Medlemmar: 3615 st.
Visa menyn

Liten blev stor tack vare Squillaci och Djourou

Davidsson och Mannen
mån 2 jan 2012 kl 20:06

Den lilla hamnstaden jag bor i, kallas inte bara för Sveriges Framstjärt utan även ofta för Lilla London. Orsaken till detta är för mig okänd, kanske är det en referens till det engelska regnvädret, kanske någon form av önskan om storhet eller kanske bara ett tröstande tilltal till någon/några som alltid hamnar som nr 2. Vem vet?

Men för mig är även fotbollslaget Fulham FC att betrakta som Lilla London. Området laget hör hemma i är, med sin burgna arkitektur och välmående invånare, allt annat än litet men laget har liksom aldrig riktigt växt till sig. Så när de idag tog emot storlaget Arsenal, var det väl självklart att den förre spurs-managern Martin Jol pumpat upp sina killar med underhundens ständiga strävan upp, inte sällan på andras bekostnad. Och för dagen var just Arsenal utvalda att få betala.

Och som vi fick betala. En första halvlek där chans avlöste chans och där vi skull stängt den här matchen helt. Fulham kämpade febrilt och höll siffrorna nere, men såg även det alla andra såg: Att matchen fortfarande var vidöppen.

Så när andra halvlek började och hela Arsenal såg ut att ha knaprat Stesolid pausvilan var Fulham inte sena att hugga på det självcederade bytet som lagt sig avlång på rygg, blottat strupen och bara väntade på att bli avrättat. Och med spelare som Theo Walcott, Johan Djourou och sedan även Sebastian Squillaci kändes det hela förutbestämt att barka käpprätt åt h-vette. Och just precis så gick det.

En backlinje så låg att Fullham fick oceaner av spelyta och en så tafflig bollhantering att tiden bollen var i röd ägo kunde ses som rent försumbar. Fulham var helt okej, men vi gjorde dem så oerhört mycket bättre än de egentligen är. För vi var bedrövliga, usla och under all kritik.

Jag är mest förbannad just nu. På Wenger som insisterar på att spelare som är så långt från habil EPL-klass att man blir mörkrädd. På dessa spelare, som vissa är så ovärdiga vår tröja att även det framstår som en ren och skär provokation. På denna ständiga tafatthet att omsätta chanserna i mål och på denna ständiga skälvan vi får vid 1-0. På Wenger igen som låter oss spela med 11 man på plan, endast mellan 64:e och 77:e minuten. Här är betygen:

Szczesny: 3/5. En miss i 63:e, men annars bra. Bra i luften endast till viss del bortsett från vid kvitteringen och reflexräddningar som hade kunnat rädda matchen om han haft lagkamrater.

Djourou: -/5. Okej defensivt i första halvlek, men varför måste han leka mittback? Sökte sig ständigt in i banan och lämnade enorma ytor vilket gjorde att Rise såg riktigt bra ut. Och det är han inte. Bedrövligt spel i andra halvlek. Uselt och rent ut sagt korkat. Finns inga ursäkter för sådana pojklagsmisstag på denna nivå. Usch!

PM4: 2/5. Missade sin yta vid ett flertal tillfällen, men högg även riktigt bra med glidtacklingar och framsteg. Dock måste han för fanken ta mer plats. Han är ju stor. Varför så snäll? På gränsen till underkänd.

Koscielny: 4/5. Matchens spelare. Ett av få ljus i dagens Arsenal. Het och på rätt plats. Skitkasst att han inte fick bli matchhjälte, men det är inte hans fel.

Coquelin: 2/5. Lite valpig i början men sedan stabil rakt igenom. Kämpade som en galning och såg långt mer erfarna ut än många andra idag. Lovade gott och var på gränsen till ett högre betyg.

Song: 2,5/5. Utförde matchens prestation när han, som en naughty schoolboy, lät sig läxas upp av domare Probert i 59:e minuten och därigenom slapp det gula kort han gjort sig förtjänt av. Mycket bra, mycket snyggt och ett föredöme för andra att lära av.

Arteta: 1,5/5. Njaaa. Svag insats, på gränsen till underkänd. Löpte som vanligt oerhört och låg mestadels på rätt sida, men varför sjönk han tillsammans med de andra så himla långt ned? Varför tog han inte ett par steg upp, visade pondus och markerade revir? Vi hade behövt en Arteta i vanlig form idag.

Ramsey: 2/5. Dagens bästa högerback, de minuter han hade fram till bytet. Annars blandade han friskt mellan snyggt passningsspel, som vid 1-0-målet, och lite blygsel (se Arteta).

Gervinho: 1,5/5. Började piggt men försvann helt i andra halvlek. Kan bara ursäktas av att detta är hans första år i ligan och därför drabbas av de svackor som de flesta liganykomlingar drabbas av. Fortsatte missa chanser han bara måste sätta och bestal oss på en straff, när han överdrev något så kopiöst att Probert inte kunde med att blåsa för den straff vi faktiskt skulle haft. Skärp dig eller byt tröjnummer!

RvP: 2/5. Täckte ytor och räddade ett par fasta situationer. Fortfarande helt utan adekvata lekkamrater varför hans ensamhet fortsätter gäcka hans kvalitativa resurser.

TW14 : -/5. Bildade tillsammans med JD en helt obefintlig högerkant. Växlade mellan att springa offside och slå bort passningar. Tittar killen över huvud taget upp när han slår passningar? Jag vet inte. Hans defensiva insatser skall vi inte tala om för några sådana fanns över huvud taget inte. Nej, det här var INTE bra.

Rosicky kom in och sprang, Blackie Lawless likaså, samtidigt som vi får ta och gratulera Squillaci till att ännu en gång sänkt vårt Arsenal genom att skänka en klockren assist till Fulhams 2-1-mål. Låt oss aldrig behöva se en sådan insats igen.

Okej, i morgon kanske jag kommer att framstå som elak, bitter och surmulen. Mina betyg kanske kommer få ta emot smörja för att de är för hårda, men så här ser jag på det hela. Usel insats, där endast ett fåtal kommer från matchen med viss heder i behåll. Jag hoppas att denna match får samma effekt som förlusten på Old Trafford under föregående fönsters öppenperiod: Att Wenger och de andra beslutsfattande i klubben inser läget och ser till att vi får in spelare som kan göra någonting helt annat än det vi tvingades bevittna idag.

Usch, f-n vad kass!