Medlemmar: 3158 st.
Visa menyn

Apart from quality, we have other qualities

Davidsson och Mannen
fre 6 nov 2015 kl 08:13

Arsenal Swedenveteranen Woody kommenterade en gång ett blogginlägg genom att citera den gamle Arsenalmanagern Bertie Mee, som när han skulle berätta hemligheten om The Double 70-71-laget gjorde det genom att berätta att det: "Apart from quality we had other qualities”. Och det är liksom där jag tar avstamp. För skall man göra (om än tillfällig) bloggcomeback så skall det göras med en acceptabel referens som startblock och skall man göra comeback så kan man inte göra det och samtidigt strunta i att vi, nu på söndag, står inför The North London Derby, The NLD.

För på samma sätt som Wenger fick roa våra debila kusiner från Middlesex, när dessa skulle utnyttja kollektiva färdmedel under jord, genom att be dem att ”Mind the Gap” under Poppy Day, behöver ett NLD pratas upp i lika onyanserad som pennalistisk form. För jag vet att Tottenham Hotspur i Mauricio Pochettino har en riktigt begåvad manager och jag vet att de liljevita har ett riktigt spännande ungt lag där spelare från Balepengarnas glada dagar börjar vakna till liv tillsammans med en riktigt imponerande kärna, sprungen ur den egna ungdomsverksamheten (okej då, Milton Keynes). Jag vet allt detta, jag vet att de, i sin tid inför arenabyggandet gör så gott de någonsin kan och jag vet att de är värda all respekt de kan få. Men jag har ingen lust. Jag känner liksom inte för att prata upp den här matchen med respekt som en av huvudsakliga ingredienserna.

För mig har spurs egentligen aldrig varit någon stor fiende. Självklart har jag kulturkompetens nog att inse rivaliteten klubbarna emellan, självklart har jag vett nog att som Arsenal se på spurs på ett annat sätt än jag ser på andra lag och självklart är jag högst medveten om hur de ser på oss. Men då vi förr i världen brottades med lag som liverpool och framför allt Manchester United och då de senare åren varit färgade av den avsky jag känner inför chelsea och shitty, så har spurs alltid varit lite som den där yngre killen på gården, han som gjorde vad han kunde för att få vara med, men som man egentligen aldrig tog på något vidare allvar. Som man visste att man kunde lura lördagsgodispåsen av, som man visste att man kunde få ur de mest pinsamma hemligheter och som man visste inte hade några som helst problem med att utföra de mest smärtsamma handlingar om dessa höjde hans chanser att får vara med och hänga. Ungefär så känner jag inför spurs, varken mer eller mindre.


Knycka elektricitet från grannen. Inte snyggt. Fult. Bild: D&M

Så bortsett från att vi är bättre än spurs, så är vi även bättre än dem. Och bortsett från att vi har en massa kvalitéer som de saknar så har vi också en massa kvalitéer som de saknar. För att fortsätta på den inslagna travesteringsstigen. Och det tycker jag att vi skall göra. De är obesegrade de senaste tio ligamatcherna, ligger endast tre platser, fem poäng och tre plusmål efter oss i tabellen och skall sannerligen behandlas som luft, som intet och på sin höjd som tillfälliga uppstudsare som med värdig hand skall avvisas. Min startelva för att möta dessa tomtar från Middlesex’ träskmarker är som följer:

Cech
Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil
Campbell – Giroud – Sanchez

The Back Five: Koscielny räknar jag med kommer att spela, Bellerin hoppas jag för allt smör i Småland gör detsamma och om det sistnämnda inte sker så ser jag avsevärt hellre Gabriel spela högerback än Debuchy. För den bildsköne fransmannen (nej, för f-sen, Gabriel är brasilianare) spelade förvisso upp sig en del i onsdags och många hade, liksom Debuchy, haft svårt med det motståndet men han sprider, oavsett detta, både osäkerhet och ymnigt med ytor för motståndarna att verka på kring sig. Och är det någonting som Eriksen inte skall ha överskott av, så är det det sistnämnda. Då ser jag hellre en förvisso offensivt mer begränsad men, onsdagen till trots, mer defensivt fokuserad Gabriel ta det säkra före det osäkra.


Lite grönt, lite rött och lite årtal med bilder på vunna pokaler. Det är däremot snyggt. Bild: D&M

Mittfältet: Tja… med tanke på hur skadesituationen ännu en gång, ännu en säsong, ser ut så har vi liksom inte så mycket att välja mellan. Coquelin eller Flamini? Cazorla eller Crowley? Özil eller …ingen? Ja, du förstår själv vad jag är ute efter. Här är vi glada och celebrerar ljudligt att samtliga tre nämnda startspelare är vid liv och utan att bli långrandigt ältande i misstag som ständigt görs om och om igen, så får man väl anta att det Wenger brukar kalla för otur, ännu en gång har grinat oss i ansiktet. Eller?

Anfallet: Inte heller på denna avdelning ser det sådär superymnigt ut. Vi får vara glada för att varken Sanchez eller Giroud blev skadade i onsdags och glada skall vi även vara för att den sistnämnde, mot alla odds, nu har kommit upp i ett riktigt tilltalande målstim. Visst nappar det, skall man ju aldrig fråga en snubbe som Giroud, för då dyker han upp halvnäck på någon tabloids sistasida med en snaskig otrohetsaffär hängande över axeln, men jag tycker ändå man får ge honom ett visst beröm för att han, trots sitt inte helt 100%-iga länkspel och sina inte helt obefintliga målmissar, ser avsevärt mer adekvat ut just nu än vad han gjorde när säsongen började. Är Oxlade-Chamberlain tillbaka från skada så skulle många säkert vilja knö in honom på Campbells plats, men costaricanens insats mot Leicester senast räcker gott och väl för att i nuläget prioritera honom framför AOC, som förvisso lovar oerhört runt, av inhemsk talang, men som hållit ack så tunt när det kommit till slutprodukt.   Matchen: Som du redan vet så väcker lag som shitty, chelsea, foolsen och manure långt mycket mer känslor av aversiv art än vad the lot down the road gör, men ett NLD är alltid ett NLD oavsett hur mycket man –med all rätt vill förminska de osnutna. Och med tanke på hur bedrövligt det såg ut i onsdags och med tanke på hur skadeeländet (som en blixt från klar himmel?) förmörkat vår tillvaro behöver vi av alla tänkbara orsaker en vinst på söndag. Och framför allt måste vi lära oss hur man skall uppträda, hur man skall bete sig och hur man vill skapa en bild av sig själv som dräglig. Visst är spurs inte Bayern München, men det är inte heller Sheffield Wednesday. Eller hur man nu skall säga?

På söndag måste Arsenal ännu en gång … nej jag orkar inte skriva studsa tillbaka i en kontext av trovärdighet ännu en gång. Men vi skall i varje fall visa lite koncentration och fokus i det defensiva spelet. Inte valsa runt på chans där någon stöter och en annan försöker ställa offside, där inte oceaner av ytor bjussas och där inte försarsspelet sköts med en vänsterhands heybaberiba och övergår till ren och skär lallarfotboll. Skärp er nu. Vi är världens vackraste fotbollsklubb, vi är The Arsenal. Inte några dreglande bifigurer från Seven Sisters Road. Det skräpet skall vi på söndag med all tydlighet särskilja oss ifrån. Och bästa sättet att göra det och dundra in en skaplig sammahangsmarkering är att, typ inte släppa in några mål, göra några själv och ta de där tre poängen. Raketforskning och hjärnkirurgi? Nej för f-nken, bara ett vanligt North London Derby. Se till och vinn det, Arsenal. COYG.

Kommentarer

Bild för Micke

Tack för comebacken, även om den var tillfällig!

Tack för att du sätter ord på exakt så jag känner inför de liljevita! Men jag har en hypotetisk undran (väldigt hypotetisk ska väl tilläggas) 

Om spurs, i den sista omgången, möter nån av City, Chelsea, ManU eller foolsen och vinnarna av matchen vinner PL.. Hur känns det då? Då tror jag att, i alla fall jag, skulle önska vinst till vem som bara inte våra närmsta grannar i norr.. 

Laget kan man ju bara hålla med om, vi har ju inte så mycket laborera med om man säger så! Dessutom tror inte jag kos är tillbaka, så vi får nog se Gabriel på sin ordinarie plats!

Än en gång, tack för din (tillfälliga?) comeback! 

Bild för Giresse

Trevligt att höra din röst igen.

När det gäller skade farsen   så tror jag att Wenger missar något här.

The problem with revolutionary coaches is they are only revolutionary once and apply this "revolutionary" approach during their entire career.

Applying the same "revolutionary" approach an entire career means after 10 years the coach has been average, and after 20 years he’s behind.

Adam

Bild för Woody

Får känna mig förärad över att omnämnas i comebacken DM. Får hålla med om att Tottenham aldrig varit den stora rivalen för mig de senaste åren. Oljeklubbarna är det stora mörkret. Tidigare ManU och Liverpool. Att det sedan är ett Derby med historik och rivalitet är en annan sak. Klart det hettar till de gånger vi möts i cuper eller då Spurs hotat i ligan. I stort är klubbarna motpooler då TH aldrig varit i närheten av Arsenals kapacitet i avseende på egna spelare, utveckling av spelare. TH var väl tyvärr den första klubben som börsnoterades och på så sätt bidrog till att mycket charm försvann. Rock on !

Bild för Fredde

Bara hålla med, jag ogillar ju starkt Tottenham. Men jag respekterar dom som förening. Det gör man inte med Chelsea (PSG) och Man City. Det är som när man går ut på krogen och ser snorungar beställa helrör på ett VIP-område med till synes snygga tjejer. När man tittar närmare så ser man att tjejerna är plastiga och vilsna fjortisar. Man vill ge dom en kram och en taxi hem till deras pappa. Och sen ser man att snorungen med kortet är en liten kille som ser ut att vara i gymnasieåldern och således bara har en inkomst som är lååångt under vad ens korken på det helröret kostar.

Tottenham, Liverpool, vi och United har alla ett eget kort i baren, men som när man är ute på krogen så finns det även idioter som är förmögna att betala för sin egna kväll.

 

Angående skadeläget så är det för mig sjukt att flera engelska landslagsspelare som inte spelar för oss i vanliga fall klagar på våra träningsplaner till synes helt utan åtgärd. Nu har Ferdinand varit skadad mycket endå, men Terry har även han klagat på våra träningsplaner.

Sen att Wengér sitter och gnäller på Wales förbundskapten angående Ramseys deltagande mot Andorra blir i mina ögon fel när han inte ens ringt och ställt frågan direkt till förbundskaptenen. Räknar med att klubben sitter och ringer runt till samtliga nyckelspelares förbundskaptener att träningsmatcher innebär max 45 minuter. Är de skadade mot Tottenham så är det bara att glömma de spelarna för en träningsmatch eller u-21 (Bellerin är för bra för det). Skillnaden är länder som ska in i kval (om vi har såna spelare), då är det bara köpa att spelaren ska spela så mycket som krävs. Men träningsmatcher, det finns ingen som helst logik i att ens spela såna matcher nu.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Micke// Stort tack  och tack själv för din kommentar. Och sedan över till ditt högst otäcka scenario att ta ställning till: Jag minns för några år sedan då shitty var nydopat och spelade en direkt avgörande match mot just spurs om fjärdeplatsen. spurs vann (mål av Crouch har jag för mig) och jag minns att jag jublade. För av två onda ting så tycker jag spurs är det minst onda. För de är ju ändå inte så mycket att, i längden, behöva förhålla sig till. Med det sagt så säger jag inte att ditt tankeexperiment varken var okomplicerat eller läskigt!

Platini// Härligt att höra/läsa att du känner så! (Min fru hävdar ibland motsatsen). Och ja, här sätter du fingret på en lika öm som skriande punkt: Wenger var revolutionerande då, men är han uppdaterad idag? Är det tankesättet som gjorde Wenger och Arsenal så framgångsrika då, verkligen bärande idag? För nu är vi uppe i tio skador på a-lagsspelare och jag kände i onsdags att han liksom inte ger oss chansen att ta det där steget upp och tillbaka som han hävdar att vi skall ta. För då hade inte startelvan sett ut som den gjorde då och framför allt hade bänken haft helt andra förändringsmöjligheter än vad onsdagens bänk hade. Kan vi slåss på flera fronter med en trupp som är utformad efter en filosofi som kanske har gått och blivit förlegad?

Woody// Credd till dig, jag bara lapade i mig och snodde godbitarna!  Jag håller med dig i oerhört mycket av det du skriver. För jag kan förstå om vi är spurs stora fiender och att de fiskar i både territoriella och historiska pölar. Men vi står liksom inte där. För oss (mig) är de en lite småkul kuf, men ser, precis som du, de ekodopade sk-tklubbarna, tillsammans med kontinentens nepotism-lag som våra reella fiender.

Freddee// Mycket bra liknelse med helröret, pappas kort och de förvirrade fjortisarna! –Värd att stjäla för framtida bruk. För det är så dessa sk-tklubbar framstår i relation till de du nämner, med egna kort (såsom exempelvis vi själva). Och ibland är det bra för mig att läsa sånt här, där du till och med tar med mina största antagonister, lfc, som ”goda” (det behöver jag).

Ja, mattorna på Colney har ju diskuterats åtskilligt och Wenger är väl inte känd som den mest flexible snubben i fikarummet. Han vill att de skall vara klippta kort-kort vilket, som du är inne på, tydligen är extremt slitsamt. Smart? Inte speciellt om du frågar lekman Lallar-D&M. Sedan minns jag när din namne ständigt råkade dra på sig någon småskada i ligaomgången just innan landslagsuppehållet, vara skadefrånvarande för att sedan tillfriskna just till nästa ligamatch. Så skall Wenger jobba igen! Resten är bara skräp, elände och oreda. –Som landslagsfotboll i stort, alltså!

Bild för George Adams

Härligt med dina texter igen.  

Absolut är Chelsea och City större kräkpulver. Men Spurs är ändå Spurs och en förlust mot dom accepteras ICKE! 

Dom skall hållas korta och i största möjliga mån förödmjukas med typ 4-5 bollar. Då blir GA nöjd.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Davidsson och Mannen

GA// Tackar! Och ja, chelsea och citty är större kräkpulver än spurs. Men kvart i fem i morgon kommer man, likt förb-nnat börja vagga i fotöljen, resa sig upp och börja vanka av och ann i TV-rummet. För NLD är och förblir NDL. COYG!