Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

Headmaster Ritual. Idag skall man inte heta Thomas.

Davidsson och Mannen
lör 31 mar 2012 kl 16:29

Tänk dig en lördag som föregås av en fredag där du är på konsert med hårdrocksbandet Mustasch. Det blir några öl, rikligt med headbanging och lite senare sänggång i svettigare tillstånd än vad önskvärt är. Tänk dig sedan att lördagen börjar alldeles för tidigt med att skjutsa sonen, inklusive fru och dotter, till sonens fotbollsträning. Därefter åker du till andra sidan staden för att hjälpa några kompisar flytta.

Tänk att du därefter åker hem och tar en snorsnabb dusch, innan du åker och lämnar sonen på barnkalas, tar med fru och dotter för att storhandla och följer upp det med att sedan lämna fru, dotter och matvaror hemma och sedan åka och hämta son och bästis på kalaset för att därefter lämna av sonens bästis hemma hos dem. Sedan parkerar du bilen, plockar ur sonen, springer hem för att stångas en stund med datorn och sedan äntligen finner dig parkerad i TV-soffan.

Är du trött? Sliten? I akut behov av en kopp kaffe, en snus och en finöl? Yepp, precis så är det och precis så var det för denna bloggs innehavare och skribent. En inte helt optimerad matchuppladdning, eller kanske rent av just den mest optimerade av uppladdningar, vem vet? För när laguppställningen slutligen fick gås igenom och Gervinho var utbytt mot Ramsey, kändes det som om vad f-n är det som håller på att ske. Och just så skedde också.

Szczesny: 2,5/5. På målen, tja... vad skulle han ha gjort. Tog en del eländesbollar som damp ned i hans område, men släppte in två mål för mycket. 

Sagna: 2/5. Var inte riktigt sig lik idag. Om det berodde på att en dipp var tvungen att komma, på att han fick ungefär 0 % understöd från sin yttermittfältare eller om f-n och hans moster lagt sin onda hand över denna match, det vet jag inte.

Koscielny: 3,5/5. Matchens bästa Arsenalspelare. En försvarsminister som höll sin position, men även knyckte yta från elaka motståndare i randigt. Hann vara otäckt nära ett gult kort i matchens slutskede, när galenpannan Joey (vem har egentligen lyckats i livet med ett sådant tilltalsnamn?) Barton höll på att falla offer för filmningsdriftens oömma klor.

Vermaelen: 1,5/5. Gick bort sig totalt på Taarabs 1-0-mål, men var å andra sidan tämligen övergiven av de lagkamrater som var satta att ta bort ytan framför honom. Överlag lite fladdrig och ofokuserad. Kryddade det med att halka vid upprinnelsen till QPR's segermål och därmed ge öppen gata för randiga oskönheter.

Gibbs: 2/5. Fungerade i Ramseys närvaro mestadels som ytterforward och gjorde så med den äran. Skönt att se att han jobbade åt båda ändar och faktiskt, mestadels, rodde projektet i land. Dansade som ensam deltagare i någon form av Singelparty på sin kant, för någon vänsterytter fanns inte att tillgå. Ensamt är inte kul, inte heller idag.

Song: 1,5/5. Gjorde det som Song numera tenderar att göra, nämligen en tämligen kass första halvlek. Passade vackert, men svek, tillsammans med Arteta, i defensiven. I andra halvlek fortsatte han, men återigen var han ganska misslyckad i sina försök. Man önskar så mycket mer av honom, säkert för att man vet att han har så mycket mer att ge, än han gav oss idag. Är han ännu ett offer för Wengers totala ovilja att rotera i truppen?

Arteta: 2/5. Precis som Song så passade Arteta vackert vid ett flertal tillfällen i 1:a halvlek, men på samma sätt som Song, så gav han bort det centrala mittfältet till QPR. Friskare vilja i andra, men vad hjälpte det. Han lät fortfarande bli att cementera ett grepp, han lät, tillsammans med Song, fortfarande QPR få hålla för mycket boll och gav oss på tok för lite framåt.

Rosicky: 2/5. Goda initiativ med spel framåt i banan, men fastnade i QPR's defensiva nät. Snurrade runt och vann mark, men misslyckades i den sista passningen, varför RvP ännu en gång blev isolerad på topp. Blev återigen förskjuten ut på en semikantplats, vilket återigen gav intet. Och varför skjuter inte karln?

TW14: 2/5. Kändes inledningsvis som en typisk TW14-insats, med slarvigt passningsspel och lågt bolltempo, men så sökte han sig plötsligt inåt i banan, fick ett stycke smör av en liggande RvP, högg som en kobra och högg igen på returen. Mycket bra mål, men varför kunde han inte följa upp detta med en bättre andra halvlek? Varför kunde han inte göra sig användbar vid fler tillfällen än vad han gjorde? Ja, inte vet jag.

RvP: 2/5. Borde absolut satt den fantastiska chansen i 58:e minuten, där han blev förvånande fri och lät Kenny få glänsa med TV-räddning. Försökte matchen igenom att vara spelbar, men fick inte vad boll han behöver.

Ramsey: 1/5. Ja, han verkade, i första halvlek, vara någon form av vänsterytter, men som det var han tämligen resultatlös. Stillastående i det offensiva och slapphänt i det defensiva. I andra halvlek sökte han sig mer centralt och där fortsatte eländet i form av

Wenger: 1/5.Alltså, jag vet att Zinedine Zidane, någon gång under sin Juve-period, lämnade det tätt befolkade centrala mittfältet för att söka sig nya och mer tillgängliga ytor på ytterpositionen, och jag vet att han sedan skapade historia på denna kreativa ytterposition. Hatten av för Wenger för hans nytänkande eller respektfulla relaterande till fotbollens historiska milstolpar, men är det inte lite väl optimistiskt att hoppas på att Ramseys positionsrockad skall skapa samma historia? Jag vet inte, men resultatet ser i varje fall hittills inte ut att bli fotbollsmagi. Bra byten, men allt för sena. Vi ser att Wengers förkärlek för vissa spelare ibland kostar oss poäng, idag var ett av dessa tillfällen. Skulle rumsterat om i stiltjet, enormt mycket tidigare än vad han gjorde.

D&M: 3/5. Med ett nästan Formel 1-ligt klädbyte matchade jag, efter ovan nämnda dusch, min stressfraktur till nylle med riktigt proper outfit, på barnkalas såväl som i TV-soffan. Det man inte har på insidan får man ha på utsidan, tänkte farbrorn och lade armen om familjens yngste fotbollsautistiker. Ett plus för att jag, i halvtidsvilan, han med att dels lyssna på fruns prat om vänners relationella trassel, om pollenallergins inverkan på det själsliga livet samt dra en, inte helt oäven, ordvits.

Loftus Roads planskötare: 1/5. Uppenbart kompis med sin kollega på San Siros, för maken till matta att halka omkring på var länge sedan vi såg. Uselt att EPL fortfarande får ha mattor som dessa, utan att arenadelande rugbylag går att hyvla över skuld på.

Nej, det här var kass och just nu är det kass. Skit-che£sky lyckades vinna över Villa och nu får vi bara hoppas på att Swansea lyckas uppbåda lika bra spel borta, som de brukar ha hemma, och klår skiten ur sprudsarna i morgon. Usch, vilken lördag, det här var inte kul.