Medlemmar: 6070 st.
Visa menyn

That Joke Isn’t Funny Anymore

Davidsson och Mannen
mån 8 dec 2014 kl 12:09

Jag hade egentligen tänkt skiva en text under titeln “varför, varför, varför?”, där jag ville ställa frågorna. Varför kan vi inte vara förbedda på att spela fotboll när matcherna börjar? Varför kan inte spelarna spela någon form av ens elementär variant av försvarsspel? Och varför sköts vårt lag så oerhört dåligt, generellt, som det sköttes i lördags och har skötts den här säsongen (och vissa avgörande delar av andra säsonger)?

Men när jag, under gårdagen, funderade så kändes det som om mina ord inte riktigt räckte till, som att mina frågor bara blev parodiska förenklingar, generaliseringar och ett skrapande på ytan. Att det blev ord på tanker, på intellektets respons av det elände vi bevittnar och som någon form av embryo till lösningar eller imperativ. Och det känns bara fel, styltigt och konstlat, bara apart, förlegat och försent. För futtigt, för smutsigt och för ovärdigt. Så därför väljer jag att låna från den store poeten och endast konstatera, i all min samlade stillhet:

“That Joke Isn’t Funny Anymore. It’s too close to home and it’s to near the bone. More than you’ll ever know…” “I’ve seen this happen in other peoples lives and now it’s happening in mine”.

För det är kul längre, inte på något sätt. Det är inte kul att se Arsenal i så enormt dåligt kondition som vi såg under, främst, lördagens första halvlek. Det är inte kul att se hur mentalt och taktiskt oförberedda spelarna var, hur felpositionerade mittbackarna var i relation till varandra och hur många inlägg en spelare som Gibbs tillåt Stoke slå. Hur förvirrade, hur rädda och hur utan metod spelarna stod. Hur värnlösa Arsenal av idag är så fort en motståndare identifierat våra svagheter och är cyniska nog att utnyttja dem. Hur skrämda vi, återigen och ännu en gång, lät oss bli.

Det är inte heller kul att se hur Wenger, som förr slog på stora trumman för sin vilja att sporra unga spelare att anta utmaningar och utvecklas, bytte ut den offensivt begåvade Bellerin och satte ned den offensivt tämligen begränsade Flamini på högerbacken. Hade vi haft ledningen hade bytet varit begripligt, logiskt eller till och med smart, men när vi jagade reducering mot ett muskelärt överlägset Stoke hade just Bellerin, med sin fart och offensivt användbara högerfot, kunnat vara ett synnerligen användbart redskap. Istället gjordes han till syndabock och det var inte kul att se.

Det inte heller kul att se hur naiva, väna och till och med mesiga Arsenal var. Jag förespråkar inget av det Stokespelarna stod för förr eller står för nu och sörjer FA:s usla beslut att låta Anthony Taylor få göra bort sig på denna idrottsliga nivå, men saknar enormt det motstånd som ett lag som Stoke hade behövt i form av tuffhet, kropp och cynism. Av det hade vi inget i lördags och har heller inte haft på mycket, mycket länge. Och det är inte roligt längre.

Det är heller inte roligt att se det lag man älskar så mycket vara omgärdad av så mycket osnygghet. Interna slagsmål mellan fansen och Wenger som blir utbuad och kallad för både det ena och andra osnygga på väg mellan den lokala bussen till tåget till London. Det är hemskt att höra att människor skall känna så mycket frustration och vrede över dagens Arsenal och det är hemskt att höra hur det tar sig uttryck. Det känns futtigt, smutsigt och ovärdigt. Ingen som läser bloggen är väl osäker på hur jag tidigare kände inför Wenger och hur jag känner inför honom idag. Att min kärlek till honom är över och att jag önskar att han lämnade över klubben i andra händer, som vet vad den skall göra för att klubben skall optimeras att återigen skall bli framgångsrik. Men det vi har blivit idag, det är inte längre roligt.

Det är tragiskt, smärtsamt och nedslående. Lagets prestation, Wengers beslut i relation till laget och truppen och hur helheten påverkar många av oss som följer klubben. Fansens inbördeskrig, okvädesord i ansiktet på Wenger och alla svart-vita diskussioner där anonyma tangentbordsriddare slår vilt omkring sig. Jag känner mig inte hemma, det är inte så här jag vill ha det och det här är inte roligt. Jag vill att Arsenal skall vinna, vinnandet är allt för mig och jag vill inte att det skall se ut så här. Varken på planen, i maktens klubbkorridorer eller vid sidan om. Jag har tillåtit mig att binda fast mig vid klubben Arsenal FC och som det ser ut just nu gör mig bara illa. För det här är inte kul längre. Inte på något sätt. Vackra Arsenal har blivit till ett skämt.  Och det är inte ens roligt längre.

Kommentarer

Bild för George Adams

Så är det!

Football - Created by the poor, stolen by the rich...

Bild för Tomas Horvatic

Optimismen håller på att rinna ur mig...

Stängde av i halvtid, i halvtid! Har inte tagit ett sånt drastiskt beslut på 20 år!!!

 

Håller med, det är inte roligt längre.

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Woody

Är från och till benägen att hålla med. Tänker så till och konstaterar att visst, just nu ser det rejält visset ut. Ändå ligger laget på övre halvan osv osv. Som Arsenalfan har man blivit delvis bortskämd under alla år. Tänk om man varit Spurs eller Evertonsupporter. Sedan ekodopningens intåg har jag aldrig trott på ligaseger, denna titel och till viss mån andra är till för de fuskande klubbarna. Där har funnits surare tider än dessa, helt klart. Samtidigt konstaterar jag att jag blir trött på Arsenals så kallade spelide utan alternativ. Detta handbollsrullande i all evighet. Oförmågan hos forwards att liksom stänka in bollarna. Formsvackorna hos Ramsey och nu i Lördags den urusle Chambers. Blir trött på att Gibbs aldrig utvecklar sitt register utan struttar iväg och släpper skalet snett bakåt. Blir trött på Wengers oförmåga till matchcoachning. Kom också på att Pumatröjorna ser för taskiga ut. Nu blev det mål på en hörna. Annars är hörnor och lyror in totalt ofarliga. Var det 2222 hörnor sedan Arsenal nickade in en boll ? Man kan likabra titta på något inslag med Leif Loket Olsson. Trots allt negativt spelar Arsenal i CL, ligger på övre halvan och vinner ibland. Mitt andralag Wolves går det sisådär för. Således tur man bytta lag i Maj 1971. Rock on !

Bild för Nattefrost

The Smiths bitterljuva skitlåtar sätter väl tonen för sinnestämningen nu.
Frustrationen är stor och pekar åt alla möjliga håll.
Vad som är så förbannat tröttsamt är att det är samma sak varenda år. Det är som måndag hela veckan och har så varit i flera år nu.
Vi internetkrigare tjafsar om samma sak säsong ut och säsong in. Wenger begår samma misstag säsong ut och säsong in.
Jag håller med dig, ingenting utav är varken roligt eller givande längre.
Som jag tjafsade om på twitter, det är lika trist att se Wengers tillkortakommande som det har kommit att bli att se hur alla supportrar spottar mot Wenger och klubben.
Även om det sistnämnda är full förståeligt så är det förbannat tröttsamt.

Försöker vara positiv, There is a light and it never goes out osv...

Bild för Adamberg

Det enda jag vill är att W försvinner nu. Snart finns det inga supportrar som minns vår och Wengers storhetstid. De ser bara en tragisk och konstant bekymrad gubbe som fullständigt har tappat greppet. En muhammed Ali som forsätter att boxas med Parkinsson. Tragiskt. Förut kunde jag med spänning snegla på transferrykten om nya spelare men inser nu att detta är fullständigt betydelselöst. Han använder inte ens sitt nuvarande kapital han har. Det ENDA som har betydelse är att han lämnar, innan dess dansar vi i status quo- limbo . Vi kommer att vinna en eller två sedan rasrar allt igen repris repris repris.

Sedan har nog Arsenal som klokt sagt den mest ryggradslösa ledning i hela P Leagues historia. Dom gör ingenting och kommer inte att göra något. För mig är det obegripligt att Wenger kan ha någons förtroende fortfarande.

Adam

Bild för Davidsson och Mannen

GeorgeAdams// Ja, så är det. Deppigt att det så är, gott att du håller med. –I varje fall bättre än tvärtom, eller kanske inte.

Tomas Horvatic// Jag kan tänka mig att den gör det och jag kan förstå att du stängde av i halvtid, för med tanke på hur oskönt det var och att det som hände faktiskt hände oss (och inga andra som vi kunde peka finger på och skratta åt) gjorde det oerhört smärtsamt. Jag försökte förklara för min åttaåring, vars kärlek till Arsenal verkligen har satts på svåra prov de senaste åren, hur vi kunde ligga under mot Stoke, men det gick liksom inte.

Och om sanningen skall fram så lät han, åttaåringen, som en något mer rumsren variant av de som verbalt, eller i varje fall auditivt, hängde upp Wenger på nämnda videoklipp på Stoke-On-Trents tågstation. Och det är inte heller roligt att höra. Detta utifrån att han säger det, men också utifrån att jag vet var informationen och känslan han förmedlar kommer ifrån.

Woody// Jag har, under perioder, tänkt nästan exakt samma tanker. ”Tänka om jag hade fallit för Ipswich (vilket faktiskt var ganska nära när de en säsong kom tvåa efter LFC som brorsan håller på och Paul Mariner fortfarande spelade för The Tractor Boys), eller tänk om man hade fallit för, typ, Charlton eller Norwich, hur kul hade det varit”. Så jag förstår vad du tänker i den typen av tankar.

Samtidigt tror jag mycket problemet ligger i det du också tar upp, i hur vi/många fans tycker klubben sköts fint men laget vansköts. Varför Wenger väljer att sätta Mertesacker till vänster i mittförsvaret (där han ALLTID är helt bedrövlig) istället för att bygga på hans trygghet till höger. Varför han lånade ut Jenkinson, se: http://www.arsenal.se/blogg/2014/11/10713-o-brother-where-art-thou och varför Chambers nu såg oerhört ringrostig och placeringsosäker ut när han väl fick spela på sin naturliga 2:a-position, mittbacksplatsen (hans 1:a-position lär vara som defensiv eller i varje fall central mittfältare…). Varför Wenger fortsätter använda ett spelsystem, det bollinnehavsbaserade sidledsduttandet, trots att alla kan se att alla lag kan läsa oss sönder och samman.

Och de fasta situationerna. Du tar upp de offensiva vilka jag håller med om helt, men vi hade också kunnat tala om de defensiva där vårt zonförsvar tillsammans med uppenbara osäkerheten i placeringsspelet gör oss så tragiskt sårbara. Gång efter gång i match efter match. Rock on själv, bäste Woody, även om det känns allt mer tyngre för var gång.

Nattfrost// Jag vet var du kommer ifrån musikaliskt och tänker därför ha överseende med att du benämner en av mina musikaliska sidospår, ett av världens bästa popband The Smiths, låtar som ”skitlåtar”. Och ja, du och jag och många andra med oss, har haft våra duster på twitter och på forum världen över. Och jag känner att just detta, att fansen vänder sig emot varandra, att folk kallar Wenger för w-nker etc. och att hela klubben känns insmetad i stinkande sörja, är det värsta. Det är inte kul längre, vi är det där skämtet som man sett andra klubbar bli och då skrattat åt. Nu är det vi och, som du är inne på, det har i olika former och grader varit vi i ett antal år nu.

All skugga som ligger över klubben, all frustration och all maktlöshet som folk känner. Att Wenger inte har koll och att, och det är ännu värre, klubbens styrelse med största sannolikhet har än mindre koll, gör oss så desillusionerade, uppgivna och utan ljus i mörkret. För visst; There Is A Light That Never Goes Out, men gäller det verkligen Arsenal säsongen 2014-2015? Jag hoppas du har rätt, Nattfrost.

Platini// Lika otäck som träffsäker referens du bjuder på här. Väldigt träffsäker om än synnerligen oskön. Och ja, frågan är om Wenger har förlorat den där kollen. För sommaren började så fint men slutaden ändå i uppenbart magplask. Och hans försök att få in både Ramsey och Wilshere, och därmed bytte spelsystem, knäckte Özil helt innan hans skada och spred bara förvirring och tydliggjorde än mer vilket enormt misstag Wenger begick när han inte handlade in en defensiv mittfältare i somras.

Och Jenkinson till West Ham i relation till Koscielnys skada och det uteblivna inköpet av en spelklar mittback, allt detta när han faktiskt hade/har pengar att spendera, vilket han i många år skyllt på att han inte haft när vi hävdat att han snålat. Inte ger DET någon mer hopp, direkt? Och klubbens ledning… vad finns det mer att säga om den? Suck.

Bild för Micke

Känner exakt det samma! Det är inte roligt längre!! Kan inte vi (Arsenals fans) sluta bråka, sluta skälla på spelare, ledare, sluta oss som en gemensam kraft och bara älska världens vackraste lag! Kan inte vi (Arsenals spelare) bara sluta slarva, sluta vara så loja och bara ge oss alla one-nil to the Arsenal.. 

Tack för en bra text och för att du sätter ord på mina känslor! 

Bild för Davidsson och Mannen

Micke// Ja det har blivit så mycket skit, både i och runt klubben. Fans mot fans, fraktioner mot fraktioner och svart-vitt, älska-hata åt alla håll och kanter. Inga nyanser alls. Och som du säger; tänk om våra spelare kunde gå i bräschen och bara sluta slarva, vara loja och ge oss one-nil. Då blir det fred på jorden (läs: i Arsenalkretsar). -Tack så oerhört mycket för berömmet och kul att jag hittade rätt!

Bild för Fredde

Det bottnar sig ju i (som du skrev nå inlägg om) om vem som är Wengérs chef. Vem som kan kliva ner från sitt kontor och förklara för Wengér att vi kommer inte låna ut Jenkinson när backsituationen ser ut som den gör och slänga fram en lista med mittbackar och fråga vem Wengér vill ha och att det kommer värvas en mittback för att vi är kort i antalet mittbackar. Det är upp till Wengér att avgöra om kvalitétshöjningar att t.ex sälja Arteta och köpa in Lars Bender. Men att någon person ovanför honom ser det hela världen ser, att det saknas mittbackar och sen ser till att det kommer in en mittback. Är Gazidis ovanför Wengér eller är dom jämnställda?
Och angående Jenkinson så kan man inte förlänga hans kontrakt ena året och förklara för hela världen att alla de här 5 killarna (Ox, Wilshere, Ramsey, Gibbs och Jenkinson) är den nya långsiktiga stommen, de som ska bygga upp "The Arsenal way" igen för att sen låna ut Jenkinson, men man kan inte sälja honom så som han spelar nu va?

Angående tågincidenten så kommer såna situationer uppstå när folkmassor är nära "makten" och bär på ett stort missnöje. Det dom säger till Joel Campbell, jag tror han har tänkt tanken själv.

You win some, you draw some

Bild för Goonerik

strålande inlägg once again! Håller med i väldigt mycket av det. Bellerinbytet kändes för jävligt och det du säger om cynismen och att stå upp och ta kampen mot Stoke var något jag kändes saknades kraftigt matchen igenom.

Twitter: Goonerik

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Självklart vet vi ingenting om hur det fungerar inom klubben, man all information och saker som sipprat ut ur klubbens korridorer talar för att Wenger inte alls har någon chef. Att så länge han tar oss till CL-pengarna har allt mandat i världen från styrelse (egentligen bara ägare Kroenke) eftersom både ägaren är ointresserad av sport och endast tänker på ekonomisk vinst och styrelsen är en samling mossiga ja-sägare.

Det spännande går däremot att finna i skillnaden mellan Gazidis och David Dein, där den förstnämnde verkar vara en helt okej förhandlare med Pumadealen som främsta (egentligen enda merit, då samtliga andra dealar han förhandlat fram faktiskt verkar vara ganska små och ljumna) merit. Detta medan Dein var oerhört mer involverad i spelarköp och dessutom var en av få som hade (har?) Wengers öra. Deins streetsmarta Arsenalhjärta i kontrast till Wengers blåögda fotbollsvisioner. Här tror jag att vi har ett av alla problem; Wenger har, så änge han når CL, ingen chef och utan Dein heller ingen som kan väga över hans personlighetsdrag att bli mer verklighetsförankrade och cyniska, som Dein kunde. Tyvärr.

Goonererik// Tack så mycket för allt värmande beröm och gott att du, mitt i all bedrövelse, fann saker som stämde i det jag skrev.

Bild för Fredde

Grejen med styrelsen är ju att Kronkoe har egen majoritet, han kan ju göra precis det han vill med klubben. Och Gazidis ska vara styrelsens närmaste man och således Wengérs chef.

En som jag såg gjorde en väldigt snyggt mål i Ajax häromdagen var mittbacken Veltman som var med i Hollands VM-trupp. Jag hoppas dock man skickar ett kontraktsförslag till Schar den första januari och visar honom att vi är väldigt intresserade av honom. Sen är det upp till Basel ifall man vill ha betalt för honom eller inte.

Angående matchen ikväll så hoppas jag på Martinez - Bellerin, Mertesacker, Chambers, Monreal- Flamini, Diaby/Zelalem - Campbell, Rosicky, Podolski - Welbeck. Att Dortmund ska förlora hemma mot Anderlecht ser jag som osannolikt. Lufta truppen & vila slitna spelare. Tyvärr har vi inga backar att slänga in istället.

You win some, you draw some

Bild för Glenn

Perfekt skrivet som alltid.

Nä det är ju just det att det inte är roligt längre, inte för fem öre. Själv satte jag på tv-spelet i paus sist istället för att se eländet men hade ändå koll på målservice. Det plingade till 4-0 i min telefon o allt var hopplöst. Kollade några min senare och då stod det plötsligt 3-2 och jag slog över till tv'n igen för att bara bli frustrerad.

Den enda glädje jag känner med årets PL är när andra så kallade topplag förlorar poäng. Jag ser hellre på de matcherna än Arsenals. Då slipper man bli på dåligt humör iaf.

Ikväll ska jag inte ens se Arsenal...ska se Liverpool och hoppas att de gör bort sig och skulle de börja gör amål så slår jag över till nån annan match. Orkar inte med en menlös Arsenalmatch till så tätt inpå...

COYG

Bild för Glenn

Fick ej till bilden så tog bort posten. La den på twitter

COYG

Bild för Dag Torgersen

Call me morbid, call me pale
I've spent too long on your trail
Far too long
Chasing your tail...men har lite tålmodighet kvar, så Wenger kepp up!

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Ja, precis så är det. Vi har ju varit inne på det där med ägare+styrelse ett antal gånger här i bloggen och den diskussionen slutar alltid i att jag hamnar i fosterställning under skrivbordet. Precis som du säger så har Kroenke egen majoritet, de andra är nickdockor helt utan makt och dessutom, numera sedan Dein blev utmanövrerad och den gamla damen med alla juveler, vad hon nu heter, lockades att sälja till Kroenke (efter löfte om storsatsningar, guld och gröna skogar).

Och Schar säger du… snacka om framförhållning (i varje fall på ett dygn) för om jag läst rapporterna rätt var han superbra mot foolsen (okej, det kanske inte krävs så mycket?), så absolut. Köp!

Mickys//  Tack så mycket för berömmet! Och jag delar din frustration och aversion även om jag fortsätter vara den masochist jag är och fortsätter utsätta mig för varenda Arsenalmatch som spelas. Sunt? Nej. Men en liten tröst är väl som du säger att många andra topplag går dåligt. Kul att foolsen tog sig till Euro League, till exempel, det roade verkligen. Nu hoppas man bara att manu börjar förlora igen.

DT//  Sixteen, clumsy and shy. That's the story of my life… Nej men så känner jag faktiskt ibland om Arsenal. Vi är kanske inte längre så unga, men vi är fortfarande klumpiga och blyga. Och vi är det precis hela tiden. (Stort tack för låtreferensen, har inte lyssnat på ”Louder Than Bombs” (för det är väl där den är/var, va?) på ett tag, och det är en underbar låt på en underbar skiva som alla borde lyssna till minst en gång i veckan!).