Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Vem är det egentligen som håller klubben som gisslan?

Davidsson och Mannen
ons 1 feb 2017 kl 16:12

För några veckor sedan gick ånyo vågorna höga kring herrar Sanchez och Özils ännu inte förlängda kontrakt. Kontrakt som går ut sommaren 2018 och därför sätter klubben i ett tämligen oskönt trångmål när de alltjämt förblivit oförlängda. Orsaksbattlandet kring denna situation har under höst och vinter allt mer ökat i tonläge, åsikter blivit till sanningar och rena spekulationer fått någon form av legitimitet, mycket beroende på vem som fört fram dem. En av klubbens störste genom tiderna -tillika spelaren jag namngivit min son efter, Thierry Henry, satt då i en Skystudio och uppgav, efter att ha blivit ombedd att reda ordning i frågan, att våra storstjärnor genom att inte skriva på nya kontrakt faktiskt höll klubben fången, som någon sorts gisslan.

Och ja, jag tycker att dagens fotbollsspelare, i och med Bosmandomen och den lavinartade kommersialiseringen av sporten fotboll, har på tok för mycket makt i relation till klubbarna, så på ett plan håller jag absolut med honom. Men jag tycker nog ändå att han snubblade till lite grann när tanke blev till uttalad åsikt, särskilt när vi funderar kring hans egna genomdrivna klubbyten. För även om spelarna utövar den makt som den moderna fotbollens uppochnedvända maktstruktur givit dem, anser jag inte att de är bovarna som skall pekas ut i detta drama. De skall, även om jag hade gråtit glädjetårar om de agerat på motsatt sätt, enligt mig inte klä skott för att de agerar i samklang med nutiden, utan blickarna skall egentligen riktas mot ett helt annat håll, där en helt annan fråga inkluderar herrar Özil och Sanchez respektive kontraktssituationer.

Frågan måste återigen ställas: Vem är det egentligen som håller klubben som gisslan? Vem är det, bortsett från dessa agentdopade moderna stjärnspelare med ”varumärke” som mellannamn, som har makten i fotbollsklubben Arsenal? Vem är det som, egentligen, äger frågan? Jag har tidigare skrivit om olika länkar som håller klubben fjättrad vid dess plats i toppfotbollens mellanskikt, där en lealös styrelse dränerad på fotbollskunnande styrs av en ägare som visat totalt ointresse för sina klubbars sportsliga resultat och där all, egentlig, makt över det sportsliga är placerad i en enda persons händer. Nu är det nog dags att göra det igen.

Igår mötte vi Watford och inför matchen talade Wenger om att spelarna var förberedda och mentalt fokuserade på att hantera alla utmaningar de kommer att möta. Sedan åkte vi på två mål i baken på 14 minuter och torskade därefter matchen, varefter samme Wenger slog fast att spelarna inte alls verkade ha varit mentalt förberedda för matchen. Ja ba WTF? Vad hände här? Vad är det jag har missat? Var det någon annan än Wenger som bestämde att vi skulle startad med en 11:a från h-vettet, en 11:a som såg ut att vara på elakartad avtändning från tungt drogberoende och en 11:a som presterade samma ickeinsats som de och deras kollegor gjorde mot bland annat Everton och shitty för några veckor sedan? En elva där Gabriel var rakt igenom bedrövlig som högerback, där Giroud inte hade ett enda rätt på sina dryga 45 spelminuter och där Sanchez var iskall som ytterforward innan han placerades centralt. Där mittfältet var så smärtsamt uppenbart felkomponerat, där backlinje var rena hönsgården och där ingen, över huvud taget, deltog i spelet under första halvlek. Var det någon annan än Wenger som tog ut laget och var det någon annan än Wenger som ansvarade för förberedelserna av det? Har jag missat någonting här, eller?


When We Were Winning. Bild: Bildbyrån.

Och var det första gången vi var med om detta? Är säsongen 16/17 den första säsongen laget uppträder så här? Var gårdagens plattmatch således en engångsföreteelse? Självklart vet vi alla redan svaret. Nej, här har vi varit så många gånger tidigare och sådana matcher som gårdagens har vi fantaster bevittnat så många gånger förr. Arsenalföljare battlar istället om vilken spelare som skall utses för syndabock för dagen och ilskan vändes mot dessa spelare och därefter mot varandra, fast ingen kan egentligen blunda för fakta. Wenger stå ensam vid rodret och han styr skutan som han vill. Samme Kapten Wenger som inte vunnit en ligamatch spelad tisdag eller onsdag sedan mars 2015, som på 20 år inte lärt sig spela mot lag som sätter hög press och som styrkt klubben utan att vinna ligan på 13 år. Och samme Wenger som skall förmå Özil och Sanchez att skriva på nya kontrakt med klubben.

Samme Kapten Wenger som berättat att han skall bestämma sig hur han gör, om han skall skriva på nytt kontrakt för klubben eller inte, i maj. När innevarande säsong är över, när han vet hur det har gått och när han vet hur han, därmed, känner sig inför sin framtid i klubben. I maj? Då? Ja ba WTF? Igen. När shitty försökte locka Pep till Manchester förberedde de styrande i klubben affären i nästan två och ett halvt år. Och när de väl fått hans underskrift offentliggjorde klubben det ett halvår innan. För då kunde de dra nytta av Pep som lockbete för att antingen locka spelare de ville ha till klubben eller för att behålla spelare de önskade behålla. Men Wenger som säger att han, när det väl är dags, ämnar lämna över klubben i absolut bästa skick till sin efterträdare, han vill bestämma sig i maj. Två och en halv månad innan därpå följande säsong? En millisekund innan de stora spelaraffärerna sätts i sin absoluta rullning? Och samma millisekund innan nämnda Sanchez och Özils går in på sitt sista kontraktsår och den medföljande försäljningssumman därmed rasar lavinartat? Driver du med mig?

Özil och Sanchez förväntas alltså skriva sina absolut största kontrakt, när de står på sina karriärers absoluta höjdpunkt utan att ens veta vem som skall vara deras egentliga arbetsgivare? De skall binda sig och sin framtid till klubben utan att ha en aning om hur den faktiskt kommer att se ut? Moyes eller Mourinho? Simeone eller Stuart Pearce? Och klubbens synnerligen fotbollskompetenslösa styrelse förväntas finna en adekvat manager som alltså skall kunna förmå våra storstjärnor att stanna hos oss och ta klubben vidare upp till forbollshierarkins höjder, två och en halv månader innan säsongen börjar och en millisekund innan spelaraffärerna börjar avgöras? Ja ba WTF? Ännu en gång.

Är det att ta ansvar? Är det att lämna över klubben i andras händer, i absolut bästa möjliga kondition? Nae, det är det sannerligen inte. Snarare är det precis tvärtom. Snarare är det ett uttryck för när jaget får gå före laget. När pengar, prestige, ego eller vad det än må vara får gå före klubbens bästa. Det är inte att bygga upp för andra att njuta och ta del av, det är att rasera för sin näste för att framstå i bättre dager när historien skall skrivas. Så vem är det egentligen som håller vad som gisslan här? Är det verkligen Sanchez och Özil vi skall vända vår frustration åt? Är det verkligen de som skall få skit kastad på sig, i pressen såväl som på random sociala medier? Är det verkligen där vi är och är det verkligen den klubben vi skall vara? Jag bara frågar.

Kommentarer

Bild för Isak Selling

.

Bild för Isak Selling

Spot on till 100 hela procent. Ju mer man tänker på allt det där, desto mindre förstår man egentligen.

Bild för Adamberg

Klockrent. Det är intressant att det fortfarande är vördnaden och heligheten kring Wenger inte minst bland svenska gooners som gör din ömma punkt så känslig. ifrågasätter man hur laget leds och styrs (Wenger)ska man istället ifrågasätta sig själv eller "sina prioriteringar" i livet och så blir man automatiskt en atsenalhatare plötsligt. Om man hatade Arsenal skulle man vara ganska nöjd ned sakernas tillstånd och vårt eviga status quo. Jag tycker att Wenger är väldigt egoistisk och beslutet verkar hänga på att han inte har ett liv utanför klubben. Han har ingen som helst kännedom om sina svagheter vill inte höra talas om dem . Det är också intressant att man avkrävs på ' frågan vem fan ska komma istället då? Som om det inte finns någon annan som kan ta över och som bara för att man vill avsätta en ledare tränare eller president så måste man som lekman visa upp några namn på alternativ. Det är inte mitt jobb men som supporter som betalar viasatkanaler och dyra resor och biljetter har man all rött att säga nu är det nog! Och tycka att wengers eftermäle blir sämre och sämre för varje år som han inte lämnar över. Han är ingen bra ledare .

Adam

Bild för Sral

Vet inte om du syftade på min kommentar, eftersom jag använde den formuleringen i en annan tråd? I så fall handlade det ju inte om att tänka efter på sina prioriteringar om man ifrågasätter Wenger, utan mer att du rakt av sa att du mår dåligt av att hålla på Arsenal. Det var i alla fall den kommentaren jag svarade på. Sen är det lika polariserat åt båda håll, inte bara åt ett. Bara för att man tycker att Wenger är bra eller åtminstone inte så dålig som vissa vill göra gällande, behöver det inte handla om vördnad. Likaså finns det människor som kritiserar Wenger (och ledningen) på ett balanserat sätt, andra gör inte det. Vad vet vi t ex om huruvida Wenger har självkännedom eller inte? Det där med "vem fan ska komma istället då?" köper jag inte riktigt heller. Jag tror att många, oavsett om man gillar Wenger eller inte, har tankar på vem som ska komma efter. Arsene kommer inte att stanna i tjugo år till, liksom. Frågan är väl mer om vi vet med säkerhet att det kommer bli bättre? Det kan ju lika väl bli sämre, en period där vi drömmer oss tillbaka till topp fyra (många fans till andra klubbar önskar garanterat den stabiliteten), som att det kommer en manager som höjer oss till ett titelvinnande lag. Och det är både läskigt och spännande att tänka på.

Bild för Pelle

Jag är tämligen övertygad om att Wenger bestämt sig för att inte förlänga och både styrelse och spelare vet om det. Nu pågår ett arbete med att finna den nye managern, men det vill man göra i tystnad för att slippa skriverier.

Framåt Mars/April kommer vi gå ut med nyheten om Wengers sista matcher och vår nye manager. Därefter har Sanchez och Özil bestämt sig för om dom hänger med den nye managern eller inte och i så fall förlängt sina kontrakt.

Vi har alltid jobbat i det tysta så mycket vi kan, varför skulle det då vara annorlunda med vår största värvning på 20 år?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Kaiser Özil// Tack för din feedback. Och ja, du beskriver det väldigt bra själv: ”Ju mer man tänker på allt det där, desto mindre förstår man egentligen”. För precis så känner ofta jag. Jag må framstå som korkad men i många lägen känns det som att vår klubb sköts på så annorlunda sätt än andras. Ibland på gott såsom Project Youth, att vara självförsörjande, tanken om att skapa världsstjärnor istället för att köpa dem och den solidariska lönesättningen –vilka i varje fall två havererat. Men också sådant mindre lyckat: Utfrysningen av den ende fotbollskunnige i styrelsen, David Dein, kapituleringen för en amerikans ägare som bryr sig noll och intet om resultat och det faktum att så mycket sportslig makt har lagts i en persons händer. En person vars ord är lag och som fått klubben att bli …hans. På gott och på ont.

Giresse// Tackar. Här tycker jag du sätter fingret på en lika öm som oskön punkt. Att vi blandar ihop vördnad för med fatalistisk dyrkan av. För jag har enorm vördnad för det Wenger gjort för klubben och även för hans syn något idealistiska syn på fotboll, likväl som den havererade solidariska lönesättningen. Etc. Jag har den största respekt för vad han gjort för oss. Men detta får inte blandas ihop med vad han gör idag. Och med hur många gooners, som du är inne på, anser att detta innebär en smått naivistisk kult, rent av dyrkan.

En polarisering där vi antingen blint älskar Wenger eller, om vi inte blint älskar honom, således blir en hater. Precis som du är inne på. Sedan lyfter du även fram hans akilleshäl; den totala avsaknaden av självkännedom, av att lära sig av sina egna misstag och att oförmågan att låta pragmatism gå före idealism. Där han, något förenklat, faktiskt sätter jaget före laget och sitt eget ego framför klubbens bästa och redan där har hans fantastiska insats för klubben smolkats ned. För mig blir detta lite deppigt, lite fatt och lite sorgligt.

Pelle// Det är oerhört vackert att läsa och tolka in din enorma tillit, den har jag all respekt för. Men det du skriver är ju, om vi skall vara ärliga, baserat på dina övertygelser och således, återigen med all respekt, mer gissningar från din sida. Vad vi vet är att vi har bästa truppen på många år (och det skall Wenger ha kredd för), men också att vår bäste målvakt spelar i Roma och vår näst bäste mittfältare spelar i Bournemouth. Att spelet ser ofta ser ut som hej kom och hjälp mig och att laguttagningar stundtals ser ut som gjorda av en sjuåring.

Att vi i många skarpa lägen är helt väck från början, vaknar till vid underläge, väntar på byten i 70:e minuten då Wenger får panik och spelar 4-2-4 vilket blir som ett tärningsspel. Ibland fungerar det, ibland inte. Så många poäng är tappade genom att laget inte haft koll på motståndet, där Wenger till och med haft mage att slå sig för bröstet över sin egen präktighet vilken lutar mot att om en är så bra som Wenger, så behöver en inte anpassa sig efter motståndet. Etc, etc etc. Här är det liksom inte mycket att resonera kring.

Men återigen; jag respekterar din positiva syn, även om jag inte delar den. Och jag respekterar din bibehållna tillit till Wenger, en tillit som för mig, tyvärr, har gått förlorad de senaste 7-8 åren.

Bild för Sral

Grejen är väl att oavsett om man har en tillit eller inte kan vi mest gå efter övertygelser och tolkningar. Det tycker jag båda "läger" gör. Ibland kan jag t ex se två personer mena ungefär samma sak, men använda helt olika värdeladdade ord. Jag kanske tycker att Wenger litar och tror på sina spelare, en annan säger att han överskattar dem och så vidare.

Bild för Pelle

Jag skrev förvisso inget om tillit till Wenger samt att han skulle lämna efter denna säsongen så jag vet inte varför du poängterade  så mycket om min tillit till Wenger.

Att vi gör affärer i det tysta är precis lika mycket Gazidis och resten i förhandlingarna och inte enbart Wenger...

Att du ser Polacken i Roma som vår bäste målvakt förstår jag inte då vi har två bättre hemma. Att Jack får regelbunden speltid och dessutom får vara frisk en längre tid i sträck är garanterat enbart bra för hans utveckling och något vi kommer ha nytta av i längden.

Självklart är det enbart min tolkning och gissning att Wenger väljer att inte förlänga, precis som du faktiskt, med lika stor respekt, gör precis detsamma när du skriver att han velar om sitt beslut, eller hur?

Jag blir för övrigt ganska irriterad över att man anklagas att inte ifrågasätta Wenger bara för att man exempelvis argumenterar att en laguttagning ofta beror på det Wenger sett på träningen som vi supportrar inte har en aning om, men vi är snabba på att kritisera i efterhand när vi fått facit. Jag kritiserar ofta Wenger och ser fel hos honom så någon dyrkan som ni verkar diskutera existerar inte.

Man ser som så ofta det man vill se, ja vi spelade verkligen som skit första halvleken senast, riktig skit till o med, men första halvan av andra halvlek såg det tvärtom riktigt bra ut, vilket det ofta gjort stundtals det med. Den röda tråden är att vi skall ha Sanchez längst fram. Ja, jag kritiserar Wenger för att han startat med Giroud, men jag kan samtidigt förstå att man tar ut en anfallare som defakto varit het i riktig målform!

Jag håller även med om att Wenger aldrig varit en vra matchcoach eller taktiker, den kritiken är absolut befogad, dock behöver man i te göra så stor affär av det som många gör för trots denna brist har Wengerntagit många titlar, både i liga och FA-cup och till och med gått obesegrad genom en säsong, så det kan bevisligen fungera bra trots man inte är matchcoach med bästa taktiken.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Intressant det där med Alexis längst fram och vad pendeln har svängt. När den här säsongen började minns jag att många ifrågasatte Wenger för att han gjorde det valet, Alexis var minsann ingen anfallare, utan skulle spela ytter. Det fungerade dock bra, och nu är det istället fel att han inte spelar där. Klart att man kan byta åsikt och bli övertygad, men som du säger har Giroud faktiskt varit i riktigt bra målform, så kan man ha både han och Alexis på planen, varför inte?

Bild för Byarum

Det känns som om våra tankar är symbiotiska i vissa lägen.

I alla organisationer faller alltid allt ansvar på ledarskapet. Självklart förstår jag också både Özil och Sanchez i detta. De är våra stjärnnamn och de vill ju ha klarhet i hur deras framtid ser ut innan de skriver på ett nytt kontrakt. Så, ingen skit på dem. Det finns ju ordentlig anledning till att de inte skriver nya kontrakt.

Däremot är ansvaret tungt vad gäller ledarskapet i klubben. Eller brist på ledarskap. Då handlar det både på Wengers ledarskap och det övergripande ledarskapet och jag är beredd att hålla med dig om, att om fotbollskunnandet varit hälften så intressant som det affärsmässiga, så hade det setta annorlunda ut i klubben.  

Jag fattar inte heller detta dyrkande av Wenger. Ja, han var väldigt bra de tio första åren, men sen då? Vi har ett lagmaterial som vi inte får att prestera på den nivån där de egentligen skulle kunna. Vårt lag består av landslagsmaterial i alla delar, t o m på bänken. Vi spelar fint och förutsägbart, vinner alltid i "possession", men målet ligger framåt, inte i sidled eller bakåt. Detta är så sjukt, när man vet hur bra vi kan spela, när vi spelar enkelt och rakt, (Man U hemma förra året!). Detta underpresterande är så enerverande.

Allting ska krånglas till och sen är det alltid någon annans fel, från felklippt gräs till fjärdedomare. Jag blir så trött. Det är fan en pina, vånda och ångest att vara Arsenalfan nuförtiden.

 

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Jag tolkade dig fel. När jag läser igen så ser jag det som du sedan understryker, att det är klubben du litar till mer än Wenger (vilket jag feltolkade det som). Sorry.

Sedan snuddar du vid den retoriska svårighet som klubbens fantaster hamnat i. I detta svartvita läge där nyanserna försvinner, i detta fall kring Wenger. Jag delar din bild och har också skrivit blogg om detta elände tidigare. Sedan ser jag det, tyvärr, som ganska symptomatiskt för hur klubben hanterat managerfrågan, åren utan ligasegrar och maktfördelning. Och säkert en massa annat också.

Bild för Pelle

Det e lugnt, lätt att feltolka på nätet. :O)

Som Bosse skriver är det ledningen som skall kritiseras, i den ingår Wenger men inte ensam. Det är just den lilla detaljen hur styrelse och ägardirektiv ser ut som att jag inte är övertygad om att allt löses enbart för att vi byter ut Wenger. Jag är som sagt inte emot att ersätta honom men jag ser heller inte Wenger som den bov som många gör ovh kastar ärligtbtalat otrevligheter i sin argumenationsteknik...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Woody

Känns som att historien upprepar sig. Wenger och hans lagguttagningar och coachande havererar. Spelfilosofin håller inte igen osv osv osv. Har under 10 år bett till Arsenalguden att Arsenal ska nå framgång men alltid går något snett. För mig handlar det ändå om detta med oetiska ägare, sjuka löner etc. Hade den Engelska fotbollen fått vara fotboll och inte en lekplats för suspekta ägare hade Arsenal så gott som garanterat vunnit mer. Där ligger det sura i kråksången. Släng via konfiskering och ändrat regelverk ut allt sådant så kanske fotbollen i sig kan återhämta sig. Wenger är en manager (med tydliga svagheter idag) och ej någon penningförvaltare men det han har att kämpa emot begränsar framgången. Att han sedan tar ut en sopa som Ramsey gång på gång är liksom en annan fråga. Glädjande sedvanligt kvalitetsinlägg sir DM. Rock on !

Bild för Fredde

Håller med. Wengér håller klubben gisslan ifall han nu inte gett något som helst besked till klubbledningen. Özil har enligt alla rapporter sagt att han inväntar tränarfrågan innan han sätter en kråka på ett kontrakt, han vill ha Wengér kvar.

För mig så handlar det inte om att vi inte spenderar pengar längre. Vi brände £92m i somras. £35m på en mittback och £33m på en deffensiv mittfältare. Vi har spenderat de pengarna som krävs för att komplettera truppen.

Jag förstår inte (som du är inne på) vem som är Wengérs chef. Vem löneförhandlar Wengér ens med? Sätter han sig i ett tomt rum med ett kontrakt och fyller i siffrorna själv? "Hmm jaa, jag har nog förtjänat £130 000 i veckan över 4 år. Jag fyller i det själv och skriver på nu så kan jag gå ut och offentliggöra på min hemsida"

Och Wengérs kännetecken var att spelarna han trodde på blev bättre hela tiden. Jag ser inte ens att han får ut max av truppen han har nu. Våran trupp består av flertalet spelare som var bäst för respektive land under EM, t.ex Ramsey (överglänste Bale), Xhaka (bäst på sin position i EM), Koscielny är Frankrikes bästa mittback, Sanchez är en av Sydamerikas 3-4 bästa spelare, Özil är bäst på sin position, Cazorla (skadad nu) är en av europafotbollens säkraste passningsspelare med båda fötterna och de andra är tillräckligt kompetenta för att konkurera på den absolut högsta nivån med undantag för årets Monreal och Coquelin även om han kan uppfylla en funktion någon match. Truppen vi har ska vara i nivå med Chelsea rent poängmässigt.

You win some, you draw some

Bild för Christer Åhsman

Eftersom jag själv spelat forboll vet jag att alla spelare inte älskar tränaren, men om jag tolkat Arsenals spelare korrekt i deras uttalanden är det väl så att de som nämner Wenger oavkortat är positiva till honom, och hans fortsättning i klubben. De är rädda om sin plats i laget, kanske en del säger nu, knappast då de jag tänker på är ganska så givna att starta matcherna. Hur mycket jag än hyllar och stöttar Wenger inser även jag att allt inte är för evigt, ett tränarbyte kommer troligtvis i vår. Men att anklaga Wenger för att tänka på sig själv och därmed skada klubben Arsenal är osmakliga uttalanden från supportrar. Hittills har Wenger gjort allt sitt bästa för Arsenal i 20 år, och han fortsätter med det in i det sista, han och Arsenal har väl förlängt kontrakten med några nyckelspelare och jobbar garanterat hårt för att få fler att signa nya kontrakt. Wenger har med all säkerhet redan meddelat styrelsen och spelarna sina planer framöver även om han inte gått ut med beskedet än. Att som supporter ens tänka tanken på att Arsene Wenger på något sätt vill skada klubben det sista han gör är högst osmakligt.

Vidar 1933

Bild för Sral

Word, Christer! :-)

Bild för Pelle

Spot on

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Adamberg

Det är ingen, som påstått att han vill skada klubben men att hans egoistiska tänkande indirekt skadar klubben. Men dina ord säger en del om vad diskussionen handlar om. Men vi håller som sagt på samma lag . Att en ny person leder laget är naturligtvis inga garantier för någonting, det verkar som en del tycker det är väldigt läskigt med förändring. Om vi kommer sämre än 4:a någon säsong med en ny förändring. So what säger jag.

Adam

Bild för Pelle

Du besvarar inte någons inlägg men skriver ändå "dina ord", då är det svårt att förstå vad du åsyftar. Skriv antingen nicket på den du åsyftar eller använd "svara" så din kommentar kommer kopplad rätt...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för George Adams

Kvalitet D&M. Bra djup och viktigt innehåll. Det mesta har väl skrivits ovan, med bra inlägg från "bägge sidor", och jag kan förstå de olika synpunkterna.

För mig är det, som ni vet vid det här laget dock klart åt vilket håll jag vill gå, trots osäkerheten som kommer med en ny befälhavare.

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Sral

Det känns mer och mer som att Wenger kommer att sluta efter den här säsongen. Faktiskt nästan oavsett hur det går. Det här är ju bara mina gissningar, men jag tror att hans högsta dröm är att vinna Premier League en sista gång innan han slutar, men det ser ju inte ut att bli så.

Sen verkar även åsikterna om eran efter Wenger vara delade? Vissa tänker att vi ska (eller kommer att?) satsa på en tränare som Simeone eller liknande, med tron att det ska ge omedelbar framgång? I stil med vad Conte gör nu med Chelsea. Andra (mig inkluderat) tycker att näste manager ska få tid på sig att införliva sina idéer, vilka det än må vara. Och med tid och tålamod får man kanske också acceptera någon eller några sämre år.

Bild för Pelle

Jag ger en ny manager 3 år på sig, om han inte ens lyckas komma top4 inom den tiden är det en misslyckad tränare enligt mig. Självklart lite beroende på vilken trupp han kommer styra över.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för B-G

Jag ger honom 3 år med.
Dock kommer jag att kräva topp 4 oavsett trupp. 

Twitter @grvdga

Bild för Pelle

Det är ju när "bägge sidor" kommer med sakliga inlägg som det blir en intressant diskussion istället för pajkastningar och allmänt gnäll...

Jag tror du märker att allt fler även "på andra sidan" anser att det är dags för en ny befälhavare, även om vi inte ger den befintliga skulden för allt?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Alla kommentatorer.
Gott att se era kommentarer vilka jag, på det hela, tycker är av saklig art och inte den pajkastning vi ofta lätt hamnar i. Sedan ser jag att vissa av er delar min upplevelse och känsla gentemot Wengers maktposition i klubben/hur klubben sköts, medan andra inte gör det. Så är det.

Jag vill understryka att jag, som sagts tidigare, hyser den största respekt för Wenger som person och det värv han som tränare utförde hans första tidshalva i klubben. Fram till vi flyttade in i Emirates, fram till han, enligt mig, gick vilse i posessionsfotbollen och fram till David Dein kuppades ur styrelsen till förmån för den därefter följande ickepersonen Kroenke. Därefter tycker jag det mesta varit, på sin höjd, sådär.

Jag gläds med er som har tillit till klubben, till att det finns fotbollskunnande nog att lyckas knyta en manager till klubben som kan ta oss till nästa nivå. Att Wenger hoppar av nu till våren och att klubben, mot min förmodan, redan har löst frågan om adekvat ersättare. En ersättare som kan hålla kvar Özil & Sanchez i klubben samt fylla truppen med fler spelare av deras dignitet. Jag har gärna fel och hoppas att ni, mer optimistiska, får rätt.

Bild för Pelle

Du har helt rätt i att vi tappade massa när Dein lämnade, men han ersattes inte av Kroenke som är en ägare, ersattes väl snarare av Gazidis i så fall?

Personligen tvivlar jag starkt på att det finns fotbollskunnande nog att lyckas knyta just den managern till klubben, det är ju den största anledningen att jag trots allt kan tänka mig ny förlängning av Wenger trots jag föredrar ett byte i sommar.

Att man har förtroende för Wenger är inte automatiskt samma som att man har förtroende för styrelsen bäste D&M...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för George Adams

Jag köper resonemanget gällande styrelsen ev tillkortakommande och planering gällande manager bytet. 

Men här tar jag chansen och tänker på Wengers relativa framgångar även de senaste 13 åren. 4 platser och CL spel etc och överför det till ordspråket.

"Ständigt solsken ger öken" 

Nu ger vi någon annan chansen tycker jag....

 

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Pelle

Jag gillar att sola mig i glansen framför mörkerkörning. ;)

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Fredde

Våran trupp underpresterar och att kalla det för solsken för att vi hamnar på topp4 vilket är det absolut minsta man ska kunna begära av våran trupp. Skulle vid en väderliknelse snarare kalla det för gråmulet utan risk för storm eller pissregn. FA-cupsegrar och ligasegrar är solsken. Något deltagarpris i CL kan omöjligen vara det.

You win some, you draw some

Bild för Pelle

Själv bara skojade jag om ord utan koppling till Arsenal vilket jag trodde framgick då det även fanns en tydlig smiley?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Vad tror ni om Allegri-ryktet? Om det stämmer, skulle han vara en bra efterföljare? Kan han få ordning på defensiven?

Bild för Adamberg

Jag tror också att alltid komma blande de 4 bästa har varit förlamande för att det ska bli riktig action när vi pratar förändring. Inte tillräckligt dåligt för att rock the boat för många. Att komma sämre än 4:a  ställer större frågor och kräver större svar.

Adam

Bild för Sral

Det här är bara spekulationer och ett tankeexperiment, men tänk om Löw eller Allegri, som sägs vara intressanta tränare för Arsenal inte kommer loss förrän 2018? Om alternativet skulle vara att förlänga med Wenger en säsong för att vänta in någon av dessa, eller att ta Rafa Benitez i sommar, hur skulle ni, om ni fick bestämma, göra? Mitt val faller definitivt på att förlänga med Wenger någon säsong och kratta manegen för Allegri eller Löw framför att låta "the fat spanish waiter" ta över kanonjärerna. :-)

Bild för Adamberg

Nej jag är av en annan åsikt. Det finns liksom alltid en säsong till för att vi inte är tillräckligt förberedda, inte scoutat en annan coach , inte har någon på gång tillräckligt intressant etc. Jag tycker att det finns ett omedelbart behov som är större och som innebär så snart som möjligt och det bästa vore om Monsieur Wenger kan få ur sig sitt beslut för KLUBBENS bästa.Så kan kontaktar tas på allvar. Jag tror inte det är så svårt att få en kompetent ersättare. Förmodligen får vi en bättre matccoach i många fall.

Adam

Bild för Adamberg

och till skillnad från dig som aldrig aldrig har några problem med wenger så är vi flera som väntat på hans avgång de senaste fem åren. Så då känns ett år till som ses år för mycket

Adam

Bild för Adamberg

sex år för mycket skulle det stå

Adam

Bild för Sral

"Aldrig ser några problem med Wenger"? Nu överdriver du väldigt mycket, Giresse.

Bild för Adamberg

Det är möjligt Scral, jag har bara utgått från dina inlägg här

Adam

Bild för Sral

Det kan du inte ha gjort. Jag har flera gånger skrivit att jag både hoppas och tror att han slutar nu i sommar. Kan möjligtvis tänka mig att han stannar ett år till om vi har en riktigt bra ersättare på gång. Har också skrivit att jag inte tror att han är den som kan utveckla laget ett snäpp till, även om han har gjort väldigt mycket bra och lagt en fin, stabil grund. Hans tid går mot sitt slut, men han förtjänar också respekt. 

Om du utgått från mina inlägg har du inte läst dem särskilt noga, kanske bara delar och gissat dig till resten? 

Tröttsamt...

Bild för Sral

Giresse, träna på att säga din åsikt utan att hoppa på någon annan som du gjort här. Det är bara onödigt.

Bild för Pelle

Vart tar du vägen D&M? Vill ha en blogg med dina tamkar kring krisen vi har nu, lite sakligt om allt runt omkring och inte enbart en "wenger e dum i huvudet" som merparten av kommentarorena uttrycker sig...

Ge mig lite att läsa och få kommentera! ;)

If it's too strong, then you're too weak!