Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

What’s left but excuses, Wenger?

Davidsson och Mannen
mån 25 apr 2016 kl 10:39

I helgen blev det som alla redan vetat om en längre tid, även matematiskt, fast- och säkerställt: Arsenal vinner inte ligan den här säsongen heller. Vi har förvisso gått obesegrade de sex senaste ligamatcherna men istället för de arton poäng som vi borde ha tagit har vi, genom tre vinster och tre oavgjorda, bara tagit tolv poäng och således tappat sex poäng på våra konkurrenter. Vi kunde inte hålla en tvåmålsledning till seger mot Hammers, inte besegra ett Palace i klassiskt Pardrewfall och inte lyckas vinna över ett Sunderland under nedflyttningsstrecket. Det Arsenal som ledde ligan i januari strider nu, för vilken säsong i ordningen, istället för sin överlevnad i form av denna ständigt återkommande kamp för fjärdeplatsen. Shitty råkar vakna till, Arsenal körs om i ett nafs. Hux-flux skall mästerskapssommaren kryddas med ett Champions Leaguekval. Så kan det gå när, tja..?

På de femton senaste ligaomgångarna har vi tagit 22 poäng att jämföra med Leicesters 36 och spurs 32. Vår toppstriker Giroud har inte gjort ligamål sedan 13 januari och Özils assistrekord ser, trots smått otroliga 137 skapade målchanser, inte längre ut att bli av. För det är ingen som gör målen, det är inte någon som längre tar löpningarna och senast var det ju Özil själv som fick ta dem, vilket i sig är något av en paradox. Så man kan väl säga att det går lite sådär för Arsenal just nu. Man kan väl sträcka sig till att vi inte riktigt är bäst när det gäller och man måste nog tillstå att scoring Arsenal tyvärr har gått och blivit boring Arsenal. För vad tråkigt det är att titta på Arsenal nu för tiden. Vad tröttsamt, tröstlöst och nedtyngande det är att titta på Arsenals matcher. Jag är så sänkt så att jag inte ens orkar bli arg längre, min energi har helt tagit slut och jag har för länge sedan insett och resignerat inför faktumet att det kommer att vara precis så här så länge klubben handhas som den gör.

Pressens rubriksättare och klickjagare skriker i versaler ut att Arsenalfansen nu till slut har vänt Wenger ryggen varpå jag tänker att så inte alls är fallet. Det är inte alls så att Arsenalfansen nu, till slut, har vänt Wenger ryggen. Det har många gjort i åratal. Många av oss har länge tvivlat och till och med ganska många är de Arsenalföljare som för länge sedan slutade tro att Wengers metoder skulle leda till ligaseger och avancemang tillbaka in i fotbollseuropas finrum. Det är förvisso första gången Wenger helt struntar i att handla utespelare till a-laget, men det är näppeligen första gången vi går in i en säsong, som vi gjorde i höstas, som ofärdiga och fragila. Med en trupp som kanske håller, men absolut inte längre än till nyår. Ibland fungerar det en stund, ibland inte. Ibland gör vi en massa mål och täcker över den defensiva avgrunden, ibland synas bluffen. Men denna säsong har vi inte ens gjort mål. Men problemen är absolut inte nya och den det där ryggvändandet gentemot Wenger är det inte heller.


Bomberna har inte börjat falla nu. De har nonchalerats under många, många år. Bild: D&M

För om vi skall vara ärliga en stund. Vem har glömt de tidiga ligaomgångarna för några säsonger sedan, då Arsenalfansen sjöng ”spend some f-king money” i regnet på Craven Cottage? Eller då Wenger startade med ett CM-block bestående av Ramsey och Wilshere varpå Aston Villa gjorde slarvsylta av både dem och Arsenal i stort? Vem har glömt när SAF fintade upp Wenger på läktaren när han tog ned Young på högerbacksplatsen och Wenger svarade med att byta in Arsjavin som vänsterytter varpå United vände och vann? Vem har glömt sången? När stora delar av Arsenals fans sjöng ”You don’t know what you’re doing”. Detta är flera säsonger sedan. Detta är inget nytt. Och exemplen går att göra fler om man så önskar. Det är alltså inte alls så att de personer som pressen kallar för Arsenalfansen har vänt ryggen till Wenger nu. Det är många ryggar som varit vända i många år nu.

Och detta har kommit att bli så smutsigt, så fullt och så ovärdigt. Det har fått gått på tok för långt och inte bara skapat två trätande läger inom Arsenals fanbase. Det har också gjort det så oerhört svårt för oss, som verkligen respekterat och till och med älskat Wenger, att försvara honom. För problemet är inte bara att vi tappar poäng, att vi tappar ligaledningen och att vi ingenting vinner. Vi spelar ju som en påse nötter också. Förvirrat och ostrukturerat försvarsspel där press-spelet lyser med sin totala frånvaro och vi gör inte ens längre mål. Wengers Arsenal presterar inte ens längre Wengerball. Inte ens det har vi kvar. Vi har bara en mängd till synes förvirrade och desperata laguttagningar och förändringar för förändringars skull. Inte när vi spelar torsdag-söndag och skulle behöva rotera i truppen, utan på uppstuds, som skott från höften och som famlande i mörkret. Vi passar en stund i sidled och sedan tillbaka till Cech som möchar upp den på chans. Alle man framåt och in med en fräsig klackspark så kanske det löser sig. Walcott skall alltid bytas in och jag ställer helst Mertesacker mot Messi och Gabriel mot Carroll, det blir nog bra, liksom.

Men dessa märkliga beslut och detta, av desperation stinkande, hanterande av truppens utvalda är ändå inte det mest smärtsamma och mest eroderande i min relation till Wenger. Det mest ondgörande är alla dessa lika patetiska som sorgliga ursäkter han häver ur sig. Först var det arenabygget, sedan var det oligarker och shejker och sedan blev det FA:s alla orättvisa domare som tillät motståndet sparka på de stackars Arsenalspelarna. Sedan blev det spelprogrammet, alla elaka journalister och nu är det tydligen fansen som är orsaken till att vi inget vinner. Och detta är bara deppigt och detta gör mig så tyngd och nedstämd. För en gång i tiden beundrade jag verkligen Wenger. När min kärlek till honom sedan svalnade fanns den odiskutabla respekten för honom ändå kvar. Vad har jag nu kvar för honom och vad han själv kvar? Han sitter där i sin avbytarfåtölj och vaggar fram och tillbaka. Han gnuggar sina händer, gestikulerar mot domaren och påminner mer om en nyvaken Kalle Anka på campingsemester än en den fotbollsrevoltör han en gång var.

Och han har inte längre någonting kvar. Det händer ingenting gott när han går in och agerar. Han har inte längre någon lösning på problem han ställs inför. Allt som återstår är en klubb på dekis, fangrupper i antagonism och en strid ström av ständiga plattityder. Att Wenger inte har fansen med sig är inget nytt, det är bara den smärtsamma insikten att ingen längre köper hans ursäkter som, om något, går att anse som ny. I denna stinkande sörja av implodering återstår bara en åldrande man med armarna sidoutsträckta i uppgivenhet. Ingenting han gör fungerar längre, ingen lyssnar när han ropar och ingen köper hans bortförklaringar och ursäkter. För när allt som återstår är just dessa, då finns ingen grund att bygga på och ingen framtid längre kvar. Sorgligt, men sant. Allt är över, allt är slut. Ingenting kvar att se, ingenting kvar att hoppas på. Tyvärr.

Kommentarer

Bild för Byarum

Det finns ett gammalt ordspråk som säger att "Högmod gör före fall" och detta tycker jag stämmer väl in på det som hänt i Arsenal i år. Jag tänker också på Bengan Johansson, den gamle förbundskaptenen i handboll som ständigt och jämt pratade om "Den som inte hela tiden försöker att bli bättre, upphör snart att vara bra". Enligt Wenger var laget så bra att det inte behövde förbättras inför denna säsong, undantaget målvaktssidan och sen handlade vi också in en 17-årig polsk kille i vinterfönstret 2015.

Det går inte i längden att vara blind för om vad som händer runtomkring och bara tro att man är bäst etc. Man måste vara ödmjuk och se sig omkring, ha omvärldsspaning och anpassa sig om man vill bli bättre. Jag tycker att denna självgodhet finns även i laget. Varför ska vi anstränga oss när vi redan är bäst?

Ramsey och Walcott tycker jag är urtypen för detta. Var finns deras självuppoffring? Ramseys spel som gör mig vansinnig match efter match. De enda gångerna Walcott riktigt anstränger sig är när hans kontrakt ska skrivas om. Giroud som gestikulerar och lägger sig ner om han får ett ont öga av en försvarare. Sen vill jag inte hänga Giroud för att han misslyckas med att göra mål. Det ansvaret måste någon annan ta som är ansvarig för laget. Sen har jag åsikter om andra spelare också, men det kan vita en annan gång.

Det finns ingen riktig konkurrens om platserna i laget utan allt känns så klart på förhand. Vi vet t o m precis vilka spelare som alltid kommer in och plockas ut, dessutom nästan exakt på klockslaget.  

Jag vill inte önska något ont, men frågan är om vi inte skulle behöva väckarklockan som innebär att inte gå vidare till CL. Så länge som vi gör detta är Wenger världens bästa coach för Kroenke, men vad är det bästa för laget och för klubben? Jag blir inte upphetsad av en fjärdeplats i ligan och en åttondelsfinal i CL. De placeringarna är en dag på jobbet för oss, inte en prestation.

Med detta sagt vet jag inte om jag tycker att Wenger ska avgå i år eller inte. Egentligen tycker jag att han ska fullfölja sitt kontrakt, men vi måste redan nu ha en plan för efterträdaren och hur denne ska få en chans att komma in i klubben. Jag vill inte se ett upprepande av Man U:s misslyckande.  

Bosse

Bild för Adamberg

Tack för två kloka texter DM och Byarum. Jag kan bara hålla med om hur tråkigt det blivit och förutsägbart med byten etc och så sanslöst ointressant med ännu en fjärdepacering och en tidig utgång i champions league. redan förra säsongen var jag så trött på Wenger som mer och mer blivit en pajas i kostym, att jag önskade att vi trillade längre ned i tabellen. För arsenals skull vill jag påpeka eftersom det verkar vara den ENDA möjligheten till att få in en ny tränare. Även på denna plats här på arsenal Sweden har det varit väldigt försiktigt och närmast att svära i kyrkan om man varit kritisk till Wenger till skillnad från den stora majoritet av Gunners i Storbrittanien och världen som, som du säger DM, för FLERA säsonger sedan ansåg att det barkade åt helt fel håll med Wenger. Det enda jag inte håller med dig om Byarum är att det finns ingen tid att vänta om man får önska. Jag önskar bara att Wenger försvinner så fort som möjligt för lusten, glädjen och hoppet är helt förlorat inför ännu en säsong med den mest förutsägbare coachen i elitfotbollen just nu.Som sagt varenda byte i vet man om hur dålig Walcott än är så tar det väl 15 matcher för att Wenger ska ändra den inre hackordningen som bara finns i HANS ENVISA SKALLE. Inte på planen! Det har sedan flera säsonger sedan varit en förutsägbar resa ned till fiasko och om det krävs hårda ord och elaka banderoller för att få av honom på tronen så får jag skriva under på det också. Wenger var också min hjälte för mycket länge sedan.

 

Adam

Bild för Woody

Är väl bara att krypa till korset och instämma med föregående talare för att tjata fram en gammal klyscha. Det är liksom avmätt och kört återigen. Det som irriterar mest är att Arsenal är nära men aldrig tar det sista steget och så har det sett ut i 10 år. Spelare som icke tar nästa steg i utvecklingen (Ramsey, Walcott, OC, Chambers samt några till). Oförmågan hos Wenger att skarva på med den sista pusselbiten. Giroud har fin frisyr och riktigt välansat skägg men är för ojämn. Welbeck lyfter icke osv osv. Jag har alltid kunnat köpa att vi icke rår på oetiska byggen som C och MC men när nu dessa äntligen delvis krackelerar så kan icke Arsenal knyta ihop säcken. Att sedan Leicester eller Tottenham når framgång är det bara att buga inför, men varför gör inte Arsenal detta ? Varför ??. Den extremt tjatiga spelfilsofin är lika tjatig att se som en massa tjafs om Schlager-Em eller NHL hockey. Senaste matcherna har varit rejäla sömnpiller. Ping-Pong i kvadrat. Wenger ska kritik men hur fanken tänker vissa av bratsen. Blir vansinnig på att se "Vägerförlätt" strutta in med sin superlön och aldrig ta klivet. Känner mig för närvarande väldigt mätt på Arsenal. Hoppas och vet att det kommer att ändras. Rock on !

Bild för Jonas S

Tack för en väldigt bra sammanfatting av vad så många fans känner D&M. Bra som vanligt.

Och tyvärr så är det så mycket mer än bara känslor som du idag beskriver. För känslorna har funnits där under flera år. Frustrationen, besvikelsen, förvirringen och sorgen har varit en del av många arsenal-säsonger under Wenger. Men nu har det mer blivit en fråga om fakta, slutsatser och en rätt tydlig förståelse om hur saker och ting faktiskt fungerar och hur det kommer fortsätta fungera om ingen förändring sker.

Be excited!

Bild för Pelle

Är så tröttsamt på hur merparten vänder kappan efter vinden och ropar gnällande först i efterhand.

Det klagades mycket, med all rätt, på att ingen utespelare värvades i somras, ändå var de allra flesta överrens om att vi verkligen var klara för att ta ligasegern i år.

Hösten gick bra med stabila hemmasegrar mot både United och Bayern som höjdpunkter, inte hördes dessa klagomål så högt då inte. Våra regelbundna skador kom till vintern och då börjades det knorra lite över att vi inte värvat mittfältare då både Coq o Cazorla blev långtidsskadade tillsammans med Arteta o Rosicky. Jag är ganska säker på hur det hade låtit i somras om vi värvat Elneny då "varför värvar vi ytterligare en ny mittfältare.."

Vi alla svävade på moln fram till jul men kraschlandade mot Saints o lite klagosånger började höras igen, dock kom poängen och i Januari ledde vi ligan och fram till bortamatchen mot United var fortfarande merparten överrens om att titeln var vår. 

Därefter kom en katastrofmatch som följdes av ytterligare en och nu var alla fans i upprop, krävde avgångar av både spelare och Wenger. Man vände helt enkelt sitt lag ryggen och den mentala pressen blev än större och självförtroendet försvann som ett brev på posten tyvärr.

Därför tycker jag det är så urbota tråkigt att läsa dessa klagosånger, vart har k-nslan att stötta sitt lag och hjälpa dom ur motgången tagit vägen? Nä, man sitter hellre hemma i soffan och tror sig veta allt så mycket bättre och klagar högljutt.

 

För övrigt anser även jag att säsongen är ett misslyckande av både spelare och Wenger.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Kan bara hålla med dig, Pelle. Det är faktiskt klimatet bland fansen som gör att jag känner att glädjen är svår att hitta just nu. Jag vet, det ÄR jobbigt att hela tiden hoppas på titlar och aldrig nå ändra fram, men vi har kommit topp fyra i världens kanske bästa fotbollsliga i nästan tjugo år i rad nu. Bo-fucking-hoo! Är det något andra fans skrattar åt är det ju just det i så fall. Att vi tycker att det är en sådan katastrof och inte på något sätt är nöjda med vad vi har.

Vår paroll är Victory through Harmony, och just den där harmonin ser jag inte alls just nu. Visst gör Wenger fel emellanåt och visst håller hans tid på att rinna ut, men om man inte kan stötta det här laget i med- och motgång (även om vi inte har SETT riktig motgång på bra länge nu) är det inte bara managern det är fel på. Alla måste vara på samma båt i det här, men problemet är ju att vi inte är det. Sen hur vi behandlar gamla spelare och andra som har gjort mycket för vår klubb...ibland skäms jag.

Ta Fabregas eller van Persie som exempel. Visst, det sved att de lämnade, och även hur, men de har ändå gjort sitt bästa för Arsenal i många år. När Lampard spelade för City på Stamford Bridge togs han emot på ett respektfullt sätt, men så mycket skit som vi (även jag) öser över gamla spelare är ibland pinsamt. Likaså med Wenger, som visserligen är kvar i klubben, men allt han har gjort är plötsligt inte värt någonting. Kanske att han har stannat för länge, men hade han setts som en svikare om han tog det där erbjudandet från Real Madrid runt 2006? Min bestämda åsikt är att Wenger är en stor del i att vi ens KAN drömma om/hoppas på/kräva titlar. Kanske är det så att en ny manager behövs för att ta nästa steg, eller så kan vi inte som klubb ens göra det. Jag vet inte, men det är så otroligt tröttsamt att se hur stämningen är runt klubben är just nu.

Och vafan, Woody. NHL-hockey är inte tråkigt! Jag ser med stort nöje på Stanley Cup-slutspelet nu. NHL är en liga där man sällan behöver se att samma lag prenumererar på titeln år efter år, och lagen som vinner gör det ofta genom att gå den långa vägen och bygga sitt lag metodiskt. Sen tycker jag att det inte riktigt finns de där divalaterna bland spelarna i NHL eller SHL heller för den delen. Ett kroppsspråk som Özils eller Zlatans ser man knappt alls.

Bild för Glenn

Jag har som du säger "gnällt" i minst 5-6 år men händer ju ändå ingenting. Känns som du ofta blundar för det som inte passar in på det du vill skriva. Vi var rätt många som var tokiga i somras då inget mer värvades. Alla var överrens om att en världsklass striker och en duktig DM behövdes för att vi skulle ha chansen. Detta var innan man visste att de andra lagen skulle schabbla bort sina chanser. Så visst växte chanserna och tron på laget efterhand. Inte så mkt pga av Arsenals förträfflighet utan mer för Uniteds, Chelskis, Shittys, Fools mindre förträfflighet. Det går lätt att räkna på ena handens fingrar de fantastisk amatcher vi gjort denna säsong. Jag minns ung 2.

Sen glömmer du också hur det lät när vi förlorade de 2 första CL matcherna och höll på att åka ut innan det ens började. Så nä Pelle allt var knappast guld och gröna skogar under hösten heller. Vi är många som blivit fler som anser att det är så mkt som är fel i vår klubb att Wenger måste bort och helst även Kroenke för att vi ska kunna ta nästa steg.

COYG

Bild för George Adams

Jag har i ganska många år helst sett att Arsene Wenger skall sluta. Ja jag var t o m förbannad när han fick jobbet en gång i tiden, och inte den, då i mitt tycke, för jobbet bättre George Graham (jag bortser från Haugen och Kick backen, den historian är ingenting mot vad dagens manager har skott sig)

Sen är jag inte sämre än jag kan ändra mig, för visst tusan har AW på många sätt varit en fantastisk Arsenal manager. Han tog klubben med storm, vann titlar och var samtidigt en idealist på ett härligt sätt och som jag tidigare skrivit så var hans första 10-12 år magiska. Men med tiden och med nämnda tillkortakommanden så har kärleken har falnat, precis som den understundom gör i relationer.

Jag har försökt. Verkligen försökt att sy ihop förhållandet igen. Försökt ha tillit. Försökt hitta tron. Försökt med att finna glädjeämnen och pirret igen genom sköna tillbaka blickar. 

Försökt att intala mig, att vi har ju någonting ihop. Tryggheten, han är ju så bra med våra unga(r). 

Sen kommer tvivlena igen. Vi kommer ju inte vidare, kommer vi någonsin att komma vidare?.. Kommer jag bli besviken igen.. Jag vill ju vidare.. Fan, man är ju fast här!

Velande, hit och dit. Nej ryck upp dig nu. Nu måste du ta ett beslut. 

Men fan det är jobbigt att göra slut. Hen blir ledsen. Många blir ledsna. fan!

Måste göra det snyggt! Det får fan inte bli för sentimentalt. Måste göra det med finess.

Måste göra det...

Beslutet är ju taget. Tilliten är slut...

Bild för Pelle

Snyggt o välformulerat skrivet...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Adamberg

Jag har aldrig varit så konsekvent i någonting som i min kritik av Wenger de senaste åren. Man kan väl säga att min analys och mina farhågor bara har blivit bekräftade, (tyvärr!) vi anser ju alla att det är ett misslyckande. Min kappa har varit vänd åt samma håll oavsett hur det blåst och även om vi vunnit några matcher på raken. Man blir glad av att vi vinner men det har aldrig ändrat min åsikt i Wenger frågan de senaste åren. 

Adam

Bild för Jonas Eriksson

Bra skrivet som vanligt D&M. Instämmer till fullo. Men oavsett vad vi tycker så får han nog stanna så länge han vill den envise coachen.  

 

 

Bild för Adamberg

Jag delar vidare en kristallklar analys och relevant förutsägelse inför nästa säsong.            https://t.co/9Na1LYzrMJ 

Adam

Bild för Jonas Eriksson

Tack Platini. Men den gick inte att öppna. :(

 

Bild för Davidsson och Mannen

Byarum// Du sätter fingrarna på två så viktiga saker; dels det högmod som Wenger givit uttryck för och dels den ständiga strävan till utveckling som krävs. Wenger har dessutom visat att dessa företeelser, eller avsaknad av det sistnämnda, hänger ihop. För hade Wenger insett behovet av ständig utveckling hade han inte nöjt sig med värvningen av Cech i somras och hade han insett och åtgärdat behovet hade han inte fallit offer för sitt eget högmod.

Sedan är, tyvärr, Ramsey och Walcott båda två otäcka exempel. För där den sistnämnde förvisso är ganska endimensionell men ändå var oerhört talangfull har den förstnämnde egentligen allt som behövs att bli en världsspelare. Bortsett från inställningen. För i söndags föll han in i gamla synder, ännu en gång. En massa chanspassningar som hamnade i motståndares ägo eller svåra passningar till medspelare som bromsade upp spelet, bolltapp etc. Han gör inte vad som behövs och jag tror att Ramsey, tillsammans med några andra spelare i truppen, visar ett uppträdande som är högst representativt för spelare under Wenger. Det är liksom okej att försöka. Hatet att förlora är inte längre så starkt vilket således gör att det vi slarvigt kallar vinnarmentalitet har gått och blivit devalverat. Så ja, bra exempel på Arsenal under Wenger.

Jag hoppas inte vi missar CL (för att får Kroenke att agera etc…) men ser fram emot den tid då Wengers efterträdare fått ta över. För med tanke på klubbens ekonomi och på vilken makt Wenger har idag, borde hans efterträdare få alla tänkbara redskap att göra storverk. Om nu rätt person utses. Och av vilka?

Platini// 1: Tack och jag håller med om Byarums ord. Jag känner kanske inte ointresse av att följa klubben, mer …motstånd. Det är inget roligt, det är tungt och framför allt tyngande. Sedan över till det som nämnts om Wenger så håller jag med dig om det, jag också nämnde i texten, att många Arsenalföljare i England för länge sedan vänt Wenger ryggen. Men denna dualism som råder kring Wenger är även den oerhört displisiv, för Arsenal har för många gått och blivit Arsènal. Och vi som älskat men också sörjt Wenger vi försöker förhålla oss till en klubb vi inte längre känner igen. För jag älskar Arsenal, inte Arsènal. Och även jag skulle hellre se ett byte till en bättre och mer samtida coach än Wenger redan i sommar.

2: Ja, jag upplever också att du varit konsekvent här.

Woody// Ja, avmätt, absolut. Sedan nämner du en mängd spelare och det har även jag gjort. Men ibland känner jag att dessa spelare, som stöpts i det moderna Arsenal, egentligen inte skall bära skulden för att de agerar som de gör. De är, vad man än må hävda, bara en produkt av en klubb som accepterat medelmåttligheten som norm, hur kan vi då kräva annorlunda av spelarna? Om det är okej att inte vinna, hur kan vi då kräva av spelarna att de skall göra rätt och inte fel? Som jag nämnde ovan, i svaret till Byarum, så är både Ramsey och Walcott sedan 16 års ålder formade av Wenger själv. Vem annan kan bära ansvaret för deras utveckling? Och vem är det som har givit alla dessa lättbortblåsbara spelare superlöner? Ja, precis.

Jonas S// Stort tack för berömmet! Och, som du är inne på, känslorna har funnits i många år. Det är mer av klimatet kring känslorna som ändrats. Och att fler och fler faktiskt ser att Wenger, trots allt han gjort för klubben och oss följare till den, inte längre har täckning för sina ord. Att så mycket endast är dunster.

Pelle// Nu vet jag inte om du riktar dig till mig, till de som kommenterat eller till Arsenalister i stort, men jag väljer ändå att svara. Jag upplever inte att jag vänt någon kappa och att jag gnäller i efterhand. För om du följt bloggen har du vid ett flertal tillfällen sett mig, succesivt, förlora tron på Wenger. Och när du drar paralleller till hösten (där vi förlorade mot två blåbär i CL) så klagades (dåligt begrepp, men jag får använda det ändå) det rätt friskt även då, både från mig och andra.

Du sätter dagens kappavändande klagoskara i relation till att vi (jag och andra i denna utpekade skara) anser att årets säsong var vår att tappa men för mig hade det ingenting med Wengers nutida kompetens att göra, utan endast beroende på att samtliga realistiska titelutmanare, exempelvis chelsea, manu och shitty spelade långt under förväntningarna. Jag gjorde mig inga fantasier om att Wenger skulle spela hem ligan åt oss, jag anser att den låg där för oss att greppa, just för att de andra topp 4-lagen var i mellansäsonger. Så inte heller här har kappan vänts.

Sedan sätter du fingret på en så ömmande punkt: Den om att man skall följa och stödja sitt lag såväl i mot- som i medgång och här tycker jag att det blir så sorgligt, Pelle. För jag har förstått det som att du är en såväl välmöblerad som känslohanterande man. Men här går du lite vilse. För en av mina grundteser i den här diskussionen är att det sätt som Wenger och andra bestämmande i klubben sköter den är boven i dramat. Om man väljer att följa eller att avstå är tämligen sekundärt, det är hur de, tämligen välbetalda, sköter den som är avgörande. Som jag nämnde så älskar jag Arsenal, inte Wengers Arsenal, det hade jag –hur deppigt det än må framstå, helst klarat mig utan.

Jag stöttar och hjälper mitt lag, men ser idag det kidnappat av en samling personer som nöjer sig med det medelmåttliga, det halvdana och det på gränsen till acceptabla. Det är inte mitt Arsenal. Mitt Arsenal är att aldrig vika ned sig, att kämpa tills man dör och att till yttersta pressa sig för klubbens bästa. Ser du det i dagens Arsenal? Ser du det i Wengers agerande kring matcher, inför dem eller inför säsongerna? Ser du det på den brittiska kärnan? Ser du det på alla de alibijoggande spelarna som flabbar gott på träningsbilderna samtidigt som vi tappade ligasegern? Jag tycker att man skall vara försiktig när man dömer oss tvivlare, det kan finnas många olika sätt att se på klubben i vårt hjärta.

Sral// Jag tycker klimatet mellan fansen är ett stort problem, men det är hur klubben missköts som gör mig mest illa. Att Wenger är kvar trots att han inte löser dagens fotbollsproblem han ställs inför och att detta liksom är helt okej för klubbens ägare. Dessutom att bilden av hans tid i klubben kommer att färgas och smutsas ned av dessa sista år gör mig, som respekterat hans insatser och kunskaper så mycket, än mer nedstämd. Att vi fans skalla behöva vara i ett sånt läge där det buas och skriks åt vår egen manager är bara sorgligt, men det är tyvärr hit vi har knuffats. Jag håller med dig om att vi har Wenger att tacka för mycket, men att säga att han är framtiden är enligt min åsikt fel.

Sedan håller jag inte med om parallellerna mellan fabregas, rvp och Lampard, för den förstnämnde strejkade sig bort från klubben, den andre ställde ett ultimatum om förstärkning varefter Wenger sålde honom medan den sistnämnde ville stanna i sin klubb, men föll offer för managerns vilja till generationsväxling.

George Adams// Underbart. Jag håller helt med Pelle här, snyggt och välformulerat skrivet. Ens relation till Wenger (eller snarare till ens egen bild, ens egna känslor till Wenger) är på många sätt att jämföra med en partnerrelation. För huvud och hjärta, tanke och känsla har många brottningsmatcher bakom sig…

jonas eriksson// Tack så hemskt mycket. Och ja, jag tror nog att du tyvärr har rätt. Wenger går när han själv vill och utifrån hans förutsättningar; gott med cash och obestridlig makt, så skall det nog mycket till att han lämnar inom snar framtid.

Bild för Pelle

Gällande denna säsongen så var merparten av specialister, bookers och tyckare överrens om INNAN säsongen började att vi tillsammans med City var favoriter till titeln. Det handlar alltså inte om att Chelsea presterat ovanligt dåligt eller andra lag, utan det handlar om förväntningarna på förhand...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Jag håller med om att omständigheterna när Fabregas eller van Persie lämnade är annorlunda än t ex Lampard, eller för den delen Eduardo, som jag vill minnas fick ett bra emottagande på Emirates. Nej, det är inte helt lätt att svälja hur RvP eller Cesc lämnade, men jag tycker ändå att det borde finnas något mått av uppskattning för vad de har gjort. Och jag kan inte säga att jag heller har tänkt särskilt snälla tankar om de här, eller Adebayor eller Nasri för att ta några exempel, men jag ställer mig frågande till var harmonin i klubben är. Fan, exempelvis gick vi vidare från Fabregas. Özil har gjort att i alla fall jag inte saknar Cesc. Så det var sorgligt att t ex se hur det skreks åt honom senast. 

Sen tror jag ingen, inte jag heller och inte ens Wenger själv tror att han är framtiden för klubben. Inte någonstans. Det blir inte så många år till med honom, kanske bara ett eller om han t om kliver av efter den här säsongen. För det är också alla överens om, med tanke på omständigheterna, att Chelsea gick så dåligt och till viss mån även City, att Leicester går och vinner ligan när vi ett tag hade ett jättebra läge, ja, då är det ett misslyckande. Det lär alla vara ense om. Men jag tror inte att där vi är nu är en särskilt bra grund för att lyckas heller. Jag fasar för vad som skulle hända om t ex Bergkamp skulle ingå i nästa stab och om klubben misslyckas...

Bild för Adamberg

Det enda jag fasar för är att det fortsätter som nu ingen tror väl längre på detta med Wenger. det är verkligheten . allt annat och alla andra möjligheter inklusive bergkamp är bara spekulationer . Men själv ser jag inte hur det skulle kunna bli värre oavsett placeringar i tabellen . Det skulle ju komma in frisk luft !!!

Adam

Bild för Pelle

Så bara du får ny luft får det gärna gå hur dåligt som helst? Ja det är ju konstruktivt tänkt av dig...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle

D&M, jag vände mig till den stora massan, inte dig personligen.

Att man vill byta ut Wenger har jag full respekt för, det är inte mitt minsta problem. Men när man går emot sitt lag, tränare och spelare, ja då stöttar man inte ARSENAL FC, då motarbetar man det i min bok. Jag pratar inte om Arsene FC, vilket jag förövrigt tycker är ett löjligtuttryck då klubben ägs o styrs av Kroenke med Wenger som lämplig nickedocka.

Likt dig ser jag varken spelare eller manager lyckas med mina förväntningar, alibijoggande eller Wengers agerande, men för det möste jag ju försöka stötta dom att lyckas så bra det går, om jag vill mitt Arsenal skall nå framgång aktuell säsong. Jag kan protestera efter matcher, skriva konstruktiva insändare osv, men de hysteriska personangrepp som strömmar bland fans och det så kallade Arsenal FanTV är så långt från konstruktivt det går. Det är dessa former jag stör mig på. Samma fans som var tysta så länge vi ledde ligan, bortsett från att direkt vräka ut sig personangrepp efter minsta motgång. Dom måste lida av någon diagnos då allt måste vara helt svart eller vitt.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle

D&M, jag vände mig till den stora massan, inte dig personligen.

Att man vill byta ut Wenger har jag full respekt för, det är inte mitt minsta problem. Men när man går emot sitt lag, tränare och spelare, ja då stöttar man inte ARSENAL FC, då motarbetar man det i min bok. Jag pratar inte om Arsene FC, vilket jag förövrigt tycker är ett löjligtuttryck då klubben ägs o styrs av Kroenke med Wenger som lämplig nickedocka.

Likt dig ser jag varken spelare eller manager lyckas med mina förväntningar, alibijoggande eller Wengers agerande, men för det möste jag ju försöka stötta dom att lyckas så bra det går, om jag vill mitt Arsenal skall nå framgång aktuell säsong. Jag kan protestera efter matcher, skriva konstruktiva insändare osv, men de hysteriska personangrepp som strömmar bland fans och det så kallade Arsenal FanTV är så långt från konstruktivt det går. Det är dessa former jag stör mig på. Samma fans som var tysta så länge vi ledde ligan, bortsett från att direkt vräka ut sig personangrepp efter minsta motgång. Dom måste lida av någon diagnos då allt måste vara helt svart eller vitt.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Byarum

Vet inte riktgt vad du menar med att "gå emot sitt lag". Tror nog inte att någon går emot sitt lag utan det som förenar oss är ju ändå kärlen till laget, omtanke om klubben, en klubb som jag följt sen 60-talet och jag ser säkert 5-6 matcher på Emirates varje år. Detta är ju inte detsamma som att vara okritisk till det som händer i klubben, i laget.

Vi brinner ju för vårt lag, det är ju därför vi bryr oss. Annars skulle vi ju bara strunta i allt. Allas vårt mål är ju säkerligen detsamma, men medlen för att nå dit ser ju olika ut. Jag är oerhört kritisk till hur klubben utvecklat sig under senare år, men kommer likväl att skrika mig hes på plats på lördag. Och skriker oss hesa, gör vi med PL:s absolut högsta biljettpriser och en gentrifierad (och förhållandevis tyst) publik och detta är ju en annan sak som kan diskuteras. 

Bosse

Bild för Pelle

Att officiellt dissa spelare med personangrepp, bua under match, önska misslyckade resultat är några exempel på att gå emot sitt lag.

Absolut inget problem med att vara kritisk, som att konstruktivt diskutera att Wenger behövs bytas ut förslagsvis mot herr D, att säga att gubben e slut i huvudet o liknande är inte att vara kritisk utan personangrepp o okonstruktivt. Du föregår ju med bra föredöme som stöttar laget genom att skrika dig hes, då jag tolkar du knte kommer skrika glåpord o bua. ;)

PL har blivit en global sport och marknaden sätter priset precis som på allt annat, det måste man tyvärr acceptera även o. Jag åxå tycker det e dyrt.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Byarum

Skriker bara glåpord mot motståndarna och deras supportrar. Satt ovanför Leicestersupportrarna i februari och blev tillsagd av en ilsken publikvärdar att lugna ner mig. Jag hängde löst och var nära att för första gången i mitt 58-åriga liv åka ut,,,,

Skulle aldrig drömma om att skrika glåpord vare sig mot Wenger eller någon spelare. De orden håller jag för mig själv när jag blir förbannad. 

Sen när det gäller biljettpriser, måste jag ändå säga att det är löjligt dyrt på våra matcher jämfört med andra lag, men Kroenke ska ju tjäna sina pengar. Det är väl nästan hälften så dyrt att se ex Hammers eller Palace. 

Bosse

Bild för Pelle

Det SKALL vara klart dyrare att se oss än de lagen du nämner. Vi är ett topplag och en klart bättre arena. Om det däremot skall vara typ dubbelt så dyrt kan diskuteras så klart.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Adamberg

Jag menar ny luft i laget naturligtvis Känns det bra att medvetet missuppfatta mig och spy galla över andras åsikter ?

Adam

Bild för Pelle

Jag förstod att du ville ha in ny luft i laget, men missförstod att du inte brydde dig om det blev värre, därav min fråga som alltså var felaktigt ställd, sorry!

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Adamberg

Jag menar ny luft i laget naturligtvis Känns det bra att medvetet missuppfatta mig och spy galla över andras åsikter ?

Adam

Bild för Adamberg

Godtages samtliga här vill Arsenal väl och vissa som jag kan tro att kortsiktiga resultat står i vägen för långsiktiga i detta fall andra tror annat

Adam

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// En del av mig, huvudet, håller på många sätt med dig när du skriver att det borde finnas ett visst mått av uppskattning i relation till vad dessa spelare gjort för klubben, är helt med dig där. Min känsla är att dessa personers lämnande, hos många fans, blir till ett svek vilket det i både nasri och adebayors fall faktiskt är/var. Båda skulle förhandla om sina kontrakt (adebayor till och med just efter att ha signat ett nytt), båda ställde klubbens erbjudande gentemot vad deras respektive agenter fått uppgift om vad de skulle få i shitty vilket slutade med att klubben, mer eller mindre, var tvingade att sälja (framför allt nasri som hade gått gratis sommaren efter). Så på många sätt blev deras klubbyten ett svek gentemot klubben/fansen. Men visst förstår jag vad du menar, rent intellektuellt. Absolut.

Sedan är väl också alla dessa exodus’ oerhört jobbiga för många fans eftersom de underströk det hierarkiska underläge klubben då var i, i relation till oljelagen. Det är lättare att rikta sin ilska gentemot vissa spelare än mot den jobbiga situationen i stort, där andra lag lockade mer än vad vi gjorde(gör?). Tufft läge.

Pelle, Byarum och Platini// Befriande att se att ni, trots lite olika åsikter, håller en högklassig diskussion och därmed lyfter bloggen. Stor tumme upp.

Bild för Sral

Jo, men det är ju just det. Huvudet kontra hjärtat. Jag har inte heller tänkt snälla tankar om Fabregas, RvP, Nasri och gänget, men ibland undrar jag...

Bild för Adamberg

förresten vad skulle det vara för fel med Bergkamp i en framtida ledarstab.? Jag tror att de forna storspelarna Bergkamp Henry och Viera skulle kunna tillföra något som en gång fanns, även om de inte i dagsläget sulle ha något huvudansvar. Att se dem vid Arsenal-bänken har ett stort värde tror jag.

 

Adam

Bild för Sral

Jag skulle gärna se t ex Bergkamp eller Henry i en stab, det var inte så jag menade. Mer att med tanke på hur fansen beter sig vill jag inte se hur det skulle pratas om t ex Bergkamp eller Henry om det skulle gå tungt eller om vi skulle fortsätta vara trea-fyra. Det gör ont i hjärtat att se hur vissa pratar om Wenger nu, t ex.

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// Huvudet kontra hjärtat, precis. Ibland känns det som att man har en Berlinmur mellan hjärna och hjärta och det på gott och ont.

Platini// Jag tror att både Bergkamp och Viera skulle kunna bli bra tränare med tiden och båda verkar gå bra som assisterande. Frågan är bara hur de skall integreras i klubben. För Wenger vill uppenbarligen inte ha med Viera att göra och Bergkamp verkar trivas bra som assisterande i Ajax. Kanske som assisterande till de Boer i Arsenal? Med Viera som ytterligare assisterande?

Bild för Byarum

På tal om bad excuses. Nu är det tydligen vårt fel...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article22726240.ab

Bosse

Bild för Jonas S

Han spårar ur mer och mer. Lite tragiskt på något sätt.

Be excited!

Bild för Sral

Fast det är ju inte ursäkter, det är ju ett faktum. Med en bättre stämning och sammanhållning hade vi säkert lyckats bättre. Leicester lever mycket på en positiv och avslappnad attityd.

Bild för Byarum

Nja, rätt på ett sätt. Vi har ju successivt byt ut "publikbasen" och ersatt den med folk med "dubbelhalsdukar" i alltför stor utsträckning. Å andra sidan finns det ju andra klubbar med positiv attityd som lyckats betydligt sämre.

Jag tycker att ett stort problem som vi har, är ledarskapet både på och utanför planen. Riktiga ledare, som kan få sin omgivning att prestera max eller över max. Vi kan ju jämföra oss med ex Atletico Madrid. Hur ser vår passion ut på planen? Passion på planen leder till passion utanför och vice versa. Det finns en växelverkan. Jag såg ex både Leicestermatchen och Man U matchen hemma. Oj, vilket tryck, t o m bättre än matchen mot Tottenham, där det var ganska lojt, kanske beroende på att spelet var detsamma, men att skylla dåliga resultat på hemmaplan på för dåligt publikstöd, nja... Känns som en typisk Wenger-ursäkt. Felet och ansvaret ligger alltid utanför mig själv och det provocerar mig.  

Jag ska i alla fall göra mitt i morgon för att han inte ska kunna skylla på publiken. Den saken är klar.

Bosse

Bild för Adamberg

Jag blir bara mer och mer provocerad av Wenger. Jag tål snart inte se honom.

Adam

Bild för Adamberg

Fan va härligt det skulle vara att se Diego Simeoni som arsenals coach.

oj oj oj vilken skillnad!

Adam

Bild för Byarum

Håller med dig, men jag tror att han är för ostädad i denna klubblednings ögon,,, SKulle nöja mig med en sån som Ronald Koeman. Han visar hur han med mindre medel kan utveckla spelare och få ihop ett lag. Om man tänker på vad han lyckats med i Southampton är det ganska fantastiskt. Han kom till en ganska slaktad och sönderköpt klubb, men har ändå lyckats få till något riktigt bra. Passande nog går hans kontrakt ut samtidigt som Wengers nästa sommar om jag förstått allting rätt...

Bosse

Bild för Sral

Ja, tänkte också på det när jag såg Sp*rs-Southampton. Koeman skulle vara intressant, och det är ju nästan perfekt att hans och Wengers kontrakt går ut samtidigt...

Bild för Adamberg

ja kanske det synd att han inte kan komma i morgon bitti

Adam

Bild för Jonas Eriksson

Ja fan vad jag personligen är såld på coacher som visar engagemang under matcherna. Simeone, Klopp och pep mm. Ända gångerna som man ser Wenger uppe på fötterna är när han håller på att frysa ihjäl eller måste gapa på någon av dom fyra domarna.

Hur kul är det att se tränare som Louis van gaal tex? Även om hans demonstration för fjärde domaren för någon månad sen var sjukt skoj.

 

Bild för Sral

Jag förstår vad du menar, men egentligen säger ju inte det allt. Vi kan ju jämföra Lars Lagerbäck och Erik Hamrén, t ex. Få kan väl säga att Hamrén lyckades bättre i Sverige än vad Lagerbäck gjorde, och ser man till vad Lagerbäck har gjort nu med Island, så...

Bild för Dag Torgersen
Bild för Adamberg

Vad finns det egentligen att se fram emot till nästa säsong?

Eftersom Wenger är kvar kommer ju allt bara upprepa sig igen och igen och igen. Usel coaching, tråkig forboll och en tränare som har förlorat precis all magi han hade för ett decennium sedan.

Wenger är en  katastrof för Gunners!

Adam

Bild för B-G

Så där. Med facit i hand så tog Wenger ännu ett steg framåt denna säsong.  4,3,2..... 1a nästa säsong då? :)

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Tråkigt att du känner att du inte har något att se fram emot med Arsenal, Platini. Det är ju din känsla som ingen kan ta ifrån dig, så tänker inte argumentera emot den, mer än att säga att jag inte håller med dig och att det är synd att du tycker som du gör.