Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

Panic Part II

Davidsson och Mannen
mån 4 jul 2016 kl 10:55

Panic on the streets of London. Panic on the streets of Birmingham, I wonder to myself. Could life ever be sane again? Runt omkring oss skaffar sig våra konkurrenter nya vitalt innovativa tränare. Runt omkring oss köper konkurrenter kompetenta spelare att bygga sina trupper än starkare. Och runt omkring oss spankulerar högresta spenderarbyxor gatorna fram. Pep, Gündugan och Nolito till city. Tokfursten men tillika den borne vinnaren Mourinho har tagit över United. Bailly, Ibra och Mchitarjan är redan kontrakterade medan ryktesvågor svallar höga om att en viss fransk central mittfältare med vida omtalad målgest skall göra comeback för den forna storklubben och lyfta den åter till skyarna. Conte och Batshuayi redan klara för, och Kanté på väg till, chelsea. Klopp får en försäsong att förbereda sina styrkor och Mane, Karius och Matip är redan kontrakterade till staden Liverpools röda lag.

Leicester lyckades behålla Vardy och ingen talar alls om någon vidare flytt för Mahrez. Pochettino kommer att ha fått ännu ett år på sig med ett spurs som är för bra för att vara där de egentligen hör hemma, men tyvärr för svagt för att helt bli sönderköpta. Everton har ny ägare med näsa för bra business och Bilic, Payet och Olympiastadiondealen gör att West Ham faktiskt har täckning för sitt ymniga skrävlande. Och jag känner informationsflödet slå som en klubba i mitt bröst, andras agerande tjuta i öronen och jag känner galenskapen stegra sig inom mig. Jag känner hetsen, stressen, det begynnande vansinnet. Jag känner oron, känslan av att bli omsprungen men sakna förmåga att accelerera som svar och jag känner motvindens ösregn piska mig i ansiktet.

The Leeds side-streets that you slip down. I wonder to myself. Hopes may rise on the Grasmere. But Honey Pie, you're not safe here. Jag har sett Granit Xhaka vara MoTM i tre av sina fyra mästerksapsmatcher och känner ett förtroende för vårt centrala mittfält som jag långt ifrån alltid har känt. Jag gläds över köpet och ser det ett löfte om en ljusnande framtid. Ur den snopna Vardyavsnoppningen försöker jag ta med mig känslan av att Wenger ser samma intrikata behov av målgörare som jag gör. Att han, fyra år efter att van Persie lämnade oss, nu har insett hur läget faktiskt ser ut, att han behöver agera kring denna position och att han är på jakt efter den målgörande anfallare vi så länge har saknat och behövt. Att jag vilsamt kan luta mig tillbaka i vissheten om att jag är säker. Säker på Wengers kunnande, säker på att vi har cashen som behövs och säker i vetskapen om att den/de som styr klubben har satt den i rätt kurs och riktning.

So you run down. To the safety of the town. But there's Panic on the streets of Carlisle, Dublin, Dundee, Humberside. I wonder to myself. Så jag flyr från oron och springer, springer, springer. Till vad jag hoppas är säkerhet och från det som river min insida i trasor. Och jag inser, mitt i steget, att jag inte alls har den vetskap som jag tidigare, bara ett stycke längre upp, trodde mig ha. Att jag inte alls är speciellt säker. Att jag i högsta grad är osäker. För samtidigt som jag ser konkurrenterna svischa förbi i sitt rustande för toppstriden tvingar en hastigt kastad blick i backspegeln mig att inse att forna avlagda transferfönster talar ett annat språk och målar en helt annan bild. En bild av för lite, för lågkvalitativt, för sent. En bild av transferfönster där vi haft alla möjligheter men valt att inte ta dem. Där vi haft pengarna, där vi haft spel i Champions League att locka med och där vi haft samma Wenger, vilken ofta målas upp som lockande för spelare att arbeta under, som bete. Och ändå inte skapat de förutsättningar vi behövt för säkerhet.

Vågar vi tro denna gång? Bild från Flickr.com: ”Craig C R”.

Så när jag borde vara glad över Arsenalspelares framträdanden i landslagssammanhang blir jag omslutet uppslukad av nervositet, av stress, av oro. Kommer Girouds mål leda till nedlagd strikerjakt? Betyder Ramseys återuppståndelse att Wenger flyttar tillbaka honom centralt och åter gör Cazorla till den kreativa högerytter vi saknade förra året? Och vad innebär Koscielnys medverkan i Frankrikes framgångar för andra klubbars intresse? Det som i TV-soffan kändes så trevligt vänligt upplyftande blir, efter att sänglampan har släckts, någonting avsevärt mindre trevligt, rent av otrevligt. Silly Seasonpaniken tampar då sakta men säkert igång, får upp tempo och springer sedan upp och ned för våra gator. Hen bankar hårt med locken i soptunnorna, sparkar sönder lyktstolparna som lyst upp din tillvaro och kraschar ljudligt närbutikens fönster. Sommarvärmen blir till obehagliga svettningar och det stilla regnet gör dig nedfrusen på gränsen till orörlig. Paniken sprider sig hos dig, hos mig och hos så många av de som kommit att bli som oss.

Skall detta bli ännu en sommar då de djupa suckarna fräter på relationerna till våra nära och kära? Där vi förslavade Arsenalister ojar oss över motståndarnas förseglade dealar och avsaknaden av dito egna? En sommar som började så oerhört lovande, då vi för en månad sedan stod med Xhaka klar för och Vardy på gång till Arsenal. Men där warchest, fyra till fem spelare och storsatsning för återupprättelse har förbytts mot en till två till, mot att truppen behöver kontinuitet för att bibehålla trygghet och till att målgörande anfallare kostar för mycket pengar på en galen marknad. Där du i sak kan hålla med men där konsekvenserna för klubben skulle bli förödande om Wenger agerade som han talar. Är det ännu en sådan sommar vi är på väg att gå in i? Med lakan som är svettiga av helt fel orsaker, där sömnbrist inte går att skylla på varken ymnigt festande eller småbarnsliv och där ledighet från arbetet inte ger en känsla av lättnad utan istället sårbarhet i mottagligheten. För all stimuli, för allt detta eviga intrigerande och för alla kallsupar av dåliga minnen av löften som aldrig hölls.

För egentligen vill man bara lägga ner hela projektet, eller i varje fall sin delaktighet i processandet kring det. Man vill luta sig tillbaka, stillsamt sippa på sin spritzer och bara låta bli att tänka. Låta bli att känna, låta blir att vara där. Där borta i uppdateringsträsket, i det ständiga scrollandet och den omslutande omöjligheten att stå emot klickandet. Att kunna stå emot den ständiga jakten på tecken, önskan efter positiva mönster och det ständiga suktandet efter indikationer om att någonting gott kanske ändå är på väg att hända. Att kunna stänga locket till laptoppen, lägga undan telefonen och stänga byrålådan om dem. Att kunna stänga av, stänga ned. Kunna släcka törsten en gång för alla. Tränga undan oron, mota fotbollens smittsamma gnagardjur i grind och skydda sig mot alla känslor som är fast nervknutna i paniken. Vara här, vara nu och inte i det oändliga förberedandet inför ännu en säsong med Arsenal. Vara på rätt sida, vara säker, vara trygg.

Burn down the disco. Hang the blessed DJ. Because the music that they constantly play it says nothing to me about my life. Hang the blessed DJ. Because the music they constantly play. On the Leeds side-streets that you slip down.Provincial towns you jog 'round. Hang the DJ, Hang the DJ. Hang the DJ. Hang the DJ. Hang the DJ. Hang the DJ. HANG THE DJ.

Kommentarer

Bild för Elias Johansson

Jag var fast redan när det citerades Smiths! En fantastisk låt och som femtonåring jag upptäckte och sedan dess har Moz mig i sitt grepp.

Resten kan jag bara skriva under på. Jag kämpar för att tro Wenger har koll denna säsong men ju mer tiden och silly season går....ja jag börjar panikartat se tecken som gör mig påmind om tidigare säsongers ickeaktivitet. Panic!!!! Som en Hairdresser On Fire!!!! Nja så illa är d inte än m i slutet av denna månad kommer jag vara bekymmrad om det inte börjar röra på sig. Fint skrivet förresten! 

Bild för Brattis

Bra skrivet som vanligt. Jag är inte så orolig för denna säsong även om det köpts friskt omkring oss. Om vi inte tappar nån vital spelare så kommer vi att vara mer samspelt den här säsongen och med Cazorla tillbaka + Xhaka på mitten så känns det rätt tryggt. Gunners-spelarna går bra i EM, och farhågan som finns är att vissa kommer tillbaka slitna inför PL-säsongen. Oavsett hur många fixstjärnor som det skrivs om så ska dom upp till träsket i Stoke på hösten och möta Shawcross och dom andra benknäckarna, och det är såna matcher som ska vinnas för att bärga pokalen i maj 2017. COYG  

"Once a Gooner Allways a Gooner"

Bild för Fredrik Melkersson

Kunde inte sagt det bättre själv, detta skriver jag under på direkt! Inte för att jag har koll på de yngre, men rätt vad det är dyker det upp en ny ung kille underifrån som gör fantastiska saker på plan.

Våga gå emot denna hysteriska mani att sprida pengar omkring sig!

Bild för Tomas Horvatic

Helt rätt Brattis!
Köpa en hög med spelare leder inte per automatik till framgång. Tycker inte om de vågor av åsikter men hör mer och mer att vi måste köpa, köpa och köpa.
Utd har Ibra och Mkhitaryan, City en ny spanjor och Chelsea en oprövad Belgare än så länge
Man måste absolut stärka uppp truppen, inget tvivel om det. Men bara för den sakens skull måste man inte sätta plånboken på vid gavel.
Jag tror att det kommer värvas mera. Vi kommer stärka upp anfallet.
Det ryktas mycket om Lukaku och det kommer hända mer när EM är avslutat.

Vi kom trots allt 2:a förra säsongen.
Kalla mig naiv men slutar aldrig tro på mitt kära Arsenal!

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Sral

Sen har väl Wenger i stort sett varje säsong försökt köpa en striker? Higuain, Suarez och Vardy vet vi att man var efter. Det fanns säkert fler. Tim Stillman (Gunnerblog, va?) skrev en gång en krönika där han spekulerade i att Giroud aldrig har varit tänkt som förstaval. Så det är inte som att man har vaknat upp först nu. 

Med det sagt måste vi åtminstone köpa en anfallare till, särskilt nu när Welbeck är borta. 

Bild för Davidsson och Mannen

Elias Johansson// Ja, kanske en av världens bästa poplåtar! Som jag liksom inte kunde förbise när jag satt och blev orolig över vår dalande ”transferform” (Xhaka klar Vardy på gång vilket slaknade när Vardy valde att stanna kvar i Leicester) vs andra lags inköp. För visst är det lång tid kvar, men… Tack för berömmet.

Brattis// Tackar! Här har du, tack och lov, en poäng. Och det är väl också den som Wenger vill och ofta velat göra: Laget skall behållas samspelt och därmed göra en vinst som de andra, köpelagen, inte kan göra. Jag är liksom du oerhört glad över Xhaka och över att vi har en bra trupp redan nu. Men känner att den har sina hål och att dessa är tämligen djupa. Strikerpositionen är ett och nu när varken Walcott eller AOC (för att inte tala om Gnabry) har fått den utväxling man önskade, är även högerytterpositionen ett annat. Sedan är väl Stoke ett annat idag än när myten om den regniga tisdagskvällen i februari myntades, eller? #Stokelona

Fredrik Melkersson// Du tänker på Brattis ord? Som jag skrev så har han, och Wenger, en poäng. Det jag ville beskriva i texten var/är den stress och den oro som väcks inom mig när andra lag gasar upp och man själv känner att vi står kvar i samma tomgång. Men jag hoppas såklart att du och Brattis är de som får rätt! (Eller kanske ännu hellre: Att Wenger köper Draxler och någon av Lacazette, Morata eller Lukaku och att vi därmed blir hur j-kla bra som helst!)

Tomas Horvatic// Jag respekterar till fullo din och andras optimism även om ja, jag kanske tycker det är naivt, men samtidigt någonting oerhört vackert i att ha så mycket tilltro. Rätt eller fel, verkligen värt att respektera även om jag själv kommit att bli allt mer cynisk med åren. Sedan tror jag att ett problem i sommar inte bara är att det finns få strikers på den nivån som vi behöver tillgängliga, utan också att EPL:s TV-avtal (tillsammans med La Ligas skeva TV-pengsfördelning) gör att man verkligen måste öppna sin plånbok på vid gavel denna sommar.

Det vi la på Özil och Sanchez kommer inte att vara någonting mot vad vi skulle behöva lägga ut för att få den anfallare vi behöver. Helt sjukt, galet och knäppt. Absolut. Folk lever i fattigdom runt hörnet och jag hoppas på spelarinköp för pengar i paritet med ett halvt miljonprojekt. Jag har full förståelse för att man väljer bort den moderna toppfotbollen och dess galna upptrissning. Men det är en annan diskussion.

Sral// Ja, visst är det så. Och visst tror jag som Tim Stillman var inne på, att Giroud kanske inte köptes som rak ersättare till rvp. För dels är de olika i spelsätt, dels köptes Poldi in samtidigt (egentligen några månader tidigare) och det kändes då som att Wenger körde 0.5+0.5=1 ersättare till rvp, vilket aldrig riktigt blev till. Poldi tvingades ut på vänsterkanten där han sedan kyldes ned i frysboxen, Giroud fick chansen och var väl bra, om än inte rvp-klass. Så ja, det har funnits en lucka att fylla på den positionen i många år. Hoppas nu bara att Wenger, trots sämre förutsättningar i år (sämre spelare till högre priser) lyckas ro i land den vi behöver. För när Welbeck vart spelbar och spelat har ju även Giroud höjt sig och jag tror att han, liksom de flesta andra, mår bra av konkurrens. Om inte annat av den vila som adekvata rotationsalternativ kan innebära.

Bild för George Adams

Jag avundas vissa som med stor optimism kommenterat D&M text. Ni har en beundransvärd tro.

Själv ör jag ytterst orolig och ambivalent,  om det inte förstärks, rensas och kompletteras i närtid. Men ön finns det tid.

Bild för Pelle

Jag lider verkligen med er som redan har panik över fönstret. Själv förstår jag inte hur man kan tala varmt om att Spurs och Pottan får ett år till att bli samspelt, samma sak med Pool och Klopp, medan Wenger och vår trupp tydligen bara skall bli sämre??? Ser inte logiken i det utan det känns enbart pessimistiskt och destruktivt.

Vi kom tvåa förra säsongen, trots upprepare skador som dock var färre än tidigare år. Vi har varje år försökt köpa en striker så räkna med att det försöks. Vi har täppt till det djupaste hålet vi haft med Xhaka, och Sanchez verkar bara bli bättre och bättre. Klart man har all anledning att vara optimistisk, varför skulle det vara naivt?

 

Sen som fd heltidsDJ måste jag ju grovt protestera mot att hänga DJn, bättre låtar att spela e snarare Bobby McFerrins Don't worry, be happy eller varför inte klassikern Always look on the bright side of life?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

GA// Även jag avundas de med tro, önskar själv att även jag skulle ha det. Och bortsett från oron är även jag ambivalent. För jag vill tro, jag vill hoppas och jag vill se med tillförsikt på lagets nästa säsong, under Wenger. Det är liksom bara så att alla avlagda säsonger/transferfönster säger mig något annat...

Pelle// Som du även märker i texten så är panik mer ett retoriskt begrepp jag bollar över och inte ett tillstånd jag är i, i klinisk bemärkelse. En bild där oro, frustration och ovisshet gnager en. Men det förstår jag att du förstår!

Sedan över till spurs och "Pottan" (inte snällt, men inte helt fel) och foolsen och Klopp vs Wenger och vår trupp: För mig är det en enorm skillnad både "Pottan" och Klopp är tämligen nya i sina klubbar, de har en högst stigande utvecklingskurva som jag, i denna text, pekar på som något att faktiskt ta på största allvar. Kan såklart ha fel, men det är en utveckling jag befarar. Detta, om man skall vara ärlig, i viss kontrast till Wenger som peakade för ett antal år sedan, därefter hållt oss kvar på en acceptabel nivå genom svåra (arenabyggar-) tider men nu inte har fått den utväxling talangerna förtjänar. Enligt gamla spelare som besökt klubben använder han samma övningar idag som då, samma retorik och samma metoder. Känns inte riktigt som den domkraft vi behöver. Detta vs foolsen, spurs och dera inovativa tränare.

Sedan begriper jag att du, som fd DJ, hoppar till i kontorsstolen. Ber så mycket om ursäkt för detta, hoppas att du tar dig igenom, kanske till tonerna av just Monty Python! :-)

Bild för Pelle

D&M, jag skrev "er" så jag syftade inte enbart på dig, men visst lånade jag ordet panik från ditt stycke lite slarvigt, men i brist på andra ord orkade jag inte gräva djupare i ordförrådet. :)

Det är flera även på forumet som uttrycker panikliknande känslor och det måste vara jobbigt att ha en så negativ inställning till sin älskade klubb. Samtidigt är det tur att vi tänker o tycker olika, för så tråkig världen hade blivit annars.

 

Det är säkert möjligt att Wenger kör med samma metoder som innan, själv tycker jag det är viktigare att se resultaten och dom blir faktiskt inte sämre. Jag tycker vi får utväxling på talanger, varje år blommar en ung spelare upp, senast var det Iwobi och säsongen innan dess Bellerin, men vi har kanske olika krav på utväxlingen. Mot bakgrund av det håller jag inte med om att vare sig Pool eller Spurs skulle ha någon bättre kurva än oss, Spurs gjorde en bra säsong senast men kan knappast ha sådan tur två säsonger i rad att nästan helt klara sig utan skador exempelvis.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Håller med dig. Många känner paniken komma krypande, andra sitter lugnt och bekvämt i båten. Vi är olika, vi känner olika och vi tänker olika. Gott så.

Visst har Wenger slipat fram guldkornet Bellerin, Iwobi är jag ännu inte så säker på. Men det jag är inne på vs Klopp och Pottan (ja, jag fortsätter att låna det) är mer att det kollektiva spelet inte klickat. Stundtals offensivt men oerhört sälland defensivt. Vi förlitar oss till några enstaka spelares spetskompetenser, både offensivt och defensivt om man skall hårddra det en aning. Jag saknar ett kollektivt presspel, omställningar och förmågan att vara bäst när det gäller (okej, ta bort spurs här då!). Wenger har gjort oerhört mycket bra för vår klubb, det kan vi vara eniga om, men att han är framtiden, det vette 17. Det tror jag nog ändå att dessa två andra mer kan anses vara.

Bild för Pelle

D&M, låt mig först fastställa att Wenger är inte framtiden även om han är det under nästa säsong!

Iwobi har mer kvar att visa, det håller jag med om, men han har i princip visat lika mycket som hypade Rashford så nog e det något som tagits fram o gjort det helt okej om än inte superlativ.Vi kan väl enas om att Wenger fortfarande kan ta fram talang, om det sen är i mindre omfattning än innan kan man absolut diskutera.

Då kommer vi till det kollektiva där jag tycker helt emot dig främst defensivt. Vi släppte enbart in ett mål mer än de som släppte in minst så resultatmässigt måste vårt försvar ändå få godkänt. Var det då ett resultat av kollektiv eller enstaka spetskompetenser? Vilka spelare skall man då syfta på? Cech gjorde inte fler avgörande räddningar än vad Ospina gjorde innan och orsakade även en del tavlor. Kan heller inte minnas någon back som gjorde nån monstermatch. Vårt defensiva mittfält drabbades av långtidsskador och värvades nytt i Januari så heller inget där. Kvar finns väl ändå kollektivet?

Offensiven då? Vi gjorde 6 resp 4 mål mindre än de bästa, vilket inte är bra, men heller inte uselt. Med tanke på att de lagen hade just den spetskompetensen framåt och det var enbart vi och ligasegrarna som hade två spelare med bland de 10 bästa målgörarna så är det mer bredden än individerna. Jag anser nämligen inte att Girous 16 mål, varav många mot bottenlag är direkt spetskompetens utan mer vad man borde förvänta sig av en medelstriker. Sanchez borde gjort mer men hans skada påverkade. Så även här finns bara kollektivet kvar.

Vårt kollektiv skapade mer offensivt och defensivt än vad Kopp o Pottans lag gjorde, eller åtminstone minst likvärdigt.

 

Dock håller jag med dig att det trots det inte klickat, vilket faktiskt säger mycket om vår nivå framförallt jämfört med de andra tvås. Väl värt att tänka på. 

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Fredde

Paniken känns väldigt påtaglig MEN det man ska komma ihåg är att vi har inför den löjliga säsongen den bästa truppen tillsammans med Chelsea. Att City köper just Gündogan ser jag som ett bra tecken. Bara Sanogo och Diaby som är mer skadebenägen än Gündogan och han verkade inte direkt göra allt i sin makt för att komma tillbaka starkare i Dortmund efter att ha missat en säsong pga skador utan kom tillbaka fetare än mig. Om dom inte köper någon annan till innermittfältet och förlitar sig på förra årets mittfältsuppsättning och Gündogan så får man vara nöjd.

United har större behov än Ibra, Mhkitaryan och Pogba. Efter den trion så har dom förmodligen bränt sin warchest. Zlatan ska dessutom för första gången inte ha ett juluppehåll i ligan utan snarare steppa upp matchandet, han var mycket skadad förra året och han har en tradition att tappa form runt februari oavsett vilken liga han spelar i. Men det är ett stort steg på vägen för dom, radar dom upp ett liknande fönster nästa år så är dom där igen.

Tottenham blir inte bättre än vad dom var förra säsongen och nej 70 poäng är inte en extraordinär säsong utav dom, 71 poäng (som vi fick) är ett förhållandevis dåligt andraplacerat lag. 70 poäng (spurs) är ett relativt dåligt 3e placerat lag.

Det jag är mest orolig för är att Chelsea vaknar på rätt sida nästa säsong för dom har mest pusselbitar på plats, City är ofantligt ålderstiget och United saknar fortfarande en del viktiga bitar.

Med det sagt så känner jag också en panik eftersom de andra rustar och vi sitter lungt i båten i vanlig ordning. Det jag känner panik över är att klubben återigen ska misslyckas med att köpa en anfallare efter alla dessa år, det som tar oss från en andraplats till förstaplats. Eller det som tar oss förbi kvartsfinalen i CL.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Gott att läsa ditt svar och, även om vi tycker ganska olika i mycket, är det en fröjd att läsa hur du tänker. Och ja vi släppte inte in mer än ett mår mer än de mest defensivt framgångsrika och ja, vi gjorde ganska många mål där också. Det jag är inne på med beroende av enskilda spelares spetskompetens är att vår defensiv krävde Coquelins sköld/skydd (något vi nog inte kommer att se så mycket av i år) och vår offensiv vilade på Özils fantastiska leveranser.  Detta skulle kunna vara fine i sig om vi hade kunnat ha högre lägstanivå och därmed mer jämnhet i våra resultat. För det som skärrar mig i relation till hur Wenger bygger och formar lag är insatser som de runt jul, när vi ledde ligan, åkte på några skador och vipps tappar vi två poäng mot foolsen, går bort oss helt mot Saints och sedan är vi ur spår.

Eller som den, efter att vi vänt mot Leicester, bara tar en poäng på fyra matcher, bara sexton poäng på de tio därefter följande, och helt låter ligasegertåget gå ifrån oss. När vi har en förstestriker (och på många sätt ende striker) som inte gör något ligamål på tre månader. Detta trots Özils fantastiska chansskapande. Vi måste ha alternativ, måste kunna rulla runt med truppen som gör att startelvaspelare kan vilas, kan sporras av konkurrensen och kan hållas okej fräscha säsongen ut. Där har vi ingen bredd, utan lutar oss, faktiskt, mot några enskilda spelares prestationer. Och här behöver vi få in spelare som kan göra detta, som kan hota om startelvan, för att höja vår såväl högsta som lägsta nivå. Och när så inte sker, bortsett från Xhaka, känner jag stressen och oron komma krypande.

Freddee// Visst har du en poäng här. Andras nyförvärv kan lätt kännas mer hotfulla än egna och jag tar i nuläget Xhaka före den ofta skadade Gündugan alla dagar i veckan. Hos city är det väl mer Peps inträde som skrämmer men jag ser United, med Ibra, Mhkitaryan, troligtvis Pogba och Bailly som en rejäl uppfräschning och jag vette 17 om de kommer att behöva så mycket mer än så. Vad mer tycker du? Visst är 70 poäng ingen höjdare men jag ser avsevärt större fara i spurs än vad du gör, även om jag gärna hoppas att jag får fel. Och sedan chelsea… usch säger jag.

Men det som oroar mig mest är den känsla som man får att Arsenal inte har någon framförhållning. Att de/den styrande har några få utvalda som de jobbar på, sedan börjar tveka eller blir bortkonkurrerade och sedan står utan plan B:s. Efter Vardymissen är allt tyst. Luften verkar liksom lätt gå ur oss när vi stöter på patrull. Missar vi en spelare verkar vi har så oerhört svårt att få fart igen, vi känns så sega och med så stor fallenhet att upprepa gamla misstag. Vi har ju genomlidit några somrar förr och denna verkar bli de andra lika. Jag hoppas jag har fel, men min känsla är att de där £100 miljonerna i transferbudget som Kroenke pratade om i våras, de kommer att stå oanvända ännu en gång. Och det känns ju lite sådär, eller hur?

Bild för Pelle

D&M jo visst stöttade Coq defensiven mycket, men du kan även lägga till Kos eminenta backspel så blir det helt plötsligt två personer. Vår defensiv fungerade godkänt under Coqs skadeperiod, det var ju snarare när han kom tillbaka efter skada som det gick sämre, att vi satsade,på en nyligen skadad Coq framför en ersättare. Sen är just det exemplet borta nu med både Elneny och framförallt Xhaka.

Lova att inte skratta för mycket åt mig att vi faktiskt har Ramsey som kan spela på Özils plats, det visade han faktiskt både nu i EM och om jag minns rätt säsongen innan vi värvade Özil. Så även där har vi faktiskt ersättare på de kompetenta platserna...

Bredden har vi faktiskt på ett sätt du inte tänker på, vi sprider ut vårt målskytte på flera vilket faktiskt gör det svårare för motståndarna att försvara sig emot. Det är inte bara att sätta 1-2 män på att punktmarkera Giroud typ...

Våra tapp som du nämner, framförallt efter Leicester är något jag inte begriper, liknande saker händer allt för ofta. Dock händer samma med både Spurs och Pool, så inte ens här oroas jag för dom på det sättet du gör.

Självklart är det en fördel att ha sina värvningar klart tidigt, men samtidigt har de flesta "bra" spelarna semester nu 2-3 veckor till så ingen flrsäsongsträning missas ändå under den tiden.

Tack för övrigt för uppskattningen av mina kommentarer, det är helt ömsesidigt även om jag heller sällan håller med om din pessimistiska inställning. Jag är dock helt med dig att det framförallt är lägstanivån som behöver höjjas, där hade vi haft glädje om Wenger vågat coacha mer intensivt i framförallt laguttagningar. Minns nu i EM att Dechamps böt ut en mindre lyckad Griezmann i första matchen o bänkade honom till andra. Det gav liksom resultat. Här har Wenger att lära sig även om det aldrig kommer att hända. Samtidigt stirrar man sig lätt blind på olika egenskaper. Wenger har aldrig varit en lysande matchcoach, -ndå har han flera ligatitlar och en unbeaten så det går bevisligen ändå...

Avslutar med att tacka för att EM äntligen är slut och man sakta kan börja fokusera på riktig fotboll. :)

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Andreas Näsström

Defensiven ser på många sätt allt bättre ut. Vi är långt ifrån problemen vi hade när vi rullade arteta och flamini och prövade Wilshere och eller Ramsey på centrala defensiven, då det många gånger slets upp stora hål som motståndarna kunde kontra sönder Arsenal på. Kos är en gigant, mannen ser bara ut att bli bättre och bättre. Den enda uppgraderingen vi behöver är ju på positionen brevid nämnde fransos, såvida inte Gabriel har växt in i diciplinen över sommaren, Chambers tappat sin valpighet eller Merta blivit 3 år yngre igen :)

I Özils roll har vi inga alternativ som är nära på lika bra och inte undra på det. Låt oss hoppas att han håller sig skadefri, fräsch och fokuserad. Kanske kan man hoppas på att uttåget i EM väcker en näst intill besatt lusta att vinna något stort för oss!
Ramsey spelar ju faktiskt inte i Özils position i landslag, han har ju mer lik den roll han hade bredvid Flamini förr när han spelade centralt med stor frihet att gå både framåt och bakåt. Inte heller i Arsenal har han spelat i den positionen mer än vad som går att räkna på en hand, ser inte att det är där han kommer till sin rätt även om han är en väldigt versatil spelare

Nåväl, konstruktiva inlägg och nu ser vi fram emot hösten! För att räknas till favoriterna bör vi i mitt tycke få in den där strikern. Vi har ett material som kan räcka långt, skulle absolut kunna vinna ligan utan att på något sätt vara en skräll. Men det kan bli än bättre!

Bild för Pelle

Skall vi vara helt formella så stämmer det att Ramsey inte spelade på Özils positiion, jag "avrundar" lite med offensiv mittfältare och speluppbyggare"...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Andreas Näsström

Skarvar man lite blir det lättare att få ihop det ;) Jag vill kort och gott att Arsenal slutar skarva i sitt lagbygge och skaffar bitarna som passar eller eventuellt saknas

Bild för Andreas Näsström

.

Bild för Fredde

Det är just framförhållningen som totalt havererat på strikerfronten, innan så hittade man en 21 årig Van Persie som var halvordinarie i Feyenoord med en förbannat bra teknik och en tokgiftig vänsterslägga. Eller så hittade man en 22 årig Adebayor som sprang så länge han orkade och sen sprang han lika mycket igen per match, innan han upptäckte att när man hade ett bra kontrakt så behövde man inte prestera längre. När Henry såldes så var de båda som utsvultna vargar som ville ut och visa världen vad de kunde. När Van Persie såldes så fanns en Bendtner som redan krökat bort karriären, en usel Park och man ersatte Van Persie med en Giroud som antagligen var det bästa vi kunde köpa just då. Sen dess har man varken köpt en ung extremt lovande anfallare eller en färdig anfallare som är bättre än Giroud. Om man haft framförhållning så hade man köpt en ung Greizman från ett Sociedad som ville lösa ut våra rättigheter på Vela. Eller köpt Aubameyang från Ligue 1 där vi har starka traditioner av att köpa spelare ifrån och utveckla dom till nånting väldigt bra.

United tycker jag kan behöva ytterbackar och en vänsterytter, och sen är steget ner till truppspelarna ganska stort kan jag tycka. Om inte annat så ska laget spelas ihop också.

Pep har tidigare visat en ganska svag förmåga att värva spelare (Thiago undantaget), kombon Pep och sportchefen i City gjorde relativt svaga spelaraffärer i Barcelona tillsammans (alla köp från oss och det ofantliga misslyckandet med Zlatan). City har även sprätt pengar runt t.ex Mangala och Fernando. Men när dom ställer in siktet rätt så kommer dom få vilka spelare dom vill. Med det sagt så har dom redan Agüero som maskerar mycket i deras lag, han vinner matcher åt dom med livsviktiga mål.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Först och främst håller jag med dig både om Koscielny (även om jag tycker att Mertesackers positionssäkerhet, spridande av lugn och därmed positiva inflytande över Koscielnys utveckling uppmärksammas på tok för lite) och om Elneny och Xhaka dvs. det centrala mittfält som jag skrikit så många år om. Det jag var ute efter var mer avsaknaden av ett kollektivt, systemiskt försvarstänk.

Gällande Ramsey har han sin bästa säsong 13/14 då han spelade bredvid Arteta och just bakom Özil. När han senast hade Özils roll måste ha varit 11/12 då han på 34 ligamatcher gjorde två mål och passade till ytterligare fyra varpå Cazorla handlades in under sommaren. Däremot ser jag honom som oerhört lovande om han skulle få hitta sin rätta roll och jag vet att många tycker jag går i galen tunna här, men jag tror att den kanske inte behöver ligga ens på mittfältet. Men detta EM har ju visat att han fortfarande har så oändligt mycket i sig, mycket som senaste åren förblivit oförlöst i Arsenal.

Sedan håller jag helt med dig angående coachandets avgörande betydelse. För även om Dechamps, i finalen, ersatte Giroud med en halt höna från mexikanska ligan så visade han i just exemplet med Griezmann hur stor skillnad ett byte och en match på bänken kan göra. Där har Wenger mycket att lära.

Heppe// Absolut, defensivt ser det, både i backlinjen och i ett förmodat CM-block, avsevärt bättre ut inför nästa säsong. Jag håller, som då såg ovan, med dig om Ramsey vs Özils roll, men tänker att Cazorla skulle kunna vikariera när Özil behöver vila. Vad tror du om den?

Freddee// Ajajajaj. Här sätter du fingret på en oerhört öm punkt och jag håller, tyvärr, helt med dig. Framförhållningen. Både inför inhandlandet av spelare men framför allt i, det som du är inne på, när vi handlade in spelare i god tid innan stjärnorna dalade. Vi har inte alls fått den utväxling på de köp vi gjort (Gnabry, Zelalem, Crowley för att nämna några mittfältare/yttrar) och vi har varit oerhört slappa i att finna ”nästa stora sak”. Exemplet med Griezmann vs Veladealen säger, även om Greizmann ville stanna kvar i solen och den mindre fysiska spanska ligan, en hel del. Där skulle Wenger ha jobbat hårdare och sålt in klubben så till den milda grad att den unge fransmannen inte kunde säga nej, Aubemeyang (stavning?) är ett annat där vi skulle säkrat och inte låtit BVB få plocka upp den då ganska billige klimpen.

Sedan hoppas jag att du får rätt gällande city och United. Eventuella fiasko för dessa lag skulle man ju njuta något enormt av. Om man nu vågar skriva det..?

Bild för Fredde

Nu tycker jag nog att mittfältare har vi fått ganska bra utväxling på och toppat med Özil. Ramsey, Coquelin har gjort det bra, 23 årig Elneny såg bra ut när han väl fick spela. Zelalem blir 19 i år och lånas väll till Rangers i år igen? Där verkar det snarare handla om att vänja han vid a-lagsfotboll. Iwobi bra men ojämn.

Anfallarna hade man en sjukt bra återväxt på genom att värva 21-23 åringar som blommade ut i form av Anelka - Henry - Van Persie - Adebayor - Eduardo. 

Wenger för 15 år sen hade ringt till sin kompis Bergkamp i Ajax och sett till att Milik (eller likvärdig potential) värvades och går som andreforward ett tag. Alternativt så hade man pungat upp för Draxler likt man gjorde för Reyes.

You win some, you draw some