gick att ana långt bort i horisonten. När vi var som bäst fanns också Blackburk, Leeds och Newcastle med och slogs om det. Var är de nu, och tänk om Arsenal hade varit i den situationen istället? Där kan man prata om att "hålla gisslan".

Bild för George Adams

Ännu en fantastiskt bra text D&M. Jag har liknande känslor, då (som du säkert läst i mina inlägg) jag ibland undrar varför vi lämnade ex Highbury för att hoppa på ekorrhjulet, men ändå inte låter det snurra.

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// Det kanske man kan vara, men det är just det jag inte är, vilket också min text just går ut på. Jag vet att det är bra med allt som gjorts, med alla investeringar som skall generera avskastningar, men jag är inte nöjd. Jag vill ha segrar och så länge klubbledningen nöjer sig med CL-spel så anser jag att vart år som Arsenalkonsument är bortkastat. Jag kommer, med största sannolikhet vara kvar, fjättrad vid klubben och i beroende av den, men det är ändå så det känns. Så länge klubbledning och ägare håller kvar vid en tränare som ger dem vad de önskar (CL-spel och god ekonomi) men inte genomför den förändring klubben behöver och har resurser för att göra, genom att föra in andra tankar och fotbollskompetens i klubben, så står vi där vi står. Det handlar inte om att falla på målsnöret, det handlar om att inte föra in i det truppen behöver. Att vi endast köpte Cech i somras, trots att alla kunde se de nästan smärtsamma fallgroparna som låg framför oss, är ett exempel på just detta. Tycker jag.

GA// Tack så mycket för den värmande responsen, som någon sorts tröst i Arsenalrusket. Jag har läst dina inlägg och vandrar i många lägen vid din sida. För att lämna Highbury för Emirates var just för att kunna ta nästa stet och bli ligasegrande lag. Nu har vi resurserna, men de styrande i klubben väljer att inte använda dem, att inte optimera resurserna och inte ta de, kanske smärtsamma, beslut som uppenbarligen måste tas för att få oss tillbaka till den nivå vi hör hemma på.

Bild för Sral

Jag har fattat det som att bygga Emirates var nödvändigt ens för att hänga med, och att Arsenal hade behövt sälja av spelare ändå. Så hade inte flytten skett kanske vi hade halkat efter betydligt mer?

Bild för Adamberg

Jag tycker DM s text var nyanserad. Om verkligheten är krass så är det det. Det är just som om detta "att han lyckats få arsenal bland de 4 bästa i så många år" omöjliggör all form av utveckling. Där det är så uppenbart för alla att utveckling och en ny fotbollshjärna behövs. Det finns ingen motsvarighet till denna långa era i idrottshistorien.

Adam

Bild för Sral

Tvärtom. Där vi är nu och har varit länge är en bra plattform. Inte helt lätt att ta nästa steg, men hellre topp fyra varje år än att vara ett jojo-lag.

Bild för Adamberg

Är av helt motsatt uppfattning scral

Adam

Bild för Ola Svärd

Nu ledde vi ligan runt jul o nyår och nu leder Lester. Det var rätt tyst i leden då ang nyförvärv mm. Allt handlar alltså inte om att köpa in spelare för 40-70 miljoner pund styck. Det gäller att utveckla o förvalta de man har. Sen är det ju oerhört svårt att vinna ligan när vi alltid har flera långtidsskadade spelare som verkligen konkurrerar om en startplats. Jag anser att vår trupp är fullt duglig att sopa hem titlar.

Vet att många nu tänker att "fan inte en till som skyller på skador".

Går dock inte att bortse ifrån. I jämförelse med Spurs, Lester, Chelski och även Shitty har vi haft enorma skadeproblem om man ser under hela säsongen.

De sista torskarna här är jäkligt irriterande och besvikelsen enorm över insatserna. Spelare ur form tvingas spela match efter match. Nyförvärvet Elneny verkar inte klara det fysiska i PL ännu. Ramsey måste (?) alltså spela trots att han borde nöta bänk för tillfället.

Jag kan nog ändå tycka att vi borde köpt in en striker. Inte minst för att markera att vi vill ta ett steg till.  Viss kritik har alltså även jag. Rehabteamet är svårt att inte säga annat om än att de har enorma utvecklingsmöjligheter..:)

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Sral

Klokt och nyanserat inlägg! Håller helt med dig! :-)

Bild för Pelle

Sakligt o nyanserat, kloka poänger som jag håller med om i det stora hela.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Dosa

Jag håller med dig ang spelar truppen, den är bra i grunden det som vi behövde var ju en Defensiv mittfältare, men där hittade vi tydligen ingen. tror heller inte vi letade så grovt tyvärr. Sedan den ständiga frågan om Strikers. Där är en redan klar Världsklass som skulle in, med fönstret som var så klandrar jag inte klubben där, det är en svår nöt att få till.

Men efter Jul så har spelet fallerat fullständigt, och det från grunden, Försvarsspelet fungerar inte, uppspelen fungerar inte. Anfallsspelet fallerar totalt. Glädjen är borta. 1-2 och 3 matcher då kan man studsta tillbaka och hitta allt igen. Men nu är Formen så djup att hoppet försvinner för varje match. Även om det är många borta så är bänken av den kalibern att man ska städa undan dom flesta vi möter. 

Men det som gör ett lag bra är borta, strukturen, glädjen & Kvaliteten. så Truppen ser bra ut på pappret men något är ruttet i ingredienserna eller hos kocken.

Bild för Micke

Tack DM för en bra text!

Kan inte än annat hålla med, vinner vi inte ligan i år när alla andra "stora klubbar" spelar som krattor då vinner vi den nog aldrig! Och det ger mig ont i själen! Skulle dessutom spurs ta hem ligan vet jag inte vad jag gör! Och detta en säsong som AW säger att vi inte behöver förstärka.. 

Kan dessutom förtydliga att jag står på Wenger In sidan, eller åtminstonde stod (nu vet jag uppriktigt sagt inte längre..) 

Och inför matchen på lördag känner jag bara rädsla och uppgivenhet.. 

Bild för Pelle

D&M, du missar en sak och det var inte din text vi reagerat på utan uttrycket kidnappa klubben. Däremot är kärlek att stå ihop i både med och motgångar, inget är någonsin bortkastat när man tittar i backspegeln då allt inverkar på olika sätt.

Jag vill inte säga att jag är nöjd med att sluta 3/4, men jag är heller inte missnöjd med det. Måste inte vara svart eller vitt. Jag vill precis lika gärna som du se oss vinna, jag har exvis redan köpt biljetter till sista hemmamatchen då jag vill ha möjligheten att se oss lyfta bucklan.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Fredde

Det jag irriterat mig på sen i somras är att vi har inte gett oss själva chansen att vinna titeln i en extremt svag upplaga av PL. Jag krävde inte att vi skulle vända ut och in på varenda bank-konto och köpa Agüero eller Messi. Utan vi skulle köpa en spelare typ Krychowiak. Den stora pusselbiten som fattades, en backup/konkurent till Coquelin. Den biten som har fattats i flera år. En striker fattas men finns inte tillgänglig för oss att köpa.

Sorgligt nog så är Kroenke förmodligen nöjd med att vi spelar i CL-gruppspelet. Jag är mer inne på din linje. Hellre ett år där vi kommer 5-6 i ligan (krisår) och vi året efter faktiskt tar sikte på ligatiteln från sommarfönstret och framåt. Vi plockar in det vi behöver, det som saknas och gör ett seriöst försök på ligatiteln över en hel säsong. Jag kräver inte att vi ska vinna ligan varje år, jag kräver att vi faktiskt ska ge oss själva chansen när vi har alla ekonomiska förutsättningar man kan tänka sig.

Nu är vi förmodligen ett skadehelvete ifrån att gasa hela vägen in, som T.A påpekade. Men det kommer varje år, Walcott missar 3-4 månader varje säsong, Ox missar nån månad mer, Wilshere spelar max 15 matcher per säsong och sen är det alltid skador på övriga spelare. Ofta pga övermatchning. För mig är det inte seriöst att år efter år ha dessa skadeproblem och oftast på samma spelare.

 

Med det sagt så förstår jag att vi haft ett ekonomiskt stålbad iochmed Emirates-flytten. Men vi är ur det nu men utnytjar endå inte resurserna.

You win some, you draw some

Bild för Björn Lindström

Intressant är drevet mot van Gaal. Alla har under året skrattat åt Man U. och deras Coach. Men de är fyra poäng bakom oss. Ynka fyra poäng vilket kan vara en enda poäng efter nästa omgång.... Men Wenger skall trots de gå fri från kritik enligt många. 

Bild för Pelle

VanGaal har köpt för 200m, det spelar liksom in i hånet mot LvG.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Adamberg

uttrycker kidnappa är naturligtvis en symbol

ett sätt att tänka enligt:

1."det räcker med att vara bland de 4 bästa

2. Mitt sätt att coacha laget är viktigare att hålla fast vid än att lyssna på andra, förändra och tänka nytt

3. Mitt sätt att byta in spelare i förhållande till ursprunglig plan och hackordning är viktigare än

att se vilka som är i form på planen  

är symboliskt talat att använda laget till något annat än lagets eget bästa

det är säkert omedvetet och Wenger har ingen som säger emot honom nuförtiden. 

Adam

Bild för Pelle

Platini, visa mig var Wenger sagt att han tycker det räcker att vara bland de fyra främsta? Att han tycker det är bra att konsistent vara där är inte samma sak som att han tycker att det räcker.

Jag tror många av oss här själva tror att vi vet bästa sättet på jobbet, Wenger har ändrat på en del av sina principer, exvis e inte bollinnehav viktigast för oss utan vi ger bort innehavet o satsar på kontringar i vissa matcher.

Wenger bytte ut Campbell för att han såg trött ut, även om vi (mig själv inkluderat) tyckte det var ett korkat byte innebär inte det att det har med hackordning att göra. Sanchez som är en av stjärnorna byttes ut kort därefter.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Adamberg

Gänget ovanför Wenger - ledningen- är nöjda med att vara bland de 4 bästa- och därför har Wenger ingen press på sig.

Jag köper inte att han bytte ut Campbell för att han såg trött ut. Han byttes ut för att det var enklat att ta ut honom i förhållande till sin ursprungliga mycket förutsögbara plan och hackordning.

Här tycker vi olika.

 

Adam

Bild för Pelle

Skillnaden är att Wenger själv har motiverat det just med att han tyckte Joel såg trött ut.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle

Även här, visa mig var styrelsen eller Kroenke sagt att dom e nöjda med fjärdeplats. Känns mer som du hittar på massa för klagandets skull.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Adamberg

För klagandes skull ? 

Adam

Bild för Adamberg

med ingen press på sig, menar jag uppifrån. Han sitter ju aldrig löst till skillnad från andra minst lika högavlönade managers.

Adam

Bild för Woody

Som alltid stor läsning DM. Väljer själv att engagera mig i detta Arsenal med stolthet men tyvärr år efter år med irritation som följd. När man som mest tror på framgång så skiter det sig om och om igen. Sedan flytten har Arsenal stått och stampat med få undantag. Denna säsong då de oetiska till viss del falerat så gör Arsenal det precis när det drar ihop sig. Spelare och ledare verkar spända och lida av prestationsångest. Till följd av detta drar debatten igång om att Wenger ska bort och hej och hå. Min dröm är att Wenger innan han 2017 lämnar in får lyfta ligapokalen men så blir det nu inte. Samtidigt måste man bocka och buga för Leicester och surt nog även Tottenham som båda visat att man kan nå framgång på korrekt sätt. Varför kunde inte Arsenal utmana bättre ? Rundar av med en liten undran. Iron Maiden ??? Har alltid gillat hård rock men hårdrock går hand i hand med dansband och annat trams. Dyker till och med upp detta oerhörda dravel Schlager-SM eller vad det nu heter. AC/DC Thin Lizzy och Led Zeppelin men där går gränsen. Släpper det och funderar istället på varför Ramsey, Walcott m fl aldrig utvecklas. Rock on !

Bild för Pelle

Pytts, du missar Kiss, Rainbow och Def Leppard. Dock kan vi nog konstatera att det var bättre förr. :)

Avslutar som du då det är passande just nu: Rock on!

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för George Adams

Absolut var det bätte förr. Såväl på North Bank som på "on the dark side of the moon"

Bild för Magnus Barkestam

Riktigt skönt (ja faktiskt) att läsa tankar och åsikter som speglar ens egna och som omväxling för all naivitet och överdrivna positivitet som annars präglar mycket av det man läser och ser i arsenal-kretsar. 

Det underpresterande som äger rum och skett under lång tid av såväl klubb som enskilda spelare går inte att vifta bort. Önskar att självkritik och ifrågasättande kunde vara något som Wenger, ledning och berörda spelare kunde ta till sig betyligt oftare och starkare. 

Tack för en text som är precis vad jag behöver (och faktiskt) mår bra av att läsa, dvs. en text med lite vettigt perspektiv.

Bild för Sral

Vi kan ju säga såhär. Jag tror inte att om Arsenal missar guldet den här säsongen så kommer allt bara att vara frid och fröjd. Helt säker på att det finns självkritik och ifrågasättande, är mer orolig för att de saknar tron på sig själva i så fall. Och skulle vi sluta fyra skulle jag inte alls bli förvånad om saker och ting händer. Det börjar ju ryktas lite om det.

Bild för Kaj Poikela

Allt är aldrig frid och fröjd i Arsenal, Sral. Inte ens när man vinner FA-cuper. För ingen bryr sig om den längre. Ingen bryr sig särskilt mycket om Champions League-spel heller. 

Nåväl, nu tycks det värsta drevet vara över för den här gången. Alla fotbollsexperter har fått säga sitt och även om del klickjournalister tycks vilja dra ut på drevet till max så verkar det bedarrat igen. Till mina icke Arsenal-kompisars stora förtret. Det roligaste de har under en säsong är Arsenalfansens regelbundna "internet melt-down". Nåt kul ska man väl ha om man håller på Aston Villa eller Watford.

Bild för Adamberg

Tänk om Zlatan ändå kunde komma till Arsenal . Nu skulle han verkligen komma inmed lite vinnarmantaklitet. Men ingenting kommer ändras om inte Wenger försvinner .

Adam

Bild för Adamberg

Men vi ska ju se detta nyanserat eller hur. Det är ju fantastiskt att komma blande de 4 bästa i år igen. Enorm bedrift av Wenger! Låt honom stanna i några år till. Värva inga stjärnor. Vårt lag är ju komplett. Som sagt . Är du en människa som inte gillar förändringar då är Wenger och Arsenal ett lag för dig! grattis!

Adam