Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Gästblogg: Corben Twittrar

Davidsson och Mannen
mån 22 dec 2014 kl 10:13

Hej i julstöket. Eftersom jag idag, med mina två barn medan deras mor är på jobbet, skall baka pepparkakor, baka fudge och klä granen, tillåter jag mig att fuska lite. Men jag gör det med kärlek och jag gör det med respekt för en man med twittrandets gåva. Så här kommer ett urval av @JayArse eller Corben som han kallar sig här på forumets, tweets från gårdagen. Jag håller kanske inte med om precis allt, men när jag läste dem i går kväll kändes det plötsligt onödigt att själv hitta på, för allt var redan sagt av en annan person, av Corben. Så som en för tidig present från mig till dig som ännu inte följer denne kattälskande människas twitterkonto. Varsågod.

1. Det var en beklaglig trupp att gå in i en säsong med. Med en DM och en mittback till hade man haft 10 poäng till.
2. Skadorna, hur många poäng mer hade man haft vid ett Normalt skadeläge, ett sånt man borde ha? 6-8 spelare fler borta per match än CFC???
3. Trots skadorna ska man spela bättre fotboll med spelarna som är tillgängliga. Man lyckas underpresterar med dagens material, inget snack.
4. Kan någon säga att dom fick ut i närheten av max mot Anderlecht, Man Utd, Stoke, Leicester, Swansea osv? Aldrig, inte en chans.
5.Är det fortfarande taktiskt och förberedelsemässigt pinsamt? Svar ja.

6. BFG och Chambers spelar i princip jämt, när ska dom få möjlighet att ta ett steg tillbaka och rannsaka sina insatser vila?
7. Big up till BFG, Chambers, Sanchez, Santi, Flamini, samt kanske Welbeck, för dom förmår iaf komma till spel. Gibbs också kanske.
8. Vidare. Hur kan lager ligga så fel i positionerna? Dom verkar helt befriade från spelsinne för f-n.
9. För att inte tala om de individuella prestationerna. Welbeck och Oxen måste göra fler mål, det här håller inte.
10. Hörnor. Ska va en målchans. Slår Arsenal ens 5 bra hörnor på 100? Gerrard själv slår fler bra fasta på ett par matcher är Arse på 25.

Men mest av allt vette f-n om det värsta inte är att det är så förbannat förutsägbart. Vi vet ju precis hur det kommer att gå. Vi vet ju att Flamini tar idiotiska kort, att Arteta drar vaden, att Gibbs och Ramsey drar baksida lår. Att Jack springer in i nåt. Vi vet att man underpresterar mot Man Utd, Chelsea, Stoke osv. Vi vet ju det. Nej fy f-n. Finns trots detta ingen som helst anledning att sparka gubben. Herregud Arsenal. Jösses. Tror han själv på detta? Urk.

Spelar zon eller man-man någon roll? Känns förlegat med man-man, huvudsaken oavsett är ju hur man utför det, inte vilket man väljer. Ska inte fotboll va roligt? Well you're suckin the fun out of it Arsenal. Vet inte vad som stör mig mest, att man är så utspelade av Pool eller att man bara lyckas ha 3-4 spelare på planen på sina ord positioner.

Det var lite av allt som flödade fram ur @JayArses twitterkonto under gårdagskvällen. Som jag nämnde ovan, så håller jag inte med i precis allt, men är i stora drag helt överens, och känner inte att jag i nuläget kan klä situationen i mer passande ord (okej, några färre svordomar kanske) än vad hen gjorde igår.

Återkommer snart med lite egna ord. Ha det bra så länge och god jul!

Kommentarer

Bild för B-G

7. Big up till BFG, Chambers, Sanchez, Santi, Flamini, samt kanske Welbeck, för dom förmår iaf komma till spel. Gibbs också kanske.

Finn 5 fel av 6.
Gillar såklart Corben....men det blir lite samma samma gnäll gnäll utan egentlig grund.
Lite som med alla andra, att dom skyller gårdagens förlust på Wenger. Det ÄR hål i huvet.
Tror knappast Wenger sa åt alla spelare att gå in och undersprestera å det grövsta igår.
 

Twitter @grvdga

Bild för B-G

Gårdagens match hade tillomed AIK kunnat spela av, med Klopp eller vilken dynga som helst som tränare.

Twitter @grvdga

Bild för Fredde

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/art...

När vi gnällde på Liverpool...

 

När det gäller oss så har Chambers en riktigt tung period just nu och han darrar som ett asplöv, går inte bort sig men utstrålar ingen självsäkerhet och han var riktigt svag offensivt. Debuchy är väldigt, väldigt bra. Koscielny eller en annan bra mitback saknas enormt. Ox är ingen innermittfältare, han är för otålig och vill framåt för mycket, i grunden är det bra men det blir väldigt bidragande till att vi inte kan etablera ett spel. Det är för det här ändamålet Özil saknas, han kan värdera och kan värdera väldigt bra! Welbeck? Jag har ärligt talat svårt att se att han är bättre än Podolski eller Campbell.

Campbell som i VM hade lekstuga med Godin som var CLs bästa back förra året. Även mkt vass mot Italien som har en väldigt bra deffensiv. Nu blir han petad av Welbeck som i mina ögon inte håller måttet.

You win some, you draw some

Bild för Adamberg

Jag håller med om Welbeck, varför ser så gott som alla andra att Podolski är mycket målfarligare än trubbige Welbeck? Men inte wenger. Jag tillhör gnällspikarna på Wenger och tror uppriktigt att vi hade tagit hem den här matchen och många andra denna säsong med en annan coach. En hungrig matchflexibel coach som inte har så cementerade idéer som W. Vore kul att se Campell få en RIKTIG chans också. Varför plockade han ut Giroud i slutet?

När det gäller spelarna så vill jag ändå säga att när de är i gång är de de skönaste lirarna i ligan. Då klappar hjärtat högt för Arsenal

Adam

Bild för Håkan Lynghed

Det allra värsta är vår fullkomligt urusla agerande på hörnor o frisparkar i eget straffområde. Det är ju gång efter annan för f-n sämre än ett pojklag! Vi verkar köra nån slags zonspel där motståndarens bästa huvudspelar ALLTID får fritt spelrum att nicka in bollen! Hur kan PM förlora duell efter duell mot betydligt kortare motståndare??? Ser inte Wenger att vi är SÄMST i världen på att försvara oss på hörnor? Nåja varför skulle han se just det? Hjärndött att byta ut vår bästa huvudspelare Giroud när vem som helst kan räkna ut med bakdelen att det kommer att bli ett bombardemang med höjdbollarna på slutet. 

Bild för Lennart Sandström

När det gäller agerandet på fasta situationer fattar jag inte vad en kille som Steve Bould har för uppgift? Visst tusan borde väl han om någon veta hur vi bör agera i dessa situationer? Gör han inte det borde han avgå. Gör han det och inte klarar av att framföra sitt budskap borde han avgå.Våra hörnor då? Dom når ju knappt första stolpen ens.Vi måste vara ett av dom lag som får flest hörnor i PL känns det som och dom är så uselt utnyttjade. Skulle tro att det går runt 100 hörnor/mål för oss. ????

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Davidsson och Mannen

Corben uppger sig ha problem med sin dator och/eller internetleverantör, jag hävdar att det är de som har problem med Corben. Men oavsett så har han bett mig att svara på kommentarerna, varför jag just kommer att göra det:

Bangkok_Gooner// Jag håller inte heller med om allt Corben har skrivit, men tycker ändå att hans gnäll inte alls är detsamma utan ofta oerhört innovativt och framför allt har han fog för sitt gnäll. Självklart tror inte heller jag att Wenger sade åt spelarna att underprestera å de grövsta, men faktum kvarstå att de gör de, under Wengers ledning, i, i princip, varje match mot antingen topp6-konkurenter eller lag med uttalat fysisk spelstid a la Stoke (både Pulis-Stoke- och Adams-Stoke).

Freddee// Ja, Chambers gör det som unga spelare som fått för mycket ansvar för tidigt, lätt gör. En bländande period följt av en mindre bländande. Och Chambers är inne i en sistnämnd just nu. Sedan tror jag att han lider något fruktansvärt av att flyttas runt mellan mitt- och högerbacken, samt att han, när han spelar centralt, spelar med en Mertesacker som tvingas spela på den vänstra mittbacksplatsen (och ha ytan mellan honom och den offensive Gibbs att tänka på) i stället för den trygga högra. Och visst saknas Koscielny av många, inklusive Chambers och Mertesacker.

AOC centralt är väl ett av Wengers projekt, den centrale Welbeck på kanten istället för den målfarlige yttern Podolski är väl ett annat av Wengers genialiska projekt. AOC har gjort bra matcher centralt, men är fortfarande främst en ytter, Welbeck gjorde mål, som ytter, mot WBA, men är fortfarande ingen ytter.

Platini// Ja, Welbeck som ytter vs Poldi; håller helt med. Sedan läser jag resten och inser att jag håller med även i det. Den wengerska matchcoachingen, vad finns det mer att säga om den..?

Håkan// Jag önskar att jag kunde säga att jag tycker att du har fel, att vi inte alls är så kassa på fasta situationer och att zonförsvaret visst fungerar, men jag kan inte. Och jag har inte kunnat det på flera år. Dessa fasta situationer, offensiva såväl som defensiva, har varit ett problem i så många år. Någon kort uppryckning, sedan tillbaka i gamla usla mönster. Arsenal Hourse på Twitter hävdade att det är Bould som ansvarar för träningen av de defensiva fasta, många andra hävdar att Wenger återtagit träningen över dessa igen, medan andra påstår att vi inte ens tränar fasta situationer utan bara ”det vanliga spelet”. Oavsett, så är det kasst.

Carlshöjd//Där gjorde jag det igen, svarade på ett inlägg i förtid (nu svarade jag på din kommentar redan i svaret till Håkan). Jag håller med dig i din kritik över hur spelarna agerar vid fasta situationer, både de offensiva och de defensiva, men vågar inte peka ut vem som är ansvarig. Fast å andra sidan är det ju Wenger som är ytterst ansvarig för lagets utformning och prestationer, så där har du väl egentligen svaret?

Bild för Adamberg

Ja nu ser det ut som om vi förlorar Podolski till Italien av helt förklariga skäl.

Som någon skrev: med en sådan destruktiv tränare får vi svårt att ta in toppspelare från andra lag. 

Adam